Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Vitamin saláta
  2014-06-24 20:24:14, kedd
 
  Hozzávalók:
 1 fej saláta
 3 db színes kaliforniai paprika /zöld, sárga, piros/
 1 szál póréhagyma
 1 cs piros retek
 4 db tojás
 3 dl joghurt
 2 db paradicsom
 6-8 db koktél paradicsom
 20 dkg bacon
 petrezselyemzöld
 ételízesítő
 őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük. A bacont csíkokra vágjuk, kipirítjuk. A zöldségeket tetszésünk szerint feldaraboljuk a koktél paradicsom kivételével. 3-4 levél salátát és pár szelet zöldséget tegyünk félre a díszítéshez. A joghurtot kikeverjük egy kevés őrölt borssal és ételízesítővel. A zöldségeket összekeverjük, meglocsoljuk a joghurttal, ráreszeljük a főtt tojást és megszórjuk a kisütött baconnal és petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  saláták  
Diós és mákos kiflik kelt tésztából.
  2014-06-24 18:23:15, kedd
 
  Hozzávalók:
 50 dkg finom liszt
 2,5 dkg élesztő
 20 dkg margarin
 1 kis pohár tejföl
 1,5 dl tej
 csipet só
 2 ek. porcukor
A töltelékhez:
 15 dkg darált dió
 15 dkg darált mák
 1,5 dl tej
 10 dkg porcukor
A kiflik meghempergetéséhez:
 vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a diót. Ugyan így elkészítjük a máktölteléket is. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk.
A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá! - J
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Sertéspaprikás
  2014-06-24 18:21:06, kedd
 
  Hozzávalók 4 személyre:
 1 kg sertés comb
 3 fej vöröshagyma
 3-4 gerezd fokhagyma
 1 db paradicsom
 1 db paprika
 1 db hegyes erős paprika
 1 kk. őrölt kömény
 1 tk gulyás krém vagy piros arany
 só
 2-3 tk piros paprika
 2 dl tejföl
 zsír
 2 ek. finom liszt
Előkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés: A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk. Én tollhegy tésztát főztem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá! -J
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Így szoktam készíteni a paradicsomos húsgombócot is persze p
  2014-06-24 18:17:41, kedd
 
  Így szoktam készíteni a paradicsomos húsgombócot is persze paprika nélkül.
Töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre:
 8 db közepes paprika
 1/2 kg darált sertéshús
 1 db tojás
 20 dkg rizs
 2 fej vöröshagyma
 1 db zeller gumó vagy zeller zöld
 30-40 dkg paradicsompüré
 2 evőkanál pirospaprika
 só
 őrölt bors
 1 dl étolaj
 3-4 evőkanál liszt
 cukor, ízlés szerint
Előkészítés: A paprikákat kicsumázzuk. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal. A masszával betöltjük a paprikákat. Sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük kb. 30-40 percig. Kiemeljük a paprikákat, zellert és a hagymát. A főző lébe belekeverjük a paradicsompürét. Rántást készítünk az olajból, lisztből. A tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát és berántjuk vele a paradicsomos levet, ha szükséges cukorral ízesítjük. Visszatesszük a paprikákat és hagyjuk egyet forrni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Töltött csirkemell kolbászos sajtos töltelékkel
  2014-06-24 18:16:42, kedd
 
  Hozzávalók:
 4 db csirkemell filé
 20 dkg füstölt trappista sajt
 2 szál újhagyma vagy 1 cs snidling
 20 dkg paraszt kolbász
 só
A panírozáshoz:
 finomliszt
 tojás
 zsemlemorzsa
A sütéshez:
 étolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A sajtot lereszeljük.
A kolbászt és az újhagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a reszelt sajtot, apróra vágott kolbászt és újhagymát.
Mindegyik csirkemell egyik felére halmozunk a töltelékből. A csirkemelleket összehajtjuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Köretnek zöldséges rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Az elmúlt évtizedek legforróbb éve lesz
  2014-06-24 18:15:51, kedd
 
  KATASZTROFÁLIS LESZ AZ IDEI ÉV - GYILKOS FORRÓSÁG JÖN

Az időjósok egy része biztos benne, hogy az elmúlt évtizedek legforróbb éve lesz 2014. Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a forróságban kialakul az iszonyatos költségeket okozó El Nino időjárási anomália.

A tavasz utolsó hónapja különösen forró volt a világon. Két globális időjárási megfigyelő szervezet egybehangzóan állítja, hogy az adatgyűjtés kezdete, 135 éve óta nem mértek olyan hőmérsékleteket az évnek ebben a hónapjában, mint idén májusban. Az USA űrkutatási ügynöksége, a NASA szerint a múlt hónapban 1,38 Farenheit-fokkal haladta meg a hőmérséklet a sokéves átlagot - írta a MarketWatch.

A japán meteorológiai hivatal hasonló adatokat mért, amelyekhez még hozzáteszi azt is, hogy az április és a március is nagyon meleg volt. Az idei tavasz összességében a valaha tapasztalt legenyhébb időjárást hozta. Várakozások szerint az amerikai NOAA napokban megjelenő jelentése meg fogja erősíteni az többi szervezet jelentését.

Összességében minden jel arra mutat, hogy 2014 a valaha tapasztalt legforróbb év lesz az elmúlt szűk másfél évszázadban. Az év hátra lévő része még forróbb időszakokat hozhat. Az European Centre for Medium-range Weather Forecast európai kutatóintézet immáron 90 százalékos esélyt ad arra, hogy kialakul az El Nino néven ismert időjárási jelenség.

Fejre áll az időjárás

Az El Nino idején a Csendes-oceán középső, Dél-Amerikához közelebb fekvő részéből többen energia kerül a levegőbe, ami növeli a felszíni hőmérsékletet. Ennek következményei a világ legkülönbözőbb részein tapasztalhatók: az indiai monszun gyengébb lesz, a Csendes-óceán környékén több hurrikán pusztít, míg az Atlanti-óceánon kevesebb, Észak-Amerika egy részén csapadékosabb idő várható, máshol enyhébb lesz a tél. Afrikában és és Dél-Amerikában szintén megváltoznak a megszokott csapadékviszonyok.

Az El Nino karácsony környékén jelenik meg és több mint kilenc hónapig is elhúzódhat. A legutóbbi, a 1997-98-as időjárási anomália becslések szerint 35-45 milliárd dollár kárt okozott és 23 ezer ember halálával hozható összefüggésbe. Összességében tehát az egyik legveszélyesebb időjárási jelenség párosulhat a soha nem látott forróságot hozó évvel.

FORRÁS: NAPI.HU
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Sütemény
  2014-06-24 18:00:13, kedd
 
  Tészta:
2 csésze liszt , 1 csésze kristály cukor,
1/2 csésze olaj, 1 csésze langyos víz,
3 EK kakaó por, 1 sütőpor 3 egész tojás

KRÉM:
1/2 kg túró, 1 vanilia cukor,
1 vaniliás puding, 4 dl tej,
1 tojássárgája.

Tésztára mindent összekeverünk és tepsire öntjük,
Krém:
A pudingot meg főzzük és hagyjuk kihűlni a hideg pudinghoz hozzáadjuk a többi belevalót és nyomózsákkal a tésztára nyomjuk rácsosan és betesszük sütni. Nagyon finom ::))
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Csonttörés és gyógyulás
  2014-06-24 17:26:14, kedd
 
  Csonttörés általában kisebb balesetek következtében alakul ki sportolás közben vagy egyszerűen csak elesik valaki az utcán. Csonttörés ritkábban akkor is előfordulhat kisebb erő hatására, ha a csont előzőleg gyulladás vagy betegség következtében elgyengült. Léteznek veleszületett törések is, amely még a magzaton az anyát ért valamely erős hatás következtében alakul ki, de ennél gyakoribb a szülés következtében elszenvedett törés.

Nyílt törés
A csonttörések súlyosabb formája a nyílt törés, ami akkor alakul ki, ha az eltört csont felett a bőr is sérült. Vagy azért, mert a törést okozó hatás olyan erős volt, vagy azért, mert a törött csont átszakította a bőrt. Általában az ilyen sérülés fertőzéssel is jár.

Zöldágtörés
A fiatalok, gyermekek és serdülőkorúak csontja gyengébb, hajlékonyabb, viszont csonthártyájuk erősebb, ebből kifolyólag előfordul, hogy a csont csak megroppan, eltörik, de a csonthártya ép marad. Ezt hívjuk zöldágtörésnek. A törés során ekkor is megsérülnek az apró erek és idegek, duzzadás és fájdalom jön létre a törés helyén.

Gyógyulás
A törés megfelelő összeforrásához a törvégeket normális állásban kell összeilleszteni és az elmozdult csontvégeket rögzítő izmok húzását le kell győzni. A helyrehúzott csontvégeket gipszkötéssel rögzítik. Súlyos esetben a sebész orvos megnyitja a törés területét és a törött részeket összeilleszti. Az összeillesztett csontokat dróttal egymáshoz erősíti. Az így helyreállított és rögztett végtagoot nyugalomba helyezik, a vérömleny duzzanata és fájdalom csökkentése érdekében pedig felpolcolják.

Régebben a tartós nyugalmat tartották fontosnak a gyógyulás szempontjából, azonban a megfelelően rögzített csontokra nehezedő nyomás erősíti a csontokat és segíti a gyógyulást is, hiszen a hosszú pihentetés idején az ízületek nehezen mozgathatóvá válnak, az izmok pedig elsatnyulnak.

Csontszövet regenerálódása
Csonttörés esetén a törvég körül vérömleny alakul ki, majd ez megalvad. A csonthártya és a csontvelő felől érzőbimbók nőnek bele, amely mentén csontképző sejtek törnek elő és egy idő után csontsejtekké alakulnak, majd csontszövetet hoznak létre.

Tornával a gyógyulásért
A működés ugyanis gyógyít. Amint lehetőség van rá, igyekezzünk tornáztatni az összeforrt végtagot. Különböző eljárások segítik a gyógyulást, pl. meleg fürdő, elektromos kezelések, fürdő- és iszapkezelések stb. Az alternatív praktikák is hasznosak lehetnek a rehabilitációban, mint például a pulzáló mágnesterápia, mivel használata serkenti az osteoblastok, azaz a csontképző sejtek működését és elősegíti a sebgyógyulást.
szerző Ipulser Magazin
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Nincs Cím
  2014-06-24 17:17:49, kedd
 
  GYÓGYNÖVÉNYEKKEL A VISSZEREK ELLEN

Vénatágulatok, felületes visszérgyulladások, mélyvénás trombózis - esztétikailag zavaróak, fájdalmasak, leszakadó trombus esetén életveszélyesek. Hol segíthetnek ebben a gyógynövények?

A visszerek betegségében a gyógynövények szerepe többrétű - mondja dr. Babai László a Trombózisközpont életmód orvosa természetgyógyász. Egyes gyógynövények erősítik a vénákat, mások gyulladáscsökkentőek vagy éppen vérhigítók, azaz a vér alvadékonyságát csökkentik, ezzel akadályozva a vérrögök kialakulását.

Vénás keringési elégtelenség általában a lábakon alakul ki - tekintettel arra, hogy a gravitáció miatt a szívnek innen a legnehezebb “felszívni" a vért, rossz vénáknál itt gyűlik fel a folyadék leghamarabb, tágítva ki és téve kanyarulatossá a felületes vénákat, okozva ödémát, duzzanatot.

A felületes vénában a lassult véráramlás során megalvadó vér trombózist, ezáltal gyulladást okoz.

Visszeres tágulatok kezelésénél a terápiás cél többszörös: növelni kell a vénák falának rugalmasságát, könnyíteni véráramlást, mérsékelni az ödémát, megakadályozni a vérrögök képződését, csökkenteni a gyulladást.

Tágult visszerekre, visszérgyulladásra számos gyógynövény ismert és használt. Többükben gyógyszerekkel azonos hatóanyagok találhatóak, így használatuk odafigyelést igényel. A gyógynövényes kezelést az orvosi kezeléssel összhangban kell folytatni.

Íme 5 hatékony gyógynövény visszeres panaszokra:

1. Vadgesztenye

Az egyik legismertebb vénás keringésre ható gyógynövény. A benne található rutin - flavonoidok egy típusa - fokozza az érfalak rugalmasságát, csökkenti folyadékáteresztő képességüket. Ezen túl gyulladásgátló anyagokat is tartalmaz. A vadgesztenye hatására javul a vénás- és nyirokkeringés, csökken az ödéma, a gyulladás.

Ehhez nem kell óriási pénzeket költened. Magad is könnyedén elkészítheted, alapanyagot szinte mindenhol találsz hozzá. A vadgesztenye ugyanis elég elterjedt, parkokban, utak mentén találkozhatsz vele.
A vadgesztenye kérgét, virágját, magját és leveleit is felhasználhatod terápiás célokra.Virágját és leveleit áprilistól júliusig gyűjtheted, a magját pedig szeptember-októberben, amikor az érett gesztenyék a földre hullnak.

Vadgesztenye-tinktúra készítése I.

Ehhez friss vadgesztenyét kell gyűjteni. A gesztenyéről távolítsd el a vékony, barna héjat, aprítsd fel a belső fehér részt, majd töltsd bele egy csavaros üvegbe. Ezután öntsd fel minimum 70%-os alkohollal (ilyet patikában tudsz vásárolni), amíg minden növényi részt elfed. Az üveget jól zárd le és tedd fénytől védett helyre. 3 héten át legalább naponta egyszer erősen rázd össze. Három hét elteltével szűrd le, töltsd át a tiszta folyadékot egy jól zárható üvegcsébe és használd egészséggel.

Vadgesztenye-tinktúra készítése II.

Ha nem tudsz tiszta alkoholt beszerezni, használhatsz házi pálinkát is. 100 ml, minimum 38%-os pálinkához keverj 2 evőkanálnyi szárított és porított vadgesztenye levelet és 2 evőkanálnyi vadgesztenye őrleményt.

A vadgesztenye őrleményhez frissen szedett gesztenye szükséges, amelyet meg kell hámozni. A belső fehér részét aprítsd fel és tedd ki száradni száraz, de nem napos helyre. Amikor elvesztette a nedvesség tartalmát könnyedén összezúzható egy mozsárban, vagy ledarálható diódarálón is.

A leveleket szintén firssen szedd le a fáról. Ezt a műveletet a kora reggeli órákban érdemes megejteni, mert ekkor a legmagasabb a levelek hatóanyag tartalma. A leveleket szintén száraz, de naptól védett helyen kell elvégezni. Jól szellőző kosárba vagy vászonra terítsd ki.

Amikor összekeverted a szükséges levél és őrlemény mennyiséget a pálinkával, légmentesen zárd le a pálinkás üveget, majd 10 napig hagyd állni napfénytől védett helyen. Ezt követően szűrd le és sötét üvegben tárold, lehetőleg fénymentes helyen.

VISSZÉR ELLENI VADGESZTENYE KRÉM KÉSZÍTÉSE HÁZILAG

Ezt különösen ajánlom, mivel én magam nem nagyon ismerek olyan vadgesztenye krémet, amelyben ne lenne valamilyen káros anyag. Gondolok itt például a kőolaj származékokra és egyéb vegyi adalékanyagokra. Meggyőződésem, hogy ezzel legalább annyit ártunk magunknak, mint amennyit használunk. Ezért inkább a házilag készített krém használatát ajánlom mindenkinek. Ebben biztosan semmi olyan anyag nem kerül, ami káros lenne az egészségünkre.

A házi vadgesztenye krémhez szükség lesz az előzőleg már elkészített vadgesztenye tinktúrából 150 ml-re, étkezési zselatin porra (minden élelmiszer boltban kapható), és levendula olajra.

Egy serpenyőben oldj fel 3 tasak növényi zselatint 150 ml vízben. Habverővel folyamatosan kevergesd. Amikor elkezd sűrűsödni, apránként öntsd hozzá a vadgesztenye tinktúrát és 5 csepp levendula olajat. Ha megfelelő állagúra sűrítetted, vedd le a tűzről és töltsd sterilizált üvegbe. Ezután már nincs más dolgod, mint próbát készíteni a bőrön. Ugyanis a vadgesztenye irritálhatja az érzékeny bőrt. Ha a 24 órás bőrpróba során nem jelentkeznek bőrtünetek, akkor bátran alkalmazható a krém a visszeres bőrfelületeken, naponta kétszer bemasszírozva. A krém 3 hónapig eláll. Lehetőleg tartsd hűtőben, de mindenképpen hűvös és napfénytől védett helyen.

2. Szúrós csodabogyó

Magyarországon kevésbé elterjedt, de igen hatásos gyógynövény. Fokozza az érfalak rugalmasságát, ezzel segítve a vér áramlását. Alkalmazható szájon át bevéve és kenőcs formájában a felületes vénára juttatva.

3. Varázsmogyoró

Elsősorban Észak Amerikában elterjedt, az indiánok által előszeretettel használt gyógynövény. A visszerek kezelésében a magas tannin tartalmának köszönhető astringens, érösszehúzó hatását használják ki. A varázsmogyoró ezen kívül antioxidáns, kórokozó ellenes hatásokkal is bír. Használják kapszulában, krémben.



4. Körömvirág

Hazánkban is igen elterjedt, főleg kertekben termesztett növény. Hámosító, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatással bír. Használata a gyulladt, trombotizált felületes visszerek esetén kerül előtérbe kenőcs formájában.

5. Orvosi somkóró

Kumarin és flavonoid tartalmú gyógynövény. Előbbi hatóanyag véralvadásgátló, szájon át szedve könnyen túladagoláshoz vezethet, így használata csak külsőleg javasolt. Kumarint tartalmaz a vadgesztenye is, így a két gyógynövény együttes alkalmazásának különös figyelme szükséges. Az orvosi somkóró csökkenti a vérrög-képződést, flavonoid tartalmának köszönhetően pedig gyulladáscsökkentő, ödémacsökkentő hatású.

Kumarin - a leggyakrabban alkalmazott véralvadásgátló gyógyszer hatóanyagával azonos - tartalma gátolja a vérrögök képződését. Szájon át való alkalmazása nem ajánlott!

Források: tudnodkell.info, napidoktor.hu, tromboziskozpont.hu, gyogynovenysziget.hu

A tudnodkell.info oldalain található információk nem helyettesíthetik szakember véleményét,
ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!

 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
A mezsgyén - befejező rész
  2014-06-24 10:54:05, kedd
 
  Hat hónappal később, Zoltán újraszületése után, vasárnap Klári kolompolta össze a családot, hogy bejelentse végleges határozatát. A család tagjai kora este már az asztalkörül toporgott. A fiúk számára ismeretlen illat lengte be a teret. Biztos a szagelszívóval lehet a baj, - gondolták. Nem sokkal később, az asztal közepére cseréptál került, benne sercegő bőrű, piros, ropogósra sült, gőzölgő csülök. De nem ám akárhogyan elkészítve, hanem eredeti Pékné módra. Még furcsállják, de már szokják, hogy a ház asszonya asztali áldást mondd, mielőtt hozzákezdenek az étkezéshez. A srácok összekacsintottak, érzékelték, az este szebb lesz, mint gondolták.

Zoltán fátyolos szemmel követte, megtört felesége, és felnőtt gyermekei minden mozdulatát. Reménykedett, része lehet egyszer a család újraegyesülésének ajándékában. A férfi tányérjára asszonya szedett, úgy, ahogyan a közös életük első pillanatától megszokták. Egy ujjnyi csülköt vágott, hozzá rengeteg salátát. Hiába, az orvos utasításait ebben a családban, mindenkinek be kell tartani! A mennyei lakoma után pezsgőt bontottak. A fiúk átölelték anyjukat. Az asszony közéjük intette férjét, a megtért bárányt, aki az egymásba kapaszkodott családja vállán zokogta ki magát. Az est folyamán Attila bejelentette, két hét múlva beköltözik a garzonba. Ezen kívül még egy örömhírt tartogatott számukra, boldogan közölte, megkapta az állást, amire egy hónapja jelentkezett, így a kis lakás teljes költségét fedezni tudja. Megkezdi önálló életét.

Klári életének legfontosabb állomásához érkezett. Oda, ahova az imahídon keresztül juthat el az ember, ahol az Úr olyan hatalommal vértezte fel, amit az kaphat meg, aki elfogadja a Szentlélek ajándékát. A feltétel nélküli, - alázatból táplálkozó szeretetet, melynek alappillére a megbocsájtás, és a másik ember elfogadása hibáival együtt, ha azt őszintén megbánja.



Vége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2685
  • e Hét: 8375
  • e Hónap: 14747
  • e Év: 65538
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.