Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A tuti fogyókúra
  2014-06-04 15:24:38, szerda
 
 
HÉTFŐ:
Reggeli: Alma.
Ebéd: Tejfölös paprikáscsirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.
Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.
KEDD:
Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
Ebéd: Hatalmas tál töltöttkáposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása.
Vacsora: A szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt reszelt káposztatorzsával megszórva.
SZERDA:
Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott főtt tojás sárgájának a fele, de abból amennyi belefér.
Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése céklával. Nagy tál túróslepény lefényképezése.
Vacsora: A képek előhívása, savanyú uborka, hashajtó.
CSÜTÖRTÖK:
Reggeli: 1 db fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyerekeknek.
Ebéd: Húsleves és rakottkrumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-ből. Madártej elhelyezése a hűtőszekrényben. Vágott vegyes savanyúság.
Vacsora: Ecetes hagyma citrommal.
PÉNTEK:
Reggeli: Főtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle ízléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon, mire a többiek felébrednek, frissen mosott káposztalével, kekszreszelék.
Ebéd: Gőzölgő bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár Igmándi.
Vacsora: Hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépaszeletekkel. Lefekvés előtt füldugó a korgó gyomor neszeiben kiküszöbölése.
SZOMBAT:
Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szaharinnal, nyomelemekkel ízesítve.
Ebéd: "Halászlé, túróscsusza, sütemény" címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes kockasajt parádi vízzel.
Vacsora: Paradicsombelsőség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.
VASÁRNAP:
Reggeli: Fagylalttölcsér, nagy adag friss levegő, sűrű szitán áttört kefír.
Ebéd: Ricinusleves, csontlében abált torma citromhéjszeletekkel, süteménymaradványok levakarása a tepsiről.
Vacsora: Amit a kanári meghagyott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Szentlélek vezetéséért
  2014-06-04 11:34:36, szerda
 
 

Uram, átadom Neked életemet. Szívemből megbocsátok mindenkinek, aki életem folyamán megbántott.
Hálát adok mindenért, ami történt velem. Minden ajándékodat megköszönöm, Uram.
Hálát adok a szenvedésekért és a rossz napokért is, mert irgalmad és jóságod mindent javamra fordított.
Kérlek Uram, add nekem Szentlelkedet! Add, hogy fölismerjem mindig Lelked vezetését, és készséges szívvel engedelmeskedjek neki!
Vegyél el belőlem minden bizalmatlanságot és félelmet, és add, hogy gyermeki szívvel egészen Rád hagyatkozzam! Rád bízom életemet, halálomat és minden javamat.
Add meg nekem, Uram azokat a lelki adományokat, amelyekkel szolgálhatlak Téged ezután!
Fölajánlom Neked képességeimet és körülményeimet, odaadom minden kívánságomat és vágyamat.
Kérlek, légy Ura életemnek és változtasd át szívemet olyanná, amilyenné öröktől fogva eltervezted!

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké.

Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A Candida gomba
  2014-06-04 11:16:26, szerda
 
  A Candida gomba fajok szaporodását a bélrendszerben a bél hasznos baktériumflórája szabályozza.

A baktériumflóra egyensúlya az immunrendszer hatékonyságnak szerves részét képezi, de ha a normál egyensúlyi állapota felborul,akkor a Candida gomba fajok elszaporodhatnak az egész szervezetben. Ennek kiváltó okai leggyakrabban antibiotikumok és fokozott cukorbevitel vagy a nehézfém mérgezés. A Candida gomba elterjedés a szervezetben több tünetet produkálhat egyszerre.

A Candida gomba fertőzés a már meglévő szervi megbetegedések tüneteit is súlyosbíthatja. A Candidiázis ugyan ma már népbetegségnek számít, mégis bioenergetikai szempontból lényeges tudnivaló, hogy az immunrendszer gyengülését, a szervezet egyensúlyának felborulását okozza.

Candida kialakulása

A Candida gomba szaporodását elősegítheti a szervezet kóros savasodása, elősegítő tényezők közé sorolható az immunrendszer gyengesége, az elhúzódó betegség utáni lábadozás vagy az operációk utáni időszak. A vér, ill. a sejtek vegyhatásának savas irányba való eltolódása gátolja a sejtek anyagcsere, gázanyagcsere- és kiválasztó folyamatait. A Candida gomba pedig tovább csökkentheti a sejtek életműködési funkcióit.

Elősegítő tényezők

Candida gomba szaporodását elősegítik a nem megfelelő higiéniás szokások is, hiszen szinte minden gombafaj számára a fény- és oxigénhiányos, nedves hely a legoptimálisabb környezet.
A légutakban kiválthatja a penészes környezet is, a szervezetben pedig a gomba elszaporodáshoz vezethet a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, vitamin és ásványi anyagok hiánya.
A gomba szaporodását elősegítheti továbbá a reflux betegség, és az emésztőrendszer eredetű betegségek a savas kémhatású ételek túlzott fogyasztása. A kevés folyadék fogyasztás már önmagában is gyengíti az immunrendszer méregtelenítési folyamatait, eleve alkalmassá teszi a Candida gomba toxin anyagának felhalmozódását a szervezetben. Candida gomba szaporodását elősegítheti a mértéktelen finomítatlan cukor, édesség fogyasztása és a szénhidrátban gazdag, rostban szegény étkezés, továbbá a stressz, a hosszú ideig fennálló feszültség és idegesség. Következésképpen csökken a bélflóra.

Candida ellen
Az idegsejtek fő energia forrása a szénhidrát, mint ahogyan a Candida gomba számára is.
Candida gomba szaporodását elősegítheti a cukorbetegség, de önmagában is képes generálni, kiváltani, súlyosbítani a cukorbetegséget. A gomba szaporodását indikálhatja a túlsúly, gyakori alkoholfogyasztás. A természetes öregedési folyamat során a Candida gomba probléma mindenkinél, bizonyos mértékben előtérbe kerül.

A kor előrehaladtával, a Candida gomba elleni életmód az öregedéssel szemben is a leghatásosabb eszköz lehet. A gombák az egész természetben lebontó funkciót töltenek be.
Minden élőlény esetében igaz, hogy nagyobb pusztítást csak akkor okoznak, ha adottak hozzá a kedvezőtlen feltételek.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Miért hullik a hajunk?
  2014-06-04 11:10:26, szerda
 
  Bizonyos mértékű hajhullás természetes, kórossá akkor válik, ha a hullás túlzott mértéket ölt és a haj újranövekedése is elmarad. Napi 60-100 hajszál hullása még természetesnek számít. A hajhullás kialakulhat foltokban vagy szétszórtan. Kopaszodást okoz, ha a szőrtüszők és a bennük lévő hajszemölcs elpusztul.

Hajhullás oka

A hajhullás és kopaszodás kialakulhat genetikai okok miatt vagy különböző betegségek következtében. Okozhatja vitaminhiány, bizonyos fogamzásgátlók szedése, vérkeringési zavarok, pajzsmirigy problémák és hormonproblémák, de akár a stressz is kiváltó ok lehet. A kezelés akkor lesz hatásos, ha kétirányú, megszünteti a hajhullást és serkenti a haj újbóli növekedését.

Hajhullás ellen

Néha elegendő az is, ha jobban odafigyelünk táplálkozásunkra, hiszen egyoldalú táplálkozás vagy vitaminhiány is okozhat hajhullást. B-vitamin, szelén, cink és vas pótlásával felvehetjük a harcot a hajhullás ellen. Fogyasszunk hüvelyeseket, dióféléket, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut, tojást stb. Fejmasszázzsal serkenthetjük a vérkeringést, így a tápanyagok jobban felszívódnak. Végezhetjük szárazon vagy samponozás közben. A masszázst kiegészíthetjük különböző hajnövesztő szerekkel a jobb hatás érdekében.

Gyógynövények hajhullásra

A nyírfa az egyik legjobb hajhullás elleni ápoló szer, még a korpásodást is csökkentheti. A csalánból készült tinktúrák, teák fogyasztása pedig vastartalmával segít a hajnövesztésben. A fodormenta teát a hormonális problémák okozta hajhullásra használhatjuk. Napi egy csésze teát huzamosabb ideig kell fogyasztani. Hasonló hatású a cickafark és a zsályatea is.
Pajzsmirigy alulműködés esetén napi egy csésze szurokfű tea ajánlott. Rozmaring, zsurló és édesgyökér teakeveréket vérkeringési zavarokra használhatunk.

Az egészséges hajért

Teljes és hosszan tartó megoldást az életmódváltás hozhat. Rendszeres testmozgás jótékonyan hat a hormonokra, a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás pedig hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez. Figyeljünk samponunkra, válasszunk tápláló, ammóniamentes sampont és használjunk hidratáló balzsamot. A hajszárítással óvatosan bánjunk, mert a túl forró levegő száríthatja a hajat és töredezetté válhat. Néhány apróság betartásával hajunk erőssé, fényessé válhat.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Emberek milliói szednek koleszterin csökkentő gyógyszereket
  2014-06-04 11:03:32, szerda
 
 
Amikor valaki meghallja a diagnózist, miszerint magas a koleszterin szintje, azt gondolja, hogy ez valami veszélyes dolgot jelent. Pedig csupán a koleszterin propaganda áldozata. Emberek milliói szednek koleszterin csökkentő gyógyszereket anélkül, hogy tisztában lennének a magas koleszterinszint vagy a koleszterin csökkentő gyógyszerek veszélyeivel.

A koleszterint a májunk termeli és szükséges az egészség fenntartásához. A normális szintnél alacsonyabb koleszterin érték lehetetlenné teszi a sejtek önjavítását és kifejlődését. Kritikus szerepet játszik a memória, a tanulás és a számos kognitív funkció jó működésében. Számos nemi hormonnak, valamint a D-vitaminnak is építőköve. Segít a zsírok átalakításában és erős antioxidáns hatású. Miért csökkentjük hát a szintjét ész nélkül amennyiben egy picit magasabb értéket mérünk mint az átlagos?

D-vitamin úgy tűnik, hogy segít csökkenteni az LDL, más néven “rossz" koleszterin szintet a menopauza utáni nők esetében. A csökkenés jelentős. A tanulmány vezetője Peter F. Schnatz, a belgyógyász professzor volt, aki a Jefferson Medical College orvosa Philadelphiában. Az 576 nő, aki részt vett a vizsgálatban véletlen besorolás alapján, vagy 400 NE D-vitamint és 1000 mg kalciumot kapott naponta vagy placebót.

Három év után, azon nők, akik a kiegészítést kapták mindannyian magasabb D-vitamin szinttel és alacsonyabb LDL szinttel rendelkeztek, mint kevésbé szerencsés társaik. Elemezve az eredményeket, a kutatók azt is megállapították, hogy azon nők között, akik a kalcium + D-vitamin kiegészítést kapták magasabb volt a HDL (a “jó") koleszterin, valamint alacsonyabb a triglicerid-szint.

A D-VITAMINON TÚL

Ajánlott cikk: A CSODASZER: C VITAMIN (ASZKORBINSAV)

A B-vitaminok számos tagja klinikailag igazoltan javít a koleszterin arányon. A C-vitamin nem csupán növeli a HDL koleszterin szintjét, de erős antioxidáns hatása révén megakadályozza az LDL koleszterin oxidációját, ami az érszűkületek alapvető oka. Éppen ezt okozza az E-vitamin is.

A linolsav és a zöldtea kombinációja szintén hatékony koleszterin-arány javító, ami éppen úgy fogyasztható ételként, mint kapszulás kiegészítőként. A lenolaj tartalmaz sok linolsavat de zöldteát is lehet kapni szinte mindenhol. Igyon zöldteát és naponta egy kanál lenolajat vagy szerezze be a szükséges kapszulákat.

Forrás: vitamintanacsado.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A zőld tea hatásai
  2014-06-04 09:04:12, szerda
 
  A ZÖLD TEA HATÁSAI: FOGYÁS ÉS ÉRVÉDELEM

A zöld tea pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolta. A teában lévő hatóanyagok segítenek a fogyásban, rákmegelőző, koleszterinszintet csökkentő, érvédő szerepük is régóta ismert tény az orvoslásban.

ZÖLD TEA VAGY FEKETE TEA?

A fekete teával ellentétben a zöld teát nem erjesztik. Kevéssel a teaszüret után gőzölés, melegítés útján bontják le a tealevelekben megtalálható polifenol-oxidáz enzimet. Az eljárási folyamat miatt az erjedés leáll. A későbbiekben a leveleket formázzák és minőségüknek megfelelően válogatják és szárítják. A minőségi teák feldolgozását kézzel végzik.

A tea leginkább említésre méltó pozítv egészségügyi hatása összetevőiben rejlik. Antioxidáns hatású vegyületei közül legfontosabbak a polifenol szerkezetű, flavonoid vegyületek, melyek nagy koncentrációban fordulnak elő a teában.
Példaként említve egy liter tea megközelítőleg 1 gramm polifenolt tartalmaz. A fekete teával szemben a zöld tea a fent említett előnyös hatású anyagokból valamivel többet tartalmaz, illetve a zöld teában kevesebb koffein található.

A zöld tea évezredek óta használatos szere a kínai tradicionális orvostudománynak. Számos jótékony hatása ismert. Segíti a vércukor regulációját, antidiabetikus hatással rendelkezik, cukorbetegeknek javallott a fogyasztása. A daganatos betegségek megelőzésében is nagy jelentőséget tulajdonítanak, a benne lévő epigallocatechin-gallátnak (EGCG), mely a polifenolok családjába tartozik.

ZÖLD TEA ÉS ANYAGCSERE - A FOGYÁSBAN IS SEGÍTHET

A zöld teában lévő epigallocatechin-gallát állatkísérletekben már bebizonyította jótékony hatását az elhízás kialakulásának megelőzésében is, hiszen az epigallocatechin-gallátot fogyasztó csoportban a kontrollcsoporthoz képest egyértelmű összefüggés volt kimutatható a zöld tea hatóanyagának fogyasztása és a kisebb testtömeg, az alacsonyabb koleszterinszint és a kisebb mértékű inzulinrezisztencia között. Az összefüggést a tradicionális kínai orvoslás emberek esetében is igazolta tapasztalati úton. Ezen, a kísérletek során tapasztalt jótékony hatás miatt ideális szer a fogyókúra kiegészítőjeként, bátran javasoljuk mi is pácienseinknek. Azt minden esetben kiemeljük, hogy a zöld teát natúran, lehetőleg cukor és édesítőszer használata nélkül kell fogyasztani.

A TEA HATÁSAI AZ ORVOS SZEMÉVEL

A teafogyasztás mind állatkísérletekben, mind betegek bevonásával végzett kutatásokban gátolta a rákmegelőző állapotok valódi rosszindulatú daganattá való kialakulásának folyamatát. Egy vizsgálat szerint azon személyek között, akik napi 3,75 dl teánál többet fogyasztottak, alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása. Számos egyéb vizsgálat hozott hasonló eredményeket. Ezek alapján megállapítható, hogy a teafogyasztás csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek, a magas vérnyomás kialakulását. Átfogó, összegző, több kutatás eredményeit magában foglaló elemzések szerint a szívinfarktus előfordulása 11 százalékkal alacsonyabb azon személyek körében, akik naponta legalább 3-szor fogyasztanak teát.

Forrás: webbeteg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Mire jó a ginszeng?
  2014-06-04 08:55:49, szerda
 
 
Egy csodaszer Kínából: éppen olyan, mintha a mesebeli boszorkány adta volna nekünk, amiért kihúztuk a gödörből. Csak bevesszük, és egy csapásra megoldódik minden gondunk, nem is beszélve arról, hogy világszép királykisasszonyokká-királyfikká változunk...

NA DE MI IS AZ A GINSZENG?

Egy húsos gyökerű növény, másik neve panax, azaz ,,mindent gyógyító". Kelet-Ázsiában, főleg Kínában, Koreában terem, hűvös, árnyékos helyen érzi jól magát. Évekig nő - egy év alatt mindössze gyufaszál nagyságúra cseperedik. Ahhoz, hogy teljes méretét elérje, akár hét évre is szüksége van. Tartalmaz A-, E-, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitamint, továbbá folsavat, mangánt, cinket, olajakat, aminosavakat és rezet, amelyekkel nemcsak testedre, de szellemi képességeidre is jótékonyan hat - mindezt pedig természetesen teszi.

TÖBB EZER ÉVES TISZTELET

Neve kínaiul azt jelenti: ,,embergyökér". A gyökér formája ugyanis az emberi alakhoz hasonlít. Létezik vörös és fehér változata: a fehéret a napon szárítják ki, míg a vöröset szárítás előtt gőzzel kezelik. A kínaiak szerint mindenre jó: egészségesebbé, szebbé, fiatalabbá tesz, tágítja a tudatot, egyszóval egész életünk minőségét az egekbe emeli. A kelet-ázsiai kultúrában óriási tisztelet övezi: egy-egy nagyobb darabot különleges ajándéknak tartogatnak, hajdan az arannyal egyenértékűnek számított. Mára már Nyugaton is elismerik, sőt egyre gyakrabban alkalmazzák mint a szervezetre, immunrendszerre jó hatású gyógynövényt.

MIVEL TESZ CSODÁT?

Elsősorban a test stressz elleni védekezőképességét erősíti, nyugtatja az idegeket, mégpedig azáltal, hogy egyensúlyban tartja az ún. stresszhormonokat. Serkentő hatású, tehát segíti a munkavégzést, a szellemi tevékenységeket, a koncentrálóképességet - emiatt azonban kávéval tilos kombinálni.

Ha kórosan kimerültnek, fáradtnak érzed magad, vagy nehezen mászol ki egy hosszabb betegségből, a ginszeng erősít, serkenti szervezeted működését. Sportolók is használják, amikor egy-egy sérülésből gyorsan fel akarnak gyógyulni.

Különleges tulajdonsága, hogy serkenti a szexuális vágyat - egyes kutatások szerint nemcsak a vágyat, de a férfiaknál magát a teljesítőképességet is fokozza. Igazi afrodiziákumként is használható: különösen a változókorban. Hat a hormonháztartásra és a vérkeringésre - a potencia és a vágy pedig mindkettővel szoros kapcsolatban áll.

Ha hosszú távon, de mértékletesen, szünetekkel használod, olyan hatásosan erősítheti az immunrendszert, hogy akár az öregedést is lassíthatja. Segít ellenállni a szabad gyökökkel szemben - így a fertőző, egyes kutatások szerint pedig rákos megbetegedések ellen is védelmet nyújt, illetve lassíthatja a daganat növekedését.

Csökkenti a koleszterinszintet, védi a szívet és az érrendszert - Kínában szívroham utáni felépüléshez is alkalmazzák, mert helyreállítja a szívműködést, szabályozza a vérnyomást, és csökkenti a vércukorszintet.
Kozmetikai szerek is készülnek ginszengből: vitalitást, egészséges színt kölcsönöznek a bőrnek, és hatékonyan kezelik az apróbb bőrhibákat.

MIRE VIGYÁZZ?

Ezt a csodaszert magadhoz veheted tea, kapszula és por formájában. Azt ajánlják, ha egy hónapos kúrát tartasz, naponta 0,5 grammot fogyassz belőle. Utána mindenképp tarts egy rövid szünetet. Ha hosszabb ideig akarod használni, naponta 0,4-0,8 grammot fogyassz. Három hónap után ekkor is tartanod kell egy-két hét szünetet, hogy elkerüld a lehetséges mellékhatásokat.

Forrás: otvenentul.hu
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8645
  • e Hónap: 15017
  • e Év: 65808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.