Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A keresztényeket lelövik, ugye?
  2016-09-14 20:30:29, szerda
 
 







A KERESZTÉNYEKET LELÖVIK, UGYE?
Magyar Idők / Zelnik Bálint


A címben érzékeltetett brutalitás sajnos mindennapos és nem egyedi mai világunkban, sőt a keresztény-ellenesség nem csak az Európán kívüli világra jellemző.


Kevesen tudják, sajnos, de a világ legüldözöttebb vallása a keresztény. Bármennyire is több mint egymilliárd ember vallja magát Krisztus követőjének, mégis hívei szenvedik el a legtöbb vallásellenes támadást, és nem csak fizikailag, hanem lelki, szellemi szinten is.

Egyes kimutatások szerint

a Földön 4 (!) percenként szenved mártíromságot egy embertársunk pusztán csak azért, mert keresztény.

Ennek érzékeltetéséhez nem kell messzire mennünk, sokan látták azt a Youtube-on (is) terjedő videót, amelyen az látható, amint az Iszlám Állam terroristái tengerpartra vezetnek keresztény férfiakat (többen a haláluk előtti pillanatban is hangosan Krisztushoz imádkoztak) és kivégzik őket.

Az eset azért is érdekes, mert az Iszlám Államnak (ISIS) nevezett terrorszervezet a Közel-Keleten szerzett magának területeket -- azon a helyen, ahol a kereszténység őshonos. Mind Szíriában, mind Irakban többszázezres, sőt milliós keresztény közösségek éltek a fundamentalista dzsihadisták térnyeréséig.

A KERESZTÉNYSÉG ŐSHAZÁJÁBAN A LEGNAGYOBB AZ ÜLD�--ZTETÉS

Krisztus első követői is ,,keleti keresztények" voltak. Imaházaik közel kétezer évvel ezelőtt épültek -- amikor Európa még a pogány vallások földrésze volt.

A keresztények jelenléte a Közel-Keleten hatszáz évvel előzi meg az iszlám megjelenését.

A folyamatos diszkrimináció és a fizikai üldözések ellenére is mindeddig folytonos volt a jelenlétük a Földnek ezen a pontján.

A 20. század elején még minden negyedik közel-keleti ember keresztény vallású volt. Napjainkra 11 millióan maradtak a muzulmán hívők 320 milliós tengerében. Mára -- Libanon kivételével -- minden országban elenyésző kisebbségben vannak. A Közel-Kelet ismét lángokban áll, a nyugati hatalmak azonban nem tulajdonítanak semmilyen stratégiai jelentőséget az ott élő keresztényeknek.

"A kereszténység a Közel-Keleten jött létre -- ezek a hívők az első damaszkuszi, alexandriai, antiókiai hívők örökösei. Itt már akkor virágzott a kereszténység, amikor Európában még druidák kevergették mágikus italaikat" -- mondja Pascal Gollnisch, a Támogatás a Közel-Keleti Egyházaknak elnevezésű szervezet vezetője.

"A keresztények nem a muszlimok után jöttek ide" -- szögezi le Victor Assouad, közel-keleti jezsuita elöljáró is. ,,Ők az iszlám előtti időből származnak. Ők az őslakosok, akik eleinte baráti módon üdvözölték a muszlimokat." Amikor azonban az iszlám meghódította a térséget és már a kalifák írták a törvényeket, a keresztényeket másodrendű polgárokká, alattvalókká tették.

Ma a dzsihadisták egyértelműen fogalmaznak a Krisztus-hívőkkel kapcsolatban: ,,Vagy térjenek át az iszlámra, vagy menjenek el, vagy meg kell őket semmisíteni."

Az ISIS felemelkedése Irak és Szíria területén, illetve az iszlám kalifátus létrehozásának víziói szörnyű erőszakhullámot szabadítottak el a térségben a keresztényekkel szemben.







"Irakban Szaddám Huszein hatalomra kerülésekor másfél millió keresztény élt. A diktátor nem látott bennük veszélyt -- közülük többen komoly politikai tisztségeket is kaptak. Amikor Szaddám megbukott, a keresztényeket üldözés érte" -- állítja Myriam Benraad író és Közel-Kelet szakértő.

A történet megértéséhez azért az is hozzá tartozik, amit talán Timothy Radcliffe angol domonkos szerzetes fogalmazott meg a legpontosabban a közel-keleti keresztényekről: ,,Mi nyugatiak gyakran elfelejtjük, hogy ők is léteznek. Ha eszünkbe jutnak, akkor meg elszégyelljük magunkat. Rettenetes paradoxon ez -- a Közel-Keleten a Nyugatot látják bennük, ezért üldözik őket, a Nyugat pedig a saját szekularizációja miatt nem akar közösséget vállalni velük."

Sőt, a keresztényekkel szembeni ellenérzést és gyűlöletet még fokozta

Barack Obama amerikai elnök is, aki szerencsétlenül úgy fogalmazott, hogy a Közel-Keleten intervenciót elkövető amerikai katonák az "új keresztesek", ami szintén több ezer keresztény halálát eredményezte. A dzsihadisták szemében ők voltak a Nyugat előretolt helyőrsége.

A KEGYETLENSÉG NEM ISMERT HATÁROKAT

Szeretnénk a teljesség igénye nélkül -- pár kiragadott példával -- bemutatni, hogy a világban milyen inzultusok érik a keresztény hívőket. Észak-Koreában a Biblia birtoklásáért nyilvános akasztás jár. Irakban 2003-ig 1,2-1,5 millió keresztény élt, azóta számuk kevesebb mint 400 ezerre csökkent, részint azért, mert kiirtották őket. Pakisztánban az egyik legnagyobb arányú a testi brutalitás, megalázás, testi sértés. Az országban halálbüntetés jár az Allah-káromlásért vagy a másfajta hit propagálásáért. A Föld több mint 70 államában jár büntetés azért, ha valaki gyakorolja keresztény hitét. A Közel-Keleti keresztények segélykiáltása nem éri el a nyugati kormányzatok ingerküszöbét.

Keresztényüldözési TOP-lista 2014: 1. Észak-Korea, 2. Irak, 3. Eritrea

Az Open Doors elnevezésű nemzetközi keresztény szervezet legutóbbi jelentése szerint 2014-ben több mint 10 000 embert végeztek ki, gyújtották föl a házát, illetve ért bombatámadás hitének gyakorlása közben. A felmérés szerint évente 120-130 millió keresztény van kitéve üldöztetésnek hite miatt.

NYUGAT (EL)HALLGAT A FELSZÍN, HÁBOROG A MÉLY

Az kétségtelen, hogy az úgynevezett ,,nyugati" politikai és médiaelit nem nagyon törődik a keresztények üldöztetésével, illetve elhallgatja az ellenük történő támadásokat, az olyan kirívó esetektől eltekintve, amit már nem lehet figyelmen kívül hagyni (lásd: francia katolikus pap meggyilkolása mise közben). De a nyugati sajtóban az is mindennapi eseménynek számít, hogy keresztény embereket, értelmiségieket és gondolkodókat aláznak meg -- többek között -- az abortuszról, az általuk fontosnak és értékesnek tartott klasszikus család-modellről valott nézeteik, Krisztus-hitük és hitvallásuk miatt.

Pontosan leírják a Nyugat keresztényüldözésekhez való hozzáállását Eveque Biman, az egyiptomi Deir el-Malak Michael apátság vezetőjének szavai:

"A keresztényeket támadások érik, és fel is gyújtanak templomokat. Mégis itt vagyunk!

Szeretnék üzenni valamit az európai, a nyugati embereknek. Egykoron csodálattal töltött el a demokratikus értékekről és az emberi jogok tiszteletéről vallott nézeteitek. Éppen ezért döbbentem meg annyira, amikor láttam, miként reagáltatok a Nigériában elkövetett szörnyű gaztettekre. Egész falvakat égettek fel ott -- az ott élő emberekkel együtt -- és ti nem tettettek semmit.

Aztán Irakban is -- egész falvakat perzseltek fel -- jazidi és keresztény embereket öltek meg. A mártírjainknak elvágták a torkát, Etiópiában és Líbiában.

Megint csak semmi. Semmi érdemi reakció.

Amikor a párizsi újságnál történt incidens, akkor viszont több millió európai, köztük állami vezetők egyszer csak elítélik a bűncselekményeket és szörnyülködnek.

Mintha a francia vér lenne csak fontos -- de mások vére nem az. Nagyon sajnálom, de elvesztettétek a hiteleteket nálunk. Ne gyertek ide demokráciára tanítani bennünket, ne akarjatok tanítani minket az emberi jogokra."

Franciaországban, például, az állásával játszik, aki keresztet visel a nyakában a munkahelyén. De nem csak ez okoz gondot a keresztény hitüket gyakorlók és felvállalók számára.

"Nyugat-Európában sok orvost bocsátottak el, amiért nem végeztek abortuszt, eutanáziát. Jegyzőket, házassági tanácsadókat rúgtak ki, amiért nem szolgáltak ki homoszexuális ügyfeleket. A "politikai korrektség" már átlépett egy határt.

Ma a Nyugat nem igazán viselkedik keresztényi módon. Ha mecsetet vagy zsinagógát támadnak meg, arról a magyar sajtó is beszámol, de ha templomot vagy Mária-szobrot öntenek le, arról a francia helyi és egyházi lapok írnak, de utána nincs közfelháborodás,

nem követik az eseményeket, hogy a tetteseket végül elfogták-e." -- nyilatkozta az mno.hu-nak a nyugati elit hozzáállásával kapcsolatban Fakhouri Youssef, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség projektvezetője.

Végezetül, álljon itt egy idézet Charles Chaput philadelphiai érsektől, aki 2010-ben azt nyilatkozta: "A kereszténység egy olyan vallás lesz, amiről egyre kevésbé lehet majd szabadon beszélni a közéletben." -- és ma már tényleg itt tartunk!

Az Iszlám Állam egy rákos betegség

"Meg kell fékezni az ISIS nevű rákos betegséget, mely a gyűlölet ajtaja, elszigeteltség és erőszak. (...) Elérkezett az idő arra, hogy a jóakaratú muszlimok és nem muszlimok az egész világon komolyan és ne csak felszínesen szembesüljenek azzal a nehéz helyzettel, mely azzal teremtődött meg, hogy az ISIS akcióba lépett" -- fogalmazott a káld pátriárka.


Benedek pápának mégis igaza volt

Link
































 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: érzékeltetéséhez, szekularizációja, franciaországban, keresztényekkel, szerencsétlenül, fundamentalista, keresztényekről, keresztényeknek, közfelháborodás, projektvezetője, erőszakhullámot, értelmiségieket, terrorszervezet, elvesztettétek, keresztényeket, szembesüljenek, segélykiáltása, legpontosabban, legüldözöttebb, hozzáállásával, propagálásáért, elszigeteltség, diszkrimináció, létrehozásának, üldöztetésével, szörnyülködnek, mártírjainknak, tulajdonítanak, üldöztetésnek, birtoklásáért, mártíromságot, kereszténység, homoszexuális, philadelphiai, gondolkodókat, szabadítottak, címben érzékeltetett, világ legüldözöttebb, legtöbb vallásellenes, embertársunk pusztán, haláluk előtti, eset azért, kereszténység őshonos, fundamentalista dzsihadisták, pogány vallások, keresztények jelenléte, iszlám megjelenését, folyamatos diszkrimináció, fizikai üldözések, muzulmán hívők, nyugati hatalmak, első damaszkuszi, KERESZTÉNYEKET LELÖVIK, Magyar Idők, Zelnik Bálint, Iszlám Állam, Iszlám Államnak, Mind Szíriában, KERESZTÉNYSÉG ŐSHAZÁJÁBAN LEGNAGYOBB AZ ÜLD�, Pascal Gollnisch, Közel-Keleti Egyházaknak, Victor Assouad, Irakban Szaddám Huszein, Amikor Szaddám, Myriam Benraad, Timothy Radcliffe, Barack Obama, KEGYETLENSÉG NEM ISMERT HATÁROKAT, Keresztényüldözési TOP-lista, Open Doors, HALLGAT FELSZÍN, HÁBOROG MÉLY, Eveque Biman, Aztán Irakban, Fakhouri Youssef, Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, Charles Chaput,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png ház  Png virág  Éretlen vers  Popper Péter szavai  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  Popper Péter szavai  Az engedelmesség miért nem vál...  Alvó cicák  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Szép álmokat!  Png virág  Nagyi telefonál  képre írva  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem tudhatod  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Alázat  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Minden harmadik...  Lóhere  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Bertolt Brecht -től idézet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy maradéktalanul uralt világ  Leonardo da Vinci gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Elköszönt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ágai Ágnes – Csendélet  A boldog családok mind hasonló...  Zilahy Lajos gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Varga János Veniam - Fontos sz...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Soha ne kedvezz...  Png virág  Nagyon különös  Png telefon  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mindig jusson idő nevetni  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png ház  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Minden harmadik...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
címben érzékeltetett, világ legüldözöttebb, legtöbb vallásellenes, embertársunk pusztán, haláluk előtti, eset azért, kereszténység őshonos, fundamentalista dzsihadisták, pogány vallások, keresztények jelenléte, iszlám megjelenését, folyamatos diszkrimináció, fizikai üldözések, muzulmán hívők, nyugati hatalmak, első damaszkuszi, muszlimok után, iszlám előtti, iszlám meghódította, kalifák írták, keresztényeket másodrendű, dzsihadisták egyértelműen, iszlám kalifátus, keresztényekkel szemben, keresztényeket üldözés, történet megértéséhez, közel-keleti keresztényekről, saját szekularizációja, keresztényekkel szembeni, dzsihadisták szemében, teljesség igénye, világban milyen, keresztény hívőket, egyik legnagyobb, testi brutalitás, országban halálbüntetés, nyugati kormányzatok, felmérés szerint, úgynevezett &#8222, keresztények üldöztetésével, ellenük történő, olyan kirívó, nyugati sajtóban, általuk fontosnak, egyiptomi Deir, keresztényeket támadások, nyugati embereknek, demokratikus értékekről, emberi jogok, mártírjainknak elvágták, párizsi újságnál, hiteleteket nálunk, emberi jogokra, állásával játszik, keresztény hitüket, magyar sajtó, francia helyi, tetteseket végül, nyugati elit, idézet Charles, olyan vallás, rákos betegség, gyűlölet ajtaja, jóakaratú muszlimok, egész világon, nehéz helyzettel, káld pátriárka, érzékeltetéséhez, szekularizációja, franciaországban, keresztényekkel, szerencsétlenül, fundamentalista, keresztényekről, keresztényeknek, közfelháborodás, projektvezetője, erőszakhullámot, értelmiségieket, terrorszervezet, elvesztettétek, keresztényeket, szembesüljenek, segélykiáltása, legpontosabban, legüldözöttebb, hozzáállásával, propagálásáért, elszigeteltség, diszkrimináció, létrehozásának, üldöztetésével, szörnyülködnek, mártírjainknak, tulajdonítanak, üldöztetésnek, birtoklásáért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5470
  • e Hét: 19565
  • e Hónap: 59386
  • e Év: 237261
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.