Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Tiszta szív
  2016-05-11 14:21:43, szerda
 
  Luann Prater
Tiszta szív

,,Ami belőle származik, az teszi az embert tisztátalanná."
(Márk 7,15)

Mikor kicsi voltam, és csúnyán beszéltem, szappanos vízzel kimosták a számat. Szörnyű íze volt! Egy dolgot biztos nem mosott ki belőlem: azt a hajlamot a szívemben, ami a csúnya szavak kimondására késztetett.

Jézus így folytatta az oktatást: ,,Mert belülről, az ember szívéből származik minden gonosz gondolat, erkölcstelenség, lopás, gyilkosság, házasságtörés, kapzsiság, rosszindulat, csalás, kicsapongás, irigység, káromlás, kevélység, léhaság. Ez a sok rossz mind belülről származik, és tisztátalanná teszi az embert."(Márk 7, 21-23).
Nem akármilyen lista! De miért tartotta fontosnak Jézus, hogy ezeket a rossz dolgokat egyenként mind felsorolja? Tudjuk, hogy a Bibliának egyetlen szava sem hiábavaló, tehát oka van annak, hogy Jézus felsorolta a bűnöket. Talán tudta a hallgatóiról, hogy ha kívülről rendeseknek látszanak is, a szívük tisztátalan. Gondolom, ők sem lepődtek meg, hogy a gyilkosság, a házasságtörés, a lopás szerepel a felsorolásban. De kíváncsi vagyok, mit szóltak hozzá, hogy ilyen rejtett bűnök is belekerültek, mint a kevélység, az irigység, a kapzsiság. Az értelmező szótár szerint kevély az, ,,aki magát alaptalanul és túlzottan nagyra tartja, másokat pedig bántó módon lenéz." Első látásra, nem illik ránk. De ha engedjük, hogy Szentlélek fénycsóvája bevilágítson a rejtekbe is, talán eszünkbe jutnak ilyen gondolataink: ,, Azért nála még én is ügyesebb vagyok." Vagy ,,Csodálom, hogy tudott ilyen jó gyerekeket nevelni."
Az irigység is alattomosan el tud bújni a szívünkben. Amikor megcsap az elégedetlenség szele, ha valakinek a sikeréről hallunk. Új autót vett a barátnőd, nagyon jól néz ki, szép az otthona? Volt úgy, hogy ennek nem tudtál felhőtlenül örülni, irigyelted kissé, vágyakoztál hasonlóra, vagy sajnáltad magad? Ha igen, akkor ez irigység, tudjál róla. Aztán a kapzsiság -mikor valaki ,,nagyon vágyódik egy tárgyra, dologra, minden áron meg akarja magának szerezni,( ... ) aki minél több vagyont igyekszik magának szerezni". Talán úgy gondoljuk, nem visszük túlzásba a vágyakozást a több után, de belegondoltál, mennyi időt töltesz azzal, hogy több pénzt keress, vagy hogy vásárolj? És mennyire tudunk ragaszkodni ahhoz, amink van!
Próbáljuk meg ezt a három dolgot kitisztítani a szívünkből. Legalább egy napra. A kevélység ellentéteként tegyünk meg jó szívvel valami önzetlen dolgot, ahol mi nem számítunk. Az irigység ellen gondoljuk végig hálásan, mi mindenünk van: tárgyakban, kapcsolatokban, áldásban. A kapzsiság ellen nézzük át, mi mindenen tudnánk túladni, ami másnak örömöt szerezhetne.
Tisztább szív egy napra!
Ma tehát kihívásként értelmezem Jézus szavait: ,,Ami belőle származik, az teszi az embert tisztátalanná." Megpróbálok alázatos, elégedett, adakozó lenni. Első lépésként a tisztaszívűség felé.

Uram, köszönöm, hogy átvilágítod a szívemet, hogy meglássam benne a tisztátalanságot. Mutass rá azokra a hajlamaimra, amelyekkel beszennyezem magam, és mosd át, kérlek, szívem belsejét. Jézus nevében, Ámen.

Forrás
Eszmélkedések: Lélekerősítő levelek 101.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Szeretett barátnőm!
  2016-05-11 10:22:52, szerda
 
  Egy 83 éves idős néni levele, amely a legfagyosabb szíveket is megenyhíti! Érdemes elolvasni!

Manapság többet olvasok, és kevesebbszer törlök port. Gyakrabban ülök ki a kertbe, és csodálom, ahogyan a növények napról napra nagyobbak, szebbek, dúsabbak lesznek. Több időt töltök emberek, szomszédok társaságában, mint egyedül. Úgy gondolom, hogy minden percet ki kell használnom, mert miért gondoljak keserűséggel az életemre, mikor örülni is tudok. Hálás vagyok azért, hogy még itt lehetek.

Már nem tartogatok semmit: a legszebb, legdrágább sálamat veszem fel, a kristály poharaimból iszunk, ha átjön a szomszédom. Ha kimegyek a piacra, oda is a szép kabátomat veszem fel, mert tetszik és kész.

Ha elfogy a kedvenc parfümöm, azonnal megveszem a következőt, kerül amibe kerül. És persze rendszeresen használom is, mert illatos akarok lenni. Mert lehet, hogy holnap már nem használhatom, hiszen a földi létünk, mint ahogyan azzal te is tisztában vagy, véges. Ha tudnám, hogy mikor, melyik órában fogok meghalni, és lenne jó pár dolog, amit nem tettem meg az életben, pedig nagyon szerettem volna, dühös lennék magamra, mondván: “Látod, élned kellett volna minden pillanatban, szabadon, szárnyalva, mert most vége, és fölösleges dolgokra pazaroltad az idődet." Tudom, nem helyes, de én mégis haragudnék magamra, hogy nem írtam azoknak levelet, akiknek szerettem volna, hogy nem mondtam elégszer a férjemnek, aki már nem él, hogy mennyire szerettem.

Minden reggel, mikor kinyitom a szemem, azt mondom: “Ma különleges nap vár rám, minden perc, pillanat, Istentől kapott ajándék. Élek is vele." Ha ezen a földön élsz, azt jelenti, hogy valaki törődik veled, vigyáz rád. Ha viszont ezt nem veszed észre, állandóan csak panaszkodsz, akkor nem élsz valójában.

Én nem hiszek a csodákban, én a csodákban élek!

2016/05/10 by Neptunusz in Blog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 505
  • e Hónap: 3254
  • e Év: 41002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.