Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Nincs szeretett
  2016-05-09 18:31:33, hétfő
 
  Nincs szeretet imádság nélkül.
Ha nincs szeretet otthonainkban, vizsgáljuk meg imaéletünket: hűséges, hiteles, állandó, teljes-e, átjárja-e úgy mindennapjainkat, hogy szívünk csendjében megszülethessen Isten igéje?
Ha jól ismernénk a csend művészetét, örömét, gyümölcseit, Isten szeretete ragyogna otthonainkban és az irányítaná minden cselekedetünket.
.
Teréz anya
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Az eper jótékony hatása szervezetünkre
  2016-05-09 16:38:14, hétfő
 
  Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte pályafutását. Gyümölcsét csak a 14. századtól fogyasztják.

A földieper finom és egészséges, ráadásul fogyaszt is. Kimondottan kalóriaszegény: 15 dkg eper mindössze 43 kalóriát tartalmaz.

Mivel nagyon magas az antioxidáns tartalma, az eper igazi szupergyümölcs, melyet érdemes rendszeresen fogyasztani.

Kiváló vértisztító és baktériumölő, sőt még bőrünkre is jótékony hatással van. Ha nem adunk hozzá cukrot, nagyon jó szomjoltó.

C-vitamin tartalma nagyon magas, több mint a citromban. 15 dkg eper 85 mg, 15 dkg citrom 70 mg C-vitamint tartalmaz.

Az eper kálium és magnézium tartalmán kívül az E- és C vitaminja miatt csökkenti a koleszterin szintet és a túl magas vérnyomást, megelőzi a trombózist és a vérerek beszűkülését.

A cink és a C-vitamin páros a vírusok és a baktériumok elleni küzdelemben segíti az immunrendszert.

Az eper vastartalma segíti a vér oxigén szállítását, folsav tartalma pedig segíti a vérképződést és a boldogsághormon termelését.

Továbbá az eper csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, fokozza a méregtelenítő folyamatokat, csökkenti a rák kialakulásának esélyét, fiatalító hatása van a benne található vegyületek miatt

Magyarországon az eper szezonja májustól júliusig tart, ilyenkor a legfrissebb és legízletesebb a gyümölcs.

jóportál: wall.alphacoders.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 szó, melyek szerint élni kellene az életet
  2016-05-09 16:30:22, hétfő
 
  A fizikai világban az emberek legnagyobb ereje a szavakban rejlik. Vannak olyan szavak, melyek jelentőségét a mindennapi életünk során folyamatosan szem előtt kéne tartanunk.

1. Pozitivitás
- Legyél hálás az életért; a szeretetért, amely kitölti szívedet; a békéért, amely a lelked mélyén nyugszik és a hangért, mely azt suttogja, hogy ,,minden lehetséges"

2. Türelem
- Az idő gyorsan múlik és mi annál türelmetlenebbek vagyunk. A türelem erény. A saját belső kincsünk, bölcsességünk és győzelmünk. Csak azért, mert valami, amit nagyon vártál még nem történt meg, nem azt jelenti, hogy soha nem is fog. A türelemben fejlesztjük belső akaraterőnket.

3. Bátorság
- Bátorság nélkül élni, mindig nagyon megfontoltan, óvatosan döntéseket hozni nem mindig célravezető. Nem lehet mindig várni a ,,remek" alkalomra, néha meg kell lépni a dolgokat.
" A bátorság azt jelenti, hogy minden félelmünk ellenére nekivágunk az ismeretlennek "

4. A szeretet
- A szeretet az irányt adó fény, mely áttör minden akadályt. A szeretet nem függ semmitől. Szeretni annyit jelent, hogy fény és melegség vagyunk a másik számára.

5. Igazság
- Mondd ki az igazat! Az őszinteség nyugalmat teremt, a nyugalom pedig megfizethetetlen.

6. Vallomás
- Ne kritizáld mások hibáit, ha a sajátjaidat nem vagy hajlandó belátni. Bármit is tagadsz, és nem vallasz be magadnak, előbb vagy utóbb felszínre kerül, pont akkor, mikor a legkevésbé számítasz rá.

7. Értékelés
- Sokszor nagyobb figyelmet fordítunk arra, amink nincs, és mindeközben nem vesszük észre, amink van.

8. Felelősség
- A felelősség azt jelenti, függetlenül attól, hogy mi történt eddig a pontig az életedben, képes vagy döntéseket hozni, hogy megváltoztasd a helyzetedet.

9. Növekedés
- Választhatsz, hogy a múltad határozza meg az életedet, vagy választhatod azt is, hogy túlnősz a dolgokon és magad mögött hagyod a múltat.

10. Kitartás
- Minden dolog nehéz, mielőtt megvalósítanád. A siker nem egy képesség, ez egy tartós hozzáállás.

Fordította: Lehotszky Liliána - Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélyponton vagy? Tovább kell lépned..
  2016-05-09 16:21:45, hétfő
 
  Mindenkivel előfordul, hogy az életében mélypontra kerül, ez természetes része az emberi mivoltunknak, azzal van komoly probléma, akit semmi nem ráz meg, és semmitől nem érzi rosszul magát. Vannak olyan helyzetek, amikor le vagyunk törve, mint a bili füle, és pár napig a sebeinket kell, hogy nyalogassuk.

A gond akkor kezdődik, ha nem tudunk kilábalni ebből az állapotból. Ha nem jutunk el arra szintre, amikor fenének billentjük magunkat, hogy; "Na most már ezt be kell fejezned!

Könnyű annyira belesüppedni ebbe a letargikus állapotba, hogy már ne is érezzünk késztetést arra, hogy kiutat keressünk, hiszen úgy is rossz minden, hiába erőlködünk és lesz kicsit jobb, utána majd megint minden ugyan ilyen borzalmas lesz, hiszen nem ez már az első alkalom. Akkor meg minek erőlködni? Biztos sok embernek futottak már végig ehhez hasonló gondolatok az agyán, amikor rossz passzban volt, és döntötte el, hogy innentől egy nemtörődöm, befordult nihilista lesz.

Aztán persze mindannyian túljutunk ezen az szakaszon és észrevesszük, hogy az ég újra kék, csicseregnek a madarak és a nap is olyan szépen süt mint még sosem. Ehhez az állapothoz viszont valahogy el kell jutni, lehetőleg minél előbb, és minél rövidebb időt töltve az "utálok mindent" állapotban.

Minden egy döntéssel kezdődik, ami arról szól, hogy változtatni akarunk ezen a helyzeten, mert ez így nekünk nem jó. Amíg az önsajnálatban fürdőzünk, vagy mások figyelmére ácsingózunk, és nagyon el vagyunk keseredve, hogy milyen szörnyű a mi életünk addig csak olyan negatívumok lebegnek a szemünk előtt amik lehúznak. Ezektől meg kell szabadulni.

Ha eldöntöttünk, hogy szeretnénk kimászni a gödörből, akkor első sorban el kell felejteni az összes lehangoló zenét, filmet, könyvet idézetet. Mert persze egy szakítás után remekül passzol a lelki állapotunkhoz egy jó kis sírós-szakítós romantikus film, de az hogy naponta kibőgjük magunkat nem visz előre. Teljesen egyértelmű és jól nyomon követhető, hogy ezekhez a szomorú, alacsony energiájú dolgokhoz csak akkor nyúlunk, amikor mi is ilyen állapotban vagyunk. Csak ebben pont az a rossz, hogy ezek, ilyen a szinten is tartanak. Amíg a tudatunk csak ezeket pásztázza és folyamatosan csalánnal csapkodjuk érzékeny területeket, nem fog javulni semmi.

Keressünk motivációt. Olyan dolgokat, amik erőt, energiát, vidámságot sugároznak. Mozduljunk ki, menjünk társaságba, bulizni, edzeni, olyan helyekre ami felpörget egy kicsit. Először az is siker, ha egy rövid időre sikerül elterelnünk a gondolatainkat, és néha-néha fellélegezhetünk, hogy nem a problémáinkon agyalunk. Ezek a vidám szünetek egyre hosszabbak lesznek majd. De ezért tenni kell, tudatosan el kell terelni a figyelmünket.

Ilyenkor az edzés, sportolás nagyon jó barát tud lenni. Már azért is mert a mozgás boldogsághormonokat termel, még ha ezt kezdetben elég kevéssé is érzékeljük. Jót tesz a közérzetünknek, a külsőnknek. Ha eddig nem is nagyon mozogtunk akkor ez remek alkalom lehet belevágni, hiszen amikor épp szenvedünk, és fájnak az izmaink, akkor tuti nem arra fogunk gondolni, hogy miért fáj a kis lelkünk, hanem arra, hogy hogyan éljük túl a következő pár percet ájulás, vagy hányás nélkül. Szóval igen, néha egy kis testi szenvedés jót tesz a léleknek, ráadásul a felgyülemlett feszültséget is segít levezetni. Ami még pozitív a testmozgásban, hogy rövid időn belül sok pozitív visszacsatolást kapunk. Jobban teljesítünk, jobban nézünk ki, ezek mind olyan dolgok amiknek örülni lehet, és plusz ösztönzést adnak. Sok jó pozitív energiát tudunk így termelni.

Persze vannak olyanok, akik előbb sétálnának egy gyorsvonat elé, mint az edzőterembe, de azért ők sincsenek elveszve ha betartják azt, hogy csak olyasmit engednek a tudatukba, ami feltölti őket, és konzekvensen elzárkóznak mindentől ami rossz hatással van rájuk. Növekedni kell, erősödni, fejlődni és magunkba szívni mindent, ami ezt szolgálja. Azon buknak el a legtöbben, hogy nem tudják, mire van szükségük, mit keressenek ahhoz, hogy átbillenjenek a napos oldalra. Tovább tart a szenvedés, ha még mi magunk tápláljuk. Ha át vagyunk fagyva és fel akarunk melegedni, akkor sem jégkockát szorongatunk a markunkban, csak azért mert az van velünk leginkább egy hullámhosszon, hanem tüzet gyújtunk és eltávolodunk mindentől, ami képes kihűteni. Pont ez a feladat! Ha rossz passzban vagy ne lehangoló dolgokat szorongass, hanem keresd meg azokat, amik tüzet képesek gyújtani benned!

Pechál Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 326
  • e Hónap: 3075
  • e Év: 40823
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.