Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kínai horoszkópom: föld-Kutya
  2009-10-04 17:56:09, vasárnap
 
 


Akiknek Kutya az aszcendensük, azok becsületesek, bátrak és önzetlenek, szinte mindig készek a cselekvésre. Bátorságuk és ügyességük mind fizikai, mind értelmi szinten megmutatkozhat. Készek az igaz ügyért harcolni, és a bajbajutottakon segíteni. Másokkal szemben elnézőek és megbízhatók. Barátaik megbecsülik és tisztelik őket, mert a meredek helyzetekben is megőrzik hidegvérüket. Mindig megtartják a szavukat, és soha nem élnek vissza a bizalommal.

Jó emberismerők, nem téveszti meg őket a látszat, és a lényegtelen dolgok nem aggasztják őket. Általában olyan feladatot választanak, amit szeretnek. Bármilyen területen is munkálkodnak, annak a területnek szakértőjévé válhatnak. Bíznak magukban, és tisztán, logikusan látják cselekedeteiket. Van egy nagyon szép tulajdonságuk: mások boldogulásának elkötelezettjei.
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Vincze László: Sztárok
  2009-10-04 17:49:55, vasárnap
 
 

Fényes csúcs a lakhelyük,
A siker és a pénz az istenük.
Tündöklik minden és csillog,
Olyan ez rajtuk, mint a billog.

Az Olimposzi Panteonban
Ülnek mind-mind, (nagy titokban).
Játszzák az Istent, a mindentudót,
S mi vagyunk a butácska nebulók.

Ők, a követendő példaképek,
Mi meg lent a szájtáti szolganépek,
De a sikerükhöz adatott-e elme,
Vagy ez csak a szerencse gerjedelme?

Kutyájukkal esznek egy tányérból,
S, mi követjük őket, talán csak fortélyból?
Szavuk egyszerűbb, mint a kanászé,
És szaftos, mint a sűrű halászlé.

Ha kibírnak párjukkal egy évet,
Óriási hír lesz, amely szinte éget.
Böfögnek, nyökögnek, isznak,
A legtöbbjük szellemileg nyiszlatt.

Szégyent nem nagyon éreznek,
Pedig azt sem tudják mi az értekezlet.
Ha azt hallja, hogy tehetségtelen ripacs,
Megbotránkozik, hogy ő nem is ribanc.

Mosolyognak mulyán a kamerába,
És beülnek aludni az operába.
Modoruk jelzi, hogy honnan jöttek,
Egyszerű az ilyen és öntelt.

Büszkék arra, hogy milyen nagyok,
De közelükből elköltöznek az angyalok.
Hullócsillagocskák, porszem, amely elég,
És fényük pillanatig kápráztat, Nagy Ég!
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Assisi Szent Ferenc élete
  2009-10-04 15:35:07, vasárnap
 
  Tévedés lenne azt hinni, hogy a szentek már gyermekkorukban szenteknek "készültek". Közismert jelenség, hogy bizonyos tehetségek már egész kicsi korban megnyilvánulnak. Így például a híres muzsikus Mozart, már hatesztendős korában hangversenyt adott. Az életszentséggel azonban nem ez a helyzet. Senki sem gondolta például Bernardone Péter fiáról, a mulatságokat kedvelő Ferencről, hogy szentként fejezi be földi életét.

Több, mint kilencszáz éve született az olaszországi Assisi városában. Édesapja gazdag posztókereskedő és fiából is jó üzletembert akart nevelni. Ferencnek azonban semmi kedve sincs ehhez. Katona szeretne lenni, győztes csaták hőse, fényes jövőről álmodozik. Szeret mulatni és barátaival éjszakába nyúló lakomákat rendez. Nemegyszer megzavarják a város nyugalmát, midőn az éjszaka kellős közepén hangos nótaszóval vonulnak az utcákon. Ferencnek pompás hangja van és első a tréfacsinálásban. Ez a vidám és gondtalan élet azonban nem tart sokáig.

Szülővárosa háborúba keveredik a szomszédos Perugiával. Ferenc is beáll a seregbe, de a csatát elveszítik. Fogságba kerül, de ott sem veszíti el jókedvét. Vigasztalja és szórakoztatja bajtársait. Mikor kiszabadul a fogságból, újabb megpróbáltatás éri. Komolyan megbetegszik, már-már halálára számítanak. Betegágyán komolyan magába néz és el-elgondolkozik az élet mulandóságán.Mikor azonban felgyógyul, tovább folytatja könnyelmű életét. Hamarosan elszegődik a tarentói herceg seregébe és tovább szövi lovagi terveit. Istennek azonban más és nagyobb tervei vannak Ferenccel. Spoleto városában megjelenik álmában Jézus és így szól hozzá:
- Vajon kitől remélhetsz több jót? Az úrtól-e vagy a szolgától? A szegénytől vagy a gazdagtól? Miért akarod elhagyni uradat a szolgák kedvéért? Térj vissza szülővárosodba, ott majd megmondom, mit kell tenned!

Ferencet megrendíti ez az álom és engedelmeskedik. Búcsút mond a katonaéletnek és visszatér Assisibe. Ettől fogva buzgón és sokat imádkozik, hogy megismerje Isten akaratát. Az egyik nap kilovagol a városból és útközben egy bélpoklossal találkozik. Eddig undorodva kerülte el a szerencsétleneket, hiszen sebeikből kellemetlen bűz áradt. Most megállítja lovát, odalép a bélpokloshoz, pénzt ad neki és megölel. Igaz, komoly önmegtagagadásába került ez, de utána a jó lelkiismeret örömével lovagol tovább.

Telnek-múlnak a hónapok és Ferenc még mindig nem tudja, mit akar tőle az Isten. Az egyik nap azonban, midőn a Szent Damjánról nevezett kápolnában imádkozik, a megfeszített Jézus így szól hozzá:
- Nem látod, hogy a templomom romokban hever? Menj tehát és építsd fel hajlékomat!

Ezekkel a szavakkal Jézus az Egyház szomorú, romlott állapotára célzott, de Ferenc akkor még ezt nem érthette. Azt hitte, hogy az omladozó kápolnát kell újjáépíteni. Hazasiet, apja üzletében összeszedi a legdrágább szöveteket és a foligrói vásáron mind eladja. Az érte kapott pénzt pedig átadja a Damján-kápolna plébánosának. Mikor ezt édesapja megtudja, haragra loban és Ferenc menekülni kényszerül. Hónapokon át egy barlangban rejtőzködik. Később megbánja gyávaságát és visszatér a szülői házba. A sok nélkülözés következtében alaposan lefogyott és a városban mindenki azt hiszi, hogy az egykor oly vidám Ferenc megbolondult. Apja is haragszik rá, csak édesanyja védelmezi. Végül az apa és fiú vitája a város püspöke elé kerül. Az apa felsorolja fia bűneit. Eltékozolja vagyonát, tönkreteszi üzletét, lehetetlen viselkedésével szégyent hoz családjára. Ha nem változtat életén, nem tekinti fiának és kitagadja a családból. Erre Ferenc így válaszol:
- Halljátok és értsétek meg valamennyien! Eddig Bernardone Pétert neveztem atyámnak, mától kezdve csak Istennek akarok szolgálni. Most tehát nem azt mondom: atyám, Bernardona Péter, hanem: a Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben.

Ezzel leveti magáról ruháit, amelyet édesapjától kapott és a püspök ráterített köntöse latt átöltözik egy zsákból varrott koldusruhába. Keresztet rajzol rá és mint"a nagy Király hirnöke" elindul egy új élet felé. Ekkor huszonöt esztendős és városról városra járva bűnbánatra inti az embereket. Teszi mindezt olyan lelkesedéssel, hogy egyre többen felfigyelnek beszédeire. Sokan csatlakoznak hozzá, hogy mind a szegénység jegyesei egészen Istennek szenteljék életüket. Rómába is elmegy, ahol azt kéri a pápától, hogyja jóvá szerzetesi közösségüket. Legfőbb kívánsága, hogy egészen szegények lehessenek és koldulásból tengessék életüket. Szívében egyre nőtt Jézus szeretete és mindenben hasonlóvá akart válni isteni Mesteréhez. Talán ezt a vágyát teljesítette az Úr, amikor megajándékozta Ferencet sebhelyeivel. Ettől kezdve élete végéig viseli azokat a sebeket, amelyeket Jézus értünk kapott, értünk szenvedett. Isten sok csodával tűntette ki hűséges szolgáját és ezeket az úgynevezett legendák csokorba gyűjtötték.

Történt egyszer, hogy Róma környékén járt társaival, majd elhagyva őket, a madaraknak kezdett prédikálni. Az egyik társa utána lopakodva kihallgatta beszédét és följegyezte.
- Testvéreim, madárkák, tiszteljétek és dicsérjétek Teremtőtöket!
Ő ajándékozott nektek tollakat és szárnyakat, hogy kedvetek szerint repülhessetek. Ő táplál titeket és ruhátokról is Ő gondoskodik.

Így beszélt Ferenc, miközben a madarak kezére és vállára repültek, énekeltek, szárnyukat, fejüket nyújtogatták.

Egy másik alkalommal az embereknek akart prédikálni, de a közelben tartózkodó fecskék oly hangosan csicseregtek, hogy nem hallhatták Ferenc testvér beszédét. Ekkor így szólt hozzájuk:
- Testvéreim, fecskék, hallgassatok egy kicsit, mert prédikálni szeretnék az embereknek! És lám, a madarak szótfogadtak, elcsendesedtek, amíg Ferenc be nem fejezte prédikálását.

Talán mondanom is fölösleges, hogy Ferencet mindenki szerette és tisztelte. Amikor meghalt, nemcsak társai siratták, hanem a madarak is szebbnél szebb énekekkel búcsúztatták.

Kedves költőnk, Petőfi Sándor írta édesanyjának:

"Anyám, az álmok nem hazudnak,
Takarjon bár a szemfödél:
Dicső neve költő fiadnak,
Anyám, soká, örökkön él."

Ha ezt megjövendölte magáról nagy költőnk, még inkább elmondhatják Isten szentjei. Ha a testük vissza is tér a földbe, lelkük tovább él Istennél és szerető emlékük az emberiség, a hívők emlékezetében. Szent Ferenc is itt jár körülöttünk mindazok személyében, akik példája szerint alakítják életüket.

Forrás: György Attila: Jöjj, kövess engem
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Assisi Szent Ferenc áldása
  2009-10-04 15:03:47, vasárnap
 
 

Assisi Szent Ferenc: Áldás, békesség


Uram, tégy engem békéd eszközévé.
Hadd vigyem a szeretetet,
ahol a gyûlölet uralkodik,
a megbocsátást oda,
ahol a vétek él.
Hogy egyességre hozzam azokat,
akik széthúzásban élnek,
s az igazságot vigyem oda,
ahol a tévely az úr.
Hadd vigyem a hitet,
hogy szétoszlassam a sötétséget,
s az örömöt vigyem oda,
ahol szenvedés az élet.

VÁROSI ISTVÁN fordítása
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Mai jóslás - Szív
  2009-10-04 09:12:24, vasárnap
 
 


Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Szív

Általánosan: ez volt a legkedveltebb mágikus szimbólum az ókori Egyiptomban. A gonosz varázslatoktól védett, úgy tartották, ha eltávozik a lélek a szívből, a test elenyész. A szívnek a másvilágban is fontos szerepe volt, ott is védte a lelket a gonosztól. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: olyan események indulnak el, amelyeken nem lehet változtatni. Fogadd el a dolgok történését és ne vesztegesd az idődet azzal, hogy megpróbálsz rajtuk változtatni.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Mai harmoniakártyám
  2009-10-04 09:00:49, vasárnap
 
 

A mai napodat Bűverő hatja át



Kard - A harc, a harcos jelképe. A szamurájok eszköze, a huszárok fegyvere. A harc a karddal nem csupán külsőséges, hanem belső harc is egyben. Jelöli a harcot magunkkal, a világgal. Attila kardja, Arthur király kardja, és számtalan kard legenda segít a kard jelképének megfejtésében.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1601
  • e Hét: 6465
  • e Hónap: 12706
  • e Év: 64972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.