Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szilágyi Domokos: Karácsony
  2009-12-23 19:56:17, szerda
 
  Klubból hoztam:

,,A puha hóban, csillagokban,

Az ünnepi foszlós kalácson,

Láthatatlanul ott a jel,

Hogy itt van újra a Karácsony.


Mint szomjazónak a pohár víz,

Úgy kell mindig e kis melegség,

Hisz arra született az ember,

Hogy szeressen és szeressék.


S hogy ne a hóban, csillagokban,

Ne az ünnepi foszlós kalácson,

Ne díszített fákon, hanem

A szívekben legyen Karácsony"





 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi versek  
Mindenik embernek a lelkében..
  2009-12-23 19:55:03, szerda
 
 

Klubból hoztam:

“Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban,
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-23 04:54:51, szerda
 
  1./ A mai napodat Fordulatosság hatja át.

Tégla - Védelem és korlát, szabály, mérték, egység

Földből és vízből, levegőn szárítva, tűz által kiégetve, magasra építve az egekig tör a téglafal. Minden őselem beavatásának birtokában van. Biztonságunkat, melegünket, házunkat alkotja. Testünk és lelkünk épülését szimbolizálja. Vigyázat, a fal néha nem védelem, hanem akadály is lehet! Ha akadály, akkor le lehet bontani, ám ha védelemre van szükségünk, akkor ez a kártya azt jelzi, hogy biztonságban vagyunk, a téglafal védelmében, vagyis a jelenlegi környezetünkkel egységben. Az ember letelepült életmódjának jelképe. A házhoz kötött emberre utal, aki falvakban, városokban él, állandó kultikus helyet alakít ki magának. Védelmet is biztosít, de egyben korlátot is jelent. A zárt társadalomra utal, szemben a nyitott, nomád társadalommal.

Szerelmi üzenete: Tartós viszonyban szilárd alapokon nyugvó, de hatalmas kompromisszumot követelő kapcsolat. Párkeresőknek stabil, bár kissé unalmas emberrel való ismerkedés esélye. Lassan felmelegedő, barátságból átalakuló szerelem.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a teljes biztonság kialakítása és fenntartása hatalmas áldozatokat követel.
Gondolkodj el azon, hogy körbevetted-e magad valamilyen fallal azért, hogy ne lehess sebezhető. Ha igen, kinek nem nyílsz ki és miért?
Üzeni, hogy ami első látásra védelemnek látszik, gyakran akadály is lehet a szabadság útjában.

Erre is gondolj: A ház kártyája a cigánykártyában. Arra az emberre mondják, hogy "tégla", aki azért épül be valahová, hogy másokat besúgjon. Találkoztál már ilyen "téglákkal"? Voltál magad is ilyen helyzetben?
,,Nem szólhatok, fiam, mert a kőfal szorít,/ Erős kövek közé vagyok bérakva itt." (Székely népballada)

2009-12-23

2./ A mai napodat Kaland hatja át.

Selyem - hűvös tisztaság, lágyság, nőiesség

Ékességet, könnyedséget, a lágy és akadályok nélküli kommunikációt hozza el a számodra. A lelki - és persze akár a valóságos, anyagi - gazdagságra is utalhat. Figyelmeztet az alázatra és az elfogadásra. A selyem, olyan mint a lelked ebben az élethelyzetben. Jól dönthetsz, és ezt megfelelően tudod kommunikálni a környezeted felé. A selyem évezredek óta ismert és előállított természetes, nemes anyag, melyből mindenféle értékes ruhadarab készül. Manapság már a kozmetikai ipar is felhasználja különböző gyógyhatásai miatt. A luxus, az elegancia, a báj, de egyben a hűvösség megtestesítője is. Régen csak a királyi és arisztokrata családok hölgytagjai viselték borsos ára miatt. A mai napig nem veszített értékéből, fényéből.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek simulékony, de egyúttal hűvös nap. Selyem lepedőn különleges erotikus kaland. Párkeresőknek flörtölésre alkalmas nap.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az ősi értékek a mai világban is megállják a helyüket- keresd meg életedben a maradandó dolgokat.
Érdemes elgondolkodnod azon, hogy mik az örök érvényű bölcsességek. Miket lenne célszerű elfogadni a régi tanításokból?
Ha teljes mértékben nem is tudod elfogadni, de át kellene gondolnod szüleid, nagyszüleid, vagy idősebb barátaid, ismerőseid tanácsait.

Erre is gondolj: Simogass ma eredeti selymet! Nézz meg egy selyem festmény kiállítást! Olvasd Heine versét marie Antoinette-ről ,,Nézd, ezt a selymet itt hagyom nálad, / hogy nézd csak, hogy árad! Mert nincs olló, / mi tengerének korlátot szabna -/ ám ragyogása betölt mindeneket."/ ,,Körben áll vagy kis zsámolyon ül / Sok cicomás udvari dáma; / csupa csipke, selyem, brokát valahány, / S nincs ékkőben sem hiánya."

2009-12-23


 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-12-23 04:53:42, szerda
 
 

Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Pozitívság hatja át.

Ékszerek - Küllem, szépség, nemesség, imágó

Ez a lap ma fogékonnyá tesz a szépségre, a művészetek élvezetére, vagy gyakorlására.
Figyelmed a külsőségek felé fordult. Nagyobb jelentőséget kapnak a felületes kapcsolat(ok), a külvilág eseményei. Ma új ékszert vásárolni, vagy rég nem hordott ékszert felvenni szerencsés dolog. Az ékszer évszázadokkal ezelőtt a különlegeset, a nemességet, (királyságot) az egyedit, az anyagi érték kifjezését szimbolizálta, valamint misztikumot is hordozott magában. A legtöbb ősi kultúrában a társadalmi státuszt, illetve szerepet árulta el. Napjainkban a bizsu is ékszernek számít, ami csak a külső megjelenést hangsúlyozza, nem a tartalmat. Az ékszerek mára elvesztették szakrális jelentésüket. Vajon mit jelentenek ékszereid jelképei? Hogy szólnak ezek rólad? Ma átalakíthatod megjelenésed, válthatsz stílust, új frizurát készíttethtsz, vagy új holmikat vásárolhatsz.
A Magyarok kártyájaként a koronázási ékszereket jelenti. Eljegyzés (esküvő) napján kapni ezt a lapot különlegesen szerencsés házasságot ígér.

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek egy felületes, csak külsőségeken alapuló, esetleg egy éjszakás kaland, vagy rövid kapcsolat. Párkapcsolatban élőknek közös műélevezet, esztétikai élményt adó programok, egymásban a szépség meglelése. Vásárolj ékszert párodnak! Jó nap az eljegyzésre, lánykérésre is!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem mind arany, ami fénylik, a káprázat ne csapjon be - az igazi értékek nem csak anyagi síkon értékesek.
Gondolkodj el azon, hogy amiket fontosnak tartasz, tényleg valódi értékek-e. Általában gyorsan, csak a külsőségek alapján ítélsz meg valakit, vagy hagysz időd a mélyebb megismerésre?
Üzleti életben ez a lap sikeres tárgyalást, üzletkötést, pénzügyi előrelépést jelöl.

Erre is gondolj: A Rák csillagjeggyel az igazgyöngyök, az Oroszlán csillagjeggyel az aranyak, míg magukkal az ékszerekkel a Mérleg jegye analóg. Bolygója a Vénusz.
Olvasd József Attila, Ó zordon szépség című versét: ,,Versemmel hogyha megelégszel / Kínáltam úgyis elégszer / Fogadd el: véres, könnyes ékszer."

2009-12-23
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
A fagyöngy legendája
  2009-12-23 00:45:16, szerda
 
 


Mindenki tudja, hogy a fagyöngy alatt szabad a csók, és ha véletlenül úgy hozza a sors, pirulva kacagunk nagyokat alatta állva.

Azt hisszük mindez csak valami buta mesécske, és jól is van ez így, hiszen nem állunk messze a valóságtól. De korántsem olyan buta, mint gondolnánk.

Szinte minden karácsonyi hollywoodi produkcióban fagyöngyöt aggatnak az ajtók fölé, így nehezen kerülheti el az ember figyelmét, hogy ennek mekkora jelentőssége van. Egy valamire való karácsonyi hős csakis a fagyöngy alatt csókolhatja meg először szíve választottját. Ez már csak így megy.


De mitől olyan különleges ez a növény? Úgy tartják, aki a fagyöngy alatt megcsókolja kedvesét, örökre magához fűzi, szerelmük sosem lankad majd. (Érdemes ezen elgondolkodni. Talán az eddigi kapcsolataimból ez hiányzott...) Valóban ilyen hatalmas varázserővel bírna?

A keresztény legenda szerint például valaha a fagyöngy sudáran, büszkén állt karcsú törzsén, ám miután Krisztus keresztjét is ebből ácsolták, kegyvesztett, kiátkozott fa lett, melynek még törzse sincs, más fákon élősködik, elszívva tőlük a tápanyagot.


Szóval akkor hogy is van ez? Kiátkozott fa? Élősködő, aki a másiktól szívja el az éltető erőt? Mi meg boldogan csókolózunk alatta, várva a varázslatot, és örök szerelemben bízva? Miért?

Van egy másik legenda is, mely ugyan önmagában nem zárja ki az előzőt, mégis összeférhetetlenek, mivel egy egészen más mondakörből származnak.

A skandináv mondakör szerint ezt a hagyományt Frigga istennőnek és fiának Balder legendájának köszönhetjük. Frigga volt a szerelem istennője és a fia, Balder volt a Nyári Nap istene.

A történet úgy szól, egyszer Balder a haláláról álmodott. Ettől nagyon megrettent, és elmesélte anyjának furcsa álmát. Frigga aggódott, nem csak a fia életéért, hanem az egész Földért, hiszen tudta, hogy fia, a Nyári Nap nélkül az egész világnak vége lesz. Hogy megelőzze a tragédiát felkeresett minden élőt és élettelent, a levegőben, a vízben, a földön és a tűzben, hogy ígéretet tegyenek neki, soha nem fogják bántani a fiát, Baldert. Minden állat és növény megesküdött neki, egyetlen egyet kivéve, akit jelentéktelensége miatt Frigga nem vett észre.


A Gonoszság istene, Loki azonban - aki Balder ellensége volt - igen, és ádáz terveket forgatott a fejében.

Mikor Valhallában bált rendeztek az istenek, Loki is elment, hívatlanul. Elrejtőzött, és figyelte az istenek mulatozását, akik tréfából nyíllal lövöldöztek Balderra tudván, nem okozhatnak neki sérülést. Ám Loki egy óvatlan pillanatban Balder vak testvérének kezébe adott egy nyilat, mely fagyöngyből készült, és azonnal megölte Baldert.

Mindenki aggódott, a Földön hideg tél volt, és minden sivárrá vált. Az istenek rettenetesen megharagudtak ezért a növényre, és megengedték Friggának, hogy csináljon vele, amit csak akar, el is törölheti a föld színéről.

Ám Frigga, a szeretet istennője képtelen volt erre. Megáldotta a növényt, a szerelem jelképévé tette, és azt kérte, hogy attól a naptól kezdve akik alatta megállnak, a megbocsájtás jeléül csókkal és öleléssel adózzanak fia emlékének.

Gyönyörű történet.

Hogy ki melyiket tartja igaznak, azt mindenkinek a saját belátására bízom. Én a magam részéről idén végre kipróbálom, valóban hatásos-e a fagyöngy alatti csók.

Forrás: Adventi nyereményjáték
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 165 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2348
  • e Hét: 7212
  • e Hónap: 13453
  • e Év: 65719
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.