Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Plogosam hab hajhullás ellen
  2009-12-09 21:54:59, szerda
 
 
1986-ban vérszegény lettem, de annyira súlyos, hogy szinte semmivel sem lehetett gyógyítani, mert a vastablettát nem tudtam beszedni - jóval később vasborral gyógyítottam meg magam, melyet most is árulnak a Patikákban -.

Kihullott nagyon sűrű hajzuhatagom fele. Elmentem a bőrgyógyászhoz, aki Plogosam habos borogatást javasolt a fejbőrömre, mellyel hetente kétszer kezdetben bepakoltam a fejbőrömet. Később már csak egyszer, hajmosáskor, hiszen utána mindenképpen hajat kell mosni.

Fél éven belül visszanőtt a hajam.

Mondta is dr. Szabó Máté már elhunyt bőrgyógyász, belgyógyász orvos:

- A nőknek általában visszanő a hajuk, a férfiaknak nem biztos.

Tudom javasolni mindenkinek a Plogosam habot, de ha nincs kéznél, a Panthenol készítmény is jó, melyet égésnél szoktak használni.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Kohut Katalin: A szeretetfa
  2009-12-09 18:07:53, szerda
 
  Karácsonyi aranyestet
ragyogtatja szeretetnek
óriássá nőtt zöld fája,
meghitt arcunk néz fel rája.

Áhitattal ver a szív is,
csengőszólót adja Írisz
lágyan bongó halk zenéje;
csillagzásunk: lelkünk fénye.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Fény-ünnep van (ének)
  2009-12-09 18:06:07, szerda
 
 
Fény-ünnep van,

jól figyelj, s velünk együtt énekelj!

Fény-ünnep van,

kezdd csak el, zengjen velünk éneked!



Ez az a nap, melyre régen vártunk,

ez az a nap, melyen nem vitázunk.

Halkan súgom: szeretlek,

fényem átadom Neked,

Jöjj és fogd a két kezem,

fényben jobb lesz életed!


Fény-ünnep van!





 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
A szeretet csillaga
  2009-12-09 18:04:39, szerda
 
  (Szombathelyen találtam meg a nyolcágú csillaggal ellátott templom egyikét. Most már rengeteg csuklyás van, ahogyan zenei felvételeken is bemutatták. Nemcsak japánok, hanem borsodi cigányok is csuklyások.)

Bátran lépj át vándor
Nyolcágú csillagkapumon!
Hozd a fehér galambot,
Lengess arany-búzakalászt,
Tárd ki láthatatlan szárnyaid
A nap felé, mely
Örök-fényt ígér!

Előtted, sötét csuklyás
Nem fénylik a csillag,
Mérged magadra leheld!
Vidd a megkínzottakat:
Üvöltő farkasod,
Veszett vörös rókád,
Kísérd varjaid útját
Kirakat-országba!





 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Vincze László: Karácsony
  2009-12-09 18:03:32, szerda
 
 

Sötét, fázós, kietlen éjjelen
Zord minden és virít a félelem.
Ember-embernek farkasa,
Rémek kísértnek és nincs haza.
Ezen a világon; a gonosz azt úr,
Titkos erőknek a harca dúl.
Enyészet, romlás üli a Földet,
Távol, s közel már a fák sem zöldek!

Jerikó falai is leomlottak már régen.
Én egy új csillagot látok fenn az égen!
Zúg a harsona, angyalok énekelnek,
Utas ki ezt látod, lesz mit elmesélned!
Sorsod jobbra fordul, érdemes volt élned!

Ünő, s bárányok közt született egy gyermek,
Néhányan, szegények most ott térdepelnek.
Nehéz megszólalni, nem is beszél senki,
Eljövetelét, angyali kar zengi!
Pihenj kis Jézuska, édesanyád ölén,
Eljöttél, s mindig itt vagy a szeretet ünnepén.




 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi versek  
Mai jóslás - Szív
  2009-12-09 15:09:00, szerda
 
  Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Szív

Általánosan: ez volt a legkedveltebb mágikus szimbólum az ókori Egyiptomban. A gonosz varázslatoktól védett, úgy tartották, ha eltávozik a lélek a szívből, a test elenyész. A szívnek a másvilágban is fontos szerepe volt, ott is védte a lelket a gonosztól. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: olyan események indulnak el, amelyeken nem lehet változtatni. Fogadd el a dolgok történését és ne vesztegesd az idődet azzal, hogy megpróbálsz rajtuk változtatni.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Plazmalámpa
  2009-12-09 10:52:12, szerda
 
 

Reiter Tibor egy érdekes kutatni valóval állt elő. Olvasta Gurwitsch cikkét arról, hogy a növekedő hagyma gyökerei olyan sugarakat bocsátanak ki, amelyek a szomszédos gyökerekben elősegítik a sejtmagosztódást, a mitózist. Gábor Dénessel karöltve a két fiatal kutató elhatározta, hogy ezeket a sugarakat közelebbről is megvizsgálja.

Erre csak a szabadidejükben nyílt alkalom. Reiter munkahelyén, a Charité Kórházban volt egy szoba a hullaház fölött, s ott vizsgálgatták a hagymahajtásokat. Megállapították, hogy valóban van sugárzás, és a mitózis végbemegy a növekedőfélben lévő gyökerekben. Erről két tanulmányt publikáltak. Végül is a több mint száz mitóziskísérlet és a fotoérzékeny oldatokkal való méricskélés a tudomány szempontjából nem sok eredményt hozott. Más szempontból mégis eredményesnek bizonyult a befektetett munka. A két ifjú tudós a mitózis serkentésére higanylámpát használt, e lámpával azonban elégedetlenek voltak, és azon kezdtek gondolkodni, hogy miképp tökéletesíthetnék azt.

Gábor Dénes rájött, hogy a higanyhoz kadmiumot is adva javíthatja az égő hatásfokát, és azt is kutatta, hogyan növelhetné az élettartamát.

Amikor aztán sikeresen ledoktorált, a témával a Siemens vállalatcsoport egyik cégének az igazgatójához fordult.
Az érdeklődéssel meghallgatta, majd beajánlotta a Berlin-Siemensstadtban lévő Siemens és Halske Művek fizikai kutatólaboratóriumának főnökéhez, az pedig nyomban alkalmazta.

Gábor Dénes 1932-ben szabadalmaztatta fémgőzívlámpáját.
A találmány lényege: egy vékony molibdén lapocskát forrasztott be a kvarccsőbe, így nagyobb teljesítményen működtethették a lámpát.
Ezt a megoldást ma is használják.

Forrás: Feltalálóink.hu
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Karácsonyi dalok
  2009-12-09 10:49:52, szerda
 
 

Nincs mese idén is lesz karácsony, és ezt nem csak az évente ismétlődő rutin mondatja velem. Ha esetleg lenne némi kétségem ez ügyben, akkor elég csak kimenni az utcára ahol lépten nyomon a karácsonyi előkészületekbe, utcai árusokba botlunk. Kivilágított és jobban vagy kevésbé ízlésesen feldíszített kirakatok hívogatják a gyanútlan járókelőket, és ezáltal a globális karácsonyi hangulat szinte magába szippant mindenkit. És ez így van jól. Karácsonykor mindenki mosolyogjon, legyen fahéj és narancs illat a lakásban és érezzük jól magunkat.

Persze ha az ember éppen beteg, és az ágyat nyomja akkor nem olyan könnyű ráhangolódni a karácsonyra. Persze vannak a kedvenc karácsonyos filmek amiket újra és újra meg kell nézni, de van amikor ez nem elég. Na olyankor jön jól a laptop vagy egy vastag köntös-gyapjútakaró kombó és kuporodjunk le a számítógép elé és klikkeljünk bőszen a lenti linkre. Ott ugyanis mindent megtalálhatunk ami kicsit is kapcsolódik a karácsonyhoz. Én most csak az egyik részt szeretném kiemelni, a videós dalolósat. Igazán szuper, ugyanis kilistázták a karácsonyi dalokat, és ha ráklikkelünk a dal címére akkor rögtön nézhetjük a videót és mellette ott van a szöveg is. Nagy segítség azoknak akik érteni is akarják, miről is szól az adott dal. Ha nincsen zöld hangjegy a cím mögött akkor csak a szöveg van. Ezen felül még sok sok klikkelnivaló van az oldalon a receptektől kezdve az online karácsonyi kirakósig. Jó szórakozást :)

Karácsonyi dalok

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-09 08:06:59, szerda
 
  A mai napodat Ötletesség hatja át.

1./ 11 - Tizenegy - a felsőbbrendű én, a tanítómester

Az újrakezdés száma. Szellemi felfogóképességünk kikristályosodik, levonjuk a tanulságokat és megvilágosodunk, ha ez a szám uralja napunkat. A mester száma, tehát ráakadhatunk szellemi vezetőnkre, vagy angyali útmutatás érkezhet. A két egyes az EGO fontosságát, a kiemelkedő intelligenciát is mutatja. Minden hónap 11-én erős, de 11.hónap 11-én ezt a kártyát húzni különleges spirituális képességeket jelöl - megvilágosodást, tanítóvá válást sejtet. Ha a lapot 11.11 -kor nézed meg véletlenül, akkor átenged az Univerzumok közti dimenziókapun.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A szerelemben is mint mester vagy jelen a mai napon. Olyan dolgokat mutatsz meg párodnak, amiből tanulhat, noha ez nem mindig kellemes. A mai nap nem a kapcsolatépítésről szól.

Ezt mondja neked:
Ma az átlagosnál erősebben tudsz vezetni másokat.
Figyelj ma szavaid erejére. Lehet, hogy amit mondasz, annak nincs semmi jelentősége a számodra, másoknak azonban sorsfordító üzeneted lesz - vagy épp fordítva, te kapsz ilyesmit.
Ha még nem próbálkoztál vele, és kedvet érzel hozzá, próbálj jósolni, kártyát vetni, vagy foglalkozz szakrális tevékenységekkel.

Erre is gondolj: Ikertornyok, a Tarotban a Torony lapjára asszociál.

2./ A mai napodat Gondolatszabadság hatja át.

Tűz- Őselem: a meghajtó és a pusztító energia.

Légy óvatos, törekedj az önuralomra. Eredetiség és fellobbanó értelem, ötletek jellemzőek a tűz energiájára. Vigyázz, mert ami kiég, az megsemmisül. Csak ami lángol, az létezik energiája teljében. Ez a lap arra figyelmeztet, hogy a lángoknak táplálásra van szükségük. A tűz az életerő, a szenvedély a megtisztulás, a bűnhődés szimbóluma. Alkotóerőt, tettvágyat, esetleg meghasonlást is jelenthet. Egyike a négy őselemnek. Ellentétével, a vízzel együtt az univerzum poláris princípiumai. A tűz a maszkulin, az aktív, a jang - a víz a feminin, a passzív, a jin. Együtt alkotják minden élet forrását. Pusztító ereje képes mindent az ősállapot egységébe visszarendezni. Kapcsolatba hozható a fénnyel, a szellemi erők ébredésével is, ám a pokol oldaláról - a tisztítótűz purgálása arra utal, hogy nem egyszerű az utadnak ez a lépcsője.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek szerelem kezdete, a lángoló érzelmek ébredése. Párkapcsolatbn élőknek, a kapcsolat tüzének felszítására való figyelmeztetés. Szerelmi légyottra invitál, lángra lobbantja a szenvedélyeket, vagy az indulatokat.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a láng meleget ad és egyben hatalmas pusztító erővel is rendelkezik, ezért óvatosan kell kezelni, nem szabad játszani vele. Idézd fel magadban azokat az eseményeket, mikor lángra lobbantál bármilyen okból, és azoknak a cselekedeteknek mi lett a következménye.
Fedezd fel, milyen területeken lenne szükséged egy kis tűzre, hogy tettre készségedet begyújtsa.
Üzeni, hogy a tüzet táplálni kell, különben kialszik.

Erre is gondolj: Olvasd Heine versét: ,,Kedv és tűz volt dalomban, sikerült sok szép lángot szítanom." Ha teheted, melegedj ma valódi tűznél, egyél olyan ételt ami parázson tűz erővel sült, vagy főtt. Menj szaunába.













 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-12-09 08:05:13, szerda
 
 

Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Állhatatosság hatja át.

Fekete - gyász, tisztátalanság

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A fekete a fegyelmezettség, a befolyásolhatatlan, független jellem színe. Erőt sugall, de egyben egy korlátra figyelmeztet közted és a többi ember között. Utalhat tépelődésre, valaminek a végére (halálra). Ez a temetések, a gyászruha, az özvegyi viselet színe. A bibliai ábrázolásokon fekete az ördög, a fekete bárány pedig a világ bűnének megváltását jelképezi, ezért ölik le húsvétkor, áldozatként. A fekete színe egy bezárt, magányos világ, amiből érdemes lenne kitörni.

Szerelmi üzenete: Vannak kifejezetten veszekedős, pohártörős napok, amikor semmi nem úgy jön össze, ahogy szeretted volna - nos lehet, hogy a mai is ilyen. Ne ma hozd össze életed randiját, vagy ha már épp ma van, menjetek moziba - a film alatti sötét megoldást hoz.

Ezt mondja neked:
A világ körülötted sokszínű - még akkor is, ha ma borúlátó napod van!
Hallgasd meg Berlioz Fantasztikus szimfóniáját!
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: Skorpió jegy az asztrológiában. A Halál kártya a Tarotban és a cigánykártyában. Bakacsin, mint kelme - Bakacsin erdő a Gyűrűk urában.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 165 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1852
  • e Hét: 6716
  • e Hónap: 12957
  • e Év: 65223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.