Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Családi levelek
  2011-03-20 23:01:43, vasárnap
 
 




CSALÁDI LEVELEK







I. ANYATEJ


Kedves Péter!
Örömmel értesítelek, hogy szerelmünk gyümölcse, a kis Péter, megszületett. Sajnos anyatejem nem lévén szoptató-dajkát kellett alkalmaznom. Ő kubai származású, így a tejétől gyermekünk bőre szinte teljesen fekete lett. Erről ugyebár én abszolúte nem tehetek...
A te szerető Anitád


Drága édesanyám!
Az imént vettem kézhez Anita levelét, melyben értesít, hogy kisfiúnk született. Mivel nincs elég anyateje dajka segítségére szorul, aki színes bőrű, és a tejétől kis unokád bőre is csaknem fekete lett, amiről persze az én drágám egyáltalán nem tehet. Remélem te is együtt örülsz velünk
Ölel fiad, Péter


Édes fiam!
A te születésedkor én pontosan ugyanúgy jártam, mint most a te Anitád. Elapadt a tejem, ezért téged tehéntejjel kellett tápláljalak. Valószínűleg ettől lettél te ekkora marha... Amiről persze én egyáltalán nem tehetek.
Csókol Anyád







II. AZ IGAZSÁG ÚGYIS MINDIG KIDERÜL


Egy egyetemista srác meghívja ebédre az édesanyját az albérletbe, ahol lakik. Az ebédnél ott van a fiú lakótársa is, egy gyönyörű lány. Az anya folyton ezt a lányt figyeli, és gyanítja, hogy valami viszonyuk is lehet.

Amikor vége az ebédnek már egész biztos benne, hogy több van közöttük , mint egyszerű szobatársi kapcsolat. A srác szinte olvas anyja gondolataiban:
- Hidd el anya, tudom mire gondolsz, de nincs közöttünk a világon semmi, mi csak lakótársak vagyunk !

Kb. egy hétre rá a lány gyanakvóan megy a sráchoz:
- Egy hete, mióta az anyád itt járt, nem találom a szép ezüst merőkanalat...
- Nem tudom elhinni, hogy ő lett volna, de azért most írok neki egy levelet, csak hogy biztos legyek benne.

Így a fiú leül az asztalhoz és írja a levelet:

"Kedves Anya!
Nem mondom, hogy te vitted volna el az ezüst merőkanalat a lakásunkból, és azt sem mondom, hogy nem te voltál.
De tény, hogy hiányzik azóta, hogy te itt jártál ebédelni."

Néhány napra rá megérkezik az anyja válasza:

- Kedves Fiam!
Nem mondom, hogy te lefeküdtél azzal a lánnyal, de azt sem mondom, hogy nem.
De tény, hogy ha ő a saját ágyában aludna, akkor mostanra már régen megtalálta volna azt a merőkanalat.

Szeretettel: Anyád













III. ANYÓS LEVELE


Drága Vejem!



Tudom, hogy a válás óta nem hallottál felőlünk, de hosszas gondolkodás után szeretném elmondani, mennyire sajnálom hogy tönkrement a házasságod a lányommal. Sajnos igazad van hogy otthagytad, most jöttem rá, hogy valóban gyakran félrelépett, és semmi sem volt elég jó neki amit te csináltál. Tudom, én sem voltam jó anyósod, nagyon sajnálom hogy soha nem tudtam befogni azt a nagy, mocskos pofámat, és mindenbe beleszóltam, de csak azért, mert segíteni akartam.

Igazad volt, mégsem volt jó ötlet, hogy hozzátok költöztem, és mozdulni sem tudtatok miattam, azt is nagyon sajnálom, hogy úton-útfélen csak téged ócsároltalak. Ez úton szeretnénk mindketten bocsánatot kérni, rájöttünk, hogy nálad szorgalmasabb, dolgosabb, rendesebb embert nem hordott még a hátán a föld.
Most, így 10 év távlatából mégiscsak te vagy az az ember, akit férjül kívánnék az egyetlen lányomnak.

Remélem a közben eltelt idő megszépítette az emlékeidet, lecsillapodott benned a harag. Tudom, ennyi idő után nehéz újrakezdeni, de mindketten örülnénk neki, ha néha meglátogatnál minket, talán újra fellángol köztetek a régi szerelem. Nagyon várjuk hogy jelentkezz!

Csókol: szerető anyósod



U.I.: Gratulálunk a lottó nyereményedhez







!V. SZLENG NYELVEN


Rengeteg olyan kifejezés van a magyarban, ami valamilyen módon az ételekkel kapcsolatos. Például amikor perecelsz egyet. Vagy elmész csak úgy céltalanul kolbászolni a városba. Vagy rizsázol valakinek, például azért, hogy később megrépázd, de az is lehet, hogy ő meg utána megmogyoróz. Ilyenkor nem kell sokat tökölni, ha egyszer már lekenyerezted. Veled ne kukoricázzon! Persze ha hivatásos, akkor tejelned kell, mert kisajtolja belőled, ezt általában előre le is vajazzátok, amikor még úgy be vagy sózva, hogy borsózik a hátad, és nem gondolsz arra, hogy utána annyira fel leszel paprikázva, hogy majd becsokizol. Most persze lehet azt mondani, hogy "ez elég gyenge volt". De én erre közlöm, hogy nem ér a nevem, káposzta a fejem. És ha erre nem tudsz mit mondani, akkor mákom van




 
 
0 komment , kategória:  Család  
Reggelizz tojást...
  2011-03-20 16:04:35, vasárnap
 
 




REGGELIZZ TJÁST, megmondjuk miért!


Sok negatív vélekedés él a köztudatban a tojásról, többek között az is, hogy kapcsolatba hozható a magas koleszterinszinttel. A legújabb kutatások szerint azonban a tojás nem emeli meg az ún. LDL szintünket.

Gaál Zita
2011. 03. 19.

Még jobb hír, hogy a tojás tartalmaz olyan tápanyagokat, amelyek segítenek megakadályozni néhány súlyos betegség kialakulását.

Két antioxidáns, a lutein és a zeaxantin nagy mennyiségben megtalálható a brokkoliban, a spenótban, és a tojásban, ezek pedig jelentősen csökkentik a szürkehályog kialakulásának kockázatát, ami a vakság vezető oka világszerte. A tojás tartalmazza ezeket az értékes vegyi anyagokat "biológiai" formában, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk több antioxidánst képes hasznosítani a tojásból, mint a zöldségekből.

Már egy tojás is magában rejti a napi K-vitamin szükségletünk 31 százalékát, ami ugyanolyan fontos a csontok egészségének megőrzése végett, mint a kalcium és a D-vitamin. A terhes nőknek különösen ajánlott az omlett, mivel a tojás kolinban gazdag, ez a tápanyag pedig elengedhetetlenül szükséges a magzat egészséges fejlődéséhez, különösen a terhesség középső szakaszában.

A tojás mindössze 70 kalóriát tartalmaz, és egy darab 20 alapvető tápanyagot, értékes zsírban oldódó vitaminokat, és kiváló minőségű fehérjét rejt magában, ami fontos az alacsony energiatartalmú, vagy a vegetáriánus diéták esetében. Mindezeket figyelembe véve, itt az ideje, hogy beiktassuk a tojásos ételeket az étrendünkbe!

Firenzei tojás

Tegyél két szelet teljes kiőrlésű kenyér közé mézes mustárt, a tetejére pedig friss spenótleveleket. Forralj fel két csésze vizet és egy teáskanál fehér ecetet. Verd fel a tojást egy kis csészébe, majd rakd a forrásban lévő vízbe, főzd 3-5 percig, és szolgáld fel a buggyantott tojást a tetején spenóttal.

Francia pirítós

Mártogass két szelet teljes kiőrlésű kenyeret egy tojásból, negyed csésze zsírszegény tejből, és fél teáskanál őrölt fahéjból álló keverékbe. Pirítsd meg mindkét oldalát egy forró, tapadásmentes serpenyőben, és tálald juharsziruppal!

Monte Cristo szendvicsek

Márts bele 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret egy tojásból, sóból és borsból álló keverékbe, tegyél a tetejére egy szelet sovány sonkát, csökkentett zsírtartalmú sajtot, és római salátát, majd rakd rá a második szelet kenyeret, és főzd egy tapadásmentes, forró serpenyőben, ameddig a tojás megfő, és a sajt megolvad.

Reggeli Quesadilla

Habverővel keverj össze 2 tojást, 2 evőkanál felkockázott hagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, és felaprított csökkentett zsírtartalmú sajtot. Főzd tapadásmentes, forró serpenyőben, ameddig el nem készül, majd kanalazd két teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla közé. Majd süsd meg tepsiben 10 perc alatt, 350 fokon.

Ínycsiklandó habarás

Verd fel a tojásokat, és keverd össze ezek közül azzal, amivel szeretnéd, még főzés előtt: maradék krumplipürével, füstölt pulykamellel és alacsony zsírtartalmú sajttal, sült piros paprikával, sovány mozzarellával és bazsalikommal, szeletelt sárgarépával és kaporral, gorgonzolával és apróra vágott spenóttal, gombával és gyöngyhagymával, brokkolival és csökkentett zsírtartalmú cheddar sajttal.




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Hány bőrt lehet lehúzni az autósokról?
  2011-03-20 14:31:07, vasárnap
 
 




HÁNY BŐRT LEHET LEHÚZNI AZ AUTÓSOKRÓL?


Hogyan lehet még ,,büntetni", és hány bőrt lehet még lehúzni az autósokról?

Tudatában vagyok, hogy szerencsének nevezhetem magam (még) , mert van autóm, fenn tudom tartani, és használom is... DE; egyre inkább bosszant, hogy bármennyire is megfontolom és igyekszem gazdaságosan használni, de lassan eljutok arra a szintre, hogy 30 valahány év után nem fogom tudni fenntartani, bármennyire is szükségem lenne rá. Komolyan bosszant, hogy amíg pályakezdőként nem okozott gondot egy autó fenntartása, mostanra a Morcikám akit imádok, bár kis autó, mégis igazi luxuscikké válik...

Elgondolkodtató, hogy hányféle terhet visel egy autó és autósa és még mennyit kell...

Csak ami hirtelen eszembe jut:
- regisztrációs adó
- súlyadó
- biztosítások; kötelezők és casco anomáliák...
- műszaki vizsgák
- eredetiségvizsgálat
- szervízelés
- úthasználati díjak
- parkolási díjak
- üzemanyag ÁRAK és annak elemei...
- közúti szabályozások és ellenőrzések és azok vitatható céljaik...
- okmányok és cseréik
- és persze a jogosítvány megszerzésének árait is idesorolnám

Csak nekem borzolják ezek együtt és egyenként is a kedélyemet?

Lassan elgondolkozom, hogy egy ennyire drága dolgot és az ami ennyiféle hasznot-terhet visel, lehet-e egyáltalán használni? Meddig futja még a fenntartására a jelen gazdasági körülmények között?
Ja, és persze még nem is említettem az utakon folyó agresszív harcot, őrült versenyt, ideg-gyogyós autóstársakat, kinek van nagyobb utója, ki kit nyom le, és kinek mi számít tábla, szabály, emberség és az, hogy férfi, vagy nő vezet...

Nekem úgy tűnik, hogy nincs még egy olyan optimista-mazochista ember, mint aki ma autót vesz, fenntart és pláne vezet. Tagadhatatlan az is hogy az autósok a legtöbbet kritizált és emlegetett embercsoport annak ellenére, hogy szerintem Állam Bácsinak rendesen teletölti a büdzséjét... bár ez ugye nem látszik meg valahogy rajta... Nyílván vannak sokan olyanok akik sokkal súlyosabb megélhetési gondokkal küzdenek, de kíváncsi lennék rá, hogy mások hogyan gondolják, mi a véleményük minderről.

Agymenésemet a ma reggeli hírek váltották ki, amikor elolvastam a MOL Rt vezérének nyilatkozatát, hogy 100,8 milliárd éves nettó nyereség mellett, mennyire tisztességesen képzik az üzemanyagárakat, elgondolkoztam...

Aztán amikor délután bejelentették, hogy a múlt heti áremelés ellenére - amikor a diesel és a benzin ára pariba került - ezen a héten ismételten emelik az áraikat... már morcos voltam... kedvetlen... és sok ronda gondolat megfordult a fejemben...

Nos, ezzel csak én vagyok így?






Link


Link




 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Tini horoszkóp
  2011-03-20 13:36:43, vasárnap
 
 




TINI HOROSZKÓP


Kos(03.21 - 04.20):
Fejjel megy a falnak, nem hiába hasonlítják a jegy szülötteit a Koshoz. Nem szereti a korlátokat, határokat, szabályokat. Mindig a tömeg középpontjában áll, szereti, ha figyelnek rá, s szívesen űz küzdősportokat. Őszinte, és becsületes, ugyanakkor nehéz természetét néhány nem szeretik.

Bika(04.21. - 05.20.)
A képzőművészet, zene, tánc különösen érdeklik. Kitartó, fejlett igazságérzettel rendelkezik, jobb nem újat húzni vele. Biztonságérzetet áraszt, s szereti barátait. Jóindulatú, szereti a kényelmet, a megszokások embere.Szinte sosem vállal kockázatot.

Ikrek (05.21. - 06.21.):
Rengeteg barátot szerez, társasági lény. Legnagyobb fegyvere a nyelve, már tiniként is bárkit rábeszél bármire. Fanyar humorát mindenki értékeli, vitába azonban nem érdemes kezdeni vele. Szereti a jó társaságot, keresi az elfoglaltságot.

Rák (06.22. - 07.22.)
Jobban szeret egyedül lenni, szeret olvasni, tanulni. Aggodalmaskodó, igényli a dícséretet. Szereti a megszokott dolgokat, ragaszkodik családjához. Makacs, de azért tanul hibáiból, s akit szívébe zár, azért mindent megtesz.

Oroszlán (07.23. - 08.22.)
Már tini korban is ő a legjobb szervező. Büszke és kitartó, s nem tűri, hogy mások előtt jelenetet rendezzenek. Felelősségérzettel rendelkezik, s barátai számíthatnak rá. Szeret szerepelni, szereti a szép dolgokat, s nem tűri az igazságtalanságot.

Szűz (08.23. - 09.22.)
Sérülékeny, és önbizalma nem túl nagy. Sértődékeny, ezért óvatosan kell bánni a szavakkal. Néha szereti sajnáltatni magát, és olykor hosszan fejti ki véleményét a dolgokról. Jó beszélgetőpartner, de meg kell szokni egyéni stílusát. Odaadó, segítőkész már tiniként is.

Mérleg (09.23. - 10.22.)
Számára a barátság a legfontosabb, mindig rengeteg ember veszi körül. Nagyszerű humora van, s vitában verhetetlen. Olykor határozatlan, s a tanulás sem a legkedveltebb elfoglaltsága. Szereti a szép dolgokat.

Skorpió (10.23. - 11.21.)
Lázadó típus, szüleinek nincs könnyű dolga vele. Ha problémája van, azt nem mondja ki. Szeret kritizálni és csak felületes barátságokat köt. Csak az igazi szerelemben képes megmutatni egyéniségét. Befelé forduló, s bár nem látszik rajta, félénk.

Nyilas (11.22. - 12.21.´)- Miley Cyrus
Önfejű, önállóságra törekszik. Nem szereti, ha ellenállásba ütközik, inkább félkészen hagy mindent. Szereti a különleges dolgokat, szeret olvasni. Szeret társaságba járni, s tudását is szívesen fitogtatja.

Bak (12.22. - 01.20.)
Jó emlékezőképességű, szeret tanulni és olvasni. Nem nyílt típus, de otthon mindig szívesen segít. Problémáit általában nem osztja meg másokkal. Mindig nyugodt, olykor csendes típus. Kedves és nyugodt természete miatt mindenki szereti.

Vízöntő (01.21. - 02.19.)
Segítőkész, mindenkit szeret és önálló. Szereti a változatosságot, az elfoglaltságot, szeretne valami nagyot véghez vinni, de nem érti, ha mások önállótlanok. Kíváncsi és türelmetlen, szereti a társaságot.

Halak (02.20. - 03.20.)
A halak tiniként is együtt érző, kedves, és jó társaság. Néha álmodozó, és egyedül is éppen olyan jól szórakozik, mint másokkal. Mivel függő típus, idejében tájékoztatni kell a dohányzás, az alkohol rossz hatásáról.


Link






 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2241
  • e Hét: 16336
  • e Hónap: 56157
  • e Év: 234032
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.