Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Emma
  2013-04-11 20:17:09, csütörtök
 
  - 9. rész

A borzalmas álma a gondolatait satuba tartotta, és szenvedett tőle. Emlékszik, milyen beteg volt Emmácska, egy hasonló történet után. Soha nem felejti azt a beszélgetést... Ha nem róla lenne szó, panaszkodásnak hinné, de barátnője soha nem panaszkodik. Méltósággal viseli betegsége terhét, s fittyet hány az orvosi tanácsokra, közelebb a hetvenhez éli aktív életét. Kutat, tanul, tanít, és gyógyít. Szerencsésnek mondhatja magát, a férje több mint, negyven éve, mindenben támogatja.

Az újévi szokásos ünnepi csevejre abban az évben Emmánál jöttek össze. A vendéglátó elég zaklatott volt. A találkozó előtt súlyos betegség gyötörte, bár diagnózis nem született, mert a tünetek semmilyen kódba be nem illeszthető nyavalyára utaltak. Láztalanul vergődéssel, ágyban töltötte az ünnepeket. Gyenge volt, remegett a lába, és a hideg lelte. Influenzás időszakban, lappangó vírusra gondolna az ember, de arra sem hasonlítottak a tünetek. Két fura álma azonban a klubbéli hölggyel aggódásra adott okot.

Mindenki megdöbbent, amikor visszavonhatatlan elszántsággal jelentette be, vége! Nem csinálja tovább! Azt, amit jó pár éve oly lelkesen hozott létre. Mivel Magdika nem ismerte a történetet, később csatlakozott az *LBCS-hoz, ezért kissé részletesebben tárta fel a tényeket. A beszámolójára pontosan emlékszik, még a hangját is hallja, amint elmeséli...

A klub tagjai klikkesedni kezdtek, ahogy ez lenni szokott a közösségek életében. Valami elromlott... Később derült ki, a bomlasztást egy *dianetika szórólap indította el. Márpedig szektának nincs helye, ott ahol Jézus szeretetét gyakorolják és tanítják. Aki képtelen a kitűzött célokhoz vezető irányt tartani, megválnak tőlük. Az *auditálást -gyógyítás helyett- aztán végképp nem engedték be a közösségbe. Páran akkoriban lemorzsolódtak. Következett a nyári szünet, amikor Emma hátába tört döftek. Kis csoportba tömörülve lazább értékrenddel működő új klubot terveztek mögötte, ahol nem a Krisztusi utat követnék. Erről még aznap este, a másik csoporthoz meghívott tanítványa értesítette. Felhívta telefonon, és pontról, pontre beszámolt a puccs tervéről. Nem háborgott a lelke, sőt elgondolkodott. Saját kudarcaként élte meg az eseményeket. Találgatta, hol hibázott? Túl szigorú lenne? Mi van, ha tényleg lazábbra kellene fogni a gyeplőt. Magában kereste a hibát. Pár nappal későbbi találkozásukon úgy viselkedett, mint aki semmiről nem tud, és tanácsot kért a renitensek vezérétől a változtatáshoz. A tanítványa volt, jól ismerte, azért nevezte ki a klub vezetésére, mert látta elszántságát, és az agilis természete, nagy munkabírásra ösztönözte. Mindenben bizonyítani akart. Alapítótársi státuszt ajánlott fel számára, a megreformált, átalakított klubban, amit az illető kitörő lelkesedéssel fogadott, hiszen a hiúságát legyezgette. Soha nem látott hévvel vetette bele magát az új feladatába, és látott neki az átalakítás tervéhez. Brillírozott.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az a klub semmilyen vallási-, politikai-, világnézeti kötöttséget nem képviselt. Ökumenikus formában, Jézusi tanításokat hirdetve állította össze tematikáját, és végezték a szolgálatukat.

A tervezett, de le nem játszott puccs után minden megváltozott. Sajnos a magasan kvalifikált lélekgyógyászok közben elszállingóztak, nem tűrték az új vezetési módszereket. Helyükre új tagok léptek. A kinevezett alapítótárs miután elvégzett egy tanfolyamot, annak népszerűsítésére törekedett. Ettől fogva két szálon futottak a foglalkozások, csak a kezelések maradtak meg a régi formájukban. Érezni lehetett, az egyre zavaróbb idegen energiákat, amik az új technikához és tematikához kötődtek. Megbomlott az összhang.

Az újak képzetlenek voltak, közülük páran felismerték saját útjukat, a régiekhez csatlakoztak. Az alaptanfolyamok után beálltak a gyógyítók soraiba. Lassan helyre állt a régi rend, mégis beütött a ménkő.

Az immár ,,két" alapító között meglévő szellemi értékrendbéli különbség felerősödött, ami ismét megosztotta a tagokat. Az eredeti ment tovább az úton, és isteni gyógyító energiáról-, a másik kozmikus energiáról beszélt. A kettő nem ugyanaz. Az ezoterikus világban az utóbbi az elfogadottabb, mert széles tömegeket képes bevonzani...

A kozmikus térben jelen van a teremtett világ minden alsó-, és felső- régiójában megjelenő látható és láthatatlan lénynek az energiája, válogatás nélkül.

Az isteni energia közvetítése meghatározott. Abban csak és kizárólag az isteni szinten jelenlévő tiszta energiák lehetnek. Lekérni, csatornaként, vagy továbbítani az angyalok, a tiszta lények, és az alázatos segítők képesek.

A kozmikus energia konstruktív, és obstruktív egyaránt lehet, míg az isteni energia minden esetben építő, gyógyító, és harmonizáló, hiszen alapja a krisztusi szeretet. Eljutottak odáig, hogy külön utakon jártak. Az előbbiek következményeként elérkezett a szakítópróba. Amikor Emma előadásokat szervezett, társa bojkottálta. Helyette más programokra invitálta a tagokat. Két évig egymás mellett, de egyre jobban eltávolodva jártak a megkezdett utat. Ebbe fáradt bele, ezt nem csinálja tovább. Akkor még nem gondolta, sőt, el sem tudta képzelni, milyen rém-es következményei lesznek majd a döntésének.

*LBCS=lélekbúvár csoport

*danetika= ,,amit tesz a lélek a testtel"

*auditálás= szcientológiai módszer, L. Ron Hubbard által felfedezett, kifejlesztett rendszeren keresztül alkalmazzák.

Folyt.köv: hogyan válik a fehér feketévé...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Tál család
  2013-04-11 08:53:07, csütörtök
 
  A Tál család
Egy templom hirdetőtábláján a következő olvasható:

"Tudjátok, hogy a Tál család hány tagja tartozik a gyülekezetünkhöz?
Először is az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott vanProtes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.
A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt.Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége, Vege Tál várni akar vele még egy évet.
Aztán ott van Imi Tál, aki folyton arra törekszik, hogy a mi gyülekezetünk pontosan olyan legyen, mint az összes többi. Affek Tál néni túl sokat képzel magáról. Iker öccsei, Garan Tál és Han Tál pedig hamis ígéretekkel próbál új tagokat csalogatni a gyülekezethez.
De azért nem minden családtag rossz. Asszisz Tál testvér például kifejezetten segítőkészen intézi az egyházi ügyeket. A dúsgazdag üzletember nagybácsi, Invesz Tál anyagi hozzájárulására mindig lehet számítani.
A remek politikai érzékkel megáldott Reprezen Tál kiválóan képviseli a közösség ügyeit diplomáciai körökben . Az elkötelezett Agi Tál nővér élen jár a térítésben. Medi Tálhoz bármikor fordulhat átgondolt és megnyugtató tanácsért, a szertartásokon az egyházi énekeket pedig KánTál dalolja, zenész fivére Trombi Tál (a kamasz Mu Tál átmenetileg neménekel vele.)
Sajnos a múlt év során három családtaggal is kevesebben lettünk:két unokatestvér, Dezer Tál és Konver Tál áttért más vallásra, a kilencven éves Exi Tál néni pedig végelgyengülésben elhunyt."
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 7266
  • e Hónap: 13638
  • e Év: 64429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.