Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Jézus fog várni 
  2013-04-14 15:07:27, vasárnap
 
  Jézus fog várni 

Indulj az úton, előre nézz!
Nem tántoríthat ezernyi vész.
Életed útját végig kell járni,
és az út végén Jézus fog várni!

Ha néha gondok csüggesztenek,
bátran előre, föl a fejed!
Gyalog kell menned, nem lehet szállni,
és az út végén Jézus fog várni!

Szeresd a társad, segítsd meg őt,
ne hagyd a porban a csüggedőt!
Ezen az úton együtt kell járni,
és az út végén Jézus fog várni!

Most mi is bátran elindulunk.
Az vezet minket: Hozzád jutunk.
Nem fogunk soha tétlenül állni,
és az út végén Jézus fog várni!

Testvér, ha egyszer eljutsz oda,
nézz vissza hozzánk, bátorítva,
Mutasd az utat, amin kell járni,
és az út végén Jézus fog várni!
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Családi hétvége
  2013-04-14 14:28:07, vasárnap
 
  11. rész
A családi asztalnál helyet kapott a gondoskodó szeretet, a félelmet, a nyugalom váltotta fel, és győzött az egymásért érzett felelősség. Szerették volna megtartani a hangulat varázsát, viccelődtek, heccelték egymást, mielőtt asztalt bontottak. A közös hétvégeket, az ünnepeket nem engedik, hogy a sors elrabolja tőlük. Ilonka aggódva az óráját leste. Ötkor érte mennek, addig, be kell csomagolni az ajándékot. Hogy meg fog lepődni a barátnője, mikor kibontja... - örömködött. Közben Levivel megegyeztek, reggel korán indulnak.

Nem volt egyszerű mutatvány a csomagolás. Túl nagy az ajándék mérete, hogy csinosan lehessen díszíteni. A tárgyat több réteg selyempapírba göngyölte, csak utána következett a díszcsomagolás. Pontban ötkor hármat tülköltek. Tokkalapját fejére illesztette, kontytűvel hajához erősítette. Az egyik kezében a kézitáskáját szorongatta, másikban az ajándékot. Akadt némi bonyodalom, mert le kellett tenni a csomagot, hogy az ajtót bezárhassa. Hosszú idő telt el, az utolsó találkozás óta. Nem győzték dicsérni egymást, és bizony a dicséretet mind a két hölgy kiérdemelte. Száguldott velük az öreg Suzuki a ház felé. No, azért a száguldás talán egy kicsit túlzás, szóval futott alattuk a járgány.

Miután megérkeztek Emma bontani kezdte az ajándékot. Az utolsó selyem papír lehámozása után, elsápadt.

- Ilonka! Ez Krisztus Pilátus előtt, és herendi! Nem fogadhatom el! Évtizedekig a szobátok sarkában lévő kis asztalkán csodálhattam meg a házi oltáron.

- Dehogy nem Emma, ezt nektek szántam. Emlékszel a hálóban van egy kék színű hasonló, az Zsolnai. Leventétől megkérdeztem, melyiket választaná, arra esett a választása. Pannánk az Anyaságot választotta, tudod, a szoptatóst. Anna az Európa elrablását. Mindenki kap a gyűjteményből, aki rászolgált. Oda nem vihetek nagy figurákat, a kisebbekből viszek egyet, kettőt. - nyugtatta meg barátnőjét.

A vacsoránál be nem állt a szájuk, annyi volt a kérdés. Mikor arra a rémes történetre terelődött a szó, Emma homloka összerándult, gondfelhők jelentek meg rajta.

- Soha nem jövök rá, mi késztette ilyen a gonoszságra, hiszen, mint gyermekemet úgy szeretettem. Találkozásunkkor szembesítettem vele, hogy tudom mit vétett ellenem. Zavart volt és tagadott. Mikor hazaértem, azonnal átküldtem mester levelét, a bizonyítékként. Pár óra múlva felhívott, és bevallotta, minden szó igaz, a levélben magára ismer. Kérte bocsássak meg neki. Persze, hogy megbocsájtottam, sőt felajánlottam, segítek. Ajánlottam, írjunk a mesternek, és kérjük meg segítsen visszavezetni az Istenhez vezető útra. Leveleinket mind a ketten megírtuk. A mester válaszolt, bár óvott tőle, mert őszinte megbánást nem remélt. Sajnos igaza lett... Élet, halál ura lett, elkötelezte magát a gonosz erőkkel, körülötte aratott a halál... Tudom, sorspoggyászát mindenki maga pakolja meg. Tettének következményeiért hamarosan felelni kell. Közeledik az aratás. mert, "ki mint vet, úgy arat..." - már fenik a kaszát. Sok üzenetet és erősítést kapok Úrtól, félnem tőle soha többé nem kell. Mindennap imádkozom érte, bocsássa meg az Úr a bűneit, nem tudja mit cselekszik... Én megbocsájtottam, de erről többet nem tudok-, és nem akarok beszélni, kérlek, ne haragudj. - fejezte be a témát Emma.

Ilonka megértette, és megfogadta, soha többé nem hozza szóba. Kellemesebb dolgokra terelték a beszélgetést. Későre járt, barátnője férje hazafuvarozta, a ház előtt átadott egy közepes utazótáskát, amiben valami rejtélyes ajándék bújt meg. Az előszobába letette, közel az ajtóhoz. Átnézte a papírokat, csomagokat, előkészítette a reggeli induláshoz. A kedvenc süteményéből kettőt elfogyasztott, mielőtt lecsukta a kekszes doboz tetejét.

folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2132
  • e Hét: 7822
  • e Hónap: 14194
  • e Év: 64985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.