Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Élcsapat a köztársaságért
  2012-11-20 20:47:43, kedd
 
 




ÉLCSAPAT A KÖZTÁRSASÁGÉRT
Bíró Zoltán - 2012. november 18.


Volt egyszer egy élcsapat a kommunizmusért. Ennek az élcsapatnak a lendületes tevékenysége százmilliók halálával, el- és meghurcolásával, koncentrációs táborokkal, népek önrendelkezésének sárba tiprásával, nemzetek megalázásával, koncepciós perek sokaságával és egyéb szörnyűségekkel mérhető. Mindebbe szükségképpen bele kellett pusztulnia magának a rendszernek is, amelyet működtetett és irányított ez az élcsapat, kiválóan ellátott terrorszervezeteivel.

Most egy élcsapat szerveződik nálunk, ezúttal nem a kommunizmusért, hanem a ,,negyedik köztársaságért". Igaz ugyan, hogy eddig egyetlen értelmes mondatot sem lehetett hallani tőlük arról, hogy miben állna ennek a negyedik köztársaságnak a lényege, de kétségtelen, hogy ez szalonképesnek tűnik mindazok előtt, akiket nem zavar, ha nem értenek valamit, és azoknak is, akik nagyon jól értik, hogy természetesen egészen másról van szó, mint amiről ez a köztársasági élcsapat szónokol. Annyit mindenesetre megállapíthatunk, hogy ez a Magyarország, államformája szerint köztársaság, nem tetszik nekik. Sőt, szerintük ez már nem is köztársaság, hanem valamiféle fasizmusba hajló diktatúra. Erről hordott össze a minap hetet-havat a magyarországi balliberális komité két kiművelt fője, Mesterházy Attila és Horváth Csaba. Lehet tehát jókat reszketni a köztársaságért. Ezért kellene a negyedik, az új, az antifasiszta, az igazi.

Nézzük ennek az ,,igazi" köztársaságnak a történelmi előzményeit! Mondani sem kell, nem a Petőfi álmodta erkölcsi alapú köztársaság született meg akkor, amikor az első köztársaságnak nevezett államforma létrejött nálunk Károlyi Mihály elnökletével. A köztársasági csúcs 1919-ben támadt a gyűjtőfogházból, Tanácsköztársaság címen, káoszban, vérben, gyászban, akasztások és rablások kíséretében. Tartott százharminchárom napig. Kosztolányi Dezső Édes Anna című regénye elején így számol be a bukás pillanatáról, a dicsőséges százharminchárom nap így ért véget: ,,Kun Béla repülőgépen menekült az országból... Zserbókat vitt, melyekkel teletömte puffadozó zsebeit, aztán ékszereket, grófnék, bárónék, kegyes, jótékony hölgyek drágaköveit, templomi kelyheket, sok más egyéb kincseket. Karjairól vastag aranyláncok lógtak."

Jött azután megint egy köztársaság a második világháború után, a hírhedt ,,négyes fogat", a Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Farkas Mihály, Révai József nevével megpecsételt népköztársaság. Ha Kun Béláéknak terrorkülönítményeseik voltak, Rákosiéknak már hatalmas, az élet minden területére kiterjesztett terrorhálózatuk. Uralmuk tartott - rövid közjátékkal - 1956-ig. Kun Béla még előbb Bécsbe repült, majd onnan ment Moszkvába, Rákosi már egyenesen Moszkvába menekült. Hátrahagyva a kedvelt proletárdiktatúrával felvértezett népköztársaságát és egy minden ízében tönkretett, később szétlőtt, vérbe fagyott proletár gyermekeivel gyászba borult Magyarországot. A proletárdiktatúrás népköztársaság folytatása - kellő megtorlás után - némiképp enyhébb formában ért el az immár parlamentáris demokráciával alapozott újabb köztársaság kikiáltásáig, 1989-ig. Ez volna állítólag a harmadik, a rendszerváltás eredményeként.

Ne vitassuk, hogy mi hányadik, mert nincs értelme, hiszen akik most a negyedikről szónokolnak, azoknak csak az a fontos, hogy legyen egy újabb köztársaságnak nevezett valami, amit ők irányíthatnak, és amely talán Károlyi népköztársaságára hasonlítana, amíg meg nem érkezne az újabb Kun-Szamuely páros, hogy átvegye a hatalmat. Így aztán biztosítva lenne a történelmi folytonosság, a rendszer pedig már nem lenne proletár-, hanem ,,liberális" diktatúra, amelyben már tényleg ,,minden hatalom a dolgozó népé". Ez utóbbit pedig a liberális népbiztosok tanácsa képviselné, tetejében a bankárok, brókerek, spekulánsok főtanácsával, hogy megakadályozzon mindenféle állami túlsúlyt, a fékek és ellensúlyok jegyében. Tetszene ez már a nyugati ,,demokratáknak" is.

Lehet, hogy ilyesmit álmodik Gyurcsány, amikor negyedik köztársaságot emleget? Lehet, hogy már ő sem álmodik semmit, csak vissza akar térni a hatalomba, ha másodhegedűsnek is Bajnai kísérőjeként? Nem tudjuk. Csak azt tudhatjuk - mert látható -, hogy a nyugati, liberális demokráciák eddig erős, magabiztos európai országokban is bajban vannak kelet-közép-európai másolataikkal együtt, mert ma már az egykori jóléti államok sem jólétiek. A népek lázongásai a pénzügyi és nyíltan politikai diktátumok ellen, az egyre hevesebb tüntetések jelzik a globalista liberalizmus képtelenségét. Sokáig sem az antiszemitizmus, sem a rasszizmus vádjával vagy a fasizálódás és a diktatúraveszély rémképével vagy a jogállamiságra való demagóg hivatkozással nem lehet csillapítani a feszültségeket. És köztársasági élcsapatok akcióival sem. Éppen ellenkezőleg. A népek értük való, érdekükben dolgozó, határozott vezetőt és kormányt követelnek, nem világkormányt saját kormányzás helyett, és nem királyságot köztársaság helyett, de nem is köztársaságot kenyér helyett. Nem idegen hatalmat a nyakukba önrendelkezés helyett. Régi vágyak, régi törekvések jelennek meg újra Európa népeinek az életében, de új bajokra új választ követelve. A válasz pedig egész biztosan nem a ,,negyedik köztársaság" blöffje vagy egy régi-új élcsapat szélhámossága.


Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: népköztársaságát, megállapíthatunk, diktatúraveszély, százharminchárom, antiszemitizmus, másodhegedűsnek, gyűjtőfogházból, meghurcolásával, megakadályozzon, szörnyűségekkel, terrorhálózatuk, köztársaságnak, népköztársaság, feszültségeket, szalonképesnek, köztársaságért, kommunizmusért, rendszerváltás, jogállamiságra, magyarországot, hivatkozással, képtelenségét, irányíthatnak, kiterjesztett, természetesen, önrendelkezés, parlamentáris, köztársaságot, eredményeként, demokratáknak, szélhámossága, világkormányt, koncentrációs, demokráciával, szükségképpen, másolataikkal, lendületes tevékenysége, élcsapat szerveződik, negyedik köztársaságnak, köztársasági élcsapat, minap hetet-havat, magyarországi balliberális, történelmi előzményeit, első köztársaságnak, köztársasági csúcs, bukás pillanatáról, dicsőséges százharminchárom, második világháború, hírhedt „, élet minden, minden ízében, immár parlamentáris, ÉLCSAPAT KÖZTÁRSASÁGÉRT, Bíró Zoltán, Mesterházy Attila, Horváth Csaba, Károlyi Mihály, Kosztolányi Dezső Édes Anna, Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Farkas Mihály, Révai József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fekete István - Akác  Alázat  Esti kép  Mai harmónia kártyám  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png cica  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hiányzik  Nagyon különös  Popper Péter szavai  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soha ne kedvezz...  Nem tudhatod  Alázat  Julian Brass gondolata  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem számIt  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  Idő  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Julian Brass gondolata  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam Annuska bar...  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Nagyi telefonál  Lóhere  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Reggel van  Egy lelki imádság  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Png nő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mai harmónia kártyám  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png fotel  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Elköszönt  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A sors  Hazára minden embernek szükség...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Fekete-erdő desszert  Éretlen vers  Irgalom és ítélet  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata 
Bejegyzés Címkék
lendületes tevékenysége, élcsapat szerveződik, negyedik köztársaságnak, köztársasági élcsapat, minap hetet-havat, magyarországi balliberális, történelmi előzményeit, első köztársaságnak, köztársasági csúcs, bukás pillanatáról, dicsőséges százharminchárom, második világháború, hírhedt &#8222, élet minden, minden ízében, immár parlamentáris, rendszerváltás eredményeként, negyedikről szónokolnak, újabb köztársaságnak, újabb Kun&#8211, történelmi folytonosság, rendszer pedig, dolgozó népé&#8221, liberális népbiztosok, nyugati &#8222, egykori jóléti, népek lázongásai, egyre hevesebb, globalista liberalizmus, rasszizmus vádjával, diktatúraveszély rémképével, jogállamiságra való, népek értük, nyakukba önrendelkezés, válasz pedig, régi-új élcsapat, népköztársaságát, megállapíthatunk, diktatúraveszély, százharminchárom, antiszemitizmus, másodhegedűsnek, gyűjtőfogházból, meghurcolásával, megakadályozzon, szörnyűségekkel, terrorhálózatuk, köztársaságnak, népköztársaság, feszültségeket, szalonképesnek, köztársaságért, kommunizmusért, rendszerváltás, jogállamiságra, magyarországot, hivatkozással, képtelenségét, irányíthatnak, kiterjesztett, természetesen, önrendelkezés, parlamentáris, köztársaságot, eredményeként, demokratáknak, szélhámossága, világkormányt, koncentrációs, demokráciával, szükségképpen, másolataikkal, magyarországi, megalázásával, köztársasági, ellenkezőleg, csillapítani, kikiáltásáig, megpecsételt, elnökletével, kísérőjeként, főtanácsával, pillanatáról, antifasiszta, balliberális, liberalizmus, magyarország, államformája, folytonosság, mindenesetre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2584
  • e Hét: 22403
  • e Hónap: 62224
  • e Év: 240099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.