Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ideje lesz felébredni
  2016-07-21 19:45:28, csütörtök
 
 




IDEJE LESZ FELÉBREDNI


Neoliberális cél: egy globális, kozmopolita csúcskultúra létrehozása
jul 21, 2016 | Blog, Fricz Tamás


Bernard-Henry Lévy, neves neoliberális francia filozófus nem bírt az indulataival és a csalódottságával: a Brexit után egészen őszintén, nyersen fogalmazott (Népszabadság, június 30.). Kijelentette, hogy a népszavazási eredmény a populizmus, a demagógia, a jobbszél, az idegengyűlölet győzelme. Meg a legavíttabb szuverenizmusé, a legostobább nacionalizmusé. A tömeg győzelme, a hajótörők, a balos bunkók, a részeg szkinhedek, az írástudatlan hőbörgők, a bikanyakú neonacionalisták győzelme.

Jómagam erre csak azt tudom mondani: köszönjük, professzor Lévy, a mélyről jövő, végre őszinte, indulatos, de a kozmopolita neoliberális lélek jelenlegi állapotának pontos lenyomatát megmutató mondatokat. Köszönjük, hogy képes volt leírni: ,,a Brexit örök időkre a tudatlanság győzelmének példája lesz a tudás fölött. A pitiánerségé a nagyság felett."

Ó, hát igen!

Lévy szavai világosság teszik: ez a kozmopolita elit képtelen elviselni, hogy az övéktől eltérő, másfajta vélemény, nézet, gondolat vagy világszemlélet érvényesüljön, s nyerjen meg például egy népszavazást. Képtelen elfogadni, hogy a britek EU-tagságának kérdésében lehet másként is gondolkodni, mint ahogyan ő gondolja. Erről éppen azok a brutális minősítő jelzők tanúskodnak, amelyeket Lévy a cikkében habzó gyűlölettel leír.

Lévy képtelen felfogni, hogy nem csak a britek bennmaradása, hanem a kilépésük melletti szavazás is legitim döntés a választópolgárok részéről. Nem képes arra, hogy a Brexitet is felelős, megfontolt, tiszteletre méltó döntésnek tartsa, s ebből fakadóan tiszteletben tartsa a döntést.

Lévy gondolkodásában, úgy tűnik, nincs helye a történelemnek, a kultúrának, a hagyományoknak és a nemzettudatnak. Nem értette és nem érti meg, hogy az az Egyesült Királyság, amely világot uraló nagyhatalom volt évszázadokig, nem tudja és nem akarja elfogadni, hogy a kontinentális Európát vezető bürokrácia szabja meg azt, hogy nekik mit kell és hogyan tennie. A brit kilépés - megítélésem szerint - elsősorban és döntően lélektani kérdés volt; a britek többsége számára az Európai Unió és Nagy-Britannia két önálló, független entitás, egyik sem erőltetheti rá a másikra az akaratát. Úgy érezték, hogy az EU átlépett egy határt, s jelenlegi működése veszélyezteti a brit függetlenséget és szuverenitást.

Bernard-Henri Lévy neoliberális csőlátásában azonban ezeknek a szempontoknak nincs helye, számára egyetlen út létezik az emberiség számára: egyfajta kozmopolita csúcskultúra létrehozása, amelyben eltűnik a nemzettudat, a nemzeti szuverenitás, eltűnnek a nemzeti hagyományok, intézmények, szokások és erkölcsi normatívák. Ezt mondja és vallja az ,,elit", ezt vallják a művelt, képzett, magasan kvalifikált emberek, azok, akik ,,számítanak", ezt mondják a felvilágosultak, a tájékozottak, a világra nyitottak, a minőségi emberek.

S akik nem így gondolják, akik szembemennek a kiváló globális elit szándékaival, akik képesek a kilépésre szavazni? Kik azok?

Nos, ők a bunkók, a műveletlenek, a részeg hőzöngők, az írástudatlanok, a bikanyakúak, a trumpi ,,bőgők", a pitánerek, az állatok.

Íme, itt a végső képlet: a tudás áll szemben a tudatlansággal, a felvilágosodás az elmaradottsággal, a fény a sötétséggel szemben.

Márpedig ebből logikusan következik, hogy a neoliberális elit - Lévy érvelése alapján - nem pusztán egyfajta igazság, hanem AZ IGAZSÁG birtokában van. Ha pedig így van, akkor az igazság útjába nem állhat holmi népszavazás sem. Sőt: amennyiben a tudatlan és ostoba, pitiáner és állatias nép dönti el a demokratikus választásokat, akkor a demokrácia, mint olyan, kényelmetlen, hátráltató tényező. Tehát a demokrácia zavaró elem a kozmopolita, globalista csúcskultúra létrehozatalának nagy, országokat és kontinenseket átfogó folyamatában...

Márpedig, ha komolyan vesszük Lévy szavait - és miért ne tennénk -, önellentmondás a (neo)liberális demokrácia fogalma, ugyanis a neoliberalizmus kiválasztott elittudata nem tűri el, hogy a demokráciát populisták, demagógok, szélsőségesek stb. uralják, vagyis, a demokrácia jelenlegi formájában és végső soron összeférhetetlen a neoliberalizmussal. Sokkal pontosabb, ha neoliberális elitokráciáról, neoliberális arisztokráciáról vagy neoliberális autokratizmusról beszélünk.

A Brexit, úgy látszik, lélektanilag valóban vízválasztó: megmutatkozik a neoliberális elit valódi természete. És a népuralommal, népszavazással, választásokkal szembeni ellenérzések megjelenése csak az egyik nyugtalanító jelenség. Emellett Lévy írásában megmutatkozik a néppel, az állampolgárokkal, a mindennapi emberekkel szembeni végtelen lenézés, lesajnálás, semmibe vétel. Ez alapján, aki nem tartozik a neoliberális, kozmopolita, globalista módjára gondolkodó elithez, vagy legalábbis nem követi és vallja annak alapvető világlátását, az tudatlan, bunkó, állat. Mi ez - kérdezem én -, mint a legtisztább és legsúlyosabb rasszizmus, a legtisztább és legsúlyosabb előítélet egy társadalmi csoporttal szemben, akit nevezzünk az állampolgárok sokaságának?

Az a nagyon nagy baj a neoliberális világelittel, hogy az ő előítéletük az egyik legrosszabb fajtából való: a velük nem egyetértő ,,plebszet", SZDSZ-es megfogalmazásban: a ,,mucsaiakat" egyszerűen semmibe veszi, levegőnek nézi. Vagyis, emberi méltóságában aláz meg. Az embernek márpedig a méltósága a legfontosabb a világon. Ebbe taposnak bele a kozmopolita elit tagjai, köztük a világszerte imádott Bernard-Henri Lévy.

Sajnos nagyon sokan vannak, akik az ismert Stokholm-szindróma miatt ebből semmit nem vesznek észre, s imádják a kozmopolita elitokráciát.

Ideje lesz felébredni.







ÚJ MAGYAR NEMZETI DAL!


Talpra magyar itt a kvóta!
Újra zeng a szoci nóta!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!
A magyarok Istenére esküszünk,
Esküszünk, hogy migránstanya
Nem leszünk!

Mit elkerültünk mostanáig,
Hisz kiharcolták ősapáink,
Most ránk tolná a romlott Nyugat,
Az iszlám hitű sáskahadat.
A magyarok Istenére esküszünk,
Esküszünk, hogy zarándokhely
Nem leszünk!

Sehonnai bitang Merkel,
Ki most, ha kell, bukni nem mer!
Kinek drágább rongy rémálma,
Mint Európa biztonsága.
A magyarok Istenére esküszünk,
Esküszünk, hogy gyűjtő tábor
Nem leszünk!

Fenyeget a romlott Nyugat,
Feldúlná a nyugalmunkat.
De mi erre nemet mondunk!
Hol a papír? Aláírunk!
A magyarok Istenére esküszünk,
Esküszünk, hogy iszlám gyarmat
Nem leszünk!

A magyar nép szavaz róla:
Nem kell nekünk migráns-kvóta!
Megvédjük a lányainkat,
Kultúránkat, házainkat!
A magyarok Istenére esküszünk,
Esküszünk, hogy szabad préda
Nem leszünk!

Hol sírjaink domborulnak,
Unokáink leborulnak,
És áldó imádság mellett
Mondják el szent neveinket.
A magyarok Istenére esküszünk,
Esküszünk, hogy migránsország
Nem leszünk!










 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: csalódottságával, autokratizmusról, arisztokráciáról, választópolgárok, elmaradottsággal, létrehozatalának, neonacionalisták, összeférhetetlen, megfogalmazásban, állampolgárokkal, felvilágosultak, gondolkodásában, neoliberalizmus, elitokráciáról, népszavazással, szuverenizmusé, nacionalizmusé, világszemlélet, választásokkal, önellentmondás, írástudatlanok, hagyományoknak, nemzettudatnak, felvilágosodás, tudatlansággal, függetlenséget, idegengyűlölet, állampolgárok, veszélyezteti, szempontoknak, szuverenitást, kontinentális, történelemnek, kontinenseket, választásokat, megmutatkozik, népszavazási eredmény, idegengyűlölet győzelme, legavíttabb szuverenizmusé, legostobább nacionalizmusé, tömeg győzelme, balos bunkók, részeg szkinhedek, írástudatlan hőbörgők, bikanyakú neonacionalisták, mélyről jövő, kozmopolita neoliberális, tudatlanság győzelmének, tudás fölött, nagyság felett, kozmopolita elit, övéktől eltérő, IDEJE LESZ FELÉBREDNI, Fricz Tamás, Bernard-Henry Lévy, Egyesült Királyság, Európai Unió, Bernard-Henri Lévy, Emellett Lévy, MAGYAR NEMZETI DAL, Mint Európa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Irgalom és ítélet  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Esti kép  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Nem számIt  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png ház  Nem számIt  Alázat  Szívem tiéd  Szép álmokat!  Radikális szeretet  Nem számIt  A boldog családok mind hasonló...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png virág  Őrizkednünk kell...  Png férfi  Esti kép  Nem méltó hozzád  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy lelki imádság  Png kislány  Alázat  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Idő  Png telefon  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
népszavazási eredmény, idegengyűlölet győzelme, legavíttabb szuverenizmusé, legostobább nacionalizmusé, tömeg győzelme, balos bunkók, részeg szkinhedek, írástudatlan hőbörgők, bikanyakú neonacionalisták, mélyről jövő, kozmopolita neoliberális, tudatlanság győzelmének, tudás fölött, nagyság felett, kozmopolita elit, övéktől eltérő, britek EU-tagságának, brutális minősítő, cikkében habzó, britek bennmaradása, kilépésük melletti, választópolgárok részéről, kontinentális Európát, brit kilépés, britek többsége, brit függetlenséget, szempontoknak nincs, emberiség számára, nemzeti szuverenitás, nemzeti hagyományok, világra nyitottak, minőségi emberek, kiváló globális, kilépésre szavazni, részeg hőzöngők, trumpi &#8222, végső képlet, sötétséggel szemben, neoliberális elit, igazság útjába, demokratikus választásokat, demokrácia zavaró, neoliberalizmus kiválasztott, demokráciát populisták, demokrácia jelenlegi, egyik nyugtalanító, mindennapi emberekkel, társadalmi csoporttal, állampolgárok sokaságának, neoliberális világelittel, egyik legrosszabb, embernek márpedig, világszerte imádott, kozmopolita elitokráciát, szoci nóta, magyarok Istenére, romlott Nyugat, iszlám hitű, csalódottságával, autokratizmusról, arisztokráciáról, választópolgárok, elmaradottsággal, létrehozatalának, neonacionalisták, összeférhetetlen, megfogalmazásban, állampolgárokkal, felvilágosultak, gondolkodásában, neoliberalizmus, elitokráciáról, népszavazással, szuverenizmusé, nacionalizmusé, világszemlélet, választásokkal, önellentmondás, írástudatlanok, hagyományoknak, nemzettudatnak, felvilágosodás, tudatlansággal, függetlenséget, idegengyűlölet, állampolgárok, veszélyezteti, szempontoknak, szuverenitást, kontinentális, történelemnek, kontinenseket, választásokat, megmutatkozik, szélsőségesek, érvényesüljön, migránsország, legsúlyosabb, elitokráciát, demokratikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5470
  • e Hét: 19565
  • e Hónap: 59386
  • e Év: 237261
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.