Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ifjúsági olimpia, Buenos Aires - 2018
  2018-10-19 21:30:01, péntek
 
 







IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES - 2018


Ifjúsági olimpia, Buenos Aires: Magyarország a 4. a éremtáblázaton

Az olimpián 206 nemzet, 3997 sportolóval, 32 sportágban 241 versenyszám vettek részt

24 érem - minden idők legjobb magyar szereplése

Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, de ha a vegyes csapatok eredményeit is ide vesszük, úgy 15-8-5 a mérleg.

Ez így is, úgy is minden idők legjobb szereplése. Ha mindent beleszámolunk Oroszország, Kína, Japán és a Nemzetek Vegyes Csapata mögött az ötödik helyet szerezte meg a magyar küldöttség az olimpia éremtáblázatán, ha a vegyes csapatokat nem, úgy negyedikek vagyunk.

Az első, 2010-es szingapúri ifjúsági olimpián a vegyes csapatokkal együtt 7 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzéremmel végzett Magyarország, majd 2014-ben, Nankingban 7-9-12 volt a számsor. Buenos Airesben 15-8-5 a ,,bővített mérleg".

A magyarok közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna halmozta a legtöbb aranyat három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

Milák és Késely már 2017-ben letette névjegyét a felnőttek közt is, így nyugodtan kijelenthetjük, a két év múlva esedékes tokiói olimpián mindketten szerezhetnek örömet a magyar szurkolóknak.

A tegnapi csütörtöki utolsó napon magyar részről már nem volt érdekelt egyik versenyző sem, a záróünnepséget - közép-európai idő szerint - éjjel tartották.


A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja emlékezetet, hogy a magyarok 20 sportágban indultak, és ezek közül kilencben sikerült érmet nyerni: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, strandkézilabdában (lányok), tornában, úszásban és vívásban; ezekhez jön még az éremtáblába eredményeibe nem számító lovaglás és sportlövészet, melyekkel számolva a sportágak száma 11 (a mix csapatversenyek eredményeit nem vezetik a nemzetek közötti összesítésben).

A MOB összesítése alapján az első, 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia éremtáblázatán 6 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzéremmel végzett Magyarország, a vegyescsapatok eredményeit is beleszámolva 7-4-6 volt a mérleg, majd 2014-ben, Nankingban 6 arannyal, 6 ezüsttel és 11 bronzzal zárt a csapat, a vegyes eredményekkel 7-9-12 volt a számsor. Buenos Airesben 15, 8, 5 a ,,bővített mérleg".

A teljes táblázatot ide kattintva Link
találja!


A Lista a hivatalos oldal aranyérmek szerint leválogatását tartalmazza.


A magyarok húsz sportágban indultak, ezek közül kilencben sikerült érmet nyerni: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, strandkézilabdában (lányok), tornában, úszásban és vívásban; ezekhez jön még az éremtáblába eredményeibe nem számító lovaglás és sportlövészet, melyekkel számolva a sportágak száma 11 (a mix csapatversenyek eredményeit nem vezetik a nemzetek közötti összesítésben).


Ifjúsági olimpia: Magyarország 4. az éremtáblázaton /Nemzetek Vegyes csapata nélkül/


AZ ÉREMTÁBLÁZAT ÉLCSOPORTJA Arany Ezüst Bronz
1. Oroszország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28 . .16 . . 12
2. Kína . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .18 . . . 9 . . . 9
3. Japán . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 . . 10 . . 12
4. Nemzetek Vegyes Csapata . . . . . . . .13 . . 13 . . 13
5. Magyarország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12 . . .7 . . . 5
6. Argentína . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .11 . . 6 . . . 7
7. Olaszország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10 . 10 . . 12
8. Egyesült Államok . . . . . . . . . . . . . . . . . .6 . . 5 . . .6
9. Irán . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 . . 3 . . .3
10. Franciaország . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 . .15 . . 7


A MAGYAR ÉRMESEK


arany:
Milák Kristóf (úszás - 400 m gyors, 200 m gyors, 200 m pillangó)
Rabb Krisztián (vívás - kard egyéni)
Özbas Szofi (cselgáncs, 63 kg)
Berecz Blanka (úszás - 200 m pillangó)
Késely Ajna (úszás - 800 m gyors, 200 m gyors, 400 m gyors)
Pusztai Liza (vívás - kard egyéni)
Rendessy Eszter (kajak - gyorsasági verseny)
Kiss Ádám (kajak - gyorsasági verseny)

ezüst:
Milák Kristóf (úszás - 100 m pillangó)
Gönczöl Laura (kenu - gyorsasági verseny)
Balázs Krisztián (torna - talaj)
Bácskay Csenge (torna - ugrás)
Szél Anna (birkózás - 57 kg)
Endrész Klaudia (atlétika - távolugrás)
Huller Dániel (atlétika - 400 m gát)

bronz:
Vég Zsombor (cselgáncs - 100 kg)
Leány strandkézilabda-válogatott
Gulyás Michelle (öttusa - egyéni verseny)
Balázs Krisztián (torna - nyújtó)
Vas Blanka, Buzsáki Virág (kerékpár - kombinációs csapatverseny)

Vegyescsapat-versenyekben is végeztek dobogós helyen magyarok, de ezeket hivatalosan nem számolják. A vívók 1-es számú európai válogatottjával győzött a kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián, ugyancsak első lett Pekler Zalán mongol partnerével légpuskában, valamint Balázs Krisztián a tornasport különböző szakágainak képviselőiből összeállt csapatok küzdelmében. A díjugrató Jármy Vince ezüstöt nyert az Európa-válogatott tagjaként.


Négy év múlva Dakar ad otthont a következő ifjúsági olimpiának.


Hetvenkilenc ok az ünneplésre

Link








A MÁGIKUS 24-ES - Bobory Balázs jegyzete


24 érem 2024-ben?

Ide a papírt! Hol írjuk alá?

24 érem - minden idők legjobb magyar szereplése

A Buenos Airesben lezárult ifjúsági olimpián taroltak a magyar versenyzők, két tucat érmet hoznak haza, ennek a fele arany, ami igencsak megsüvegelendő teljesítmény.

Megérdemlik az ifjak, hogy most őket ünnepeljük, de engedjék meg nekem, hogy azt mondjam: legyenek ezek az öröm hetei, aztán hadd menjenek tovább az útjukon, mert még csak az első (fontos) állomásnál járnak, a végcél nem ez, hanem leginkább talán a 2024-es párizsi nyári játékok - néhányuknak persze már a 2020-as tokiói olimpia is.

Dőreség lenne most azt várni, hogy a jövő zálogaként lerakott 24 érmet nyolc esztendő múlva, egy felnőttolimpián ki lehet váltani, mert nyilvánvaló, hogy ott egy más, nagyobb mezőny, minőségileg is erősebb ellenfelek, kiforrott, rutinos, érett sportemberek várnak a magyar versenyzőkre, de az ígéret itt van a szemünk előtt, Tokióban, Párizsban megkaphatjuk a bizonyítékot is.

Szinte biztos, hogy mostani érmeseink közül néhány nem futja be azt a pályát, amelyre mostani eredményei predesztinálják, mert megtorpanhat a testi-mentális fejlődés, jöhet egy súlyos sérülés, Fortuna is lehet kegyetlen, azonban érdemes lenne a szép eredményeket elérő magyar fiatalok nevét bezárni egy időkapszulába, amelyet jó mélyre el lehet ásni, majd előbányászni a 2024-es olimpia előtt.

Addig pedig a megfelelő infrastrukturális környezet közepette dolgozni kell, versenyzőnek, edzőnek, sportvezetőnek egyaránt, nem elfeledve az ifjúsági olimpián történteket, sőt, arra alapozva, a dolgos napokon viszont a múlt dicsőségét félretéve.

Mert ezeknek a lányoknak, srácoknak még rengeteget kell dolgozniuk úgy, mint eddig vagy esetleg még nagyobb odafigyeléssel (és megbecsülés közepette), alázattal, a végcélt és nem a pillanatnyi sikereket szem előtt tartva.

A jelenlegi közeg ideális egy fiatal sportoló számára Magyarországon, talán nem is véletlen, hogy ennyien sikeresek a sportágukban. De a sikerhez még az is nagyon fontos, hogy a versenyző örömforrásként, ne munkaként tekintsen az általa űzött sportra, ezt az örömforrást kell folyamatosan keresni, kutatni hosszú éveken át, amíg a végcélt eléri.

A végcél - ahogy már említettem - az olimpia, a felnőttek olimpiája. Akár a párizsi, akár a tokiói - vagy éppenséggel mindkettő.

Link


















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: predesztinálják, csapatversenyek, strandkézilabda, felnőttolimpián, válogatottjával, magyarországon, záróünnepséget, odafigyeléssel, kijelenthetjük, éremtáblázatán, vegyescsapatok, örömforrásként, sportvezetőnek, megsüvegelendő, éremtáblázaton, beleszámolunk, összesítésben, csapatverseny, időkapszulába, eredményekkel, sportlövészet, franciaország, képviselőiből, leválogatását, magyarország, teljesítmény, előbányászni, versenyzőnek, cselgáncsban, szerezhetnek, éremtáblázat, folyamatosan, sportágukban, bronzéremmel, sportemberek, bizonyítékot, vegyes csapatok, ötödik helyet, magyar küldöttség, olimpia éremtáblázatán, vegyes csapatokat, vegyes csapatokkal, magyarok közül, úszó Milák, legtöbb aranyat, felnőttek közt, magyar szurkolóknak, tegnapi csütörtöki, záróünnepséget –, éremtáblába eredményeibe, sportágak száma, nemzetek közötti, Buenos Aires, IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES, Buenos Aires-i, Nemzetek Vegyes Csapata, Buenos Airesben, Milák Kristóf, Késely Ajna, Magyar Olimpiai Bizottság, Nemzetek Vegyes, ÉREMTÁBLÁZAT ÉLCSOPORTJA, Egyesült Államok, MAGYAR ÉRMESEK, Rabb Krisztián, Özbas Szofi, Berecz Blanka, Pusztai Liza, Rendessy Eszter, Kiss Ádám, Gönczöl Laura, Balázs Krisztián, Bácskay Csenge, Szél Anna, Endrész Klaudia, Huller Dániel, Gulyás Michelle, Buzsáki Virág, Pekler Zalán, Jármy Vince, Bobory Balázs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  A kételkedés kezelése  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 20  Őrizkednünk kell...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A sors  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png csokor  Png rózsa csokor  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Julian Brass gondolata  Akarat  Hiányzik  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Nem tudhatod  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kaffka_Margit  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Makszim Gorkij gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Sokan azt tartják  Kellemes délutánt kívánok  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kislány  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A kételkedés kezelése  Még csak most kezdődik a nap  A Megváltó szolgálatában  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Mi lenne ha  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Albert Einsteinről  Nevem  Nevem  Png virág  Makszim Gorkij gondolata  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
vegyes csapatok, ötödik helyet, magyar küldöttség, olimpia éremtáblázatán, vegyes csapatokat, vegyes csapatokkal, magyarok közül, úszó Milák, legtöbb aranyat, felnőttek közt, magyar szurkolóknak, tegnapi csütörtöki, záróünnepséget &#8211, éremtáblába eredményeibe, sportágak száma, nemzetek közötti, vegyescsapatok eredményeit, vegyes eredményekkel, teljes táblázatot, hivatalos oldal, magyarok húsz, vívók 1-es, kardozó Pusztai, tornasport különböző, díjugrató Jármy, következő ifjúsági, magyar versenyzők, fele arany, öröm hetei, 2024-es párizsi, 2020-as tokiói, jövő zálogaként, magyar versenyzőkre, szemünk előtt, testi-mentális fejlődés, súlyos sérülés, szép eredményeket, 2024-es olimpia, megfelelő infrastrukturális, ifjúsági olimpián, dolgos napokon, múlt dicsőségét, pillanatnyi sikereket, jelenlegi közeg, fiatal sportoló, versenyző örömforrásként, általa űzött, örömforrást kell, végcélt eléri, végcél &#8211, felnőttek olimpiája, tokiói &#8211, predesztinálják, csapatversenyek, strandkézilabda, felnőttolimpián, válogatottjával, magyarországon, záróünnepséget, odafigyeléssel, kijelenthetjük, éremtáblázatán, vegyescsapatok, örömforrásként, sportvezetőnek, megsüvegelendő, éremtáblázaton, beleszámolunk, összesítésben, csapatverseny, időkapszulába, eredményekkel, sportlövészet, franciaország, képviselőiből, leválogatását, magyarország, teljesítmény, előbányászni, versenyzőnek, cselgáncsban, szerezhetnek, éremtáblázat, folyamatosan, sportágukban, bronzéremmel, sportemberek, bizonyítékot, versenyzőkre, megkaphatjuk, megtorpanhat, eredményeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 457
  • e Hét: 14552
  • e Hónap: 54373
  • e Év: 232248
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.