Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Spagettis padlizsántekercs: így tekerj a zöldségbe tésztát
  2014-04-25 16:12:24, péntek
 
  Előre lehet vele dolgozni, és csak a vacsora tálalása előtt dugom be a sütőbe. Kissé macerás elkészíteni, de megéri a fáradságot.

SPAGETTIS PADLIZSÁNTEKERCS
Hozzávalók:

2 db padlizsán
30 dkg spagetti
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 szem paradicsom
1 teáskanál szárított bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
1,5 dl tejszín
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
só, darált bors

Mossuk meg jól a padlizsánokat, kocsányos szárát vágjuk le, majd szeleteljük fel hosszában fél centis szeletekre. A két szélén lévő kisebb szeleteket vágjuk apró kockákra, a nagyobbakat terítsük szét az asztalon és enyhén hintsük meg sóval.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyünk bele a besózott padlizsánszeletekből. Mindkét oldalát erős lángon süssük három percig, míg szépen meg nem pirul.


Egy másik serpenyőben csorgassunk négy evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát és pár percig hevítsük, míg a fokhagyma sülni nem kezd. adjuk hozzá a felkockázott padlizsánvégeket, daráljunk rá a borsot, tépkedjünk rá kakukkfűleveleket és hintsük meg bazsalikommal. Ha a padlizsán már kezd sülni, tegyük hozzá a meghámozott és felkockázott friss paradicsomot, ízesítsük sóval, és közepes lángon főzzük 5-6 percig.

Főzzük ki sós vízben a spagettit, majd keverjük össze a padlizsános paradicsomszósszal. A szószból pár evőkanálnyit hagyjunk meg.

Kezünkkel hajtsunk össze egy maréknyi paradicsomos spagettit, majd tegyük a megsült padlizsánszelet közepére és tekerjük bele. Tegyük sorjában egymás mellé egy olívaolajjal kikent tűzálló sütőedénybe. Tetejére kanalazzunk a paradicsomszószból, csorgassuk meg tejszínnel, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Tegyük forró sütőbe, ahol 150 fokon 30 perc alatt pirosra sül.

Igazi nyári tésztaétel. Jó pár évvel ezelőtt készítettem először. Azóta a kedvenc nyári tésztaételem lett, főként grillpartik alkalmából készítem.
Kaldeneker.hu






 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Cukkinis sütemény: zöldségből finom desszert
  2014-04-25 16:05:46, péntek
 
  Hozzávalók:

25 dkg kristálycukor
2 db tojás
1 dl olívaolaj
15 dkg liszt
6 dkg búzadara
3 evőkanál búzacsíra
fél csomag sütőpor
10 dkg dióbél
50 dkg cukkini
fél citrom reszelt héja
Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, és a citrom reszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni. Egy másik edénybe tegyük a lisztet, búzadarát, búzacsírát és a sütőport.

Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, hagyjuk állni 10 percet.

A cukros tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket, és a dúrvára darált diót. A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába.

Süthetjük közepes méretű tepsiben, vagy muffin sütőformába adagolva. 160 fokon 30 percig süssük. Az elkészült süteményt vágjuk kockákra, vagy szúrjuk ki széles szájú pohárral, mellé házi lekvárt vagy rebarbarakompótot kínáljunk.
Kaldeneker.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Házilag készített bőrápoló csalánkrém
  2014-04-25 10:16:54, péntek
 
 

Ez a krém nem túl bonyolult, de annál jobb. Nagyon jó problémás arcra, és a visszereket is enyhíti. Rozáceára is meg lehet próbálni, hasznos lehet.

A csalán friss is lehet, csak ilyenkor kesztyűben fogjuk meg, mert csíp. A lényeg, hogy az olaj ellepje a csalánt, s ha lehet, használjunk magas falú edényt.

Hozzávalók
-100 ml olíva olaj,
-3 nagy marok csalán,
-20 g méhviasz

Hasonló cikkek:

A CSALÁNTEA SZÁMOS EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT HATÁSA

CSODÁKRA KÉPES A CSÍPŐS CSALÁN

Elkészítése:
Egy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mákdarálónk, akkor használjuk bátran, és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a frisset ajánlom, de mindig csak a növények új hajtását használjuk, a régi leveleket és szárakat ne szedjük le. Nagy csalánt nagyon sok helyen találunk vadon. Nem túl bonyolult dolog felismerni, de ha mégse vagyunk biztosak benne, húzzuk végig a kezünket rajta. Ha csalánra leltünk, azt biztosan érezni fogjuk!

Mindig érintetlen helyről gyűjtsük, az utaktól távol, bár ezt szerintem sokan tudják. Az olajat a csalánra öntjük, és kis lángon folyamatosan lefedve melegítjük, ezt a lehető legtovább, de minimum 1 óráig. Ha túlmelegedne, akkor kicsit vegyük le a lángról, majd mikor kissé kihűlt helyezzük vissza. Ha kész van és sötétzöld olajat kapunk, akkor vagy szűrőpapiron vagy vékony gézen szűrjük át, és a méhviasszal együtt melegítsük tovább, míg a viasz fel nem olvad.

Ekkor vegyük le a tűzről és habverővel addig keverjük, míg kb. kézmeleg nem lesz. Ezt meggyorsíthatjuk, ha hideg vizes tálba állítjuk. Ha túl híg krémet kapunk, melegítsük újra és tegyünk bele több méhviaszt. Nem feltétlen szükséges hűtőben tartani, de a hideg jobb az érzékeny bőrre.

Forrás: lukreciakencei.hu
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
A kialvatlanság
  2014-04-25 10:11:24, péntek
 
  Az alvás alapvető létszükséglete szervezetünknek, elengedhetetlen idegrendszerünk regenerálódásához, meghatározó szerepet játszik a megfelelő szellemi és fizikai tevékenységek elvégzéséhez. Talán kevesen tudják, hogy a kialvatlansággal ítéljük halálra leginkább agysejtjeinket.

Alvás során töltjük fel szervezetünk raktárait, a tudatalattink pedig rendet rak az előző nap eseményei között. Az alvásigény egyénenként és életkoronként jelentős eltérést mutat. Az estek többségére jellemző, hogy ha valaki frissen ébred és kipihentnek érzi magát, akkor elegendőnek bizonyult számára az alvásra fordított időmennyiség. Az alvászavar csökkenti az alkalmazkodóképességet, ezzel egyidejűleg a figyelem, a munkateljesítmény is csökken, egyre kifejezettebbé válik az ingerlékenység, fáradtságérzés, sőt tartósan kimerült állapotban a testi betegségek és a szellemi leépülés kockázata is lényegesen fokozódik.

Álmatlanság
Olyan állapot, amikor fáradtak vagyunk, kívánjuk az alvást, azonban mindezek ellenére nem tudunk elaludni vagy csak felületesen alszunk és túl korán ébredünk. A tartósan fennálló álmatlanság túlnyomó többségében depresszió vagy szorongás miatt, esetleg tudatmódosító szerek hatása miatt alakul ki, de akár gyógyszer mellékhatások is állhatnak a háttérben. Az olyan fajta alvászavart, aminek a háttérben nem áll fenn olyan betegség vagy tényező, amivel az alvászavar magyarázható, ún. önálló alvásbetegségnek számít.

A nappali aluszékonyság
Aki aluszékonyságról panaszkodik nappal, annak ellenére fáradt, hogy éjszaka elegendő mennyiséget aludt, a panaszok hátterében felszínes alvás vagy rossz fekhely állhat, esetleg túlzott aggodalommal magyarázható. A depresszió egyik legjellegzetesebb tünete a nappali álmosság, aluszékonyság, de okozhatja vérszegénység, esetleg allergiagyógyszer, vagy II. típusú cukorbetegség is.

Alvási rendellenességek
Az egyik legfurcsább alvási szokás az alvajárás (szomnambulizmus), amikor valaki az éjszaka folyamán járkál, különböző dolgokat cselekszik, anélkül, hogy később emlékezne rá. A nyugtalan láb szindróma manapság gyakori jelenség. Leginkább alvás közben jelentkezik, az ember kénytelen a lábát megmozgatni és ez az éjszaka folyamán többször ismétlődve megakadályozza a folyamatos alvást. A periodikus lábmozgás szindróma pedig az alvás közben a lábak ismétlődő rángása, amely lehet a nyugtalan láb szindróma egyik tünete, de előfordulhat önmagában is.

Az alvás közbeni fogcsikorgatás az esetek nagyobb részében ártalmatlan jelenség, az esetek kisebb részében az alvást is súlyosan megzavarja. Az éjszaka történő spontán fellépő fájdalmas erekció felnőttkorban gyakoribb. Az éjszakai felriadás során az ember éjszaka hirtelen felretten, kellemetlen tartalmú álmokhoz társítva kiabál, hadonászik, nincs a tudatában annak, hogy nem a valóságban van.

Hogyan hat az altató?
Az altatók hatásukat úgy fejtik ki, hogy az agyban a gátló idegpályák aktivitását erősítik és a dózis növelésével egyenesen arányosan növekvő gátló hatást fejtenek ki az agy működésére. Először a nyugtató hatás jelentkezik, elősegítik az elalvást, majd mélyítik az alvást. Az altatók főként alkohollal együtt alkalmazva növelik az éjszakai légzészavarok gyakoriságát és a légzési szünetek hosszát nyújtják. Ez már kihat az alvás minőségére és pszichés zavarokhoz is vezethet.

Elalvást segítő alternatívák
Főzzük kamilla teát, hiszen mint tudjuk, az alvászavarok hatásos ellenszere.
A melatonin egy természetes hormon, amely az ébrenléti és alvási ciklusainkat szabályozza. Nemcsak segíti az embert az elalvásban, de az alvás minőségét is javítja. Különösen hatásos, ha időzónákon át utazunk repülővel. A melatonin használata biztonságosnak tekinthető rövidtávú használatra.

A macskagyökér vagy valeriána gyökér már több mint 2 ezer éve használatos szedatív és szorongást csökkentő gyógyírként.

Alvászavar ellen pulzáló mágnesterápiával
Alvászavar esetén a pulzáló mágnesterápiát is alkalmazhatjuk, mert segít ellazulni, relaxálni, amely által az alvás is pihentetőbb lesz. Stresszoldásban hatásos segítség lehet, ugyanakkor használatával több pozitív folyamat is elindulhat szervezetünkben, jobb lesz közérzetünk, amit immunrendszerünk is meghálál.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1031
  • e Hét: 6721
  • e Hónap: 13093
  • e Év: 63884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.