Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nagymamám praktikái a mézzel!
  2014-02-17 20:56:55, hétfő
 
  Nagymamám praktikái a mézzel!

Méz vagy sűrű szirupok mérése előtt kenje ki a mérőcsészét növényi olajjal és öblítse ki forró vízzel.

Gyomorrontás: Egy maréknyi árpát főzzünk 15 percig, majd szűrjük le. A fennmaradó levet mézzel édesítsük, kúraszerű fogyasztása rendbe hozza a gyomorrontást.

Vérszegénység ellen fogyasszon el reggel, délben és este egy pohár tejet egy evőkanál mézzel.

Ha fájdalmas a nyelés hurutos megbetegedés esetén, negyed liter forró vízbe keverjünk egy evőkanál mézet, és melegen fogyasszuk. Csökkenti a nyelési nehézségeket.

Nyákoldó ital: Egy citrom és egy alma levéhez keverjünk kétszer ennyi vizet és egy evőkanál mézet.

Székrekedés ellen tartsunk fügekúrát. Esténként egy pohár vízbe áztassunk pár fügét, majd reggel éhgyomorra igyuk meg a pohár tartalmát. A sült alma és a méz is hatásos emésztésserkentő.

,,A méz a legjobb orvosság" mondta mindig a Nagymamám. Csillapítja a gyulladást, szabályozza az emésztést. Gyógyítja a meghűlést, köhögést, torokfájást. Ha a mézet meleg vízbe keverjük, orrcseppként is használhatjuk.

Asztma ellen keverjünk össze tormát és mézet 3:1 arányban. Ebből a keverékből naponta háromszor egy teáskanálnyit fogyasszunk. ( De erről már a tormás cikkeim között talál leírást.)

A méz a téli hónapokban a tea kitűnő édesítője lehet. Forró teába azonban sose tegyük a mézet!

Mértéktelen használata nem ajánlott! Csak ésszerű mennyiségben érvényesülnek pozitív tulajdonságai. Ha cukorbetegek vagyunk, tartózkodjunk a méz fogyasztásától!

Megjegyzés: Az amerikai járványügyi központ ajánlása szerint a csecsemők (1 év alattiak) étrendjéből a méz minden formában mellőzendő. Célja egy rendkívül súlyos csecsemőkori kórkép, a botulizmus megelőzése.

Egyéves kor fölött amikor jön a baba foga, bedörzsölheted az ínyét tiszta mézzel, ez nyugtatja és helyi érzéstelenítő hatása is van, hallottam Tőle mindig.

Gyermekkoromban, emlékszem bármilyen bőrsérülésre (vágás, horzsolás, sőt még égésre is) mézet kent, mert azt mondta ez a ,,lakkréteg" a legjobb bőrfertőtlenítő.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
A szelídgesztenye mint gyógynövény!
  2014-02-17 20:53:57, hétfő
 
 

Tavasszal a friss rügyek fogyasztása a nyirokkeringés hatékonyabb működését segíti elő.

Az őszi szüretelés idején a gesztenye gyümölcsét gyomor és bélhurut, orrvérzés, valamint lumbágó kezelésére javasolják.

Hasmenés esetén a nyers gesztenyét felvágjuk és annak belsejét fogyasztjuk.
Nagy kálium tartalmának köszönhetően nyugtatólag hat a belekre és pótolja az elvesztett ásványokat.

A kéreg megszárítva, porosítva, mézzel keverve kiváló köhögés- és vérzéscsillapító.

Szelídgesztenye cukorbetegeknek!

A szelídgesztenye alacsony energiatartalmának köszönhetően jól beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe. Nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, fogyasztása hozzájárul a telített zsírsavbevitel csökkentéséhez. A cukorbetegek körében a legnagyobb gondot az édességek, desszertek fogyasztása okozza. A gesztenye 30-35 %-nyi összetett szénhidrát-, alacsony energia-, magas élelmirost-tartalmának köszönhetően kiváló alapanyaga lehet cukormentes édességeknek.

A gesztenye nyugtatóan hat az érzékeny nyálkahártyára.

A szelídgesztenye drogja a homeopátiában a görcsös köhögés és végbélgyulladás kezelésében használatos.

A nyers gesztenye vásárlásakor a nagy szemű, fényes héjú, sötétbarna fajtákat keressük. Semmiképpen ne vásároljunk fakó színű, zörgő héjú tavalyi gesztenyét, mivel ez már annyira összeszáradt, hogy lehetetlen puhára főzni és meghámozni.

Az egészséges gesztenye a dióhoz hasonlóan néhány hétig hűvös, száraz helyen tárolva hónapokig eltartható.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Gesztenye a tél szelíden értékes gyümölcse!
  2014-02-17 20:50:57, hétfő
 
  Gesztenye a tél szelíden értékes gyümölcse!

Az antioxidáns hatású, sejtvédő E-vitaminban gazdag gyümölcs. Feldolgozott állapotában, illetve püré formájában is megőrzi jótékony összetevőinek, vitamintartalmának, nagy részét.

Vízben oldódó B1, B2 és B6 vitaminokat is tartalmaz és a gyümölcsökre jellemző C-vitamin is számottevő mértékben megtalálható a gesztenyében.

Ásványi anyag tartalma a szelídgesztenyét kiemeli a gyümölcsök közül: nátrium, kálium, foszfor és kalcium is meghatározó mennyiségben található benne.

A kálium jelentős mennyiségben megtalálható benne, ami rendkívül fontos a téli időszakban, amikor alig van zöldség és gyümölcs.

Zsiradékot alig, koleszterint egyáltalán nem tartalmaz.

Élelmi rost tartalmának köszönhetően a gesztenye csökkenti az éhségérzetet és jótékony hatással van a bélműködésre is.

Magas szénhidrát tartalmának köszönhetően a gabona- és burgonyafélék helyettesítőjeként szolgálhat, illetve régen húspótlónak tojás és sajt felhasználásával vagdalt készítéséhez is hasznosították.

A gesztenye megtartja gyógyhatását bármilyen formában is készítsük el.

Nagy mennyiségű, mintegy 50% keményítőt tartalmaz.

A gesztenyét szárazon kell tartani, mert hamar romlik.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
A demencia öt jele
  2014-02-17 08:50:38, hétfő
 
  Emberi fejet ábrázoló fa, ahol a levelek egy része elszáll az agy területéről. A kép a demenciára utal.
A demencia nem egyik napról a másikra jelenik meg, hanem alattomosan érkezik. Még mielőtt a tipikus memóriaromlás és a személyiségváltozások bekövetkeznének, öt tünet már előre jelezheti a betegséget. Ha ezeket időben felismerjük, akkor megelőző intézkedéseket tehetünk, és segíthetünk az érintett családtagon vagy saját magunkon, hogy a szellemi leépülést távol tartsuk.

A közelgő demencia tünetei

A demencia a kognitív képességek folyamatos elvesztését jelenti a károsodott agysejtek következtében. Tüneteihez elsősorban a memóriavesztés, személyiségváltozások és a szociális környezettel való problémák tartoznak. A demencia fő oka rendszerint az Alzheimer-kór, de a Parkinson-kór, az agyvérzés, a drogfogyasztás, a súlyos fejsérülések és más egészségügyi panaszok is okozhatnak demenciát, vagy hozzájárulhatnak annak kialakulásához. Ha a demencia legelső jeléről van szó, az ember először a feledékenységre gondol. Vannak azonban sokkal finomabb jelek is, amelyek egy közelgő leépülésre utalhatnak. Aki ezeket nem ismeri, értékes időt veszít, amit arra használhatna fel, hogy a demencia rizikóját drasztikusan lecsökkentse. A következőkben bemutatjuk a demencia öt jelét, amelyek jóval a nyilvánvaló tünetek előtt felbukkanhatnak. Ezek mindegyike fontos jelzés, melyet nem szabad figyelmen kívül hagyni!

1. Rágási problémák

Egy tanulmány szerint az alma evésének módja megmutatja valakiről, hogy a jövőben fokozott kockázata van-e demenciában megbetegedni vagy sem. A vizsgálatot 77 éven felüliekkel végezték, és azt állapították meg, hogy akiknek nehezére esett az alma elrágása, azok szignifikánsan magasabb rizikót mutattak fel a demenciára, mint azok, akik erőteljesen bele tudtak harapni. Ebben a korosztályban már gyakoriak a fogproblémák, pedig ezeket meg kell akadályoznunk, ha a demenciát fel akarjuk tartóztatni. Amint ugyanis kevesebbet rágunk, a vér áramlása is csökken az agy felé, ami aztán növeli a szellemi leépülés valószínűségét. Tehát szüntessük meg a fogászati problémákat, és mindig erőteljesen harapjunk.

2. Lassúbb járás

A járás módja szintén a kezdődő demencia jele lehet. Már régóta tudjuk, hogy a lassú járás szoros összefüggésben áll a szívinfarktusban történő elhalálozás magasabb rizikójával. Kiderült azonban az is, hogy a lassú járás a demenciával is összefüggésbe hozható. Érdemes tehát megszaporázni lépteinket.

3. Kedvezőtlen alvás-ébrenlét ritmus

Az alvás-ébrenlét ritmusa is hozzájárulhat a szellemi hanyatláshoz. Ezzel kapcsolatban megállapították, hogy aki reggel nem túl aktív, hanem inkább hosszan alszik, az akár 80%-kal is megnövelheti a demencia esélyét azokhoz képest, akik korán felkelnek, és rögtön testmozgással kezdik a napot, még ha az csak egy kis séta is. A recept tehát: időben lefeküdni, reggel korán kibújni a takaró alól, és irány a park, az edzőterem vagy az otthoni szobabicikli.

4. Túlsúly

A túlsúly közismerten összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri betegségekkel, a 2-es típusú cukorbetegséggel és az artritisszel. Egy neurológiai tanulmány alátámasztotta a túlsúly és a demencia rizikója közötti kapcsolatot is. Okosan tesszük tehát, ha minél előbb leépítjük a meglévő túlsúlyt, és tartjuk az egészséges ideális testsúlyt.


5. Depresszió

Még a kedélyállapotunknak is közvetlen hatása lehet agyunk egészségére. Kétszer akkora a demencia rizikója azoknál, akik előrehaladott korban depresszióban szenvednek. Ha már fiatalabb korban előfordul a depresszió, megháromszorozódik a demencia esélye. Ha tehát egy családtagunk idősebb korban depresszívnek tűnik, ne vegyük ezt félvállról, hanem kövessünk el mindent, hogy felvidítsuk. Gondoljunk arra, hogy az egészséges életmóddal és táplálkozási móddal is nagyon jól befolyásolható a depresszió

Gyógyszer Nélkük
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Kenderes gyógymódok az ősi Magyar hagyományban
  2014-02-17 08:45:56, hétfő
 
 
Bármilyen meglepő hazánkban is volt hagyománya a kenderrel való gyógyításnak. A köztudatban ma mégis egy borzasztó, pusztító kábítószerként él. Egy rövid anyagot találtam, amit érdemes elolvasni. Ez nem a távoli USA, vagy akármelyik másik “egzotikus" ország egy leírása, hanem a miénk, a Magyarok emlékezete!

A kender ősi gyógynövény, de rostja alkalmas textil előállítására is. A kender és lenfélék ezért útjába kerültek az USA-ból terjedő műanyagszálnak. A versenyt a műanyagszál csak úgy bírta velük, hogy a Cannabis növény egész rokonságát átokkal sújtották, veszélyesnek nyilvánították, ,,belépőnek" a nehéz drogok világába. A függvényvilág (Magyarország is, a megszokott szolgaisággal) követte őket és üldözőbe vették a kendert, az ötezer éve ismert és sokrétűen, eredményesen használható gyógynövényt.

Mióta nincs kenderből készült asztmacigaretta, nem is inhalálható, nem főzhető teának, mert nincs szárított kenderlevél a patikában, megsokszorozódott az asztmások és allergiások száma. A rábaközi ,,tudók" eredményesen alkalmazták a fene (rák) gyógyításában, fájdalomcsillapítóként, bőr allergiák ellen, sőt, görcsök, hányinger ellen is. ,,Tudós" Nagy Ferenc kezelt kender, lótejsavó és fűzcsíra ázatából készült étellel ,,sorvadóbénult" (föltehetőleg szklerózis multiplexes) beteget. Sikerült a rosszabbodást megállítania. Kenderlevél füstöt is inhaláltatott. A tudók, javasok kenőcsöket is készítettek allergiás kiütések és egyéb ,,rossebek" ellen kenderből és méhgyantából (propolisz). A kendert a ,,bögyöllőrenyheség" (impotencia) ellen is bevetették. Füst formájában idegnyugtatóként, tea formában a belső - gyomor és bél - idegesség leküzdésére.

A férfiúi elgyöngülésről vallott ,,táltosi" nézetet a sokat emlegetett Hetyei ekképpen fogalmazta meg:

,,A fölsülés vagy az asszonyból ered, vagy magából a férfiból. Ha az asszony nem kívánja a férfit, vagy nem azt a férfit kívánja, aki körülötte sarkantyúzik, nem áraszt hívó szagot, mozdulatai sem csalogatnak, szeme sem beszél huncutul. Megette a fene az egészet. Ha ágaskodott is, lelankad. Ám, ha az asszony majdnem kapufélfára szökik, mint tavasszal a görgő macska, a férfi gatyája meg nem is rebben, akkor baj van! Ez lehet attól, hogy fáradt, beteg, vagy sűrű neki az asszony béhevülése. Ám attól kezdve, hogy fölsült, még nehezebb a sora, mert félsz költözik belé a fölsüléstől. Különösen, ha az asszony ilyenkor türelmetlen, csúfondáros, veszekedős."
Más tudóktól összegezve pedig:

Az okos asszony ilyenkor nagy kincs! Mestere a szerelemnek is. Ezért a férfi okosan teszi, ha nőstényét a szerelemben, szeretkezésben gyarapodni, teljesedni engedi, mert gyöngeségében csak az ilyen asszony tudja bajából kihúzni. A mulya asszony csak vár ilyenkor, mert rászokott, hogy minden ügyet-bajt a férfi old meg. A férfi pedig tehet ez ügyben magáért! Szeretkezés előtt meg utána is, mossa meg heréit hideg vízben. Ne éljen nemiségükben csorbított állatok húsán, ne igya tejüket, ne egye tojásukat. Igyék kender leveléből, meg disznótücs szárított bogyójából főzött teákat, méhgyantás mézzel édesítve. Igyék kanca tejet. Ha van, és jut maradék, ihatja szoptatós asszony tejét is. Az is jót tesz. Legjobban használ, ha nőstényében keresi az addig meg nem látott szépet. Ha mosdatlan az asszony, mosdassa meg, mert az is lehet, hogy annak hívó, jó szaga belefullad a bűzbe. A szeretkező felek között bizalomra, megértésre van szükség egymás meztelen látásában, érintésében, szerelmi igényében. Ez a boldog szerelem, a sikeres szeretkezés biztosítéka. Tehát, szeretet nélkül nincsen igaz szerelem, nincs tartósan sikeres szeretkezés. Az öregedés kíméletlen, de jó ápolással azon is erőt vehetünk, ha nem mondjuk: már megöregedtünk. Erre sohasem öregszünk meg, ha bátran nekivesélkedünk! Csak nem köll félni az élettől, mert így vagy úgy holtig megélünk!

Táltosaink a kendert étvágytalanság ellen is alkalmazták, súlyban leromlott betegeiknél. Gyomorfekély ellen is használták, és nem csak főzet formájában, hanem egy gyantaszerű kenderkivonattal (erről szólnak ma a hírek, ez a vadkenderolaj). Ezt a zöld vadkenderből nyerték. Úgy vélték, ez a kenődő anyag a fekélyre tapad, nem megy át olyan gyorsan a gyomron, mint a tea. Torokbántalmak ellen pedig szopogatták ezt a kenderből készített pépet. Láz esetében még fűz vagy nyír kérgéből nyert főzettel kombinálták. A tüdőt érintő bajok esetében a juhar levét keverték hozzá."

Felmerül a kérdés hogy akkor honnan is való a gyógymód, Rick Simpson-tól ahogy azt manapság terjesztik, vagy ez egy ősi Magyar Táltos gyógymód? Azt hiszem, hogy a válasz egyértelmű.

Gyógymód már mindenre van, és volt is. De ma az egészség tilos!

Forrás:
Máté Imre: YOTENGRIT I.
magyarnemzetikormany.co, gyongyharmatoscsudafa.info
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 6111
  • e Hónap: 12483
  • e Év: 63274
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.