Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Gyerekkorom csemegéje: a papsajt
  2015-02-23 19:07:26, hétfő
 
  Ma reggel eszembe jutott a papsajt, nagymamám pázsitos kertjének finom csemegéje. Gyerekkorom nyarához hozzátartozott ez a finom rágcsálnivaló növény, amit ma már nem is látok sehol.

De szerintem nem véletlenül ettem annyira gyerekkoromban, a gyerekek még ösztönösen tudják mi a jó nekik, még összhangban vannak a természet rezgéseivel, rendjével.

Utána néztem a papsajtnak, vajon miért is szerethettem annak idején annyira nagyon:

Az egyik középkori füvészkönyv szerint Plinius a következőket mondta: "Aki minden nap iszik a papsajt levéből, az arra a napra megóvta magát a betegségektől."

Az alábbi leírás alapján kiderül mire alkalmazhatjuk e növényt:

Utak, kerítések mentén, öreg falak tövében, törmelékhalmokon terem, de csak lakott területeken fordul elő. Ha településtől távol akadunk rá valahol, biztosak lehetünk abban, hogy ott valaha ház állt.

A talajon elterülő szára van, mely a gyökértörzsnél némileg fás. Hosszúnyelű, kerek, csipkés szélű levelei vannak, virága kicsi, rózsásfehér.
Korong alakú termése kerek sajthoz hasonlít, innen ered a neve: papsajt.
Virágját, levelét és szárát gyűjtjük júniustól szeptemberig.
Mivel szárításnál a nyálkaanyag elvész, a mályvát lehetőség szerint frissen használjuk fel.

A papsajt mindenekelőtt a gyulladt nyálkahártyák gyógyítására alkalmas tea formájában, gyomorhurut, hólyaghurut, a gyomor és a bélutak, a szájüreg gyulladásos megbetegedéseinél, valamint gyomor- és bélfekély gyógyítására alkalmazzuk.

Elhúzódó hörghurut és bronchitis, köhögés és erős rekedtség esetén különösen ajánlott, de heveny gége- és mandulagyulladás, valamint szájszárazság ellen is alkalmazható.
Hogy a nyálkaanyag ne menjen tönkre, áztassuk éjszakára hideg vízbe.

A papsajt meggyógyítja a tüdőtágulatot. Naponta legalább három csészével igyunk meg a teából, éjszakára rakjuk borogatásként a mellkasra a leszűrt és jól felmelegített folyadékot, amit a papsajt leveleiből és virágaiból nyertünk.

Könnyfolyás ritka beszáradása esetén langyos papsajtteával mossuk és borogassuk a szemet. Külsőleg a papsajtot sebek, fekélyek, vénagyulladásból származó és törések helyén fellépő kéz- és lábdagadás kezelésére használjuk. Ilyen esetekben kéz- illetve lábfürdőt veszünk.

Ha lábunk dagadt, segít a papsajtfürdő és lándzsás útifű keveréke. A lándzsás útifűt megmossuk, majd még nedvesen a nyílt sebre tesszük A seb hamarosan begyógyul.

A papsajt nemcsak gégegyulladás, hanem rosszindulatú gégebetegségek esetében is használ. Ilyenkor két és fél liter (negyedliterenként egy púpozott teáskanál növényt) áztatunk be éjszakára. Reggel kicsit felmelegítjük és az adagot forró vízzel kiöblített termoszban tároljuk Napközben négy csészényit iszunk meg belőle kortyonként, a maradékkal gargalizálunk.

Teakészítés: csak hidegen áztatjuk be! 1 púpozott teáskanál füvet adunk 1/4 liter vízhez, éjszakára állni hagyjuk, reggel kicsit felmelegítjük.

Láb-és kézfürdő: jó két maréknyi papsajtot éjszakára hideg vízben beáztatunk egy 5 literes edényben. Másnap csak annyira melegítjük fel, hogy a kéz és a láb elbírja a hőfokát. Fürdési idő: 20 perc. A fürdőt még kétszer lehet használni, újbóli felmelegítéssel.

Borogatás: a teakészítés során visszamaradt ázalékot kevés vízben felmelegítjük, gersli lisztjével összekeverjük, az így nyert pépet lenvászon kendőre kenjük és melegen felpakoljuk.



Sándor Judit/Nagyutazas.hu
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
A csecsemőmirigy az energia otthona
  2015-02-23 18:52:11, hétfő
 
  A csecsemőmirigy felügyeli és rendszerezi a test energiarendszerének energiaáramlását, s azonnali hibajavítást alkalmaz, ha egyensúlyza­vart észlel. Így teremt egyensúlyt és összhangot a testenergiában.
Dr. Diamond azt is leírja, hogy: ,,A csecsemőmirigy a test és elme közötti kapocs, és ez az első szerv, amelyre hatást gyakorol a szellemi magatartás és a stressz!"
Tudjuk, hogy az életünk során megtapasztalt rengeteg dolog ki­szívja energiánkat, s ennek következtében testünk izmai legyengül­nek. Ide tartoznak a nem megfelelő ételek, például a cukor és a ké­miai anyagok. Például egy puha székben, mint amilyen az autó ülése, való üldögélés csökkenti a szellemi éberségünket, mivel az elménket és izmainkat is gyengíti ez a semmittevés. Egyes emberek közelsége ugyancsak leszívhatja az energiánkat. A negatív gondolatok, a túl hangos vagy nem kiegyensúlyozott zene, s egyes színek annyira lecsa­polhatják energiánkat, akárcsak az állandó stressz.
Hogyan keltsük életre a csecsemőmirigyet?

Engedjék meg, hogy elmondjam, miként kelthetik nagyon gyorsan életre a csecsemőmirigyet, s ezzel milyen módon erősíthetik fel le­gyengült izmaikat. Nézzük meg először a 2., 7. és a 8. ábrákon a cse­csemőmirigy mellkasban való elhelyezkedését. Amikor az ujjak he­gyével a csecsemőmirigy feletti részen megütögetjük a mellkast, inge­relni fogjuk a csecsemőmirigyet, s arra késztetjük, hogy gyorsan ener­giát küldjön a test összes izmába.
A csecsemőmirigy működésének gyors helyreállítási módja a száj­padláson, épp a fogak előtt található csecsemőmirigy-masszázspontnak a megnyomása. Nyomjuk meg ezt a pontot a nyelvünk hegyével!
Kineziológiai próba

Egy rövid és egyszerű kineziológiai próbát fogunk alkalmazni a cse­csemőmirigy erejének megállapítására, hogy megtudjuk, mennyire képes erősíteni vagy gyengíteni a test izmait. Segítőtársra lesz szük­ségünk, aki velünk szemben áll, és bal karját kinyújtja egyenesen elő­re. Ezalatt jobb keze nyugodjon ellazulva a test mellett. Most, a part­nerrel szemben állva, helyezzük bal kezünket a vállára, hogy megtá­masszuk testét. Közöljük vele, hogy megpróbáljuk majd egyenesen kinyújtott karját lefelé nyomni, s kérjük meg, próbáljon meg ellenáll­ni a nyomásnak. Jobb kezünket tegyük a bal csuklója fölötti részre, s nyomjuk meg karját lefelé, de csak annyira, hogy ellenőrizhessük iz­mainak erősségét. Ez itt nem az erők harca. Amennyiben azt találjuk, hogy az izom gyenge, kérjük meg társunkat, ütögesse meg mellkasán a csecsemőmirigy masszázspontját, vagy nyomja meg a szájpadláson lévő másik masszázspontot, az előbb leírtak szerint, s újból végezzük el a pró­bát. Az izmoknak ez alkalommal már erősnek kell lenniük.
Amennyiben az izmok erősnek bizonyultak, etessünk társunkkal egy kevés cukrot, kérjük meg, hogy gondoljon valamiféle kellemetlen élethelyzetre, hallgattassunk vele valamilyen kellemetlen zenét, vagy tegyük ki valami más stresszhelyzetnek, mielőtt még újra elvégeznénk a gyakorlatot. Hogyha helyesen végezzük a próbát, akkor minden bi­zonnyal az izmok nagyon gyengék lesznek, s még egy enyhe nyomást sem tudnak majd kivédeni. Gondoljuk csak meg, hogy a testünkben mennyi izom van, amelyik egy ilyen kicsinyke stressz hatására energi­át veszít, és elgyengül. Hát csodálkozunk rajta, milyen sok ember ide­ges és beteges, anélkül hogy tudná viselkedésének, érzéseinek okát?
A pozitív életenergia ellenőrzése

Térjünk most át kellemesebb és pozitív dolgokra, melyek életre keltik a csecsemőmirigyet, s növelni fogják életenergiánkat, ahelyett hogy csökkentenék.
Sokkal több kellemes módszer áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy újra életet leheljünk a csecsemőmirigybe, tanuljunk hát meg néhá­nyat. Elsőként nézzük a természetet.
Dr. Diamond szerint: ,,A nyelv helyes tartása az, amikor a száj­padláson középen elhelyezkedő masszázsponthoz nyomódik. Ebben a helyzetben az egész test folyamatosan felfrissül annak a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően, amely a középső reflexpont és a test energiarendszere és az életenergia között van." Emellett minden mo­solygásnál a csecsemőmirigyet ingereljük. A nevetés energiával tölti fel a testet, ezért helyesen tesszük, ha mindig pozitívan szemléljük a dolgokat, s elménket boldog, kellemes gondolatokkal töltjük meg. Érezzük a szeretet rezgő érzését mindenben, ami szép. Üljünk egye­nesen, hallgassunk jó zenét, s csakis jó minőségű, azaz természetes ételeket fogyasszunk. Köszönettel és örömmel gondoljunk minden bennünket körülvevő dologra. Van-e ön számára valamiféle mélyebb jelentése a szeretet, hit, remény és a jóindulat szavaknak? Rendel­keznek-e ezek a szavak energiafeltöltő minőséggel és spirituális tar­talommal?
Hogyan masszírozzuk a csecsemőmirigy más reflexpontjait?

Keressük meg a talpon elhelyezkedő másik csecsemőmirigy-reflex­pontot. Ezt a reflexpontot természetesen a tenyéren is meg fogjuk találni.
A csecsemőmirigyhez tartozó reflexpontokat a fejtetőn is találunk. Nézzük csak meg a 16. ábrát! Bármi, ami a középvonalon helyezke­dik el, igazából segít a csecsemőmirigy ingerlésében.
Remélem, most már sokkal világosabban látják, mennyire fontos szervünk a csecsemőmirigy. A néptáncosok például hosszú és egész­séges életet élnek, mert a csecsemőmirigyüket jó zenével, nevetéssel és a tánc alatti mulatsággal ingerlik. Mindig nevessenek és mosolyog­janak, hogy ezzel is ingereljék a csecsemőmirigyet, s éltető életener­giával árasszák el testüket ahelyett, hogy energiájukat a negatív rez­gés elszívná.
RÉPA PARASZTMEDICINA
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Nincs Cím
  2015-02-23 15:56:29, hétfő
 
  Szerelem
Ha egyik a másikat
Repülni hagyja
De ha zuhan
Fél szárnyát kölcsön adja.

Szabó Éva
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kínai édes-savanyú csirke
  2015-02-23 13:00:11, hétfő
 
  Kínai édes-savanyú csirke

hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
1 nagyobb vörös hagyma
1 nagyobb piros kaliforniai paprika
15 dkg ananász konzerv
1 cs kínai édes savagyú csirke alap

Elkészítése:
a kockára vágott csirke mellet étolajon megpároljuk enyhén sózzuk, kevergetés közben adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, és a paprikát párperc után adjuk hozzá az ananász kockákat is 2 perc után öntsünk rá fél dl ananászkonzerv levét és 2 dl vizet és ebbe keverjük bele a kínai édes savagyú alapot és hagyjuk 1 órát főni ,és rizzsel tálaljuk de jó krumplival is....
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Somlói szelet
  2015-02-23 12:59:18, hétfő
 
  Ezt próbáljátok ki mert nagyon jó
" Somlói szelet""
Hozzávalók:

Sárga piskótához

4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor

Barna piskótához:

4 tojás
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor

A vaníliás pudinghoz:

1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor

A csokoládés pudinghoz:

1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor

Szirup:
1 rumaroma bármilyen
1 dl víz
2 evőkanál cukor

A tetejére:

4,5 dl Hulala tejszín
2 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rá locsolunk összefőzőt szirupból rákenjük a vaníliás pudingot. Erre jön a sárga tészta és azt is sziruppal meglocsoljuk és rá kenjük a csokoládépudingot. A tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. Az öntethez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a tetejére, és hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Tatu kifli
  2015-02-23 12:45:47, hétfő
 
  Hozzávalók:
5o dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej vagy víz
csipet só
2 evő kanál olaj
15 dkg trappista sajt
2cs tasakos szalámi ""1 evőkanál cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt a lisztbe beletesszük a 2 evő kanál étolajat és a felfuttatott élesztőt ezeket össze gyúrjuk és két cipót csinálunk hagyjuk 1 és félórát kelni kelés után az egyik cipót kóralakúra vékonyra sodorjuk kőközepét megkeressük és képen láthatóan szeleteljük rá tesszük a szalámit tetejére darabka trappista sajtot felcsavarjuk tetejét lekenjük tojássárgájával és reszelünk rá sajtot ,,, de szezám maggal is jó de ezt már én csináltam úgy is hogy szalámi helyet pizza krémet kentem és párolt darált húst tettem rá és így tekertem fel
de ennek a kiflinek a neve" Tatu kifli"" remélem érthetően írtam le nagyon fincsi csináld meg minden jót és ha valami kérdésed van nyugodtan írj!!
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
MI-CHA-ÉL? Ki olyan mint az Isten?
  2015-02-22 15:08:32, vasárnap
 
  A Lélek kivitte Jézust a pusztába. A pusztában tartózkodás nem rekreációs hétvége tenisszel, szaunával, vacsorával, zenével, tánccal.
A puszta a csend birodalma. A csendben pedig megmozdul pszichénk nem tudatos területe és felszínre törnek tartalmai. Ijesztő tud ez lenni, különösen, ha nem készülünk fel rá kellően. Ezért nem megy sokaknak a tárgy nélküli meditáció vagy a kontempláció.
Jézus a Lélek ösztönzésére kitette magát a puszta sötét erőinek.
Megkísértette a Sátán.
Mit jelent ez? Röviden: ,,Engem szolgálj, ne az Istent! Akkor neked adok mindent."
Jézus csendben néz és vár.
,,Mindent? Mi a tiéd? Semmi. No jó, halljuk, mit kínálsz?"
Az emberré lett Logosz ekkor kitette magát mindazon kísértésnek, amelyek az emberiséget, annak minden tagját érik a Sátán részéről. Elénk élte, hogy kell felismerni és hogyan kell viszonyulnunk hozzá. Evangéliumi tanítás a szellemek megkülönböztetéséről. Az kissé elszomorító, hogy vannak katolikusok, akik ahelyett, hogy elolvasnák a Szentírás ezen rövid szakaszait, rettegnek, hisztériáznak és minden bokor mögött ördögöt kiáltanak.
Ez nem hit, ez pszichés zavar. Lássuk hideg fejjel és nyitott értelemmel, miről van szó! Három területen intéz támadást a Sátán ellenünk, mindenki ellen.
1. Pénz, birtoklás.
2. Hatalom, irányítás, kontrollkényszer.
3. Dicsőség, elismertség, presztízs.
Miként Szent János apostol is írja első levelében: ,,...mert minden, ami a világon van, a test kívánsága, a szemek kívánsága és az élet kevélysége."
Itt bukunk el minduntalan. A többi bűn - beleértve a hatodik parancsolat ellenieket is -, csak ezek következménye. Azért fontos ezt tudni, mert a jánosi ,,test kívánsága" nem a szexualitást jelenti, hanem hatalmat, a birtoklást és a elismerésvágyat.
Birtoklás, hatalom, dicsőség.
Vegyük röviden sorba!
Birtoklás.
Alapja egy illúzió. Úgy tapasztalom, hogy azonos vagyok azzal, amit birtoklok. Katasztrofális tévedés. Olyan ez, mint amikor a virtuális valóságot összetévesztjük a realitással.
Amikor az egyszeri kamionsofőr kihúzza magát a boldogságtól, mert azonosul az ülése alatt dübörgő lóerőkkel. Amikor pénz kerül a bankkártyádra, kihúzod magad és egy kicsit felülről nézed a világot, amikor az utcán haladsz. Aki ezt az érzést megismeri és azonosul vele, csapdába került.
Ugyanezt szeretné átélni az emberekkel való viszonyában is. Birtokolni kezdi a házastársát.
Ez még nem olyan nagy veszély, mert egy értelmes férj vagy feleség gyorsan a helyére teszi az illetőt. Ellenben amikor a gyerekekkel teszi ugyanezt, az már végzetes. A gyermek ugyanis teljesen védtelen, kiszolgáltatott a szülővel szemben. Amikor pozitív dolgokat lát és sajátít el, akkor ez egy ideig eredményes lehet. Ezt nevezzük személyes példákon alapuló gyermek nevelésnek.
Amikor viszont kisajátítjuk a személyt, Isten tulajdonát, súlyos bűnt követünk el. Megfosztjuk Istentől kapott természetes szabadságától. A gyermek nem a mi tulajdonunk.
Az önkéntes lemondás, az egyszerű, szegényes életvitelre való tudatos törekvés, és önmagunk valós helyének megtalálása az imádságban, segíthet bennünket ezen súlyos bűn felszámolására.
A birtoklásból már egyenes út vezet a hatalomvágyhoz.
Hatalom.
Bizonyos anyagi, szellemi és morális javak birtoklásával, a hatalom megszerezhető. A hatalom gyakorlása azt az illúziót eredményezi, hogy ,,olyan vagyok mint az Isten". Vannak, akik képtelenek lemondani mások irányításáról, kontrollálásáról. Az ilyen légkörben szenvedő gyermekek szinte kivétel nélkül alkoholisták vagy más függőségben szenvedő betegek lesznek. Senkinek sincs joga mások fölött hatalmat gyakorolni, csak az Istennek. A társadalomban önkéntes, szabad hozzájárulással megbízunk bizonyos embereket, hogy vezessék az országot, az intézményeket, szervezeteket, de ez a megbízás szolgálatot jelent, nem hatalmat. Szent Péter apostol egyértelműen fogalmaz és jó lenne, ha ezt elfogadnánk, magunkévá tennénk és nem csűrnénk - csavarnánk, magyarázgatnánk. Amikor a főtanács előtt a főpap egy korábbi, általa kiadott parancsra hivatkozik, Péter rezzenéstelen arccal kimondja: ,,Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek". Tudom, ez sokaknak nem tetszik, mert mi lenne, ha mindenki így gondolkodna? Mi lenne? Szeretet és egyetértés uralkodna a földön és nem néhány hatalommániás őrült parancsuralmi rendszere. Nem csak politikai vezetőkre gondolok. Akinek füle van hallja meg!
A hatalomvágyból való gyógyulás, az attól való szabadulás gyógymódja az alázat, amely tiszteletben tartja a másik személy és minden teremtett élet és tárgy szabadságát. Saját életem felett sincs hatalmam, nem hogy másokén.
A Tizenkét Lépéses személyiségfejlesztő programban van egy híres szöveg. ,,Istenről két dolgot kell tudnod. Van. És nem te vagy az.
Néhány vezető ezt nem tudja és megismétlődik a birtoklásnál is előkerült kifejezés: ,,olyan vagyok, mint az Isten".
Mindkét alkalommal maga a kísértő szólalt meg. A bukott angyal, akinek ez a triász volt a bűne. Emlékszünk, mit mondott Évának? ,,...Olyanok lesztek, mint az Isten".
Minden bűnnek itt találjuk meg a gyökerét. Ez a legjobb lelki tükör.
És harmadszor: a Dicsőségvágy.
Vannak emberek, akik sokat küzdenek depresszióval, mentális zavarokkal, önértékelési problémáik vannak, érthetetlen módon, váratlan helyzetekben szorongási rohamaik vannak. Ez nem csak pszichológia testvéreim. Ezeknek az embereknek az esetek nem kis részében az húzódik meg gondjaik mögött, hogy állandóan meg akarnak felelni mások elvárásainak. Rosszul lesznek, ha kinevetik őket, ha esetleg kritikát kapnak, vagy bármely dologban nemtetszését fejezi ki irányukba környezetük. Ebbe komolyan bele lehet betegedni.
Sajnos sokan ahelyett, hogy a helyes önismeretre és az alázatra törekednének, belemennek a Sátán csapdájába és elhiszik, hogy önazonosságuk a mások véleményétől függ. Eltekintve a depresszió klinikai változatától, sok esetben mindössze arról van szó, hogy az illető két úrnak akar szolgálni.
Nem fog menni. Eddig még senkinek sem ment. Mégis állandóan próbálkoznak.
Úgy vélik, ha másoktól dicséretet, elismerést tudnak kicsikarni, akkor boldogok lesznek, lelki egyensúlyuk helyre áll. Óriási tévedés! Lelki békéjüket akkor kapják meg, ha életüket, döntéseiket szabadon, felelősséget vállalva, magunk hozzák meg, és nem foglalkoznak azzal, hogy ez tetszik-e másoknak vagy nem. Úgy is szoktuk mondani: éld végre a saját életedet, ne a másokét! Ők azok, akik csak akkor boldogok, ha kitüntetéseket kapnak, csillagokat, kereszteket, színes öveket, okleveleket.
Testvérek, nem a természetes megerősítés ellen beszélek, hiszen ez lehet motiváció egyesek számára, hanem a súlyos bűnről, ami emögött húzódik meg. Olyan ez, mint a hatodik parancsolat. Nem a gyermekáldásra és az örömszerzésre irányuló egészséges, normális ösztön a bűn, hanem az azzal történő súlyos visszaélés.
Az utánozhatatlan humorú G.B. Shaw ezt írta: ,,Egy kitüntetést nem illik visszautasítani. Élj úgy, hogy ne adjanak."
Tehát a három bűngyökér - ahogy Loyola-i Szent Ignác mondja -,a pénz, hatalom, presztízs.
Aki most elhatározza, hogy ezután odafigyel és küzdeni fog ellenük, máris beleesett a Sátán csapdájába. Jézus nem harcolt soha a Sátán ellen. Kinyilatkoztatott. ,,Apage satanas! Távozz tőlem Sátán!"
Saját erőből ez soha nem ment senkinek és nem is fog. Az ,,olyan vagyok mint az Istenre" Szent Mihály arkangyal így válaszolt felemelve kardját:
,,Mi Cha Él - Ki olyan mint az Isten?"
És Isten erejével legyőzi a Sátánt, ahogy minden mise után elimádkozzuk. Isten erejével! Nem a magunk erejéből.
Kérjük a kegyelmet, a megkülönböztetés kegyelmét és az erőt, hogy tudjuk ki az Isten és tudjuk kik vagyunk mi.
Dióssy Iván atya
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
imádság a számítógép ill. internet használás előtt
  2015-02-21 20:47:50, szombat
 
  Mindenható Istenünk!
Azt mondtad, hogy hajtsuk uralmunk alá a Földet, és Szentlelked sugalmazta azt is, hogy minden szabad, de nem minden használ nekem. Add, hogy a számítógép valóban a hasznomra legyen. Kérlek, vezesd érdeklődésemet; hogy azokat a dolgokat kutassam, melyek használnak nekem, s amelyekkel használni tudok másoknak; azt keressem, ami Hozzád vezet, minden tudás birtokosához. Adj érzékenységet, hogy a számítógéppel úgy éljek, ahogy Fiad Jézus követőjéhez méltó és illő. Áldd meg törekvésemet, hogy embertársaimmal kapcsolatba kerülve segítségükre lehessek. Ne engedd, hogy a gép mögé bújva hamis, képmutató legyek. Légy velem, hogy én is veled lehessek. Kérlek, segíts, hogy fantáziámat az ragadja meg a kínálkozó oldalakból, ami érték, ami Neked is kedves. Kérlek, ülj mellém és irányítsd te az egeret és a billentyűzetet, ha úgy gondolod, nem nekem való, ami látható, figyelmeztess. Ha Te velem vagy, meg is beszélhetjük a látottakat. Közelebb kerülhetek így másokhoz, az új hírek, információk, feltölthetnek energiával, és elindíthatnak a segíteni akarás útján. Add, hogy így legyen, és súgd meg azt is, hogy mikor elég, mikor kapcsoljam ki a gépet.

Ámen.


egyik plébánia honlapján találtam ez az imát
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A fejfájás kezelése masszázzsal
  2015-02-20 07:25:48, péntek
 
  A fejfájást nagyon sok betegség kiválthatja, mint például az influenza, az emésztési zavarok, a depresszió, a szem kifáradása, homloküreg-gyulladás, szénanátha vagy egyéb allergiás betegségek és a túlhaj­szoltság. A fejfájás reflexkezelésénél ezért annak a szervnek a pontját kell jól megmasszíroznunk, amely éppen akkor a fájdalmat kiváltotta. A legtöbb ember ilyenkor azonnal a fájdalomcsillapítókért nyúl, és elfelejtkezik a természet nyújtotta más lehetőségekről, melyek a leg­több esetben sokkal gyorsabban képesek megszüntetni szenvedésün­ket. Ezekben a módszerekben az a csodálatos, hogy bárhol alkalmaz­hatók — például otthon, az irodában, egy baráti összejövetelen, sá­torozáskor és így tovább. Mivel a masszázs valójában az egész szervezetünkre kihat, így nagymértékben elősegíti, hogy a fejfájást és annak okát véglegesen megszüntessük.
A kézreflexek ingerlése
Kézreflexek
Elsőként a kézen található reflexterületeket fogjuk áttekinteni. Ezek a pontok vannak a legközelebb hozzánk, így ismeretük nagy segítségünkre lesz egy hirtelen kialakult fejfájásnál. A hüvelykujjon elhe­lyezkedő pontok utalnak a fejre, ezért mindig itt kezdjük el a masszírozást. Másik hüvelykujjunkat használva nyomjuk meg az ujjbegy középső, puha részét, majd jó erősen szorítsuk össze kétoldalt a kö­röm mellett. Ezután alkalmazzunk erőteljes nyomást közvetlenül a körömágy alatt, és keressük az esetleges érzékeny területeket. A ke­resést az egész hüvelykujjra terjesszük ki, és ne feledjük, hogy a dör­zsöléssel a bőr alatti reflexpontot kell ingerelni, és nem a bőrt. Ha nem találnak fájó pontot ujjunkon, akkor térjünk át a másik kéz hü­velykujjára, és ott is végezzük el a vizsgálatot. Amint megtaláltuk a fájó területet, rögtön kezdjük el masszírozni, egészen addig, amíg az érzékenység el nem múlik, vagy fejfájásunk meg nem szűnik. Általá­ban tíz alkalomból kilencnél azonnal megszüntethető vagy enyhíthe­tő ezzel a módszerrel a fejfájás, majd önök is meglátják.
Ha ezek után sem múlna el fejfájásunk, akkor egyik hüvelykujjun­kat helyezzük rá a másik kezünk hüvelykujja és mutatóujja között fe­szülő bőrre. Csípjük össze, és masszírozzuk meg jól az egész területet, miközben a két ujj csontjának találkozásánál keressük meg a bőr alat­ti fájó pontokat. Ez a terület nagyon sok testrészt felélénkít, így ha itt találunk egy érzékeny pontot, mindenképp masszírozzuk egészen addig, míg a fájdalom el nem múlik. Ha nem találunk ilyen pontot, akkor az egészet ismételjük meg a másik kezünkön is. Ahogy láttuk, ez a terület fontos szervek reflexpontjait hordozza, ezért rendszeres masszírozá­sával nagyon sok betegség és fájdalom előzhető meg.
Nos, ha a fejfájásuk még ezután sem múlt volna el, akkor nyomják meg a tenyér közepén található reflexterületet, és érzékeny pontokat keresve jól masszírozzák át. A varázsmasszírozó nagy hasznunkra le­het ilyenkor, és ha lehet, segítségével mindennap végezzük el a masszázst ezen a területen, hogy a szervezet életenergiáit szállító csator­nák szabadok lehessenek.
A lábreflexpontok masszírozása
Reflexológia
A láb reflexpontjainak masszírozása csodákra lesz képes, nem csak a fejfájás esetén, de ahogy már láttuk, ez igaz más betegségekre is. Minden esetben jól dörzsöljük át az egész talpat, és keressük az érzé­keny pontokat, melyeket sokkal könnyebb megtalálni itt, mint a test bármely területén. Jómagam úgy gondolom, hogy a lábon elhelyezke­dő reflexterületek sokkal hatékonyabban képesek a hozzájuk tartozó szervek ingerlésére, így rajtuk keresztül gyorsabban megszüntethet­jük az életerőt szállító csatornák elzáródásait.
Pontosan ezért ajánlom mindenkinek a láb-reflexmasszírozó mi­előbbi beszerzését. Ez a kis eszköz használható tv-nézés közben, vagy amikor telefonon beszélgetünk, vagy bárhol, ahol éppen ülünk. Segítségével képesek vagyunk az egyetemes gyó­gyító energiát feléleszteni szervezetünk minden részében, és helyreál­líthatjuk a hibásan működő szerveket, melyek fejfájásunkat éppen ak­kor kiváltják. Ha nem sikerült így sem a fejfájást végérvényesen meg­szüntetnünk, akkor vizsgáljuk meg a következő reflexpontokat.
Ennek bemutatására egyik diákom levelét szeretném önökkel meg­osztani, aki sikeresen megszüntette barátja rettentően erős fejfájását.
A krónikus fejfájás kezelése alkalmazzunk fejmasszázst
Fejfájás
Vegyék szemügyre hogy a koponya aljánál található a medulla oblongatához tartozó reflexpont. Ennek a pont­nak a segítségével a feszültségekből származó legtöbb probléma okát kezdhetjük. Ezért is hívják feszültség- vagy stresszpontnak. A terület megnyomkodásával nagyon sok betegség panasza csökkenthető, bele­értve a fejfájást is. Mivel a reflexpont pontos helyét és az itt alkalma­zott nyomás erősségét igen nehéz meghatározni, ezért azt ajánlom, hogy a kézi masszázsbotot használják. A területre mért nyomás pedig csak éppen akkora legyen, amit még könnyedén elviselünk.
A nyomás le­gyen könnyed, de magabiztos, miközben ujjainkkal lassú körkörös mozgásokat végezve áttérünk egyik reflexterületről a másikra. Most se felejtsük el, hogy a reflexpontok a bőr alatt találhatók és nem a bőrön. Ha találunk olyan pontot, melynek érintése kellemetlen érzést kelt, akkor álljunk meg, és csak ezt az egy területet dörzsöljük néhány percig. A fül környezetét is jól masszírozzuk át, és keressük meg az esetleges érzékeny zónákat. Ismerünk a fülön egy olyan reflexpontot, melynek ingerlése megszüntetheti fejfájásunkat. Először is vizsgáljuk meg, és keressük meg a nyakhoz, a homlokhoz, illetve a tarkóhoz tartozó reflexterületeket. Ezeket az alapvető reflexpontokat a fül bejárata alatt, valamint a porcos részen találhatjuk. Hüvelykuj­junkat helyezzük a fül mögé, majd mutató- vagy középső ujjunkkal nyomjuk meg a most felsorolt pontokat (egy ujjal is tökéletesen el le­het érni az összes reflexpontot, ha körkörös mozgásokat végezve ha­ladunk előre). Ezután masszírozzuk át a fülcimpát is, ahol a nyomás mértéke a fejfájás erősségét kell hogy tükrözze. Ha a fájdalom nem olyan erős, akkor a nyomás is könnyed és puha legyen, erős fájdalom esetén pedig ennek ellentéte. Ha ezzel végeztünk, masszírozzuk meg nyakunkat oldalt, egészen a vállunkig, majd haladjunk tovább a váll tetején. Jól dörzsöljük át a nyaki izmokat, mely segít fellazítani a bennük felhalmozódott összes feszültséget. Az itt található feszes izmok lassíthatják az agy, a szem és más, fejen belül található szerv vérellátását, ami később fejfá­jáshoz vezethet.
Hogyan fokozzuk a nyomást a tenyér padozatával?
Ha úgy találjuk, hogy ujjainkkal nem tudunk kellően nagy nyomást kifejteni a fej reflexpontjaira, akkor a nyomás erősségét a tenyér pa­dozatával is növelhetjük. A módszer alkalmazásánál ügyeljünk, ne­hogy túl erős legyen a kifejtett nyomás, mivel annak ereje most sok­kal nagyobb lesz, mint ahogy azt elsőre meg tudnánk ítélni. Ennek érdekében első lépésként csak egyik tenyerünk padozatát használjuk, vagy kulcsoljuk össze kezünket a fej mögött, és így nyomkodjuk meg az előbb már megismert reflexpontokat. Ennek az egyszerű technikának a segítségével nagyon sok reflexterület érhető el és masszírozható meg egy időben.
Gyors fájdalomcsökkentés a fej előrehajtásával
Most a fejben kialakult nyomás vagy fájdalom csökkentésének egy másik nagyon gyors módszerével szeretném önöket megismertetni. A reflexpontok masszírozása közben egyszerűen csak hajtsuk előre fejünket, és ügyeljünk, hogy az ujjainkkal kifejtett nyomás most na­gyon enyhe legyen, olyan, mint amikor a hajunkat mossuk. A dörzsö­lést a fejtetőn kezdjük, és onnan haladjunk tovább lefelé. Ha talá­lunk egy érzékeny pontot, időzzünk el rajta úgy 15-30 másodpercet,
és csak utána haladjunk tovább. Amikor leértünk, induljunk el visszafelé, és minden egyes fordulónál fokozhatjuk egy kicsit a nyomás erősségét.
Ha végeztünk, kezünket távolítsuk el fejünktől, és rázzuk le, mely elősegítheti a fejben kialakult feszültségek gyorsabb levezetését. Is­mételjük meg az egész gyakorlatot kétszer egymás után.
A szem megerőltetéséből származó fejfájás kezelése
A szem megerőltetéséből származó fejfájás esetén a hozzá tartozó reflexpontokat kell kezelnünk, melyek a második és harmadik lábujj, a kézen pedig a mutató- és a középső ujj tövében helyezkednek el.
További reflexpontokat találunk az orrnyereg két oldalán, valamint a szemek felett, közvetlenül a szemöldök alsó vonalában, melyeket egyszerre is ingerelhetünk mutató- vagy középső ujjunkkal.
A legismertebb reflexpontok a szem sarkánál a halántékon találha­tók. Ha körmeink túl hosszúak, vagy ujjaink túl gyengék, akkor büty­keinket is használhatjuk a pontok egyidejű masszírozására a kéz bütykeit is. Ezt különösen azoknak ajánljuk, akiknek gyengék az ujjai, vagy hosszúak a körmei.
A fejfájás megszüntetésének más módjai
A krónikus fejfájás végleges megszüntetéséhez jó, ha változtatunk ét­kezési szokásainkon is. Együnk nagyon sok friss zöldséget és gyümöl­csöt, valamint kerüljük a cukrot és a csokoládét, (egyesek pedig) a kávét, illetve a tejtermékeket. Ügyeljünk, hogy sohase együnk túl so­kat, ami az amerikai emberek egyik legnagyobb problémája. A mai em­berek egyik közkedvelt mondása, hogy elődeink olyan keveset ettek, ami egy madárnak sem lett volna elegendő. Viszont elődeink ennek köszönhetően akár 99 és 103 éves korig is eléltek.
Edgar Cayce tanácsolta tanítványainak, hogy mindig üljenek egye­nes háttal és hajtsák előre fejüket, hogy álluk a mellkasukat érintse, majd egészen hátra, amennyire csak tudják, ezzel is fokozva a fejbe és a fejből kilépő vér áramlását. Ismertem egy hölgyet, aki naponta százszor elvégezte ezt a gyakorlatot, aminek eredményeképpen nem kellett többé szemüveget hordania. Önök azonban az elején csak öt­ször végezzék e1 a gyakorlatot, különben a megfeszült izmok könnyen fejfájáshoz vezetnek.
A fejfájás megszüntetésnek az egyik leghatékonyabb módja, ha na­gyon kényelmes cipőben sokat sétálunk a friss levegőn. Az ilyen test­mozgások alkalmával tüdőnk több oxigénhez jut, mely fokozza a vér­keringést, és könnyít a feszültségeken. Az aerobik, a séta, a mélylég­zés, valamint a masszázs együttes alkalmazása nagyon hatékonyan megszüntetheti a túlterhelésből származó fejfájásokat.
Kaptam egy olyan levelet is, amelyben valaki leírta, hogy számára a masszázs mellett a tizenöt perces meleg vizes kéz- és lábáztatás bizonyult nagyon hatékonynak. A hölgy állítása szerint eddig ez még neki mindig segített. A módszer egyes embereknél valóban működ­het, hisz a kéz vagy a láb felmelegítésével a test megfelelő részei is felmelegednek, melynek eredményeképpen fejünkből az adott szer­vek felé kezd el a vér áramolni, csökkentve így a fejben kialakult bel­ső nyomást.
Azt hiszem, most már elég sok technikával megismertettem önö­ket, melyek alkalmazásával örökre búcsút inthetnek fejfájásuknak. Természetesen nem szükséges, hogy minden módszert használjunk, elegendő, ha egyet, az önök számára leghatékonyabbat kiválasztják, a többit pedig bízzák a természet gyógyító erejére. Nézzen utána a fejmasszázs technikáknak.
A migrén
A migrénes fejfájások esetén a legelső dolog, amit tennünk kell, az ok megkeresése. Nagyon sok ember szenvedett évekig ilyen jellegű fejfájástól, míg rá nem jött, hogy problémáját az egyik tisztítószer ki­váltotta allergia okozza. Más alkalmakkor a nyaknál vagy a gerinc vo­nalán megfigyelhető, helytelen testtartásból eredő deformáció, illet­ve rengeteg olyan esettel is találkoztam, ahol a táplálékban található adalékanyagok, valamint a légszennyezés volt a gondok forrása.
Ismerek nagyon sok olyan embert, akik mindezek ellenére a masszázs nyújtotta egyszerű technikákkal szabadult meg migrénes fej­fájásától. Miután megmasszíroztuk a testen, a lábon és a kézen ta­lálható összes reflexpontot, térjünk át a nyakon, valamint a fejen el­helyezkedőkre, és keressük azokat, ahol az érintés kellemetlen, fájó érzéssel párosul. Masszírozzuk meg az összes ide tarozó reflexterüle­tet, és pajzsmirigyünket is tartsuk állandó ingerlés alatt, például sok nevetéssel.
Lányom éveken keresztül nagyon erős fejfájással küszködött, ami a nyaki izmait teljesen megfeszítette, és az ezzel járó vérkeringési za­varok tovább rontották a helyzetet. A völgyből, ahol laktak, felsétált a hegyekbe, és amikor felért, fejfájása szinte azon nyomban eltűnt. A város, ahol laktak, a völgyben feküdt, és bármikor, amikor lement vásárolni, biztos lehetett benne, hogy fejfájással tér haza. A reflexke­zelések nagyon sokat segítettek a fájdalom csillapításában, egészen addig, amíg rá nem jöttünk, hogy a migrén valódi oka a szmog volt.
A legtöbb esetben a fejfájás igazi okát az érzékeny reflexpontok megkeresésével is elvégezhetjük, majd a rendszeres kezeléssel végleg megszabadulhatunk a kellemetlenségek forrásától. Olyan esetekben, amikor allergia vagy a táplálékban található adalékanyagok okozzák a migrént, kísérletezgetéssel keressük meg az illető anyagot, amit az­után azonnal távolítsunk el a háztartásból.
A krizantém vagy más néven őszi margitvirág mint gyógynövény rendkívül hatékonynak bizonyult egyes emberek migrénes fejfájásá­nak megszüntetésében. Az ajánlott adag egy tabletta reggel, délben és este.
Ájulás vagy rendszeres szédülés
Ha ájulás környékez bennünket, nagyon fontos, hogy fejünket len­tebb vigyük, mint a szívünk. Amikor terhes voltam, és az ájulás kör­nyékezett, úgy tettem, mintha a cipőfűzőmet akarnám megigazítani, s így mindig sikerült elkerülnöm a bajt. Ha a vér visszaszállt a fejünk­be, rögtön nyomjuk meg jó erősen az orr és a felső ajak között elhe­lyezkedő pontot. Masszírozzuk jól meg a mel­lékvese reflexpontjait, melyeket a tenyér és a talp közepén találunk. Körmünkkel nyomjuk meg hüvelykujjunk ujjbegy­ének középső puha részét, mellyel az agyalapi és a tobozmirigyet tud­juk ingerelni.
Később szánjunk egy kis időt a többi reflexpont megmasszírozásá­ra, és próbáljuk megkeresni, vajon mi okozhatta az ájulásérzetünket. Az érzékeny pontotokra szánjuk a legtöbb figyelmet. A szédülésérzet gyors megszüntetésének módja, ha hüvelykujjunkat hátrafeszítjük a csukló irányába.
http://xn--masszzs-lwa.eu/.../.../fejfajas-kezelese-masszazzsal/
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A bőjt hatása a lelkünkre
  2015-02-19 20:18:26, csütörtök
 
 

1. Megtanítja az embert az őszinte szeretetre,
2. Megtisztítja gondolatainkat - vágyainkat,
3. Az ember lelkiismeretét éberré és erőssé teszi,
4. Az embert türelemre és önzetlenségre neveli,
5. Távol tartja a gonoszt, szabaddá tesz, erősödik a hitünk
6. Ez egy igazi lecke mérsékletességből és akaratból.
7. Istenre irányítja figyelmünket, megszabadít bálványainktól
8. Általa lehetőségünk nyílik megajándékozni Istent
9. Eljut a belső békére a lélek

A Kármel Barátai
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 287
  • e Hét: 5977
  • e Hónap: 12349
  • e Év: 63140
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.