Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Oszlopok a tenger közepén
  2015-02-01 18:06:06, vasárnap
 
  Don Bosco álma:

,,Képzeljük el, hogy egy tengerből kiálló szikláról figyeljük a hatalmas vizet, amelyen megszámlálhatatlan vasalt orrú hajó áll csatasorban. Ágyúkkal és robbanóanyaggal felszerelve egy náluk sokkal nagyobb hajó ellen vonulnak: megpróbálják felgyújtani és elsüllyeszteni.
A tekintélyes, jól felszerelt hajót sok kisebb hajó kíséri, amelyek az admirális parancsainak engedelmeskednek, s úgy állnak fel, hogy kivédhessék az ellenséges flotta támadását. Szembe fúj velük a szél, s a viharos tenger az ellenségnek kedvez.

Ám ekkor - nem messze egymástól - a tengerből kiemelkedik két hatalmas gránitoszlop. Az egyiken a Szeplőtelen Szűz szobra látható, talapzatán a következő felirattal: "Keresztények Segítsége". A másik oszlopról, amely még magasabb, az Eucharisztia sugárzik, s alatta a következő szavakat olvashatjuk: "Hívők Üdvössége". A nagy hajó admirálisa a római pápa. Látja, hogy dühödt ellenség készül rátörni híveire, ezért összehívja a kísérőhajók parancsnokait, hogy megtanácskozza velük a teendőket. A kapitányok felmennek a nagy hajó fedélzetére, és összegyűlnek a pápa körül. Amíg tanácskoznak, a szél egyre erősödik, s olyan félelmetes vihar támad, hogy a parancsnokoknak vissza kell térniük őrhelyeikre. Amikor egy időre elmúlik a veszély, a pápa újra összehívja őket, közben a főhajó folytatja útját. A vihar most még félelmetesebben tombol, s a pápa a kormányhoz megy, hogy hajóját a két oszlop felé irányítsa, amelyekről láncokhoz erősített horgonyok és kampók lógnak.

Ezalatt az ellenséges hajók támadásba lendülnek, s el akarják süllyeszteni. Megpróbálják felgyújtani a fedélzetet, puska- és ágyútűz alá veszik, a harc egyre hevesebbé válik. Megvasalt orrukkal a nagy hajónak rontanak, de nem mennek vele semmire. Hiába vetik be minden tartalékukat, hiába támadnak újra és újra, az admirális hajója bátran és biztosan folytatja útját. Előfordul, hogy az ellenségnek sikerül beszakítania az oldalát, de a két oszlop felől fújó erős szél elzárja a repedéseket.
A támadók ágyúi felrobbannak, puskáik elakadnak, a vas elkopik, és sok ellenséges hajó elsüllyed a tengerben. A támadók szitkokat szórnak dühükben, de gyenge fegyverhez folyamodnak, amikor átkozódnak és Istent káromolják. Hirtelen azonban súlyosan megsebesül a pápa, és a földre zuhan. Segítségére sietnek, de újabb találat éri és meghal. Az ellenség ekkor vad üvöltésbe kezd, de amíg hajóikon győzelmüket ünneplik, az elesett pápa helyett újat választanak, aki azonnal átveszi a kormányzást. A parancsnokok tanácsa olyan gyorsan cselekszik, hogy a pápa halála és az új egyházfő megválasztásának híre egyszerre érkezik el a hívekhez. Erre az ellenség is kedvét veszti.
Az új pápa minden akadályt legyőzve kormányozza hajóját a két oszlophoz, a hajó orrát a ragyogó Eucharistia oszlopánál horgonyozza le, másik végét pedig a Szeplőtelen Szűz oszlopához köti ki.
Ekkor valamennyi ellenséges hajó fejvesztett menekülésbe kezd, összeütköznek, egymást törik össze. Azok a hajók, amelyek bátran küzdöttek a pápáért, az oszlopokhoz vonulnak, és ők is kikötnek. Olyanok is vannak, akik féltek a harctól, ezért távolabb várakoztak. Amikor látják az ellenség pusztulását, ezek a parancsnokok is a két oszlop és a pápa mellé kormányozzák hajójukat. Eközben a tenger elcsendesedik.
Az ellenséges hajók az Egyház jövőbeli üldözőit jelképezik, személyes ellenfelei azok a parancsnokok, akik el akarják süllyeszteni a pápai hajót. A szörnyű viharban csak két útja van a menekülésnek: a gyakori áldozás és a Mária-tisztelet."
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Papagály szelet
  2015-02-01 15:52:28, vasárnap
 
  Hozzávalók
4 egész tojás
30 deka porcukor
25 deka margarin
2 deci tejföl
30 deka liszt
1csg sütőpor
1csg citromos pudingpor
1csg puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére
10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

A porcukrot a tojással habosra kikeverem majd lassan hozzáadom a kissé olvadt margarint és tovább habosítom.
Hozzáadok 2 deci tejfölt és a sütőporos lisztet.A bekevert tésztát háromfelé osztom, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverem.Két őzgerinc formát kiolajoztam morzsával meghintettem Az aljára a sárgamassza felét a tetejére a csokis masszát teszem erre pedig a puncsos massza kerül
Mind a két formába így teszem a masszát
180 fokon megsütöm
Amikor megsült és kihűlt a tetejét csokoládéval bevonom
A csokoládét a margarint és az olajat gőz felett felolvasztom és a tésztát bevonom
Marcsi konyhájából
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Élet, csak itt van!
  2015-02-01 14:43:32, vasárnap
 
 

Bolygónk bár egy a sok között,
ám lét, csak erre költözött.
Csak itt ragyog a napsugár,
csak itt harsog a tenger-ár.
Bolygónk, Isten kézbe vette.
s világ közepére tette!
Szárazföldnél több a tenger,
földön - vízen jár az ember.
Ma már szeli a légteret,
gépen szárnyal a föld felett.
Ki északon reggel fázik,
délen: nyárban vacsorázik.
Föld: Nap körül száguld velünk,
azon, mi körbe repülünk.
Ma még, sok titkot rejteget,
föld mélye és a tengerek.

Nézzünk fel áldott Urunkra,
nem hagyott minket magunkra!
Ami fontos, közli velünk,
a föld: nem végső lakhelyünk.
Ember hiszed, vagy nem hiszed,
amit gyűjtesz, el nem viszed!
Ha lenyugszik életnapod,
még a tested is itt hagyod!
Lelked örök, láthatatlan,
előlép új változatban!
Már új testben kerülsz oda,
ahol halál, nem lesz soha!
Vár Alkotód örök fényben,
Sátán is vár, tűz-hevében.
Hogy melyik lesz örök helyed?
Míg élsz, addig eldöntheted!
Pecznyík Pál

Celldömölk,
2011. II. 24.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 287
  • e Hét: 5977
  • e Hónap: 12349
  • e Év: 63140
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.