Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Február
  2015-02-02 15:07:16, hétfő
 
 

Január szomorkásan elballagott,
kevés hólenyomatot itt hagyott.
Követője igyekezett ideérni,
bízzunk benne reménnyel lesz teli.

Fáztunk, áztunk, már epp eleget,
téli hónapok dermesztő hidegében.
Vízöntők hava, fényt hozz szívekbe,
melegséget, békességet az embereknek.

Február itt vagy köszöntelek immár,
kedvet, arcokra mosolyt kérlek adj már.
Szeleid szelídek, hófelhők kegyesek,
símogatásod tavaszt nyújtson lelkekben.

Farsang felé, elzavarjuk mindannyian
a szürke szemű hosszú hideg telet.
Jelmezbe bújunk, énekszóval, dobbal,
hittel, akarattal hívni fogjuk a tavaszt.

Arra kérlek adj egészséget, türelmet,
hogy ne számoljuk a végtelen perceket.
Összefogást a Hazának, nyitott szemeket,
új erőt, Testvérként menjünk együtt előre.

Napsugár erősítsed meg a bizonytalanokat,
Istenem segítsed és emeld fel a rászorulókat.
Örömvirág szólaljon meg a dalokban,
fájdalmak kelyhét vidd el innét azonnal.

Áldott szép hónapot kívánok!


Szebenyi Judit @ 2015-02-01
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Erőleves
  2015-02-02 14:16:45, hétfő
 
  "Erőleves" reggelre:
"Az apátlan-anyátlan kislány a nagymamájával élt. Egy éjszaka tűz ütött ki a házban, és az idős asszony ott veszett, amikor megpróbálta kimenteni az emeleti hálószobában alvó gyermeket. A tűz gyorsan elharapózott, hamarosan lángokban állt az egész emelet. A szomszédok kihívták a tűzoltókat, aztán csak tehetetlenül álltak, mert a lángok elzártak minden bejáratot. A kislány megjelent az emeleti ablakban, segítségért kiáltozott, miközben a tömegben elterjedt a hír, hogy a tűzoltók csak néhány perccel később érkeznek, mert valahol másutt is oltanak. Hirtelen előkerült egy létrás ember, a falnak támasztotta a faalkotmányt, és eltűnt a tetején. Amikor ismét előbukkant, a kislányt tartotta a karjában. Átadta a lent várakozóknak, és nyoma veszett az éjszakában. A hatósági vizsgálat feltárta, hogy a gyermeknek nincs élő rokona, és néhány hét múlva összeült a városi tanács, hogy eldöntse, ki vegye magához és nevelje fel az árvát. Egy tanár vállalta a feladatot. Kijelentette, hogy ő jó nevelést biztosíthatna a kicsinek. Egy farmer is ajánlkozott, mondván, hogy a tanyáján egészséges, jó körülmények között cseperedhetne fel a kicsi. Mások is jelentkeztek, mindenki hangsúlyozta, milyen előnyöket kínál a gyermek számára. Végül a város leggazdagabb polgára emelkedett fel:
— Nálam megkaphatja mindazt, amit eddig említettek, ráadásul minden egyebet, ami pénzzel megszerezhető.
A gyerek mindvégig hallgatott, tekintetét a padlóra szegezte.
— Kíván-e még szólni valaki? — kérdezte az ülést vezető elnök. Erre lassú, nehézkes léptekkel egy férfi jött előre a terem végéből. Megállt a kislány előtt, és a karját nyújtotta felé.
A tömeg felhördült. A férfi kezét és karját borzalmas sebhelyek borították.
— Ez a bácsi mentett meg! — kiáltott a kislány. Egyetlen lendülettel a nyakába ugrott, görcsösen kapaszkodott belé, mint azon a vészterhes éjszakán. A vállára hajtotta a fejét, és pár pillanatig zokogott, azután felnézett és a férfira mosolygott.
— Az ülésnek vége — szólt az elnök."
Szeretetben telt napot kívánok mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Gyertyaszentelés és balázsolás
  2015-02-02 14:03:25, hétfő
 
  Gyertyaszentelő Boldogasszony napjának ünnepét február 2-án tartja a katolikus egyház.
Szűz Mária 40 nappal Jézus születése után mutatta be a jeruzsálemi templomban gyermekét. A jelenlévő idős Simeon, Jézust a nemzetek megvilágosítására szolgáló világosságnak nevezte.Innen ered az egyik legrégibb szentelmény,a szentelt gyertya,és a megszentelésének szokása is. Így lett tehát a szenteltgyertya Jézus egyik legrégebbi jelképe.
Az ózd-bolyoki katolikus templomban már február elsején vasárnap is volt gyertyaszentelés. A szentmise után pedig Szent Balázs püspök napjáról (február 3.) is megemlékeztek balázsolás szertartással.
Szent Balázs a torokbetegségek ellen védő szent. A balázsolás alkalmával a pap a szertartásban résztvevő személy álla alá két gyertyát tesz és könyörgő imát mond.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Megszívlelendő - egy " bizonyos" kor után
  2015-02-02 13:35:46, hétfő
 
  Sosem
cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség nincs, de jól néz ki.
Felhatalmazva
érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek. Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.
Ki
törődik azzal, hogy hajnali 4 - ig olvasok, vagy játszom a computeren? Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja a kedvem és meg is teszem.
Sétálok
a vízparton egy olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, és nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal. Ők is lesznek öregek.
Tudom,
persze, azt is, hogy időnként feledékeny vagyok. És hát van is néha mit, elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.
Hát
igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad és megértést és részvétet kelt. Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen maradt minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.
Én
nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek,hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak,akik soha nem nevettek és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.
Ahogy
múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitív lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. . ..Én nem teszek fel magamnak se kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.
Nos,
elmondhatom, hogy nem bánom, hogy öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha... vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet /már ha kedvem van hozzá/.
Mindig
mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!
Szeretettel
ajánlom a fenti gondolatokat kor- és kórtársaimnak. És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és erősíti az immunrendszert.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 542
  • e Hét: 9187
  • e Hónap: 15559
  • e Év: 66350
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.