Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Már nem a magyarok nyilaitól kell félni
  2018-06-14 20:00:44, csütörtök
 
 










MÁR NEM A MAGYAROK NYILAITÓL KELL FÉLNI
Magyar Idők // Csizmadia László - 2018. június 14.


"A magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi, Magyarország bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát uniós külső határa védelmével."

(Angela Merkel, német kancellár - ARD német országos köztelevízió - 2018.06.10.)



A IX. században megleptük a világot innovatív hadművészetünkkel. Gyakran hangzott el a nyugati emberek szájából, hogy ,,A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!" Gyorsaság, helyzetfelismerés, majd észszerű reagálás jellemezte csatáinkat. Több mint ezer év elteltével az akkori ellenfeleink szövetségessé váltak. A haditechnika napról napra fejlődik, Európa védelme elsősorban a NATO-ra hárult, a kelet-közép-európai országok anyagi erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a hadászati védelem terén aktív, egyenrangú szereplők lehessenek.

Az Európát is védő Észak-atlanti Szövetség irányításának kulcsa jelenleg az Egyesült Államok és az európai nagyhatalmak kezében van. Az európai emberek sorsát elsősorban mégis az irányadó politikai cselekvés határozza meg. Az Euró­pai Unió békéje azon múlik, hogy képes-e hidat építeni Amerika és Ázsia között anélkül, hogy bármelyikkel konfliktusba keveredne.

A kontinenseket és lakóikat gazdasági téren az egymásra utaltság jellemzi. Európa gazdasága világhatalmi tényező, ezt a pozíciót kell megőriznünk. Sokszínű gazdasági erőhatással kell jelezni stabilitásunkat, amely alapot ad az egységes és eredményes politikai fellépéshez. Európa testét a nemzetállamok éltetik, szerepük ugyanaz, mint az emberi testben az életfontosságú szerveknek.

Amikor a nyugati országok közül több ismét a magyaroktól félti a jövőjét, elfelejtik, hogy a világ óráról órára változik. A változásokra történő reagálás konstruktív hozzá­állással a hadászatban, a gazdaságban, de legfőképpen a politikában meghatározó tényező. E téren ismét felbukkantak a magyarok, úgy tűnik, megint rajtunk a sor.

A szellemi honvédelem erejével az európai politika belső csataterén próbáljuk megmutatni képességeinket. Tehetjük, mert Szent István király óta része vagyunk a nyugati civilizáció­nak. Tudtunk változtatni az életmódunkon, tanultunk és kereszténnyé váltunk. Ennek is köszönhető, hogy hibáink, sikereink nem rínak ki Európa többi nemzetének sorából. Ha kellett, tűzzel-vassal védtük Nyugat-Európát, a 2015-ben megépített határvédelmi kerítés most már Angela Merkel kancellár szerint is ezt szolgálja.

Lehajtott fejjel vezekeltünk hibánkért, ma is viseljük Euró­pában egyedülálló veszteségünket, országunk kétharmadának elcsatolását. Nálunk is hibásabb nemzetek már visszakapták, amit elvettek tőlük a győztesek. Nem szálltunk meg idegen földeket, nem szipolyoztunk ki ártatlan népeket. Szabadságunkat magunk vívtuk ki, példát mutatva a kelet-közép-európai polgároknak.

Amikor a történelem velünk szemben sokadszorra ismétli önmagát, érzékenységünk, ellenállásunk növekszik. Több leckét kaptunk, mint a nyugat-európai országok. Átéltük a bolsevizmust, fasizmust, nácizmust, és most megint egy beteg eszmeiség próbálja hatalmába keríteni Európa népeit. Ez a nyílt társadalom eszméje, amelynek általunk kéretlen vezetője Soros György.

Nem hagyhatjuk hitünk kigyomlálását, a zsidó-keresztény civilizáció lebombázását, őseink földjének idegenek általi megszállását. Szembesülünk a politikai, gazdasági és katonai globalizáció eszmeiségével és növekvő erejével. A pénzhatalmasok által uralt és fenntartott médiában előbújnak az álszolidaritás nézetei, azok ránk szabadítják az újkori illegális népvándorlást, amelynek következménye a modern kori rabszolgaság.

A 24. órában kell a népfelség elvét megvalósítva fellépni az igaz demokráciáért és a jogállamiságért. A szuverén nemzetek szövetségi rendszerét kell megreformálnunk, újjáépíteni a brüsszeli adminisztrációt, előtérbe helyezni Euró­pa határainak közös védelmét. A kontinens lakóinak fenntartható életét csak így lehet biztosítani.

2019-ben a nyugati világ népei szavaznak az új Európai Parlamentről. Vezetőik még nem, de ők jól tudják, hogy ma már nem a magyarok nyilaitól kell félni. Amikor a világ nyolc-tíz leggazdagabb emberének vagyona annyi, mint a szegénynek minősülő 3,2 milliárd polgáré, talán ideje lenne félni. Azonban nem szabad megijednünk attól, hogy a szupergazdagokat arra kényszerítsük, hogy amit elvettek, annak egy részét visszaadják.

Ideértve Soros György vagyonát is, az általa javasolt ,,Marshall-terv" így megvalósíthatóvá válna. Nem szabad Európát csatatérré változtatni, inkább a segélyeket kell szolidaritással elvinni a rászorulóknak.

A XXI. század elején bízunk abban, hogy az unió bölcs népei elutasítják azt a felfogást, miszerint a magyarok az ellenségeik. Az ellenségeket az illegális földfoglalók és felbujtóik közt kell keresni, sőt megtalálni. Embercsempészbandák, fegyverkereskedők, álcivil NGO-k, pénzmaffiózók szolgálatában álló médiaguruk és politikai gengszterek között működnek, céljuk Európa gyarmatosítása.

Tőlük ments meg, Uram, minket!

A szerző a CÖF-CÖKA elnöke












 
 
0 komment , kategória:  Média  
Labdarúgó Világbajnokság - 2018
  2018-06-13 21:30:33, szerda
 
 

















LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKSÁG - 2018


Tizenkét orosz kincsesláda - íme, a vb stadionjai


A Föld legnagyobb országa ad otthont a nyári labdarúgó-világbajnokságnak, amelynek mérkőzéseit 11 város 12 stadionjában rendezik meg. A fenntarthatóság kedvéért Oroszország európai, illetve Európához közeli városaiban lesznek mérkőzések, egyik csapatnak és szurkolóinak sem kell, mondjuk, Habarovszkig vagy Vlagyivosztokig, de még csak Omszkig sem utaznia. Moszkvában két stadionban rendeznek meccseket, s további tíz város látja vendégül a vb résztvevőit. Összeállításunkban ezeket mutatjuk be.










JEKATYERINBURG - Jekatyerinburg Aréna


4 mérkőzés

Június 15., 14.00: Egyiptom-Uruguay
Június 21., 14.00: Franciaország-Peru
Június 24., 17.00: Japán-Szenegál
Június 27., 16.00: Mexikó-Svédország

35 696 fős lelátó
Felújított stadion - Átadás: 2018

Június-júliusi átlag - hőmérséklet: 18°C - Napi átlag - maximum: 24°C

A torna legkeletibb fekvésű helyszíne, Moszkvától légvonalban 1417 kilométerre fekszik, és az egyetlen, Urálon túli városa a vb-nek. Az első vasfeldolgozó- üzemnek otthont adó települést 1723-ban I. Nagy Péter nevezte el I. Katalin után Jekatyerinburgnak. 1924-ben a bolsevik Szverdlov tiszteletére Szverdlovszknak nevezték át, s 1991-ig ezt a nevet is viselte. A stadiont 1957-ben építették, az újjáépítés során később visszabontandó, 42 méter magas mobillelátókat emeltek.










KALINYINGRÁD - Kalinyingrád Stadion


4 mérkőzés

Június 16., 21.00: Horvátország-Nigéria
Június 22., 20.00: Szerbia-Svájc
Június 25., 20.00: Spanyolország-Marokkó
Június 28., 20.00: Anglia-Belgium

35 212 fős lelátó

Új stadion - Átadás: 2018

Június-júliusi átlag - hőmérséklet: 17°C - Napi átlag - maximum: 22°C

A Litvánia és Lengyelország által körülhatárolt orosz exklávéban álló 460 ezres város korábban Königsberg néven a Porosz Hercegség, majd Kelet-Poroszország fővárosa volt, mai nevét Mihail Ivanovics Kalinyin politikusról kapta. Csak 45 kilométerre van Lengyelországtól, de a sorsolás szeszélye folytán a lengyelek nem játszanak itt meccset - hat európai válogatott így is megfordul a közvetlenül a vb előtt átadott stadionban, amelyet a torna után 25 ezresre visszabontanak.










KAZANY - Kazany Aréna


6 mérkőzés

Június 16., 12.00: Franciaország-Ausztrália
Június 20., 20.00: Irán-Spanyolország
Június 24., 20.00: Lengyelország-Kolumbia
Június 27., 16.00: Dél-Korea-Németország
Június 30., 16.00: nyolcaddöntő, C1-D2
Július 6., 20.00: negyeddöntő

Új stadion - Átadás: 2013

45 379 fős lelátó

Június-júliusi átlag - hőmérséklet: 19°C - Napi átlag - maximum: 24°C

Tatárföld 1.2 milliós fővárosa Oroszország hatodik legnépesebb települése, amely a Volga és a Kazanyka találkozásánál fekszik. Az I. Sándor által alapított Kazanyi Állami Egyetem az ország egyik leghíresebb tanintézménye, ide járt Lenin is, míg ki nem csapták diáktüntetésben való részvétele miatt. A Rubin Kazany stadionjául szolgáló arénát már a 2013-as universiadéra átadták, s az itt létrehozott uszodában voltak a 2015-ös vizes vb úszóversenyei.










MOSZKVA - Luzsnyiki Stadion


7 mérkőzés

Június 14., 17.00: Oroszország-Szaúd-Arábia
Június 17., 17.00: Németország-Mexikó
Június 20., 14.00: Portugália-Marokkó
Június 26., 16.00: Dánia-Franciaország
Július 1., 16.00: nyolcaddöntő, B1-A2
Július 11., 20.00: elődöntő
Július 15., 17.00: döntő

Felújított stadion - Átadás: 2017

81 000 fős lelátó

Június-júliusi átlag - hőmérséklet: 18°C - Napi átlag - maximum: 23°C

Az orosz főváros központi szerepet kap a világbajnokságon, két stadionjában 12 mérkőzést rendeznek meg. A nyitó összecsapást és a döntőt a Luzsnyiki Stadionban játsszák. Az 1956-ban átadott, 2017-re több mint 100 milliárd forintnak megfelelő összegért felújított aréna novemberi átadása teljes kudarc volt, az argentinoktól elszenvedett 1-0-s orosz vereség után kaotikus volt a kijutás a stadionból. A városi tanács ígéretet tett rá, hogy a problémákat a vb-ig kijavítják.










MOSZKVA - Szpartak Stadion


5 mérkőzés

Június 16., 15.00: Argentína-Izland
Június 19., 14.00: Lengyelország-Szenegál
Június 23., 14.00: Belgium-Tunézia
Június 27., 20.00: Szerbia-Brazília
Július 3., 20.00: nyolcaddöntő, H1-G2

Új stadion - Átadás: 2014

45 360 fős lelátó

Június-júliusi átlag - hőmérséklet: 18°C - Napi átlag - maximum: 23°C

Több mint 2500 négyzetkilométeres területével és 12.5 milliós népességével Moszkva Európa legnagyobb és legnépesebb városának számít, Kelet-Európa kulturális és gazdasági központja. A legenda szerint I. György kijevi nagyfejedelem alapította, az első írásos emlékek 1147-ből származnak róla. Tíz körzetét összesen 123 kerületre osztották fel. A helyi bankkal kötött névadói szerződés miatt Otkrityije Arénaként is ismert stadion építését már 2007-ben el akarták kezdeni, de többszöri áttervezés után csak 2010-ben indult a beruházás.










NYIZSNYIJ NOVGOROD - Nyizsnyij Novgorod Stadion


6 mérkőzés

Június 18., 14.00: Svédország-Dél-Korea
Június 21., 20.00: Argentína-Horvátország
Június 24., 14.00: Anglia-Panama
Június 27., 20.00: Svájc-Costa Rica
Július 1., 20.00: nyolcaddöntő, D1-C2
Július 6., 16.00: negyeddöntő

Új stadion - Átadás: 2018

44 899 fős lelátó

Június-júliusi átlag - hőmérséklet: 18°C - Napi átlag - maximum: 24°C

A szovjet hatalom idején az itt született író után a Gorkij nevet viselő város mai elnevezésének tükörfordítása Alsó-Újváros. Az ötödik legnépesebb orosz város a Volga menti körzet központja, a Volga és az Oka összefolyásánál fekszik. Ipari fellegvár, a Gorkij Autógyárban készítették az egykor hazánkban is ismert GAZ terepjárókat és Volga gépkocsikat. A tornára épített stadion a Volga és az Oka között, a híres Alekszandr Nevszkij-székesegyház közelében áll.










ROSZTOV-NA-DONU - Rosztov Aréna


5 mérkőzés

Június 17., 20.00: Brazília-Svájc
Június 20., 17.00: Uruguay-Szaúd-Arábia
Június 23., 17.00: Dél-Korea-Mexikó
Június 26., 20.00: Izland-Horvátország
Július 2., 20.00: nyolcaddöntő, G1-H2

Új stadion - Átadás: 2018

45 000 fős lelátó

Június-júliusi átlag - hőmérséklet: 22°C - Napi átlag - maximum: 28°C

A Don Azovi-tengeri torkolatához közel fekvő Rosztov-na-Donu városa nem keverendő össze a sokkal északabbra található Rosztovval, amely ugyan történelmi jelentőségű, 32 ezer lakosával sokkal kisebb, mint a világbajnokság öt mérkőzésének otthont adó, több mint egymillió lelket számláló kikötőváros. A Don bal partján épült stadion köré teljesen új szórakoztatóközpont is létesült, amelyet az önkormányzat az új városközpontnak tervez.










SZAMARA - Kozmosz Aréna


6 mérkőzés

Június 17., 14.00: Costa Rica-Szerbia
Június 21., 17.00: Dánia-Ausztrália
Június 25., 16.00: Uruguay-Oroszország
Június 28., 16.00: Szenegál-Kolumbia
Július 2., 16.00: nyolcaddöntő, E1-F2
Július 7., 16.00: negyeddöntő

Új stadion - Átadás: 2018

44 918 fős lelátó

Június-júliusi átlag-hőmérséklet: 21°C - Napi átlag - maximum: 26°C

A Volga középső szakaszán, 50 kilométer hosszan, a Szok és a Szamara torkolatánál terül el Oroszország hatodik legnépesebb városa, a közel 1.2 millió lelket számláló Szamara. Hatvan egyetem működik a városban, közte az Állami Űrhajózási Egyetem. Ipari központ, több repülőgépgyárral, s jelentős folyami kikötő. A stadion jelentős késésekkel készült el, kevesebb mint három hónappal a rajt előtt még nem volt kész a játéktér.










SZARANSZK - Mordovija Aréna


4 mérkőzés

Június 16., 18.00: Peru-Dánia
Június 19., 17.00: Kolumbia-Japán
Június 25., 20.00: Irán-Portugália
Június 28., 20.00: Panama-Tunézia

Új stadion - Átadás: 2018

44 442 fős lelátó

Június-júliusi átlag-hőmérséklet: 18°C - Napi átlag- maximum: 23°C

A 300 ezres város Mordovija, azaz a Mordvin Köztársaság központja, a Volga középső területének egyik legrégebbi városa. Az Inszar és a Szaranka folyók összefolyásánál fekvő város mai jelentőségét annak is köszönheti, hogy a 2. világháború alatt több moszkvai üzemet ide helyeztek át. A stadiont a 2012-es szpartakiádra tervezték, de idén áprilisra készült el. Az aréna füvét Kanadából importálták, a vb után a III. osztályból feljutott Mordovija stadionja lesz.










SZENTPÉTERVÁR - Kresztovszkij Stadion


7 mérkőzés

Június 15., 17.00: Marokkó-Irán
Június 19., 20.00: Oroszország-Egyiptom
Június 22., 14.00: Brazília-Costa Rica
Június 26., 20.00: Nigéria-Argentína
Július 3., 16.00: nyolcaddöntő, F1-E2
Július 10., 20.00: elődöntő
Július 14., 16.00: bronzmérkőzés

Új stadion - Átadás: 2017

67 000 fős lelátó

Június-júliusi átlag-hőmérséklet: 17°C - Napi átlag-maximum: 22°C

A Nagy Péter által 1703-ban Szent Péter apostolról elnevezett, 1914 és 1924 között Petrográd, 1924-től 1991-ig Leningrád néven ismert Szentpétervár 5.1 millió lakosával a második legnagyobb város Oroszországban, a vb legészakibb helyszíne, ahol még júliusban is kellemes az időjárás. A Kresztovszkij-szigetre épült stadiont az eredeti tervek szerint 2008-ban kellett volna átadni, de végül közel kilenc évet csúszott, s a költségvetés is több mint az ötszörösére nőtt.










SZOCSI - Fist Olimpiai Stadion


6 mérkőzés

Június 15., 20.00: Portugália-Spanyolország
Június 18., 17.00: Belgium-Panama
Június 23., 17.00: Németország-Svédország
Június 26., 16.00: Ausztrália-Peru
Június 30., 20.00: nyolcaddöntő, A1-B2
Július 7., 20.00: negyeddöntő

Új stadion: Átadás: 2013

47 659 fős lelátó

Június-júliusi átlag-hőmérséklet: 22°C - Napi átlag-maximum: 27°C

A Fekete-tenger partján, a Kaukázus hegyvonulatai mellett fekvő Szocsi adott otthont a 2014-es téli olimpiának, s itt rendezik meg a Formula-1-es Orosz Nagydíjat is. A város korábban a Szovjetunió, ma már Oroszország szubtrópusi üdülőközpontjának számít, a tengerparti szakasz több mint 140 kilométer hosszan húzódik. A nyár forró, a tél pedig enyhe. A Fist Stadion a nevét a Kaukázusban lévő Fist hegycsúcsról kapta, az olimpián a nyitó- és záróünnepség helyszíne volt.










VOLGOGRÁD - Volgográd Aréna


4 mérkőzés

Június 18., 20.00: Tunézia-Anglia
Június 22., 17.00: Nigéria-Izland
Június 25., 16.00: Szaúd-Arábia-Egyiptom
Június 28., 16.00: Japán-Lengyelország

Új stadion: Átadás: 2018

45 568 fős lelátó

Június-júliusi átlag-hőmérséklet: 23°C - Napi átlag-maximum: 28°C

Az 1925-ig Caricin, 1925-től 1961-ig Sztálingrád néven ismert város sokáig a 2. világháborúban közel fél éven át itt zajló csatáról volt híres (a stadion mellett áll a csata emlékére készített 85 méter magas szobor), ma már a térség kulturális és gazdasági központja. A Volga partjának közel 80 kilométeres szakaszán, a torkolat kezdeténél fekszik, jelentős vasúti csomópont Moszkva, Ukrajna, a Kaukázus és Szibéria között. Az új stadion környékét is teljesen újjáépítették.







Vb 2018: tizenkét orosz kincsesláda

Link



FIFA World Cup 2018: Here's Your Complete Stadium Guide

Link



Russia Football Stadiums : Fifa Russia World Cup 2018 - Russia Getting Ready For 2018

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Mátyás Ferenc: Vadvirágcsokor
  2018-06-10 22:00:07, vasárnap
 
 










Mátyás Ferenc: VADVIRÁGCSOKOR


A vadvirág megterem
úton, mezőn, réteken,
hegyek közt már, aki járt
érezhette illatát,
annyi szín, szag, forma vonz,
ha házadból kiosonsz -
járd be a szabad vadont,
hogy mivel vár, megtudod.





Hóvirág

Hagymaházából kibújva néz miránk,
fehér csokrát mutatva a hóvirág,
levelére, mintha hat lepke szállna,
korán fürdik fürtje a napsugárba,
hajolj hozzá, bemutatkozik máris
szép latin nevén: Galanthus nivalis.





Gólyahír

Jön a gólya, végre tavasz van,
béka retteg a mocsarakban,
tócsás gyepen még a hó virít,
s látod már a sárga gólyahírt,
beborítja a rétet, mezőt,
Galtha palustris - jegyezd meg őt!





Kankalin

Kurta tőn látod meg a kankalint,
mosolyából már meleg tavasz int,
hosszú száron virágzik pompázva,
öltözete haragos kénsárga,
méhek röpdösnek fel szirmairól,
latinul: Primula elatior.





Libapimpó

Ezüstös levélszárnyon lebegve
aranysárgán nevet a szemedbe
a libapimpó, nem tart a hőtől,
vidám kedvvel nyílik a mezőkön,
tudós nevét gágogja a liba,
szagos Potentilla anserina.





Kökörcsin

Karcsú termetével a kökörcsint
gusztálhatod, jelzi az örök csínt,
tündököl csipkés lila ruhában
a tavaszi rét nagy udvarában,
s ne csak népi nevén nevezd már, hisz
ismered: Pulsatilla vulgaris.





Zsálya

Mint az ég, azúrkék szép virága,
neve parasztosan hangzik: zsálya,
napimádó pogány, sok mézet ád,
ha megtetszik, kösd csokorba , ne szánd,
nyári virág, vázádban legyen dísz,
úri neve: Salvia prantensis.





Bojtorján

Bíborvörös ruhában s száz úton jár,
szellős szárnyán, ha kinyíl a bojtorján,
árkon-bokron át szalad a veszélybe,
állat szőrén, füvek hátán lesz vége -
bogáncs lehetett ő tán valamikor,
latin nevén úgy hívják: Lappa minor.





Pipacs

Mintha gyűrött párnádról ébrednél,
olyan a pártája a pipacsnak,
árokparton, búzában nevetgél,
s vérpirosan hull le, ha aratnak -
illata bódít, elaltat,
kelyhe, magja méreggel van tele:
Papaver rhoeas a latin neve.





Kikerics

Őszidőben nyílik a kikerics,
ha csokorba szeded, szappant keríts,
rózsaszín virága, szára mérgez,
otthonodban egy-két szál elég lesz -
szirma esőben, este nem virul,
Colchicum autumnale latinul.





Levendula

Kék színű virága kellemet ád,
könyvekbe is zárják jó illatát,
anyánk, ha szagolja, szíve dobban,
csöpp bokrát megleled a vadonban -
úgy él, mint az ibolya, szerényen:
Lavandula vera latin néven.










Farkas Éva: MAGÁNYOS VADVIRÁGOK


Magányos vadvirágok vagyunk mi
Erdők rejtekében külön virulunk
Mégis, ha lágyan fúj az esti szellő
Szépen, szeliden összehajolunk

Másnap reggel újra nézzük egymást
Kutató szemmel, távolságot tartva
Külön indákon futva, tekeregve
Egymásra várva, egymást akarva

Nem hasonlítunk kerti virágra
Édes illatokkal nem illatozunk
Egyedül nyílunk, de itt belül tudjuk
Egymás nélkül, mi már elhervadunk

Elbúcsúzunk szépen, ha jőn az ősz
Egymást átkarolva összeborulunk
A fehér hótakaró alatt csendben
Egy örök, szép TAVASZRÓL álmodunk!!!







VADVIRÁGOK

Link



Csendes magány

Link



A magány: Helena

Link



A fájdalom örök... /Zamfir zenéjére gondolatok a magányról/

Link



Zsolnay Hédi - Vadvirágos tarka rét

Link



A nyár szépségei! Pillangók és vadvirágok

Link















 
 
0 komment , kategória:  Gyönyörű virágok&idézetek  
80 éve hunyt el Dsida Jenő
  2018-06-07 21:30:30, csütörtök
 
 







80 ÉVE HUNYT EL DSIDA JENŐ


80 éve hunyt el DSIDA JENŐ (Szatmárnémeti, 1907. május 17. - Kolozsvár, 1938. június 7.) erdélyi magyar költő

Dsida Jenőre emlékezünk, Erdély csodagyermekére, az angyalok citeráján játszó szellemalakra: száztizenegy évvel ezelőtt (1907) született, és nyolcvan évvel ezelőtt (1938) hunyt el.

Dsida Jenő gyermekkorát beárnyékolta az első világháború. Apja orosz hadifogságba került, nagybátyja, akitől keresztnevét kapta, elesett a galíciai harcmezőn. Családja tönkrement, apjának polgári foglalkozást kellett keresnie, így lett az Erdélyi Római Katolikus Státus tisztviselője. Dsida Jenő Budapesten, Beregszászban és Szatmárnémetiben végezte tanulmányait.

Kora ifjúságától kezdve költőnek készült. Benedek Elek fedezte föl és indította el költői pályáján. 1923 augusztusától 1927 márciusáig - tizenhattól húszéves koráig - a Cimbora című folyóiratban jelent meg a legtöbb verse és műfordítása. ,,Elek nagyapó" unokáknak kijáró szeretettel és felelősségtudattal segítette a pályakezdő költőt az önmagára találásban, tehetsége kibontakoztatásában. 1925-ben, szülei akaratát követve a kolozsvári egyetem jogi karára iratkozott be, tanulmányait nem fejezte be. 1936-ban jegyezte el nagy szerelmét Imbery Melindát, 1937-ben összeházasodtak. Nemcsak versei, hanem levelezésük is méltó emléke kapcsolatuknak. Dsida Jenő szívbetegségben szenvedett. 1938-ban meghűlt, hónapokig feküdt a kolozsvári kórházban, de nem sikerült megmenteni. 1938. június 7-én csendben meghalt. A Házsongárdi temetőben temették el, a szertartást Márton Áron kanonok-plébános végezte.







Költészete

,,Dsida Jenő egyénisége elütött a történelemmel viaskodó hitvallókétól, ő nem a végzettel kívánt pereskedni, egyszerűen énekelni akart: a természetről, a szerelemről, az ifjúságról, akár a késő romantikusok. Úgy érkezett az irodalomba, akár egy kamasz angyal, mámoros ifjúsággal, lobogó szőkén, telve lelkesedéssel és önbizalommal."
- Pomogáts Béla -

Verseinek többsége vidám, bravúros rím és ritmusjátékkal, melankolikus életérzéssel, a szépség és a jóság hirdetésének jegyében íródott. Ő maga így vall erről: ,,Hiszek a hitben, a bátorságban, az élet minden körülmények között megmaradó szépségében. Hiszek a mindenható mosolygásban". A háború következményei és fiatalkori szívbetegsége rányomta bélyegét a költő életművére. A részvét, a szenvedőkkel való együttérzés költője volt, aki szeretettel fordult mindenki felé.

Visszatérő témái a hazaszeretet, a mély katolikus vallásosság, a szerelem és a halálfélelem.

Egyik leghíresebb verse, a Psalmus Hungaricus (Magyar zsoltár), melynek létezését megpróbálták örökre elfeledtetni.

,,s e szót: magyar,
még le nem írtam.
Csábított minden idegen bozót,
minden szerelmet bujtató liget.
Ó, mily hályog borult szememre,
hogy meg nem láttalak,
te elhagyott, te bús, kopár sziget,
magyar sziget a népek Óceánján!"
- Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus (részlet)

Gépírással terjesztették, nagyon sokáig csak a legendákban létezett. Ma szabadon olvasható.

Dsida Jenő fölolvasta a marosvécsi írótalálkozó résztvevőinek 1936 nyarán. ,,Mikor befejezte - idézte föl a történteket Wass Albert -, könny volt mindenki szemében. Ekkor felállt Kós Károly, barázdás arcán hullottak a könnyek, odament Dsida Jenőhöz, megölelte és azt mondta neki: >Te taknyos, hogy mersz ilyen szépet írni!<"

A szívbeteg költő érezve halála közeledtét, 1935 júliusában megírta a SÍRFELIRAT című versét. A mindössze 31 évet élt költő 1938 június 7-én hunyt el költő sírkövére vésték fel a híres sorokat:

,,Megtettem mindent, amit megtehettem,
Kinek tartoztam, mindent megfizettem.
Elengedem mindenki tartozását.,
Felejtsd el arcom romló földi mását.

(forrás: Wikipédia)


Dsida Jenő - Psalmus Hungaricus /Csurka László/

Link











 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Remélhetőleg unokáink is fogják látni
  2018-06-06 19:30:40, szerda
 
 











REMÉLHETŐLEG UNOKÁINK IS FOGJÁK LÁTNI -- TÍZ MEGKAPÓ VILÁGÖRÖKSÉGI HELYSZÍN
Roadster


Évente egyszer dönt az UNESCO Világörökség Bizottsága, mely helyszínek kerüljenek fel a Világörökségi Listára, hogy aztán az emberiség számára megóvják, megvédjék ezeket a kulturális és természeti értékeket. Az alábbiakban tíz csodálatos, védett helyet mutatunk be a kambodzsai templomkolosszustól kezdve a zöld vizű új-zélandi tavon át a chilei kráterig.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)


Határtalan élmény!








St. Kilda, Skócia

A földrajzilag Skóciához tartozó, az óceánra pazar kilátást nyújtó Saint Kilda szigetcsoportja a Külső-Hebridáktól nyugatra fekszik, és több, vulkanikus eredetű szigetből áll. Érdekesség, hogy a hűvös nyarak és az olykor durva viharok miatt itt egyáltalán nincsenek fák, a növényzetet sovány gyep, moha és törpecserje alkotja. A szigetcsoport szárazföldi területe már 1986-ban a Világörökség védelme alá került, amit 2003-ban kiterjesztettek a körülötte fekvő vizekre.







Tongariro Nemzeti Park, Új-Zéland

Az Északi-szigeten található Tongariro Új-Zéland legrégebbi nemzeti parkja. Természeti és kulturális örökségként is elismeri az UNESCO a majdnem 800 négyzetkilométernyi területet, melyen három működő vulkán és egy gyönyörű, zöld vizű tó fekszik -- utóbbi a parkon át vezető 19 kilométeres lenyűgöző túraútvonal legnépszerűbb helye.







Angkor, Kambodzsa

Angkor, a khmer templomok ősi települése a kilencedik században létrejött Khmer Királyság fővárosa volt. Itt találjuk a világ legnagyobb vallási épületkomplexumát, ahová évente egymillió látogató érkezik. Homokkőből építette fel harminc év alatt 50 ezer munkás és ötezer szobrász. A régészeti park 82 hektáros területén áll Angkorvat, a ma is működő vallási központ. A grandiózus méretű műalkotás az elmúlt évtizedekben Kambodzsa jelképévé vált.







Wulingyuan Nemzeti Park, Kína

Egy újabb nemzeti parkban járunk, ezúttal Kínában, Pekingtől 1500 kilométerre, Hunan tartományban. A hatalmas ország első nemzeti parkjában felhőkarcoló méretű mészkőhegyek tornyosulnak. 1992 óta tartozik a Világörökség részéhez. Évszaktól függően gyakran ködbe burkolózik a magaslati látnivaló, ezért érdemes úgy időzíteni a látogatást, hogy lássunk is valamit a misztikus sziklákból, például a világ legmagasabban fekvő természetes hídját.







Yosemite Nemzeti Park, USA

Az Egyesült Államok történetének második nemzeti parkja (1890-ben alapították) a kaliforniai Sierra Nevada hegyvonulatának nyugati lejtőin terül el. A túrázók és a sziklamászók Mekkájának számít, ahol duzzadó vízesésekbe, mamutfenyőkbe és havas hegycsúcsokba egyaránt belefuthatunk az ezer kilométer (!) hosszan kanyargó túraútvonalakon. Leglátogatottabb része a Merced folyó völgye, amely eredetileg egy hatalmas gleccsertó volt.







Ha Long-öböl, Vietnam

Vietnam, és egész Délkelet-Ázsia egyik leghíresebb látnivalója 1994 óta a Világörökség része. Maradva a legeknél, a Föld egyik legnagyobb és legszebb természeti csodájaként tartják számon az 1500 négyzetkilométernyi területet, ahol közel kétezer mészkőszikla emelkedik ki a vízből. A különös képződmények kisebb tavakat fognak közre, amelyekbe szűk alagutakon át lehet eljutni, kivéve dagálykor, mert olyankor megközelíthetetlenek. A mészkősík, amin az öböl található, süllyed.







Rapa Nui Nemzeti Park, Chile

A Húsvét-szigetek tájegységének majdnem felét öleli fel a park, itt lehet megcsodálni a jól ismert moai szobrokat. A sziget belsejében, az ősi hegyek gyomrában pedig sziklarajzok rejtőznek, mint ahogy a közel egy kilométer széles, kialudt vulkáni kráter alja, illetve az alatta lévő lávaalagút is egészen páratlan látványt ígér.







Pamukkale, Törökország

Földfelszín alól feltörő, 35 fokos forrásvíz által létrehozott hófehér mészkőmedencékben gyönyörködhetünk Denizli városától 17 kilométerre. Pamukkale, vagyis törökül gyapotvár, a modern gyógyturizmus egyik célpontja és Eger testvérvárosa is egyben. Sajnos a csodás természeti képződményt tápláló vízforrás egyre csak apad, negyven éven beül akár teljesen eltűnhet.







Canaima Nemzeti Park, Venezuela

Rózsa György ide is intézhetett volna forgatási engedélyt a Leg...leg...leg... című műsorába, ugyanis a Föld legmagasabb vízesését lehet ebben a Venezuela keleti részén fekvő nemzeti parkban lefilmezni. Az Angel-vízesés, vagyis a Kerekupai-Merú az Auyán-Tepui nevű magaslatról zuhan alá a Churun folyóból az &#65533;--rdög-szurdokba, megszakítás nélkül mintegy 807 métert. Onnan egy szikla peremén átbukva további 172 métert hull a hegy lábáig egy hatalmas sziklamedencébe.







Bryggen, Norvégia

Bergen régi rakpartja az egyetlen megmaradt üzleti negyed a Hanza-városok virágkorából. A fából eszkábált épületekben a mai napig működnek üzletek, éttermek és irodák, annak ellenére, hogy a történelem folyamán számos pusztító tűzvész hátráltatta. 1979 óta része a Világörökségnek.


Link


















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Trianon: a nemzetvesztő liberális politika mementója
  2018-06-04 21:30:27, hétfő
 
 





TRIANON: A NEMZETVESZTŐ LIBERÁLIS POLITIKA MEMENTÓJA


Hívjuk csak be az oláhot, hiszen olcsóbban dolgozik, mint a magyar! - mondta az erdélyi magyar nemes kétszáz éve. Ne kelljen magyarul tanulnia a befogadott oláhoknak! - mondta százötven éve a liberális magyar politikus. Napra pontosan kilencvennyolc éve ebből lett Trianon. A történelem ismételné önmagát: napjaink zombi-liberálisai szerint be kéne fogadnunk az olcsó afrikai-ázsiai munkaerőt, hátha ők is kiszakítanak majd néhány megyét maguknak száz év múlva. Szerintük Trianon amúgy sem tragédia. Szerintünk viszont az. De van rá gyógyír!


Akármilyen szép az idő, ma gyászolunk. Kilencvennyolc esztendeje ezen a napon, június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 32 perckor írta alá a Versailles melletti Nagy-Trianon kastélyban Benárd Ágoston küldöttségvezető és Drasche-Lázár Alfréd rendkívüli követ azt a papírfecnit, amely szétzúzta, darabjaira szaggatta a történelmi Magyarországot. Hazánk kétharmad része és az ott élő több millió magyar idegen, ellenséges műállamok uralma alá került. E műállamok hálálkodás helyett a mai napig gyűlölnek minket, és az ajándékba kapott területeken élő őshonos magyarság eltüntetésén, beolvasztásán dolgoznak. Trianon a Nyugat legalávalóbb bűne volt, amit ellenünk elkövetett, pedig bűneik lajstroma igencsak hosszú. Ez nem vélemény, hanem szikár tény.

,,Trianonozásaink" alkalmával a köztünk élő, bárgyú liberális ismerőseink rendre nekünk szegezik: ,,Ez sérelmi politizálás!". Mire a válaszunk: a magyarok java rend- és igazságszerető fajta, és szereti magát időről-időre emlékeztetni arra, kitől mit kapott. Leltárat készítünk. Hogy majd valamikor, ha eljön az ideje, kamatostul visszaadjuk a kölcsönt. S ha netán nem jönne el ez az idő? Nos, a szándékunk legalább megvolt rá. Úgyhogy csak nyugodtan ,,sérelmi politizáljon" ezen a szomorú napon (is) minden magyar, nyugodtan vegyük kézbe ma is kedvenc szerzőinket - ki-ki vérmérséklete szerint Juhász Gyulát, József Attilát, Wass Albertet, Tamási Áront vagy Tormay Cécilet -, és segítségükkel elevenítsük föl azt a fájdalmat, amelyet tágabb családunknak: a magyar nemzetnek okozott és okoz ma is Trianon. Mikor ezzel rendesen megvolnánk, akkor akár abba is hagyhatjuk aznapra a ,,sérelmi politizálást", de természetesen nem azért, hogy ezzel az esetleg a közelünkben tartózkodó, felháborodottan kaffogó liberális ismerősünknek a kedvére tegyünk. Eszünkben sincs a kedvére tenni. Már csak szellemi elődei okán sem.

Június 4-e a gyáva, megalkuvó, önfeladó és nemzetvesztő liberális politika totális csődjének is a mementója.

Trianonhoz nemcsak a Nyugat aljassága kellett, hanem például azoknak a magyar földbirtokosoknak a pénzéhsége is, akik inkább a ,,Regátból" hívtak oláhokat erdélyi földjeikre, mert olcsóbban dolgoztak mint a magyarok. Nagyobb hasznot termeltek nekik... S a behívottak jöttek, s hozták a pereputtyot, az ismerősöket. Trianon bűne azoknak a liberális politikusainknak a lelkén is szárad, akik elszabotálták a Magyar Királyságba befogadott több millió szláv és oláh migráns asszimilálását. (Akkori hiperliberális oktatáspolitikánkra jellemző: a nemzetiségi iskolákban az 1907-es Lex Apponyiig még a magyar nyelvet sem kellett kötelezően tanítani!) E migránsokról ma már tudjuk, valójában honfoglalók voltak: nagy tömegben idejöttek, elszaporodtak, és a kedvező alkalmat kivárva, külső hatalmak segítségével elszakadtak. Pontosan ugyanez a liberális őrület az, amely napjainkban az afrikai, ázsiai gazdasági migránsok befogadását követeli... Mert a zombi-liberálisnak halvány segédfogalma sincs a történelemről, így okulni sem tud belőle. Vagy ha valamelyest ismeri, akkor olyan lelkesen üdvözli Trianont, mint a leépülőfélben lévő Vágó István.

A legújabb liberális őrület: tiltakozni a kormány népesedési politikája ellen. Orbánék ugyanis - még kimondani is szörnyű - azt szeretnék, hogy ne haljon ki a magyarság (a családonkénti átlag 1,5 gyermek oda vezet), s ezzel ne idézzünk elő egy újabb Trianont. Liberálisainknak ez nem tetszik. Hát elkezdték verni a tamtamot.

Az egyik liberális szerint nem az a baj, hogy fogyunk, hanem hogy buták vagyunk, a másik szerint nem kár értünk, a harmadik szerint pedig nem szabadna ,,nyomasztani" a nőket a szüléssel... Liberálisainkat kilencvennyolc éve és most sem érdekli, ha elfogy a magyar és Trianon lesz belőle. Őket nem érdekli nemzet, haza. Vagy bármi, amiben lélek van.

Ez is Trianon leckéje: többé nem szabad a kormányrúd közelébe engedni a gyávákat, a ,,Merjünk kicsik lenni!" hirdetőit, 2004. december 5-e nemzetárulóit. Azokat sem, akik nemzet helyett a nemzetköziségről, világpolgárságról delirálnak. Akik a magyart lenézik, miközben minden idegent szépnek, egzotikusnak látnak. És akik jutalomfalatkákért bármely idegen hatalomnak kiszolgáltatják a hazánkat. Az se baj, ha nemcsak a kormányrúd közelébe nem kerülnek többé, de saját tanácsukat megfogadva elhúznak Londonba mosogatni, hiszen ott szerintük úgyis olyan csodás...

Mi pedig - akiknek Vörösmarty Szózata az alap, és akik nem akarunk idegen földön élni - kapaszkodjunk össze (Nemzeti Összetartozás Napja), és népesítsük be újra a Kárpát-medencét, a magyarok hazáját! Ez a gyógyír Trianonra! 2002 áprilisában az volt a jelszó: ,,Mindenki hozzon magával még egy embert!" Ma pedig ez legyen: ,,Mindenki neveljen föl még több magyart!"


Link



Varjú Zoltán: TRIANON BŰNÉBEN FOGANT!


A nem szabad, nem azt jelenti,
hogy nem lehet.
..és végképp sem jelentheti azt,
hogy nem kell!
Akkor is, ha nincs rá felelet,
erről mindég és felemelt fejjel,
egyenes gerinccel,
beszélni kell!
Annak legyen ez a szégyene,
aki megcsúfolta a Nemzetet,
az járjon lesütött szemmel,
akinek a kezéhez tapad,
ezrek kiontott vére!
Annak legyen vezeklése mindörökre,
aki mindezt tette, és ezért felel!
A Jó Isten verje érte,
s a lelkében meggyötörve
ébressze rá szégyenére!
Emlékezzetek...
Soha, semmit se feledjetek!
Higgyetek az Úrban és ébredjetek,
mert Ő is hisz, Tibennetek.
Egy egész Nemzet szenvedése,
Trianonnak átkos bűne,
igazságért kiált!
Nincs is arra szó, ami elmondaná,
amit elszakított Nemzetünk,
azóta kiállt.

Maroknyi Székely, keményebb
vagy, mint a szikla!
S porlik az a kő a marokban,
jól összeszorítva.
Te Felvidéki Magyar a fejed,
büszkén tartsd magasba,
emlékezvén, az egyik
legnagyobb Magyarra...
Megőrzi nékünk, hozzá hűen Kassa!
Kárpátok bércein, lengjen lobogója!
A Kárpátok alján, áll még Zrínyi Ilona,
zord időt kiálló, erős büszke vára!
Munkácson dacolva
a nyárral és a téllel
a szikrázó napsütéssel,
jeges hideg öleléssel
Magyar földön, magyar földet,
mindörökre visszavárva!
A Délvidéken járva
a terhes magányban,
szavak nélkül,
gondolatban emlékezem.
Nem! Nem! Soha!
Én nem feledhetem...,
hogy Magyar földre születhettem.
Verjen meg a sors keze
és sújtson Isten haragja,
ha elfeledem,
édes szerető egy Hazámat,
s szeretett Nemzetem
Nem! ...ezt Én soha, nem tehetem!
...mert az lenne a Nemzet
koporsójára vetett utolsó hant,
amely Trianon bűnében fogant!

Nem hagyhatom hát
szó nélkül cinkosan,
sem gyáván megalkuvóan,
vagy telve félelemmel.
Nem!
Én minden reggel,
minden nappal és minden éjjel,
Reátok emlékezem...
és hiszem,
hogy eljön az Igazság!
S elnyeri majd büntetését,
minden gazság!
Nem kell többé, senkinek sem félni!
Szülőföldjén Magyarul beszélni!
Az Őseik jussát kérni!
Ahová megszületsz,
ott tisztességben élni!
Bealkonyulván, s hogyha kell,
büszkén halni,
mindazt akarni,
ami téged megillet!
Ami nem lehet más,
csak egy szégyen nélküli,
IGAZ MAGYARHOZ ÉS
EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLET !

Paks, 2016. február. 9








TRIANON, 1920 június 04. Nemzeti Gyász és Összetartozás


Magyarországgal aláíratott ,,béke" következményeként:

Területe 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre,
Népessége 18.2 millióról 7.6 millióra csökkent.
Magyarország területének 67% - át, népességének 42% - át vesztette el.

Magyarország területe kisebb lett, mint a trianoni Romániához csatolt magyar területek nagysága, 102 ezer négyzetkilométer! Az antant nagyvonalú ígérgetései alapján: a Bánátot Szerbiának és Romániának is odaígérték.

Az egyik ilyen (volt bőven) ,,szerződésben" (1916.augusztus 17, Bukarest) például: Bukovinát, Dobrudzsát, Erdélyt, Tiszántúlt Debrecenig, beleértve Orosházát, Szegedet is Romániának ígérték!
A határ megállapítás végeredménye: 3.3 millió magyar elcsatolása! Erre hívta fel a figyelmet Teleki Pál, az általa készített ,,vörös térképpel".

A Csallóköz esete volt az egyedüli, ahol felmerült francia tiltakozás mellett) az újratárgyalás, azonban eredménytelenül végződött, Benes csehszlovák külügyminiszter fellépése miatt. Az etnikai területeken túlterjeszkedő idegen katonai megszállás, majd a korábbi magyar közigazgatás és oktatási intézmények megszüntetése több százezer kb. 426.000 magyar embert kényszerített menekülésre az ,,új Magyarország" - ra. Közülük: 222 ezren Romániából, 144 ezren Csehszlovákiából, 55 ezren a délszláv területekről.

A ,,békerendszer" nem tudta az egyneműsítés, a homogenitás elvét érvényesíteni a ,,nemzetállamok" létrehozatalakor. A ,,nemzetállami" törekvések - napjainkban is - ostora, a határokon belül élő etnikumokon csattant (csattan).

Az 1914-től 1918-ig tartó első Világháborút lezáró ,,békeszerződések" törvényesítették a győztesek akaratát, a legyőzöttek kárára!!!


Ki, mit tud Trianonról?

Link

Link



Trianon a Rothschild haz altal- nditott parancs volt?

Link









 
 
0 komment , kategória:  Média  
Igazságot Magyarországnak!
  2018-06-03 21:45:44, vasárnap
 
 













IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK!







Komolyan kellene végre venni a tényadatokat és tenni valamit a fennmaradásért. Nem elegendő az eddigi rossz magyar szokás szerint legyinteni és mindent elintézni azzal, hogy ugyan, én egymagam mit tegyek, úgy sincs eredménye. Ennek az időnek vége kell, hogy legyen. A magyarság egyik feladata a példamutatás. Most elsődlegesen egymásnak kell jó példával szolgálnunk. Megjegyzendő, hogy múltunkhoz hasonlóan, hosszabb távon a jövőben ez más népek számára is feladatunk!

Egyértelműen jelzik a Kárpát-medence történelmi, kulturális, művészeti, népességi egybetartozását. Mára bizonyítottá vált, hogy területét uralkodóan mindig is magyar génekkel rendelkező emberek lakták. Hazug az állítás, mely szerint őseink a ma tanított honfoglalás idején érkeztek volna ide.

Honfoglalás, ezt a szót a nyelvújításkor Kazinczy maga is szabadkőművesként, az ő megbízásuk alapján találta ki. A fellelhető korabeli iratok alapján őseink soha nem használták ezt a szót. Mindig hazatérésről, vagy visszatérésről beszéltek.

Az Egyesült Államokban megjelenő tudományos Science folyóirat 2000. novemberben ismertette a genetikai szakterület nemzetközi élvonalának 17 elismert képviselőjének kutatási eredményét. A vizsgálat kiterjedt az USA-tól Ukrajnáig az európai népek származásának és betelepedési idejének felderítésére.

Megállapításuk szerint a magyar fajra jellemző EU19 gén 35-40.000 éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60%, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa. A magyar a legrégebbi európai génjelző.

A magyarság eredettudata a vízözön korszakáig vezet vissza. A víz okozta pusztulás után újjászülető élet és emberi kultúra forrásának hordozója, közvetítője. Az özönvíz után az elsüllyedt földrész, Atlantisz ősi tudását hoztuk magunkkal a Kárpát-medencébe. Ezért történhetett meg, hogy az özönvíz után az eredendő tudás a víz által el nem borított területről, a Kárpát-medencéből terjedt el a Föld többi tájára.







Josefus Flavius zsidó krónikás ie. 37-ben írta:

Magóg és Gomer népei már a vízözön után itt voltak olyan területen, ahol előtte még senki nem járt. Területük Spanyol-ország déli tájaitól a Don folyóig terjedt. Magóg a róla elnevezett magarokat alapította, a görögök őket szkítáknak nevezik. Azaz szűzfoglalással, a Vízözön után érkeztünk a Kárpát-medencébe és nem más népektől sajátítottuk ki 1000 évvel ezelőtt a területet! Ez alapján történelmünk sem csupán az elmúlt 1000 évből áll!







Xenofon írja:

Európában az özönvíz óta szkíták uralkodnak.


Árpád vezetésével a hazajövetel jelentősebb ütközetek nélkül történt, hiszen itt a visszatéréskor magyarul beszélő rokonokat találtak. Üngürüsz szerint, amikor Hunor (azaz Árpád népe) Pannónia tartományba érkezett, látta, hogy az ottani népek az ő nyelvükön beszéltek. Anonymus megemlíti a székelyeket, akik Árpád elé mentek és csatlakoztak is hozzá.

Anonymus és Kézai Simon visszaköltözésnek, Thuróczy János visszatérésnek, Székely István és Heltai Gáspár második bejövetelnek, a Képes Krónika, Ranzano és Bonfini nagy visszaköltözésről ír.

A magyarok egy szétesett Európába érkeztek vissza. A Kárpát-medencében őseink ezek után olyan szilárd jogállamot hoztak létre, mely 1000 éven át a Szent Korona alá tartozó népek között viszonylagos békét és jogokkal biztosított együttélést teremtett.







J.J. Modi indiai professzor szavai:

Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyőztek róla, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak- s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottja Európában, mely magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme. Kutatásaim alapján a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja.
Atilla a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki mint igaz hős, lovagias és nagylelkű volt.”

Könnyű volt így a Habsburgoknak meggazdagodni és ez által Ausztria gazdaságát fellendíteni, Magyarországot pedig leigázva, kifosztva, szabadságharcát vérbe fojtva nyomorban hagyni.

Ezért ne akarjon ma senki olyan buzgón a nyugat gazdagságához felzárkózni!

Meggazdagodásuk egyik alapja a tőlünk el-és kirabolt kincsek hatalmas készlete, továbbá a magyarság egyedülálló és kivételes tudásának kihasználása és annak kamatoztatása. És ez nem csak Ausztriára vonatkozik!

Lásd Atilla NagyFejedelemmünk több szekér elrabolt avar kincsét, aranyát, melyeket ma úgy mutogatnak a nyugati múzeumokban, mintha az örök időktől az ő tulajdonukban lenne és az ő kultúrájukból származna.







De nézzünk szét keleten is!

Az orosz területeken feltárt szkíta halomsírokból tömegesen kerültek elő a finom munkával, a korhoz képest a legnagyobb tudással megművelt arany tárgyak, szobrok, ékszerek.

A tuvai halomsírból előkerült több ezer arany tárgyat a század legnagyobb régészeti feltárásának tartják. A halomsír (kurgán) 800m hosszú és 30-50m magas. A lelet együttes egyértelműen igazolja a szkíta származást és a korhoz viszonyított magas fokú és páratlan műveltséget. A leletek jelentéstartalma a magyar hagyományokat jellemzi: több ezer aranyból készült ló, csodaszarvas, Turul szobor került elő. A szobrok és ékszerek mindegyikét a finom, gondos, nemes kidolgozás, az élettel teli mozgékonyság jellemzi, ellentétben más népek korabeli leleteivel, melyek képtelenek az életerőt tárgyaikban ábrázolni.

A további ásatásokat a nagy mennyiségű kincs miatt fegyveresen őrzik. És ez szintén a mi örökségünk, melyről hallgatnak.


Beszélhetünk továbbá az iraki bombázásokról, a Bagdadi Múzeum kifosztásáról.


Sokan nem tudják, hogy a bombázásokkal őseink eddig fennmaradt kultúráját tették tönkre és tüntették el. A bombázások nem csak a föld színéről, hanem a sivatag homokja alatt is lerombolták a több ezer éves kultúrát.

Első hallásra teljesen értelmetlennek tűnt a sivatag homokjának bombázása. Nem véletlenül irányították a rakétákat mélyen a föld alá. A Bagdadi Múzeumból teljesen tudatosan, listával a kezükben vitték el és vitették el a lakossággal származásunk és ősi múltunk dicsőségét igazoló emlékeit. Az iraki háború egyik valós célja ez volt.

A magyarság egy része a jelenlegi Irakból származik Legközelebbi rokonaink a kurdok. Számos felkelés és a nagyhatalmak számos ígérete ellenére ma sem rendelkeznek önálló állammal. Az Iránhoz, Irakhoz és Törökországhoz tartozó területeken élő kurdok a legnagyobb nép a világon, melynek nincs hazája. A szabadságukért harcoló kurdokat a jelenlegi hatalom negatív ítélettel felkelőknek, lázadóknak nevezi.


További információ...


A Kr. e. 3.800-ban alapított Urusolymot az Egyiptomból kivonuló hikszoszok Urusolyma néven erőddé alakítottak, írja Flavius. (hikszosz = hys-Kos, gis-KUS; királyi szittyák, Kosiak.)
Az eredeti SOLYMA elé Nagy Sándor idejében irtak a 'Hiero' (szent) nevet, úgy lett belőle Hierosolyma s abból Jeruzsálem.

Hogy a zsidók hogyan kerültek a mai Izrael (Palesztina) 'ígéret földjére', arra ismét Zakar prelátus vet fényt ugyanazon a helyen:

Valószínű, hogy a hikszoszok (szkíták) Egyiptomra mért súlyos csapásai tették lehetővé a zsidó nép Egyiptomból való kimenekülését és az elpusztított városokban talált aranytárgyak magukkal vitelét. Ezt a lovas szittya népet követték, azután a zsidók a pusztai vándorlásuk után Kánaánba is, ahol már addig a szittyák jól berendezkedtek, városokat építettek. Hogy miképpen irtották ki fokozatosan a zsidók a szittyákat, arról elég bőséges adatokat közölnek a szentírás könyvei.

Ez egyúttal arra is magyarázatot ad, hogy miért kellett a zsidóknak teljes negyven éven át vándorolniuk a pusztában, amikor a távolság Kairótól Jeruzsálemig légvonalban mindössze 430 kilométer. Bujkáltak a szittyák elől.


És idézet a Wikipédiából: Kereszténység

A keresztények számára Jeruzsálem Jézus városa, ahol az evangéliumi történetek szerint kínhalált szenvedett, feltámadt, s ahová majd az ítélet napján visszatér. Itt űzte ki a kereskedőket a templomból, itt szolgálták fel neki az utolsó vacsorát, s pünkösdkor itt jött létre maga a keresztény egyház. Az Újtestamentum több, mint 100-szor említi a várost. Nincs is a keresztényeknek fontosabb zarándokhelye. A keresztények középkori térképein Jeruzsálem a világ közepe. A várost felkereső vallásos keresztények elzarándokolnak Jézus keresztre feszítésének helyéhez, s a sírhoz, amelyből feltámadt. Ugyanezen oka volt annak is, hogy a keresztes háborúk során Jeruzsálem megszerzéséért folytak a legvéresebb harcok. A Vatikán szeretné, ha az ENSZ nemzetközivé nyilvánítaná Jeruzsálemet, és a pápa felajánlotta, hogy közvetít a béketárgyalásokban.

II. András óta a mindenkori magyar király egyben Jeruzsálem királya is.


Mit mond Nitti, volt olasz miniszterelnök?

Francesco Nitti, Olaszország volt miniszterelnöke "Nincs béke Európában" című művében Magyarországról a többi között ezt írja:

Magyarország szenvedte a legsúlyosabb területi és gazdasági megcsonkítást. Ez a szegény ország, amely egykor a civilizációt és a kereszténységet is megmentette, olyan kegyetlen bánásmódban részesült, amelyre nem találni magyarázatot, hacsak nem a szomszédos népek prédára való vágyában és abban a tényben, hogy ezek az alantasabb népek, látván az erősebb legyőzését, teljes tehetetlenségre kívánták kárhoztatni. Tényleg semmivel sem lehet igazolni azokat az erőszakos rendszabályokat és azt a kizsákmányolást, amely magyarföldön történt. Ami Magyarországon a román megszállás során lefolyt, a rendszeres rablást és rombolást sokáig igyekeztek titkolni. A háború után Magyarországtól mindenki áldozatot kívánt és nem akadt senki, aki érdekében egy békülékeny, jó szót szólt volna...

Valamennyi hadviselő állam közül talán Magyarország az az ország, amely lakosságának számához viszonyítva a legtöbb halottat vesztette: a Habsburg-monarchia tudta, hogy számíthat a magyarok hősiességére s a legvéresebb vállalkozások tömeggyilkosságára jelölte ki őket. így ez a kicsiny nép ötszázezernél több halottat és tömérdek hadirokkantat áldozott fel.
Egy nép, amely olyan szellemi fokon van, mint a magyar, elfogadhatja jelenlegi status quoját ideiglenes szükségül, de remélhetjük-e mi, hogy nem fog igyekezni mindent visszaszerezni, amit igazságtalanul elvesztett és nem lesz-e néhány éven belül újabb és rettenetesebb háború.

Ugyancsak Nitti írja "Európa hanyatlása és az újjáépítés útjai" című művében a következőket:

Az összes legyőzött országok között Magyarországon él leghatalmasabban a nemzeti érzés. Bizonyos, hogy a büszke és kitartó magyar nemzet még talpra fog állani és senki sem hiszi, hogy Magyarország sokáig tűri a trianoni szerződés kemény rendelkezéseit. A magyar bíboros hercegprímástól kezdve az utolsó parasztig senki sem nyugodott bele mai sorsába. Magyarország ezer éven át nagyon sokszor megmentette Európát és a kereszténységet az ázsiai betörésektől és ma is Európa legfontosabb bástyája a bolsevizmus ellen.

A háború után három évvel Budapesten még mindig ott voltak a szövetségközi katonai ellenőrző bizottságok. 1922. április 15-ig ott volt az angol katonai bizottság 19 tisztje és 18 altisztje. A franciának 22, illetve 48, az olasznak 33 és 62, a japánnak 6 tisztje volt ott. Április 15-e után csökkentették a missziók létszámát. A missziók tagjai nemcsak, hogy általában elsőrangú szállodákban éltek a magyar állam költségén, hanem fizetésüket is saját országuk pénznemében kapták. A természetben kapott szolgáltatáson és e fizetésen kívül a katonai misszió tagjai még más járandóságot is kaptak.

A jóvátételi bizottság, valamint a határmegállapító bizottság és a katonai bizottságok kiadása akkora, hogy amikor olvassuk, megalázást és borzalmat érzünk. Nitti nyilatkozatai közül legérdekesebb talán "A béke" című könyvének magyar fordításához fűzött előszava, melyben a többi között ezt mondja:

A versaillesi szerződés és a saint-germaini, trianoni, neullyi szerződések a legbecstelenebbek, amelyeket csak ismer a modern történet. Ezek Wilson valamennyi elvének megtagadását jelentik és megszegését mindannak, amit az antant a háború alatt hirdetett.

Egyetlen néppel sem bántak el azonban gonoszabbul, mint a magyar néppel: egyetlen országot sem kínoztak meg, marcangoltak szét s raboltak ki jobban. Magyar­ország lakosságának szétosztása a modern civilizáció egyik legszégyenteljesebb lapja. A magyaroknak nincs többé fegyverük s nincs pénzügyi eszközük sem, a lelkük azonban szilárdabb, mint valaha volt. Nem lennének annak a nemes és lovagias nemzetnek sarjadékai, amely megmentette Európát a barbárok beözönlésétől, ha megtörtek volna a fájdalom eme korszakában.

Az angol, francia és amerikai írók közül többen elismerték Magyarország megcsonkításának igazságtalanságát. Egyikük sem akart azonban rámutatni arra, hogy ki volt a felelős ezért a bűnért.

Amikor én mint Olaszország miniszterelnöke résztvettem a nemzetközi konferenciákon, már túlkéső volt a szerencsétlenség elhárítása: sokat szenvedtem azonban ezért a bűnért, amelyet ilyen könnyelműen követtek el s ma is kérdem, miért követelték Clemenceau és munkatársai, - őket az a gondolat vezette, hogy szolgálatot tesznek ezzel azoknak az államoknak, amelyeknek elő kell segíteniük a francia hegemóniát, - hogy ilyen lehetetlen módon osszák fel az ősi Magyar földet.

A magyar nemzet rá fog találni a maga útjára.

Előre látom, hogy Magyarország új háború és új rombolás nélkül vissza tudja venni elvesztett területeit.

Ennek a kilátásnak biztosítása végett meg kell azonban őriznie jelenlegi józanságát és össze kell szednie magát. A nagy fájdalmak lesújtanak, de gyakran a feltámadás okai. Ami a holnapot illeti, minél erősebb lesz Magyarország, s minél nagyobb lesz ellenálló képessége, annál inkább fognak neki igazságot szolgáltatni.







Hazaárulók akadtak minden időben. Előbb, vagy utóbb ítélt fölöttük a nemzet, s ítélete ellen nem volt fellebbezés.

Az elmúlt évtizedek nemzetközi, helyesebben hazátlan és nemzetbontó szellemi irányzata azonban hézagot nyitott a társadalom ítélőképességén, s abban a hézagban megjelent az új kor lovagja, a kávéházi hős, aki milliókat keres, a szélhámos, aki milliókat csap be. Megjelent elegáns öltönyében, unott arcával, cinikus vicceivel, tömött pénztárcájával, és a csodálkozó társadalomnak bemutatta a modern hazaárulás művészetét.

Mert csak úgy püffedt a jóléttől: a kávéház természetesen azonnal melléállt, majd a kabaré, a színház, s a gazdátlan utcai irodalom egy-kettőre lovagjává avatta. Vitézi tetteit hirdették széltében a márványasztalok között, ódákat zengtek hősiességéről, leleményességéről, életrevalóságáról, cinizmusáról, s arról, hogy nem ismer hazát, nemzetet, becsületet, erkölcsöt, törvényt, nem ismer semmit, csak a maga falánk érdekeit.

A társadalom nézte a színjátékot, előbb csodálkozott, aztán megdöbbent, majd a kabaré olcsó tréfái megnevettették, s végül tapsolt a bűvésznek, akinek minden sikerült.

Így született meg a modern hazaáruló. Kávéházi erkölcsbírák javaslatára a közvélemény lovaggá ütötte, s az eszmék zűrzavarában felserdülő fiatalság számára az élelmesség és a gyors meggazdagodás mintaképévé tették. Szellemi hatalmasságok hódoltak be előtte, s a konjunktúra hatlábú táltos paripáján vígan vágtatott új meg új kalandok után.

Istennek hála, megszűnt már az a beteges korszak mely létrehozta. (…) Valami azonban mégis itt maradt belőle, halványuló emlékén kívül. Annak a szellemnek néhány parányi széthullott darabja, mely ezt a modern hazaárulást eszménnyé tudta emelni.

Ugyanennek a szellemnek a hordozói azok az apró gonosztevők is, akik itt-ott, városon és vidéken egyaránt ravaszkodnak előre-hátra, s nem akarják megérteni, hogy az ő hitvány kis bőrüknél a haza jövendője sokkalta fontosabb. Nem akarják megérteni, hogy a haza, aki védi, tartja, hizlalja őket, s annak kijátszása nem egyéb, mint szembehelyezkedés a nemzet érdekeivel.

() Nehéz és felelősségteljes harcot vívunk jövendőnk érdekében, s aki ebből a küzdelemből kivonja magát, aki a közösség érdekei mögött is csak a maga hasznát keresi, aki ravaszkodik, alattomoskodik, megkárosítja a nemzetet: az hazaáruló. Hazaáruló, a szó közönséges értelmében, és megérdemli, hogy a nemzet megvetésén kívül az igazságtevés büntető keze is lesújtson reá.

Ideje, hogy felébredjünk végre, és a társadalom egységes fellépésével kipusztítsuk magunk közül ennek a modern hazaárulásnak szellemét, mely kísérteni a múltból visszajár. (…)

Ideje, hogy lerántsuk a leplet erről a múltból átöröklött ál-leleményességről, botcsinálta életrevalóságról. Mert ami alatta van, az hazaárulás, ocsmány és közönséges. Hazaárulók akadnak minden időben. De ítél felettük a nemzet, és ítélete ellen nincsen fellebbezés!

Szamosvidék (Dés) 1942. április 4. 14.15. szám







Mit mondtak a trianoni igazságtalanságokról a következő személyiségek?


Lloyd George / a béke diktátum angol aláírója /:
"Az egész dokumentáció, melyet szövetségeseink a béketárgyalások alatt rendelkezésünkre bocsájtottak, csaló és hazug volt. Mi is hamis alapokon határoztunk."

Lord Newton / - a Lordok Házának tagja, Anglia / :
"Romániát, Csehszlovákiát és Jugoszláviát kivéve, egész Európa kezdi belátni a trianoni egyezmény igazságtalanságait. Legfőbb ideje volna már Magyarország sorsát bölcsen és békésen elintézni. "

Lord Sydeman / a Lordok Házának tagja /:
"Engem mindig az döbbentett meg, hogy vajon milyen befolyás következtében részesült ilyen kegyetlen eljárásban az az egyetlen fél, amely nem volt felelős a világháborúért. Talán egykor napfényre kerül az igazság. "

Edgar Wallace / író.
"Erélyes híve vagyok minden olyan lépésnek, amely felszabadítja Magyarországot annak az igazságtalanságnak elviselhetetlen terhe alól,amely alatt sínylődik "


- A történelmi folyamat, amely 89-ben kezdődött és a 2000-es évek elejéig tartott, legalább fél tucat olyan komoly történelmi lehetőséget eredményezett, amikor akármelyik magyar kormány tehát az Antall-, a Horn-, vagy az Orbán-kormány valamelyike, akár a diplomácia, akár a fegyverek erejével beavatkozhatott volna a 90-es években ugyanis még volt magyar hadsereg. Határozottan állítom, hogy horvát szövetségben visszaszerezhettük volna a szerbek által elvett területeinket. - A Horn-kormány 94-98 közötti időszaka pedig nem elhanyagolható, hiszen a történelmi Horvátország felszabadítására elindították 1995-ben az Oluja (Vihar) fedőnevű hadműveletet. Horvát részről már 1990-ben felvetődött egy szövetség létrehozásának gondolata Magyarországgal. Óriási jelentőségű lett volna a két ország szövetsége, ezért az akkori magyar kormány felelőssége igen komolyan felvetődik.







Tekintse meg a folytatást!


Történelemportál - Harmadik Trianon előtt

Link



Tartsd magad, nemzetem! - énekli Majorosi Marianna


Tartsd magad, nemzetem!

... tipornak rendesen.


Ellopnak, eladnak, zsarolnak, pusztítnak végtelen.
Kígyók a kebleden, szitok a neveden,
tovább nem engedem, tovább nem engedem!
Azért mert hont adtál, mindenkit fogadtál,
zsoldosok, kufárok, tolvajok kezére jutottál.
Hittél a Nyugatnak, s mindenkor becsaptak,
elvennék múltadat, ásnák a sírodat.

Táltosok repülnek át az éjen,
s kitűzik az ökör-koponyát.
Sebeinket begyógyítják szépen,
s megvédik majd Árpád otthonát.
De addig szüntelen, légy résen nemzetem,
nézd a sok csillagot, 48?, '56 ott ragyog.
Értsd meg a lényegét, fogjuk egymás kezét,
fogjuk egymás kezét, ahogyan soha még!

Tartsd magad, nemzetem, tipornak rendesen.
Ellopnak, eladnak, zsarolnak, pusztítnak végtelen.
Kígyók a kebleden, szitok a neveden,
tovább nem engedem, tovább nem engedem!


Tartsd magad Nemzetem! - Videó

Link



Tartsd magad, nemzetem!

Pearce Higgins / egyetemi tanár, Cambridge /:
"Nem kételkedek benne, hogy eljön az alkalmas pillanat a békeszerződés reviziójára. "

Conti / egyetemi tanár, Olaszország /:
"A háború utáni helyzet károsabb volt Magyarországra, magánál a háborúnál. Hogy ezt jóvá kell tenni, az kétségtelen."

Louis Duval Arnoud / párizsi képviselő /:
"A művelt Nyugatnak nem szabad ilyen határokat megtűrnie."

Cherfis / tábornok, író, Franciaország /:
"A trianoni béke, amely tudatlan, sőt talán rossz -indulatú politikusok csináltak, valóságos szégyen ránk nézve. Igazságtalan és képtelen intézkedéseket tartalmaz. Magyarország története századokon át tele van dicsőséggel s tudjuk, hogy védőbástyája volt a kereszténységnek a törökök ellen és ezért megérdemelte volna, hogy ne csonkítsák meg. Ezt a békeszerződést meg kell és meg fogják változtatni."

Pozzi / francia szakértő, aki jelen volt a tárgyalásokon /:
"Pasics, Masarik és Bratinau, de különösen Wilson és Clémenceau olyan játékot játszottak, amely egykor a világtörténelem szégyene lesz."

Lenin:
"Trianonban útonállók, gyilkosok diktálták a békét."

Mitterand :
"Ami Trianonban történt, az mocskos dolog volt."


Amikor még őseink saját vallásukat gyakorolták olyan népuralom (demokrácia) virágzott, amelynek nem volt párja az akkori Európában. Közösségi népuralom volt ez, olyan társadalom, amelynek valóságos mivoltát fel sem tudta fogni a környező világ.

Vajon miért kellet a jól működő államrendszert, vallási gyakorlatot és az évezredes rovásírásunkat teljesen eltörölni a föld színéről, egy embertelen népirtással? A történetet a linkre kattintva elolvashatja: http://www.magtudin.org/Grandpierre%20Elrablasa.htm


Grandpierre K. Endre: A MAGYAROK TITKOS TÖRTÉNETE

Link



Grandpierre K. Endre A MAGYAROK ISTENÉNEK ELRABLÁSA

AVAGY

A MAGYAR FAJ NAGY ELÁRULTATÁSA HITELES TUDÓSÍTÁSÁT BETŰHÍVEN KÖZÖLJÜK:


1. (A magyarok) "Ősrégi népek (antiquiores gens),

2. Valaha igen bölcsek voltak.

3. Jószerivel semmilyen bűn nem fordult elő köztük.

4. Arany, ezüst, (igaz)gyöngy annyi volt nekik, mint a földjük folyamaiban található kavics.

5. Nem kívánták a másét, mindnyájan jólétben éltek.

6. Nem paráználkodtak, egynejűségben éltek."

7. Szkítia népét - "dentumogeroknak nevezik a mai napig és soha semmiféle hatalomnak az igáját nem viselték".

"A szkíta nemzetet bizony semmiféle uralkodó nem hajtotta igája alá."
"Dáriust, Cirust és Sándort nem számítva, a világon egyetlen nemzet sem merte lábát az ő földjükre tenni."
Ez a három támadó is megsemmisítő vereséget szenvedett a szkíták földjén.
"Tudniillik Dáriust, a perzsák királyát csúfosan megkergeték, úgyhogy Dárius ott nyolcvanezer embert veszített s nagy rettegve szaladt Perzsiába.
Ugyanazok a szkítiaiak Cirust, szintén a perzsák királyát háromszor harmincezer emberével együtt megölték.
Nagy Sándort Fülöp királynak és Olimpiádisz királynénak a fiát, aki sok országot harcban leigázott, szintén szégyenletesen megfutamították."

8. Az igazságos szkíták - magyarok - ókori édeni állapota és vele szelíd jámborsága is levedlett a rájuk törő ádáz ellenség háborúi során.

9. Ugyanis a szkíták keményen bírtak minden fáradalmat meg testileg is nagyok, a harcban pedig vitézek voltak.

10. Semmijük sem lehetett a világon, amit ne tettek volna kockára, ha sérelem esett rajtuk.

11. S amikor a győzelem az övék lett, éppenséggel nem törték magukat a zsákmány után, mint utódaik közül a mostaniak, hanem csak dicsőséget kerestek maguknak ezen az úton.

12. A fenntnevezett szkíta nemzet pedig kemény volt a harcban és gyors a lovon: a fején sisakot hordott, az íjjal, nyíllal különbül bánt, mint a világ összes nemzetei közül bármelyik, s hogy csakugyan ilyen volt, azt az utódaikról is megismerhetitek."


MAGYAROK ISTENE óvja nemzetünket!


Link



FELTÁMADÁSRA VÁRVA! TRIANON /Hagyaték /

Link



Trianon 2.órás dokumentumfilm.

Link








EGY MONDAT TRIANONRÓL


Ha mi, magyarok, megkérdőjelezzük történelmi hőseink tetteit, ha kinevetjük, gúnyoljuk és lenézzük mítoszainkat, legendáinkat, ha elfelejtjük szájhagyományainkban élő meséinket, azok tanításait,

ha nem emlékezünk meg méltóképpen a történelmi ünnepeinken, legyen az győzelmi, vagy tragikus,

ha élő közösségünk eleven részeként az ünnepek már csupán a fogyasztásról, a nagy bevásárlásról, esetleg a hosszú hétvégék adta wellness lehetőségekről szólnak,

nem pedig a megélendő hagyományokról és értékekről, amelyekből a közösség minden egyes tagja szellemileg és lelkileg táplálkozik, fejlődik és jobbá válik,

akkor eljött számunkra a végítélet, a kulturális pusztulás, a szellemi öngyilkosság, a valódi, választott Trianon, és szép lassan eltűnünk a történelem süllyesztőjében,

mert ha kiszorítjuk nemzetünk lelkéből és az ünnepekből a ritkán látott vendéget a "szentet", s marad helyében a &#8220;profán",

akkor elveszejtünk minden olyan értéket, amely összekapcsolja az egyik embert a másikkal, magyart a magyarral,

s menthetetlenül elidegenedünk, elmagányosodunk úgy, hogy közben észre sem vesszük, hogy vannak testvéreink, hasonló nyelven beszélők körülöttünk,

országhatárokon belül és túl is, s ha nem tudunk kellő mélységben csak egy percig is, akár egy vers elolvasásával, egy rövid beszélgetéssel, a himnusz meghallgatásával, egy rendezvényen való részvétellel a trianoni tragédiára és a határok feletti összetartozásra gondolni,

akkor végső soron a beleszületett közösségünket, a nemzetünket és önmagunkat is eláruljuk, ami csak látszólag lenne a mi saját golgotánk, hisz tovább erodáljuk magyarságtudatunkat,

és bűnt követünk el gyermekeinkkel, s unokáinkkal szemben is.

Nagy Ervin (1977) filozófus

















 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Idézetek: A szív szavai 4.
  2018-06-02 21:45:46, szombat
 
 








IDÉZETEK: A Szív szavai 4.


Mottó:

"Az életünk idézetek nélkül nem teljes"




-










































































































 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
Idézetek: A szív szavai 3.
  2018-06-01 20:30:49, péntek
 
 







IDÉZETEK: A SZÍV SZAVAI 3.


Mottó:

"Az életünk idézetek nélkül nem teljes"









































































































 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
Hírmorzsák - Június
  2018-06-01 19:30:49, péntek
 
 




HÍRMORZSÁK - JÚNIUS


Mottó

"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor, Füveskert


"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."

(Burke)








Napi migráns minden nap: Olvasd - terjeszd!


A migránsáradatról mindennap - Klikk a Linkre






Link



Hirkereső





Link








1Marxista szeánsz állami pénzen: Heller Ágnes, Vajda Mihály és Krausz Tamás szónokol '68-ról
/A magát mérsékelt konzervatívnak nevező Hörcher Ferenc vezette MTA Filozófiai Intézet tartja azt a konferenciát, amelyen a legvállalhatatlanabb kriptokommunista előadók és fiatalabb követőik beszélnek Lukács Györgyről és a csudálatos '68-as mozgalomról. Az első plenáris előadást Heller Ágnes tartja, később a magyargyűlölőként elhíresült egykori marxista, Vajda Mihály következik, hogy szombaton Krausz Tamás értekezzen Lukácsról. Mindezt két napig, állami pénzen. Vajda korábban gyakorlatilag azt írta, hogy a magyar parasztoknak (esetleg paraszt magyaroknak) köszönhetjük a diktatúrákat./

Link



FRISS! - Győztek az olaszok Brüsszellel szemben! Hazazavarják a migránsokat!

Link



Beindult az uj olasz kormany osszegyujtik a migransokat az utcakrol aztan vissza veluk afrikaba

Link



A némber szerint Kormányunk törvényjavaslata korlátozná a migránsok jogait

Link



2Eurómilliárdokat szán Brüsszel a befogadásért Németországnak jutalomból

Link



4Trianon: a nemzetvesztő liberális politika mementója

Link



5Kurz brutalis csapast keszul brusszelre merni

Link



6Óriási adósságtól szabadul meg végre Magyarország kormánya
/2018. ápr.: 27.644 mrd Ft adósság, ami 898 mrd Ft-al több a tavaly év véginél/

Link



,,Kaszálni kell és ezért a pénzért nem akarnak dolgozni" (5-15 Ft/m2/

Link



8Itt a veg megugorhatatlan akadaly tornyosul Brusszel előtt

Link



Szétszedik a kommentelők az Alfahírt

Link



9Ausztria bekeményít
/Kurzék közölték, nem fogják tűrni, hogy Bécs is Brüsszellé vagy Párizzsá változzon. Ha szükséges, lezárják a határokat is. Katonákat, harckocsikat vezényelnek a határra.
Ausztria ,,széplelkű" szubkultúrája sír, és Brüsszellel és Berlinnel együtt lépéseket követel az osztrák kormány ellen. De mit csináljanak? Ilyen-olyan eljárás, szankció?
Jól hangzik, most Brüsszelben és Strasbourgban meg is szavazná a többség. Csakhogy az már a jelenlegi uniós rendszer összeomlásához vezetne. Mert ha a Kurz-kormány kitart, akkor ellenük is marad végső lépésként a kizárással való fenyegetés.
S akkor mi lesz? A lengyelek szavazati jogát megvonják, mert saját maguk akarják megszabni igazságügyi rendszerük működését. A magyaroktól pénzt vesznek el a Stop Soros miatt. (Mellesleg, észrevették a párhuzamot a ,,külföldről való finanszírozás" tiltása miatt? Kit is védenek megint az EU bürokrata urai?)
De kétségünk se legyen, a csehek és a szlovákok is kapnak a fejükre, mert nem kérnek a migránsokból. Ehhez jönnek most a ,,keményfiúk", az osztrákok és az olaszok. A dánokkal is kell valamit kezdeni, hiszen a minap betiltották a burka viseletét. Dőlnek a píszí dominók.
Előbb vagy utóbb valakin példát kell statuálni, csakhogy egyre többen vannak a ,,renitensek", és ha összefognak - akkor a merkeli-macorni-junckeri álomnak annyi!
Még a végén nem ők zárnak ki, hanem őket teszi partvonalra Európa lakossága./

Link



11Merkel végre elismerte Orbán és Magyarország érdemeit!

Link



Magyarország nekünk végzi el a munkát!

Link



13Végre!
Megszűnhetnek az áldatlan állapotok a főváros és a vidéki városok közterületein - bekerülhet az alkotmányba az utcán élés tilalma - rövid lapszemle
A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás, hiszen minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely.
Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítássál biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni.
A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy
sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek.
Bajkai István arról is beszélt, hogy "az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert biztosítanak", azaz például nappali és éjszakai szálláshelyeket és egyéb ellátási formákat azoknak, akiknek az élete elnehezült, és nem tudnak saját otthonban lakni.
Bajkai István arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud megfelelő szállásról.
A kormánypárti képviselő aláhúzta: Budapest nemcsak az itt élők otthona, hanem Magyarország és a Kárpát-medence szellemi, kulturális, gazdasági és politikai központja is.
Origo

Link



b]Nyílt levél Németország budapesti nagykövetének

Az önök kedvenc érve, hogy egy bűncselekmény elkövetését nem lehet valamely etnikummal azonosítani, egy bűncselekmény elkövetése miatt nem lehet megbélyegezni egyetlen népcsoportot sem. Olyannyira igazuk van, hogy egyetlen normális ember sem mond soha ilyesmit, egyetlen normális ember sem állítja, hogy egy bűncselekmény elkövetéséért egy egész népet, népcsoportot, etnikumot terhel felelősség.

Persze ezalól is van kivétel. Önök például immáron több mint hetven éve megszállottan és önsorsrontó módon ostorozzák önmagukat - értsd: az egész német nemzetet! - a második világháború bűnei miatt, immáron a negyedik generáció születik meg lassan, amelyiknek szembe kell néznie az örök és jelek szerint soha el nem múló német lelkiismeret-furdalással, önostorozással, kisebbrendűségi érzéssel és frusztrációval, csak azért, mert dédszüleik elkövettek egyszer valami szörnyű bűnt.

(Egy szörnyű bűnt, amelyért persze súlyos felelősség terheli az első világháború győzteseit, a leginkább a németséget és a magyarságot megalázó, nyomorba döntő, cinikus, kegyetlen és aljas antanthatalmakat, amelyek idestova száz éve mossák kezüket, és az igazságosztó, továbbá a morális orákulum szerepében tetszelegnek. Miközben ők az egyedüli felelősei a második világháború kitörésének, és így társtettesei a második világháború minden iszonyatának.)

Igen, egyebek mellett ennek a német önostorozásnak, beteg frusztrációnak, önsorsrontó kollektív elmebajnak következménye Susanna Feldmann halála. A lelkét, tartását, hitét, hagyományait és múltját vesztett németséggel ugyanis bármi megtehető.

Többek között az is, hogy megkérdezésük nélkül és akaratuk ellenére rájuk lehet szabadítani az egész harmadik világot, Afrikát és a Távol-Keletet, no meg a Közel-Keletet is persze, mindent és mindenkit, akiknek szörnyű sorsáért önmagukon kívül szintúgy a dicső antanthatalmakat terheli a legnagyobb felelősség, úgy is, mint az egykori legnagyobb gyarmattartókat.

És ezt a felelősséget most ,,megosztják" a frusztrált és beteg németséggel, amely a mai napig a bűnös és a méltán bűnhődő szerepébe van kényszerítve, és amely lassan bele is merevedett ebbe a szerepbe, és a ma megszülető német csecsemő első szavai még mindig azok, hogy ,,Bocsánat, amiért németnek születtem".

Ezért és így vannak önöknél az integrálhatatlan, Euró­pával összeegyeztethetetlen, ellenséges és tökéletesen haszontalan, mindenre alkalmatlan milliók. Akiknek egy kisebbsége - nem az egész! - megerőszakolandó és megerőszakolható alsóbbrendűként tekint a német lányokra és asszonyokra, és néma, ellenállásra, védekezésre, főleg ellentámadásra képtelen birkaként tekint a német férfiakra.

És sajnos nagyjából jól is látják a helyzetet. Így aztán megerőszakolják, megbecstelenítik a német asszonyokat, lányokat, adott esetben öregasszonyokat is, olykor - sajnos egyre gyakrabban - meg is ölik áldozataikat, és a német reakció erre az, hogy ,,egyetlen etnikumot sem lehet a bűnnel azonosítani, a rasszizmus pedig amúgy is tilos; nézzünk inkább félre, és leginkább hallgassunk, nehogy nagy zaj legyen ezekből a dolgokból, hát hova is vezetne az!".

Így vezetik ki önök saját magukat a létezésből. Tudva tudják, hogy a magukhoz beözönlő félelmetes és nem ide való tömeg 90 százaléka soha semmilyen hasznot nem fog hajtani a német társadalomnak. Tudva tudják, hogy soha nem fognak integrálódni.

Tudva tudják, hogy szegregátumokban fognak élni, létrehozzák a maguk párhuzamos társadalmait, a no-go zónákat (ezek létezését még egy éve mindenki tagadta a fősodratú politikában és médiában, ma már nyíltan beszélnek róla), felélik a szociális rendszert, ellehetetlenítik a jóléti társadalmat magát, koszt, bűzt, szennyet és elviselhetetlenséget teremtenek, nem dolgoznak.

Döntő többségük nem is akar, a maradék nem tud, mert nem ért semmihez, amire a német iparnak vagy szolgáltatásnak szüksége lenne, a nyelvet nem beszéli, nem is akarja vagy nem tudja megtanulni, az iskolákban ellehetetlenítik a tanítást és terrorizálják ,,fehér", ,,keresztény", ,,német" diáktársaikat, és a reakció erre is a csak ezeket bátorító csend és félrenézés. És igen, egyre gyakrabban ölnek.

Kiutasítani őket nem lehet, kiröhögik a német hatóságokat és a bürokráciát, amely német bürokrácia amúgy is önmaga paródiájává vált, hozzárohadt a körülményekhez, lásd a brémai skandalumot a pénzért árusított letelepedési engedélyekről.

Ezt csinálták maguk a saját hazájukból. A fekete-erdei klinika és a Derrick irigyelt, csodálatos és csodált, tiszta, rendes és gazdag világából. Maguk nagyobb bűnt követnek el most, mint dédszüleik akkor elkövettek, és akikre hivatkozva most megteszik azt, amit megtesznek.

Maguknak sem lesz bocsánat. Vagy azért, mert nem is marad német, aki majd megbocsásson, vagy azért, mert egyszer végre fellázadnak a maradék németek, és pontosan oda fogják magukat sorolni, ahová a dédszüleiket: a nemzet gyilkosai közé.

És maguk pontosan ezt is fogják érdemelni.
Bayer Zsolt - Magyar Idők


Link


14Migransokkal roskadasig megtelt hajok varjak az olasz partok elott hogy kikothessenek


Link



15AGYHALÁL - Golyóálló üvegfal védi ezentúl az Eiffel-tornyot

Link



16Bll Jamieson brusszelnek: Olvassanak egy kis magyar tortenelmet mielott szembeszallnak veluk

Link



Szánalmas! Antiszemita kártyával tromfolnának a kereszténységre /sivalkodáshullám a balliberális brancson/



17Kemény támadás! Orban Viktor nekiment Brusszelnek

Link


Itt a vegso csapas a migransokra az osztrak kormanytol

Link



Nap videója: Egyetlen felvételen az iszlám európai térhódítása

Link



18Kesz vege! Egyedul maradt Merkel a migransaival! Megdobbento kijelentest tett a francia elnok

chttp://hungaryexpres.com/kesz-vege-egyedul-maradt-merkel-a-migransaival-megdobbe nto-kijelentest-tett-a-francia-elnok/" target="_blank" >rel="nofollow"Link



Milliárdos csalással gyanúsítható cég tagja volt Göncz alapítványa

Link



19Bekovetkezik brusszel remalma ausztria beszall a v4-hez

Link



Merkel meghívta Orbán Viktort Berlinbe

Link



21Vege! Megbukott az eu menekultpolitikaja Merkel es Macron 180 fokos fordulatrol beszel

Link



23A francia elnök megbírságolná a bevándorlást elutasító országokat

Link



26Marosán fattyai

Link



Hires francia iro: Franciaorszag azonnal csatlakozzon a visegradi orszagokhoz europa aruloit azonnal el kell uldozni

Link



Tombolt a hallgatosa olyat mondott Szijjarto londonban hogy vastaps kovette

Link



Theresa May kiáll Magyarország mellett a koncepciós Sargentini-jelentés ügyében

Link



27Putyin egyértelműen helyreteszi a bevándorlási-invázió kérdését és az iszlám jogok követelését

Link



Ízekre szedték honfitársai Sargentinit

Link



Mától szart sem ér a Szardzsentini jelentés - Az EU csúcs után már csak WC papírnak lesz jó a zakkant nő jelentése

Link



29Megdobbento mit ir a nyugati liberalis media arrol hogy a magyar migracios allaspont gyozott

Link



Orbán nem populista, üzente Macronnak a budapesti francia nagykövet

Link



30Megbukik Merkel! Egyre nagyobb botrany van kialakuloban

Link



Kitört a balhé! Orbán Viktor szerint Merkel hazudik Magyarorszagrol

Link



Orbán Viktor cáfolja Merkel és a német média hazugságait

Link



Brüsszeli siker - Szanyi arcba rúgta választóit

Link



Hazudott a német hírügynökség

Link



AZ IGAZI DEMOKRATÁK - Bayer Zsolt

Link











 
 
0 komment , kategória:  Média  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 315 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 510
  • e Hét: 20329
  • e Hónap: 60150
  • e Év: 238025
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.