Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Látás teszt
  2010-12-01 23:09:33, szerda
 
 




Szükséges-e neked a szemüveg?

Nézd meg az alábbi fotót:







Látod- e a segget a lányok háta mögött?


Olvasd tovább...


Ha látod a segget, meg kell vizsgáltatnod a látásod!

Ugyanis az nem segg, hanem a fotós lány válla....








 
 
0 komment , kategória:  Agytorna  
210 éve született Vörösmarty
  2010-12-01 18:56:49, szerda
 
 







210 ÉVE SZÜLETETT VÖRÖSMARTY MIHÁLY


210 éve született Vörösmarty Mihály (Kápolnásnyék, 1800. december 1. - Pest, 1855. november 19.) magyar költő, író, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja.







Szőke István Atilla: Vörösmarty Mihály

A hűség és méltóság példaképe volt
s hazájának híve rendületlenül,
minden szép szava álmot, vágyat dalolt
s az égben valaki most is hegedül.

Mint bölcs idő, mely mindig igazat szül,
úgy él versében a múlt, jelen, jövő,
a hit, szeretet, akarat egybegyűl
s lesz belőle törhetetlen sziklakő.

Szózatos gondolata vihart kavar
amely zúg:,,Bölcsőm is, hanton is, magyar!"
S látom a hazát s ősz Peterdi házát,

a könyvtárszobát, Árpád kacagányát,
nélküle nem lenne irodalmi táj,
áldjon az Isten, Vörösmarty Mihály!







Vörösmarty Mihály - Szózat

Link

Link


Vörösmarty Mihály - A vén cigány

Link







 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
A megetetett társadalom...
  2010-12-01 18:25:53, szerda
 
 







A MEGETETETT TÁRSADALOM


Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!


Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.

(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszer adalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.

A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.

NE FELEDD, AZZÁ LESZEL AMIT MEGESZEL!

KI - KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!

Szép napot!



Tudatosan mérgeznek minket!

Link



Tudtad, hogy tudatosan mérgezik a magyarokat? 1. rész

Link



Tudtad, hogy tudatosan mérgezik a magyarokat? 2. rész

Link






 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Québec - Montreal
  2010-12-01 17:57:10, szerda
 
 




QUÉBEC - MONTREAL


Québec egy kanadai tartomány az ország keleti részén, közel 8 millió lakossal. A tartomány székhelye a vele azonos nevű Québec, legnagyobb városa Montreal. Québec az egyetlen tartomány Kanadában, melyben az egyedüli hivatalos nyelv a francia. 1867-ben egyike volt a Kanadai Konföderációt alapító nemzeteknek. Québec történelmi óvárosát 1985-ben az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. Québec hírnevét elsősorban az 1894- óta minden évben megrendezett téli karneváljának köszönheti. A több mint egymillió látogatóval büszkélkedő rendezvény a világ harmadik legnagyobb karneválja.
Híres szülötte az 1968 március 30-án Québecben, Charlemagne városában született Celine Dion többszörös Grammy-díjas, világhírű énekesnő.



















Az alábbiak linkeken Montreal és Québec legszebb látnivalóit mutatjuk be. A linkek körpanorámásak. A teljes töltődés után a képek színesek.

Kattintgass a linkekre, várj 5-6 másodpercet amíg egyenként az óriási 360 fokos panoráma-interaktív-fotó feltöltődik, azaz kinyílik és utána nézegess jobbra/balra/ fel/le = kőrbe a megjelenő képek alján megjelenő (jobbra/balra/fel/le) = alsó nyilak használatával a 360 fokos panorámákon.
(ha nem tudja valaki = kattints rá az egered nyilával ezekre a megjelenő képen alulsó nyilakra és tartsd le folyamatosan az egér bal-billentyűjét, és akkor majd amíg letartva tartod a nyílon az egered kis nyilat, addig folyamatosan halad a kép az nyíl mutatásának az irányába! = fel/le/jobbra/balra, ahogy akarod...):
És a képek részleteibe a + és a - jellel ki be zumolhatsz is!


NE FELEJTS EL A NYILAK SEGÍTSÉGÉVEL NAVIGÁLNI!!!



Montreal Főtere:

Link


A Montreali Szent Anna Bazilika:

Link



Montreali Bazilika:

Link



A Csodás Quebeci Katedrális:

Link



A Gyönyörű Montreali Szent Patrick Katedrális:

Link



A Montreali Hindu templom:

Link



Templom

Link



Hőlégballon utazás:

Link



A Lampionok Kertje:

Link



Elvarázsolt Falu kirakat

Link



Canadai Jégkarnevál:

Link



Éjszakai korcsolyaverseny:

Link



Jéghotel:

Link



Jégkarnevál - Esti műsor:

Link



A Canadai Jégkarnevál Záróünnepségi Tűzijáték:

Link



Remélem tetszett és jól szórakoztál...




 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Bamberg - Alemania
  2010-12-01 14:34:05, szerda
 
 




BAMBERG, BAVARIA, GERMANY


Bamberg is situated on seven hills like ancient Rome. Bamberg is one of the most picturesque and spledidly preserved old towns in Europe, and is encircled by the branches of the River Regnitz. The town's history dates back to AD 902 when the Bamberg famil

Bamberg város Bajorországban, 71000 lakossal. Bamberg híres egyetemi-, püspöki, sörfőző település, valamint közigazgatási központ is. A gyönyörű belváros a legnagyobb sértetlen történelmi városmag Németországban és 1993-óta az UNESCO világörökség listáján is szerepel. Külön nevezetesség a régi városháza.

A bajorországi előválogatón Bamberg nem jutott tovább az Európa kulturális fővárosa 2010 címért folyó küzdelemben.





















































































 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Világ-panoráma
  2010-12-01 13:46:46, szerda
 
 




VILÁG-PANORÁNA


A "Világpanoráma" november 26-i adása 22:35 perc





Link



A "Világpanoráma" november 29-i adása 22:35 perc





Link



Szaniszló Ferenc: "Előttünk a Vízözön!" avagy: "Jó kis szövetség ez!"
Szaniszló Ferenc a Világpanoráma egyik régebbi adásában (2009.11.11.) logikus összefüggésekkel felvázolja az előttünk álló, nem túl fényes jövőt. Érdemes odafigyelni rá!





Link



Ezeka videók már nem érhetőek el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Linken megtekinthetők az összes korábbi adások is:



Részletes keresés / Archivum





Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 449 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1357
  • e Hét: 15452
  • e Hónap: 55273
  • e Év: 233148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.