Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A magyar házak mágikus ereje – zavart kelt a feng shui
  2013-08-13 19:29:12, kedd
 
  Miközben a keleti térrendezés - a kínai feng shui és az indiai vasati - divatja egyre szélesebb körben terjed, már-már a feledés homályába merül az ezeréves magyar házépítési szokásrend, mely nemcsak a földrajzi adottságainkra épült, hanem a magyar lélek mágikus erejét is keretbe foglalta.

Van egy álmom? Ebben az álomban Magyarországon olyan házak épülnek, amelyekből teljesen egyértelműen kiderül egy idegen számára, hogy csakis Magyarországon járhat. Ezek a házak őseink tudása alapján, természetes anyagokból, a magyar térrendezés jól bevált szabályai szerint készülnek, és jó bennük élni. Nekünk, magyaroknak olyan magas szintű építészeti, térrendezési hagyományunk és jelképrendszerünk van, amely minden utánzást fölöslegessé tesz, és amelyben az idegen elvek meghonosítása csupán zűrzavart okoz. - írja A magyar ház mágikus titka című könyv ajánlójában Színia, a szerző. Ez a könyv jó két évvel ezelőtt került a könyvesboltok polcaira, s szinte észrevétlenül simult a sok-sok feng shuit és egyéb keleti térrendezést dicsőítő, tanító kiadványok közé. Ebben a könyvben megtalálhatók azok az elvek, amelyek szerint őseink építkeztek, így az is kiderül, hogy a magyar ház szerkezete bizony olyan kozmikus alapokon és jelképrendszeren nyugszik, amely a Teremtés folyamatának valós ismeretéből születtek. Nem véletlenül négyszögletes a házak alaprajza, nem véletlen az ablakok formája, osztása, nem véletlen a házak tájolása, a kapuk elhelyezése, s nem véletlenek a különböző díszítések, ugyanis a magyar ház egy térbeli összetett rovásjel, amely a jelképek ismerői számára pontosan olvasható.

Minden ház teremtés eredménye, egy-egy megvalósult gondolat. A gondolat nagyon finom erőforma, és megváltoztatni is csak gondolati úton lehet. Ezt az erőt még nem nagyon lehet mérni, a hatását viszont igen. A pozitív illetve negatív gondolatok megváltoztatják az izmok erejét, a bőr állapotát, amit a műszerek kimutatnak (lásd hazugságvizsgáló). A ház tehát egyéni gondolatok, illetve nagyon erős kollektív gondolatok együttes eredménye. A nagyon erős, régóta működő kollektív gondolat a HAGYOMÁNY. Őseink pontosan tudták, hogyan építkezzenek. A magyar térrendezés csodálatosan következetes és egységes rendszert alkot, amely évezredeken keresztül "bevált" a magyarság körében. Ha valaki más nép hagyományrendszerét kezdi alkalmazni, annak meg kell ismernie teljes mélységében ahhoz, hogy valóban működjön.

Az ősmagyarok legfontosabb, szent égtája a kelet volt, színe a fehér, állata a ló. A feng shuit hirdető kínaiaknál a kelet csak a második legfontosabb irány, színük a zöld, állatuk a sárkány. A fehér szín a kínaiaknál a nyugati irányt jelöli, a ló pedig a dél állata. Amennyiben tehát egy magyar térben a fehér színt a nyugati oldal erejének megerősítésére akarja használni valaki, azzal káoszt okoz, mert nálunk évezredek óta a fehér keleti erőt jelöl. Nem beszélve a sárkányról, mely negatív alakja a magyar népmeséknek.

Az égtájaknak minden népnél fontos szerepük, jelentőségük van. A magyar elnevezések sok mindent elárulnak:

KELET - az ébredést, a megújulást, a feltámadást, jelenti. Keletkezik igénk szintén valami új létrejöttét, megteremtődését mutatja.
DÉL - az éltető energia, feltöltő erő
NYUGAT - a megnyugvásra, pihenésre utal. Energiája összehúz, összetart, körülölel, biztonságot ad.
ÉSZAK - az éjszakával, a sötétséggel, mozdulatlansággal kapcsolatos.

A legtöbb régi kultúrában a ház a Világegyetem kicsinyített mása volt,amelyet az adott hitrendszernek megfelelően tájoltak.
A magyar parasztház formája általában egy hosszú téglalap volt, amely a rövidebbik végével az utcafrontra nézett, és az utcafront felé a tetőt egy ágasfa tartotta. Ezt az ágasfát Boldogasszony fájának nevezték, és a házat, amikor lehetett, keletre tájolták. (A Boldogasszony a magyar hitvilágban az Istenanya, kit a népmesék Tündér Ilonaként őriztek meg, így ez az ágasfa más néven Tündér Ilona fája. A házat hosszában mestergerenda osztja, amelynek faragása a Tejutat jelképezi. A Tejút a népi csillagászat nyelvén Tündérek útja vagy Hadak útja, Lelkek útja, a végénél fekvő Szíriusz csillag pedig a Tündérfő.


Ha a ház szerkezetét lefordítjuk a csillagok nyelvére, akkor a mestergerenda jelképezi a Tejutat, a Mestergerenda végénél lévő Boldogasszonyfája pedig nem más, mint a Tündérfő csillag, vagy az Istenanya lakhelye (ez a Szíriusz, amely évente egyszer, július 23-án együtt kel a Nappal, vagyis ilyenkor "Napba öltözik".) Őseink ezt a csillagtérképet emlékeztetőként beépítették a házaikba, elmondták a meséikben, ráhímezték a ruháikra, abroszaikra, ágyneműjükre.

A tető
A parasztházak teteje nagyon hosszú ideig kizárólag sátortető volt, amit kontyos tetőnek vagy süvegnek hívtak. Ezt később sokfelé felváltotta a nyeregetető, mert a ház alapterülete hosszában megnyúlt. Nemcsak azért ilyen a formája, mert a hó és a víz könnyen lecsúszik ezekről a tetőkről. A tetőt a ház hosszában minden esetben a mestergerenda tartja. Hogy mitől mester ez a gerenda? Mert fontos szerepe van a házban. Ha egy gyermek megszületett, arccal kelet felé, a mestergerenda alá fektették a bölcsőjébe. Ha valaki meghalt, ugyancsak a mestergerenda alatt ravatalozták fel, és éppen fordítva, arccal nyugatnak. A mestergerenda mutatta az utat a léleknek, hová érkezzen és merre távozzon. A "Mester" segítette az érkezőt és a távozót. A Mestergerendára csillagot, tejutat, szárnyas napot, illetve teremtés-szimbólumokat faragtak. Régen pontosan tudták azt is, hogy a gerenda melyik részére kell faragni azt a csillagot, vagyis pontosan ismerték a szimbólum jelentését.

Az apajogú nagycsaládok általában arccal kelet felé állnak be a világba, erre fordul a sátruk ajtaja is. Fő égitestük a Nap. Még az anyajogú társadalmat képviselőknél is a Hold tiszteletének nyomait találjuk. (László Gyula.)

A csúcsjel
A tetőszerkezet tetején a legtöbb régi házon megtalálható valamilyen csúcsjel. Általában tulipánt, csillagot, keresztet, X-jelet, gömböket, kettős keresztet faragtak egymás fölé. (hogy miért épp ezeket a jeleket? Mert az ősi rovásírás első betűi egyben isteni jelképek. Az A betű az Anyaisten (4), a B betű az Atyaisten (X), a D betű pedig a testet öltött Atyaisten, vagyis a Fiúisten (+) és főnökük a Teremtő, vagy ahogy az ősi magyar hitvilág nevezte: "öregisten" - az ő jele az "Us+ (mint Ős).

A homlokzat
Hasonló szimbólumokat faragtak rá, mint a csúcsdíszekre, a szerepük is azonos. Nagyon gyakori a homlokzaton a Nap!

A bejárat
Magyarországon nagy hagyománya volt (és egyre inkább ismét van) a faragott vagy festett kapubejáratoknak. Ezek a kapuk nagyon sok olyan ősi szimbólumot " felvonultattak", amelyek a ház lakóinak spirituális védelmét szolgálták. A kapuk boltíve természetesen itt is az égboltot jelképezte: a kapu fölötti galambdúc a portát védő szellemek, az ősök lakhelyeként készült.
Annak idején a kapura festett, illetve faragott jelek pontosan úgy olvashatóak voltak, mint ma bármelyik betűvel írt szöveg.
Régen létezett a magyar kapukon egy "lélektükörnek" nevezett domború, fényes Nap-forma. Aki belépett, először mindenképpen szembetalálkozott saját képmásával, így megvizsgálhatta a lelkiismeretét, vajon jó szándékkal jött-e. A kapura feliratok is kerültek, amelyeknek természetesen szintén védő, áldó szerepük volt. Mint például: "A bejövőnek szállás, a kimenőnek békesség."Vagy: "Jószívű jóbarát kapumon béjöhetsz."
A sok kapun ma is látható körbefutó hullámvonal-faragás eredetileg olyan kétfejű kígyó volt, amely védte-őrizte a portát. Ez a kétfejű kígyó egy csillagkép az ég északi sarkkörén.

Minden ember ismerje és becsülje saját műveltségét, hagyományait és azok szerint éljen boldogan. Azokat feladni nincs értelme. A magyarok kövessék a a magyar szokásokat hibátlanul, és a többi nép is a sajátjait! (Láma Ngawang, tibeti tanító)

A ház bejárata
A régi házak ajtaja köztudottan nagyon alacsony volt, aki belépett rajta, mindenképpen fejet hajtott és levette a kalapját. A ház másik neve egyébként a "hajlék", amelyben egyértelműen megmaradt a meghajlásra, tiszteletadásra való utalás.

A Tűzhely
A ház lelke. Ezért is került mindig a ház közepére. Őseink a tűznek különös jelentőséget tulajdonítottak, Bármilyen nagy ünnep volt, a családból valaki mindig otthon maradt, hogy vigyázzon a tűzre. Ugyanis a tűznek folyamatosan égnie kellett, az év egyetlen napját kivéve, amikor megszentelték és újragyújtották. A tüzet tilos volt piszkálni, nem volt szabad szemetet beledobni, nehogy megsértsék az Ős szellemét. A családi tűzhely azonos volt a családi múlttal, jövővel, jelennel, összetartozással, ezért óriási illetlenségnek számított, ha valaki például a szomszédba ment parazsat kérni, mert a saját tüze kialudt. (Még ma is él a mondás: háztűznézőbe mennek a lányok a fiús házhoz - ez is abból ered, hogy a tűzben a ház szelleme lakik, így a "háztűz" az egész családot, nemzetséget, vérvonalat jelképezte).

A magyar térrendezés a tűzhelytől indul. A tűzhely mögül kelet felé nézve látható a ház legértékesebb része. Ez után következik a jobb kéz felé eső rész, majd a bal kéz felé eső, és végül, a legkevésbé értékes az, ami a hátunk mögé kerül.

Ablakok

Ha a ház az ember testét, a kemence a lelkét szimbolizálja, akkor az ablak nem más, mint a ház szeme (azt is mondjuk: ablakszem).
Erőterek a magyar házban

Amikor a két alaperő - a férfi és a női erő - éppen megfelelő arányban van, akkor harmónia uralkodik, kiegyensúlyozott a ház.

1. A szellem erejének gyűjtőpontja a házban a keletre, délkeletre és délre nyíló ajtók, ablakok, illetve a padlás. Erőformája a megtisztító, növekedést beindító, kelet típusú fa-energia és a déli feltöltő tűz-erő. Az ötletek, az ihlet, a tervek, az álmok mind a szellemi erő következményei. A teremtés első fázisa, a gondolatok keletkezése. A házban a szellemi erőt "katalizáló" helyek a keleti és a déli oldalak, illetve a tetőtér. Ezekre a részekre érdemes azokat a helyiségeket építeni, ahol alkotunk, szellemi munkát végzünk: dolgozószobát, műtermet, gyerekszobát.

2. A lélek erejének központi helye: a tetőgerendák által alkotott térbeli kereszt metszéspontja, ezen kívül a tűz helye, a délnyugatra és északkeletre néző ajtók-ablakok, valamint a ház közepe. Erőformája kiegyensúlyozott, stabil földerő. Ide érdemes tenni a konyhát, étkezőt, nappalit, minden olyan helyiséget, ahol a társasági élet zajlik.

3. A teremtő-megtermékenyítő erő: a házban nyugati, illetve az északnyugati és északi oldal - a pihenés, érlelődés, a befelé fordulás helye. A hálószobák, fürdőszoba és éléskamra legjobb helye.

Forrás:lakaskultura.hu
magyarno.com
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
A szeméttelepen talált egy mániákusan gyűjtögető rendőr egy
  2013-08-13 19:16:28, kedd
 
  A rendőrnek egy szokatlan betegsége van, szeméttelepekre jár, hogy használt kon(d)omokat gyűjtsön. Az undorító darabokat hazaviszi és kimossa, fertőtleníti, majd elrakja. Három nappal ezelőtt sem tett mást, mint szolgálaton kívül a közeli szeméttelepet túrta gumi után. Sírást hallott, az egyik szemétkupac alól. Gondolta hogy egy rádió, vagy játék, de mivel elég élethűen szólt, így érdemesnek látta feltúrni érte a szemétkupacot, hátha olyan elektronikai berendezést talál amit eladhat. Meglepetésére egy élő csecsemőt talált, sacc/kb 3 napja heverhetett ott. Felkapta, és egy cipős dobozba tette jobb híján, majd beszáguldott vele a kórházba. A csecsemő túléli, bár már most hepatitiszes, és más szörnyű betegségeket is elkapott a szeméttelepen.
Webhir.com információja szerint.

Forrás:Létrehozás dátuma: 2013.04.21.| Írta:Kovács István webhir.com
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Jeruzsálemben lebegő követ fedeztek fel
  2013-08-13 19:13:21, kedd
 
  Egy építkezés alkalmával különös dologra bukkantak a munkások. Arrébb akarták görgetni a követ, de mikor egy munkás alányúlt észrevette, hogy nem tartja semmi sem a sziklát. Azonnal szólt a főnökének, aki hitetlenkedve, de megnézte. Megdöbbent. Szólt a sajtónak, hogy ezt látniuk kell. Ők Isteni csodának nevezték az újságokban. Nincs rá magyarázat, a területet lezárták, és érintetlenül hagyták.
Webhir.com információja szerint.

Forrás: Létrehozás dátuma: 2013.04.28.| Írta:Szilveszter András webhir.com
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
BOTRÁNY! Rákellenes vitamint titkol a gyógyszeripar
  2013-08-13 19:11:29, kedd
 
  World Without Cancer című kötetében az amerikai Edward Griffin leleplezi a titkot a B17 vitaminról, amelyet a gyógyszeripar régóta próbál eltitkolni és amely rákölő hatásáról már éve óta tudni lehet. Már bizonyított tény, hogy a B17 vitamin, más nevén laetril hamar megöli a rákos sejteket. A szerző több információt is leleplez a rákgyógyításról köszönhetően a B17 vitaminnak, és felteszi a kérdést “Miért nem használja a hagyományos orvoslás ezt a vitamint?"
Webhir.com információja szerint.

Griffin szerint a B17 vitamint azért nem használják a hagyományos orvoslásban, mert a gyógyszeriparnak nem érdeke meggyógyítani az embereket. Évente több milliárd dollárt költenek kutatásokra és a rák kezelésére, ugyanakkor több milliárd dollárt azokra a gyógyszerekre, amelyek felveszik a rákkal szembeni versenyt. Ezek fényében a B17 vitamin eltusolása gazdasági lépés a gyógyszergyártók által uralt világunkban.
A B17 vitamin leginkább a kajszi magjában található. Jótékony hatását már ezelőtt 35 évvel bizonyították. A Második Világháborúban, Dr. Max Gersonsikeresen alkalmazta ezt a vitamin páciensein.
A B17 vitamin a kajszi, a mandula, a meggy, körte, szilva és az alma magjában található, de van belőle a lenmagban és szőlőmagban is.
Jelenlegi életvitelünk során rengeteg fehérlisztet, cukrot, olajat és félkész ipari terméket fogyasztunk, míg az organikus, természetes élelmiszerek egyre ritkábbak az étrendünkben. Nagyszüleink még fogyasztottak ezekből az ételekből, ez is azt bizonyítja, hogy az ő idejükben ritka volt a rákbetegség, anélkül jutottak hozzá a vitaminokhoz, hogy tudatosan tudták volna, épp a betegségektől mentik meg magukat.
A B17 vitamint ezelőtt 35 éve betiltották a rákbetegség kezelése esetén, annak ellenére, hogy sokan úgy tartják ha minden nap fogyasztunk ezekből a vitaminokból, elkerülhetjük a rákbetegségek kialakulását.
A szerző szerint az amerikai gyógyszergyártól hatalmas nyomást gyakoroltak a hatóságokra, így azok illegálisnak titulálták azokat a készítményeket, amelyek a B17 vitamint tartalmazták. Sőt, sok esetben azt a pletykát terjesztették, hogy a kajszimag ciánt tartalmaz, így megmérgezheti azt, aki fogyasztja. Az igazság az, hogy eddig senki sem halt meg a kajszimagtól, még akkor sem ha nagy adagban fogyasztott kajszimagot vagy mandulát, írja Edward Griffin könyvében.


Forrás: Létrehozás dátuma: 2013.05.24.| Írta:Nagy L. József webhir.com
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Élő kukacot találtak a beteg szemében
  2013-08-13 19:08:48, kedd
 
 

Az 5 éves Paul egyik reggel fájlalta a szemét, de a szülei nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget. Eltelt pár nap, és a gyerek szeme kissé bevérzett, ám gondolták, hogy a rosszaság megint nem aludt egész éjszaka, és majd elmúlik. Teltek múltak a napok, de egyre csak vörösebb lett a szeme. Elvitték orvoshoz, aki azonnali műtétet javasolt, mert az ultrahangon tumort fedezett fel. Az első bemetszés ejtése után különös dolgot vett észre, valami mozog a szemgolyóban. Előkapta a fényképező gépet és dokumentálta az eseményeket. Egy kukacot húzott ki onnan. Vélhetően homok került a szembe, és úgy jutott be a parányi kukac, ami szépen lassan megnőtt. Paul látása helyrejött.
Webhir.com információja szerint.

Forrás: Létrehozás dátuma: 2013.04.27.| Írta:Végh Orsolya webhir.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy 13 éves lány lett öngyilkos az apa kijelentése miatt
  2013-08-13 19:06:19, kedd
 
 

Az apa azt mondta, hogy ha hülye vagy akkor ott az asztalon a kés. A Facebook-on zörrent össze a lány az osztálytárasaival, akik gúnyolták. A mindössze 13 éves komlói lány az apjához fordult segítségért, aki ittas állapotban volt, és nem akart a lány problémájával foglalkozni. Szó szót követett, majd az apa ennyit mondott: Ott az asztalon a kés, ha hülye vagy. A lány mérgében felkapta, és maga ellen fordította. Sikerült befejeznie. Az apa nem érti a történteket, minden rendben volt -magyarázta. Várjuk azokat a szemtanukat, osztálytársakat akik elakarják mondani az iskolai előzményeket.
Webhir.com információja szerint.

Forrás: http://webhir.com/67 Létrehozás dátuma: 2013.03.02
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Meglepően aktív a haldokló agy
  2013-08-13 19:01:41, kedd
 
 

Egy új kutatás szerint közvetlenül a klinikai halál beállta után az agy igen intenzív tevékenységet folytat, ami alátámaszthatja a hirtelen szívmegálláson átesettek halálközei élményeinek valóságtartalmát.


A hirtelen szívmegálláson átesett, újraélesztett emberek mintegy 20 százaléka számol be halálközeli élményről, és bár a legtöbb túlélő a "valóságnál is valóságosabbnak" írja le az ekkor tapasztalt víziókat és érzékeléseket, mégsem egyértelmű a tudomány számára, hogy miként képes - ha egyáltalán képes - az agy ilyen tevékenységre a keringés leállását követően.
Sok szakember vitatja, hogy a klinikai halált követő agyi aktivitás tudatos elmetevékenységre utalna, ám aMichigani Egyetem kutatóinak most közzétett cikkeszerint a szív megállása után az agyműködésnek olyan mintáját lehet regisztrálni, amely a tudatos percepciórajellemző.
A kutatás során a szakemberek kilenc altatásban lévő patkány agyműködését vizsgálták elektroenkefalográfia(EEG) segítségével, miközben mesterséges szívmegállást idéztek elő náluk. A szív leállását követő 30 másodpercben az állatok mindegyikének agya átmeneti, rohamszerű, igen összehangolt tevékenységbe kezdett, amely az agy magas ébrenléti szintjére utaló jeleket mutatott. Igen hasonló agytevékenységet regisztráltak oxigénhiányos állapotban lévő, haldokló patkányok esetében is.

TUDATÁNÁL VAN A HALDOKLÓ AGY
A kutatók elmondták, hogy az eredmények igazolták azon feltételezésüket, miszerint egyfajta tudatos tevékenység jelei mutatkoznak az agyban szívmegállást követően. Még a tudósok sem számítottak azonban ennyire erős aktvitásra: az EEG segítségével alkotott képek értelmében az agyműködés még az ébrenléti állapotnál is tudatosabb lehet a klinikai halál korai stádiumában.
Sokáig úgy gondolták a szakemberek, hogy a hirtelen szívmegállást követően inaktív az agy, és mindeddig nem is végeztek szisztematikus vizsgálatokat a "haldokló" agy neurofiziológiai állapotára vonatkozóan. A mostani eredmények tükrében azonban úgy tűnik, hogy az oxigén, illetve az oxigén és glükóz hiánya képes úgy stimulálni az agyi aktivitást, hogy az a tudatos információfeldolgozáshoz hasonlóvá váljon, ez a felfedezés pedig újraértelmezheti a halálközeli élmények kutatásának tudományos kereteit is.



Forrás: Létrehozás dátuma: Ma | Írta:Nagy L. József webhir.com
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Fájdalomcsillapítás természetesen 3.
  2013-08-13 15:16:48, kedd
 
 
Ökosság



Háromrészes cikksorozatunkban a fájdalom megelőzését szolgáló tudatos táplálkozási lehetőségeket mutatjuk be. Az alábbi összeállításban felsoroltak akkor lehetnek igazán hatásosak, ha elfelejtjük a gyulladásos folyamatokat fenntartó és felerősítő ,,mű" élelmiszerek fogyasztását (elsősorban a finomított szénhidrátok bevitelét).

Kamilla
1. Áfonyalé: gyomor-és bélfekélyre (ajánlott adag: napi egy pohár). A fekélyek kialakulásának alapja a Helicobacter pylori baktérium túlszaporodása. A kórokozó a gyomor és a vékonybél védőrétegét támadja meg. Hagyományos gyógymódja az antibiotikum, de áfonyalével a kórkép meg is előzhető, ugyanis a gyümölcs meggátolja a kórokozó megtapadását a gyomor védőfalán. Három héten keresztül napi egy pohár áfonyalé az ilyen típusú fertőzések csaknem 20 százalékát számolja fel - gyógyszer nélkül. Fontos tudni azonban, hogy csak a százszázalékos gyümölcslé hatásos, a cukrozott lé felerősíti a szervezet gyulladásos folyamatait. Aki túl töménynek találja, hígíthatja vízzel.
2. Menta
irritábilis bél szindrómára, fejfájásra (ajánlott adag: napi egy pohár tea). Leveléből friss lesz a lehelet, de a mentaolaj enyhíti az izomgörcsöket is, emiatt hatásos a görcsökkel járó irritábilis bél szindróma esetén. A menta emellett remek fejfájás-csillapító: ebben az esetben a halántékra vagy a csuklóra csöpögtetett esszenciális olajat érdemes belélegezni.
4. Kávé
fejfájásra (ajánlott adag: napi két eszpresszónyi koffein). Szűkíti az ereket, ezek kitágulása ugyanis fejfájást idézhet elő. A koffein emellett felerősítheti (!) a fájdalomcsillapító gyógyszerek hatását is. Fontos tudni azonban, hogy a kávé csak akkor csillapítja fejfájást, ha valaki nem rendszeres kávéfogyasztó, azaz a szervezete nincs hozzászokva a koffeinhez.
5. Kamilla
, a Jolly Joker: elsősorban gyulladásgátló és görcsoldó hatású, de emellett természetes fájdalomcsillapító is, kiválóan alkalmas idegzsába, fül-, szem- és hasfájás enyhítésére, és a belőle készített kellemes ízű és illatú tea akár külsőleg borogatásként használható, de természetesen belsőleg fogyasztva is hatásos.

A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.
írta: Streit Nóra
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Fájdalomcsillapítás természetesen 2.
  2013-08-13 15:14:57, kedd
 
 
Ökosság


Háromrészes cikksorozatunkban a fájdalom megelőzését szolgáló tudatos táplálkozási lehetőségeket mutatjuk be. Az alábbi összeállításban felsoroltak akkor lehetnek igazán hatásosak, ha elfelejtjük a gyulladásos folyamatokat fenntartó és felerősítő ,,mű" élelmiszerek fogyasztását (elsősorban a finomított szénhidrátok bevitelét).

Chili paprika
1. Csípős paprika: köszvényre (ajánlott adag: napi fél teáskanálnyi por)
A chiliben található kapszaicin a fájdalomérzékelő receptorokat célozza meg. A hagyományos szájon át történő fogyasztása mellett használhatunk kapszaicin tartalmú krémeket is, amelyek célzottan alkalmazhatóak a problémás területeken.

2. Kurkuma:
ízületi fájdalomra, vastagbélgyulladásra (ajánlott adag: napi egy teáskanál). Az ajurvéda évezredek óta alkalmazza a curryt fájdalomcsillapításra, illetve emésztési panaszokra. A curry fűszerkeverék egyik alapfűszere, a kurkuma azonban gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik: mérsékli az ízületi gyulladásokat, és az idegrendszerre is előnyös hatású. Aki nem kedveli a curryt, a kurkumát önmagában is rászórhatja salátára, párolt zöldségre, vagy belekeverheti joghurtba. A kurkumában található kurkumin - ez az a vegyület, amely az ízületi fájdalmat mérsékli - felszabadulását elősegíti, ha az ételben fekete bors is található.
3. Joghurt:
irritábilis bél szindrómára (ajánlott adag: napi egy-két doboz). Talán az egyik legismertebb ,,csodaszer". A probiotikus hatású - hasznos baktériumokat tartalmazó - joghurtok ugyanis enyhítik a gyomor- és bélfájdalmakat, mérséklik a gyulladásos folyamatokat, és a felfújódásra is gyógyírt jelentenek.

A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.
írta: Admin
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Fájdalomcsillapítás természetesen 1.
  2013-08-13 15:13:43, kedd
 
 
Ökosság


Háromrészes cikksorozatunkban a fájdalom megelőzését szolgáló tudatos táplálkozási lehetőségeket mutatjuk be. Az alábbi összeállításban felsoroltak akkor lehetnek igazán hatásosak, ha elfelejtjük a gyulladásos folyamatokat fenntartó és felerősítő ,,mű" élelmiszerek fogyasztását (elsősorban a finomított szénhidrátok bevitelét).
Egy igazán finom fájdalomcsillapító

1. Cseresznye:
ízületi gyulladásra, köszvényre, izomfájdalmakra (ajánlott adag: napi 45 szem)
A kutatások szerint egy tál cseresznye reggelire akár 25 százalékkal csökkenti a gyulladást jelző markerek értékét. Egy másik vizsgálat szerint azok a hosszútávfutók, akik hét nappal egy verseny előtt naponta kétszer 3 deciliter cseresznyelét fogyasztottak, kisebb izomfájdalomról számoltak be a verseny után.

2. Gyömbér:
migrénre, köszvényre, izomlázra (ajánlott adag: napi egynegyed teáskanál)
A gyömbér számtalan módon felhasználható: belereszelhető gyümölcslevekbe, turmixba, ázsiai ételekbe, de fogyasztható teaként is. Ilyenkor érdemes vékony szeletekre vágni, és 10-15 percen keresztül főzni a teavízben.

3. Lazac,
hering, szardínia: hát-és nyakfájásra, ízületi fájdalmakra (ajánlott heti 2-3 alkalommal)
A tengeri halakban található omega-3 zsírsavak megakadályozzák az erek elmeszesedését, így biztosítják többek között, hogy a porckorongokhoz megfelelő mennyiségű oxigén és egyéb tápanyag jusson el. Az omega-3 zsírsavak gátolják továbbá a gyulladásos folyamatokat az erekben és az idegekben, valamint védik a szívet, és javítják a hangulatot is.

A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.
írta: Streit Nóra
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 158 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 542
  • e Hét: 9187
  • e Hónap: 15559
  • e Év: 66350
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.