Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Az 5 perces recept, az immunrendszered felturbózására
  2013-08-26 15:16:00, hétfő
 
  Egyetlen adag elegendő belőle ahhoz, hogy az immunrendszered talpra álljon, és szerencsésen átvészeld ezt a meghűlős, náthától való kerülgetős, tavaszi kimerültségtől sújtott időszakot! Van benne fokhagyma, bors, citrom és méz. Vagyis minden, ami szükséges a vírusok elleni mérkőzéshez.

A fokhagymáról már mindenki tudja, hogy százszor erősebb, mint az antibiotikumos kezelés a vírusos betegségek leküzdésében. A méznek, vörös borsnak és a citromnak úgyszintén megvan a hírneve, ami a gyógyítást illeti. Mind az egyben valóságos elixírt alkotnak, amely több nyavalyától, közöttük a banális náthától is megszabadít.

A recept elkészítési ideje minimális - alig 5 perc. A hatása viszont maximális a szervezeted egészségére nézve, írja a Twice.hu. Próbáld ki hát te is a csodakészítményt, Natasha Longo, táplálkozási szakértő ajánlásával!

Mi kell hozzá?

1 citrom, 1-2 cikk fokhagyma, 1/8 teáskanálnyi vörös bors, 1 evőkanál méz.

Hogyan készítsd el?

- Vágd ketté a citromot.
- Csavard ki a citrom egyik feléből a levét. A megmaradt héjat tartsd meg.
- Aprítsd fel a fokhagymát, és hagyd így állni 10 percet. Aztán tedd bele a citromlébe, a vörös borssal együtt.
- Add hozzá a mézet is, és keverd őket alaposan össze.
- Öntsd vissza a kapott ,,masszát" a citrom héjába, és idd meg, rostostól, mindenestől.
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Gulyáskrém
  2013-08-26 15:09:59, hétfő
 
  Évek óta készítek gulyáskrémet ezzel a recepttel.Az adag elég nagy,de jövő nyárig kitart,semmiféle tartósítószer nélkül.Ételek ízesítésére használom,de sima vajas kenyérrel is nagyon finom.

Hozzávalók: 5 kg paradicsompaprika(gogos), 5 db. csípős paprika, 2 kg. vöröshagyma, 1 kg. zeller gumó, 2 fej fokhagyma, 1 liter házilag főzött paradicsomlé,2 dl olaj, só,szemesbors, köménymag,babérlevél,cukor

A zellert és hagymát megpucolom,elsőt szeletekre vágom,másodikat egészben hagyva,forrástól számítva 5 percet főzöm.Addig a paradicsompaprikát megmosom és fölvágom,majd ledarálom a közben kihűlt zellerrel és hagymával együtt.Olajon, együtt párolom kb. 1 órát.Kissé hagyom lehűlni és botmixerrel pürésítem.Ekkor kapja a szép narancssárga színét(régebb paradicsom passzírozón átpasszíroztam,de úgy piros maradt.)Hozzáadom a liter paradicsomot és gézbe kötve 2 kanál szemesborsot,2 kanál köménymagot, 5-6 babérlevelet , 2 fej összetört fokhagymát és újból főni teszem.Sóval és cukorral ízesítem,amíg eltalálom a számomra legmegfelelőbbet. Kb. fél órát főzöm majd tiszta,forró üvegkannákba teszem és fedetlenül hideg sütőbe rakom,lassú tűzön 30 percig dunsztolom,míg bebőrözik kissé.Ekkor lezárom az üvegeket és jól betakarva,száraz dunsztban hagyom kihűlni.3. nap még langyosak voltak az üvegek.Nem használok tartósítószert hozzá és mindig elálltak. 21 db. üveggel lett ebből az adagból.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Zakuszka
  2013-08-26 15:07:16, hétfő
 
  Az Erdélyben olyan jól ismert zakuszka örmény eredetű étel,aminek a receptjét minden háziasszony maga alakítja ki saját ízlés szerint.Elkészítése szinte egy egész napot igénybe vesz,amíg a zöldségeket előkészítjük és magát a zakuszkát is jól meg kell főzni amíg a tetejére feladja kissé az olajat.Ez ennél az adagnál 2.5- 3 órát is igénybe vesz.

Hozzávalók:
5 kg paradicsompaprika(gogos) - 3.5 kg lesütve,megpucolva
5 kg padlizsán( vinetta) - 3.5 kg lesütve,megpucolva
2 kg sárgarépa( murok) - 1.5 kg megpucolva
1.5 kg fehér hagyma - 1.3 kg megpucolva
1 l. házilag főzött paradicsomlé
1 l olaj
só,bors,babérlevél,2 evőkanál cukor
1 kiskanál szalicil

A padlizsánt lesütöttem és megpucoltam. A paradicsompaprikát kissé lesütöttem, edénybe rétegeztem és lesóztam,hogy jól beizzadjon,majd a héját lepucoltam és megmostam.A sárgarépát és a hagymát megpucoltam és sós vízben roppanósra főztem. Ezek után az összes zöldséget ledaráltam és az olajban főni tettem előbb a paradicsompaprikát, sárgarépát és a hagymát,majd kb. 1 óra után a padlizsánt és a paradicsom levet .Állandó keverés mellet jól összefőztem, fűszereztem.Miután eloltottam a tűzet alatta,belekevertem egy kiskanál szalicilt.Azonnal tiszta,forró üvegekbe raktam és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
35 kisebb-nagyobb üveggel lett ebből az adagból.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Paprika krém
  2013-08-26 15:03:44, hétfő
 
  Ételek ízesítésére használom.Van amikor nem passzírozóm át,csak darálom,az ízén nem változtat,csak így krémesebb az állaga.

Hozzávalók: 12 paradicsom paprika(gogos), 12 kápia paprika, 3 kövér zöld paprika, 1-2 csípős paprika, 2 zeller gumó, 1/2 liter paradicsomlé, 1 pálinkáspohár cukor, 1 pálinkáspohár ecet, 1 dl olaj, só

A paprikákat megmostam és fölvágtam,a zeller gumót megpucoltam és felkockáztam majd ezeket ledaráltam. Az olajon fél órán át pároltam ,állandóan kavarva .Félrehúztam és hűlni hagytam majd paradicsom passzírozón átdaráltam .Újból feltettem főni,hozzáadtam a fél liter paradicsomlevet,cukrot,ecetet ,sót és felfőztem.Tiszta,száraz üvegkannákba tettem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Házi ételízesítő
  2013-08-26 15:00:35, hétfő
 
  Ezt a receptet ilyen nagy adagban tanultam és láttam elkészíteni,könnyen észben is tartható,hisz így mondták el : sárgarépából 2 kg és minden más zöldségből 1 kg ,sóból is 1 kg összesen együtt 10 kg legyen.Valamikor régen Nagyi ilyen nagy adagban készítette ,elég volt az egész családnak télire. Akkoriban nem volt annyi kicsi üvegkanna és magának 3 vagy akár 5 literes üvegkannába tette, egész télen a kamra kövén tartotta,onnan kanalazott minden ételbe.Én már csak fél adagot készítek,de így is bőven kitart tavaszig ,pedig sok ételhez használom.Az ételt csak utána sózom,ha még szükséges.

Hozzávalók:
2 kg sárgarépa, 1 kg zeller, 1 kg fehérrépa, 1 kg hagyma, 1 kg karfiol, 1 kg karalábé, 1 kg káposzta, 1 kg Tv paprika és kápia paprika vegyesen, 1 kg só, 1 nagy csokor petrezselyem és 1 csokor zeller levél.

Az hozzávalókat megtisztítottam,megmostam és ledaráltam,összekevertem a sóval és tiszta ,száraz üvegkannákba raktam.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Gazpacho leves
  2013-08-26 14:57:36, hétfő
 
  Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg paradicsom, 2 zöld paprika, 3 uborka, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szelet kenyér, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, só, bors, zeller és bazsalikom levél

Elkészítése: A zöldségeket megmossuk és lecsöpögtetjük. 2 paradicsomot, 1 uborkát, egy fél paprikát és kevés hagymát félreteszünk a tálaláshoz. A fokhagymán kívül többi zöldséget kockára vágjuk, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal meg a balzsamecettel, fóliával letakarjuk és pár órára jól lehűtjük. Felhasználáskor késes aprítóba rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kenyérbelet, pár bazsalikom meg zellerlevelet, kb. 0,5 dl vizet és pépesre zúzzuk. Ha szükséges, még sóval, borssal és balzsamecettel ízestjük. A félretett zöldségeket apróra vágjuk és a hideg levessel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Hír Ma
  2013-08-26 14:55:58, hétfő
 
  Egy középiskolában nagyon elterjedt az a szokás, hogy a lányok a mosdóban kirúzsozzák a szájukat, majd megcsókolva a tükröt, ott hagyják az ajaklenyomatukat.
A takarítónő szól az igazgatónak, így az összes lányt, akinek rúzsos a szája, tanítás után behívják a mosdóba.
A takarítónő elmeséli nekik, hogy milyen nehéz is a rúzst lemosni a tükörről, majd tart egy bemutatót. Fogja a felmosórongyot, belemártja a legközelebbi WC kagylóba, és elkezdi letörölni a rúzsfoltokat.
Na, ez volt az utolsó nap, amikor a lányok rúzsnyomokat hagytak a tükrön...
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Hír Ma
  2013-08-26 14:51:36, hétfő
 
  Az idős kis hölgy egy nap bement a kanadai nemzeti bankba egy táskányi pénzzel. Ragaszkodott hozzá, hogy a bank elnökével kíván beszélni számlanyitással kapcsolatban, mondván: "Sok pénzről van szó!"
Kevés hümmögés és hezitálás után a bank személyzete odakísérte az elnök irodájához az asszonyt. Az elnök megkérdezte, mennyit is szándékozik a bankban letétbe helyezni.
- 165.000 dollárt - felelte a hölgy, és a táskájából kiborította a pénzt az íróasztalra.
Az elnök természetesen rögtön kíváncsi lett, honnan származik a pénz, és megkérdezte:
- Asszonyom, meglepett mekkora összegű készpénzzel rendelkezik... Megtudhatnám, honnan van a pénz?
- Fogadásokból - felelte az asszony.
- Miféle fogadásokból? - kérdezte az elnök.
- Hát, például fogadok Önnel 25.000 dollárba, hogy az Ön heréi szögletesek. - felelte az idős hölgy.
- Hahaha - nevetett az elnök. - Ez egy idióta fogadás. Ilyen fogadást az életben nem nyerhet meg.
- Tartja esetleg a fogadást? - kérdezte kihívóan a hölgy.
- Persze! Fogadok 25.000 dollárba, hogy a heréim nem szögletesek!
- Mivel jelentős összegről van szó - mondta az idős hölgy - lehetséges, hogy holnap reggel 10 órára visszatérjek az ügyvédemmel, mint tanúval?
- Természetesen - felelte az elégedett elnök.
Aznap este az elnök rendkívül ideges volt a fogadás miatt, jelentős időt töltött a tükör előtt, ellenőrizve golyóit, forgatva jobbra - balra, újra meg újra. Gondosan ellenőrizte mindaddig, amíg teljességgel meg nem győződött arról, hogy semmiképp sem lehetnek szögletesek a golyói, és meg fogja nyerni a fogadást.
Másnap reggel pontosan 10 órakor az idős kis hölgy megjelent az elnök irodájában az ügyvédjével. Bemutatta az ügyvédet az elnöknek, majd megismételte a fogadást:
- 25.000 dollárt arra, hogy az elnök golyói szögletesek!
Az elnök elfogadta a fogadást, majd a hölgy megkérte, hogy vesse le a nadragját, hogy mindannyian láthassák. Az elnök megtette. A kis idős hölgy egész közelről rámeredt a herékre, majd megkérdezte, hogy lehet-e megfognia?
- Nos, rendben - felete az elnök. - 25.000 dollár nagy pénz, és szeretném, ha abszolút biztos lenne a dolgában.
Ekkor vette észre, hogy a hölgy ügyvédje csendben elkezdi verni a fejét a falba.
- Mi a fene van az ügyvédjével?- kérdezte az elnök.
- Semmi - felelte a hölgy. - Kivéve azt, ahogy tegnap fogadtam vele 100.000 dollárba, hogy ma reggel 10 órakor a kanadai nemzeti bank elnökének a golyói a kezemben lesznek.

 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Kókuszkocka Pancsika konyhájából recept
  2013-08-26 14:39:12, hétfő
 
  hozzávalók 6 főre
A piskótához:

3 db tojás
20 dkg porcukor
8 dkg vaj
40 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet himalája só
2 ek méz
0,5 citromból nyert citromhéj
0,5 csomag sütőpor
2 dl tej
A mázhoz:

5 ek cukrozatlan kakaópor
18 dkg cukor
8 ek tej
5 ml feketekávé
1 csipet himalája só
A kókuszban történő megforgatáshoz:

22 dkg kókuszreszelék

elkészítés
Tészta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, félretesszük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, a reszelt citromhéjjal, mézzel, majd a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet és a tejet, az egészet simára összedolgozzuk. A legvégén óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.
Máz: a kakaóport összekeverjük a cukorral, sóval, majd lassan hozzákeverjük a tejet és a kávét. Lassú tűzön felforraljuk.
A kihűlt tésztát 4x4 cm-es kockákra vágjuk, egyenként villára szúrjuk, és éppen hogy megmártjuk a csokoládészószban, majd rögtön beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Ha az összes kockát belemártottuk, és átforgattuk a kókuszreszelékben, akkor gyümölcsökkel tálaljuk.
sütési hőfok: 160°C
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Gyors túrós párnák recept
  2013-08-26 14:34:51, hétfő
 
  hozzávalók 4 főre
Tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 ek tejföl
1 csipet só
Töltelékhez:

50 dkg túró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 ml citrom aroma
Szóráshoz:

5 dkg porcukor

elkészítés
A tésztát géppel gyorsan összedolgozzuk, majd 1-2 órát hűtőbe tesszük.
Ezután kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket kiszaggatunk ki belőle, majd a tölteléket a közepére halmozzuk, és széleit tojással megkenjük. A felét ráhajtjuk, és villával lenyomkodjuk a szélét, hogy ne nyíljon szét.
A töltelékhez a cukrot, a tojássárgáját és vaníliás cukrot a túróval összekeverjük, és az aromával ízesítjük.
A túrós sütiket zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 190 fokon 20 perc alatt, hőlégkeverékes sütőben megsütjük.
Kihűlés után porcukorral megszórva tálaljuk.
sütési hőfok: 190°C
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 158 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 7266
  • e Hónap: 13638
  • e Év: 64429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.