Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mandulás kekszes sütemény – kiadós, gyors, sütés nélkü
  2014-11-11 19:34:38, kedd
 
  Egyszerű, mutatós gyorsan készen van és nagyon finom. Szeretik a gyerekek is, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

1 tészta:

50 dkg daráltkeksz
20 dkg porcukor
1 ráma
5 ek. tej
1 vaníliás cukor
3 ek. kakaó
1 rum aroma
2. tészta:

50 dkg daráltkeksz
20 dkg porcukor
1 ráma
7 ek. tej
1 vaníliás cukor
2 mandula aroma (nem keserű, zöld)
Elkészítése



A margarint meg kell olvasztani, mert úgy könnyebb dolgozni vele. A két tésztát külön tálban összekeverjük és gyúrjuk. Egy tepsi aljába simítjuk a barna, majd rá a zöld tésztát.

A tetejére 1,5 dl főzőtejszínben felolvasztott 1 tábla tortabevonót kenünk. Hűtőbe tesszük tálalásig, majd kis kockákra szeleteljük.
Kedvencreceptek.com
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
A fincsi ragunak és a sajtos kísértésnek nem lehet ellenálln
  2014-11-11 19:30:18, kedd
 
  ... szuper finom!

Mindenkinek a kedvence ez a laktató finomság. A kezdők is bátran elkészíthetik, ezen nincs mit elrontani :)

Hozzávalók:

1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
0,5 dl paradicsomszósz
1 hagyma
1 teáskanálnyi olasz fűszerkeverék
1 csomag lapkasajt
5 dkg reszelt ementáli
só, bors
olaj
Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket és felöntjük egy kevés vízzel csak, hogy éppen ne süljön oda. Készre főzzük, majd a tésztát leszűrjük és összekeverjük vele. A felét kiolajozott hőálló edénybe tesszük, ezt beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. A reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben 12-14 percen át pirítjuk, majd fogyaszthatjuk.
Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Húsos zöldségfasírt, nem a megszokott recept! Mámorító finom
  2014-11-11 17:57:53, kedd
 
  A zöldségek ízletessé és egyedivé teszik ezt a finomságot, érdemes kipróbálni, nagyon fincsi!
Hozzávalók:
2 nagy burgonya
1 cukkini
40 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
friss zöldpetrezselyem
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
Elkészítése:
A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Mikor összeállt, fasírtokat formálunk belőle és kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét is átkenjük olajjal és 30 percen át sütjük 180 fokon. Időnként megforgatjuk, hogy átsüljenek.
Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Ezért ilyen egészséges a homoktövis!
  2014-11-11 10:08:51, kedd
 
 
A homoktövis a természetben vadon nő, de mivel védett növény, tilos leszedni. Azonban nem kell félnünk, hogy nem tudunk fogyasztani ebből a nagyon egészséges növényből, hiszen manapság már termesztik, direkt emberi fogyasztásra.

Mivel tüskés ágai vannak, igencsak nagy erőfeszítést igényel, hogy szépen leszedjék a megfizethetetlen erejű narancssárga bogyókat. A piacon vagy gyógynövényboltokban azonban könnyedén hozzájuthatunk. Fogyasszunk belőle minél többet.



Mit tartalmaz?

Gazdag béta-karotinban, enzimekben, fehérjékben, A-vitaminban, és számos olyan más vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek elengedhetetlenek egészségünk szempontjából. Minél több homoktövist fogyasztunk, annál erősebb és ellenállóbb lesz immunrendszerünk

Miért és hogyan fogyasszuk?

Bár sokan nem szeretik jellegzetes, fanyar íze miatt, ajánlatos mégis megkedvelni, hiszen nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz. Számos olyan feldolgozott formája létezik, melyen már kevésbé érződik a fanyar íz. Ilyen például a homoktövis szörp, vagy a mézben eltett homoktövis bogyó vagy lekvár. Az igazi elixír a propoliszos mézben eltett homoktövis.

Belsőleg, de akár külsőleg, kozmetikumként is használhatjuk. A lényeg, hogy minél többet juttassunk belőle a szervezetünkbe. Főleg, a hideg időszakokban ajánlott, hogy felkészítsük és ellenállóbbá tegyük szervezetünket. Akinél májzsírosodás problémája áll fenn, az is fogyassza bőségesen, hiszen a homoktövis csökkenti a lerakódott rossz koleszterin szintjét. Mivel gazdag vitaminokban, aktiválja a szervezetet, serkenti az agyat és a libidót is.

Ajánló: A homoktövis tea csodákra képes

Ajánlott a szezonális kedélybetegségek, a hosszú sötét délutánok, borús nappalok rossz hangulata ellen is fogyasztani. A homoktövis megszünteti az álmatlanságot, fáradtságot és csökkenti a depresszió tüneteit is.
Mivel erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, védi az erek egészségét, és megakadályozhatjuk a különböző szívbetegségek kialakulását. Nagy segítségünkre lehet a rák elleni küzdelemben is.

Külsőleg alkalmazva

A homoktövist tartalmazó krémek vagy pakolások, vagy a belőle készült olaj erős bőrfiatalító és tonizáló hatással rendelkezik.

Meggyorsítja a haj növekedését, és megakadályozza annak hullását. Készítsünk belőle egy hajerősítő, és hajhullás elleni maszkot. Egy kevés homoktövis olajt keverjünk el egy-két kanál pépesített homoktövis bogyóval, egy-egy kanál E-és A-vitamin olajjal, 10 csepp citromlével, egy teáskanál mézzel. Masszírozzuk erősen be a fejbőrbe, addig, amíg ki nem pirosodik az, majd hagyjuk rajta egy órán keresztül. Ezután öblítsük le, és mossuk meg hagyományos módon. Hetente háromszor alkalmazhatjuk a pakolást.

A homoktövis olajt hatékonyan alkalmazhatjuk pikkelysömör és terhességi csíkok kezelésére is.

Megjelent: 2014/11/10 Írta: Neptunusz Kategória: Holotropikum
http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Ezért érdemes a hagymát napi szinten beiktatni az étrendünkb
  2014-11-11 10:05:52, kedd
 
  A hagymát sokan szeretik, számos ételt szinte lehetetlen elképzelni nélküle. Pucoláskor sokan küszködnek a könnyeikkel, a szaga sokakat elriaszt, de érdemes fogyasztani, mivel egészségügyi hatásai igencsak előnyösek a szervezet számára.


Lássuk, miért érdemes naponta hagymát enni:

Hatékonyan megelőzi a náthát: a hagyma jótékony hatásait már az ókorban ismerték, az egyik legnagyobb hagymafogyasztó épp Néró császár volt. Minden egyes alkalommal, amikor úgy érezte, hogy megfázott, bőséges hagymasalátát rendelt magának. A hatást azonnal érezte, mivel a hagymának magas a fitokemikália tartalma, biztosítja a C-vitamin jobb felszívódását, növelve így a szervezett ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. Arra is van megoldás, hogy semlegesítsük a hagyma kellemetlen szagát. Egy pohár tej, vagy aludttej evés után jelentősen csökkenti a kellemetlen szagot.

Szabályozza a vérglukóz-szintet: a hipoglikémia ellen ideális választás a hagyma. Magas allil-propil-diszulfid és krómtartalma miatt a hagyma kiválóan szabályozza a vércukorszintet.

Egyedülálló gyulladáscsökkentő hatású: egyes vidéki településeken még mindig hagymalével kezelik az idősek a gyulladásaikat. A fülgyulladást például hagymateával kezelik, 2-3 cseppet csepegtetve a fülbe. A hagyma leve a méhcsípés ellen is kiváló, de a légúti fertőzéseket is jól kezeli. Sóval és borssal keverve a hagyma a fejbőrre kenve késlelteti a kopaszodást.

Csökkenti a szívbetegségek és az érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát: a folyamatos hagymafogyasztás számos szívbetegségtől véd meg. A nyers hagyma segít a jó koleszterin (HDL) termelésében, ami hatékonyan szabályozza a szívműködést.

Rákmegelőző: számos vizsgálat talált már kapcsolatot a kvercetin és a rák kialakulásának kockázatcsökkentése között. Az egyik ilyen tanulmány szerint a vörös- és fokhagyma keveréke olyan szinergikus hatást hozott létre, melynek köszönhetően jelentősen csökkent a vastagbélben a korai érési stádiumú daganatos sejtek száma és mérete is. Egy másik, francia kutatás azt bizonyította, hogy a fokhagyma és a vöröshagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét.

Magas a vitamintartalma: a hagyma gazdag A-, B6-, C- és E-vitaminban, továbbá nátriumot, káliumot, vasat és folsavat is tartalmaz.

Megjelent: 2014/11/10 Írta: Sólyom István Kategória: Holotropikum
http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 6220
  • e Hónap: 12592
  • e Év: 63383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.