Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Almás-mákos rácsos sütemény
  2014-11-17 19:57:26, hétfő
 
  Vasárnapi süteményünk,nagyon finom,gyorsan elkészíthető sütemény.
Almás-mákos rácsos sütemény
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1/2 tasak sütőpor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 ek. méz
2 ek. tejföl
1 tojássárgája:
A kenéshez:
1 felvert tojás
1 mk. cukor
A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
20 dkg cukor
1 db citrom
20 dkg darált mák
5 dkg darált keksz
2 tojásfehérje kemény habja
Továbbá:
1 ek. meggylekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpackba csomagoljuk,hűtőbe tesszük,míg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábosba tesszük a reszelt almát (apró líuku reszelőn reszeltem,mint a sajtot),rászórjuk a cukrot,a jól megmosott citrom reszelt héját,levét.
Ha felforrt,levet engedett,hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet,összekeverjük és lehúzzuk a tűzről.
Amikor kihűlt,hozzá keverjük a kemyére vert tojáshabot.
Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk.
A tészta 2/3 részét belenyújtjuk,lekvárral megkenjük és ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk.
Az 1/3 rész tésztából rudakat sodrunk és a tetejét berácsozzuk.
A cukrot a ftojással kikeverjük és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
Ha elkészült,kihűlt,kockákra vágjuk és enyhén porcukorral megszórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
2014. évi Szent Erzsébet-napi körlevél
  2014-11-17 19:41:02, hétfő
 
  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe alkalmából kiadott körlevelét adjuk közre.
Kedves Testvérek!
Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe minden évben arra szólít fel bennünket, hogy ne csak ünnepeljük és csodáljuk benne a szolgáló szeretet példáját, hanem kövessük jótékonykodó útmutatását is. A mindössze 24 évet élt magyar királylány felismerte és radikálisan megvalósította az evangéliumi felebaráti szeretetparancsot. Példája azért tűnik ki a jótékonykodó szentek sorából, mert a saját történelmi korában az uralkodók között nem volt példa arra, ahogyan ő a rászorulókat minden téren segítette.
Számunkra a példája útmutatás és személye égi közbenjárást is jelent, hiszen a Katolikus Karitásznak, a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének a védőszentjeként tekintünk rá. Amikor közbenjárását kérve emlékezünk rá, tettekre sarkallnak Erzsébet szavai: ,,Tegyétek boldoggá az embereket!"
Világunkban számos olyan kihívással találkozunk, mint Árpád-házi Szent Erzsébet a maga korában, hiszen egyre több család került nehéz anyagi helyzetbe, sokan szorultak egzisztenciálisan az élet peremére.
Szentatyánk, Ferenc pápa arra szólítja fel az egyház tagjait, hogy induljunk el feléjük. ,,Mesterünket követve mi, keresztények arra kaptunk meghívást, hogy tekintsünk testvéreink nyomorára, érintsük meg, vegyük magunkra és tegyünk konkrétan azért, hogy könnyítsünk rajtuk.
E nyomor láttán az Egyház felkínálja szolgáló szeretetét, a diakóniát, hogy segítsen a szükségben, begyógyítsa ezeket a sebeket, amelyek elcsúfítják az emberiség arcát. A szegényekben és a legutolsókban mi Krisztus arcát látjuk. Ha szeretjük és segítjük a szegényeket, akkor Krisztust szeretjük és szolgáljuk."
(2014 Nagyböjti üzenete)
Az Egyház a szolgáló szeretetét sokféle módon teszi a világban, de leginkább a hivatalos segélyszervezetén, a Karitászon keresztül valósítja meg. A Karitász az egyik legnagyobb világméretű segélyszervezet, hiszen 165 országban van hivatalos szervezete és 200 országban segít éves szinten 24 millió emberen. Ezt a nagy munkát 625 000 önkéntese és 440 000 ezer munkatársa végzi. Ennek a világméretű karitatív szolgálatnak része hazánkban a Katolikus Karitász - Caritas Hungarica, amely 800 településen, közel 10 000 önkéntessel teszi a jót.
Magyarországon a Karitász munkája során kiemelten foglalkozik az idősekkel és betegekkel, a gyermekes családokkal, a hajléktalanokkal, a szenvedélybetegekkel, a testi-szellemi fogyatékkal élőkkel, a nemzeti kisebbségekkel, a menekültekkel és a bevándorlókkal.
Negyedik éve működik a Karitász Krízissegély programja, amellyel az egzisztenciálisan kritikus helyzetbe került családokat támogatják gyógyszerrel, élelmiszerrel, ruhával, bútorokkal, rezsi hozzájárulással, lakbérrel, fűtéssel, lakhatással. Ott van a katasztrófáknál, hogy segítsen az életkörülmények helyreállításán. Mindezt az Egyház nevében és az evangélium szellemében teszi.
Ez a nagy kihívást jelentő munka azért valósulhatott meg, mert az elmúlt évben a templomi adománygyűjtések alkalmával híveink nagylelkűen támogatták a Karitász szolgálatát. Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva Egyházunk külön is háláját fejezi ki a Katolikus Karitász minden munkatársának, önkéntesének és támogatójának. Ha valaki önkéntesként szeretne kapcsolódni ebbe a nemes munkába, a plébániákon érdeklődhet a helyi lehetőségekről.
Különös értéke hazai egyházunknak, hogy plébániáinkon önálló karitász-csoportok működnek, melyek a plébániák területén élő rászorulók önkéntes segítését szervezik és végzik nagy szeretettel és figyelemmel.
Bizalommal kérjük híveinket, hogy november 23-án, vasárnap perselyadományaikkal is segítsék Egyházunk karitatív szolgálatát és munkáját.
Amikor megköszönjük a testvérek adományait, Árpád-házi Szent Erzsébet közbenjárását kérjük mindnyájunkra, hogy lelkesítsen és erősítsen bennünket a jóban!
Budapest, 2014. Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Magyar Kurír-2014. november 15. szombat 18:00
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Ahol minden Erzsébet ingyen fürödhet
  2014-11-17 19:18:57, hétfő
 
  A Mórahalmi Termálfürdőben Erzsébet hetet tartanak.

Ez az Erzsébeteknek, a gyerekeknek és a helyi lakosoknak jó hír.

Ugyanis ingyen mehetnek a fürdőbe.

Aki teheti, annak jövő héten érdemes ellátogatnia a Szeged közelében fekvő Mórahalom termálfürdőjébe. November 17-től 21-ig (azaz hétfőtől péntekig) ugyanis Erzsébet hetet tartanak. Ez azt jelenti, hogy a 14 év alattiak és az Erzsébetek ingyen léphetnek be a fürdőbe. Szintén ingyenes a belépés a mórahalmi Kedvezménykártyával rendelkezőknek (ezt az település állandó lakosai igényelhetik).

Sőt, azok sem járnak rosszul, akik nem gyerekek, nem Erzsébetek, és nem mórahalmiak, ugyanis ezeken a napokon minden belépőjegy mellé ajándék kupont adnak.

A termálfürdőről egyébként a héten közölt egy cikket a Délmagyarország napilap. Ebből kiderült, hogy tíz év alatt jelentősen megugrott a vendégszámuk. Amíg 2003-ban mindössze 70 ezer vendégük volt, addig tavaly ez már elérte a 433 ezret. Ebben egyébként jelentős szerepe van annak, hogy a fürdő sikeres marketingmunkát folytatott Szerbiában és a Romániában.

Például ezen a héten kedden - ami Szerbiában munkaszüneti nap volt - Mórahalom központját szinte ellepték a déli szomszédunktól érkező - ottani magyar és szerb nemzetiségű - vendégek. Sokan csoportosan, busszal érkeznek Szerbiából, s rendszerint ezeket az utakat egy szegedi kirándulással és bevásárlással is egybekötik.
http://termalonline.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Főtt fánk – gyermekkoromban sokat ettünk, nagyon szere
  2014-11-17 18:32:45, hétfő
 
  Egérke, Ördögpirula... nagyon finom! A nagyim sokat csinált, nagyon szerettük! Ő kakaós cukorba forgatta -:) Házi barack lekvárba mártogatva is nagyon finom!!

Hozzávalók

1 nagy pohár tej,
só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 db kockacukor,
1 pohár liszt,
3 tojás,
Elkészítése

1 nagy pohár tejet felforralunk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, 1 lapos kávéskanál szódabikarbónát, 2 kockacukrot,: Belekeverünk 1 pohár lisztet. Tűzről levesszük és simára keverjük. Ha már kissé lehűlt, egyenként hozzákeverünk 3 tojás sárgáját, 2 tojás keményre vert habját és jól összedolgozzuk.

Forró, bő olajba kanállal beleszaggatjuk a tésztát, fedő alatt lassan sütjük, azután megfordítjuk, és újból lefedjük, végül jó ropogósra sütjük.

A pohár mérete mindegy, csak egyforma pohár legyen.

Reszelt csokoládéban vagy porcukorral kevert kakaóban megforgatjuk, melegen tálaljuk.
Kedvencreceptek.com
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Gyors mákos szelet – kissé elfelejtett recept, pedig f
  2014-11-17 18:18:26, hétfő
 
  Gyermekkorom rég keresett receptje, újból elkészítem! Ismerje meg a családom is, mi nagyon szerettük.

Hozzávalók

2 tojás,
2 deci tejfel,
30 deka cukor,
15 deka finom liszt,
7 deka margarin,
15 deka darált mák,
1 csomag vaníliás cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
10 deka mazsola,
10 deka dió,
késhegynyi sütőpor,
zsír,
liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése

Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, végül a durvára vágott diót és a mazsolát.

Kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél megsütjük.

A kisült tésztát deszkára borítjuk és lassan felszeleteljük.

Kedvencreceptek.com
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
6 hihetetlen házi praktika tyúkszem ellen
  2014-11-17 09:50:54, hétfő
 
  A fájdalmas és csúnya tyúkszemre és bőrkeményedésre léteznek olcsó, jól bevált, háztartásban megtalálható eszközök, amelyek képesek azt eltüntetni pár alkalom alatt.


Ricinusolaj, almaecet
Egy tálat töltsünk tele meleg vízzel, és adjunk hozzá egy csésze almaecetet, szappant, és ebben áztassuk a lábunkat 15 percig. Ezzel a bőrkeményedés fellazul, és előpuhul a habkő számára. Az áztatás után kenjük be a tyúkszemet ricinus olajjal, ami kb. 10 nap alatt eltünteti azt.

E-vitamin tabletta
Törjünk össze egy tablettát, kevés olajjal kavarjuk össze, majd a masszát kenjük a tyúkszemre éjszakára, és húzzunk a lábunkra egy zoknit is.

Citrom
A tablettához hasonlóan kell alkalmazni, vékony szeletet vágjunk a citromból, és ügyeljünk arra, hogy rögzítésnél a belseje érintkezzen a tyúkszemmel.



Hagyma
Egy üveg edénybe öntsünk ecetet, majd egy szelet vöröshagymát. Egy teljes napra tegyük meleg helyre, majd lefekvés előtt helyezzük a hagyma darabot a tyúkszemre. Ha reggelre megpuhul, lekaparhatjuk, ha mégsem, folytassuk tovább a kezelést.

Kenyér
Fél szelet száraz kenyeret áztassunk almaecetbe, majd rögzítsük oda a tyúkszemhez. Tekerjük be fóliával, majd húzzunk rá egy zoknit is éjszakára.

Aszpirin
Törjünk össze pár tablettát almaecettel és kevés vízzel, és a masszával kenjük be a felületet 10 percre. Ennyi idő alatt meg kell, hogy puhuljon annyira, hogy utána le tudjuk kaparni.



Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A titokzatos méz, ami az összes baktériumot képes elpusztíta
  2014-11-17 09:46:35, hétfő
 
  Ausztrál kutatók fedezték fel a közelmúltban ennek, a már itthon is kapható méz-fajtának a csodálatos gyógyító erejét. A lehető leghatékonyabban kezeli a problémákat, hatásának eredményességét pedig már számos orvos megerősítette.


A titokzatos nevű méz, a manuka méz Új-Zélandról ered, ahol az őslakosok a felfedezés óta ezt a mézet használják szinte minden megbetegedésre, és remek egészségnek örvendenek. A nevét onnan kapta, hogy a méhek a manuka bokor nektárjából “állítják elő". Ma már itthon is kapható a gyógynövényboltokban, mivel természetes hatóanyagának révén orvosságként tartják számon.

A Manuka méz gyógyászati felhasználása:
Cukorbetegség kezelése
Szisztémás gyulladások kezelése
A magas koleszterinszint csökkentése
Emésztőrendszeri problémák kezelése
Fertőzések kezelése


Az ausztrál kutatók több antibiotikum hatásával összevetették erejét, de a manuka méz sokkal erősebbnek bizonyult az összes gyógyszerrel szemben. Szó szerint megöli a baktériumokat, illetve bármely kórokozót, amellyel érintkezésbe kerül. Nem csak belsőleg képes gyógyítani, hanem külsőleg alkalmazva is csodákra képes.

A kutatók azt fedezték fel, hogy ezen méz rendszeres fogyasztása - még nagyon minimális mennyiségben is - képes megállítani a daganatnövekedést. Tesztek - és vizsgálatok sorozatát végezték el, hogy megállapíthassák, a kivonat valójában milyen mértékben is képes erre. Eredményeik azt mutatják, hogy a Manuka közvetlenül képes apoptózist, azaz programozott sejthalált előidézni. Ez egy olyan élettani folyamat, amely a többsejtű élőlényekben megy végbe annak érdekében, hogy megvédje a szervezetet a hibás sejt továbbélésének veszélyétől. A felnőtt szövetekben a régi sejtek halálával egyensúlyba kerül a sejtosztódás, ezért nagyon fontos a szabályozott apoptózis.

Dee Carter professzor szerint a mézet már több kórházban is használják a külföldi országokban a gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében.



Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Az orvosok megdöbbenésére: természetes orvosság van a rákra
  2014-11-17 09:41:13, hétfő
 
  Az orvosok megdöbbenésére: természetes orvosság van a rákra (recept)



Nincs rá gyógymód!" Ez az a mondat, amit számos daganatos beteggel közöl az orvos. Volt egy férfi, aki nem hitt orvosának, szembeszállt a daganattal és meggyógyult.


Elmeséljük Ante Kreisch történetét, aki nem hitt az orvostudománynak és meggyógyította önmagát.

tüdőrákot diagnosztizáltak nálam, a horvát orvosok szerint nem volt sok földi napom hátra. Miután áprilisban elhagytam a kórházat, nyáron egy teljesen más ember lettem. Az orvosaim pedig értetlenül álltak a kezükben az eredményekkel, amelyek az egészségemet igazolták. Mivel akkor már csak kis mértékben volt jele a ráknak, az orvosom azt mondta, folytassam, amit elkezdtem, kíváncsi ugyanis az eredményre. Folytattam, ma pedig teljesen egészséges lettem. Az emberek a világkülönböző pontjairól jönnek hozzám tanácsért, hiszen ők is remélik a gyógyulást. A remény, amit a szemükben látok pedig elég erőt ad ahhoz, hogy bátran megosszam gyógyulásom titkát a világgal. Örömömre a receptem képes volt már másokon is segíteni!"

Még mindig nagy meglepődést okoz, hogy napról-napra mennyi ember kezd el újból hinni a természet erejének és választják különböző betegségekre a természet csodáit. Kreisch gyógymódja tele van természetes összetevőkkel, amiben a legmeglepőbb, hogy szinte minden összetevőjével találkozunk minden nap. A hivatalos orvoslás természetesen nem hisz ezekben a gyógymódokban, azonban egyre több cáfolat születik erre. Egy bosnyák nő például hasonló összetevőkkel gyógyította meg magát, az “orvosságnak" köszönhetően 20 intenzív osztályon eltöltött nap után egészségesen tért haza családjához.

Íme a NAGY RECEPT
Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit reszeljünk le és keverjük össze 500ml mézzel. A mézzel kapcsolatban fontos, hogy ne bolti,hanem házi mézet vásároljunk! Ebből az elkészített elixírből együnk naponta 3-4 alkalommal. Az is fontos továbbá, hogy ne fém tárggyal nyúljunk bele, hanem fakanalat használjunk. 4 nap után az eredmény több betegnél javulni kezdett. A kúra alatt fontos, hogy higgyünk is a gyógyulásban, ne hagyjuk, hogy a depresszió győzzön felettünk.

Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
3 napos szódabikarbóna-kúra a megfázás és influenza ellen
  2014-11-17 09:38:08, hétfő
 
  A szódabikarbóna vagy nátrium- bikarbonát már évszázadok óta ismert, mint természetes gyógyító szer. Számos gyógyhatását és alkalmazását mutattuk már be önöknek, most egy olyan 3 napos kúrát írunk le, amellyel rövid időn belül gyógyítható a megfázás és influenza.






A szódabikarbónát már évszázadokkal ezelőtt is használták gyógyításokra és takarítási célokra. Olcsó, biztonságos és egyszerűen alkalmazható, számos betegség és egészségügyi bajok gyógyírekén szolgál.

A megfázás és influenza ellen
1924-ben, Dr. S. Volney Cheney kiadott egy könyvet, az Arm & Hammer szódabikarbóna Medical használata címmel, amelyben az influenzával kapcsolatos észrevételeit rögzítette. Megfigyelte, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztottak szódabikarbónát egészségesebben éltek, és szervezetük a legtöbb megbetegedésnek képes volt ellenállni. Könyvében továbbá arról számolt be, hogy 36 órán belül enyhíthetőek a megfázás és influenza tünetei.

Az általános tudományos adatok azt igazolják, hogy a szódabikarbóna belsőleg alkalmazva segít fenntartani a pH egyensúlyt a vérben. Lúgosító hatással van a szervezetre, amely segít megelőzni a legtöbb betegséget. Bár az alábbi kúrának több száz ezer ember a támogatója, tudományosan még egy orvostudományi ág sem ismerte el. (A dr. állítása szerint azért, mert így jelentősen visszaesne a gyógyszerek iránti kereslet!)

Az alábbi recept 1924-óta már rengeteg embernek segített a “nehéz" napokban.

Íme a kúra:
1. nap: 1/2 teáskanál szódabikarbónát hígítsunk 1 dl vízzel,és ezt fogyasszuk napi 6 alkalommal, körülbelül 2 órás időközönként.

2. nap: 1/2 teáskanál szódabikarbónát hígítsunk 1 dl vízzel, és ezt fogyasszuk napi 4 alkalommal.

3. nap:1/2 teáskanál szódabikarbónát hígítsunk 1 dl vízzel,és ezt fogyasszuk reggel és este.

A 3 nap eltelte után minden nap igyunk a fenti mennyiségnek és aránynak megfelelően szódabikarbónás vizet, amit minden reggel éhgyomorra fogyasszunk el.

Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Így kell megtisztítani az izületeket
  2014-11-17 09:30:18, hétfő
 
  Sok embernek okoznak gondot az ízületi fájdalmak. Leginkább időjárás-változásra jelentkeznek sajgó, nyilalló, hasogató fájdalom, zsibogó érzés stb. formájában, elsősorban csonttörést elszenvedett embereknél.








Az alább leírt módszer része a szervezet általános tisztításának. Többféleképpen végezhető, a legnépszerűbb a babérlevéllel történő tisztítás.

A babérlevélfőzetet a következőképpen készítsük el:
Egy zacskó (5g) babérlevelet leöntünk 3 dl hideg vízzel, és 7-10 percig fedő alatt főzzük.

Az elpárolgott vizet utólag forralt vízzel pótoljuk, hogy a 3 dl meglegyen.

A főzetet este készítsük el. Éjszakára plédbe bugyoláljuk az edényt, reggel pedig áttöltjük termoszba a tartalmát (ha nincs termosz, az egyszerű üvegpalack is megteszi). Napközben 12 óra alatt fogyasszuk el, rendszeresen kicsiket kortyolgatva belőle: 6 óra alatt a feléig kell eljutni, majd a következő 6 óra alatt a másik felét kortyolgassuk el egyenletes időközönként (kb. 15 percenként egy kortyot).

Fontos: Egyszerre ne igyuk ki az egészet, mivel belső vérzést provokálhat!

A tisztításnak többféle sémája ismert. Az egyik szerint három napon keresztül igyuk a fent leírt főzetet, majd 3 hónap múlva ismételjük meg, azután 6 hónap múlva igyuk ugyanígy, majd 9 hónap múlva újból. Így a meghatározott 4 alkalommal 3-3 napon keresztül igyuk a teát, ami 12 napot jelent másfél év során. Az elkövetkező évek során ajánlatos évente 2 alkalommal elvégezni az ízületek tisztítását, 3-3 napot szánva rá.

A gyengébb szívűeknek egy kíméletesebb időrendet ír elő a népi bölcsesség. A kiválasztott hónap első három hetének tetszés szerinti, azonos napján igyuk a főzetet, tehát hetente egy alkalommal, majd negyedévenként ismételjük meg a tisztítást, hasonló időbeosztás szerint, mint az első alkalommal. Így ebben az esetben évi 12 alkalommal igyuk a főzetet, majd az elkövetkező években évi 2 alkalommal kell a tisztítást elvégezni, ami összesen 6 napot fog jelenteni.

A harmadikféle időbeosztás a következőképpen alakul: ebben az esetben az elkészített babérlevélfőzet fogyasztása a hónap első és harmadik hetének első 3 napján történik, azaz hétfőn, kedden és szerdán. Így ismételjük egymást követő négy hónapon keresztül. Az elkövetkező években csak egy hónapot kell a tisztításra szánni, annak is csak az első és harmadik hetét.

A tisztítás idejére az állati fehérjét iktassuk ki az étrendünkből. A babérlevéllel végzett tisztítás ideje alatt a vizeletünk színe rózsaszínre változhat. Ez arról fog tanúskodni, hogy a sók oldása a szervezetben elkezdődött. Ne aggódjunk miatta, néhány nap múlva a vizelet színe visszaáll, a mozgásunk pedig könnyűvé válik.

Az ízületek tisztítása közben a harmadik időbeosztásnál az első és harmadik hét között 11 pihenőnapunk lesz. Minden hónapban két 11 napos időköz, ami négy hónap alatt 8-szor 11 napot jelent. Tanácsolom, hogy ezeket az időközöket a májunk tisztításával töltsük (a közérzetünkkel összehangoltan).

Forrás:http://www.tudasfaja.com/
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2955
  • e Hét: 8645
  • e Hónap: 15017
  • e Év: 65808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.