Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ezért együnk meg minden nap egy banánt!
  2014-11-04 15:50:59, kedd
 
  A banán bár egész évben ott sárgállik üzleteink polcán, mondhatni inkább a tél az, amikor előnyben részesítjük. Ilyenkor fogyasztunk többet belőle, bár lehet, hogy még így sem elegendő az a mennyiség, amit megeszünk. Ismerjük meg a banán egészségünkre gyakorolt jótékony hatását.

Három különböző cukrot tartalmaz, szacharózt, glükózt és fruktózt, és mindez a rostokkal kombinálva, valódi energiabombát jelent egy egész napra. Tudományos kutatások alapján igazolták, hogy mindössze két banán elegendő energiát tud biztosítani egy fizikailag és szellemileg megterhelő nap után.



Egy kilencven perces edzés után, ha megeszünk két banánt, kellő energiával töltődünk fel, elmúlik a fáradtságérzésünk és izomlázunk sem lesz. Nem csak a rengeteg energia az egyetlen pozitív tulajdonsága.

Hatásos depresszió ellen is

Egy közelmúltban végzett felmérés szerint, a depresszióban szenvedő emberek már egy banán elfogyasztása után is sokkal jobban érzik magukat. Ez annak tudható be, hogy a banán triptofán nevű fehérjét tartalmaz, mely szerotoninná alakul. Ez pedig fokozza a boldogságérzetet.

PMS ellen

Menstruáció előtti hangulatingadozásra elegendő egy banánt elfogyasztani, ugyanis a gyümölcs B6-vitamiban gazdag. Szabályozza a hangulatot.

Vérszegénység ellen

A banánnak magas vastartalma van, serkenti a hemoglobintermelést a vérben, így csökkenti a vérszegénység kialakulását.

Magas vérnyomásra

Az egyedüli gyümölcs, melyben sok a kálium, de kevés só van, így tökéletes választás lehet azok számára, akiknek magas a vérnyomásuk. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a stroke kockázatát is.

Növeli a teljesítményt

A gyümölcs gazdag káliumban és hasznos lehet a tanulási időszakban, segíti a szellemi frissességet.

Székrekedés ellen

Mivel nagyon gazdag rostokban, segít helyreállítani a normális gyomorműködést, anélkül, hogy hashajtókat kellene beszednünk.

Másnaposságra

Az egyik legjobb módszer másnaposságra, ha megiszunk egy sűrű banánturmixot mézzel elkeverve. Megnyugtatja a gyomrot, és segít helyreállítani a normális vércukorszintet. A benne lévő tej hidratál és nyugtat is.

Gyomorégésre

A banán egy természetes savlekötő tulajdonsággal rendelkezik. Ha gyomorégésben szenvedünk, együnk meg egy banánt, az megoldja a problémát.

Nyugtat

Mivel magas a B-vitamin tartalma, a banán hatékonyan nyugtatja az elfáradt idegrendszert.

Gyomorfekélyre

Magas rosttartalma miatt megszünteti a gyomorirritációt és a savtúltengést. Hatékonyan kímélő eledel a gyomorfekéllyel küzdők számára is.

Hőmérsékletszabályozó

Sok kultúrában a banánt hűsítő gyümölcsként tartják számon. Thaiföldön például a terhes nők banánt fogyasztanak, annak érdekében, hogy a születendő gyermeknek biztosítsák a megfelelő testhőmérsékletet.

A banán tényleg egy értékes gyümölcs, amit nem árt napi rendszerességgel fogyasztani. Egy banán négyszer több fehérjét, kétszer több szénhidrátot, háromszor több foszfort, ötször több A-vitamint és vasat tartalmaz, mint egy alma.

filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Gondoltad volna? Ez a legegészségesebb szuperétel!
  2014-11-04 15:48:15, kedd
 
  A szupertáplálékok hallatán, a legtöbb ember, főképp akik odafigyelnek étkezésükre, a kelkáposztára, a chia magra, a fekete áfonyára, vagy például a lazac finom húsára gondol. De ott van a közönséges kefir, amely, Lauren Schmitt dietetikus szerint egy igazán különleges szuperétel.

A tehéntejből és jótékony baktériumokból készült kefir hasonlít a joghurthoz, csak egy kicsit vékonyabb, könnyebb az állaga és egyszerűbb meginni is. A kefirben háromszor annyi probiotikum található, mint a joghurtban, ez pedig elsősorban a bélrendszer megfelelő működése szempontjából nagyon jó.

Schmitt szerint azoknak lenne kötelező a kefir fogyasztása, akik nemrég egy komoly antibiotikus kezelésen estek át, hiszen ez az erős gyógyszer nagyon megbolygatja az emésztést, így minél hamarább pro- és prebiotikumokkal helyre kell állítani a bélflórát.

A kefir ráadásul a fogyókúrázóknak is nagyszerű, hiszen kalóriaszegény termék. Azok, akik izmosodni szeretnének, nos számukra annyira nincs jó hatással a kefir, hiszen fehérjében is szegény, és annak ellenére, hogy tehéntejből készül, 99 százalékban laktózmentes. Schmitt szerint azonban nem ajánlott olyan kefireket vásárolni, amelyek cukrozottak.

A gyártók azért tesznek különböző gyümölcsízű, édes adalékanyagokat a termékekbe, mert önmagában a kefirnek nincs sok íze. De, ha mégsem szeretnénk simán fogyasztani, nyugodtan tehetünk bele igazi gyümölcsdarabkákat, egy gyors smoothie-t készítve nagyon egészséges és finom itallal járulhatunk egészségünk megőrzéséhez.

filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Ezért együnk gesztenyét: Csökkenti a koleszterinszintet, meg
  2014-11-04 15:46:50, kedd
 
  Csökkenti a koleszterinszintet, megelőzi a rákot


Főzve, sütve, püré formájában egyaránt ízletes és egészséges a gesztenye, ezért használjuk is az őszi időszakot és fogyasszunk minél többet belőle. A gesztenyét már a rómaiak idejében is előszeretettek fogyasztották. A friss gesztenye kalóriatartalma jóval kevesebb, mint a dióé, a manduláé, vagy az aszalt gyümölcsöké, hisz 100 gramm 180 kalóriát tartalmaz. Ráadásul koleszterint és glutént sem tartalmaz, valamint az sem mellékes, hogy az egyetlen dióféle, amelyik C-vitamint tartalmaz.

Lássuk, miért érdemes rendszeresen gesztenyét enni:

Csökkenti a koleszterinszintet és szabályozza a bélműködést: a gesztenye rendkívül gazdag rostokban, 100 gramm gesztenyében 8 gramm rost található. Vízzel érintkezve a rostok egy gélt képeznek, ami segít a koleszterinszint csökkentésében és stabilizálja a vércukorszintet. Az oldható rostok jelentős mértékben hozzájárulnak a bélműködés javításához, megelőzik a székrekedés és a gyulladások kialakulását.

Ásványi anyagokat tartalmaz: gazdag kalciumban, káliumban, foszforban és cinkben. C-vitamin tartalma segít a szervezetnek felszívni a vasat, ami szintén nagy mennyiségben megtalálható a gesztenyében.

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát: a gesztenye mangán tartalma rendkívül magas, ami semlegesíti a szabadgyököket, így csökkenti a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

Serkenti az agyműködést: a gesztenye a teljes B-vitamin csoportot tartalmazza, ezért stresszes időszakokban, nagy szellemi erőfeszítés igénylő feladatok közben bátran fogyasszuk, hisz energiát ad és serkenti az agyműködést, ami javítja a koncentrációkészséget.

Ajánló: Így süss otthon tökéletes gesztenyét!

Erősíti a csontokat: 100 gramm gesztenye kb. 30 százalék rezet tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a csontok ellenálló képességének növeléséhez, valamint segíti a vörösvérsejtek szaporodását.

Segíti a magzatfejlődést: nem utolsósorban a gesztenye az állapotos nők egy kedvenc gyümölcse is lehet, hisz folsavtartalmának köszönhetően segíti a vörösvérsejtek termelését, valamint a DNS-szintézist.
filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 6111
  • e Hónap: 12483
  • e Év: 63274
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.