Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Istenre bízom magamat
  2016-01-09 16:21:36, szombat
 
  Istenre bízom magamat

Istenre bízom magamat,
Magamban nem bízhatom,
Ő formált, tudja dolgomat,
Lelkem ezzel biztatom.
E világ szép formája
Az Ő keze munkája.
Mit félek? Mondom merészen.
Istenem és Atyám lészen.
Öröktől fogva ismerte,
Hogy mire lesz szükségem,
Éltem határát kimérte,
Szükségem s elégségem.
Lelkem, hát ne süllyedezz,
A hitben ne csüggedezz!
Egy kis bajt nem győznél-e meg?
Hogy tántorítana ez meg?
Tudja Isten kívánságod,
Ád is, mert csak Ő adhat,
De bölcs, Uram, te jóságod,
Tudod, sok elmaradhat.
Tudom, gondod reám nagy,
Mivel édes Atyám vagy,
Mint akarod, hát úgy légyen!
Másként hinnem volna szégyen.
A valóságos igaz jót
Az Úr meg nem tagadja,
Nagy gazdagság és rakott bolt
Nem fő jó, ritkán adja.
Ki az Isten tanácsát,
Megszívleli mondását,
Azt Ő Lelkével serkenti,
Gondját is megédesíti.
E világnak dicsősége
Igen hamar elmarad,
Kit ma gondok sújtanak,
Végre Holnap diadalt arat.
Csak Atyámban bízhatom,
Ő megsegít, jól tudom,
Mert az igazaknak Atyja
Hű szolgáját el nem hagyja.
(Ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Egy beteg gyermekért ima
  2016-01-09 13:39:41, szombat
 
  Teréz anya: Egy beteg gyermekért

Mária, legdrágább Anya,
hozzád könyörgök ezért a beteg gyermekért.

Anyánk vagy,
mi pedig a te gyermekeid.
Ismersz bennünket,
tudod, mire van szükségünk.

Ez a gyermek súlyosan beteg
- kérlek, vedd karjaidba
és légy gondoskodó édesanyja.

Jézus nevében kérlek,
adj neki egészséget
és áldd meg
most és mindörökké.

Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Így tisztítsd meg a húgysavtól fájó ízületeidet!
  2016-01-09 11:30:22, szombat
 
  Íme, egy hatékony gyógyrecept!

A megemelkedett húgysavszint miatt az ízületekben sajátos kristályok képződnek, amelyek megnehezítik a mozgást, és fájdalmakat eredményeznek. Azonban az uborka fogyasztásával ezen segíthetünk, hiszen a zöldségben található lének remek lúgosító hatása van, így a kristályképződésnek is véget vet.


Tehát a gyógyulás kulcsa az uborka levében rejtőzik. Kezdetben a fogyasztása ízületi fájdalmakat okozhat, de ettől nem kell megijedni, hiszen ez a gyógyulási folyamat megkezdődésének jele, mert a méregtelenítés is beindul.

Az uborka levét még a zeller és gyömbér levével érdemes összekeverni, mert ezáltal még hatásosabban végbemegy a toxinok kiürítése, és a gyulladások mértéke is csökken.

Így kell elkészíteni az ízülettisztító csodalét!

Szükséges hozzávalók:
1 közepes méretű uborka
2 zellerszár
1 darab, közepes méretű, friss gyömbérgumó
fél citrom
Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a zöldségeket, tisztítsuk meg. Ezután vágjuk kisebb részekre fel az uborkát, a zellerszárat, a gyömbért és a fél, kimagozott citromot. Mehet az egész egy turmixgépbe. Ezt a keveréket kell naponta 1-2 alkalommal meginni, míg javulást nem tapasztalunk.
filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
lyenek a legújabb magyarországi gyógyhelyek
  2016-01-09 11:17:25, szombat
 
  Jelenleg 19 minősített gyógyhely van hazánkban, melyek száma idén tovább bővülhet.
Közel három évtizedet kellett várni 1984 óta arra, hogy a már meglévők mellé újabb helyeket nyilvánítson - szigorú szempontok alapján - gyógyhellyé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala.

2012-ben megtört a jég, akkor Sárvár két településrésze is megkapta a gyógyhely minősítést.
Azóta Mezőkövesd-Zsórifürdő, Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Szigetvár és Tapolca is gyógyhely lett. Az alábbiakban bemutatjuk az ,,újoncokat".

Sárvár-Gyógyvarázs és Sárvár-Arborétum


Közel három évtized után Sárvár volt az első magyar település, ami megfelelt a gyógyhellyé nyilvánítás feltételeinek. A városon belül két területegységet határoltak le.


Az északi, kisebb gyógyhelyi terület teljes egészében az arborétum területére esik, az ettől délebbre elhelyezkedő gyógyhelyi terület nagyobb kiterjedésű, magában foglalja a gyógyfürdőt és kiterjedt zöldterületeket.

Mezőkövesd-Zsóryfürdő


2013. júliusában a matyók fővárosa szerezte meg a címet. Zsóry Lajosországgyűlési képviselő földjén, a mai fürdő területén 1939-ben olajat kerestek, de meleg vizet találtak. 1940-ben adták át az első medencét.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

2013. szeptemberben nyilvánították gyógyhellyé Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely településrészét, ahol még az egyik szikes tó szabadtéri strandján is kialakítottak gyógyvizes medencét a vendégeknek.


Az 1800-as évek elejétől ismert a gyógyhatása a sóstógyógyfürdői szik- és termálvíznek, amely a különböző bőr-, nőgyógyászati- és reumatikus betegségek eredményes orvosi kezelését segíti.

Szigetvár

A helyi gyógyfürdőt, a várat és a várparkot is magába foglaló 15 hektáros területet jó minőségű levegőjének, alacsony zajszintjének ismeretében minősítették gyógyhellyé 2014. januárjában.


A fürdőt egy 1966-ban talált forrás 800 méter mélyről feltörő, 62 Celsius fokos vize látja el elegendő nátriumkloridos alkáli hidrogénkarbonátos hévízzel. E minősített gyógyvíz elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésénél hatékony, de alkalmazható időskori csontritkulásnál, s pajzsmirigy- betegségek, nőgyógyászati problémák megszüntetéséhez is.

Tapolca

Az eddigi utolsó minősített település Tapolca, mely 2014-ben lett gyógyhely. A cím elnyerését a nemzetközi hírű gyógybarlang és az ott folyó gyógyászati tevékenység alapozta meg.


A gyógyhely területe magában foglalja a tapolcai Deák Jenő Kórház területét, a mellette elterülő Hunguest Hotel Pelion szállodát és parkját, a Tavasbarlang bejáratának környékét, illetve a festői szépségű és egyedi hangulatú belvárosi Malom-tó környezetét is.

Korábban Lillafüred, Harkány, Balf, Kékestető, Hévíz, Balatonfüred, Parád, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Bükfürdő, Eger, Debrecen, Gyula kapta meg a gyógyhely minősítést.
forrás:sokszinűvidék
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima az élet alkonyán.
  2016-01-09 11:05:38, szombat
 
  Az alkonyathoz érkeztem, Istenem. Életemnek fáradt óramutatói - mint az öreg ingaóráé itt mögöttem a falon - körbejárták, ezerszer már, az ismerős utat. Köszönöm mindazt, ami lassan már mind a hátam mögé kerül. Életemet, ezt a csodálatos nagy ajándékot. Köszönöm az örömet és a szomorúságot. A társakat és a magányt. A munkát és a pihenést. Az erőt és az egészséget. Köszönöm a sok boldog élet-titokra nyíló ajtót. És most már azt is köszönöm, hogy a sok ajtó kitartó kopogtatásom ellenére is mindig zárva maradt előttem. Igen, Uram. Most már, az út végén, meg tudom köszönni a füstbe ment terveket, a meghiúsult reményeket, a valóra vált álmokat és ábrándokat is. Köszönöm mindazt, amit adtál, és most már mindazt is, amit megtagadtál. Neked volt igazad, Uram. Nem vagy adósom semmivel. Könyörgöm légy velem mindabban, ami még előttem van. Légy velem, ha szenvedés, ha hosszú betegség, ha vigasztalan magányosság kíséri is majd az utolsó lépéseket. Ne emlékezzél meg hibáimról és bűneimről. Azokról sem, amelyeket már rég elfejtettem, de azokról sem, amelyeket soha nem tudok elfelejteni már. Maradj velem, amikor az erő, az egészség és életkedv ajtói egyre nehezebben nyílnak elnehezülő kezem nyomán. Köszönöm, hogy kegyelmed ajtaját így tártad szélesre előttem, hogy soha senki be nem zárhatja már. Könyörgöm mindazokért, akik fiatalos és türelmetlen kíváncsisággal topognak az előttük még lezárt élet-ajtók előtt. Segítsed őket, nehogy idő előtt akarják kifeszíteni a jövendő zárait. Segítsed őket, hogy mindig a jó ajtókon kopogtassanak és zárd be előttük a veszedelemre nyílókat. Segíts együtt örülni azokkal, akik előtt ott áll még az élet minden gazdag szépsége. Mindaz, ami lassan már mögém kerül. Légy mindazokkal, akik félnek átlépni a holnapok küszöbét. Tudod, hogy sokunkat, fiatalokat is, meg-megszorongat a jövőtől való félelem, okát se tudjuk néha, miért. És vannak, de hányan, akik előtt mások gonosz önzése zárja be az emberhez méltó, szép és nyugodt élet ajtaját. Segíts, hogy szereteted erejével tudjak szólni és cselekedni azok között, akiket rám bíztál. Hadd örüljek úgy az életnek, ahogyan én örülhettem annyiszor. Kegyelmed ajtaját szélesre tárad, Uram. Nem félek átlépni már a legutolsó küszöbön sem. De addig hadd tárjam ki, csendes derűvel, mások előtt, szereteted- boldogság- ajtaját.
Ámen.
Simo Talvitie: Arkisia rukouksia /Hétköznapi imádságok / c. könyve nyomán ford. Schreiner Vilmos
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
11 motivációs idézet – ha győzni akarsz!
  2016-01-09 11:01:45, szombat
 
  Összegyűjtöttünk 11 olyan idézetet, melyek elolvasása után reméljük, visszanyered inspirációdat az élet bármely területén!





1. Nem az az erős, aki nem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni. - Niccolo Machiavelli

2. A két legfontosabb nap az életedben: a nap, amikor megszületsz, és a nap, amikor megtudod, miért. - Mark Twain

3. Van, hogy csak egy pillanatot kapsz... Ami megérint. Egy mosolyt, egy kedves szót, egy ölelést. Aztán a pillanat elillan. Te pedig szomorúan nézel utána, és nem érted, miért... Miért csak ennyit kaptál? Aztán lassan kezded megérteni. Azért kaptad, hogy újabb erőd legyen. Hogy amikor már majdnem feladtad álmaidat, megérezd, hogy mire vágysz. Hogy ne érd be kevesebbel. Hogy újra átérezd, milyen az Igazi Pillanat. És várd tovább. Kitartóan. Mert eljön az a pillanat is. Ami örökké tart. - Csitáry-Hock Tamás

4. Nem az a tragédia, amikor egy gyermek fél a sötétben. Az igazi tragédia az, amikor a felnőttek félnek a fénytől. - Platón

5. Mi a siker lényege? A sikeres ember az, aki reggel felkel, lefekszik este, és a kettő között azt teszi, amit akar. - Bob Dylan

6. Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat. - Bill Bowerman

7. Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!" - H. Jackson Brown

8. Az univerzum mindig a segítségünkre siet, amikor az álmunkért harcolunk, bármilyen hülyeségnek tűnik is az az álom. Hiszen a mi álmunk, és csak mi tudjuk, milyen áldozatokat követel tőlünk. - Paulo Coelho

9. A patak és a szikla összecsapásából mindig a patak kerül ki győztesen. Nem az ereje, hanem a kitartása miatt. - H. Jackson Brown

10. Vannak ajtók, amik nem maradnak örökké nyitva. Az elszalasztott lehetőség soha nem tér vissza, és ha csak várakozol, az nem jelenti azt, hogy erős vagy, vagy azt, hogy igazad van. Néha csak annyit jelent, hogy félsz a változástól. Mindenkivel előfordul. Tudod, mire jöttem rá? Az élet túl rövid. - Everwood c. film

11. Az egész csak azon múlik, hogy benned van-e a csakazértis. Csak azért is menni, csinálni, megbotlani, szeretni, csalódni, félni, folytatni, fájni, örülni, gúnyos kacajok tárgya lenni, elérni... Merni elérni... Mert egyszer bizony tátják majd a szájukat, hogy hittel hova lehet eljutni... Mert a kitartás és az alázat sikert szül. - Oravecz Nóra

forrás:Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 131 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1031
  • e Hét: 6721
  • e Hónap: 13093
  • e Év: 63884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.