Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Miért tiltják, ha ennyi mindenre jó?
  2016-03-04 13:46:59, péntek
 
  Egy durva becslés szerint naponta 3 gramm sóra van szükséged, ez körülbelül fél teáskanálnyit jelent, azaz minden liter vízhez nagyjából egy negyed teáskanál só.

A tengeri só körülbelül 80 olyan elemet tartalmaz, amire a testnek nyomokban szüksége van. A finomítatlan tengeri só jobb választás, mint az asztali só, mert a hagyományos asztali sóban ezeket az elemeket leválasztják, illetve más adalékanyagokat is tehetnek a sóhoz.

De mi mindenre jó valójában a só?

A só létfontosságú ahhoz, hogy a sejtek belsejéből elhajtsa a túlzott savasságot, különösképpen az agysejtekből. Ha nem szeretnél Alzheimer-kórban megbetegedni, ne hagyd ki a sót a táplálkozásodból!

A víz és a só együtt természetes antioxidánsként hat és kitakarítja a toxikus salakanyagokat a szervezetedből.

A só egy erős természetes antihisztamin. Használható az asztma leküzdésére úgy, hogy az ivóvizedbe vagy a nyelved alá teszed. Hatékony, mint inhaláló szer, minden toxikus melléktermék nélkül. Mielőtt sót teszel a nyelvedre, igyál meg 1-2 pohár vizet!

A só létfontosságú a veséknek, hogy kitakarítsa a túlzott savasságot, így a savak a vizelettel ürülnek. Elégséges mennyiségű só nélkül a tested túlságosan elsavasodhat.

A só Dr. Batmanghelidj szerint létfontosságú a rák megelőzésében és kezelésében. A rákos sejteket ugyanis az oxigén elpusztítja. Mivel a rákos sejteket az oxigén megsemmisíti, ezért a rák mindig alacsony oxigéntartalmú helyeken fejlődik ki. Ha a test jól hidratált és sóval megfelelően ellátott, megnövekszik a véráram mennyisége. Így a test minden pontjába eljut az oxigén és az aktivizálja az immunsejteket a vérben, amik elérik és elpusztítják a rákos sejteket.

A víz és só hiánya elnyomja az immunrendszert, azaz a betegség ,,legyőző" sejtek aktivitását a testben.

A só létfontosságú, hogy fenntartsa az izomtónust és erőt. A húgyhólyagok kontrollálási képességének hiánya, azaz a csöpögő vizelet, lehet az alacsony sóbevitel következménye.

A só a leghatékonyabb abban, hogy stabilizálja a szabálytalan szívverést. Pont ellentétben azzal a tévhittel, hogy magas vérnyomást okoz. Valójában létfontosságú a vérnyomás szabályozásában, természetesen a vízzel egyetemben. Az arányok viszont nagyon fontosak. Alacsony só bevitel sok vízbevitellel kombinálva egyes embereknél valóban növeli a vérnyomást. Mint másodlagos mellékhatás, akár asztmát is okozhat. A logika egyszerű. Ha vizet iszol, de nem veszel magadhoz elég sót, a víz nem fog megfelelően a vérkeringésben maradni, hogy teljesen feltöltse az összes véreret. Némely esetben ez ájuláshoz vezethet, más esetben az artériák és végül a hörgők összeszűkülését okozza a tüdőben. Majd ez megemelkedett vérnyomásban jelentkezik és légszomjjal komplikálódik.

Egy vagy két pohár víz és némi só, (egy kevés a nyelvre) gyorsan és hatékonyan fogja csitítani a túlságosan verő szívet és hosszú távon csökkenteni fogja a vérnyomást és kezeli a légszomjat is.

A só létfontosságú az alvás szabályozásában. Természetes hipnotikum. Ha megiszol egy teljes pohár vizet, aztán pár csipet sót teszel a nyelvedre és azt ott hagyod, akkor természetes és mély alvásba merülsz. Ne tegyél a nyelvedre sót, csak akkor, ha vizet is iszol! Ha sűrűn csak sót használsz, víz nélkül, az orrvérzést okozhat.

A só létfontosságú a cukorbetegség kezelésben. Segít egyensúlyba hozni a vércukorszintet és csökkenti az inzulin szükségletet azoknál, akiknek injekciót kell beadniuk vércukorszintjük szabályozása érdekében.

Só kell a belekben történő tápanyag felszívódáshoz.

A só létfontosságú a tüdő nyálka és váladék lerakódásainak tisztításához, legfőképp asztma és más tüdőbetegségek esetén.

A nyelvre helyezett só megszünteti az állandó száraz köhögést.

A só létfontosságú az izomgörcsök elkerüléséhez is.

A csontritkulás is lehet só és vízhiány eredménye. A só abszolút létfontosságú, hogy a csontok szerkezetét stabillá tegye.

A só létfontosságú a seprűvénák és a visszér kialakulásának megakadályozásban.

Sóval a lelki egyensúlyért is

A só létfontosságú a hidroelektromos energia generálásában a test minden sejtjében. Só állandóan kell az idegsejtek kommunikációjához és információ feldolgozásához, mialatt az agy dolgozik, tehát fogamzástól a halálig.

A só létfontosságú érzelmi rendellenességek kezeléséhez is. Hogy megelőzd a depressziót, vegyél magadhoz elég sót!

A só szerepet játszik a magabiztosság és a pozitív önkép fenntartásában.

A só létfontosságú a szexualitás és a libidó fenntartásában.

A só egy nagyon fontos anti-stressz elem a test számára.

Figyelmeztetés! Ne adagold túl a sót! Figyeld a só és a víz kívánt arányára. Mindig figyelj oda, hogy elég vizet iszol-e a megnövekedett só bevitel mellé!

Azok, akiknek szívrendellenességük és veseelégtelenségük van, konzultáljanak az orvosukkal mielőtt megemelik a só bevitelüket.

Csatlakozz egészségtudatos olvasóink táborához, minden héten új érdekes cikket teszünk közzé egészséges életmód rovatunkban. Hasznos tippek, jó receptek és szemfelnyitó összefüggésekre világítunk rá. Iratkozz fel!

forrás: Campaign for truth
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Józsi bácsi pereli a Coca-Cola vállalatot
  2016-03-04 13:33:33, péntek
 
  Józsi bácsi pereli a Coca-Cola vállalatot, mert a cég teherautója nekiment Józsi bácsi kis teherautójának.
A tárgyaláson a Coca-Cola vállalat ügyvédje kérdezi Józsi bácsitól:
- Maga ugye, azt mondta a rendőrnek a helyszínen, hogy jól van?
- Hát, - mondja Józsi bácsi - az úgy kezdődött, hogy a tehenemet felraktam a kisteherautómra...
Erre közbevág az ügyvéd:
- Én nem arra vagyok kíváncsi, én azt kérdeztem, hogy azt mondta-e a rendőrnek a helyszínen, hogy jól van?
Józsi bácsi nem vesz tudomást az ügyvédről és folytatja:
- Elindultunk be a faluba a kisteherautómmal és elértünk az útkereszteződéshez...
Megint beleszól az ügyvéd:
- Tisztelt bíróság, én úgy veszem észre, hogy a felperes nem akarja beismerni, amit a helyszínelő rendőrnek mondott és most indokolatlanul nagy összegű kártérítést akar kikövetelni, ami nem is illeti meg.
A bíró intett Józsi bácsinak, hogy csak folytassa a történteket.
- Hát ugye, a kereszteződésnél nekem volt elsőbbségem, a Coca-Cola teherautó meg csak áthajtott a stop tábla mellett és jól nekünk jött.
A nagy ütközés következtében én jobbra, a tehenem meg balra repült. Igen nagy fájdalmaim voltak, alig bírtam feltápászkodni, amint hallom, hogy a tehenem nagyon bőg, mert igen megsérült.
Egy perc múlva már ott is volt egy motoros rendőr és látom, hogy megáll a tehenem mellett.
Nézi, majd előveszi a pisztolyát és a tehén szeme közé lő, hogy ne szenvedjen tovább.
Ezek után átjön oda, ahol én fekszem, kezében még mindég ott a pisztoly és megkérdezi tőlem: “Maga jól van?" Hát tisztelt bíróság, kérdezem én, mi a lóf*szt felelhettem volna erre neki?
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Pio atyáról
  2016-03-04 09:16:58, péntek
 
  San Giovanni Rotondo szent életű szerzetese számára rettenetes szenvedést okozott, amikor naponta tapasztalta, hogy sokan mennyire nem törődnek Jézussal, s ami még szomorúbb, hogy ,,bántalmazzák is, borzasztó szitkokkal káromolják." Pedig Jézus, ,,a fájdalmak férfia" azt szeretné, ha minden keresztény követné.
Pio atyának azonban Jézus a szenvedés mellett megadta az erőt is a kereszt hordozásához. Krisztus azt akarta, hogy Pio atya lelke ,,mindennapos és rejtett vértanúsággal" tisztuljon és próbáltassék meg.
Pio atya arra inti a híveket, hogy a mindennapi kemény megpróbáltatások ellenére se veszítsék el hitüket, bízzanak Jézus végtelen irgalmában és jóságában, ,,mert Ő soha el nem hagy benneteket. Éppen ezért mindig öleljétek át az Ő szent keresztjét; segítsetek neki." Jézus Krisztus számunkra a példakép, az Ő útmutatása szerint kell alakítanunk az életünket.
A bűneinkért önmagát feláldozó Isten Fia halálával megmutatja nekünk, hogy ,,halottak voltunk a bűn miatt", föltámadásában pedig ,,kegyelemre való újjászületésünk legtökéletesebb modelljét kaptuk."
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atyától
  2016-03-04 09:15:51, péntek
 
  Minden találkozás Jézussal megváltoztatja az életünket

,,Isten gazdagítja a lelkeket amelyek mindentől leválnak ,,
Pio atya

,,Isten mindig többet ad ,mind amit megérdemelünk ,,,
Pio atya

,,A Szűz kéri hogy harcoljunk a protestantizmus ellenséggel ,,
Pio atya

Az Úr békéje legyen velünk. Imádkozunk, hogy küldjön nekünk egy fénysugarat a szívünkben.
Ámen. ( Pio atya)

Szenteljük és dicsőítsük az Urat ,,
Pio atya

Milyen jó, hogy rábízhatjuk
kezünket arra a Kézre,
amely megtörte és életre keltette a Kenyeret,
amely megáldotta és megsimogatta a gyerekeket,
s amelyet szegek vertek át.
Ráhagyatkozni arra a Kézre,
amely olyan, mint a mienk,
de amelynek tetszőleges döntését csupa jóság vezérli,
s folyton csak szorosabban köt le minket önmaga számára.
Átadni magunkat annak a puha és hatalmas erejű Kéznek,
amely lehat a lélek velejéig,
amely formál és teremt,
s amelyen át oly végtelen szeretet árad.
(Teilhard de Chardin)
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya breviáriuma Március 4.
  2016-03-04 09:12:24, péntek
 
 
Legyetek állhatatosak az imádságban és az elmélkedésben. Azt mondtátok, hogy már belekezdtetek. Istenem, mekkora vigasztalás ez egy atyának, aki úgy szeret benneteket, mint saját lelkét! Folytassátok rendíthetetlenül az Isten felé irányuló szent szeretetgyakorlatot! Csak néhány öltést minden nap , éjszaka, a lámpa halvány fényénél, a lelki kiszáradás tehetetlenségében ugyanúgy, mint nappal, a lélek megvilágosodásának boldog örömében.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Őregek és betegek keresztútja
  2016-03-04 09:10:28, péntek
 
  6. állomás: Jézus vállára veszi a keresztet.
Ők is ezt teszik nap-nap után. Betegségek kínozzák őket, s megroppant az erejük. Hordozzák az öregedés naponta rájuk nehezedő keresztjét.
Segítsd őket, hogy keresztjeik előkészítsék őket az örök életre!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A bölcsesség öt energiája
  2016-03-04 09:03:52, péntek
 
  Az érzékelhető világon túli mélyebb valóságról szóló tanítás a világ minden táján megjelenik a vallási és spirituális tradíciókban.

A tibeti buddhizmus tanítása szerint az emberekben öt alapvető minőség van jelen: ezt az öt minőséget tartják a bölcsesség öt energiájának, amelyek megnyilvánulnak személyiségvonásainkban, testtartásunkban, arckifejezésünkben, beszédstílusunkban, döntéseinkben; abban, ahogy a világot észleljük, és ahogy másokkal érintkezünk. Ugyanakkor ezek az energiák jelen vannak az érzékelhető világ minden aspektusában: a lankás dombokban, a csipkézett hegycsúcsokban, a télben, a nyárban, vagy akár egy otthonos szobában is.

A bölcsesség öt energiájának, vagy ahogy hagyományosan nevezik, az öt buddha családnak a tana az V. század során Indiában lejegyzett tantrikus iratokból származik, és később onnan került át a tibeti buddhizmusba.



Az 1970'-es években, amikor Csögyam Trungpa Rinpocse a nyugati világban kezdte megismertetni a tibeti buddhizmust, tanításaiban a színek pszichológiai minőségeire is kitért.



Az öt energia

Tágasság: a buddha bölcsesség egy békés, kiterjedt, tágas, fehér színű energia. Tiszta minősége a szemlélődésben, szolgálatkészségben, befogadásban, egyszerűségben, megbékítésben, a puszta létezéssel való elégedettségben; zavart minősége a makacsságban, merevségben, szellemi eltompultságban, lustaságban, érzéketlenségben, fásultságban jelenik meg. Általánosságban a térrel, az összes érzékszerv működésével és a fehér színnel azonosítják.



Világosság, tisztaság: a vajra bölcsesség kék energia, amely kristálytiszta tükörként, elfogulatlanul tükröz vissza mindent. A briliáns intellektusban, az éles, precíz, tiszta elmében nyilvánul meg. Zavart minőségében a túlságosan analitikus, kritikus gondolkodásmódban, a dogmatikusságban, tekintélyelvűségben, és a perfekcionizmusban mutatkozik meg.

A vajra bölcsességet a látáshoz, a kék színhez és a vízhez kapcsolják.



Gazdagság: a ratna bölcsesség aranysárga energiát árasztva maga a gazdagság, bőség, gyarapodás és a végtelen lehetőségek tárháza. A nyugalom, egyensúly, megelégedettség jelenti a tiszta megnyilvánulását, ahogyan a találékonyság, nagylelkűség, és a vendégszeretet is. Ha zavar keletkezik az energia kifejeződésében, kapzsisággal, gőggel, zsarnoksággal, hivalkodással, és erős birtoklási vággyal találkozhatunk és szegényes emberi kapcsolatokat találunk.

A ratna energiát a tapintáshoz, szagláshoz, a sárga színhez, és a földhöz kötik.



Szenvedély: a padma bölcsesség a vörös energia vitalitásával izzik. Kellemes, vonzó, képes odafigyelve hallgatni és szívből szólni az, akiben ez az energia tisztán működik. Segítségével finomodik az intuíció és lehetővé válik a szubtilis tapasztalatok felismerése és megkülönböztetése az egyéb élményektől. Az új dolgok iránti olthatatlan vágy, a szélsőséges érzelmek, lobbanékonyság, a becsvágy, a bizonytalanság és a folytonos megerősítések szükséglete a padma bölcsesség megnyilvánulásának zavarát jelzik.

Általában a hallással, a piros színnel és a tűzzel azonosítják.



Aktivitás: a karma bölcsesség zöld energiát sugároz; sebes és energikus, akár a szél. Minden, mások javát szolgáló cselekedetben megjelenik. Amikor valaki tele van pozitív energiával, a világgal összhangban cselekszik, magabiztos, tisztán nyilvánul meg benne ez az energia. Zavar esetén nyugtalanság, versengés, manipuláció, hatalomvágy, dominanciára és kontrollra való törekvés, féltékenység vagy akár paranoiditás léphet föl

A karma bölcsességet az érintéssel, a zöld színnel és a levegővel társítják.



Az öt energia gyógyító ereje

Az öt energia, vagy más néven az öt buddha a megvilágosodás öt különböző aspektusát, ill. az elme neurotikus állapotait testesíti meg. Ha tudatában vagyunk ezeknek az energiáknak, láthatjuk, hogy viselkedésmintáink, érzelmeink, gondolataink megfelelnek az öt energia valamelyikének. Napról- napra, különböző helyzetekben figyelve magunkat fölismerhetjük, mikor milyen színek működnek bennünk, és észrevehetjük, hogy egy szivárványhoz hasonlóan mi is színek sokaságából, keverékéből állunk.

Csögyam Trungpa Rinpocse után az egykori tanítványa, Irini Rockwell buddhista tanító és tréner folytatta az öt bölcsesség tanának terjesztését. Irini workshopjain a résztvevők a bennük megnyilvánuló öt energiát ismerhetik meg. A színezett üvegű szemüvegek, speciális testtartások és a meditációs technikák a testet és elmét bevonva segítik a közvetlen megtapasztalást. Az egyes színeket mozgással, hangokkal, versírással, festéssel fedezik föl. A gyakorlatok végzésével a fókuszba állított energiát folyamatosan erősítik, hogy megtapasztalhassák azt. A résztvevők ilyenkor azt érezhetik, hogy neurotikus vonásaik - amelyek a blokkolt energiának a következményi - fölerősödnek. A gyakorlatot folytatva a beragadt energiát feloldják, tisztítják, megszelidítik, lecsillapítják; és miközben csak szemlélődnek és nyitottá válnak a pillanat élményének, bölcsesség tűnik ki az addig zavart, beragadt energiából. Az áttörés gyakran sírással vagy nevetéssel jár, amelyet az ellazultság és melegség érzése követ. Mindez egy csoportban történik, ahol a belső folyamatokat a közösség támogató ereje, és az általuk nyújtott teljes elfogadás segíti.



A gyakorlatok végeztével a résztvevők általában arról számolnak be, hogy az öt energia megtapasztalása önmaguk és mások mélyebb megértését és elfogadását hozta el számukra.

Forrás: http://betegsegnyelv.hu/blog/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 meghökkentő visszaemlékezés a Mennyországra gyerekektől
  2016-03-04 08:48:31, péntek
 
  A gyerekek gyakran erős emlékekkel rendelkeznek abból az időből, mielőtt megszülettek.


Dr. Wayne Dyer 2015. augusztus 30-án hagyta el ezt a világot. Az alábbiakban egy részlet olvasható Wayne legújabb, "A Mennyország emlékei" című könyvéből, ami tökéletesen bemutatja a földi tapasztalatoknál sokkal szélesebb körű hitét.


Nagyon élveztem az egy életre szóló szerelmi viszonyt a gyermekekkel, különösen az újszülöttekkel, csecsemőkkel és a kisgyermekekkel. Ha egy baba van a szobában, az majdnem olyan, mint egy mágneses kapcsolat, ami felhívja a figyelmemet, és muszáj érintkezésbe lépnem vele. Mint nyolc gyermek édesapja számtalan órát töltöttem csupán a szemébe bámulva a családunkba újonnan érkezőknek. Ezekben a privát pillanatokban gyakran küldtem néma kíváncsi üzeneteket kérve őket, hogy meséljenek Istenről, és az alaktalan lelki világról. Sok-sok órát töltöttem a padlón fekve, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhessek az új érkezőkkel. Már régóta lenyűgözött a tény, hogy a gyerekeknek csak itt jelennek meg a személyiségjegyeik. Szeretem megkérni a kicsi totyogó babákat, akik éppen csak elkezdenek nyelvvel kommunikálni, hogy mondják el nekem, mire emlékeznek.

Felnőtteket kértem meg az élet minden területéről, hogy osszák meg kicsinyeik bölcsességét, és sok saját tapasztalatot is belefoglaltam a saját gyermekeim emlékeiről az új könyvembe, "A Mennyország emlékeibe." Több mint meg vagyok győződve arról, hogy sokkal többről szól az életünk, mint az a pár rövidke év, amit a Földön kiosztanak számunkra. És a fiatal fiaink és lányaink azok, akik bepillantást nyújthatnak nekünk abba a feneketlen, végtelen, láthatatlan világba, ami mindannyiunk számára ott van, hogy felfedezzük. Végtére is nem volt sok idejük, hogy igazán felejtsenek.



"A Mennyország emlékei" című könyvem 8 részből áll, amelyek szépen bizonyítják a mennyország, az elmúlt életek, a szülők kiválasztásának létezését, valamint egyebek mellett angyali, és a Forrrásunkhoz való spirituális csatlakozásról szóló történeteket.

Íme néhány a több ezer történetből, melyeket olyan szülőktől kaptam, akiknek gyermekei nagyon is tisztában vannak azzal, hogy őket választották.



1. ''Egyik este vacsoránál a fiatalabb nevelt/fogadott fiunk (körülbelül négy éves volt) hosszasan beszélni kezdett az életéről a "csillagokban", és hogy fivérei és nővérei voltak, akik ott éltek. Elmondta, hogy a férjemet és engem látott onnan, és sokszor megpróbálta felhívni a figyelmünket, de mi soha nem láttuk őt, ezért úgy döntött, hogy megszületik az anyukáján keresztül, így megtalálhatjuk.

A legkevesebb, amit mondhatok, a férjemet és engem ez teljesen letepert. Az első fiam után volt egy pár vetélésem, úgyhogy amikor a kisebbik fiunk elmondta nekünk, hogy mit látott, tudtam, hogy a lelke megpróbált átjönni rajtam keresztül, bár a testem nem volt képes rá.''




2. ''A fiam négy éves körül volt, amikor a "Jobban szeretlek, mert..." játékot játszottuk.

Azt mondtam neki, hogy "Jobban szeretlek, mert... szeretlek a végtelenen túl, a Hold körül kétszer, a Mars körül, és megérintve minden csillagot úton vissza hozzád." Elég nagy válasz, nem? Ezzel meg is vertem. Vagy legalábbis azt hittem.

A fiam nagyon komolyan mindkét kezét az arcomra tette, lecsukta kristálykék szemét az enyémmel együtt, és azt mondta: "Anyu! Én jobban szeretlek, mert téged választottalak, amikor a mennyben voltam."

Mondanom sem kell, ő nyerte meg a játékot.''




3. ''Öt évesen a kisebbik fiam teljesen váratlanul bejelentette, hogy ő választotta a feleségem és engem a szüleinek. A feleségem kíváncsian kérdezte, hogy ezt hogyan tette. Teljesen tárgyilagosan kijelentette, hogy amíg a mennyországban volt mielőtt megszületett, keresztül mehetett egy ajtón, hogy kiválassza a szüleit, és egy másik ajtón, hogy kiválassza a testvéreit. Nem voltunk templomba járó emberek, és nincs tudomásunk arról, hogy bármilyen külső forrásból szerezte volna ezt az ötletet.



4. ''A fiam folyamatosan arról beszél, milyen izgatott volt mint baba a hasamban, miközben várt rám, milyen ijedt volt, hogy ki kellett jönnie, és hogy milyen boldog volt, amikor végre láthatta az arcomat. Mindig azt gondoltam, hogy milyen kreatív.

Gyerekként hallásproblémái voltak, amit műtéttel orvosoltak. Amikor kijött az altatásból, énekeltem neki. Megragadta az arcomat tágra nyílt szemmel, és azt mondta: "Anyu! Olyan szép a hangod! Ez volt az a hang, amit választottam!" Azt hittem, hogy csak más emberek történeteit meséli, akik megosztották a tapasztalataikat, de eszembe jutott, hogy mégis több folyik itt, mint amit gondoltam.''




5. ''Amikor a lányom három éves volt, megemlítette egy beszélgetés során, hogy tetszett neki, amikor a mennyben volt. Én aznap egy kicsit szomorú voltam, mert azt mondta nekem, hogy azt kívánta, hogy az apja legyen velünk otthon, mint a többi gyereknél (elváltunk, amikor megszületett).

Aztán azt mondta: "De ez rendben van, mert tudtam, hogy ilyen lesz."

Megkérdeztem, hogy mit akart ezzel mondani, és így válaszolt: "Anyu, amikor a mennyben voltam, én választottalak. És tudtam, hogy egyedül leszünk, úgyhogy minden rendben. Ne aggódj anya, annyira szeretlek téged." Csodálatos volt számomra ezt hallani.



Beszélj a gyerekeiddel és kérdezd meg őket, hogy miért választottak volna téged, ha erre lehetőségük adódik, mielőtt megszületnek. Az ilyen jellegű kérdések lenyűgöző és ellenállhatatlan beszélgetésekre ösztönöznek, ami jobb kapcsolathoz vezethet, függetlenül a jelenlegi koruktól. Ha egy kisgyermek szülője vagy, azt javaslom, hogy légy nyitott bármire amit a gyermeked mondhat, különösen akkor, ha olyan nyomokat kínál, hogy emlékei vannak arról, amikor a szülő kiválasztásra került sor, miközben még kizárólag a lelkek világában tartózkodott.

Arra biztatlak téged, hogy vizsgáld meg, milyen lehetséges indítékaid lehettek, amikor a saját szüleidet választottad ki. Egykor az életemben elképzelni sem tudtam, hogy miért választottam apámnak azt az embert, aki gyerekként elhagyott engem, aki egy felelőtlen részeges volt, aki sok időt töltött nők kergetésével, lopással, és aki börtönben végezte. Életem nagy részét töltöttem ezt az embert keresve haraggal, sőt dühvel teli szívvel.



Tíz évvel a halála után a sírjánál azonban elkezdtem megérteni, hogy végül is miért nevezhetem az apámat "a legnagyobb tanítómnak." Ebben benne volt az iránta való megbocsátásom és a belső dühöm leküzdése, hogy képessé váltam összehangolódni a valódi hivatásommal. Talán, de csak talán, annak érdekében választottam az apám, hogy megtapasztaljam a szeretet gyógyító erejét, és hogy a magasabb tudatosság tanítója lehessek, amely mint tant, a megbocsátást is magában foglalja.

Dr. Wayne W. Dyer

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.