Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Döntések és Szabadság
  2016-04-05 15:47:20, kedd
 
  A jövőt és a sorsunkat bizonyos mértékben mi is befolyásolhatjuk, alakíthatjuk a döntéseink által, (ez marad, ezt továbbfejlesztem, erről lemondok, stb.). A döntés aktív gondolati és tett folyamat, amit magának az egyénnek kell végrehajtania. Ez a szabad akarat lényege.

Azonban a döntéseink szabadsága bizonyos mértékben látszólagos, mert sok tettünk, megnyilvánulásunk (döntésünk) mögött önkéntelen tudatalatti mechanizmusok állnak</strong>. Például egy kineziológiai vizsgálat során kiderülhet, hogy a hétköznapi tudat és a tudatalatti nincs összhangban. Míg adott esetben tudatosan úgy gondoljuk, hogy bőségben szeretnénk élni, addig a tudatalattiban lehetnek ellenprogramok, és ezek rendszerint erősebbek, mint gondolnánk. Freud a jéghegy-elméletét a XIX. században dolgozta ki, majd Jung továbbfejlesztette. E szerint a tudatos szintünk (amivel tisztában vagyunk, amit ismerünk), vagyis a felszín, összesen 4 %, a többi 96 % a tudatalatti világa (ösztönök, álmok, megérzések, automatizmusaink, rejtett késztetéseink, régi sérüléseink székhelye). A tudatalatti minden velünk történt eseményt tárol, rögzít. Magzatkorunk óta gyűjtjük a tapasztalatokat, valamint a gyermekkori hatások is nagyban meghatározók.

Sőt, spirituális lényként több ezer életünk volt már, az abból származó tapasztalatok, megoldatlan feladatok is ott vannak a tudatalattinkban feljegyzésekként. Gyakori, hogy valamelyik előző életünk befolyásolja a mostanit. Akárcsak, mint egy batyut, poggyászt áthoztuk magunkkal mostani életünkbe, ami lehet például egy be nem fejezett kapcsolat vagy valamilyen életterv, illetve kihívást jelentő helyzet.

Eleve elrendelt, hogy milyen a nemünk, a bőrszínünk, a magasságunk, melyik családba és országba születünk, mi a csillagjegyünk. Az alapvető személyiségjegyeink is velünk születnek, és befolyásolják a működésünket, az életünket (például, hogy extrovertáltak vagy introvertáltak vagyunk-e, a temperamentumunk kolerikus vagy szangvinikus, stb.). A tehetségeink is adottak (bár van, amelyik fejleszthető, de szükséges, hogy legalább a csírája meglegyen bennünk). Milyen típusú emberekhez vonzódunk, és kik látnak bennünket vonzónak, milyen a szexuális beállítottságunk, milyen tevékenységek töltenek fel vagy hangolnak le, személyenként eltérők, és nem tudatos döntéseken alapulók.

A valódi szabadságunk abban áll, hogy az adott személyiség típusunkon belül képesek vagyunk fejlődni, átlényegülni. Ehhez önismeret szükséges, amibe beletartozik az erősségeink, a gyengeségeink, a fő motivációink és a félelmeink nevén nevezése. Minél több és pontosabb ismertünk van önmagunkról, valamint a vállalt sorsfeladatainkról, annál jobban tudjuk, hogy honnan - hová tartunk. A személyiségünk (a hétköznapi énünk) részletes megismerése utáni következő lépés a mélyben lévő tudatalatti programjaink feltárása,megvilágítása, majd felülírása, ehhez ma már több módszer áll rendelkezésre. ,,Ahogy bent, úgy kint."Ahogy változnak a tudatalatti tartalmaink, úgy a külvilágunkban is el kezdenek megjelenni az új dolgok, a segítő, támogató minőségek, már nem ismétlődnek ugyanazok a helyzetek.

Szerző : Gergely Krisztina
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 lelki jó tanács
  2016-04-05 15:43:05, kedd
 
  1. Soha ne vitázz senkivel, mert aki még Önmaga érzéseivel harcol, úgysem képes Téged megérteni.

2. Ha nincsenek elvárásaid, soha nem fogsz csalódni.

3. Fogadd el partnered olyannak amilyen, de csak is addig viseld el, amíg mind ez boldogsággal és egészséggel tölt el, hiszen nem áldozatnak vagy a Földön, hanem hogy boldog legyél.

4. Önmagad Lelkét akkor vagy képes képviselni, ha tudod ki az az Én, tehát nem kevered Lelked szükségleteit, vágyaid elvárásaival.

5. Igaz Hitedben akkor élsz, amikor egészséges és boldog ember vagy, hiszen szeretetben élsz, Lelked - Igaz Éned képviseletében. Tudd, minden érzést egy szellemiség képvisel, e kép Hittel él minden lény, és mindenki Önmaga Hitét képviseli, legyen az pozitív vagy negatív érzés.

6. Az őszinte szeretetre épült párkapcsolatokban, a szeretet és megértés - a béke és harmónia elsődleges, és minden anyagi elvárás csak utólagos beteljesülés.

7. Soha ne add fel Lelki értékeid, a becsületet - irgalmat - jóságot az önzetlenséget egyetlen emberi v. anyagi kiváltságodért sem, mert ezzel Önmagad Lelkét tagadod meg - valódi Éned ellen élsz.

8. Legyél alázatos, de soha ne alázkodj meg. Legyél tisztelettudó, és soha ne legyél képmutató anyagi v. személyes vágyaid elérése érdekében. Legyél mindig Igaz Lelki értékeidhez méltó, és ne add meg magad mások általad hamisnak vélt "igazának". Fogadd el hogy létezik ilyen - olyan vélemény, de soha ne képviseld és támogasd azt. Mi az igazság? Soha nem teszek olyat, mely a földi civilizáció bármelyikének is negatív hatást - érzést eredményez!

9. Soha ne élj olyan kapcsolatban, ahol félelmet - kétséget - féltékenységet - bizalmatlanságot érzel, hiszen csak azt érzed, amivel táplálnak, tehát amit partnered képvisel. Mindez a hamisság kapcsolata. Feszültté - frusztrálttá, majd beteggé tesz Téged. Tudd a bizalom az őszinteség kapcsolata, egyértelmű boldog Tiszta Lelki és Tudat állapot.

10. Higgy abban, hogy Isten maga a szeretet és a boldogság - béke és megértés, türelem és jóság, e kép minden cselekedete az önzetlen szeretete által csak is egészséget teremt számodra.

Forrás:www.thesecret.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma van a láthatatlan munka napja
  2016-04-05 15:34:43, kedd
 
  Minden év áprilisának első keddje világszerte a láthatatlan munka napja.
Kanadából indult útjára és már több európai uniós tagországban is gyökeret vert. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra az emberekre, akik csendben végzik a dolgukat és elismerje azt az értékes és pótolhatatlan munkát, amelyet végeznek.

Ma ünnepeljük azokat a tevékenységeket, amit ha megcsinálunk, senki nem vesz észre, viszont ha nincs kész, az mindenkinek feltűnik. Gyakran társadalmi elismerés sem jár érte.

Minden olyan tevékenység ide sorolható, amelyet nem fizetség ellenében, hanem a családért vagy egy közösségért végeznek az emberek.
Ilyen például a háztartás vezetése, a gyermeknevelés, kertészkedés, fűnyírás, barkácsolás. De ide tartozik az idős, beteg vagy fogyatékossággal élő családtagok gondozása, továbbá önkéntes tevékenység civil szervezetekben vagy helyi közösségekben.

A láthatatlan munkát döntően nők végzik, hiszen a gyereknevelésből, az idősgondozásból és a háztartási munkákból is jellemzően többet vállalnak.

Jó lenne, ha a társadalom elismerné az ilyesfajta tevékenységek erkölcsi és anyagi értékét.
A láthatatlan munka egyből láthatóvá válik, ha azt nem a család egyik tagja végzi, hanem fizetett segítséget kell hívni.
Így hát, becsüljük meg azokat, akik csendben és hűségesen dolgoznak a családban és a társadalmat szolgáló közösségekben.

Forrás: Joportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1168
  • e Hét: 6858
  • e Hónap: 13230
  • e Év: 64021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.