Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Falusi
  2016-04-02 18:55:00, szombat
 
  Szóval úgy vagyon az falun, hogy hajnalban kelünk a kakassal. Kimegyünk az udvarra, s már szívjuk is magunkba a jófalusilevegőt, friss a reggel. Aranyszabály, hogy először az állat eszik, így megetetjük a jószágainkat, közben meg összegyűjtjük a tojást is. A nagy udvaron anyám átsétál, vizet mer a kútból, apám abban mossa meg arcát hűvös reggelen, aztán már indítja is a traktort, egyből olajfoltos is lesz. Gyermekkori csodás emlékem, melyre szívem rezdül, hogy ülünk a lugasban, rántotta illatát érzem, apám nagyot szel az anyám sütötte kenyérből bugylibicskájával, gágognak a libák (vagy a kacsák?), Buksi és Füles kutyánk ott ugrálnak köröttünk. Szalonna és kolbász is jut, karácsonykor vágtuk le a hízót. Előtte dukál egy kupica szilva, a gyerekek tejet isznak, szinte még meleg, a reggeli fejésből hoztuk. Mindig jut zöldség is, ami éppen terem kis kertünkben.

Aztán mindenki indul dolgára, eltelik a délelőtt. Ebédre újra együtt van a család, délután a tornácon heverészünk, nagyot koppan a bogár, a kutya is elhallgat. Délután anyám a kertben serénykedik, mi meg mezítláb szaladunk a mezőn. Virágot szedünk; sóskát, gombát keresünk. Koszorút fonunk gyermekláncfűből, kacagunk a kukoricásban, mindannyian barátok vagyunk, mi, gyerekek. Este összegyűlik a népes társaság, beszélgetünk, játszunk, egészségesek vagyunk, és vidámak is. Itt át lehet menni a szomszédhoz, ha elfogyott a prézli. Itt lehet biciklizni, nagyokat sétálni, beszélgetni. Itt figyelnek rád. Szeretnek. Hát, kell ennél több? Ugye, hogy nem?

Dehogynem!

Mert az élet falun nem ilyen (fenti szöveg a képzelet szüleménye), és nem is olyan, mint amikor kiköltözöl az agglomerációba, Harasztiba, meg Szigetre, mert ez esetben nem vidéki, falusi életet élsz, barátom. Budapesten dolgozol, Budapesten vásárolsz, Budapesten szórakozol, a gyerekeidet Budapestre hordod iskolába, urológushoz és fodrászhoz is oda jársz. Falun legfeljebb aludni szoktál, meg mesélni róla, hogy ott aztán mennyivel jobb.

A falusi élet az, amikor kiköltözöl a halál faszára, egy szabolcsi, borsodi faluba. Tegyük fel, hogy megléped. Hogy miből tudod, hogy beépültél? Abból, hogy baromi könnyen adsz útbaigazítást a hozzátok tévedt, távoli rokonait meglátogató szuzukisnak; azt mondod: a főutcán egyenesen, a harmadik utca balra, aztán felfele (!!), na, ott lakik a Kovács néni. Nem lesz a shoppingálás életforma, mert vagy mész a kóposba, vagy pedig a Marcsekék ábécéjébe. Jobb helyeken van egy lomos német bolt, meg egy turkáló, esetleg egy iparcikk, de figyelj, mert ezek ötkor bezárnak, szombaton meg egykor már nincsenek nyitva. Kocsma mindig van, több is, de oda nem jár erkölcsös ember, nő meg főleg nem, oda a helyi alkeszek járnak elinni a nyugdíjat. Nem variálsz azon sem, hogy a gyerekeid a kéttannyelvű, a waldorf, vagy a nemzetiségi óvodába menjenek. Egy óvoda van, mindenki oda jár, és mindenki rendesen fel is nő ott. Általános iskolás gyereked különóráival sem kell bajlódni, talán van a suliban jazzbalett hetente egyszer, esetleg karate, a városból jár ki tanár, edző a kölykökhöz. A reggeli hathuszas, és a délutáni ötnegyvenes fogalom lesz (a tíznegyvenes is, de erről picit később), mert kénytelen vagy bejárni valamelyik közeli, vagy távoli kisvárosba dolgozni. A buszon reggelente tömegnyomor van, de legalább jófej a buszsofőr. Keresztneveden szólít, és ha még mosolyogsz is, beiktat néha egy-egy feltételes megállót a házatok előtt.

Aztán ott van az a baszott nagy kert. Na, azzal mi legyen? Eleinte elkezdesz mindenfélét ültetni bele. Veteményezel, gyomlálsz, locsolsz, permetezel. Ez napi egy órádba kerül, de közben elszárad a növények fele, lerohad az alma, és a borsót ki is kell fejteni, a krumplit meg ki kell halászni a földből. És mit fogsz csinálni 30 kiló fosószilvával? A következő évben a kert felét befüvesíted, a harmadik évben meg már az egészet.

Rendre elfelejtesz normálisan bevásárolni, este jut eszedbe, hogy mi nincs otthon. A bolt már zárva van, megszívtad. (és bolt, nem közért)

Eleinte sétálni indulsz, beszédbe elegyedsz a helyiekkel, illetve csak elegyednél, de nem tudsz, mert sehol senki. Üres az utca, csak a kutyák ugatnak. Ha mégis belebotlasz egy helyi pletykafészekbe, akkor meglepődsz az intim, a magánéleted határait nemcsak súroló, hanem mélyen belevágó kérdéseitől. (Kedvelt panelek: mivel foglalkoztok, ott jól fizetnek-e, a gyerekek tanárnője elvált, mert a férje félrekúrt, Kisséknek meg miből telik új kerítésre; két hónap múlva már arról kérdeznek, illetve kijelentenek, hogy de el vagy hízva, jót tesz neked ez a vidéki élet, vagy tán terhes vagy? Nem? Mért nem? Kellene egy tesó annak a szegény gyerekednek!)

Esténként elégedetten ülsz a teraszon, de jó a csend, és milyen csillagos az ég, ilyen is csak itt van. Télen meg milyen szép a hóesés! Olyan festői itt, élvezed nagyon. Kb. három hónapig. Aztán már csinálnál valamit: sehol egy koncert, színház, pub, étterem. Ne aggódj, az évente egyszer megrendezett falunapon meghallgathatod a Páva Kört, meg a helyi gyerekkórust is, és a jazzbalettosok is bemutatják, mit tanultak idén. Van, aki már spárgát is tud. És könyvtár is van Jókai összessel, Szilvásival, Moldovával, meg pöttyösökkel.

Szép lassan elkezdesz beszökdösni a közeli városba. Színházba mész, étterembe, és felfedezed a helyi plázát is. Van H&M és Humanic. Sajnos, a buszt mindig lekésed, így újabb szívás következik, mert két óra múlva jön a következő. Ugye, milyen szép a hóesés? Nem is jön a busz! Bár nem akartad, de végül meghozod a döntést: veszel egy puntót. Így csak egyszerűbb. A kóposba már nem jársz be, rohadjanak meg, nincs fekete erdei sonka, meg brie sajt sincs. Olíva? Egyél csalamádét! Nincs is jobb a szeletelt, kilós fehérkenyérnél. Úgy érzed, hogy a gyereked meg egyre inkább visszafejlődik, így újabb döntést hozol: beíratod a városi iskolába. Ha eddig nem vetted meg, akkor most belátod: ehhez már tényleg kell egy kocsi.

Így leszel pár év alatt az idilli vidéki élet után ácsingózó, nagyot gondoló ex-fővárosiból agglomerációba kiköltözött, falun alvó ingázó. A napi két óra utazás miatt stresszesebb és fáradtabb leszel, mint valaha.

Közben felcserepedő gyerekeid olyan tinikké válnak, akik naponta rágják a füledet, hogy minek kell itt élni, és mennyire szar, hogy egy csomó mindenből kimaradnak, mert nincs éjszakai busz. Így már alig várják az egyetemi éveket, amikor végre elköltözhetnek egy nagy városba, ahol a diploma után dolgozni kezdenek, és folyamatosan arról regélnek a fővárosi munkatársaiknak, milyen jó is volt falun élni. És olyanokat hallucinálnak, hogy milyen isteni volt kapálni a kertben, meg mezítláb futkosni a réten. Te meg titokban, csendes éjszakákon a laptopodba dőlve újépítésű társasokat nézegetsz Zuglóban... de azért szuper a házi tej.

forrás:tollampapirom
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
AZ ELKERÜLHETETLEN: Lélektársak törvénye
  2016-04-02 18:45:52, szombat
 
  Ha azzal győzködnek, hogy elkerülhető a sorsod, vagy változtathatsz rajta, és te ezt el is hiszed, akkor sok csalódás és fájdalom fog még érni. Itt most kifejezetten a lélektársi érzésekről és találkozásokról beszélek, na és persze arról, ami ezzel jár. "Nem kell, hogy fájjon, nem kell, hogy felboruljon az életed, elkerülheted..."

Az univerzális törvények szerint a karmádat be fogod teljesíteni és a sorsod jön, mint a vihar, mint egy mindenkire ható földrengés, és mindent elsöprő földöntúli energia hullám. Mert ez ilyen.
Illata és időnként szaga van, érezheted az orrodban, hogy közeleg..."

Ha azzal győzködnek, hogy elkerülhető a sorsod, vagy változtathatsz rajta, és te ezt el is hiszed, akkor sok csalódás és fájdalom fog még érni. Itt most kifejezetten a lélektársi érzésekről és találkozásokról beszélek, na és persze arról, ami ezzel jár. "Nem kell, hogy fájjon, nem kell, hogy felboruljon az életed, elkerülheted..."

Az univerzális törvények szerint a karmádat be fogod teljesíteni és a sorsod jön, mint a vihar, mint egy mindenkire ható földrengés, és mindent elsöprő földöntúli energia hullám. Mert ez ilyen.

Illata és időnként szaga van, érezheted az orrodban, hogy közeleg.

Íze van, ami kitölti a lényed, érzed a szádban az édeskés puha, vagy olykor kemény savanykás formáját, esetleg keserű múltból fakadó mellékízeit. Minden benne van, a maga fűszeres telítettségével.

Tapintható és érezhető, de beleremegsz, ha megérzed. Forró remegő és egyben hideg nyirkos hatású, villámlik és belenyilall az érzés mindenedbe. Ébresztés a maga formájában. Ha csak kis apró érintéssel is próbáltad már, megtapasztaltad, tudhatod, hogy felejthetetlen élményben volt részed. Amikor ennél tovább is mész a testi érintkezésben, az pedig leírhatatlan belső erőket mozgat meg, elrepít más világokba. Nem szerelem, nem szexuális szenvedély, ez más. Ez egy univerzális összekapcsolódás, egy emlékeztető, hogy VAN ISTEN és TE VAGY, TI VAGYTOK. Egyben. EGYEK.

A hang.
A nem látható hangok is formát öltenek, mert a hangját előre érzed, ott cseng a füledben bármikor is történt, bármennyi idő is telik el, bármi ér téged, akár csalódások tengere önti el tested lelked, ez ott fog csengeni a füledben és emlékeztet majd arra, hogy MENJ TOVÁBB, mert ERŐS VAGY és van értelme!!!

A látvány beég a retinádba, minden sejted szeme kinyílik és egy lényként figyel, rátapad, oda fókuszál, hisz mást nem is tehet. Ennél erőteljesebb farkasszemezés nem létezik a földkerekségen, hisz kölcsönös egymásra hangolódás indul minden érzékszerveddel. El tudod képzelni, hogy milyen, amikor nem csak a két szemed aktiválja magát, hanem az összes érzéked, összes szerved, a bőröd, a sejtjeid MINDEGYIKE? Képzeld el, hogy szemeik vannak és azok kinyílnak, egy szemként figyelve, két egymásra hangolódott társ egymásra néz, felismeri egymást.

FELISMERI EGYMÁST!

Ha előtted van még ez a találkozás vagy találkozások, akkor kívánom, hogy sok kitartás legyen benned, mert ilyen élmény nem mindenkinek adatik meg! Ha már túl vagy rajta, akkor vigyázzatok egymásra és használjátok azt az erőt, ami kettőtök együttes erejéből fakad!

Forrás: http://kezdolokes.blog.hu
Szerző: Takács János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért van szükség a rosszra?
  2016-04-02 18:34:05, szombat
 
  Azért van szükség a rosszra, hogy általa felismerjük a jót!" - mondta egy ismerősöm, amikor éppen azt magyarázta, hogy Isten miért teremtett ennyi rosszat a világunkba. Nos, erről egy kicsit más a véleményem. Én nem fognám Istenre a dolgot, inkább magamban keresném az okot és akkor a megoldás is rajtam fog múlni!

Az élet tele van számunkra rossz, másként fogalmazva: fájó, kellemetlen, elfogadhatatlan helyzetekkel. Ezek a szavak egyben azt is megmutatják nekünk, mit értünk rossz alatt. Rossz az, ami fáj, ami kellemetlen, amit nem tudunk, vagy nem akarunk elfogadni.

Önmagukban a dolgok nem rosszak, csak a saját szemszögünkből válnak azzá. Például, ha valaki elhagy egy húszezrest, akkor ez neki rossz, míg, aki megtalálja, az hihetetlenül szerencsésnek érzi magát! Vagy ha téged elhagy a párod, akkor ez neked rossz, mert hiányzik, szenvedsz, míg Ő számára ez hozza el éppen a felszabadulást, vagyis neki jó!

Sorolhatnám még a példákat, a lényeg az, hogy azért érzel, minősítesz dolgokat, helyzeteket, érzéseket rossznak, mert azokban valami olyan fájdalmat, veszteséget, hatást kellene megélned, amit nem akarsz megélni, átérezni, befogadni.

Vagyis:
Rossz az, amit nem tudunk elfogadni.
Ha például el tudnád fogadni az elmúlást, elvesztést, leromlást, akkor ezek nem lennének számodra rossz dolgok, csupán az élet természetes változásának tekintenéd őket. Mint ahogy vannak, akik elfogadják, hogy esik az eső, fúj a szél és hideg van, ezért ez számukra csak van. Mindeközben Te, aki nem fogadod el magadat elázottan és fázva, számodra ez rossz, nem tudsz a természet erőire semlegesként tekinteni.

Minden dolog csak van, a megítélésünkkel tesszük számukra pozitívvá vagy negatívvá.
Így most már érted, hogy a rosszat nem Isten teremtette a világodba, hogy segítsen felismerni és hatalmasra értékelni, amikor valami rossz történik veled. Isten vagy bárki más csak úgy megteremtette a dolgokat, viszont a Te el nem fogadásod teremti bele a rosszat, az elfogadásod pedig a jót!

Vagyis, ha szeretnél kevesebb rosszat és több jót megélni, akkor változtasd át az el nem fogadásodat elfogadássá!
Tudom, ezt már sok helyről hallottad, próbálkoztál is vele, de eddig nem sikerült. Van egy jó hírem: Ismerem az elfogadás útját és szívesen végig is vezetlek rajta, megtanítalak elfogadni bármit, ami eddig elfogadhatatlannak tűnt. Sok év tapasztalatával mondom, minden elfogadható a megfelelő módszerrel!

Forrás: www.onmegvalositas.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretet iskolája
  2016-04-02 12:50:06, szombat
 
  Vajon tanulható a szeretet? Mint a matematika vagy a földrajz? Ha lemaradunk, korrepetálásra járunk, aztán időről-időre felzárkózunk? Vagy ott van bennünk, csak nagyon mélyre került, mert elnyomja ezer más dolog?

Mi emberek nagyon sok mindenben hasonlítunk egymásra, mégsem vagyunk teljesen egyformák. Úgyis mondhatnám, hogy mindannyian különbözőek vagyunk. Az viszont közös mindenkiben, hogy olyanok leszünk, amilyenek lenni szeretnénk.És pont ebben különbözünk: mindannyian más és más világot teremtünk önmagunknak. Vannak hiedelmeink, tanult és rögzült gondolataink önmagunkról, a világról. Jó sokáig dolgozik rajtunk a környezetünk, aztán később már önmagunk. Így válunk mindannyian a személyiségformálás mesterivé.

Szerepek
Minden kisgyerek érzelmileg egészséges. Csak figyeljük meg, ahogy játszanak. Önfeledten játszanak, ott vannak a pillanatokban, álmodoznak.</strong> Ha valami problémájuk lenne, azonnal lereagálják, aztán már nem rágódnak a dolgon, elmerülnek újra a világ és saját dolgaikban. Aztán az évek múlásával valami megváltozik. Amíg kisgyerekek voltunk nem foglalkoztatott a múlt, de a jövő sem, csak örültünk a pillanatainknak, nem volt bennünk félelem, hogy kimutassuk az érzelmeinket.

Amikor gyermeki módon viselkedünk: nevetünk, énekelünk, táncolunk, bohóckodunk - nos akkor vagyunk igazán boldogok. Mert ez a normális emberi viselkedés. Hogy menet közben mi történik? Egyszerű. A szüleink, a környezetünkben élő felnőttek azon igyekeznek, hogy saját képükre formálják gyermekeiket. Jó munkát végeznek. Megtanulunk írni, olvasni, idegen nyelveket, és azt is, hogy mi helyes és mi helytelen. És éppen itt van a bibi: saját álmaink a tanultakból nőnek ki. Gyorsan megtanuljuk, hogy akkor lesz jó, ha megfelelünk a környezetünknek. Egészen addig gyakoroljuk, amíg tökéletesen nem működik - azonosulunk szerepeinkkel. Aztán akkor már fogalmunk sem lesz, hogy kik is vagyunk igazából. Felnőtt korunkra megtanuljuk, hogy fontos mások véleménye, sőt túlzás nélkül állíthatom, hogy akár még mások ítéletei irányítják életünket.

Énkép. Mennyire félelmetes, hogy ez egy hamis-énkép igazából, hiszen sokszor annyira távol áll a valóságos énünktől.

Szeretet és félelem
Hogy jönnek egymás mellé? Azok az emberek, akik képesek az őszinte szeretetre, semmit sem várnak cserébe, nincsenek elvárásaik. Mert ilyenkor elfogadjuk a másikat. És mi van a másik esetben? Aki fél, az még önmagát sem képes elfogadni. És itt kanyarodnék vissza a szerepeinkhez. Miért is neveljük folyton a gyerekeinket? Talán, mert nem tudjuk őket elfogadni. A szeretet felelősséget jelent, viszont aki szeret, az nagyon is jól érzi magát. Ezzel szemben a félelemmel teli érzés csak azt eredményezi, hogy az ember másra hárítja a felelősségét. És még egy másik fontos különbség: ha szeretünk, akkor nem szabunk feltételeket, míg ha félünk, akkor mindent feltételekhez kötünk. Ösvények ezek. Egész életünkben valamelyik ösvényen haladunk. Amennyiben a félelem ösvényén haladunk, akkor egész életünkben másoknak akarunk megfelelni, kapcsolatainkat elvárások bonyolult szövevénye jellemzi. Félünk mások ítéletétől, tudjuk, hogy nem tudunk teljesen megfelelni az elvárásoknak, talán sosem lesznek elégedettek stb.stb.

Körforgás.

Egy biztos, csak önmagunkért vállalhatunk felelősséget, hiszen sosem lehetünk biztosak, hogy a másik mit is érez pontosan. Könnyen monitorozni tudjuk, hogy a szeretet vagy a félelem ösvényén haladunk. Ha a félelem ösvényén járunk, nem a másikat szeretjük, hanem azt a képet, amit szépen kialakítottunk róla.

Kapcsolatok
Mit is akarunk legjobban? Talán, hogy szeressenek. Miközben mi magunk is félünk a szeretettől.</strong> Hiszen fájdalommal járhat. Leginkább attól félünk, hogy nem leszünk képesek kezelni a visszautasítást. És itt indul a lavina. Jobb színben igyekszünk feltüntetni magunkat, remélve, hogy akkor könnyebben elfogadnak, olyan kapcsolataink lesznek majd, amelyekről álmodozunk. Az a baj az egésszel, ha mindig mások elvárásait tartjuk szem előtt, akkor szinte elérhetetlen az annyira vágyott állapot, hiszen folyamatosan az elégedetlenség állapotában létezünk, hiszen nem tudunk mindig mindenkinek megfelelni. Ha megértjük, hogy mások problémáját nem nekünk kell cipelni, és önmagunkra figyelünk, mint a legfontosabb emberi kapcsolatunkra, nos akkor önzővé válunk. "Egészségesen önzővé", mivel önmagunk szeretete nem az. Mindenki úgy jó, ahogy van. Ha pedig megérint a csoda, amikor felismerjük, hogy szeretjük önmagunkat, akkor máris mások is szeretni fognak. Egészen egyszerű törvénye az Univerzumnak, de pontosan ezért működik kivétel nélkül.


Forrás:www.hatartalanvilag.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fák gyógyító ereje - Ölelj meg egy fát!
  2016-04-02 12:41:01, szombat
 
  A fák különleges gyógyítók hiszen a legtöbbjük már több száz évet megélt. Mindegyik fának különböző kisugárzása van, mindegyik másra használható. Az emberi szervezet megérzi, hogy melyik számára az ideális fa.

Menj ki a természetbe, keresd fel a kedvenc fádat, öleld át, áramoljon át az energiája feléd. Amikor lelkedet elönti a kétség és a fájdalom, fordulj a természethez segítségért.
Sétálj a kedvenc parkodban, vagy a közeli erdőben, a lényeg, hogy a fák gyógyító energiái fonjanak körbe. Minimum egy óra a zöldben, és a fák elszívják negatív gondolataidat, és feltöltenek pozitív életérzésekkel.
A fák valóban nagy erővel bírnak, légy nyitott, és meglátod, hogy milyen nagyszerű érzés frissülni a szabadban."

A fa gyógyító őserő
A fákat már az ősidők óta nagy tisztelet övezi. A kelták istenként imádták a fákat, és az indián kultúrában is jó szellemek lakoztak a fákban.Vajon miért vonzódik az ember ennyire a fákhoz?
A mai tudomány is bebizonyította - csak a köztudatban nem terjedt el, megmagyarázhatatlan mivolta miatt, hogy a növények, fák megismerik az embert.Finom elektromos érzékelőket helyeztek a növényekre és figyelték milyen jeleket adnak, ha gondozzák, vagy bántalmazzák. A kísérlet viszont még a tudósokat is meglepte:</strong> a fa megjegyezte ki bántja, és ki ápolja, és ha megjelent a személy a fa már reagált is! A fa megismerte bántalmazóját, gondozóját.

Nemrégen még megmosolyogtuk a régi civilizációk tudását, és az indián ősök szelleme csak mesének babonának tűnt, mára viszont egyre többen fogadják el, hogy az ember, halála után is él, akár segíthet is fiainak.
Az érzékenyebb, szenzibilisebb emberek ma is érzik, amit az ősi népek: A fáknak lelkük, szellemük van.

Képesek szeretet adni-fogadni, sőt akár gyógyítani is.
A fákkal való kommunikáció tudománya feledésbe merült és a fák nyelvét a modern kor embere már nem érti. De talán itt az ideje, hogy újra beszéljük a fák nyelvét, és tanuljunk, gyógyuljunk a fáktól.

Összekötik az eget a Földdel.
Bölcs, szeretettel teli lények és örömmel segítenek az emberen. Ha kimész az erdőbe, vagy csak megérintesz egy fát, érzed: a fáktól az ember élete jobb!
A régi korok nagy bölcsei kérdéseket intéztek a fákhoz és válaszokat is kaptak. Miért ne tehetné ezt meg a mai kor embere, akinek nagyobb szüksége van az ősi bölcsességekre, mint valaha!
Az egyik legősibb és minden bizonnyal legegyszerűbb energetikai módszer: megölelni egy fát.
A fák ugyanis igen erős pozitív aurával rendelkeznek, amellyel képesek kitisztítani, feltölteni az emberi energiamezőt is. Bár minden fa hatása egyaránt pozitív, vannak fajták, amelyek előszeretettel ,,oldanak meg" emberi problémákat!

Bükk
Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni - vagy nekitámaszkodni - legalább tíz percre.

Cseresznyefa
- A párkapcsolati gátlásokat oldhatjuk vele, de segít a szexuális problémák megoldásában is. Érdemes a párunkkal közösen megölelnünk!

Fenyő
Nyugtató, energetizáló és gyógyító hatású. Kisebb-nagyobb testi és lelki nyavalyák esetén érdemes naponta megölelnünk egy fenyőt, az aurájában töltött minden perc gyógyító hatású.

Gesztenye
- A gesztenyefa erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal.

Hársfa
- A párkapcsolati problémák megoldója, hiszen segít összehangolni a szív és az ész energiáit, feloldja a szerelmi problémák és a féltékenység okozta energiablokkokat. Ezt azonban ne közösen ölelgessük, mert a hárs segít pontot tenni a rosszul működő kapcsolatok végére is.

Kőris
- A kőrisfa segít megérteni a sorsunkat, feldolgozni a váratlan eseményeket, és új erőt ad, ha már úgy érezzük, túl sok csapást kaptunk az élettől.

Szomorúfűz
- Segít feldolgozni a szomorúságot, túltenni magunkat a gyászon és az elváláson, emellett a depresszió ellen is megölelhetjük.

Tölgy
- A testi és a lelki méregtelenítést is beindítja a tölgy. Ez a fa segít megszabadulni a negatív gondolatoktól, felerősíti a pozitív energiákat.


Forrás:betegsegnyelv.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1867
  • e Hét: 7557
  • e Hónap: 13929
  • e Év: 64720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.