Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Titkolt történelmi magyarságunk
  2011-11-13 22:12:26, vasárnap
 
 













TITKOLT TÖRTÉNELMI MAGYARSÁGUNK


Magyar történelmünk, eredetünk és történelem hamisítások

A tíz filmcsoport összesen kb 100 filmet tartalmaz. Nem árt mindegyiket megnézni.

Titkolt történelmünk (szuper videók)

Ha igazán belegondolunk honnan az eredetünk ,hiszen többfele variáció létezik és nem tudjuk a választ, vagy tudják egyesek, de miért is titkoljak azt, amit titkolnak?

Erre próbálnak az alábbi cikkek, videók választ adni vagy legalábbis közelebb vinni az igazsághoz.

Kár, hogy nem tanítják az iskolában.

Ezeket a filmeket minden magyarnak (és nem magyarnak is!!!) látni kell(ene) !!!


/Magyarország az Európa bölcsője!
A Magyar Tudományos Akadémia szembe megy a nemzetközi Magyarság kutatás eredményeivel! Nemzetközi tudósok kutatják a magyar történelmet, ahol kiderül, hogy a történelmünk meghamisítását Magyarországról irányítják!/







Magyarság eredete, igaz történelme! (09:49)

Dr. Bakay Kornél őstörténet tudományok professzora vallomása az igaz Magyar történelemről, és Magyarok eredetéről. (ALAPFILM!)
Nézd meg a videót.





Link



Magyarok mint az Európai civilizáció létrehozói! (05:49)

Prof. Dr. Michelangelo Naddoe előadása Magyarországon, ahova a Magyar Tudományos Akadémia nem küldött hívatalos résztvevőt!!! Honlapja: www.michelangelo.cn Bizonyítékokat szolgál arról, hogy Magyarok alkotják Európa ősi civilizációját.
Nézd meg a videót.





Link



Minden Nemzetnek tisztában kell lenni saját történelmével! (09:49)

Kell lenni egy olyan történelem ismeretnek, amely lehántja magáról, a különböző okokból rárakodott téves, vagy szándékos félre magyarázatokat, amely tárgyszerű és tényeken alapul! (ALAPFILM!)
Nézd meg a videót.





Link



Magyar történelem hamisítás! Végleg megbukott a Finn-ugor elméletz! 2008 december! (10:20

Bajban az MTA ! HírTV tényfeltáró ripotrja! Megbukott a Finnugorizmus, amit ll.-ik Piusz Pápa iktatott törvényerejű egyíházi rendeletbe!
Megjegyzés, ekkor már a Vatikánban őrizték a "Magyar Képes Krónika" nagyobbik részét, amit a mai napig nem adtak visza!
Ugyancsak a Jézus békéjét és szeretetét közvetítő Vartikán mondta ki 907-ben a Német-Római császárság idején, a Magyarság utolsó emberig történő kiírtását, amire válaszul Árpád Apánk fiaival Pozsony alatt 35.000 lovasával megsemmisítette a 100.000 fővel felálló Német-Római sereget, köztük 6 vatikáni érseket, akik a jobbszárnyat vezették!
Nézd meg a videót.





Link



A TITOK lelepleződik! (00:29)

Tudósok szerint, Amerika most akarja megsemmisíteni a Magyarok gyökereit? Ne keresd a Magyarok multját, mert akkor kiderülhet az igazság és bocsánatot kell kérni a világnak a Magyaroktól? Esetleg a Magyarok meghozhatják a világbékét?
Magyarok meghozhatják a világbékét.
Nézd meg a videót.





Link



Mátyás Király! (09:49)

Szántai Lajos előadása, amiből tiszta képet kaphatunk a régmúlt és a jelen kérdéseire. (ALAPFILM!)
Szántai Lajos előadása, amiből tiszta képet kaphatunk a régmúlt és a jelen kérdéseire.
Nézd meg a videót.





Link



Magyarok eredete- Tarih-i üngürüsz (09:49)

A Tarih-i Üngürüsz (A magyarok története) egy eredetileg latin nyelvű krónika, amelyet Terdzsüman Mahmud (Mahmud Tercüman) (1510-1575), I. Szulejmán szultán bajor származású tolmácsa, diplomata 1543-ban, Székesfehérvár királyi könyvtárának elégetésekor mentett meg és fordított le török nyelvre. Több kutató úgy véli, hogy a Tarih-i Üngürüsz volt az eredeti ősgesta. Egyes részletei még a középkori krónikákban sem voltak benne. Az írás egyértelműen közli a hunok és magyarok azonosságát, a sumér eredetet valamint azt, hogy a hun-magyarok már magyarul beszélő népet találtak a kárpátmedencében.
A Tarih-i Üngürüsz (A magyarok története) egy eredetileg latin nyelvű krónika, amelyet Terdzsüman Mahmud (Mahmud Tercüman) (1510-1575), I. Szulejmán szultán bajor származású tolmácsa, diplomata 1543-ban, Székesfehérvár királyi könyvtárának elégetésekor mentett meg és fordított le török nyelvre. Több kutató úgy véli, hogy a Tarih-i Üngürüsz volt az eredeti ősgesta. Egyes részletei még a középkori krónikákban sem voltak benne. Az írás egyértelműen közli a hunok és magyarok azonosságát, a sumér eredetet valamint azt, hogy a hun-magyarok már magyarul beszélő népet találtak a kárpátmedencében.
Nézd meg a videót.





Link



Magyarok csillagösvénye (09:49)

A történelmi időutazás bizonyítja, a magyarok szkíta, hun, avar történelmi jogfolytonosságát. Történelem kutatók egyre gyakrabban emlegetik, a magyar történelem meghamisításnak egyetlen célja volt, és célja ma is, a Kárpát medence megszerzése! Egyes körök szerint, a Magyarok száma nem haladhatja meg 2015 évben az 5 milliót! A területeinket már felvásárolták, és vezetőink támogatásával a "nyugati" gazdasági érdekkörök az iparunk után már a földjeinket is megvásárolja ( ha nem adja a Magyar, akkor adnak neki 1 db. jutalom Televiziót )! Hamarosan bizonyos körök szerint elérkezik az "Aranyutazások" ideje! Ami annyit jelent, hogy az eladósodott családoknak ( jótékonyságot álcázva) átvállalják kölcsöneit, adósságait, sőt egy két hetes álom utazást is biztosítanak, azzal a feltétellel, hogy Magyarországra már nem térhet vissza az illető! Ezt a filmben látott történelmünk miatt sem teheti meg velünk senki! Mert mi magyarok vagyunk, s mikor kivetődik közülünk az idegen ( az áruló ), akkor majd képesek leszünk újra nagyok lenni!

A történelmi időutazás bizonyítja, a magyarok szkíta, hun, avar történelmi jogfolytonosságát. Történelem kutatók egyre gyakrabban emlegetik, a magyar történelem meghamisításnak egyetlen célja volt, és célja ma is, a Kárpát medence megszerzése! Egyes körök szerint, a Magyarok száma nem haladhatja meg 2015 évben az 5 milliót! A területeinket már felvásárolták, és vezetőink támogatásával a ...
Nézd meg a videót.





Link



Magyarország (09:49)

Istenem vigyázz erre az országra, és a benne élő népre, mert többre érdemes.....! Téged pedig arra kérlek, hallgasd meg és ne szégyeld magad, mert Magyar vagy!
Nézd meg a videót.





http://www.monreal.hu/mozi/tortenelmi/magyarorszag/


Árpádnap a 99 éves Huszárkapitánnyal! (05:49)

Árpád nap Pilisszántón - Nagy Kálmán (a 99 éves Huszárkapitánnyal,) és Csepin Péterrel, akik az ezeréves határt járták körül a Magyar nép újra éledéséért.
Árpád nap Pilisszántón - Nagy Kálmán (a 99 éves Huszárkapitánnyal,) és Csepin Péterrel, akik az ezeréves határt járták körül a Magyar nép újra éledéséért.
Nézd meg a videót.





Link



Vissza a főoldalra: Kezdőlap





Link



Forrás:
http://www.magyarhon.eu/mozi/tortenelmunk/





Link













Wass Albert - Ébredj magyar!





Link


Wass Albert: Ébredj magyar!

Nemzetemet dúlta már tatár,
harácsolta török,
uralkodott fölötte osztrák,
lopta oláh, rabolta cseh.

Minden szomszédja irigyelte mégis,
mert keserű sorsa
istenfélő nemzetté kovácsolta.
Becsület, tisztesség, emberszeretet
példaképe volt egy céda
Európa közepén!

Mivé lett most?
Koldussá vált felszabadult honában,
züllött idegen eszmék napszámosa!
Megtagadva dicső őseit,
idegen rongyokba öltözve
árulja magát minden utcasarkon
dollárért, frankért, márkáért,
amit idegen gazdái odalöknek neki!
Hát magyar földön már nem maradt magyar
ki ráncba szedné
ezt az ősi portán tobzódó
sok-száz idegent?
Ébredj magyar!
Termőfölded másoknak terem!
Gonosz irányba sodor
ez a megveszekedett új történelem!














Reményik - Eredj ha tudsz





Link

Minden magyarnak szerte a nagyvilágba küldöm ezt a számot, és üzenem nekik:
Fordulhat a kocka! Csupán jöjjenek végre haza és teremtsünk együtt végre egy hazát magunknak a hontalanság helyett!













 
 
1 komment , kategória:  Történelem  
Schönbrunn
  2011-11-13 19:41:55, vasárnap
 
 




SCHÖNBRUNN kastély - Világörökség


A Schönbrunni kastély barokk stílusú császári rezidencia Bécs Hietzing nevű kerületében. Ez Ausztria egyik legismertebb műemléke és turisztikai látványossága: magát a kastélyt évente másfél millió látogató keresi fel, a parkot további 5,2 milliónyian tekintik meg. A belvárosból az U4 metróval közelíthető meg.

A Schönbrunni kastély, a császári család egykori nyári rezidenciája, Európa egyik legszebb barokk építménye. 1569 óta van a Habsburgok birtokában, II. Ferdinánd császár felesége 1642-ben építtetett a területen egy nyári kastélyt és ő nevezte a helyet először ,,Schönbrunn"-nak. A török ostrom után 1696-tól kialakított kastélyt és kertet 1743 után, Mária Terézia uralkodása alatt teljesen átépítették. A Habsburgok az év nagyobb részét abban a sok helyiségben töltötték, amelyre a császári nagycsaládnak a reprezentációs termeken kívül szüksége volt.

A kastély 1441 helyiségből áll, ebből 45 látogatható. A belső tér rokokó stílusú, a falfelületek többnyire fehérek és 14 karátos aranylemezekkel díszítettek, a termekben cseh kristálycsillárok és cserépkályhák találhatók.

Ferenc József lakó- és dolgozószobája (lásd fotó) szolíd és egyszerű; annál fényűzőbbek a reprezentációs termek és a vendégszobák. A Tükörteremben valaha Mozart zenélt mint hatéves csodagyerek.

A kör alakú Kínai kabinetben tartotta titkos megbeszéléseit Mária Terézia és kancellárja, Kaunitz. A Vieux-laque-szobában Napóleon tanácskozott. A Kék kínai szalonban írta alá Károly császár és király azt a dokumentumot, amelyben lemondott a kormányzásról és amely a monarchia végét is jelentette.

A legszebb rokokó belsők egyike a Milliós szoba, amelynek falborítása rózsafából készült és értékes indiai és perzsa miniatúrák díszítik. A Nagy Galériában táncolt az 1814-15-ös évben a bécsi kongresszus; napjainkban különleges alkalmakkor állami fogadások zajlanak falai között.

19. században I. Ferenc József császár itt töltötte ifjúságát, később rezidenciájául választotta a kastélyt, és itt is halt meg 1916. november 21-én. Ő csak néhány kisebb, belső átalakítást végeztetett el az ifjú Erzsébet császárné fogadása értekében.

1918-ban, a monarchia bukása után az újonnan alakult Osztrák Köztársaság lett a kastély tulajdonosa, és a gyönyörű szobákat múzeummá alakították át. 1945-ben a főépületet és a Gloriette egy részét eltalálták a szövetséges légierők bombái. A második világháború után a kastély épen maradt részében rendezték be a brit megszálló csapatok főhadiszállását. A megsérült részeket részben ekkor, részben a megszálló erők kivonulása után restaurálták.

A 20. században a kastély több történelmi esemény színhelye volt; 1961-ben például itt találkozott John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök és Nyikita Hruscsov szovjet pártfőtitkár.


VIDEÓK


Schonbrunn Palace Vienna Austria





Link



Schloss Schönbrunn





Link



Sissi - I belong to me





Link



Tour durch Schloß Schönbrunn / Tour of Schönbrunn Palace





Link



Palace and Gardens of Schönbrunn





Link



Swing into Spring with Austrian Airlines





Link



KÉPEK

Képgaléria





Link



A schönbrunni kastély a kert felől nézve




A kastély - háttérben a várossal




Schönbrunni Gloriette




Park a kastély felől




Schönbrunni park




Szelíd mókusok a Schönbrunni kastély parkjában




A schönbrunni kastély panorámája a Gloriette felől nézve




A kastély parkja. Középen a Neptun-kút áll. A kastély mögötti dombon a Gloriette látható.






 
 
1 komment , kategória:  Világjárók  
Szilvia napra
  2011-11-13 17:13:34, vasárnap
 
 




SZILVIA NAPRA


Kedves Szilvia, Szilviák!

Nagyon Boldog Névnapot Kívánok! Isten éltessen Benneteket sokáig!


Névnapo/d/tok alkalmából, fogadd szeretettel ezt a kis köszöntőt.








Megvirradt egy új nap
csodálatos fénnyel.
Neved napja van ma,
ünneplünk ma Téged.

Szeretnék most néked
szépeket mondani,
gyertyák fénye mellett
ünnepit szólani.

Fénylő nap sugarát
kosárban lehozni,
csillagot az égről
lábad elé rakni.

Angyali szárnyakkal
felhők fölé szállnék,
s a Göncöl szekérrel
előtted megállnék.

Mivel ember vagyok
ilyet én nem tudok.
Mást kell kitalálnom,
mégis mit adhatok.

Tűnődtem hetekig
mégis mit adhatnék
ami illik hozzád,
s értékes .

Parfümöt? Virágot?
Pezsgőt avagy jó bort?
Ötleteim száma
közel száz felé volt.

Mégis elvetettem
minden ötletemet.
Verset írok neked,
ezzel köszöntelek.

Minden megvehető
mi kézzel fogható,
szeretet azonban
pénzért nem kapható.

Úgy gondoltam ezért
olyat kapsz ma tőlem,
mit megvenni nem tudsz,
hiába van pénzed...







Egy homok szemben lásd meg a világot,
Egy vadvirágban a fénylő eget,
Egy órában az örökkévalóságot,
S tartsd tenyeredben a végtelent.







Virág helyett sok szeretettel:


Sok boldog névnapot... /Németh Tamás/

Link



Szécsi Pál - Egy szál harangvirág

Link



Péter Szabó Szilvia - Ha én rózsa volnék

Link

Link



Szeretettel névnapodra /Bobby Solo Una /Lacrima

Link














 
 
0 komment , kategória:  Névnap- szülinap  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4897
  • e Hét: 18992
  • e Hónap: 58813
  • e Év: 236688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.