Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/14 oldal   Bejegyzések száma: 131 
15 meglepő dolog-avagy hogyan könnyíti meg a fogkrém az élet
  2016-01-28 08:36:15, csütörtök
 
  Fogkrém. Egyike azoknak a higiéniai termékeknek, amit (remélhetően) mindannyian naponta használunk... Reggel és este, fogaink ápolására, tisztítására, de miért csak a fogainkra? Miért is ne használnánk egyéb, hasznos dologra a háztartásunkban? Tudtad, mi mindenre alkalmas még az "alapfunkciói" mellett?



Nagyon sokan esküsznek a fogrémre, mint univerzális tisztítószerre, ugyanis bizonyos speciális ,,oldhatatlan" alkotóelemeinek köszönhetően, ugyanazzal a mechanizmussal távolítja el a szennyeződéseket egyéb felületekről is, mint ahogyan a fogakról a lepedéket.

Lássuk hát, mire is jó még:

1.Kávé -, és tea foltok eltávolítására


Ugye milyen zavaró egy idő után a kávés, vagy teás csészénk belsejében megjelenő, barna lerakódás, és bármennyire is súrolja az ember lánya, nincs az a mosogatószer, ami maradéktalanul eltávolítaná. De aggodalomra egy percig sincs okunk, tökéletesen eltüntetethetjük a szennyeződést fogkrémmel, a végeredményben hiba nem lesz;), s bögrénk az eredeti állapotában pompázik majd.

2.Ezüst tisztítása


Szomorúan szemléled az elszíneződött ezüst ékszereid vagy evőeszközeid? Jó hírem van: egyáltalán nem kell költened drága ezüsttisztítókra, csak tégy egy kevéske fogkrémet egy puha szövetrongyra, és dörzsöld át őket alaposan. Meglásd, újra a régi fényében ragyog majd minden J

3.Eltávolítja a zsírkréta okozta foltokat


Minden szülő tudja és érti, miről beszélek. Tudják, mekkora örömet jelent, a tiszta, fehér, frissen festett fal. A tiszta fehér fal. És azt is tudja rengeteg szülő, hogyan is fest ugyanez a fal, zsírkrétával rajzolt virágokkal, egyebekkel tarkítva, vagy élénkzöld krikszkrakszokkal gazdagítva. Hogyan is távolíthatod el mindezt? Egyszerűen-fogkrémmel! Meglátod, olyan lesz, mint újkorában.

4.Eltünteti a CD karcolásait


Roppant bosszantó tud lenni egy ugráló CD lemez. Finoman dörzsöld meg a lemez felületén lévő karcolásokat fogkrémmel, s már hallgathatod is!


5.Szagtalanítja a cumisüveget


Szülőként ismerős a helyzet: megvesszük a méregdrága cumisüvegeket, majd szomorúan konstatáljuk, pár hetes használat után, a tejtől igen kellemetlen szagot áraszt. Ne vásárolj újat, anélkül hogy tényleg szükséged lenne rá. Tegyél egy kis fogkrémet az üvegbe, adj hozzá forró vizet, rázd jól össze, és töltsd ki, meglátod, az üveged tiszta és friss illatú lesz.


6.Igen kiváló tömítő anyag


Éppen költözködsz. A hófehér falról lekerültek a képek, óra, stb., és a függesztés helyén lyukak tátongnak. (Nekem legtöbbször a rossz helyre beütött szögek helyének eltüntetése okozza a legnagyobb gondot J.)

Bátran próbáld ki: tegyél egy kisebb mennyiséget a lyuk köré, és a lyukba, igaz, nem vetekszik egy falfestéssel, de tűzoltásnak több, mint tökéletes.

7.Zongorabillentyűk fehérítésére is kiváló


Perceken belül hófehérré varázsolhatod kevéske fogkrémmel a besárgult zongorabillentyűket is.

8.Cipőink tisztítása


Egy-egy új pár cipőnk sajnos nem néz ki túl bizalom gerjesztően akár pár használatot követően... Főleg, ha a fehér, gumi ,,része" szürkül el, és koszolódik be. Azonban egy régi fogkefe, és a fogkrém segítségével már meg is szabadítjuk ettől, és szebb lesz, mint új korában!


9.Eltávolítja a pohár nyomait


Nincs is attól kellemetlenebb, amikor az vadiúj, tiszta asztal felületén egy ,,kör" alakú kávé, teafolt éktelenkedik. Igen, előfordul, hogy poháralátét nélkül sikerül letenni a csészét az asztalra, majd egy nemkívánatosa folt éktelenkedik a helyén. Csak semmi pánik. J Elő a fogkrémmel, és a folt csak volt...

10.Vasaló tisztítására is alkalmas


Emlékszem, egyszer rohantam egy fontos találkozóra, és kissé ,,túlvasaltam" a fekete nadrágom. A vasaló talpán természetesen egy pompás szürkés folt éktelenkedett, amit másnap, fogkrémmel maradéktalanul el tudtam távolítani.

11.Krómacél tárgyak tisztítása


Vegyünk csak néhány példát: vízcsap, törölközőtartók, evőeszközök, stb. tisztítása is könnyen megoldható fogkrémmel. Nem kell puccos, méregdrága tisztítószert használni, itt a csodaszer J. Dörzsöld be picit a tárgyak felületét vele, és rövid időn belül látható a változás!


Mindamellett, hogy a fogkrém multi funkciós tisztítószer a háztartásban, a kozmetikai célokra is kitűnő... gondoltad volna?


12.Segít a pattanások ,,visszahúzódásában"


Ez már egy igen régi, bevált szokás, hogy egy pöttynyi fogkrémet helyezve a nem kívánt pattanásra-segít leszárítani azt. A legjobb egyébként a legegyszerűbb, fehér, mentolos fogkrém, főleg ha érzékeny bőrrel rendelkezünk.

13.Erősíti a körmöket

Tekintettel arra, hogy a köröm és a haj alapjaiban ugyanolyan építőelemekből áll, miért is ne lehetne jótékony hatással körmeinkre is? Kevéske bőrradírral, majd fogkrémmel, egy puha fogkefével átdörzsölve a körmünket- nemcsak erősíti, de fényesíti is azt!

14.Megnyugtatja a sérüléseket, különösen az égési sérülésekre jó


Elég egy aprócska sérülés, vagy égés, a fájdalom mégis nagy lehet, a patika pedig éppen zárva van. Kétségtelenül fogkrém azonban fellelhető a környezetünkben. Tegyél csak egy aprócska pöttyöt a sajgó felületre, és meglátod, milyen nyugtató hatással bír!

15.Hajfesték maradványok eltávolítására is alkalmazhatjuk


Köztudottan nehéz megszabadulnunk a hajfesték okozta makacs foltoktól, de fogkrém segítségével ez is könnyebbé válik.


Ezen hasznos ismeretek birtokában, remélem, legközelebb már nem okoz problémát egy-egy háztartási eszköz gondos tisztítása, a koszos tornacipő újjávarázslása, vagy egy makacs szépséghiba korrigálása anélkül, hogy méregdrága csodaszerek használatán törnéd a fejed.



Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://www.lifehack.org/
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
Szabadulj meg a hát-, nyak-, és ízületi fájdalmaktól ezzel a
  2016-01-27 08:54:12, szerda
 
  Szabadulj meg a hát-, nyak-, és ízületi fájdalmaktól ezzel a nagyszerű rizskúrával!


A méreganyagok sokszor, észre sem vesszük,de nagyon elszaporodnak szervezetünkben. Jó, hogyha idejében végzünk egy alapos takarítást, különben számos betegség alakulhat ki. A rizs ebben segítségünkre lehet.



Számoljunk ki annyi teáskanál rizst, ahány évesek vagyunk. Így például, ha 35 évesek vagyunk, akkor 35 kanállal mérjünk ki egy nagyobb, tisztára mosott befőttes üvegbe. Töltsük fel forró vízzel, majd zárjuk le, és tegyük a hűtőbe állni egy éjszakán át.

Reggel töltsük le róla a vizet, majd főzzünk egy evőkanál rizst só nélkül 3-4 percig, és együk meg éhgyomorra. A maradék rizst ismét töltsük fel forró vízzel, és ugyanezt a műveletet végezzük el másnap reggel is. A tisztítás folyamata addig tart, amíg elfogy az összes rizs. Vagyis annyi napig, ahány évesek vagyunk. Fontos betartani, hogy a rizs elfogyasztása után következő három órában sem enni, sem inni nem szabad.

A tisztítókúra során a bélrendszerből, az erekből és az ízületekből kiürül a fölösleges méreg- és salakanyag. Sokkal egészségesebbnek és könnyebbnek fogjuk érezni magunk, ugyanis a méreganyagokkal együtt a plusz kilók is távoznak. Fokozatosan búcsút mondhatunk a nyaki, hát- és gerincfájdalmaknak is.

A tisztulás ideje alatta a vizelet kissé elszíneződhet, de aggodalomra semmi ok, csupán a méreganyagok távoznak. Fontos az is, hogy a megfelelő folyadékmennyiséget megigyuk a nap során, vizet vagy zöld teát fogyasszunk minél többet.


twice
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Méz és szódabikarbóna segítségével komoly betegségektől is m
  2016-01-27 08:50:42, szerda
 
  Méz és szódabikarbóna segítségével komoly betegségektől is megszabadulhatsz



Mindannyian tudjuk, hogy a rákos sejtek cukorral táplálkoznak, ezért kissé bizarrnak tűnhet, hogy az alábbi keverék egyik fő alapanyaga a méz vagy juharszirup. Azonban, a jó hír az, hogy a szódabikarbóna semlegesíti a cukor káros hatását.


Ebben a kombinációban a cukor egyáltalán nem káros, mivel a szódabikarbóna rendelkezik azzal a csodálatos tulajdonsággal, hogy semlegesíti a cukrot. Vagyis csak a pozitív tulajdonságai maradnak meg a cukornak, így már nem biztosítja tovább a táptalajt a rákos sejtek fejlődéséhez.

A méz hatékonyan veszi fel a harcot a rákos sejtekkel, a benne található cukor segítségével pedig a szódabikarbóna sokkal hatékonyabban be tud hatolni a sejtekig. Készítsük el az alábbi keveréket, és alkalmazzuk egészségünk érdekében.

Hozzávalók: szódabikarbóna, méz.

Alkalmazás: keverjünk el egy rész szódabikarbónát, három rész mézzel. Pl. egy teáskanál szódabikarbónához három teáskanál méz szükséges. De ezt az adagot akár növelhetjük is, attól függően, hogy egyszerre mekkora mennyiséget akarunk elkészíteni. Addig keverjük, míg krémes pasztát kapunk, majd melegítsük egy percig.

A kúra egy hónapig tart, minden nap három teáskanálnyit fogyasszunk a mézes keverékből. Ez idő alatt ne fogyasszunk fehér lisztet, cukrot és húst.

twice



 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Régi gyógymódok, amire az orvosok is esküsznek
  2016-01-27 08:39:42, szerda
 
  Tablettákat bekapkodni sokkal egyszerűbb és gyorsabb is, mint gyógyfüveket áztatni vagy tonnaszám enni a gyümölcsöket, nem csoda hát, hogy a számtalan jól működő régi praktikát felváltották a gyógyszerek. Hogy mégis érdemes lenne használni ezeket, az támasztja alá a leginkább, hogy közülük jó néhányat még az orvosok is ajánlanak. Az ABCNews.com összeszedte, melyek ezek, és az is kiderül, miben segíthetnek.

Aszalt szilva

Külföldön mérsékelt népszerűségnek örvend az aszalt gyümölcs, és lehet, hogy eddig ön sem kedvelte meg különösebben, pedig volna miért fogyasztani. Egy 2011-es tanulmány szerint napi 12 darab aszalt szilva elfogyasztása többet segíthet a székrekedésen, mint a mostanában divatos útifű maghéj (psyllium) táplálékkiegészítő. De hogy miért is olyan hatékony az aszalt szilva? Dr. Babai László orvos-természetgyógyász szerint azért, mert sok, vízben nem oldódó rostot tartalmaz, ami megköti a vizet, és ezzel a növeli a széklet víztartalmát. Ez pedig segíti a bélmozgást.

Gyömbér

Bár a gyömbér elsősorban a torokfájás, a köhögés és vírusok elleni harcban ismert fegyver, az ABCNews.com szerint ugyanilyen hatékonysággal bevethető hányinger ellen is. Arra azért ne számítson, hogy körzeti orvosa ezt ajánlja majd önnek, pedig egyébként minden oka meglenne rá, hiszen már több friss tanulmányban is bizonyították pozitív hatásait. Ha terhesség, kemoterápia vagy utazás során fellépő hányingerrel küzd, érdemes kipróbálnia a gyömbért, mert tényleg segít. És hogy miért? ,,A gyömbér eredményességét két fő hatóanyagának, a gingerolnak és a shogaolnak tulajdonítják, melyek a szerotonin receptorokon keresztül fejtik ki hányingercsökkentő hatásukat" - magyarázta a hatékonyságot a Díványnak dr. Babai, a Budai Endokrinközpont orvos-természetgyógyásza. A gyömbért fogyaszthatja kandírozott formában is, de készíthet belőle teát, lekvárt vagy süteményt is.



Jég

Kézenfekvőnek tűnhet a jeges borogatás használata fejfájás esetén, na de ön például hányszor cseréli le a fájdalomcsillapítót erre a természetes gyógymódra? Pedig egy friss tanulmány szerint igenis érdemes migrén esetén 15 percre némi jeget tenni a nyakunkra, mivel a fő nyaki ütőérben nyomásérzékelő receptorok találhatóak, amik hatással vannak a vérnyomás, a vérkeringés és a pulzus szabályozására. Bónusz tipp: még jobb, ha a jeget összekeveri egy kis sós vízzel, és úgy teszi egy zacskóba.

Kötszerek, ragtapaszok

Ön abban hisz, hogy a sebeket jobb sterilen, lekötve tartani, az anyja szerint viszont inkább hagyni kell szellőzni, mert úgy gyorsabban gyógyul? A vitára végre pontot tehetnek, a jelenlegi álláspont szerint ugyanis ajánlott kötszereket használni, mivel lezárt állapotban könnyebb fenntartani a nedves környezetet, ami elősegíti a sebgyógyulást. Azért arra érdemes figyelni, hogy a seb fertőzött-e, azt ugyanis hiba lezárni, mivel elszaporodhatnak a baktériumok, míg egy steril sebet épphogy azért érdemes lekötni, hogy megakadályozza a baktériumok bejutását.

Vazelin

Az 1800-as években előszeretettel használták a vazelint bőrpanaszokra, mára azonban leszorították a népszerűségi listáról a felkapott krémek - pedig az orvosok máig gyakran használják a sebekre műtétek után. Dr. Stephen Stone, a Southern Illinois University School of Medicine bőrgyógyász professzora szerint a vazelint főleg azoknál alkalmazzák, akik allergiásak az antibiotikumos készítményekre, hiszen kisebb vágások esetén a vazelin is nagyon hatékony gyógyír. ,,A vazelin nem vízoldékony lipid, így egyfajta ún. szigetelő réteget hoz létre a bőr és a levegő között, ezért pl. akadályozza a sebből a víz elpárolgását. Mindössze annyi a hatása, hogy megfelelő lezártságot biztosítva segíti a gyógyulási folyamatot.

Forrás: http://www.netextra.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Növények, amelyek segítségével eltávolíthatod a nikotint a s
  2016-01-27 08:32:01, szerda
 
  Növények, amelyek segítségével eltávolíthatod a nikotint a szervezetedből!

A dohányzás a világon az egyik legkárosabb dolog, mégis sokan nem tudnak rá nemet mondani. Ha már valaki mindenáron dohányzik, tegyen róla, hogy ezenkívül egészségesen éljen. Az alábbiakban mutatunk pár növényt, melyek segítségével eltávolítható a szervezetből a nikotin.

A dohányzás csökkenti a vitamin szintet, leginkább a C- és E-vitamint űzi ki a szervezetből. Ezek pedig elengedhetetlenül fontosak, hiszen védik a tüdőt, a fertőzések, és krónikus betegségek ellen.

Brokkoli - sok B-és C-vitamint tartalmaz, ezért védi a tüdőt a méreganyagoktól.

Spenót - folsav és B-vitamin tartalma miatt segít enyhíteni a nikotin hatását. A folsav csökkenti a nikotin utáni sóvárgást, fontos szerepet játszik a mentális és érzelmi egészség megőrzésében.

Vörös áfonya - az áfonya sav segít a vérből kiüríteni a nikotint, és mivel szabályozza a vércukorszintet, segít legyőzni a függőséget.

Citrom - dohányzás után három nappal is megtalálható a szervezetben a nikotin. A citrom segít abban, hogy hamarabb kiürüljön a káros anyag a szervezetből.

Sárgarépa -folyamatosan együnk sárgarépát, hiszen erősíti az immunrendszert, és biztosítja a szükséges C- és K-vitamin mennyiséget. A dohányzás növeli a vérnyomást, és csökkenti a vér oxigén szintjét.

Gránátalma - javítja a vérkeringést, és serkenti a vörösvértestek termelődését.

Búzacsíra - magas E-vitamin tartama miatt növeli az erek rugalmasságát. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

Gyömbér - csökkenti a cigaretta utáni vágyat, és a dohányázás káros hatását a szervezetre, a méreganyagok jelenlétét. Nyersen kell fogyasztani.

Narancs - sok benne a C-vitamin. Csökkenti a nikotin okozta függőséget, szorongást.

Kelkáposzta - egy igen erős antioxidáns, ezért segít megszabadulni a szervezetben felgyülemlett méreganyagoktól. A káposztában levő tejsav javítja a vastagbél egészségét.

TWICE
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Békés szép estét, kívánok szívből mindenkinek,majd jó éjszak
  2016-01-26 18:31:02, kedd
 
  Nagyanyámmal ültünk a verandán ketten
az életéről beszélt , és én hallgattam csendben .
Olyan jó volt látni szeme csillogását
minden benne rejlett bánat , és boldogság .
Két kis ráncos kezét az ölébe fektette
bizony az élet őt , soha nem kímélte .
Annak ellenére a sorsot nem okolta a
Jó Isten a gondját mindig megoldotta .
Amikor a munka őt kifárasztotta , még
akkor is, megbékélt lélekkel gondolt a holnapra .
- Kislányom mondta , soha nem felejtem , a
szavai most is itt csengnek fülemben .
A jóság , és szeretet munkálkodjék benned
még ha néha bizony komisz is az élet .
Haragot ne táplálj senkivel sem szemben
ha kővel megdobnak , dobj vissza kenyérrel .
Drága kicsi lelkét visszasírom sokszor
törékeny kis testét megölelném százszor .
Az a sok - sok kérdés , ami itt maradt még
bennem , választ kérnék tőle , s megnyugodna lelkem .
Magamra maradtam , egy üres székkel a verandán
minden szép elmúlik , az élet gyorsan elszáll .
Tűnődöm magamban miközben a kósza felhőket nézem
drága jó nagyanyám , örökké míg élek szívemben élsz nékem
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ima Szűz Máriához az 1700-as évekből
  2016-01-26 18:30:04, kedd
 
  Ima Szűz Máriához, számunkra kibogozhatatlan helyzetekben
(az 1700-as évekből származik, Augsburgból)
Csomóoldó Édesanyánk, sok bajunkban tekints le ránk!
Nehéz utunk göröngyeit simítsák el szent kezeid!
Gubancunkból kezed alatt sima lesz a selyemszalag.
Durvaságunk merev görcsét drága kezed simítsa szét!
Bajban vagyunk most is, látod, görcs szorítja a világot.
Ide drága szent kezed kell, görcseinket hadd oldja fel.
Ó kegyelmes Istenanya, légy csomóink megoldója,
akaratunk zűrzavara Te fényedtől eloszlana.
Csodálatos, kegyelmes, Te, lazítsd kezünk szent kezedbe!
Hozzál békét, segítséget, megoldást, hogy áldjunk Téged!
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ima a föld minden családjáért
  2016-01-26 16:18:18, kedd
 
  IMA A FÖLD MINDEN CSALÁDJÁÉRT ~ SZENT II. JÁNOS PÁL IMÁJA
.
Isten, kitől a mennyben és a földön minden származik,
Atyánk, aki a Szeretet és az Élet vagy,
add meg, hogy a Földön minden család
- Fiad, Jézus Krisztus által,
ki 'asszonytól született', és a Szentlélek által -
legyen az isteni kegyelem forrása,
az élet és szeretet igazi szentélye
a nemzedékek számára,
melyek egymásra következnek.
Add meg, hogy kegyelmed vezérelje
a házastársak gondolatait és cselekedeteit
családjuk és a világ minden családjának javára.
Add, hogy a fiatal nemzedékek
erős támaszt találjanak a családban
emberségük érdekében,
hogy igazságban és szeretetben
növekedjenek.
Add, hogy a szeretet,
megerősítve a házasság szentsége által,
erősebbnek mutatkozzék,
mint bármely gyöngeség és minden válság,
mely családjainkat néha sújtja.
Végül kérünk, add meg,
a názáreti Szent Család közbenjárása által,
hogy az Egyház a Föld összes nemzete között
sikerrel hajthassa végre küldetését
a családban és a családokon keresztül,
a mi Urunk, Jézus Krisztus által,
aki az út, az igazság és az élet, mindörökkön örökké.
.✝
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Pio atyáról
  2016-01-26 09:51:50, kedd
 
  Pio önként, szeretetből, a szeretet tüzétől égve, másokért szenvedett.
Már a stigmái megjelenése előtt, feljebbvalóinak írott leveleiből kiolvasható, hogy kikívánkozott belőle a szeretet tüze (ez jelent aztán meg a stigmákban mint a fizikai test határain túláradó többletenergia).

Szenvedett a stigmák fájdalmától, evés és ivás közben a testi kínoktól, de legfőképp a világban lakozó sötétségtől. Arra törekedett, hogy ezt a sötétséget mindenben fénnyé változtassa, átalakítsa.

Az önként vállalt szenvedésben, az állandó kétségek (az ördög állandó incselkedései) átalakításában ugyanaz a nagy titok lappang, mint Teréz anya nemrég nyilvánosságra hozott leveleiben.
Ezek a nagy lelkek állandó kínok, kísértések és kétségek között éltek. Belső harc - egy belső alkímia - zajlott bennük, melyben átalakították a kétségeket és emberi gyengeségeket. Küzdöttek és szenvedtek az emberi lelkekért.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya reggeli imája
  2016-01-26 09:47:20, kedd
 
  Pio atya reggeli imája
Ó Mária, a megtestesült Igének Szülője és a mi legédesebb Anyánk,
itt vagyunk lábaid előtt, mialatt felvirrad egy új nap, egy új nagy ajándéka Istennek.
Kezeidbe és szívedbe helyezzük egész valónkat, bennünk minden a Tied legyen:
értelmünk és akaratunk, testünk és lelkünk.
Alakíts bennünk anyai szereteteddel egy új életet, a Te Jézusod életét.
Ó Mennyek Királynője, a legkisebb értékű cselekedeteinket is támogasd a Te anyai sugallataiddal,
add, hogy a szent és szeplőtelen áldozatnál minden és mindegyik tiszta és Istennek tetsző legyen!
Ó Jóságos Anya, tégy minket szentekké, amint ezt tőlünk Jézus elvárja
és a Te Szíved vágyakozva folytonosan kéri.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
     3/14 oldal   Bejegyzések száma: 131 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 131 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1813
  • e Hét: 10458
  • e Hónap: 16830
  • e Év: 67621
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.