Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mire utalhatnak a tünetek?
  2014-05-09 14:18:11, péntek
 
  Betegség esetén szervezetünk különböző módon próbál megszabadulni a kórokozóktól. Felléphet láz, izzadás, különböző kiütések, orrfolyás, hányás, hasmenés, stb. Ha ezekre a folyamatokra nem szánunk elég figyelmet, a tüneteket csupán elnyomjuk, akkor befelé irányulva elhatalmasodhatnak szervezetünkben különböző betegségek, kóros folyamatok.

Hasi fájdalom
A hasi fájdalmak több féle betegség jelzői lehetnek, attól függően, hogy milyen kísérő tünetek vannak jelen és pontosan hol jelentkeznek.
Heveny vakbélgyulladásra utalhat a fájdalom a köldök körül, ami a jobb alhas felé sugárzik. Hányinger, esetenként láz, hasmenés, étvágytalanság kíséri.
Hasnyálmirigy gyulladást heveny, erős hasi fájdalmak, hányinger, szederjes bőr, puffadás, láz és tapintásra hasi érzékenység jellemzi.

Fekélyes bélgyulladásra a has bal oldalán jelentkező fájdalom utal, jellemzően véres hasmenés, végbél fájdalmak, láz, gyors szívműködés, hányinger, hányás kíséretében.
A Crohn betegségre periódikusan jelentkező alhasi fájdalmak, görcsök és hasmenéses időszakok váltakozása utalhat, fogyás vagy ízületi fájdalmak kíséretében.

Az epebántalmakat jelentős fájdalom jelezheti a has jobb felső részében, amely kisugárzik a mellkasba, hátba, jobb vállba, néha sárgaság kísérheti, továbbá világos széklet, bőrviszketés is jelentkezik. Epehólyag gyulladás vagy epekő a jobb bordaív alatt kezdődő fájdalommal, hányingerrel jár, ami kisugárzik a jobb mellkasba, vállba, hátba.
A bélelzáródás görcsös hasi fájdalommal, puffadással jár, gáz és széklet eltávozása nélkül.

Vitaminhiány
Az alacsony magnézium szint tünetei lehetnek izomgörcsök, alacsony vérnyomás, szapora szívműködés és epilepsziaszerű rohamok.
A felső szemhéj sötétbarna elszíneződése magas pajzsmirigy hormon szintre utal. Jellemző további tünetei idegesség, remegés, fogyás és szapora szívműködés.

A szívinfarktus klasszikus jelei a szorító, a mellkas közepén jelentkező nyomás és fájdalom, amely kisugározhat a bal vállba, karba, nyakba és hátba. Nehézlégzéssel, hideg izzadással társul, ilyenkor a beteg szomjas, de ne itassuk!

Allergia
Az allergia az immunrendszer reakciója a környezetünket körülvevő anyagokra, amelyeket különböző módon juttatunk szervezetünkbe. Az allergiának számos megjelenési formája van. Az irritáló anyag bejutása után a szervezetben az immunglobulinokkal kerül kapcsolatba, ami átmegy egy bizonyos kémiai folyamaton és az immunrendszert fokozott hisztamin termelésre készteti, ily módon váltja ki a kellemetlen tüneteket.

Az ételekre való allergia a szervezetünk egyfajta ismétlődő reakciója. Vannak azonban más különböző érzékenységek is. Így okozhat a péksütemény vagy a kenyér elfogyasztása rossz közérzetet, savanyú ízt a szájban vagy puffadást. Felléphet cukorka, csokoládé fogyasztása után izgágaság, idegesség, majd ezt követően hirtelen fáradtság, gyakori vizelés és szomjúság.
Bármilyen tünetet észlelünk is magunkon, óvakodjunk az öndiagnosztikától és forduljunk orvoshoz.
I-m
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Bárányhimlő és az övsömör kapcsolata
  2014-05-09 14:16:05, péntek
 
  A bárányhimlő az egyik leggyakoribb fertőző gyermekbetegségek közé tartozik. Általában gyermekkorban kialakuló, jellegzetes, hólyagos kiütéssel járó, lázas megbetegedést - csakúgy, mint az övsömört - a varicellazoster nevű vírus okozza. Korántsem nevezhetjük ártalmatlan betegségnek, hiszen minden tizedik fertőzés súlyos szövődményekkel jár. A betegség cseppfertőzéssel terjed, és rendkívül ragályos. Lappangási ideje körülbelül 14-21 nap, ezután jelentkeznek az első kiütések. A betegség lefolyási ideje 1-2 hét.

A bárányhimlő tünetei
A viszkető pöttyöket nem túl magas láz kíséri, jellemzően (37,5-38,5 °C), fő tünetei közé tartozik a gyengeség, étvágytalanság, illetve a hasfájás. A kiütések jellegzetesek és testszerte mindenütt, a hajas fejbőrön, a törzsön, a tenyéren, a talpon sőt, még a nyálkahártyákon, például a szájban is megjelenhetnek. A bárányhimlőre igazán hatékony gyógyszer nincs, átvészelése életre szóló védettséggel jár ugyan, de ez az immunitás az évek múlásával megkopik. Az átesettek szervezetében még hosszú évekig a gerincoszlop melletti idegdúcokban lappang a vírus és főleg idősebb korban, vagy daganatos megbetegedés, kemoterápia esetén övsömör formájában jelentkezik.

A bárányhimlő megelőzése
A betegség bárányhimlő elleni védőoltással és passzív immunizációval, azaz immunglobulin alkalmazásával előzhető meg. A hazánkban is beszerezhető vakcina a nem kötelező védőoltások közé tartozik, hatékony, tartós immunitás kialakítására alkalmas és kevés mellékhatással jár. Segítségével az életkor előrehaladtával egyre súlyosabb lefolyású betegség pedig kivédhető.
Az oltásgyermekeknek és felnőtteknek is beadható, meggátolhatunk vele egy esetleges járvány kialakulását zárt közösségeken belül, ritkábbá válik a felnőttkori övsömör előfordulása, és lefolyása is jóval gyengébb.A passzív immunizáció során specifikus védekező fehérjét, immunglobulint (varicella-zoster immunglobulin) juttatnak a beteg szervezetébe, ám hatékonysága bizonytalan, ezért alkalmazása háttérbe szorult.

Az övsömör fertőz
Az övsömör jellegzetes, gyakran igen fájdalmas betegség, tipikusan a test egyik oldalán jelenik meg csík alakban, hólyagos kiütés kíséretében. Rendszerint a törzsön helyezkedik el, de nem ritka az arcon, valamelyik végtagon, sőt a szemen való megjelenése sem. Bár az övsömör komoly szövődményeket csak néha okoz, és csak annál jelenik meg, aki már átesett a bárányhimlőn, ugyanakkor a betegség nem előzhető meg.

Az övsömörös beteg fertőz, az arra fogékonyak esetében bárányhimlőt okoz, a bárányhimlőn átesett betegekre az övsömörös beteg viszont nem jelent veszélyt. Az almaecet és grépfrútmagkivonat gyulladásos állapotoknál jól jöhet, előnyös segítség pikkelysömör, akne és bőrfertőzések esetén és remekül erősíti az antibakteriális hatást.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Fogyasszunk bátran mentateát!
  2014-05-09 14:12:23, péntek
 
 
Megjelent ismét az illatos borsmenta, és ha az időjárás engedi, itt az alkalom, hogy minél többet gyűjtsünk belőle, majd szárítsuk meg, hisz a hosszú téli hónapokban kiváló vitaminforrást jelent, és ízletes tea készül belőle. De lássuk, hogy ezek mellett miért ajánlott minél több menta teát inni.


Stresszoldó: a menta igen gazdag mentolban, ami izomlazító hatásának köszönhetően csökkenti a feszültséget és a szorongást. Ha lefekvés előtt megiszunk egy csésze mentateát, garantált, hogy nyugodt, pihentető alvásban lesz részünk.

Enyhíti az arc- és homloküreg gyulladást: a borsmenta híres a vértolulást gátló hatásáról

Kitűnő kiegészítője a fogyókúráknak: a fodormentának étvágycsökkentő hatása van, serkenti az anyagcserét, így hozzájárul a fogyáshoz.

Puffadáscsökkentő: amennyiben puffadással, gázképződéssel járó emésztési zavarokkal küszködünk, igyunk meg egy csésze menta teát, megkönnyíti az emésztést.

Epeproblémák kezelése: a mentatea jótékony hatással van az epebajokra, és hozzájárul az epekövek méretének csökkentéséhez.

Forrás: filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 174 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8645
  • e Hónap: 15017
  • e Év: 65808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.