|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2013-12-22 17:17:52, vasárnap
|
|
|
Megint eljött szent karácsony ünnepe,
Fájó szívünk szorongással van tele.
Szegény gyerek miből kap majd játékot?
Hogy válthatnánk meg az egész világot?
Hajléktalan hol kap egy tál ebédet?
Hová fordulhatna szegény, ha éhes?
Melegedni hol tudna a hidegben?
Az ő élete ilyenkor kegyetlen.
Édesanyák szegénységről dalolnak,
Megéhezik a gyermekük maholnap.
Dideregve mennek az iskolába,
Nem jut mindenkinek csizma lábára.
Arra kérjük a jóságos Jézuskát,
Ne éheztesse már tovább a nyáját.
Gazdagoktól vegye el a kenyeret,
Hogy a szegény is egyen már eleget.
Igazságot tegyen e szép ünnepen,
Szegényeknek is kijár a kegyelem.
A gazdagok nem éheznek sohasem,
Ezét nincs az életükben fegyelem.
Isten fia, tegyél hát igazságot,
Rázd gatyába már az egész világot.
Hadd legyen a szegényeknek ünnepnap,
Nyugdíjasoknak is jusson jó falat.
Ettek ők már csirkelábat eleget,
Hideg helyen vészelik át a telet.
Adjál nekik az ünnepre minden jót,
Sült kalácsot, töltött csirkét, mogyorót.
Kályhájukban éleszd fel a tüzet,
Hadd élvezzék az ünnepi meleget.
Tudják meg, hogy szent karácsony napja van,
Érezzék meg, szegénységnek vége van.
Arra kérlek, ha minden jót megtettél,
Dőlj hátra, és egy nagyot pihenjél.
Pihend ki a munkának fáradalmát,
Ha szegényeknek megadtad jutalmát.
Nevedet örök dicsőség övezze,
Imádat sok szegény ember kövesse.
Nyájad elégedetten szaporodjon,
Szívedből az irgalom el ne fogyjon.
Mészáros Lajos
|
|
|
0 komment
, kategória: Karácsony |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:46:46, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
4 szelet mozzarella sajt
1 csomag szeletelt bacon
só
50 dkg ceruzabab
A panírozáshoz:
rozsliszt
tojás
rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
Elkészítés:
A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, 5 percre sós forrásban lévő vízbe dobjuk majd jéghideg vízbe szedjük.
Ha a bab kéz melegre hűlt 10-12 babot összefogva 1-2 szelet baconbe csavarjuk és tepsibe vagy sütőrácsra téve sütőben vagy grillen megsütjük.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont és egy-egy szelet mozzarella sajtot.
A csirkemelleket összehajtjuk, rozslisztbe, felvert tojásba, rozsos zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Köretnek baconös zöldbabot készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:44:58, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertéscomb
40 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg füstölt sonka
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
1 kanál paradicsompüré
Előkészítés: A sertéshúst, szalonnát,sonkát csíkokra a gombát szeletekre a hagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és megdinszteljük. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk amíg a hús megpuhul. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá de csak rövid lében pároljuk ne főzzük. Rátesszük a sonkát és a zöldborsót majd a paradicsompürét. Az egészet átpirítjuk és levesszük a tűzről. Sült burgonyával, párolt rizzsel és friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:42:13, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
1 db csirke
1,2 kg burgonya
só
1 mk. szárnyas fűszer
1 mk. durvára darált bors
1 mk. őrölt kömény
1 mk. fokhagyma granulátum
1 mk. szárított rozmaring
1 mk.ételízesítő
1 mk.cayenne-i bors
1 dl étolaj
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és bekenjük vele a csirkét.
A burgonyát összekeverjük a maradék fűszeres olajjal majd tepsibe terítjük. Rátesszük a befűszerezett csirkét.
A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük.
Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:37:48, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
6 szelet bőrös malackaraj
5-6 gerezd fokhagyma
1 tk. durvára őrölt bors
1 db chili paprika
1 tk. flekken fűszerkeverék
só izlés szerint
étolaj vagy zsír
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A karajszeleteken a bőrt bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk. A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük. Hagymás törtburgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:36:22, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
4 szelet sonka
4 szelet sajt
2 dl tej
só
étolaj
őrölt fekete bors
2 db burgonya
4 ek.+4 ek. finomliszt
1 db tojás
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A kiklopfolt hússzeletek egyik oldalára teszünk egy szeletet a sajtból és a sonkából majd ráhajtjuk a hús másik felét A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A tejből és a tojásból, borssal, reszelt burgonyával és liszttel, sűrű masszát keverünk. A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:31:58, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
1-1,5 kg bőrös malackaraj
4-5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 szál paraszt kolbász
só
őrölt fekete bors
grill fűszer
őrölt kömény
1 üveg sör
20 dkg füstölt szalonna
2 ek sertés zsír
Elkészítés:
A karajt egy keskeny pengéjű, de hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk. A kolbászt betöltjük a húsba.
A karajon a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük.
A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.
A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá.
Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük.
Majd fólia nélkül még 30-40 percet, közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:30:27, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell filé
20 dkg trappista sajt
20 dkg füstölt sonka
szárnyas fűszerkeverék
só
5 cl étolaj
A sajtmártáshoz:
10 dkg vaj
3 ek. finom liszt
5 dl tej
20 dkg reszelt sajt
só
szerecsendió
őrölt fehér bors
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot és a sonkát vékony szeletekre vágjuk. A csirkemelleket olajozott, szárnyas fűszerkeverékkel megszórt alufóliára fektetjük. A hússzeleteket betakarjuk a sonka majd a sajtszeletekkel. A csirkemelleket felgöngyöljük és szorosan az alufóliába csavarjuk majd tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 30-35 percet sütjük. A mártáshoz vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval,borssal,szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:29:19, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
só
grill fűszer
étolaj
A töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
40 dkg gomba
petrezselyem zöld
só
őrölt bors
étolaj
Előkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük.
Elkészítés: Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzáadjuk a petrezselymet és levesszük a tűzről. A hússzeleteket étolajjal megkent és grillfűszerrel megszórt alufóliára terítjük, egyik oldalukra teszünk a gombás töltelékből majd a karajszeleteket felgöngyöljük és szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Köretnek csípős sült zöldségeket készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2013-12-22 16:27:41, vasárnap
|
|
|
Előkészítés:A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk,fűszerezzük a köménnyel, cayenne-i borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és durvára darált borssal. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A hagymákat nagyobb cikkekre vágjuk. Az apró szemű burgonyát sós vízben 10 percig főztem majd leszűrtem.
Elkészítés: A burgonyát szárnyas fűszerrel, cayenne-i borssal megszórjuk, egy tepsibe terítjük. Rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirkecombokat. Hozzáadjuk a libazsírt. A tepsit előmelegített sütőben kb. 80-90 percet sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2013. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
229 db bejegyzés |
e év: |
1531 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2685
- e Hét: 8375
- e Hónap: 14747
- e Év: 65538
|
|
|