Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Sertésborda színes zöldségraguval
  2014-07-10 18:57:48, csütörtök
 
  Hozzávalók:
 4 vastagabb szelet karaj csont nélkül
 1 cs újhagyma
 1 kis doboz konzerv morzsolt kukorica
 4-5 db színes kaliforniai paprika /sárga, zöld, piros/
 1-2 db chili paprika
 só
 durvára őrölt bors
 grillfűszer
 étolaj
 ételízesítő
Elkészítés:
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk grillfűszerrel és durvára őrölt borssal. Tegyük 1-2 órára a hűtőbe.
A kukoricát leszűrjük. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.
A hússzeleteket serpenyőben kevés olajon szép pirosra sütjük.
A visszamaradt zsiradékban átpirítjuk a zöldségeket. Borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Hozzáadjuk a kukoricát és a chilit. Pár percig pároljuk.
A hússzeleteket a zöldséges raguval tálaljuk.
Készíthetünk mellé ízlés szerint köretet vagy friss kenyérrel is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
A néma kislány
  2014-07-10 18:20:15, csütörtök
 
  Öt éves Sára, nem beszél,
De csillogó szeme mesél- mesél.
Öt éves csak, sok mindent látott,
Lelkében ringatja a nagy világot.

Kegyetlen a sors, szeme előtt halt meg anyja,
Ennek az apró gyermeknek milliomnyi gondja.
Nagymamája nem tudta őt magához venni,
Így az intézmény segít felnevelni.

Ha valaki, ő tudja, mi az, hogy árva,
Minden baj dacára mosolyog a világra.
Játszik, kacag, ahogy a többiek,
De teljesen talán senki se érti meg.

Papás mamással mutatja mit jelent az anya,
Játékával kéri őt, jöjjön, jöjjön haza.
Mennyi el nem sírt könnyet rejt a némaság,
Ölembe veszem, ringatom a kis Sárát.

S tudom, az otthon dolgozói, a nevelők,
Lelkiismeretesen igyekeznek megadni, mit a szülők,
Egyetlenük számára már nem adhattak meg,
Óvják, féltik, vezetik a gyermeket.

Hiszem, ha feltétel nélküli szeretettel,
Jó szóval, türelemmel, kedvességgel
Fordulunk hozzá, hogy legyen bizodalma,
Kinyílik kis szája, mint bimbót bontó rózsa.

Esténként az égre nézve enyéimért imádkozok,
Legyen erejük hinni egy szebb holnapot,
Melyben büszkén nyílik a szeretet virága,
Önfeledt szívvel szalad, fecseg a kis Sára.

(Kerner Mariann; 2014.03.16
Szerzői és minden jog fenntartva;
Megosztható változtatás nélkül,
mindennemű egyéb felhasználása engedélyköteles)
(http://www.facebook.com/battus.polydamas?fref=ts )
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A nyelved elárulja betegséged! Vizsgáld meg önmagad!
  2014-07-10 18:13:11, csütörtök
 
  Nyelvünk számos betegségről és káros folyamatról árulkodhat, amelyek megbújhatnak szervezetünkben. A nyelv felszínén jelentkező lepedékesség és elszíneződés szinte mindig valamilyen egészségügyi problémára utal. Egyes esetekben megelőzhető és könnyen megoldható bajokról is szó lehet, de előfordulhat, hogy komoly betegség áll a háttérben. Az egészséges emberek nyelve rózsaszínű, nedves, felszíne pedig egyenletes. Akinek ettől eltérően néz ki a nyelve, érdemes orvoshoz fordulnia.

Fehér lepedék:
A nyelven található lepedéket leggyakrabban a Candida albicans gomba okozza, de kiváltó okok lehetnek a rossz szájhigiénia, a dohányzás, a vitaminszegény táplálkozás, a legyengült állapot, valamint egyes krónikus betegségek és fertőzések is.
A Candida albicans gombafajta az egészséges szájüregben is megtalálható, ártalmatlan mikroorganizmusként. Gombás szájról akkor beszélünk, ha számuk hirtelen és nagy mennyiségben megnövekszik. Fokozottan veszélyeztetettek a gyenge immunrendszerrel rendelkezők, a csecsemők és az idősek, de hajlamosak rá a cukorbetegek, a leukémiával küzdők és azok is, akik tartósan szednek valamilyen antibiotikumot. Gombaellenes szerekkel megszüntethető e probléma.
A lepedékes nyelvnek belgyógyászati okai is lehetnek, így például emésztőrendszeri problémák vagy veseműködési zavarok. Jelezhet cukorbetegséget, és számos fertőzést is.
Ha a nyelv jobb oldalát fedi lepedék, az a máj és az epe funkciójának zavarát jelzi, ha a bal oldalát, az gyomorbántalmakra és a lép rendellenességére utal. A nyelv tövén megjelenő fehér lepedék vesebántalmakat mutat.
Leukoplakia a szájüregben előforduló rákmegelőző állapot, amely kóros nyálkahártya-gyulladással és elszarusodással jár. Ekkor a nyelven kívül a szájüreg egyéb részeit is lepedék fedi, ami eltávolíthatatlan. Ennek pontos kiváltó oka ismeretlen, de úgy vélik, hogy kialakulásában szerepet játszhat a dohányzás, a tömény szeszes italok vagy túl fűszeres ételek fogyasztása, a Candida albicans gomba jelenléte, az A-vitamin hiány, és a megemelkedett koleszterinszint. Végső megoldást csak sebészeti beavatkozás adhat, amelyet szövettani vizsgálat követ.

Fekete nyelv:
Abban az esetben, ha csak a nyelvhát fekete, az elszíneződést okozhatja az ízlelőbimbók jóindulatú burjánzása, és egyes gyógyszerek mellékhatása is. Ha azonban a teljes nyelv lilásfekete, az azt jelzi, hogy nem megfelelő a vér oxigénszintje, azaz tüdőbetegség vagy keringési zavarok állnak fenn.

Sárga nyelv: A lép, a hasnyálmirigy és a gyomor funkciózavarát jelzi.

Zöldes nyelv: A máj és az epehólyag problémáira utal.

Piros nyelv: A gyomornyálkahártya irritációját jelzi.

Vastag, fehér nyelv:Gyomorrontásra utal.

Vastag, sárga nyelv: Azt mutatja, hogy a gyomorban és a belekben étel halmozódott fel.

Száraz, sárga nyelv: Azt jelzi, hogy a gyomorban és a belekben energiahiány keletkezett.

Mozgó lepedék: A gyomor és a lép alulműködésére, energiahiányos állapotára utal.

Tükörnyelv: Ha a bevonat részben vagy teljesen leválik a nyelvről, azt jelzi, hogy a szervezet immunrendszere nagyon meggyengült.

Világos nyelv: Hiányállapotot jelez.Főként tél végén fordul elő, amikor kimerülnek a szervezet vitamintartalékai. Emellett jelezhet alacsony vérnyomást és vashiányt is.

Száraz nyelv: Főleg azoknál fordul elő, akik nyitott szájjal alszanak, de jelezheti kiszáradási folyamat kezdetét, vagy a nyálmirigyek nem megfelelő működését is.

Sötétvörös nyelv: Magas vérnyomást jelez, de utalhat gyulladásos betegségre is.

Aftás nyelv: Az ilyen nyelven apró, fájdalmas, vörös zónával körülírt fekélyek látszódnak. Fogorvosi beavatkozás, szájüregi sérülés után előfordulhat, de olykor savas ételek is kiválthatják.

A nyelv térképe
A nyelv első harmada a szív és a tüdő zónája. Ezen belül is a nyelv hegye a szív állapotát jelzi. Ha a nyelv hegye kékeslila, az a szív gyengeségét jelzi. Az első harmad két oldala a bal és a jobb tüdő állapotát mutatja. A nyelvtest középső harmada a gyomor és a lép, míg hátsó, alsó harmada a máj, a belek, a vese, a húgyhólyag és a méh letérképezése.
Az apró világos pontok a nyelv első harmadának két oldalán hörgőhurutra utalnak. A sötétvörös vagy piros pontok a nyelv első harmadának két oldalán a tüdő gyengeségét jelzik. A nyelv hátsó harmadán látható U alakú sötét elszíneződés az érzékeny vastagbélre utal. A hátsó harmad két oldalának sötét, pirosas elszíneződése veseproblémát jelez. Ha bemélyedéseket látunk a nyelv két oldalán, az emésztési zavarra utal. A merev, remegő nyelv pedig szívelégtelenséget jelez.
Gyakori a nyelvzsibbadás megjelenése is, amely számos betegség kísérő tünete lehet. Kiváltó okai lehetnek fogbetegségek, mint például a szuvas fog; ínygyulladás; szájüregi fertőzések; szájüregi daganatok. Okozhatják bizonyos fűszeres ételek, allergia és gyógyszerek mellékhatásai is. Cukorbetegség esetén a vércukorszint leesésének tünete is lehet, epilepszia esetén jelezheti a roham bekövetkezését is, valamint agydaganatra is utalhat.

forrás:almapatika.com szerző:Kármán Nikola
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A napraforgó is gyógynövény
  2014-07-10 11:24:13, csütörtök
 
  Az őszirózsafélék családjába tartozó napraforgót az indiánok már 3000 évvel ezelőtt is termesztették... Európába, majd más földrészekre a hódítások korában, a 16. században került át.

Ma már egyik igen fontos, iparszerűen termesztett növényünk.
Napkorongra hasonlító virágja kertek, szántóföldek dísze, a népi díszítőművészet gyakori eleme. Magja pörkölve legkedveltebb rágcsálnivalóink egyike, olajával naponta főzünk.

Miért jó?

A napraforgó mag nem csak finom rágcsálnivaló, hanem bőséges olajtartalma is kiemeli az olajat adó növények közül. A napraforgó mag 47 százalék olajat tartalmaz, és annak 65 százaléka esszenciális olaj.
Ásványi anyagokat, nyomelemeket is bőven találunk benne.
Hatóanyagai: cholin, linolein, olein, lecithin, a virágjában xanthophyll.
Az egészséges életmód hívei különösen a magas E-vitamin, telítetlen és esszenciális zsírsav tartalma miatt becsülik.

Mire alkalmazható

Cukorbetegség, méregtelenítés, lúgosítás,nyálkalerakódás, izzadás esetén, ha elhúzódó meghűlés kínoz, természetgyógyászok a napraforgó teát ajánlják.
Prosztata probléma, ideggyengeség, magas koleszterinszint, vizelési gondok kezelésére is jó hatású lehet a napraforgómag fogyasztása, akár hagyományos módon nyersen, akár hámozottan, kicsit megtörve, teának főzve.

Gyógyteák receptjei:
egy liter vízbe tegyünk egy-két deci tisztított, tört napraforgómagot és lassú tűzön forraljuk 20-30 percig, egy nap alatt el lehet fogyasztani ezt a mennyiséget (melegen, mert az olajtartalma miatt nem jó hidegen).

A napraforgósziromnak lázcsillapító, nyugtató, vérnyomáscsökkentő hatást tulajdonítanak.
A napraforgó élénksárga karimavirágaiból 4-6 csipetnyit 1 liter vízben főzni, lefekvés előtt 2 dl-t kell inni idegesség okozta álmatlanságra.

Napraforgó gyökeret a modern orvostudomány kiváló lúgosító és méregtelenítőként ajánlja, sőt hasznosnak bizonyult a cukorbetegség kezelésében is.

Egyes a szervezetünkben megtalálható sók, mint például az oxalát kioldására alkalmas.
A nehezen oldható lúgos sók (mint oxalát, foszfát, urát) erős lúg (epe és
tripszin) és gyenge sav (felhígult, lereagált gyomorsav) neutralizációjakor
keletkeznek.
A lúgos sókat lúgos teával lehet feloldani. 1-2 hónapos napraforgó gyökér
tea kúra nagyon sokféle sót vezet ki a szervezetből.
A 2-3 hét után a vizelettel távoznak a lerakódott sók, végül teljesen átlátszó lesz, mint a víz, nem lesznek benne üledékek, így nem akadályozzák a hormonok vándorlását megfelelő helyükre való eljutásában.

Szeptember táján kell begyűjteni a gyökereket. A vastag gyökérdarabokat használjuk, ezeket meg kell tisztítani a szőröktől, földtől, majd mosni, szárítani.
Felhasználás előtt babszemnyi méretre kell feldarabolni.
1 pohárnyi (2 deci) száraz gyökérhez 3 liter vizet használunk.
Forrásban levő vízben 2 percig kell főzni a gyökereket zománcozott edényben,
utána leszűrni, lehűteni.
A 3 liter tea 2-3 napra elég egy embernek.
Utána újra be kell tenni az előzőleg felhasznált gyökereket 3 liter forrásban levő vízbe, de most már 5 percre.
A harmadik menetben 10-15 percig kell főzni .
Tehát 1 pohár gyökeret háromszor kell kifőzni, így lesz belőle 9 liter tea.

Érdekesség
A tudósok megfigyeléseikre alapozva ma már a tudományos legendák közé sorolják a napraforgó napra való forgását, vagyis hogy a fény irányába fordulna a növény a tányérvirágzatával, a nap napi járása szerint. A valóságban ugyanis csak a fiatal növények virágkezdeményei néznek reggel kelet, este nyugat felé. A növekedéssel a virág szövetei megszilárdulnak, és beállnak a legjobb megvilágítás felé, azaz - ha nincs előttük akadály - keleti irányba.

Mit tartalmaz:

A virág:
-flavonoidokat,
-luteint,
-karotint,
-kriptoxantint,
-kolint,
-betaint.
-xanthophyll
A mag:
-vitaminokat, (B1, B2),
-nikotinsavat,
-foszfort,
-vasat,
-káliumot,
-növényi zsírokat,
-fehérjét.

Tudtad?

-A napraforgó megköti a talajba került mérgező anyagokat, és vele együtt ezek is eltávolíthatók a területről.

-Még a radioaktívan szennyezett talajokon és vizekben is használták (például Csernobilban), ill. az ólomtartalmú talajokon, hogy megkösse a szennyeződéseket.

-Nincs még egy olyan élelmiszernövény, amely annyi vasat tartalmaz, mint a napraforgó.

-A mélyre hatoló karógyökereikkel a napraforgók nagyon jól lazítják az alsóbb talajrétegeket is, a gyökereik akár 4 m mélyre is lejuthatnak.

-Régészeti leletek bizonyítják, hogy az ember már ötezer évvel ezelőtt is fogyasztotta a napraforgó magját.

FORRÁS: DIABETIKA.INFO
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.