Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nagyatád
  2017-09-03 21:15:22, vasárnap
 
 













NAGYATÁD


A szelid lankáju Belső Somogy déli részén festői szépségű erdők, rétek és szántóföldek között található Nagyatád. A parkok, szobrok és fürdők városa. 1983-ban Hild érmet kapott, 2006-ban pedig ,,Európa legvirágosabb városa" címet nyerte el. Szállásunk a Hotel Solár a város főterén található.

A város a Rinyamenti kistérség központja. A ,,parkok, szobrok és a fürdők városa", egy csodálatosan szép kisvárost ismerhettünk meg. Olyan települést, amelynek jellemzői a gondozott, virágos közterületek, a szebbnél szebb parkok, ősparkok, az emberléptékű, színes épületek. Sok magyar város példát vehetne róla, így városunk is, ami dupla költségvetési forrással "gazdálkodik"?!

Nagyatádot "Somogyország" fürdővárosaként is emlegetik, hiszen két fürdője is van: a minősített gyógyvízzel rendelkező, száz éves felújított Gyógyfürdő, és az új, mediterrán hangulatú Termál Strandfürdő.







Videó


Extrememan Nagyatad 2017

Link


Link


Mindenféle videó Nagyatád környékéről - Térképes videó böngésző

Link



Képgaléria


Jobb klikk esetén bármely lenti kép KÉPERNYŐ MÉRETBEN, NAGYSÁGBAN is megtekinthető!!!








































































































 
 
0 komment , kategória:  OMNYE  
Somogyvámos - Krisna völgy
  2017-09-03 20:00:18, vasárnap
 
 










SOMOGYVÁMOS - KRISNA VÖLGY


Nagy nyárvégi Somogyországi barangolásunk első állomása a festői völgyben megbújó Somogyvámos a nyugalom völgye volt. Ami miatt népszerűvé vált, az a falu határában fokozatosan kiépült Krisna-völgy. A völgy élete szervesen elkülönül az őslakosok által lakott településtől - kanyargós kis úton tudjuk megközelíteni, ahol már messziről látszanak az épületek. Talán ez a látvány az, ami a Krisna-hívők tetszését elnyerte, hogy a nyüzsgéstől elvonulva megépítsék saját kis birodalmukat. 1996-ban épült itt fel Magyarország első védikus temploma, majd szép fokozatosan a falu is, ahol a krisna-hívők a hindu hagyományok szerint élik mindennapjaikat. Ha a földeken dolgozó, színes száriba öltözött lányokat megpillantjuk, olyan érzésünk is lehet, hogy valahová keletre repített minket a sors, csak a táj egy-két eleme árulkodik arról, hogy Európában vagyunk.

A látogatók betérhetnek szentélyükbe, és bepillantást nyerhetnek egy, az európai hagyományoktól gyökeresen különböző világba. Az egyszerű életmódot jól ellenpontozza az épületek gazdag díszítése, a színes ruhák forgataga.

Laikusként csodás élmény volt megismerni, milyen is a Krisna-völgy. Meglepő volt hallani, milyen jól meg lehet élni egy önellátó faluban, ahol szinte mindent megtermelnek maguknak és ahogy egész életüket a hitük szerint tudják nyugalomban élni. Megismerhettük életmódjukat, mindenbe betekintést engednek, hogyan élnek, hogyan termesztik az ételeiket, hogyan tartják a szent állatként tisztelt teheneket és hogyan imádkoznak, énekelnek. Kipróbálhattuk az ételeiket, meglepően finomakat főznek, a vega hamburgerben a "hús" pogácsa is meglepően finom és zaftos volt, szinte fel sem tűnik, hogy nem húst eszik az ember.

A 20. század változásainak hatására Somogyvámos népességének egy része elvándorolt, az itt maradtak elöregedett közösséget alkotnak.

Somogyvámos-Krisnavölgy 5 napos Somogyországi kirándulásunk első állomása volt, a nagyobb érdeklődés miatti nagyobb létszámú 62 fős csoportunk ezúttal egy emeletes busszal kelt útra. Ami unikumként megemlítendő, a buszvezetője indián származású volt, ami meg még külön érdekesség, ő viszont egy kedves és aranyos nő volt, Leoti, magyarul a "Préri virága"! Mint sofőr pedig igazán profi volt, férfiakat megszégyenítő gondossággal és hozzáértéssel kezelte ezt a monstrumot, egy pillanatig sem éreztük magunkat veszélyben. Egy jó humorú, felkészült vezetőt ismertünk meg benne. Köszönet neki, kedvességéért, humoráért. Egyik állomáshelyünkön történt, amikor mentünk vissza az autóbuszhoz, Leoti éppen az ellenkező irányba szaladt még elintézni valamit, de azért odaszólt nekünk: "Várjanak ám meg, el ne menjenek nélkülem!" Megvártuk!







Videó


Somogyvámos, Krisna - völgy

Link



Krisna-völgy - időutazás a múlton át a jövőbe

Link



A legismertebb ökofalu: Krisna-völgy

Link



Képgaléria

/Jobb klikk esetén bármely lenti kép KÉPERNYŐ MÉRETBEN, NAGYSÁGBAN is megtekinthető!!!/




































































































. . . . . . .




 
 
0 komment , kategória:  OMNYE  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 360 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1655
  • e Hét: 15750
  • e Hónap: 55571
  • e Év: 233446
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.