Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A Földi paradicsomkert 1-2 rész
  2010-06-19 23:42:12, szombat
 
 




KÁRPÁT-MEDENCE A FÖLDI PARADICSOMKERT: 1-2 RÉSZ


Mottó

"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak a haza nevében.
Mindez érdektelen.
Egyáltalán semmit ne várj a hazádtól.
Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor, Füveskert)




Kárpát-medence a Földi paradicsomkert, az itt élő népek számára menedékhely, a fennmaradás záloga

Gondolatok a Kárpát-medencéről, melyeket elhallgatnak, félremagyaráznak, elferdítve tanítanak.


1. RÉSZ:


Kárpát-medence (értsd alatta a teljes Kárpát-medencei területet)





Noé bárkája:
Mostantól felejtsd el, hogy hazánk egy semmit nem érő, szegény kis átjáróház. Nem véletlenül sulykolják hosszú idő óta a hivatalos tanrend szerint, a merjünk kicsik lenni ideológiáját. Tisztában kell végre lennünk azzal, hogy milyen terület birtokosai vagyunk, mekkora a felelősségünk őseink hagyatékának kezelésében, a jövő nemzedéknek történő megmentésében. A jégkorszak ideje alatt a Kárpát-medence biztosította a fajok számára a fennmaradást, a túlélést. A Kárpátokon túli területeket vastag jégtakaró borította. Vonulata több ezer évvel ezelőtt is megvédte a belső területeket. A klíma itt elegendően enyhe volt ahhoz, hogy a populáció életben maradjon és a jég felolvadását követően az élet újból elindulhasson. Olyan, mint Noé bárkája. A Pilis hegységben található Noé hegye.

A mag:
A történelem során eredendően a magot, a középpontot, a kiindulópontot, az emberiség bölcsőjét jelentette és jelenti ma is. A Kárpát-medence a Földnek az a helye, mely emberi számítások szerint a legnagyobb katasztrófák bekövetkezése esetén is védelmet nyújt az itt lakóknak: szélsőségektől mentes éghajlat, jéghegyek olvadása, viszonylagos földrengésmentesség, hurrikánok, tornádók, ciklonoktól való védettség. Rendkívüli adottságokkal rendelkezik.

Teljes területi, földrajzi egység:
Zártsága és védettsége felhívja magára a figyelmet. Kitüntetett a Kárpátoknak az anyaölszerű, biztonságot nyújtó, óvó, védő szerepe. Minden itt élő ember számára menedéket nyújt. A Kárpátok ölelése évszázadokon keresztül védettséget biztosított egy kívülről jövő esetleges támadás ellen. Az ellenségnek nincs lehetősége könnyűszerrel lerohanni az országot.
Történészek által elismerten olyan stabil, állandó országhatár, mely a Föld más országaira nem jellemző. Trianon szakította meg ezt az állandóságot.





Éghajlati, növényzeti, állatvilágbeli területek határain fekszik. A tejességet megidézve mind a 4 évszak gyönyörűségeinek részesei lehetünk. Itt mindenből megvan az élet továbbviteléhez szükséges minimum, a mag. A megélhetéshez minden energiaforrás és nyersanyag rendelkezésre áll. A földi egység jelképeként megtalálható minden tájforma, az ásványok és kőzetek széles skálája, minden gyógyvíz és gyógynövény, ami a világ más részein csak külön-külön, részletekben, hiányosan fordul elő. Természeti kincsekben, nyersanyagokban, erdőkben, vizekben, nemes és drága kövekben gazdag, a növényvilág széles skálájával rendelkezik és bővelkedik.

Trianon előtt:
A Kárpátok erdőségei, bányái ellátták a mélyebben fekvő területeken élő lakosságot a szükséges famennyiséggel, ásványokkal, sóval. Cserébe az alacsonyabban fekvő területek a hegyvidéknek gabonát és élő jószágot szolgáltattak. Erdély sóbányái Európa szükségleteinek 75%-át kielégítették. Az országon belül a megélhetéshez szükséges teljes ellátás megoldott volt. A gazdaság önállóan és önellátóan tudott működni. Nem szorultunk a nyugat és a kelet gyengébb és silány minőségű termékeire.

A globalizáció eredményeként:
Ma az önellátás helyett a drága importra fecséreljük jövedelmünket. Ez szinte kizárólag a szemét behozatalát jelenti anyagi és szellemi síkon egyaránt. A behozott termékek többsége értéktelen, olcsó bóvli. Az éltető ételek helyett génkezelt, betegségeket okozó, vegyszerezett, romlott hulladékot szállítanak. Nem beszélve az illegálisan, tonnaszám bekerülő egyéb hulladékokról és az erkölcsöt, az emberséget, a nemzetiséget porig romboló, liberálisnak kikiáltott téveszmékről. Szintén ez jellemző a járványokra, fertőzésekre is, melyek soha nem a Kárpát-medencéből indultak ki. Ide minden időben kívülről kerültek be a fertőző, járványos betegségek. Lásd pl. az 1347-es európai pestis járványt, mely több millió áldozatot követelt. Magyar földön egyetlen megbetegedést sem regisztráltak.

Geológiai, vízrajzi egység:
A Kárpát-medencében a Földön az összetételében ismert összes gyógyvíz itt egy helyen, együtt, nagy mennyiségben megtalálható. Gyógyvizeink gyógyító hatása világszerte ismert és elismert. Többek között ez is jelzi a magyarság gyógyítási feladatát.
Hő vizeink nagy mennyisége kivételes lehetőséget teremt a hőenergia hasznosítására. A privatizálás eredményeként forrásvizeink külföldi tulajdonban vannak. Egyetlen gondolat eredményeként elzárhatják előlünk saját ivóvízkészletünk összes vízcsapját.
Folyóink egységesen a medence belseje felé folynak, édesvíz készletük hatalmas. Európában hazánk rendelkezik a legnagyobb földalatti tiszta ivóvíz készlettel. Édesvíz készletünk becslések szerint 200 millió ember ellátására alkalmas.
Ny-Európában az elmúlt években több olyan nyár volt, mikor a fejlettnek mondott országoknak heteken keresztül problémát jelentett az ivóvíz ellátás. Az elmúlt években a nyugaton hiányzó esővíz (2007-et megelőzően) a Kárpát-medencében hullott le. Közvetlen negatív hatásként az áradások sok települést pusztítottak, vagy problémát okoztak különösen Erdélyben, a Mátrában. A belvíz szinte az egész ország területét elborította. Hosszú távon viszont előny, hogy a nagy mennyiségű tiszta esővíz megtisztította, kimosta a földekből a korábbi években felhalmozódott műtrágyát és nem utolsó sorban, feltöltötte a medence földalatti vízkészleteit, így számunkra hosszú időre biztosított a vízellátás.





Közel-Kelet:
Ha a térképen keletre nézünk, a vízhiány nagy probléma. Országaiknak nagy az olajkészletük, tiszta ivóvizük elegendő mennyiségben azonban nincs. Kőolajjal lehet fűteni és hatalmas vagyonokra szert tenni, de ivóvíz hiányában az élet csak néhány napig lehetséges. Ezekben az országokban a vízkészlet nagyon szűkös és szennyezett, a hiányt csak tetemes plusz költség árán tudják pótolni. A víz ára az aranyéval vetekszik. Egyes országokban a vízkorlátozás miatt hetente csak egyszer lehet megnyitni a vízcsapot és még így is csak vékony sugárban csordogál a tiszta víz.

A felmelegedés:
Hatására a Földön az elsivatagosodás felgyorsult, a jelenlegi vízkészletek sok helyen kiszáradnak. Vannak olyan területek, ahol néhány év alatt több méterrel csökkent a földalatti készlet szintje. Felszínre hozása egyre nagyobb problémát jelent.
A Föld édesvíz készlete a folyamatos szennyeződés miatt is radikálisan lecsökkent. Az ENSZ becslései szerint az ipari termelés növekedését és a népesség számának emelkedését figyelembe véve a személyenkénti vízfogyasztás 20 évente megduplázódik. 20 év múlva a Közel-Kelet országaiban fele annyi ivóvíz lesz, mint ma. 2050-re a becslések szerint 60 országban 7 milliárdan nélkülöznek majd vizet. A Föld területén megjelenő vízhiány globális népvándorlásokhoz vezethet a jó, vagy jobb adottságokkal rendelkező területek felé. Százmilliók célállomása a "fejlett" világ lesz. A Földön ma 2 milliárd ember él vízhiányos helyeken.
A közeljövőben, sőt már ma is, nem az olaj és a gázkészletek kimerülése, hanem az ivóvíz hiánya okozza majd a legnagyobb problémát. Az olaj és a gáz pótlására új energiaforrások már jelenleg is léteznek. A most használatos energiahordozók lecserélése már évek óta megoldható lenne, de az új energiaforrásokra épülő találmányokat üzleti okokból nem hozzák nyilvánosságra.

Globalizáció:
Eredményeként a felmelegedés közvetlenül hat a jéghegyek, a két sarkkör hótömegének olvadására. Az elmúlt 10 évben 20%-al csökkent a nyári jégtakaró. Naponta több, mint egy Magyarország területnyi hótakaró, ill. jég olvad meg. Az óceánok vízszintje az elkövetkező évtizedekben, sőt években, várhatóan a vártnál és a médiákban nyilvánosságra hozott értéknél gyorsabban fog emelkedni. Amennyiben a természeti erőforrások felhasználása, elégetése a jelenlegi szinten folytatódik, ill. növekszik, abban az esetben már 10-20 éven belül olyan környezeti katasztrófák bekövetkezése várható, melyre ma a földi lakosság túlnyomó többsége még csak nem is gondol. A média által 2007 nyarán először került nyilvánosságra az, hogy a jelenlegi felhasználást és pazarlást folytatva 10 év múlva a felmelegedési folyamat már szinte visszafordíthatatlan. Figyeljünk föl arra, hogy rövid időn belül, 2007 novemberében már arról szólnak a közvetítések, hogy ha már most abbahagynánk a járműve k használatát és emellett egyéb intézkedések is megtörténnének, a felmelegedési folyamat már ebben az esetben sem lenne megállítható! A víz emelkedésének másik oka lehet a közeljövőben a Föld esetleges pólusváltása, melynek egyik következménye szintén a jelenlegi jéghegyek olvadása lehet.

Nem kell különösebb számolás ahhoz, hogy 10 év múlva mennyi idősen leszünk kénytelenek szembenézni a tényekkel:
A szárazföldön vízhiány van, miközben a tengerszint rohamosan emelkedik. A tengerparton élő népek lakóhelye sok helyen tengerszint alatt található, vagy minimálisan felette. Túlnyomóan ez jellemző egész Nyugat-Európára. Ezekről a területekről elinduló népvándorlás lehetséges célállomása a Kárpát-medence. Nézz a térképre! Egy emelkedő vízszintet sem észak, sem kelet, sem dél, sem nyugat Európában a Kárpátok óvó és védő ölelésén kívül nem tud feltartóztatni semmilyen természeti képződmény.
Az elhallgatott tudományos becslések szerint mára a Földön a természetes rendszerek kb. 70-80%-a már elpusztult! A maradék kb. 30% működteti a Földet.

Termőföld:
A világ tájain a termőföldek erősen lecsökkentek a benépesítések, a városok, az autópálya építkezések következtében. A Kárpát-medence területe a kiválónak minősített termőföld viszonylatában is kivételesnek mondható. A bolygón az összes megművelhető területet figyelembe véve, arányaiban itt található a legjobb minőségűnek értékelt termőföldek jelentős része. Következésképpen a Föld más területein szétszórva, csak minimálisan fordul elő olyan kiváló minőségű termőföld, mint itt nálunk, egy helyen minőségében és mennyiségében is egyaránt. Az ENSZ Élelmezésügyi Szervezetének nyilatkozata szerint a Földön a termőföldek összességének 3%-a minősíthető kiválónak, vagy jónak. Ez a 3% magában foglalja a magyar termőföldek felét. Ezt a kivételes adottságot használták ki őseink és váltunk ezáltal mezőgazdasági országgá. Az elmúlt évszázadokban többször láttuk el Európát (a jelenlegi EU-t) élelemmel akkor, mikor ott az általunk megtermelt növény és szarvasmarha állomány hiányában éhínség lépett volna föl. Ma a szándékosan tönkretett mezőgazdaság miatt az éltető élelmiszerek helyett a külföldi silány minőségű árukat preferálják. Ide kerül be a nyugat iszonyatos mennyiségű romlott, élelmiszernek nem nevezhető génmanipulált, nem fogyasztható terméke.

A magyar termelők drasztikus megszorítása miatt az éves termelés rohamosan csökken, ami újabb külföldi behozatalt jelent. A jó minőségű és egészséges magyar gabonát, gyümölcsöt és zöldségeket külföldre, idegenek számára magasabb árért, a gazdák megélhetőségük biztosításáért eladják. Így a magyar lakosság és a magyar gyermekek számára marad a külföldi mérgekkel átitatott szemét.

Számunkra ma természetes, hogy ha a Kárpát-medencében eldobunk egy magot, az itt magától kikel és szinte bármerre járunk, folyóvizet, vagy iható friss forrásvizet szinte mindenfelé találunk. A gabonatermesztéshez és az állattartáshoz is elegendő és kiváló minőségű földterület áll a rendelkezésünkre. Az őshonos és erős, ellenálló tönkölybúza génbankként szolgál a világnak az egyéb, gyenge minőségű gabonák helyett. Elhagyva a Kárpátok vonulatát, a Föld más tájain ez közel sem ilyen nyilvánvaló és nincs is így. A legtöbb helyen nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a megélhetéshez szükséges gabona megteremjen és az ivóvíz rendelkezésre álljon.








A Kárpát-medencében nem csak a termőföldek adnak kiváló és bőséges termést. Illetve adnának, ha a kormány a jelenlegi politikával nem fejlesztené azt vissza.
Édesvizeink halállománya:
Jellemző, hogy a korábbi évszázadokban például a Tiszát csak úgy említették, hogy vizében 2/3 rész a hal, 1/3 rész a víz.
Az őshonos szürke marha és a mangalica húsa, az egyéb magyar háztáji állatok bőséges élelmet nyújtottak-nyújtanának a teljes lakosság számára. A szürke marha és a mangalica génbankja biztosítja ma a külföld számára a gyenge külföldi tenyészetekkel szemben az életerős állományt.
A magyar háztáji gazdálkodás, a rideg állattartás erőssé és védetté tette állatainkat. Népünk ennek a termelési módnak és az önellátásnak köszönhette, hogy a középkorban és a további évszázadokban elkerülte az éhínség, mely nyugaton sokszor pusztított.

Jelenleg a madárinfluenza (mesterségesen létrehozott) vírusa alkalmas arra, hogy az állatok indokolatlan lemészárlásával a gazdákat csődbe juttassák, akik ezek után kénytelenek a fennmaradás érdekében az addig állattartást biztosító földjeiktől megválni.

Ma a városi lakosságot vészjóslóan fenyegeti egy esetleges gazdasági válság esetén az éhínség. Az országban a vidéki gazdálkodást, a termelő gazdaságokat felszámolták. A gazdákat különböző fondorlattal kényszerítik földjeik eladására, idegen kezekre juttatásra. A megélhetést biztosító élelmiszertermelést és az ipart leépítették.

Jellemzően az idegen kézben lévő bankok, bankárok, kereskedők, plázák, bevásárló központok és egyéb pénzintézetek zsebeit tömi a lakosság, nem gondolva arra, hogy ezzel elősegíti a megtermelt jövedelem drasztikus kiáramlását az országból.

A Habsburg uralom idején a magyar lakosság összefogott és így kizárólag magyar származású és eredetű termékeket vásároltak. Ma szintén ez lehet fennmaradásunkhoz az egyik megoldás.
A másik az idegen kézben lévő pénzintézetek uzsorakamat elleni összefogásnak kell lennie. Amíg a lakosság uzsorakamatra vesz föl hitelt és vásárol pl. Karácsonyra meggondolatlanul, addig a jelenlegi uralkodói elitet betonozza be jelenlegi székeikbe. Nem kellene hitelt felvenni egy olyan időszakban, mikor a lakosság szándékos eladósítása a cél. Az ország kifosztása után ma a magántulajdon elvételét tűzték ki célul. Ezt könnyűszerrel megtehetik a munkahelyek elvesztése után a jelzálogosítások miatt. Fentiek mellett a hitelek visszafizetésének tömeges megtagadása jelentene előrelépést. Nem arról van szó, hogy fizetés nélkül jusson valaki lakáshoz. A helyzet az, hogy a felső elit valódi munka nélkül, a népesség kizsákmányolásával, őrületes összegű uzsorakamatok milliárdjai által jut ingyen, munka nélküli jövedelemhez.

Kárpát-medence vízrendszerei és termőföldjei:
A világ más, egyéb tájaihoz viszonyítva egyedülállóan képesek a megtisztulásra, a megújulásra. Lásd a Tisza ciánszennyezését. A csodával határos módon a vízből a méreg különösebb átfogó tisztítás nélkül 1-1,5 év alatt eltűnt! Mára a halállomány újra bőséges. Sem a hazai, sem a külföldi kutató tudós csoportok nem tudnak a jelenségre elfogadható magyarázattal szolgálni. A Kárpát-medencében folyóink szabályozásával, az árterek lecsapolásával elindult az elsivatagosodás. Ez a helytelen bánásmód figyelmeztet a gyors váltásra, a mielőbbi intézkedések megtételére.

Magyarázat az elsivatagosodásra:
A medencében lehulló csapadéknak a múltban elég ideje volt a párolgásra. Folyóink széles medre, az elterülő és kanyargó víztömeg párolgása során a nedvesség még itt, a medencében visszahullt, vagy a Kárpátok vonulatának ütközve az erdőségeket öntözte megfelelő mennyiségű tiszta vízzel. A lecsapolások, az árterek megszüntetésével, a folyók szabályozásával, a gátak építésével és megemelésével a víz átrohan a Kárpát-medencén és nincs ideje a párolgásra, így a természetes folyamat felgyorsul, melynek eredménye a kevesebb mennyiségű természetes csapadék visszahullása.
Gondoljunk gyerekkorunkra, a Mezopotámiai gazdálkodásról tanultakra. Az ottani ártéri gazdálkodás bőséges termést biztosított. Így volt ez a Duna-Tisza folyamközének területén is, hiszen Mezopotámia folyamközt jelent. És ez a folyamköz, azaz Mezopotámia és annak összes gazdagsága megegyezik a két nagy folyónk által közrefogott területtel. Akkor hol is van-volt Mezopotámia?

A helyzetet súlyosbítja a Kárpátokban egyre növekvő fakitermelés. Esőzések után a vizet nem fogja meg az erdők, a fák gyökérzete. A víz lezúdul, az Alföldön ezáltal hatalmas áradásokat, belvizet okozva. És mindezt a globalizáció fenntartása érdekében tudatosan irányítják és teszik a földi kisebbségben lévő irányító réteg kedvéért. Állítsuk szembe ezt azzal, hogy néhány milliárdos miatt milliárdok éheznek és szenvednek. A Föld ennek a maréknyi kisebbségnek a hatalmon maradása érdekében van kitéve a tudatos pusztításnak, veszélyeztetve ezzel mindannyiunk életét, létét és jövőjét.

Génkezelt élelmiszerek:
Fontos a behozatal és termesztés teljes tilalma. Azokon a területeken, ahol géntechnológiát alkalmaznak, a föld eredeti állapotát nehezebb visszaállítani (10 év), mintha egy lebetonozott területet kellene újra termővé tenni. Ezek a termékek hosszú távon fogyasztva, generációkon keresztül károsítják az egészséget, befolyásolják a hormon rendszert, az idegrendszert és a nemzőképességet. Az új generációk, azaz fiaink, unokáink nagy valószínűséggel torz képleteket hordoznak majd születésükkor. Ezt egyetlen szülő sem akarhatja!

Ténylegesen rajtunk múlik a folytatás! Komolyan kellene végre venni a tényadatokat és tenni valamit a fennmaradásért. Nem elegendő az eddigi rossz magyar szokás szerint legyinteni és mindent elintézni azzal, hogy ugyan, én egymagam mit tegyek, úgy sincs eredménye.

Ennek az időnek vége kell, hogy legyen.

A magyarság egyik feladata a példamutatás. Most elsődlegesen egymásnak kell jó példával szolgálnunk. Megjegyzendő, hogy múltunkhoz hasonlóan, hosszabb távon a jövőben ez más népek számára is feladatunk!

Hagyományaink és szokásaink:
Egyértelműen jelzik a Kárpát-medence történelmi, kulturális, művészeti, népességi egybetartozását. Mára bizonyítottá vált, hogy területét uralkodóan mindig is magyar génekkel rendelkező emberek lakták. Hazug az állítás, mely szerint őseink a ma tanított honfoglalás idején érkeztek volna ide.





Honfoglalás:
Ezt a szót a nyelvújításkor Kazinczy, maga is szabadkőművesként, az ő megbízásuk alapján találta ki. A fellelhető korabeli iratok alapján őseink soha nem használták ezt a szót. Mindig hazatérésről, vagy visszatérésről beszéltek.
Az Egyesült Államokban megjelenő tudományos Science folyóirat 2000. novemberben ismertette a genetikai szakterület nemzetközi élvonalának 17 elismert képviselőjének kutatási eredményét. A vizsgálat kiterjedt az USA-tól Ukrajnáig az európai népek származásának és betelepedési idejének felderítésére. Megállapításuk szerint a magyar fajra jellemző EU19 gén 35-40.000 éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60%, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa. A magyar a legrégebbi európai génjelző.

A magyarság eredettudata a vízözön korszakáig vezet vissza. A víz okozta pusztulás után újjászülető élet és emberi kultúra forrásának hordozója, közvetítője. Az özönvíz után az elsüllyedt földrész, Atlantisz ősi tudását hoztuk magunkkal a Kárpát-medencébe. Ezért történhetett meg, hogy az özönvíz után az eredendő tudás a víz által el nem borított területről, a Kárpát-medencéből terjedt el a Föld többi tájára.

Xenofon írja: Európában az özönvíz óta szkíták uralkodnak.
Josefus Flavius zsidó krónikás ie. 37-ben írta: Magóg és Gomer népei már a vízözön után itt voltak olyan területen, ahol előtte még senki nem járt. Területük Spanyol-ország déli tájaitól a Don folyóig terjedt. Magóg a róla elnevezett magarokat alapította, a görögök őket szkítáknak nevezik.
Azaz szűzfoglalással, a Vízözön után érkeztünk a Kárpát-medencébe és nem más népektől sajátítottuk ki 1000 évvel ezelőtt a területet! Ez alapján történelmünk sem csupán az elmúlt 1000 évből áll!
Árpád vezetésével a hazajövetel jelentősebb ütközetek nélkül történt, hiszen itt a visszatéréskor magyarul beszélő rokonokat találtak.
A Tarih-i Üngürüsz szerint, amikor Hunor (azaz Árpád népe) Pannónia tartományba érkezett, látta, hogy az ottani népek az ő nyelvükön beszéltek.
Anonymus megemlíti a székelyeket, akik Árpád elé mentek és csatlakoztak is hozzá.
Anonymus és Kézai Simon visszaköltözésnek, Thuróczy János visszatérésnek, Székely István és Heltai Gáspár második bejövetelnek, a Képes Krónika, Ranzano és Bonfini nagy visszaköltözésről ír.
A magyarok egy szétesett Európába érkeztek vissza. A Kárpát-medencében őseink ezek után olyan szilárd jogállamot hoztak létre, mely 1000 éven át a Szent Korona alá tartozó népek között viszonylagos békét és jogokkal biztosított együttélést teremtett.

J.J. Modi indiai professzor szavai:
"Áldottak legyetek magyarok, Attila népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyőztek róla, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak- s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottja Európában, mely magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme. Kutatásaim alapján a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja. Attila a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki mint igaz hős, lovagias és nagylelkű volt."

Makó:
Itt található Európa (kivéve Oroszország területét) legnagyobb, hivatalosan bejelentett földgázmezője, melyet a beleegyezésünk nélkül, titokban a kanadaiaknak privatizáltak.
A hivatalos becslés szerint a makói földgázmező 600 milliárd euró-t ér! Néhány % (12 %) bevételért odaadta a kormány a lehetőségét annak, hogy: a készletből az ország államadósságát könnyedén törleszthessük és a jólét néhány év alatt elérje az ausztriai színvonalat. Ha nem idegen hatalmak érdekeit szolgálná a jelenlegi kormány, akkor nem lenne szükség semmilyen megszorító intézkedésre és akár 100 évig is könnyedén élvezhetnénk ennek a kincsnek a javait. Végre jólétben élhetnénk. Minden magyar számára biztosított lenne a megélhetés.

2007-ben bejelentették, hogy megtalálták a Makóhoz hasonló, sőt nagyobb hozamú gázmezőt, melyet szintén Kanadaiak termelnek majd ki. Az ország egyéb helyein található (legalább 3-4) hasonló nagyságú földgázmezőkről még mindig hallgatnak!

Erdély:
A Kárpátok vonulatában rekord mennyiségű az un. aromás kőolaj, melyből gyógyszer is előállítható. Erről a kincsről sem számoltak még be, elhallgatják. A Duna delta torkolatában a közelmúltban nagy mennyiségű olaj és földgáz készletre derült fény.

Börzsöny:
Itt található a Föld egyik legnagyobb és legjobb minőségű, ma is működő arany bányája, melyet 1992-ben szintén a kanadaiaknak privatizáltak. Ki adta oda vagyonunkat, kincsünket?! Kitől kértek erre engedélyt?!

Mátraderecske
mellett a Lahócza hegy 250 millió tonna aranyércet rejt. A rendkívüli mennyiségű arany mellett itt, Recsken található Európa legnagyobb réztartalmú ércelőfordulása is melynek kitermelését a magas költségek miatt hagyták abba.

A múzeumi felirat:





A magyar aranybányászat Erdélyt is beleértve évszázadokon keresztül a legjobb minőségű aranyat biztosította. Valóban aranyat ér. A középkorban értékmérőként használták. Európában a magyar királyság rendelkezett a legnagyobb jövedelemmel. Aranytermelésben a középkor idején Magyar-ország állt az első helyen. Az Árpád korban az arany föveny aranyként is előfordult, ami azt jelentette, hogy szinte bányászat nélkül, a felszínről lehetett kitermelni. Az itt található arany mennyisége a mai napig is meghatározó. A Habsburgok a XV. szd-ban rátették kezüket erre az aranykészletre, mely már abban az időben is a legnagyobb mennyiségű és a legjobb minőségű aranynak számított.
A világ ezüst termelésének 1/5-e hazánkból származott.

Könnyű volt így a Habsburgoknak meggazdagodni és ez által Ausztria gazdaságát fellendíteni, Magyarországot pedig leigázva, kifosztva, szabadságharcát vérbe fojtva nyomorban hagyni. Ezért ne akarjon ma senki olyan buzgón a nyugat gazdagságához felzárkózni! Meggazdagodásuk egyik alapja a tőlünk el-és kirabolt kincsek hatalmas készlete, továbbá a magyarság egyedülálló és kivételes tudásának kihasználása és annak kamatoztatása. És ez nem csak Ausztriára vonatkozik!
Lásd Atilla királyunk több szekér elrabolt avar kincsét, aranyát, melyeket ma úgy mutogatnak a nyugati múzeumokban, mintha az örök időktől az ő tulajdonukban lenne és az ő kultúrájukból származna.

De nézzünk szét keleten is! Az orosz területeken feltárt szkíta halomsírokból tömegesen kerültek elő a finom munkával, a korhoz képest a legnagyobb tudással megművelt arany tárgyak, szobrok, ékszerek. A tuvai halomsírból előkerült több ezer arany tárgyat a század legnagyobb régészeti feltárásának tartják. A halomsír (kurgán) 800m hosszú és 30-50m magas. A lelet együttes egyértelműen igazolja a szkíta származást és a korhoz viszonyított magas fokú és páratlan műveltséget. A leletek jelentéstartalma a magyar hagyományokat jellemzi: több ezer aranyból készült ló, csodaszarvas, Turul szobor került elő. A szobrok és ékszerek mindegyikét a finom, gondos, nemes kidolgozás, az élettel teli mozgékonyság jellemzi, ellentétben más népek korabeli leleteivel, melyek képtelenek az életerőt tárgyaikban ábrázolni.
A további ásatásokat a nagy mennyiségű kincs miatt fegyveresen őrzik. És ez szintén a mi örökségünk, melyről hallgatnak.

A Tuvai halomsírokról:
http://www.dobogommt.hu/dobogo/letoltes.php?dlid=alldownloadshun20050000000022





Irak:
Beszélhetünk továbbá az iraki bombázásokról, a Bagdadi Múzeum kifosztásáról. Sokan nem tudják, hogy a bombázásokkal őseink eddig fennmaradt kultúráját tették tönkre és tüntették el. A bombázások nem csak a föld színéről, hanem a sivatag homokja alatt is lerombolták a több ezer éves kultúrát.
Első hallásra teljesen értelmetlennek tűnt a sivatag homokjának bombázása. Nem véletlenül irányították a rakétákat mélyen a föld alá. A Bagdadi Múzeumból teljesen tudatosan, listával a kezükben vitték el és vitették el a lakossággal származásunk és ősi múltunk dicsőségét igazoló emlékeit.

Az iraki háború egyik valós célja ez volt.

A magyarság egy része a jelenlegi Irakból származik Legközelebbi rokonaink a kurdok.

Számos felkelés és a nagyhatalmak számos ígérete ellenére ma sem rendelkeznek önálló állammal. Az Iránhoz, Irakhoz és Törökországhoz tartozó területeken élő kurdok a legnagyobb nép a világon, melynek nincs hazája. A szabadságukért harcoló kurdokat a jelenlegi hatalom negatív ítélettel felkelőknek, lázadóknak nevezi.

Erdély:
Verespatakon az Unió 330.000 tonna arany és 1600 tonna ezüst kitermelését tervezi. 1 km mélyen masszív uránium érc bányászható, melyet szintén titok övez. Az itt található aranyat nem szükséges hónapokig folyóvízben szitán átszűrni ahhoz, hogy néhány grammhoz hozzájussanak. Ezt a bányát ugyancsak kanadaiak termelnék ki.
Feltehetjük a kérdést, milyen különleges képességekkel rendelkezik Kanada, hogy a Kárpát-medencében található földgázmezők és az aranybányák kitermelési joga pont az ő kezükbe került?

A program megsemmisít 5 hegyet, a középkori bányászat régészeti maradványait, 10 templomot, 12 temetőt, 98 gazdaságot, 900 lakóépületet és 2150 ember kényszerül lakóhelyét elhagyni. A bányászat évi 13000 tonna cián felhasználásával jár, miközben elpusztít számos növény-és állatfajt. A kitermelés során cián, arzén, kadmium, vas, higany, nikkel vegyületek keletkeznek, melyek tárolóból való kikerülése ökológiai katasztrófájával fenyegeti Makót, Szegedet, Aradot, Tordát, Zentát, stb.

A verespataki program (a pusztítás) terepasztala és a közel Jézus korabeli (1900 éves) aranybánya:








Nem véletlenül volt szükség az ország teljes és tudatos, előre kigondolt legyengítésére és szétszakítására Trianonnal. Az Uniónak Erdélyre (Romániára) elsősorban a magyar föld aranykészlete, olajtartaléka és az erdőségek miatt van szüksége.

Ma már nyilvánosan beszélnek arról, hogy minden valószínűség szerint az I. vh. kirobbantásának tényleges oka a Kárpát-medence feldarabolása és az akkor még "nagy" Magyarország legyengítése volt.

Hosszú előkészületek után megtörtént a magyarság szétszakítása. Célul már akkor is a magyar föld megszerzését tűzték ki. Trianonnal az országot "keresztre feszítették" későbbi terveik megvalósításához.

Mecsek:
Nem véletlen az sem, hogy évek óta meg akarják kaparintani a Zengő és a Tubes védett területeit. A kijelölt helyszíneken feltűnően intenzív az energiasugárzás, az energia csomópontok érzékelhetősége. A radarállomás az itt sűrűsödő energiák megszerzésére és felhasználására lett megtervezve. Ennek világuralmi, hadiipari alkalmazására az USA technikailag a Haarp fegyverekkel képes. A telepítésre szánt radart olyan területen akarják elhelyezni, ahol díszesen faragott építőkövek maradványai találhatóak. Az itt található energiák működése alapján egy Stonehedge jellegű felépítményre lehet asszociálni. Szt. István idején itt gyógyító központ működött. Számtalan középkori legenda őrzi a múlt emlékeit A Földön élő bánáti bazsarózsa 90%-a itt található. A populációt próbálták áttelepíteni, de a kísérlet kudarcba fulladt, más területen nem marad fenn. Az országban már két helyen helyeztek el ilyen lokátort.





Pilis-hegy:
A Pilisben szintén az egyik legjelentősebb szent helyünk, energetikai központunk. Tetején orosz katonai bázis volt, a hivatalos magyarázat szerint Budapest védelmére. Ma az üresen maradt földalatti bunkerben még mindig mérhető a nukleáris sugárzás. A telepítés kiválasztott helye és a környezetszennyezés itt sem a véletlennek köszönhető.

Tudásunk:
A Kárpát-medencében élő népcsoport tudását illetően is kivételes. A Kárpát-medence, ill. a történelmi Magyarország alakja félbevágott agy, mely jelképesen az itt lévő tudást jelzi és jelenti. A földi tudást figyelembe véve a legtehetségesebb emberek bizonyítottan azok, akik a magyarok génjeivel születnek. Genetikailag a világon először a magyarokon vizsgálták, hogy milyen adottságnak köszönhetően magaslanak ki tudásukkal, tehetségükkel más népek közül. Mindig innen kerültek és kerülnek ki ma is a legjobb képességű emberek.





Egész Európában és a bolygó szempontjából is egyedüli és kivételes helyzetben van a magyarság. Az itt található kedvező klíma és éghajlati viszonyok, az élethez szükséges ivóvíz, a termékeny talaj, a Kárpátok védettsége, az energiaforrások széles skálája (kőolaj, földgáz, geotermikus hőenergia), sehol, egyetlen országnak, egyetlen népcsoportnak sem adatott meg ilyen kivételes formában, összetételben és mennyiségben rajtunk kívül. Mondhatjuk, hogy világhatalom vagyunk az életet biztosító tiszta ivóvíz készletben, olajkészletben, földgázban, aranybányákban, drágakő bányákban (szintén titkolják, pl. smaragd, itt voltak a legértékesebb opál bányák egész Európában), gyógyvizekben.
Gyógynövényeink olyan széles skálával rendelkeznek, melyet egyetlen más ország sem mondhat a magáénak. Nincs olyan betegség, melyre ne lenne gyógyszer a Kárpát-medencében. Nemzeti Parkjaink száma és szépsége is rendkívüli.

Őseink pontosan tudták, hogy népünknek miért pont ezt a területet választották élő-és lakóhelyéül. A jelenleginél jobban kellene megbecsülnünk azt a Szent helyet, melyért őseink vére értünk hullt és melynek gazdagsága -születésünk okán- a számunkra ma természetes. Ha eddig még nem tetted meg, mostantól értékeld más szemmel azt a területet, melyet szülőföldedként tisztelhetsz!


Kárpát-medence a Földi paradicsomkert

2.RÉSZ:

Kárpát-medence a Földi paradicsomkert, az itt élő népek számára menedékhely, a fennmaradás záloga

Gondolatok a Kárpát-medencéről, melyeket elhallgatnak, félremagyaráznak, elferdítve tanítanak.

2. RÉSZ:

Betelepítés

Központi szerep:
A Kárpát-medence földrajzi elhelyezkedése pontosan Európa közepe. Az égtájakat figyelembe véve teljesen mindegy, hogy egy átutazó milyen irányból jön és milyen irányba folytatja útját. Ezt a területet központi helyzetéből adódóan mindenképpen érintenie kell. Vagyis mi jelentjük Európa közepét és nem Brüsszel. Nekünk nincs miért az ún. Európához fölzárkózni. A múlt és a jelenkori történelem azt bizonyítja, hogy mindig idegen népeknek volt és van szüksége erre a területre, az itt lévő tudásra és nem fordítva!

Az energiaközpont:
A Nasa kiadásában megjelent Gaia elmélet című munka azt írja, hogy Földünk élőlény, melynek a szív csakrája a Kárpát-medencében található.
A Föld 7 energetikai központja közül a Pilisben található a Föld szívcsakrája.
A kozmoszból ide érkezik az az energia, melyet a szívcsakra (valóban szív formájú) továbbít és pumpál szét a Föld egész területére. Így tudja ezt minden ősi, magas kultúrával rendelkező nép is. Központja Dobogókő, mely a szakrális beavatás központja. A középkorban a Pilis olyan védett és zárt területi rendszert alkotott, melybe idegen be nem hatolhatott, a bejárás tiltott volt.
A dalai Láma 22 évvel ezelőtt kinyilatkozta, hogy a Földön a magyaroknak energiaközpontot védő szerepük van.

Műhold felvétel:





Brezsinszki nemzetbiztonsági tanácsadó a 70-es években leírta:
Aki a világ fölötti uralmat meg akarja szerezni, annak el kell foglalnia a Föld szívét. Aki elfoglalta a Föld szívét, az birtokba vette Európát. Aki birtokba vette Európát, az ura az egész világnak.

Murád szultán kijelentette, hogy aki elfoglalja Magyarországot, az ura az egész világnak.
Vagyis, akié az energetikai központ, az a világ ura.

Bonfini, Galeotto és IV. Béla leírják, hogy Európa népei mind irigylik a magyaroktól a Kárpát-medence területét, az itt lévő gazdagságot, ezért gyűlölet veszi őket körbe.
A középkorban úgy emlegették Magyarországot, hogy itt a leggazdagabb a föld, bő a hal áldás, nagymennyiségű a kenyérgabona, a bor pedig kiváló.

A hazánkat örök idők óta jellemző gazdagság ma is fenn áll. A bőséget jelenleg nem mi, hanem egy megszálló, idegen csoport élvezi. 2006 tavaszán a médiában bejelentették, hogy Magyarország a Föld 25 leggazdagabb országa közé tartozik! Ezt a hatalmas mértékű jövedelmet mi nem az olaj kitermelésének búsás hasznából értük el. Ez az előkelő hely a magyarság kemény munkájának eredménye.

A hazánkra jellemző kedvező adottságok miatt nem véletlen, hogy a történelem során folyamatosan a Kárpát-medence volt mások számára a megszerzendő és vonzó földterület.

Nagy Sándor hódító hadjáratának célja valószínűleg a Kárpát-medence és ezen belül a Pilis elfoglalása volt. A Pilisben akarta felépíteni a Nap palotáját. Tudta, hogy a Kárpát-medence megszerzésével a világ legnagyobb uralkodójává válhat. Szerencsénkre nem ért célba, útközben meghalt.

A tatárok, a törökök, a Habsburgok, a németek, az oroszok mind ugyanezzel az irigységgel és sokszor gyűlölettel gondolkodtak és cselekedtek földünk megszerzése érdekében. És ez ma sincs másképp, a helyzet semmit nem változott.

Trianon átkaként megszüntették a királyságot, az ősi földeket a nemességtől elkobozták, majd államosították. A parasztság földön futóvá vált. Az egy kézbe került állami földeket ezt követően könnyű volt (az elaltatott és elvakított néptől) privatizálni, kiárulni.





Privatizálás:

A jelenlegi kiárusítással végleg ki akarják húzni lábunk alól a talajt, a magyar anyaföldet. Az idegenek folyamatosan megkaparintják földjeinket és minden fontos, központi intézményünk irányítását.
Ma a magyar föld megszerzése, kiárusítása idegen népek számára potom áron történik. Ami nem kerül a privatizáció kalapácsa alá, azt az idegen tulajdonban lévő bankok szerzik meg a föld jelzálog terhelésével. Olyan helyzetet teremtenek, melyben minél többen kényszerülnek hitelfelvételre, majd a minél nagyobb munkanélküliség és elszegényedés miatt egyre többen kénytelenek megválni földjüktől és azt az idegenek kezébe átadni.

A gazdák fizetésképtelenségük esetén elveszítik földjeiket, melyet őseink vérükkel védtek és arról soha, semmilyen körülmények között nem mondtak volna le.

2006 őszén a gazdákkal megkötött szerződések ellenére nem vették át a megtermelt kiváló minőségű gabonát. Ez azt jelenti, hogy a termelők elestek az éves árbevételtől és csődbe, vagy csőd szélére jutottak. Csődhelyzetben pedig a jelzálogterhelés miatt az idegen kézben lévő bankok kaparintják meg földjeiket. Feltételezhető, hogy szándékosan történt szerződésszegés.

A szőlősgazdákat arra buzdítják, hogy vágják ki ősi szőlőültetvényeiket és adják el földjeiket. A termelőket olyan megélhetési nehézségek gyötrik, hogy végső kétségbe esésükben a pénzt választhatják. Ha így döntenek, ezek a földterületek is idegen kezekbe kerülnek.

Az őszi szüret idején, folyamatosan helikopterek köröztek az ültetvények fölött. A gazdát és a segítő rokonságot, a barátokat azzal a felkiáltással büntetik meg, hogy ők munkavállalóknak minősülnek és ezért kötelesek adót fizetni. Ez egy újabb olyan trauma a földtulajdonosoknak, mely a földtől való megváláshoz vezethet.

A parlagfűről elterjesztették, hogy minden allergiás megbetegedés fő okozója, holott valójában "teljesen ártatlan". Helyette bármelyik más mezei növényt is kikiálthatták volna főbűnösnek. Aki földdel rendelkezik, az tudja, hogy bármelyik nap bármikor és bárhol kidughatja fejét a növény a föld alól. Képtelenség egy nagyobb területen folyamatosan ellenőrizni feltűnésüket. Akinél parlagfüvet találnak, az akár több milliós pénzbírságra is számíthat. Ezzel újra elérték céljukat: a gazdák nem bírják a büntetést kifizetni, nem érdemes a földet a nevükön tartani, így megválnak tőle.
Nem, vagy keveset beszélnek az allergia valódi okairól: pl. a vegyszerezett élelmiszerekről (70 %-ban felelős az emberi szervezetben lerakódott mérgekért, ami az allergiás megbetegedések fő oka!), a génkezelt szójáról, a rákkeltő levegőjű városokról, arról a hatalmas mennyiségű kemikáliáról, melyet naponta használ és magára ken az emberiség, ideértve a bőrön keresztül felszívódó ruhaöblítőket, a vegyi parfümöket, dezodorokat, különféle kozmetikai szereket, stb...Ez utóbbi mérgeket naponta, folyamatosan, hatalmas összegeket áldozva reklámozzák, kínálják a kereskedő hálózatok.

Becslések szerint, amennyiben a kiárusítás, a földtől történő el-és megválás, a kényszerűségből történő eladások üteme a közeljövőben a jelenlegi tempóban folytatódik, ill. nő, abban az esetben a megmaradt magyarországi földek többsége rövid időn belül, akár néhány év alatt idegen kézbe kerülhet! A felvásárlások gőzerővel történnek. A magyar lakosság túlnyomó része még ma sem gondolta végig ennek katasztrofális következményeit! Holnap-holnapután a térképek idegen földtulajdont jelezhetnek.

A térképeken a Magyarország feliratot szándékoznak eltörölni! Ne adjuk oda őseink földjét! Hatalmas árat kell fizetnünk érte!





Mi a baj velünk, miért fél tőlünk a világ? Könnyen megkapjuk a választ.

Vilder Penfild professzor:
A 60-as években a kaliforniai egyetemen a Rockefeller alapítvány megbízásából kutatásokat végzett azzal a céllal, hogy az emberiség génállományában domináns géneket keressenek. Olyanokat, amelyek a többit képesek elnyomni, vagy azok fölé emelkedni és az emberi személyiséget és képességeket meghatározni. Két ilyen gént találtak. Egyik a semita, melynek képviselői a zsidók. A másik meghatározás úgy szól, hogy legjellemzőbb képviselői a Kárpát-medencében élő, magukat magyarnak nevező népcsoport. Az egyik csoport elnyomó, a másik felemelő képességekkel rendelkezik. A magyarság soha nem volt képes más népek elnyomására. Nem volt célja, hogy leigázzon és elfoglaljon másoktól területeket, hogy kiirtson ezért egész nemzeteket (indiánok...). Nem vette el más népek földjét.
A magyarság alapvető képessége és feladata más népek felemelése. A múltban ez nem jelentett problémát. A jövőben őseink útját járva, az ő példájukat kell követnünk!

Lev Pinszker zsidó orvos írása az 1800-as évekből:
"Ma a zsidók nem léteznek nemzetként, mindenhol idegennek számítanak.....Csak a vak nem veszi észre, hogy a zsidóság kiválasztott népe egyetemes utálatnak örvend, nem tudnak beolvadni egyetlen nemzetségbe sem és ebből következően egyik nemzet sem képes megértést tanúsítani irántuk. A gyakorlati megoldás tehát a saját területén élő nemzet megalakításában rejlik."

A korábbi, megelőző századokban a zsidókat szinte minden országból kitiltották, kiutasították összeférhetetlenségük miatt. Kereskedésük és banki tevékenységük mindenhol az őslakosság uzsorával történő kizsákmányolását jelentette és jelenti a Földön globálisan ma is.

Sir Moses Montefiore:
Az 1800-as évek második felében Angliában hatalmas karriert befutott zsidó üzletember a világban szétszórtan élő zsidókat az "ígéret földjének" elfoglalására ösztönözte. Az Izraelita Világszövetség felhívása a következőkről szólt:
"Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti zsidó testvérek, fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot birtokba vehessétek, hogy minden keresztényt elűzzetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elég anyagi eszközötök, párizsi szövetségünk minden erővel segíteni fog titeket. Erre a célra szövetségünk máris gyűjtéseket rendez és az adományok bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és a magyarországi területeket kiragadjátok a keresztényektől, s azok kizárólag zsidó kézbe kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb idő alatt elérhessétek."

Fentiek szerint mi birtokoljuk az " Ígéret földjét !"

Ezt követően a háttérhatalom irányításával tömeges zsidó emigráció indult hazánk felé földet és hont foglalni. A Dohány utcai zsinagógát 1859-ben felavatták. A beözönléssel együtt járó szellemi leigázás, az erkölcs porba tiprása is megindult.

Istóczy Győző említi, hogy a zsidók létszáma átlagban minden 30 évben megkétszereződik. Az 1869/70-es népszámlálás szerint 553.641 zsidó élt Magyarországon. (2007 ?) Világosan látta az országhódítást : "A nem zsidó lakosság fogyása..."...." az ország vagyona lépésről-lépésre, fokról-fokra mindinkább kicsavartatik a mi kezeink közül...."

A II. világháború idején a Kárpát-medence a zsidóknak Noé bárkáját jelentette. Horthy védelmet biztosított a számukra, nem adta ki őket a németeknek. Európa országaiból százezres nagyságrendben menekültek hazánkba, a biztonságot nyújtó területre az üldözött zsidók. Létszámuk a világháborút követően nem mutatott jelentős veszteséget.
Magyarország a zsidó népirtás vádja miatt mégis tetemes kártérítést fizetett a részükre.

A világháborúk egyértelműen segítették Európa júdaizálását. Ma a történelem könyvek ennek éppen az ellenkezőjét tanítják és állítják.

Máté Imre:
"Az iskolákban nem okvetlen az igazságot tanítják, hanem amit el akarnak hitetni."

Baruch Levi rabbi Marxhoz írt leveléből részlet:
" A zsidó nép -egészében véve- a saját Messiása lesz. Uralkodni fog az egész világon, össze fogja olvasztani az emberi fajokat, meg fogja szüntetni a határokat (lásd EU), és el fogja távolítani a monarchiákat (királyságok megszüntetése), melyek az önkényesség védőbástyái. Egy világköztársaságot fog berendezni, amely végezetül minden zsidónak polgárlevelet fog adni. Ebben az új szervezetben Izraelnek az egész világon szétszórtan élő gyermekei, akik ugyanahhoz a fajhoz tartoznak, akik ugyanazt az áthagyományozott nevelést kapták, mindenhol ellenállás nélkül vezetőkké lesznek. ...Így fognak beteljesedni a Talmud ígéretei, melyek szerint, ha eljön a Messiás ideje, a zsidók az egész világ vagyonát kezeikbe fogják kapni."

Izrael:
Földje alkalmatlan életterület, terméketlen és száraz, az ivóvíz ellátás rendkívüli nehézségeket okoz. A zsidók XX. szd. elején történt bevándorlásával, területfoglalásával elindult harc napjainkig elhúzódó, véres háborúkhoz vezetett. A háború kezdetétől eltelt néhány év alatt a jelen időkig, közel már az 1 millió áldozat száma. A háború fenntartása dollár milliárdokba kerül. Ezt a fedezetet főként Amerika pénzügyi háttere biztosítja, mely miatt az ott élők egyre nagyobb gyakorisággal lázadnak.
Sem az életterület nem megfelelő, sem anyagilag nem fedezhető hosszú távon az ott élő zsidóknak a létfenntartása. Csurka István már rég megírta, hogy az izraeli háború feneketlen mélységű költségvetésébe bizony a magyar Ft-ból is jócskán jut. Azaz, a magyar népet is megsarcolják hadi céljaik megvalósítására. Hol is vannak a költségvetésből hiányzó milliárdok, melyekkel soha, senki nem tudott elszámolni?!
A palesztínai letelepítés és az ott kirobbantott háború a valóságban csak látszat akció. A valós cél a világ felé a figyelemelterelés a Kárpát-medence elfoglalásáról és megszállásáról.

MTI: Népszava (2007.12.05.):
"A budapesti zsidóság szokatlan újjáéledéséről, a Párizs és Moszkva közötti legnagyobb zsidó közösség lendületes fejlődéséről közölt cikket a Los Angeles Times. Több zsidó élte túl a második világháborút és maradt Magyarországon, mint Közép-Európa más részein. A magyar főváros zsinagógáit, köztük a világ második legnagyobb zsinagógáját mozgalmas élet jellemzi, zsidó iskolák, kiadványok, weboldalak és blogok működnek. Valóságos reneszánszát éli a hetedik kerületi történelmi zsidónegyed, a zsidó háromszög. Budapesten működik a Ronald S. Lauder Alapítvány által a zsidó identitás előmozdítására Európában létrehozott 40 iskola közül a legnagyobb."

Betelepítés:
A közelmúltban hazánkban nyilvánosságra hozott betelepítési terv és a milliós-több milliós nagyságrend valós információ. A keletről érkezőkre való hivatkozás miatt sokan, túlnyomóan csak a kínaiakra gondolnak és ez eltereli a figyelmet arról a fajról, melynek betelepítése már megkezdődött.
Az 500.000 zsidó betelepítésére vonatkozó megállapodást Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Mádl Ferenc, Hiller István, Dávid Ibolya, Áder János, Pokorni Zoltán és Kovács László Izraellel 2004. április 14-én aláírta. (A szélsőséges izraeli Likud: a Fidesz testvérpártja) Jelenleg ennek a számnak többszörözése a tényleges terv. A milliós nagyságrend erről szól. Szó nincs arról, hogy itt bárki is a magyarság 50 év múlva esedékes nyugdíjellátását akarná megoldani az újonnan betelepítettek munkájából. A 2007-es betelepülési törvény szabad utat biztosít ezeknek a bevándorlóknak. Az erdélyi magyarság mégis ki van zárva, számukra különböző előírásokkal gátolják és nehezítik a betelepedést.

Népirtás:
Ahhoz, hogy ma idegen népek letelepedéséhez alkalmassá váljon ez a terület, az őslakosság számát különböző megszorító intézkedésekkel, konvergencia programmal, a gazdaság, az egészségügy teljes romba döntésével csökkenteni kell. A hiányt a betelepítendő idegenek fiatal generációjával szándékoznak feltölteni. Horn Gyula és a jelenlegi kormány is nyilvánosan kijelentette, hogy a Kárpát-medencében túl sok a 10 millió magyar. Senki ne ringassa magát abban a tévhitben, hogy az Unió majd megvéd minket. Akinek még nem tűnt föl, az gondolkodjon el azon, hogy az uniós zászlóban található sárga csillagok kiket jelöltek a II. világháború során. És jelen esetben tekintsünk el attól, hogy 5, vagy 6 ágú csillagról van szó. Ma az Uniós zászló jelképeként sárga csillagok egész sora körvonalazódik ki.
A történelem során a vörös csillag a származásuk szerinti zsidó vezetők jelképe volt: Sztálinnak, Leninnek....Rákosinak, Kádárnak.... Az általuk képviselt és irányított szocializmus szerény becslések szerint is, az eddigi legnagyobb népirtás a világon, mely legalább 100-150.000 millió áldozatot követelt!

Az elmúlt években az ország egész területén, gombamód szaporodnak és jelenleg is teljes erővel történnek a lakópark építések (túlnyomóan izraeli tulajdonban), melyek többsége eddig üresen állt. Az itteni lakosság sem számában, sem anyagi helyzetét illetően nincs abban a helyzetben, hogy ezeket az épületeket benépesítse. Ezek az építkezések egy pontos terv alapján, egy idegen faj részére, új életterületként szolgálnak majd.

Tel Avív:
Az idei évben óriás plakáton szólítják fel a zsidó lakosságot. A Lánc-híd színes fotója mellett a következő szöveg áll: Gyertek az új hazába! Azaz Magyarországot a sajátjuknak tekintik, az ottani lakosságnak úgy hirdetik, hogy a mi hazánk már az ő tulajdonuk az ő birtokuk és új hazájuk. És ebben az a szomorú, hogy a tulajdonviszonyokat, a birtokviszonyokat, a fő pozíciókat tekintve valóban átvették az ország irányítását és ezt hagytuk, sőt egyesek meg is szavazták!
"Olyan szekeret tolunk, mely minket akar elgázolni !"

Simon Peresz:
Izraeli miniszterelnök 2007. október 10-én a Telavivi Hilton szállóban egy kereskedelmi összejövetelen kijelentette: Mára az izraeli gazdaság olyan hatalmas eredményeket ért el, hogy az izraeliek többek között fölvásárolják Magyarországot.


Link



Tervek:

Az elkövetkező 15-20 évben több millió zsidó, továbbá kínaiak betelepítését tervezik, és a romák számának növelését. Vagyis a tervek szerint 15-20 év múlva az országban izraeliek, kínaiak és a romák tömegei lesznek. Az izraeliek megkapják a magyar állampolgárságot (az erdélyi magyarok pedig nem!), a letelepedési engedélyt és ideérkezésükkor kész lakásokba költöznek. A maradék magyarság pedig az izraeliek kiszolgálásához és eltartásához szükséges.
Néhány évvel ezelőtt tervbe vették Budapest átkeresztelését Judapestre és a vidék sem számíthat jobb helyzetre.

2004-ben, a holokauszt 60. évfordulóján 150,-Ft-os bélyeget adtak ki 3 nyelven. A magyar nyelven kiadott bélyegen a következő szöveget lehet összeolvasni: A zsidó állam Magyarország. Alatta kiegészítésként külön kis bélyeg, melyen a szöveg: Ha akarjátok, nem mese. A bélyeg a bélyegmúzeumban megtekinthető.







Franciaországban és több államban már "kis zsidó ország"-nak hívják Magyarországot. A külföld felvilágosultabb és jobban tudja mi történik a Kárpát-medencében, mint maga a magyarság.

A hazai lakosság még ma sincs tudatában annak, hogy attól, hogy valaki magyarul beszél, még koránt sem biztos, hogy gondolkodása és szíve is magyar. A korábbi betelepülések miatt az új zsidó generációk már itt születtek, tudják, ismerik és beszélik nyelvünket. Bőrük színe is fehér és többnyire nem hangoztatják származásukat. Ezzel tévesztik meg a naív magyarokat.
Természetesen senki nem ítéli el a becsületes munkából élő és nem elnyomó szándékú zsidó közösséget!


Izrael:
Atomfegyverrel rendelkezik, a Közel-Keleten háborút robbantott ki. Uralja a világ pénzügyeit. Kézben tartja és irányítja a Világbankot, az EU-t és Amerikát.
A gyűlölettörvény megalkotói és alkalmazói. Mindenkinek ajánlott elolvasni a Cion Bölcsek Jegyzőkönyveit! Kapható nemzeti könyvesboltokban, vagy interneten rá kell keresni.
http://www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/bolcs1.htm
Bibliájuk a Talmud (lásd az Ószövetséget is), mely más népek gyűlöletén és kiirtásán alapul. Vallásuk gyűlöli a kereszténységet és Jézust, akit ők feszítettek keresztfára . A keresztény templomokat hitük szerint illemhelyként kell használni. A gojok (nem zsidók) barmoknak neveztetnek.
Kegyelmet, kíméletet nem ismernek. Ennek a fajnak szándéka a Kárpát-medence átvétele, a Föld legbékésebb, legjámborabb népének leigázása.

Talmud idézetek:
Zohar 1,160a : "A zsidóknak mindig meg kell próbálniuk megvezetni a keresztényeket."
Sotah, 12a : "Egy igaz zsidó pénze értékesebb, mint a saját teste."
Choscen Ham (156,5 Magah) : "Zsidónak megengedett, hogy üzleteljen egy gójjal, becsapja és elvegye a pénzét. A gójok vagyona köztulajdonnak minősül és azé, aki először megszerzi magának."
Schabouth Hag.6d : "A zsidók tehetnek hamis esküt."
Abodah Zara 266 : "A gójok legjobbjait is meg kell ölnötök."
Libbre David 37 : "....ha a gójok tudnák, mit tanítunk róluk, azonnal megölnének mindannyiunkat."
Milyen jövő vár ránk, ha a fentieket továbbra is közönnyel nézzük és beletörődve elfogadjuk? Valószínű az erőszak és a bűnözés elterjedése. A munkahelyek hiányának fokozódása, tömeges kizsákmányolás , az egészségügyben a még fennmaradt kórházakban az izraeliek védelme mellett a magyarságnak alig jut majd ellátás. Számukra nem munkalehetőséget ígérnek Izraelben. A romákon kívül ránk vár az ő eltartásuk is . Ha mégis dolgoznának, akkor a magyarok veszítik el munkahelyeiket azért, hogy számukra előnyös pozícióban és helyeken előnyt biztosítsanak (Ma már döntően ez a jellemző ! Gondoljunk a kíméletlen és zsarnokként viselkedő cégvezetőkre, irányítókra.). Az életben maradó és nem disszidáló magyarságnak a szolganép szerepét szánják . A már agyongyötört magyar lakosságot ez alapjaiban rendíteni meg, minden tekintetben.
És: "Ha valakinek ez nem tetszik, annak el lehet menni ebből a k. országból! "
Mondta ezt az őslakosságnak egy olyan valaki, aki kettős állampolgárként él ebben az országban, a mi hazánkban úgy, mint ahogy a kormány apparátusa is. Intézkedéseik nem a magyarság, hanem származásuk szerinti másik, izraeli állampolgárságuk érdekeit szolgálják. Ezért mindegy, hogy jobb-, vagy baloldalról beszélünk. Rákositól a jelenlegi miniszterelnökig minden eddigi miniszterelnökünk eredeti származása zsidó. Lásd cion bölcseit és megérted, hogy mekkora színjátékot űznek saját érdekeiknek és hazánk földjének megszerzése érdekében. Egy kalap alá tartoznak és egy tányérból esznek mindannyian. A kormány tagjainak zsidó származására a Kossuth téri események során hosszú, percekig tartó névsor felsorolásával próbálták a jelenlévők figyelmét felhívni. Ez a médiában botrányos visszhangot váltott ki. Itt nem antiszemitizmusról van szó, hanem a valóság és a tények nyilvánosságra hozásáról. Az igazsághoz minden embernek alanyi joga van.
Magyarország ma a külföldiek számára még mindig a legjobb befektetési lehetőség. A Kárpát-medencében más államokban befektetett tőkéikhez viszonyítva, szinte minden ágazatban a legnagyobb hasznot, bevételt, jövedelmet termeljük mi, a legtöbbet dolgozó és a legtöbb adót fizető magyarok.
A privatizálás eredményeként a külföldiek zsebét "tömjük zsírosra", míg mi nyomorgunk saját kínunkban. Kereskedelmi, pénzügyi központtá váltunk, mely intézmények többsége izraeli kézben van. Több bank van ma Magyarországon, mint a lakosság létszámához viszonyítva bárhol a világon. Ezzel nem a jobb kiszolgálást teszik a részünkre elérhetővé, hanem a maguk számára, saját hasznukra a hatalmas mértékű uzsora kamattal a minél nagyobb "népnyúzást" valósítják meg.
Egy utunk lehet , mely előre visz. Ez a jobb-, vagy baloldal teljes kizárásával, kizárólag a magyarság érdekeinek szem előtt tartásával történhet.

Magyarellenesség:
Tisztában kell lennünk azzal, hogy a lecsatolt területeken folyó és az utóbbi időben felerősödő magyarellenesség nem a véletlen, hanem szándékos uszítás eredménye. A jelenlegi kormánnyal rokonlelkű osztrák vezetés még mindig nem mondott le a magyar területekről. (Lásd a Habsburgok származását.) A szlovákok maguknak követelik csonka hazánk északi, hegyvidéki tájait. 2006-ban szlovák vezető nyíltan hangoztatta, hogy tankokkal kell bemenni Budapestre, és porig kell azt rombolni. A magyar verések rendszeresek. A románok iskoláikban azt tanítják, hogy a Tisza vonaláig Romániáé a keleti országrész. Ceaucescu nyíltan hangoztatta területi igényét. Birtoklási igényüket ma sem titkolják. Az erdélyi magyarság életszínvonala a létminimumon, vagy alatta van. Délen a magyar lakta falvakba a legsötétebb bőrű, bűnöző réteg betelepítése történik. A magyarok elhagyják házaikat, szülőfalujukból menekülnek.
Itthon a Kádár korszaktól kezdve folyamatos a roma betelepítés. Szándékosan uszítják őket a magyarság ellen. 2006-ban programot hirdettek, mellyel romákat toboroznak kedvező feltételekkel a rendőrségbe. Azaz felfegyverzésük és a magyarok elleni bevetés a valós cél. Az elmúlt évben egy sem jelentkezett, mivel itt a rend és fegyelem elsődleges követelmény. 2007-ben újra meghirdetésre került a pályázat. A magyar verések hazánkban is elszaporodtak, ezeket egy-két kipattanó esettől eltekintve eltusolják.

Nemzetgyilkosság és népirtás:
A lakosság csökkentésére bevezetett néhány módszer példaként:
"Védő"oltások alkalmazása már kicsi, csecsemőkortól kezdve. Ma már több tanulmány foglalkozik azzal, hogy az oltások milyen mértékben károsítják a kisgyermek immunrendszerét és csökkentik saját védekező rendszerének energiaszintjét. Olyan betegségek ellen adják, melyek ma már nem léteznek, vagy előfordulásuk a világ távoli helyein igen ritka. Vagyis a népesség túlnyomó többsége soha életében nem lesz veszélyeztetett, de szervezetét már életének kezdeti szakaszán legyengítik.
Elterjesztették az ingyenes védőoltásokat a megfázásos megbetegedések ellen. Ezeket ingyen adják a gyermekek és a nyugdíjasok részére. A lakosság nincs tudatában annak, hogy a szervezetet ezek az anyagok is nagymértékben mérgezik és gyengítik. Ha kevesebben élik meg egészségesen a felnőttkort, az kedvező a világuralmi helyzetben lévőknek , az egészségügyi maffiát működtetőknek. A népszerűsítésre a média rendszeresen "szárnyai alá vesz" 1-2 megfázásos esetet, és erre a néhány példára hivatkozva, rémhírként ijesztget azzal, hogy az influenza valamelyik vírusa rövid időn belül megtámadja a teljes ország népességét. Hosszú évekre visszamenően bizonyított, hogy nagy, esetleg néhány áldozattal járó járványok kb. 37 évenként fordulnak elő. De ebben az esetben sem a lakosság kihalásáról van szó! A lábon kihordott, kezeletlen megfázásnak lehetnek szövődményei. Ezek az előfordulások mégis, csak töredékei azoknak a tragikus eseteknek, melyek az oltások mellékhatásai miatt rendszeresen előfordulnak. Lebénulás, egyéb idegrendszeri, vagy más megbetegedés több esetben is előfordult. Azt is világosan lehet látni, hogy a beadott injekciók ellenére minden évben vannak járványos időszakok és megbetegedések . Ezek az oltóanyagok csak 1-2 vírus ellen hatnak, a többi megszámlálhatatlan kórokozó ellen nem, tehát alkalmazásuk fölösleges. Az újonnan megjelenő vírusok ellen pedig senkit nem véd meg semmilyen vegyi anyag sem. A lényeg: az immunrendszer legyengítésére szolgáló vakcinákat az állam ingyen, térítésmentesen biztosítja, az életmentő és valóban gyógyító szerekhez pedig magas, vagy elérhetetlenül drága áron lehet hozzájutni. Ez az aránytalan árkülönbség jellemzi az élelmiszerek árát is. Minél olcsóbb és minél többet reklámozott egy étel, annál biztosabb, hogy nem emberi tápláléknak való és minél egészségesebb, annál drágább, pl. bioélelmiszerek előállítása. (Az ingyenesen osztogatott újságokat sem jótékonyságból kínálják. Céljuk a tömeges félretájékoztatás.) A jelenlegi kormány tudatosan, terveiknek megfelelően, a népesség további csökkentése érdekében 2007-ben jóváhagyta a 18 évet betöltött nők esetén a teljes meddővé tételt. Életük későbbi szakaszában hiába gondolják meg magukat, az már késő lesz. Divattá tették a csípőnadrágot. Hordása miatt ideje korán olyan nőgyógyászati gyulladások, felfázások keletkezhetnek, melynek eredménye meddőséghez vezethet. Európában nem véletlenül, hazánkban engedélyezték először az abortuszt. Az utolsó 50 évben 6-7 millió magyart saját magyar anyáink és a társadalom ítélete alapján a nemzet ölt meg. Anyaméhen belül mi magunk irtottuk a magyarságot!!! Ha ez nem így történik, ma legalább 20 millió magyar élhetne a Kárpát-medencében. Kizárólag az abortuszokra nincs várólista! A gyermekgyilkosságot azonnal engedélyezik, míg az életmentő, pl. szívműtétekre akár több hónapot is várni kell! Ma az abortuszra a karriert sokszor hozzák föl indokként. Vagyis a pénz, az öncélú siker fontosabbá vált, mint a családépítés. El kellene gondolkozni azon, hogy az esetleg elért anyagi haszontól még soha nem lettek boldogabbak a magyar családok. A minél több pénz megteremtése egyre több időt vesz el a már megszületett gyerekektől. Eredmény a családok tömeges szétesése, felbomlása, a gyerekek depressziója, elzüllése. Ma sajnos, már az alapvető megélhetés biztosításához is lényegesen több, mint 8 órát kell dolgozni, ami a családok felbomlásához vezethet. Megfelelő tájékoztatással még nem késő a folyamatot megállítani! Kivétel nélkül, minden magyar felelős a fiatalság, az új generáció felvilágosításáért és a nemzet megmentéséért!
A magyarok nem az anyagi gazdagság elérésétől lesznek boldogok! Génjeink nem az anyagi siker elérésére vannak programozva! A magyarságnak más feladatot szánt a Teremtő! Ezért nem érdemes és fölösleges másokon átgázolva, mindenáron az anyagi siker elérésére törekedni.

"Mag"unkra számíthatunk:
És szinte "büntetésként" (?!)újból magunk vagyunk, mint a történelem során eddig sokszor és megint csak magunkra számíthatunk. Saját, ütközetképes hadseregre már nem, mivel azt korábban szándékosan leépítették.A magyarságnak újra kell értékelnie önmagát és önmagára kell találni. Akkor majd a múlthoz hasonlóan mások igyekeznek felzárkózni ahhoz a kivételes tudáshoz, melyet mi képviselünk.

A történelem nagyjaitól idézve:

Napóleon megkérdezte Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal.
Talleyrand válasza:
"Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!

A monarchia idején megvalósították Talleyrand elméletét."
A Székelyek már Attila halálakor tudták, hogy az ország felbomlott egysége kizárólag egy módon menthető meg:"A nemzet fennmaradásának egyetlen módja, ha nem szakadozunk el egymástól! A jövő csak erős nemzettudattal tartható és valósítható meg."

Zrínyi Miklós: "A magyar, ha mástól vár segítséget, elpusztul!"

József Attila: " Adj magyarságot a magyarnak!"

Gróf Széchenyi István:
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, minőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas, vagy műveletlen." (Az idézetet sokáig Széchenyinek tulajdonították, mára
már kiderült, hogy az nem tőle származik - a szerk)

Viktor Hugo:
"Magyarország a hősök nemzete. Magyarország az a hősiesség megtestesülése."

A nepáli papok:
2005-ben kijelentették, hogy mindennap imádkoztak a Földért. Most "vajúdik a Föld és a Kárpát-medencében szüli a jövőt."A nepáli Fehér Királyi Kolostor vezetője magyarországi tartózkodása idején így szólt a magyarokhoz:"Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra. Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása az Önök országából fog elindulni. A világ szívcsakrája az Önök országában, a Pilisben található. Ez a spirituális megújhodás már megindult Önöknél!"

A Dalai Láma üzenete a magyarokhoz:
A XIV. Dalai Lámával Izing Róbert és Janzsó Viktor 2006. 10. 11-én készítettek interjút.
" Magyarok!
Bár népük nagy múltra tekint vissza, a szabadság és a demokrácia terén még fiatalnak számítanak. A lehetőség mindazon által eljött az Önök számára, hogy kibontakoztassák képességeiket és megmutassák a világnak szellemüket, kezdeményező képességüket. Ehhez azonban az önbizalom elengedhetetlen. Éppen ezért akármilyen nehéz is, bármilyen akadállyal, nehézséggel néznek szembe, nem szabad, hogy elveszítsék a reményt és az elhivatottságukat. Bizakodónak kell maradniuk!

Egy tibeti mondás úgy tartja: 9 kudarc 9 próbálkozást jelent. Biztos vagyok abban, hogy egy ilyen nagy múltú nemzet fényes jövő előtt áll. Kérem, dolgozzanak továbbra is keményen és távlatokban gondolkodjanak! Tartsák szem előtt azokat a nemes célokat, amelyek a közös érdekeket szolgálják .
Az emberek sokszor - és ez a politikusokra különösen igaz- elvesznek az apró részletekben. Ez nem helyes. Gondolkodjanak távlatokban! Ez az én tan ácsom. Köszönöm."

Bízzunk magunkban és abban, hogy "megtáltosodni" kizárólag táltos nemzet tud. Táltos nemzetről pedig csak a magyarság beszélhet. Merjünk végre nagyok lenni, büszke fővel őseink kitaposott útját járni! Lelkiségünkkel, hitünkkel, igaz magyarságunkkal feltámadni! "Aki kér, annak adatik, aki zörget, annak megnyittatik, aki keres, az talál!" Itt az ideje a fölébredésnek !!!

A mifajtánk sosem adja fel, imádkozzunk Dr. Pap Lajos szívsebész szavaival, vagy csak annyit mondjunk, mint a bajban:

,,Istenem segíts!"


KÁRPÁT-MEDENCE A FÖLDI PARADICSOMKERT I.- II.

Link



Amit minden MAGYARNAK tudni kellene

Link














 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Bartos Erika: Apához
  2010-06-19 23:20:33, szombat
 
 




Bartos Erika: APÁHOZ


Mikor leszek Én is felnőtt?
Mondd el Nekem, Apa!
Nem vagyok még iskolás,
De nem is vagyok baba!

Mondd el Nekem, milyen érzés
Apukának lenni?
Szeretsz -e, mondd, korán reggel
Dolgozóba menni?

Jó érzés -e hazaérni,
Megölelni Engem?
Látod -e, hogy egész kicsit
Ma is nagyobb lettem?

Jó érzés -e betakarni,
Puszit adni este?
Maradj itt az ágyam mellett,
Kérlek ne menj messze!

Rajzoltam egy képet Neked,
Te vagy rajta, nézd meg!
Én vagyok a kisgyerek és
Kézen foglak Téged!


JÚNIUS 3. vasárnapja - APÁK NAPJA!!! 2010.06.20.







Bartos Erika: Apához

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Bartos Erika  
Magyar találmányok
  2010-06-19 23:19:28, szombat
 
 













MAGYAR TALÁLMÁNYOK


Az alábbi PPs-t az egyik kedves Ismerősöm töltötte fel az Internetre. Nagyon értékes anyag, mert arról szól, a költő szavaival élve: "Mit ér az ember, ha magyar?" ,,Magyarnak lenni ... tudod, mit jelent?" / Sajó Sándor /

ADJON ERŐT MINDNYÁJUNKNAK A MÚLT :
,,Csak a múlttal alkothatjuk a jövőt"-mondta egy görög költő.


http://sites.google.com/site/szemesnejuhaszkati/szemesne-juhasz-iren-katalin-1/Ma gyartal%C3%A1lm%C3%A1nyok.pps?attredirects=0&d=1


Sajó Sándor: Magyarnak lenni

Magyarnak lenni, tudod mit jelent,
Magasba vágyva tengni egyre lent,
Mosolyogva, mint a méla őszi táj,
Nem panaszolni senkinek, mi fáj.
Borongni mindig, mint a nagy hegyek,
Mert egyre gyászlik bennünk valami
Sok százados bú, amelyet nem lehet
Sem eltitkolni, sem bevallani
Magányban élni, ahol kusza árnyak
Bús tündérekként föl-föl sírdogálnak.
S szálaiból a fájó képzeletnek
Feketefény? fátylat szövögetnek...
És bút és gyászt és sejtést egybeszőve
Ráterítik a titkos jövendőre...
Rabmódra húzni idegen igát,
Álmodozva róla: büszke messzi cél,
S meg-megpihenve a múlt emlékinél,
Kergetni téged: csalfa délibáb!..

Csalódni mindig, soha célt nem érve.
S ha szívünkben már apadoz a hit:
Rátakargatni sorsunk száz sebére
Önámításunk koldusrongyait....
- Én népem! múltba vagy jövőbe nézz:
Magyarnak lenni oly bús, oly nehéz!...
Magyarnak lenni: tudod mit jelent?
Küzdelmet, fájót, végesvégtelent.
Születni nagynak, bajban büszke hősnek.
De dönt? harcra nem elég erősnek:
Úgy teremtődni erre a világra,
Hogy mindig vessünk, de mindig hiába,
Hogy amikor már érik a vetés,
Akkor zúgjon rá irtó jégverés...
Fölajzott vággyal, szomjan keseregve
A szabadító Mózest várni egyre:
Hogy porrá zúzza azt a színfalat,
Mely végzetünknek kövült átkául
Ránk néz merően, irgalmatlanul,
S utunkat állja zordan, hallgatag...
Bágyadtan tűrni furcsa végzetünk,
Mely sírni késztő tréfát űz velünk,
S mert sok bajunkat nincs kin megtorolni:
Egymást vádolni, egymást marcangolni!
-Majd, fojtott kedvünk hogyha megdagad,
Szilajnak lenni, mint a bércpatak,
Vagy bánatunknak hangos lagziján
Nagyot rikoltni: hajrá! húzd cigány! -
Háborgó vérrel kesergőn vigadni,
Hogy minekünk hajh! nem tud megvirradni,
Hogy annyi szent hév, annyi őserő,
Megsebzett sasként sírva nyögdelő,
Miért nem repülhet fönn a tiszta légben,
Munkásszabadság édes gyönyörében.-

Hogy miért teremtett bennünket a végzet
Bús csonkaságnak, fájó töredéknek!....
Tombolva inni hegyeink borát,
Keserveinknek izzó mámorát,
S míg szívünkben a tettvágy tüze nyargal,
Fölbúgni tompa, lázadó haraggal, -
S amikor már szívünk majdnem megszakad:
Nagy keservünkben,
Bús szégyenünkben
Falhoz vágni az üres poharat...
-Én népem! múltba vagy jövőbe nézz:
Magyarnak lenni oly bús, oly nehéz!...

De túl minden bún, minden szenvedésen
Önérzetünket nem feledve mégsem.
Nagy szívvel, melyben nem apad a hűség,
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!
Magyarnak lenni nagy szent akarat,
Mely itt reszket a Kárpátok alatt:
Ha küszködőn, ha szenvedőn, ha sírva:
Viselni sorsunk, ahogy meg van írva:
Lelkünkbe szíva magyar földünk lelkét,
Vérünkbe oltva örök honszerelmét,
Féltőn borulni minden magyar rögre,
S hozzátapadni örökkön - örökre!...







Link









 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
A világvége tudományos magyarázata
  2010-06-19 23:14:30, szombat
 
 





A VILÁGVÉGE TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATA


Norvégia, az ott menedékjogot kapott brit tengeralattjáró kapitány zártkörű sajtótájékoztatója alapján


Hogyan lesz a globális felmelegedésből új jégkorszak?

1. Kanadában évtizedek óta vizsgálják mély furatokkal a földtörténeti korokat és jól megállapíthatóan kiderült, hogy szinte pontos periodicitással ismétlődnek a hozzávetőlegesen a tíz-tízezer évig tartó jégkorszakok ill. jégmentes időszakok. Ezt abból állapították meg, hogy egy-egy kb. tízezer évet felölelő rétegben találtak pollenszemeket, majd a következőben nem, a rákövetkezőben újra, majd megint nem, így tovább, majdnem teljesen szabályos hosszúságú szakaszokban. Azt is megállapították, hogy minden valószínűség szerint jelenleg egy tízezer éves globálisan jégmentes időszak végén járunk.

2. A globális felmelegedés tény, de akkor is éppenúgy bekövetkezne, ha ember egyáltalán nem élne a földön és ipari tevékenységével nem szennyezné a bolygót. Ezt a folyamatot az emberiség bűnének feltüntetni és ezzel lelkiismeret furdalást kelteni pusztán félrevezetés a valóságos fatális okok eltitkolása céljából. Az emberiség tevékenysége ebben pusztán annyi, mintha odamennél egy égő felhőkarcolóhoz és a magad részéről még rádobnál egy lapát szenet. Számit, számit, de gyakorlatilag semmit.

3. A globális felmelegedés oka geológiai természetű, egy bizonyos hosszúságú periódus alatt elfogy az aktív talajréteg ásványi anyag tartalma, ami a fák és mindenféle növényzet életéhez nélkülözhetetlen. Ez nemcsak az erdők jól látható pusztulásában jelentkezik, hanem 1-1 fa összes levélszámának, ágsűrűségének szignifikáns csökkenésében is észlelhető, de még a fűfélék levéldúsulásának elmaradásában is jól nyomon követhető. Ez a világszerte fokozódó zöldfelület csökkenés évről-évre többezer tonna széndioxid megkötésének elmaradásával jár és valójában ez a megállíthatatlanul növekvő széndioxid réteg okozza az üvegházhatást.

4. A felmelegedés jelenleg már egyharmadával csökkentette az Északi Sark permanens jégtakaróját, de a nagyobb baj a Déli Sarkon van. Ott már több "kisebb", csak néhány négyzetkilométeres jégtábla darab szakadt az óceánba. Azonban van egy egybefüggő, vízben lévő részével együtt hatezer méter vastag, háromszáz kilométer széles, magas jég-fennsík, amin már itt-ott megjelentek és szaporodnak a vízzel teli "kutak", melyek megjósolhatóan jelzik ennek a hatalmas tömbnek az olvadását és a bármikor bekövetkezhető tengerbe szakadását. Ha ez bekövetkezik, mindössze 3 nap alatt olyan globális cunamit okoz, ami annyiban is különbözik majd a szokásos cunamiktól, hogy a pusztítása után ez a plusz vízmennyiség nem húzódik vissza, mint a földrengéses cunamiknál, mert nem lesz hova, vagyis a víz a pusztítása után is a pusztítás helyén marad. Ha ez az említett hatalmas jégterület már az óceánban utazva a vízkiszorításon túl ráadásul el is olvad, a világtengerek szintjét, beleértve a beltengereket is, mint a Földközi vagy az Adria, olyannyira emeli meg, hogy a tengerpartok legalább 5-7 kilométerrel kerülnek mindenhol beljebb, eltüntetve szigetek ezreit és olyan városokat, mint Brighton, Plymouth, Liverpool, Miami, Sydney, stb., stb.

5. Azonban nem is ez lesz a fő baj, hanem a végeredmény, vagyis az eljegesedés. Ugyanis a jégolvadásokból az óceánokba kerülő víz édesvíz. A mai időjárási és klimatikus viszonyokat nem a légköri események, hanem az azokat is determináló globális tengeráramlatok határozzák meg. Ha ezek nem lennének akkor csak az Egyenlítő környékén lenne többé-kevésbé elviselhető átlaghőmérséklet. Azonban a jelenlegi tengeráramlatokhoz fizikai okokból elengedhetetlen a tengervíz jelenlegi sótartalma. Só nélkül lelassulás, majd leállás várható. Nézzük példaként a Golf áramlatot, amelyet tulajdonképpen egy nagy meleg folyónak is felfoghatunk, ami az Atlanti Óceán felszínén folyik. Ezt a sótartalom különbség teszi lehetővé. Mint közismert, ez az áramlat, ami az Egyenlítő felől indul, határozza meg döntően Európa éghajlatát. Útja során amint az Északi Tengerbe ér, szintén sótartalom változás miatt a felszínről hirtelen a mélybe fordul és az alsó régiókban elindul visszafelé.

6. A brit kormány az elmúlt év őszén, a fentiek tudatában és teljes titokban tengeralattjárókat küldött az Északi Tengerhez, hogy tanulmányozzák a mélybe forduló Golf áramlatot, méréseiket hasonlítsák össze az eredeti adatokkal. Nos ekkor történt, hogy a tudósok a tengeralattjárókon a szokásos adatokhoz képest már 20%-os sebességcsökkenést mértek a Golf áramlat mélybe zuhanásánál. Ekkor történt az azonnali államtitokká nyilvánítás is, amit több ország is átvett, kivéve Norvégiát.

7. Ha a sótartalom csökkenés miatt leáll a Golf áramlat, (s ez a világ többi tengeráramlatára is érvényes) az érintett területeken "örök" tél következik be. Ez Európa vonatkozásában először a Brit Szigetekre,
Skandináviára, majd Észak Franciaországra terjed ki, de pár év alatt eljut egészen Afrika északi partjáiig. Britannia az elmúlt évszázadokban arról volt közismert, hogy éghajlata mérsékelt, nincs igazán nyár, de igazán tél sem, még a leghidegebb teleken sem hagyja el a higanyszál a fagypont körüli hőmérsékletet. Nos ezen a télen soha nem látott hóviharok és mínusz 10 fokos lehűlés is több helyen előfordult a szigetországban. Ekkor döntött úgy az a tengeralattjáró kapitány, aki tanúja volt a méréseknek, hogy az államtitok ellenére nem hallgat tovább és kitálal a világnak.

8. Mi lesz az emberekkel? Várhatóan úgy, mint minden katasztrófa idején először segíteni próbálnak egymáson, utána pedig egymásnak esnek. Először délről indul meg majd minden bizonnyal egy hatalmas menekült áradat az elöntött tengerpartok, szigetek világából, olasz, spanyol és görög családok ezrei próbálnak majd megélhetést, letelepedést találni Európa belső vidékein. Utána rövidesen megfordul a menekült áradat iránya és az északi népesség igyekszik majd az örök tél beköszönte miatt, délibb, még lakható hőmérsékletű helyeket foglalni el. Természetesen ez nem fog menni élelemhiány, erőszak és háborús összecsapások nélkül.

9. Mi tehát a Föld jövője? Mint láthatjuk a szokásos módon várhatóan újabb tízezer évre jégkorszak következik. A jégkorszaknak az ugyancsak vele párban álló, szintén periódikusan ismétlődő erőteljes és globális vulkáni boom vet majd véget, ugyancsak az eddigieknek megfelelően. Az élet legalábbis egysejtű szinten és a tengerekben a jég alatt valahogy ezt az időszakot is szokásosan átvészeli. A vulkáni tevékenység újra gazdagon ellátja a talajréteget ásványi anyagokkal, tehát a körforgás újra indulhat, startolhat megint a Föld vegetációja is, majd később az állatvilág is újra indulhat. Hogy lesz-e a következő jégmentes időszakban is ember a Földön az csak Istentől függ.

10. S végül. Vajon meddig tarthat ez a körforgás? Minden bizonnyal addig, amíg ki nem fogy a Föld vulkánikus ereje is, hogy tízezer évenként globálisan megújulva megszüntesse az aktuális jégkorszakokat. Ekkor majd marad a jég és a Föld véglegesen kihűlve, halott bolygóvá, űrszemétté válik. Természetesen nincs módunk a fentiek elkerülésére, struccpolitikával sem. Egyet tehetünk. Minden napunknak maximálisan örülni kell addig és a sors, vagyis Isten különleges ajándékának tekintenünk. *

Szabó Sándor András
pályázati és innovációs tanácsadó
regisztrált EU-s pályázati tréner
egyetemi oktató
e-mail: sanczhy@lycos.com







2012 világvége képekben?!





Link



2012 Hungary
(Világvége magyar módra) Mert ugye miért ne magyarosítanánk!





Link














 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Szólások
  2010-06-19 22:52:15, szombat
 
 




Legsokodalúbb medicina a természet.

Arisztotelész: A műveltség jó sorsban ékesség, balsorsban menedék. Úgy gondolkodj, mint a bölcs, de úgy beszélj, mint az egyszerű emberek.

Démokritosz: Némelyek városok felett uralkodnak, de asszonyoknak szolgálnak. Élet ünnepnapok nélkül, hosszú út vendégfogadók nélkül.

Kallimakhosz: A szerelem üldözi azt, ami elillan, és elfordul attól, ami kínálja magát.

Hésziodosz: Az ínség örök vendég annál, aki tétlen.

Pál apostol zseniális megfogalmazása szerint: A hit a remélt dolgok bizonyosságként való megélése.

Agathon: A múltat még Isten sem tudja megváltoztatni.

Pinarius Rufus: Ki mint vet, úgy arat.

Alkman: Tapasztalat a bölcsesség kezdete.

Cicero: Az elme betegségei sokkal pusztítóbbak, mint a test betegségei. Ebül szerzett jószág, ebül vész el.

Horatius: Okos tanács nélkül az erő letör. Ragadd meg a pillanatot!

Anakreon: Az istenek a nőknek fegyverül adták a szépséget.

Szókratész: A férfinak előnyös a házasság; Ha jó feleséget talál, boldog lesz, ha rosszat, bölcs lesz.

Phaedrusz: Király se lennék ott, ahol nem vagyok szabad.

Vergilius: A szerelem mindent legyőz.

Petronius: Bármit tanulsz, magadnak tanulod. Szükségben mutatkozik meg az igaz barát. Kéz kezet mos. Ami ma nincsen meg, meglesz holnap. Amilyen az úr, olyan a szolga. A hal úszni akar.

Vespasianius: A pénznek nincs szaga.

Plinius: Nincs olyan rossz, amelyben ne lenne valami jó is. Az irigység a kisebbrendűségi érzés megnyilvánulása.

Quintilianus: Semmi sem gyötör jobban, mint a meghiúsult remény. A lelkiismeret jobban vádol ezer tanúnál.

Martialis: Szeretetre vágysz? Szeress!

Tacitus: Mindenki magának tulajdonítja a sikert, a balszerencsét viszont másnak róják fel. Messziről nagyobb a tisztelet. Inkább tisztes halált, mint gyalázatos életet.

Caesar: A kocka el van vetve.

Suetonius: Lassan járj, tovább érsz. A róka megváltoztathatja a szőrét, de nem a természetét.

Marcus Aurelius: Nem az a fontos, hogy velünk mit tesznek, hanem az, hogy mi mit teszünk.
Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik.

Khilon: Ne legyen gyorsabb a nyelved, mint az eszed.

Nazianzénosz: Addig üsd a vasat, amíg meleg.

Hieronymus: Amilyen a kezdet, olyan a befejezés. Ajándék lónak ne nézd a fogát.

I. Leó pápa: Hatalmasabb a példa a szónál.

Valluvar: Magának él, aki nem szeret. Ki a jót feledi, balga, de még balgább az, aki a rosszat feledni képtelen. A szerencse istenasszonya odatalál a szívósan igyekvő emberhez. Ahol a szemek beszélnek, ott szavakra már nincs szükség.
Más kárán tanul az okos, a saját kárán a bölcs. Ennek a mondásnak az eredeti változata még így hangzott: Magam kárán lehetek okos.

Rollenhagen további bölcs mondásai: Vak tyúk is talál szemet. Aki a veszélyt szereti, általa vész el. Aki könnyen hisz, könnyen megcsalatik.

Plautus: Gyakorlat teszi a mestert. Ember embernek farkasa.

Alcuin: A nép szava, Isten szava.

I. Lothar: Az idő változik, és vele együtt mi is.

Firdauszi: A lét csak csaló kép, nem oszt, nem szoroz, hisz egyként elillan, mi jó, s mi rossz.

Rusztaveli: Ki bánatot sosem ismert, az boldogságot meg nem ért.

Albertus Magnus: Minden érv közül a tekintélyen alapuló a leggyengébb.

Freidank: Az éhség a legjobb szakács.

Bonaventura: Ahová az értelem nem hatol be, oda eljut az érzés.

VIII. Bonifác: A hallgatás beleegyezés.

Dante: Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik. Hol nincs bűnbánat, ott nincs feloldozás sem.

Boccaccio: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Nem dicsősége a sasnak, ha legyőzi a galambot. Kemény élete van annak, aki hozzá nem illő asszonyba botlik.

IV. Károly: Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz.

Kempis: Tűz próbálja meg a vasat, az igaz embert pedig a kísértés. Ember tervez, Isten végez. Az elveszett idő nem tér vissza. A láng nem csap fel füst nélkül.

Leonardo Da Vinci: A természet nem szegi meg törvényét. Minden mindenből ered, és minden mindenné válik. Ha a szeretett lény alacsonyrendű, a szerető is lealacsonyul.

Pathelin: Ha az ember nem lát utána, hamar felkopik az álla.

Tob: Szép rózsát sem szakíthatsz szúró tövise nélkül, méz, édes illat sincs fanyar társa nélkül. Ma már ennek a szállóigének ezt a kevésbé költői változatát használjuk: Nincsen öröm üröm nélkül.

Machiavelli: Legbiztosabb erődítmény a nép szeretete.

Rabelais: Evés közben jön meg az étvágy.

Montaigne: A szokás elhomályosítja a dolgok igazi arcát. Céltalan hajósnak nem kedvez a szél. Minden mozdulatunk árulkodik mivoltunkról.

Chaucer: A nők legfőbb vágya az uralom, akár a kedvesen, akár a férjen, a feszes gyeplő ott legyen kezében. Férfiembernek a feleség hű társ, öröm kútja, s jó menedék. Kinek a szegénysége nem bilincse, akkor is gazdag, hogyha nincs egy inge.

Terentius: Bátraké a szerencse. A nők szeszélyét ismerem, nem kíván, ha kell, de öledbe hull, ha nem kell. Ezt az aforizmát a későbbiek során Eca de Queiroz így fogalmazta át: Az asszony olyan mint az árnyék; Ha szaladsz utána, elfut előled, ha szaladsz előle, ő fut utánad.

Hésziodosz: Gazdag csűrt szimatolva tőrbe ne csaljon az asszony, se ringó derekával, se hízelgő fecsegésével, mert tolvajban bízik az, aki ilyen asszonyban bízik.

Giordano Bruno: Ha az első gombot rosszul gomboljuk be, az egész kabát rosszul lesz begombolva.
Cervantes: Az erényes nő szépsége olyan, mint távoli tűz és kard; Az első nem égeti, a második nem sebzi meg az illetőt. Nincs az a zár, felügyelet, retesz, ami jobban megőrizné a hajadont, mint tulajdon erénye. Egy fecske még nem hoz tavaszt. Silány marad az, aki magát silánynak tartja. A kakas is úr a maga szemétdombján. Kivétel nélkül nincs szabály.

Coke: Az én házam, az én váram.

Lope de Vega: Mindent a maga idejében. A szavak kerítők. Egy nőt feledni éppen azért nehéz, mert jólesik rá az emlékezés. A nők varázsának fele mindig dekoráció. Ha arra gondolsz csak, mi rajta csúnya, nincs ki iránt szerelmed el ne múlna. Ki nem hajol a józan ész szavára, mindig magának lesz belőle kára. A falnak is füle van. A pénz olvasva jó. A kishitűnek rosszul megy sora.

Ninon de Lenclos: Minden férfi úgy bánik a nővel, ahogy lehet.

Brant: Ki pénzért nősül, sorsa nem lesz más, mint perpatvar, jaj, civakodás.

Luther: A pénz nem boldogít. Jelenlegi anyagias világunk ezt az aforizmát így módosította: A pénz nem boldogít, de nélküle nem boldogulsz.

Paracelsus: A böjtölés a legjobb orvosság.

Marlowe: Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon. Ki gyönyörnek él, gyönyör lesz a veszte.

Ez a gyakran idézett aforizma Francis Bacontól származik: A tudás hatalom.

Shakespeare: Szükséggel együtt nő meg a remény. A természet ingyen nem adja kincsét. Mit ér a tanács ott, ahol összevész a gonoszság és a józan ész. Derék ember számára nincs jobb cégér, kérges kezénél. Bűn bűnt vonszol magával. Színház az egész világ. Heves tűz hamar kiég. Korán nyíló virág, korán hervad. A természet csinos burokba gyakran csak férget rejt. A nyomor még a Vesta-szüzet is megtántorítja. Az állítás nem bizonyosság. Légy hű önmagadhoz mindenek felett. Aki szereti a talpnyalást, méltó a talpnyalóhoz. A szó eszme nélkül sosem hatol a mennybe. Csapás előtt mindig vidám az ember, de a szerencsét gond előzi meg. A hencegőből könnyen ez marad: megtalálják benne a szamarat.

Ben Jonson: Rágalomra legjobb válasza hallgatás.

Richelieu: A nagy tűzvész is szikrából támad.

Komensky: A pénz könnyebben megy, mint ahogy jön.

Addison: Mihelyt habozik, elveszett az asszony.

Descartes: Hiába van valakinek esze, ha nem tudja használni. A beszédhez igen kevés ész is elég.

Corneille: Kettős a fájdalom, ha rejtjük kínjainkat.

Bethlen: Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet.

Ezt a modern közmondást, hogy: A szükség törvényt bont. Cromwell még így fogalmazta meg: A kényszerűség nem ismer határt.

Gracián: Annyit érünk, amennyit tudunk. A szerencse is belefárad, ha sokáig a hátán kell hordania valakit. Légy előbb önmagad ura, azután másoknak is ura lehetsz. A bölcsnek több haszna van ellenségeiből, mint az ostobának barátaiból. Hagyd el a dolgokat, mielőtt még azok hagynak el téged. Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra. A döglött oroszlán sörényét a nyulak is megcibálják. A citromot kifacsarják, és eldobják. Aki meg tudja mutatni, mit ér, kétszer annyit ér. Ne tégy semmit első felindulásodban. Az átmeneti visszavonulás később még győzelmet hozhat. Aki magának tetszik, mindenki másnak visszatetszik. A tiszteletet nem kierőszakolni, hanem megszolgálni kell. Ne kezdj olyannal, akinek nincs vesztenivalója. Semmi sem kíván több tapintatot, mint az igazság; Elmondásához ugyanannyi hozzáértés kell, mint az elhallgatásához. Ha élni akarsz, hagyj másokat is élni. Még a legbutább embertől is lehet tanulni valamit. A baj nem jár egyedül.

Mazarin: Bizalmaskodásból lesz a szemtelenség.

Vogelweide: Az ifjak fő szabálya: jól ügyelj a szádra!

La Rochefoucauld: A féltékenységben több a hiúság, mint a szerelem. Semmilyen álarc sem takarhatja el a szerelmet ott, ahol van, és nem színlelheti ott, ahol nincs. Az ész mindig a szív balekja. A távollét a kis tüzeket kioltja, a nagy tüzeket fellobbantja. A szerelem akárcsak a tűz, nem lehet meg örökös lobogás nélkül, mihelyt megszűnik remélni vagy félni, kialszik. Az ész nem sokáig tudja játszani a szív szerepét. Sokkal könnyebb elfojtani az első vágyat, mint kielégíteni mindazokat, amelyek követik. A szerelemből mindig az gyógyul ki hamarabb, aki előbb szakít. Semmi sem gátolja annyira, hogy természetesek legyünk, mint az, ha természetesnek akarunk látszani. Nagyobb erények kellenek a jó sors, mint a balsors elviseléséhez. A bölcsesség a léleknek az, ami a testnek az egészség. Az irigység engesztelhetetlenebb, mint a gyűlölet. Spinoza: Mindenkinek annyi a joga, amennyi a hatalma.

Ez az örök érvényű szállóige eredetileg Adam Smith-től származik: A becsületesség a legjobb politika.

Grimmelshausen: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.

La Fontaine: Mindig az erősebbnek van igaza.

Racine: Nincs oly titok, amit az idő fel ne fedne.

La Bruyére: A hirtelen támadt szerelemből lehet a legnehezebben kigyógyulni.

Fénelon: A közömbösség a lélek legsúlyosabb betegsége.

Lamarck: Könnyebb az igazságot felismerni, mint elismertetni.

Fontenelle: Ha megfosztanánk az embereket ábrándjaiktól, akkor mi örömük maradna az életben? A boldogság egyik akadálya, hogy mindig túl nagy boldogságot várunk. A boldogságnak az a legnagyobb titka, hogy egyetértésben éljünk önmagunkkal. Nehéz annyira dicsérni valakit, hogy hazugnak érezze a dicséretet. A mag sokszor becsesebb a növénynél.

Seume: A lustaság a test ostobasága, az ostobaság a szellem lustasága.

Vauvenargues: A munka gyümölcse a legédesebb élvezet. A nagy gondolatok a szívből fakadnak. A világosság a mély gondolatok ékessége. Legbiztosabb támogatónk a tehetségünk. A magány az elmének az, ami a diéta a testnek.

Madam de Sévigné: A nagy hal megeszi a kicsit. A szívnek nincsenek ráncai.

Destouches: A távollevőknek soha sincs igazuk.

Pope: Dühösnek lenni annyi, mint mások hibáját magunkon megbosszulni. A nő úgy tesz a férfiakkal, mint a sakkjátékos a bábukkal: nyúl az egyikhez, de a szeme már a másikon van, hátha azzal előnyösebb húzást tehet.

Samuel Johnson: A pokol útjai jószándékkal vannak kikövezve.

Helvetius: Minden nép azzá válik, amivé törvényei teszik.

A fél Európát meghódító Napóleon így vélekedett a szerelemről: A szerelemben csak futással lehet győzedelmeskedni.

A történelem már számtalan esetben igazolta Beethoven megállapítását: A gyűlölet magától visszaszáll azokra, akik táplálják.

Egy sokat szenvedett ember bölcsessége tükröződik ebben a mondásában is: Tartós örömet csak magadban és hivatásodban lelhetsz.

Casanova: Valamit rosszul tudni rosszabb, mint nem tudni.

Goldoni: A nők álhatatosabbak a gyűlöletben, mint a szerelemben. Két veszekedő között a harmadik örül.

Szuvorov: A gyorsaság szükséges, a sietség káros.

Wieland: Nem látni a fától az erdőt.

Herder: Kinek sok adatott, attól sokat várnak.

Goethe: Aki sohasem ette kenyerét könnyezve, aki gondterhes éjszakán sohasem sírt az ágya szélén, az nem ismeri a túlvilági erőket. A merészségben bűverő van. Ki nagyot akar, magát zabolázza. A tudással nő a kételkedés is. Korlátok között mutatkozik meg, ki a mester. A művészet a kimondhatatlan tolmácsa. A nő mindig megmarad első érzésénél. A hatalom ne beszéljen, hanem cselekedjen! Ha olyannak látjuk az embereket amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket; Ha viszont úgy kezeljük őket, mintha azok lennének, aminek lenniük kellene, akkor segítjük őket azzá válni, amivé képesek. Annak idején már Shakespeare is foglalkozott ezzel a nemes gondolattal, és ő a következő módon fogalmazta meg a tanácsát: Ha valakiből ki akarsz hozni egy bizonyos tulajdonságot, tégy úgy, mintha az elérendő erény máris egyik alapvető vonása lenne; Előlegezd meg a jó hírnevet, amelyet ki szeretnél fejleszteni benne, és roppant erőfeszítést tesz majd, nehogy csalódást okozzon neked.

Benjamin Franklint elsősorban sikeres feltalálóként tartják számon, de íróként szintén nagy népszerűségre tett szert. Tőle származnak ezek a közmondássá vált aforizmák is: Sok kicsi sokra megy. Ha jó vagy másokhoz, magadhoz vagy a legjobb. Segíts magadon, az Isten is megsegít. Ami fáj, az nevel.

Joubert: Ne vágd ketté, amit kioldhatsz. A bölcsesség a gyengék ereje. Nincs hasznosabb dolog, mint felismerni, hogy tévedtünk. Az ész figyelmeztet arra, hogy mit kell elkerülnünk, de a szív mondja meg azt, hogy mit kell cselekednünk. Nem lehet boldog az, aki nem akar az lenni. Aki tanít, az kétszeresen tanul. A nyomor elfojtja, a gazdagság felszítja a szenvedélyeket. Az ember nem más, mint testbe öltözött lélek.

XVIII. Lajos: A pontosság a királyok udvariassága.

Hegel: Érdek nélkül semmi sem jön létre.

Kant: Szép az, ami érdek nélkül tetszik.

Rousseau: Ember, ne kutasd a rossz okát, te magad vagy az. A sikert felejtsd el, a balsikerekre pedig mindig emlékezz vissza. Nem az a szabadság, hogy azt teheted amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

Cabet: Mindenki egyért, egy mindenkiért.

I. Lipót: Egységben az erő.

Metternich nem csak híres politikus volt, hanem neki tulajdonítják ezt a mély emberismeretre valló mondást is: Semmi sem sebez jobban az igazságnál.

Rückert: A jó házasságnak a férfi a feje, de szíve a nő.

Heine: Sohasem lehet tudni a nőnél, hol végződik az angyal, és hol kezdődik az ördög. Csak az nem fél, aki balga.

Balzac: A nőknek megvan az a képességük, hogy egyetlen szempillantás alatt mindent meglássanak. A szerelem olyan, mint a szél, az ember sohasem tudja, hogy honnan támad rá. A nők, ha szeretnek, mindent megbocsátanak nekünk, még ballépéseinket is; De ha nem szeretnek, semmit sem néznek el nekünk, még erényeinket sem.

Schopenhauer: A véletlen is szükségszerűség. Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs; Ez a magatartás több nyomorúságot okozott már az emberiségnek, mint az összes háború és járvány együttvéve.

Kölcsey: Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül.

Schiller: Tiszteld a nőket, ők szövik és fonják földi sorsunkba a mennyei rózsát. A sors felemeli az embert, amikor szétmorzsolja. Jótékony a tűz ereje, amíg az ember bír vele. Gazdaasszonyi gond tart össze vagyont. Ki tudja, hogy az idő méhe mit rejt magában. A bűn feladja önmagát. A mór megtette kötelességét, a mór mehet. Végül: A változatosság fűszerezi a gyönyört. Ennek a kétszáz évvel ezelőtt született mondásnak az általánosan ismert változata ma már így hangzik: A változatosság gyönyörködtet.

Idézzünk fel néhányat az újkorban keletkezett aforizmák közül is:

Vörösmarty: Határozz, és kimondtad sorsodat. Ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz.

id. Dumas: Keresd az asszonyt!

Hugo: A legnemesebb boroknak is van seprőjük. Rettenetes, ha a gyűlölet a vizsgálóbíró. A népszerűség aprópénzre váltott dicsőség. Ó, hogyha elbukott, ne káromold a nőt! Ki tudja mily teher nyomá, s ejté el őt?

Széchenyi: Akkor élsz, ha másokért élsz. Az ember annyit ér, amennyit használ. A szerelem nem okoskodik, ha okoskodik akkor már nem szerelem.

Kossuth: A múlt a jövendő tükre. A félelem mindig rossz tanácsadó. A magyar még a saját kárán sem okul. Az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás.

Emerson: A természet kerekei nem rozsdásodnak be. Önbizalom a siker egyik titka. A tett erőt gerjeszt. A jó modor apró áldozatokból épül fel. A legélesebb szemű vadász a világon a szerelem. A nagyság a jövőre apellál. A dolgok, amelyek neked vannak szánva, feléd gravitálnak. A hasonló csak hasonló által ismerhető meg.

George Sand: Az asszony akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát. A megvetés és a szerelem gyakran édestestvérek.

Andersen: Ahol a jólét megtelepszik, onnan nehezen áll tovább.

Korr: Elkerült bajokból tevődik össze a boldogság.

Tennyson: A létezés még nem élet.

Dickens: A halogatás időlopás.

Goncsarov: A ravaszság olyan, mint az aprópénz, nem lehet sokat venni érte.

Kierkegaard: Az ártatlanság tudatlanság.

Freytag: A politika alapja a kompromisszum.

Garay: Boldog csak úgy lehet férfipálya, ha méltó hölgy a koronája.
Isten semmit sem ad ajándékba.

A kimagasló tehetséget vagy testi fogyatékossággal, vagy az emberi gyarlóságok iránti ellenállhatatlan hajlammal terheli meg. Ennek a sorscsapásnak az elkerülhetetlenségét Mommsen a következőképpen fogalmazta meg: Szenvedély nélkül nincs zsenialitás.

Büchner: Sok jó ember kis helyen is elfér.

Hebbel: Nem mind arany, ami fénylik.

Pulszky Ferenc: A kutya ugat, a karaván halad.

Charlotte Brontë: A szerelem mindenre talál mentséget, csak az aljasságra nem.

Arany János: Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek.

Markusovszky: Ha valaki nem lehet a fény forrása, akkor legalább lámpavivőként világítsa meg mások útját.

Lyard: Megfelelő embert a megfelelő helyre.

Tompa Mihály: Pusztulunk, veszünk, mint oldott kéve, széthull nemzetünk. Szívet cseréljen az, aki hazát cserél.

Amiel: A nagy lélek csak nagy dolgokra törekszik. Aki visszautasítja a keresztjét, csak súlyosbítja azt. A rossz példa lélekmérgezés.

Eötvös József: Csak addig vagyunk szigorúak mások iránt, amíg magunkat meg nem ismerjük.

Flaubert: A bizalmatlanság a biztonság anyja. Ha a lélek nem áradhat ki, magába sűrűsödik. Az emberi butaság határtalan.

Petőfi: Hol a szabadság, ott van a haza. A virágnak megtiltani nem lehet, hogy ne nyíljék, ha jön a szép kikelet. A szerelem mindent pótol, de a szerelmet nem pótolja semmi. Sokat beszéltek, szépet beszéltek, de ebből a hon még nem él meg. Hiába minden szép és jó beszéd, ha meg nem fogjátok az elejét. Az az ember, aki nem csinál hibát, rendszerint semmit sem csinál.
Phelps-nek ezt a mondását ma már egyszerűbben így használjuk: Csak az hibázik, aki dolgozik.

Madách: A tett halála az okoskodás. Ember küzdj, és bízva bízzál!

Dosztojevszkij: A szerelem mindenható, képes újjáteremteni az embert.

Manet: Tedd a dolgod, az emberek pedig hadd beszéljenek.

Jókai: A férfi sorsa a nő. Öreg ember nem vén ember. A hazugság a gyengék fegyvere. Aki ellenségével szövetkezik, saját testébe mártja a kést.

Butulescu: A csúszó-mászók sohasem botlanak meg.

Meyer: A napnak is van foltja.

Ibsen: Mindent vagy semmit. Akinek küldetése van az életben, annak függetlennek kell lennie. Az ügy, amely bűnben fogant, nem győzhet soha.

Mark Twain: Az egyik rendszer oltárterítője a következő lábtörlője.

Rodin: A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.

Zola: Az üzlet az üzlet.

Renard: Amikor már semmire sem számíthatunk, mindenre kell számítanunk. A szelídséggel szemben nincs ellenállás.

Kljucsevszkij: A szépség jó dolog, de csak akkor, ha nem veszi észre önmagát. Aki nagyon szereti önmagát, azt nem szeretik mások, mert tapintatból nem akarnak a vetélytársává válni.
Renoir: Ne törekedj a gazdagságra, mert ha megszerezted, megöl az unalom.

Lucy Maud Montgomery: Nem az a fontos az életben, amit kapunk, hanem az, amit adunk.

Bierce: Az előítélet látható támasz nélküli kósza vélemény.

Hardy: Azok a próféták találnak meghallgatásra, akik olyan tanokat hirdetnek, amelyeket az emberek már egy idő óta éreznek, anélkül, hogy azt pontosan meg tudnák fogalmazni. A szerelemre méltó férfi ritkán érkezik a szerelem órájában. Néha a kezdők látnak legtovább.

Shaw: Ha egy ostoba ember szégyelli, amit csinál, mindig a kötelességére hivatkozik. Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor a férfi már az utolsót is elfelejtette.

France: A szerelemben az asszony inkább odakölcsönzi, mint odaadja magát. Aki jól szenved, kevésbé szenved. Aki okoskodik, sohasem fog repülni. A háború háborút nemz, a győzelem vereséget.

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Frederic Mistral ezt az igazságot eredetileg így fogalmazta meg: Gyermekkel együtt nő a gondod. Mistral aforizmái közül igen találó a következő is: A mély gyökerű fák nőnek csak magasra.

Petit-Senn: A házasság kikötő a viharban, de gyakran vihar a kikötőben. Nietzsche: Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall. A felsőbbrendű ember nem csak tűri a szükséget, hanem élvezi is.

Ifj. Dumas: A balsors felmagasztalja azt, akit nem tud lesújtani. Ha pénzt kérnek tőled ajándékozz, és ne kölcsönözz; Az ajándék csak hálátlanokat szül, a kölcsön ellenséget.

Bismarck: Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt, és vadászat után.

Brecht: Ha meg akarod változtatni a világot, akkor előbb el kell fogadnod olyannak, amilyen.

Mikszáth: Pénzen vett szerelemnek ecet az alja. Az író olyan, mint a havasi kürt, csak messziről jó hallgatni. Amit egy nő el akar érni, azt eléri, vagy kéréssel, vagy sírással, vagy édes csókkal. A tanuló azt hiszi, hogy nehéz a munkája, pedig ő csak a kocsi, és a tanító a ló.

Edison: A lángész: egy százalék ihlet, és kilencvenkilenc százalék verejték.

Eminescu: Ami növésre termett, nőni sosem szűnhet.

Maupassant: Aki a célt akarja, az az eszközt is akarja.

Pethe Márton: Nem való bokréta gyűrött süveg mellé.

Plehanov: A szerénység csaknem mindig egyenes arányban áll a tehetséggel.

Csehov: A nők sohasem bocsátják meg a kudarcot.

Bródy Sándor: A bogáncs sosem fog rózsát teremni.

Gárdonyi: Isten azért adta a szerelmet, mert józanul nem házasodna senki. A házasság olyan, mint az egérfogó, az egér csak a benne lévő csemegét látja.

Rákosi Viktor: A legtöbb ember csak azért panaszkodik, hogy leplezze, milyen jó dolga van.

Feleki: Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami.

A politikusok figyelmébe ajánlható Lloyd George alábbi megállapítása: Az éhezőket nem lehet statisztikával táplálni.

Reymont: A nyomorúság jobban megedzi az embert, mint a kovács a vasat.

Gorkij: Szabad embernek nincs elérhetetlen magasság. Ököllel nem lehet agyonverni az igazságot. Tengernyi vér sem olthatja ki az igazságot. Amit tollad leírt, fejsze nem vágja ki. A tudomány kulcs a világ titkaihoz. Ki hogy él, aszerint gondolkodik. Ezt a szellemes mondást ma már így használjuk: Ki mint él, úgy ítél vagy pedig: Mindenki magából indul ki.

Davies: Koldus annak az élete, aki nem bámészkodhat sose. Maugham: A békét az szolgálja, ha az utolsó szó az asszonyé.

Carl Jung: A neurózis a nem vállalt szenvedés következménye. Aki nem hatol át szenvedélyei poklán, sosem küzdheti le azokat.

Thomas Mann: Csak az alapos lehet igazán szórakoztató. A szótlanság elszigetel.

Móra: A szerelemben a nők nem haragszanak a tolvajra, de megvetik a koldust. A nő addig szép, amíg szeretik.

Rey: A beteljesülés a férfi számára vég, a nő számára kezdet. Ha okos emberek közé belép egy szépasszony, kész a bolondokháza.

Einstein: A legszebb, amit átélhetünk, a dolgok titokzatossága. A képzelőerő fontosabb, mint az ismeret.

Móricz: Aki éjszaka legény, az nappal is legyen legény!

Rogers: Minden mulatságos, míg mással esik meg.

Tolsztoj: Az igaz hitves segítője, nem pedig akadályozója férjének. A rossz munka rosszabb a lopásnál.

Jaures: Forradalom csak ott lehet, ahol öntudat van.

Sadoveanu: A meghajtott fejet nem vágja a kard.

Wildgans: Nincs olyan szegény, akinél ne lenne szegényebb.

Joice: Aki éhes, mérges.

Babits: Vétkesek közt cinkos, aki néma.

Matthäus: Nemcsak azok hibásak, akik az ostoba helyzeteket előidézik, hanem azok is, akik ezt nem akadályozzák meg.

Sigmund Freud: Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza.

Napjaink reformpolitikusai számára intelmül szolgálhat Pound alábbi mondása: A rossz törvény a legrosszabb zsarnokság.

Valéry: A jog a hatalom közvetítője.

Bibó István: A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem.

Géraldy: A férfi azt hiszi, hogy ő választja a nőt, pedig majdnem mindig a nő választja a férfit.

Rudolf Steiner: A dolgok általában úgy végződnek, ahogy kezdődnek.

Cocteau: Csak az igazságnak lehet megindító ereje.

Pudovkin: Nincs füst tűz nélkül.

Richard Hughes: Ha a sors bevert már egy szeget a zsarnok koporsójába, akkor nem tart soká, amíg beveri az utolsót is.

Karinthy: A nemek közötti kapcsolatban a férfi annyira lesz férfi, amennyire a nő nőnek tartja magát. A házasság egy szövetség olyan bajok közös elviselésére, amelyek egyébként nem keletkeznének.

Cabral: Várni a legjobbat, felkészülni a legrosszabbra kell.

Saint-Exupéry: Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása. Az ember ledönti a falakat, hogy szabaddá legyen, de ezzel lerombolt erődítménnyé válik, amely a világ minden égtája felé nyitva van.

Molnár Ferenc: Az asszony olyan mint a monokli; Elegáns viselet, de nélküle jobban lát az ember.

Sokszor bevált már ez a Drabkiná-tól származó stratégia: Időnként hátra kell lépni, hogy nagyobbat lehessen előre ugrani.

Wiliam Strong: Az egyetlen pillanat, amelyet nem mulaszthatunk el, a siker előtti utolsó próbálkozás pillanata.

Compton: Életünk értelme határozza meg életünk értékét.

W. Charon: Erényeink és gyengeségeink arcunkra vannak írva.

Csathó: A női beszédben nem a szavak a fontosak, hanem az egésznek a muzsikája.

Fekete: A nő győzelme, ha megadhatja magát.

Kopiás: Van, aki azt hiszi magáról, hogy ő a világ nyolcadik csodája. Kellemetlen, amikor rájön az ember, hogy a kenyere javát nem ő ette meg.

Pilinszky: Az igazság győzelme a szelídekre és a türelmesekre vár.

Ron Rosenthal: Az egészség a konyhában kezdődik.

Vető József: Az a baj, hogy mire az ember a húsos fazékhoz kerül, rendszerint már kénytelen diétán élni.

Peterdi: Akinek nincs humorérzéke, az mindenre képes.

Kahlil Gibran arab filozófus számos jó tanáccsal látta el a fiatal házasokat. Ezek közül az örök érvényű intelmek közül a leginkább megszívlelendők így hangzanak: Szeressétek egymást, de ne csináljatok bilincset a szeretetből. Hagyjatok teret egymásnak az együttlétben. Álljatok egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz, mert a fák sem nőnek egymás árnyékában. Adjatok egymásnak a kenyeretekből, de ne ugyanazt a szeletet egyétek. Töltsétek meg egymás poharát, de ne egy pohárból igyatok. Örüljetek és táncoljatok együtt, de időnként engedjétek egymást egyedül lenni. Gondoljatok arra, hogy a lant húrjai is külön állnak, mégis ugyanaz a zene szól rajtuk.

Dalcsev: Egyeseknél a pesszimizmus csak ürügy a lustaságra. A harcos számára a legnehezebb a győzelem órája.

Joseph Murphy: Az ember legnagyobb hatalma a választás lehetőségében rejlik. A félelem gondolata vészmadárként követi az embert. Megérteni annyi, mint mindent megbocsátani. Amit másokkal teszel, azt valójában önmagaddal teszed; Tudatalattid megteremti benned azt, amit érzel, és amit gondolsz másokról. A lélek békéje nélkül nincs boldogság.

M. Scott Peck: Minél tisztábban látjuk a világ valóságát, annál könnyebben birkózunk meg vele.
E. Rerih: A tudással megszűnik a félelem.

Gandhi: A jól elvégzett munka egyetlen jutalma, hogy elvégezhettük.

Churchill: Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra.

József Attila: Fecseg a felszín, hallgat a mély. Ne légy heves, bár munkádon más keres; Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.

*

A mély emberi igazságokat tartalmazó elmés mondások jelentős hányadát a népi bölcsességek alkotják. Ezeknek a mindenkihez szóló közmondásoknak a szerzője ismeretlen, vagy a gyakori használattal járó leegyszerűsítés következtében feledésbe merült. Lássunk ezekből a közszájon forgó szállóigékből is néhány tanulságos példát:

Mindent lehet, csak akarni kell. Más az életet élni, és más létezni. A félelem a balsiker előfutára. Aki keres, talál. Aki mer, az nyer. Egyszer hopp, máskor kopp. Kockázat nélkül nincs győzelem. Aki ma nem halad előre, azt holnap a valóság agyonnyomja. A bajokból kivezető út gyakran az átvezető út. Vasakarat, sikert arat. Nincs fény, árnyék nélkül. Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is. Magas fának hosszú az árnyéka. Ki a keveset nem becsüli, az a sokat nem érdemli. A munka nem szégyen. Ki dolgozni nem szeret, nem érdemel kenyeret. Amilyen a munka, olyan a fizetség. A munka dicséri mesterét. A jó szakember aranyat ér. Jó munkához idő kell. Előbb a munka, utána a fizetség. Jól végzett munka után édes a pihenés. Hamar munka ritkán jó. Amilyen az ember, olyan a munkája. A munka nemesít. Ki mihez nem ért, gyilkosa az annak.

Nem ártana elgondolkoznunk ezen az indián szólásmondáson: Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz hogy a pénz nem ehető. Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. A tétlenség rozsdája többet árt, mint a munka általi kopás. Tétlen kéz mellett begyöpösödik az agy. Nembánomból lesz a bánom. A rest kétszer fárad. Lassan ballag a restség, de nyomában a szegénység. Nemes szívnek nemes a tette. Jobb előbb, mint utóbb. Ki soha nem kezdi, soha nem végzi. Ki hamar kezdi, hamar végzi. Aki halad, el nem marad. Ki sokba fog, keveset végez. Jó kezdet, fél siker. Ami késik, nem múlik. Mindent a maga idejében. A kapkodás a tökéletesség ellensége. Ne nyesd le a fát, amelynek árnyékában nyugszol. Senki sem ugorhatja át a saját árnyékát. Nem olyan fényes, mint amilyen kényes. Üres kalász fenntartja a fejét. Olyan almához hasonlít, amely kívül szép, de belül rothadt. A fatuskó is szép, ha felöltöztetik. Az ágak mutatják meg, hogy milyen a gyökér. Hiába fürdik a holló, nem lesz belőle hattyú. Amilyen a fa, olyan a gyümölcse. Alma nem esik messze a fájától. Minden zsák megtalálja a maga foltját. Az elszáradt virág nem nyílik újra. Egyes szerelmesek nem érdemelnek jobbat, mint hogy egymásra találjanak. Vér nem válik vízzé. Aki az eszével, értelmével nem tud kitűnni embertársai közül, a külsejével próbálja ezt megtenni. Nem a ruha teszi az embert. Madarat tolláról, embert barátjáról ismerni meg. A fát gyümölcséről ismerni meg. Egy arab közmondás szerint: Jól kérdezni annyi, mint sokat tudni. Isten malmai lassan őrölnek. Könnyű tele hassal böjtről prédikálni. Ki hitelbe vásárol, kétszer fizet. A nincs nagy úr. Szerelemből nem lehet megélni. A szegény embert az ág is húzza. Sokat akar a szarka, nem bírja a farka. Éhes disznó makkal álmodik. Nem jó a tűzzel játszani. Szemesnek áll a világ. Jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint. Ki a fillért nem becsüli, a forintot nem érdemli. Az becsüli a pénzt, akinek körme kopik utána. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Szemérmes koldusnak felkopik az álla. A vízbe fúló a szalmaszálba is kapaszkodik. Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Jobb a bajt megelőzni, mint orvosolni. Bajnak s kárnak nincs gazdája. Olcsó húsnak híg a leve. Többe kerül a leves, mint a hús. Nem akarásnak nyögés a vége. Máshol sem fonják kolbászból a kerítést. A jó lassan érlelődik. A jó kivájja a maga medrét. A gaz magától is megterem. A kevesebb néha több. A buta fecseg, az okos beszél, a bölcs hallgat. Sok beszédnek sok az alja. Ki sokat beszél, keveset mond. A jó példa minden papolásnál többet ér. A becsület szép erény, aki bírja, nem szegény. A tiszta lelkiismeret a legjobb párna. A babérkoszorú levelekbe foglalt töviskoszorú. Ott a hazám, ahol a kenyerem. Mindenkinek megvan a maga keresztje.

Megszívlelendő tanács az újgazdagoknak:
Nem elég megtollasodni, meg is kell tanulni repülni; A stílus megtanulásához több generáció szükséges. Aki hirtelen fut be fényes karriert, azt könnyen elvakítja a csillogása. Mit ér a kincs, ha boldogság nincs. Belső értékek nélkül a jólét unalomhoz vezet. A legjobb dolgunkban csináljuk a legnagyobb őrültségeket. Nehéz a bárányt a farkassal összebékíteni. Farkasnak farkas a kölyke. Egy forrásból nem folyik kétféle víz. Egyik kutya, a másik eb. A fejétől büdösödik a hal. Egyik holló nem vájja ki a másik szemét. Kutyából nem lesz szalonna. Csalánba nem üt a mennykő. Nyugtával dicsérd a napot. Végén csattan az ostor. Az nevet igazán, aki utoljára nevet. Ki szelet vet, vihart arat. Kis patakból lesz a folyó. Cseppekből áll a tenger. Cseppenként a hordó is megtelik. Nem jó a zavarosban halászni. Ki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. Más tollával ne ékeskedj. Amilyen az alap, olyan az épület. A rend a kultúra nyoszolyája, a civilizáció alapja. Alja csürhe rossz pásztort kap. Ne igyál előre a medve bőrére. Ahol nincs, ott ne keress. Ahová nem tettél, ott ne keress. Kicsiből sokat ne várj. A szerencse forgandó. Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Mindennek meg kell adni az árát. Csak olyan nővel kezdj, akit szükség esetén feleségül is vennél. A nőket a szerelem megszépíti. Ár ellen nehéz úszni. Ki időt nyer, életet nyer. Használni kevés ember tud, de ártani a legsilányabb is képes. A jegenyefák sem nőnek az égig. Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó. Minden kezdet nehéz. Úgy szép az élet, ha zajlik. A sors útjai kifürkészhetetlenek. Ne csak nézz, láss is. A kavics is felfordítja néha a kocsit. Minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb szeme. Aki nem tanult meg engedelmeskedni, az nem tud parancsolni. Az önuralom a legbiztosabb önvédelem.

Az egyszerű emberek több ezer éves tapasztalata Petronius mondását a következőképpen módosította: Barátot szükségben, asszonyt betegségben ismerni meg. A feleség a férj névjegye. Két dudás nem fér meg egy csárdában. Sok bába közt elvész a gyerek. Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni. A lónak négy lába van, mégis megbotlik néha. Közös lónak túros a háta. Egy rókáról nem lehet két bőrt lenyúzni. Dobszóval nem lehet verebet fogni. A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Ha egy kutyának veszett hírét keltik, meg kell vesznie. Aki kutyával fekszik, bolhával kel. Mindenki olyan ágyba fekszik, amilyet vetett magának. Aki verekedni akar, könnyen talál botot. Aki bottal köszön, annak doronggal felelnek. Ne feszítsd túl a húrt, mert elpattan. Rossz szomszédság török átok. Mindenki a maga portája előtt seperjen. Új seprő jól seper. Betyárból lesz a legjobb pandúr. Ahol egyszer sas voltál, oda ne menj vissza verébnek. A sas nem kapkod legyek után. Az ember örök elégedetlen, mindig az a nem jó neki, ami van. A sértődékenység az ostoba emberek legjellemzőbb tulajdonsága; Egy okos ember sohasem sértődik meg, mert ha nála műveltebb bírálja, örül neki, hogy tanulhat tőle, a buta ember sértéseit pedig nem veszi magára. Kinek nem inge, ne vegye magára. Senki sincsen hiba nélkül. Az kiabál, akinek a háza ég. Ahány ház, annyi szokás.

Minden bizonnyal nem ok nélkül született ez a kubai közmondás: Gyönyörű nő, gyönyörű nyugtalanság. Ne bízd a kecskére a káposztát. A szépség minden fegyvernél pusztítóbb. Vannak nők, akiknek sem a jelenlétét, sem a távollétét nem lehet elviselni. Könnyebb az asszonyt táncba vinni, mint ráncba szedni. Tűzön, vízen, asszonyon nehéz kifogni. Ha nincs ló, megteszi a szamár is. Ha egeret akarsz fogni, nem árt ha szalonnát is teszel az egérfogóba. A jó bort nem vederrel mérik. Jó bornak nem kell cégér. Rostával nem lehet vizet merni. Ne féltsd a halat a vízben. Kicsi a bors, de erős. Sok lúd disznót győz. Nem kényszer a disznótor. Kölcsön kenyér visszajár. Ki hamar nevet, hamar sír. Jó pap holtig tanul. Ha Jancsi nem kezdi, János nem végzi. Az arany, sárban is arany. A szív tolmácsa az arc. Ki milyen virágot szakít, olyat szagol. Az idő minden sebet begyógyít. A szem a lélek tükre. Záporeső hamar múlik. Rend a lelke mindennek. Nem jó az ördögöt a falra festeni, mert megjelenik. Az ördög nem alszik. A lejtőn nincs megállás. Isten nem bottal ver. A mosoly csak egy pillanatig él, de az emléke örökké megmarad.

Bizonyára többen tapasztalták már ennek a közmondásnak a helytállóságát: Ha több a költség, mint a jövedelem, kész a veszedelem. Aki dolgozik, nem ér rá pénzt keresni. Nem repül a sültgalamb az ember szájába. Az elvesztegetett idő rajtunk kéri számon önmagát. Könnyen jött, könnyen megy. Alkalom szüli a tolvajt. A bűnt a víz nem mossa le. Rossz pénz nem vész el. Lakva ismerni meg egymást. Lassú víz partot mos. Alamuszi macska nagyot ugrik. Lefelé tapos, felfelé görnyed. Jut is, marad is. Jobb félni, mint megijedni. Aki fejjel megy a falnak, betörik a feje. Eső után késő a köpönyeg. Ne csinálj magadnak egy dologból kettőt. Ahol egy elégséges, oda kettő nem szükséges. Többet ésszel, mint erővel. Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Aki elbízza magát, könnyen megszégyenül. Minden élet egy vállalkozás. Az ember legnagyobb ellensége önmagának. Az elkényeztetett test lehúzza a szellemet. Akkor drága az egészség, ha meglep a betegség. Mit ér a kincs, ha egészség nincs. A jóból is megárt a sok. Mindent akkor kell abbahagyni, amikor a legjobban esik. Az életben minden, ami jó, káros. Kinek szűkös elesége, annak van jó egészsége. Annak, aki éhes, a kenyérhéj is édes. Éhes ember nem válogat. Ki keserűt nem ízlelt, nem tudja, mi az édes. A látszat néha csal. Nemes gyümölcs későn érik. Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Minden csoda három napig tart. Nem eszik a kását olyan forrón, mint ahogyan főzik. Nagyobb a füstje, mint a lángja. A harag rossz tanácsadó. Felejteni sohasem késő. Ígérni könnyű, megtartani nehéz. Ki könnyen ígér, nehezen ad. Mielőtt elvesztenéd a fejedet, próbáld meg használni.

Az ókori kínaiak szerint: A nyelv a nők kardja, nem is hagyják megrozsdásodni. A humor a túlélés egyik módja. A nevetés beszéd szavak nélkül. Az igaz embert környezete akaratlanul is segíti tervei megvalósításában. A közért munkálkodó ember ügyeit nemegyszer azok lendítik előre leginkább, akik a legtöbbet próbálnak ártani neki. Minden apró szenvedés megerősíti az embert, és segít elviselni a nagyobb szenvedéseket. Amit gyűlölsz, az a részeddé válik, és átveszi feletted a hatalmat. Mások hibáit csak addig látjuk, amíg nem vesszük észre saját gyarlóságainkat. Aki mindig a rosszat keresi a másikban, az előbb-utóbb meg is találja. Az élet a lehetőségek kihasználása és elvetése közötti egyensúlyozás művészete. A tapasztalat a legtökéletesebb tanulás. A nagy dolgok kis dolgokból állnak össze. Az ember sorsa lelkének vetülete. Életünk látható kifejeződése gondolatainknak. Minél szebbnek látjuk az életet, annál inkább képesek vagyunk azt még szebbé tenni. Az életben nem az lesz boldog, aki sokat kap, hanem az, aki sokat ad. Kétszer ad, ki gyorsan ad. Az életben a hátrányos helyzet csak akkor hátrány, ha annak fogod fel. Ha a sors becsuk egy ajtót, nyit helyette másikat.

A több évezredes kínai kultúra meghatározó szerepét bizonyítja ez a bölcs mondás is: Ha azt hisszük, nincs több remény, akkor csillan fel messze a fény. A hitet és a szeretetet senkire sem lehet rákényszeríteni. A szeretet gazdagabbá teszi azt, aki kapja, és nem juttatja koldusbotra azt, aki adja. Érettségünk mércéje az, hogy mennyit vitatkozunk önmagunkkal. A kultúrához vezető első lépcsőfok az önuralom. Az önfegyelem nem más, mint lényünk örök kiigazítása. A legnagyobb szabadság, egyben a legnagyobb rabszolgaságot is jelenti. Veszteségeink érlelnek bennünket a győzelemre, csalódásaink a bölcsességre, és fájdalmaink a boldogságra. A küzdelem, a kín, a szenvedés és a fájdalom szülik az erkölcsöt. A szenvedés nemesíti a lelket. A szenvedés az emberi méltóság próbája. A bocsánatkérés az emberi nagylelkűség megnyilvánulása. Csak az lehet szabad, aki tiszteletben tartja mások érdekeit is. Az ember korlátlan lehetőségei elé a legtöbb akadályt önmaga állítja. A munka biztos menedék annak, aki magányos. Az ész a legjobb tőke. A hit az, amihez egész szívünkkel ragaszkodunk. Amíg magad körül nem teremtesz rendet, addig magadban sem tudsz. A kapcsolatteremtés legfőbb kritériuma az legyen, hogy több leszel-e általa. Ne utánozz másokat, hanem fedezd fel egyéniségedet, és légy önmagad. Ne a bajaidat tartsd számon, hanem mindazon jót, amelyben részesültél. Az álérték hivalkodik, a valódi érték rejtőzködik. A jellemed határozza meg sorsodat. Mindenki saját sorsának a kovácsa. Jelenlegi tetteink szabják meg jövőbeli sorsunkat. A jövőnket most teremtjük.

Komoly bölcsesség rejlik abban a megállapításban is, hogy: A lét küzdelem; Ha megoldasz egy problémát, helyébe másik lép, mert a küzdelem az élet természetes állapota. Isten azért adta a tehetséget, hogy szolgáljuk vele a világot, és nem azért, hogy élősködjünk rajta. A vagyon nem önző céljaink elérésének eszköze, hanem kötelezettség és szolgálat. Úgy segíts másokon, hogy segíthessenek önmagukon. Ha másokért élünk, tökéletesebbekké válunk. Az úttörő elme olyan mint a gyertya, miközben másoknak világít, magát emészti. A fennköltség vérből, szennyből, fájdalomból és szenvedésből születik. Ahol az erő, ott a hatalom. Minél nagyobb a hatalom, annál kisebb a szabadság. A hatalom méreg, ami lassan felszívódik az ember testébe. A gyanakvás és gyűlölet nem más, mint tudatlanság. Minden törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle. A túlzott szabadság árt a demokráciának; a túlzott demokrácia árt a szabadságnak. A suttogás néha messzebbre hallatszik, mint a kiabálás. Az igazság szabaddá tesz. Az igazság és a hitelesség a részletekben rejlik. A tények makacs dolgok, nem lehet őket figyelmen kívül hagyni. Az ember csak azt tudja kifejezni, aminek a tudatában van. Az emberi élet csupán egy villanás a végtelen időben. Jelenlegi tudásunk ahhoz sem elegendő, hogy felismerjük a tudatlanságunkat.

Korunk filozófusai alkották ezt a szállóigét: Az emberek nem élik meg az életet a maga valóságában, mert a szokások és konvenciók rabjai. Csak azok látják meg a világot a maga valóságában, akiknek a szemét tisztára mosták a könnyek. Figyeljünk a belső hangra, mert az igazság a szívünkben rejlik. A legmélyebb belső felismerések tárják fel a legnagyobb igazságokat. A lelkiismeret sohasem hazudik. A lélek a világegyetem bölcsességét hordozza magában. Szeretetünk csendje ellenségeinkben is csendet teremt. Csak a szívből jövő ima talál meghallgatásra. Aki soha nem vállal kockázatot az életben, sehová sem jut. Aki nem mer élni, nem fog fejlődni. Kétféle ember van, az egyiket lesújtja, a másikat felemeli a sorscsapás. Mindnyájan sötétben tévelygünk, de a szenvedés a világosság felé visz. A fejlődés motorja a szenvedés. Egyetlen ember apró döntése is szétsugárzik a világban, és mint láthatatlan szál beleszövődik a történelem végeláthatatlan szőnyegébe, formálva azt. Nem az számít ki honnan jött, hanem az, hogy hová tart. Nincs olyan hosszú út, melynek vége ne lenne. Ha a vége jó, minden jó. Minden végben benne van egy új kezdet lehetősége.

A modern aforizmák gyűjteményében különálló fejezetet alkotnak Parkinson és Murphy törvényei. Ezek a szállóigék azonban a jelenlegi divathullám következtében oly mértékben ismertek, hogy nem szükséges a felidézésük.

A társadalmi életfolyamatokból eredő törvényszerűségek rövid, bölcs mondatokban való összegzésére természetesen nem csak az emberi faj képes, de a Földön kívüli civilizációk aforizmáiból egyelőre nagyon keveset ismerünk. Ezek közül talán a legelgondolkoztatóbbak: Mindenki, aki néz, de nem lát, vak; Mindenki aki lát, de hallgat, duplán vak; Csak azok látók, akik másoknak fényt visznek. A rész semmi, az egész minden. A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata. Az emberi fejlődés az öntudatra ébredéstől, az önmegismerésen keresztül, az önmegvalósítás irányába tart.

Lényegesen több frappáns tanács, aforizmákba foglalt hasznos tudnivaló érkezik különböző szintű, szellemként tevékenykedő túlvilági lényektől. Nem csak az igazságtartalmuk, hanem a mindent átfogó univerzális érvényességük miatt is érdemes néhányat kiemelni közülük: A jövő bennünk van, a magvait folyamatosan vetjük; Mindennapi cselekedeteink állandóan változtatják a jövőnket. Ha meg akarjátok változtatni a világot, előbb a gondolataitokat kell megváltoztatni. A meg nem élt tudás bűnné válik. A szellem a teremtő erő. Szolgálat útján lesz a szabadság teljesebb. A megismerés útja a szenvedés. A szenvedés nem cél, csak út. A lélek nem késztermék, hanem keletkezési folyamat. A lélek formálja a testet. A földi örömök igénybevételének helyes módját kell megtanulnunk, nem a róluk való lemondást. Minél magasabbra jut valaki, annál nagyobb a mélység alatta. A tapasztalás érleli meg a bizonyosságot.

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
A Himnusz
  2010-06-19 22:45:18, szombat
 
 




Kölcsey Ferenc: A himnusz


A MI HIMNUSZUNK MÁS MINT A TÖBBI...

A Himnuszról:

187 éves Nemzeti HIMNUSZUNK
187 éve, 1823. január 22.én írta le Kölcsey Ferenc Himnuszunk szövegét szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később zenésítette meg.

Gyönyörű költői mű e 64 sor.

A Himnusz (,,Hymnus, a' Magyar nép zivataros századaiból") Kölcsey Ferenc legnagyobb hatású verse, mely egyben Magyarország nemzeti himnusza. 1823-ban írta szatmárcsekei magányában.
Zenéjét Erkel Ferenc zeneszerző és karmester szerezte 1844-ben.







Kölcsey Ferenc: Himnusz

Isten, áldd meg a magyart,
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!

Őseinket felhozád
Kárpát szent bércére,
Általad nyert szép hazát
Bendegúznak vére.
S merre zúgnak habjai
Tiszának, Dunának,
Árpád hős magzatjai
Felvirágozának.

Értünk Kunság mezein
Ért kalászt lengettél,
Tokaj szőlővesszein
Nektárt csepegtettél.
Zászlónk gyakran plántálád
Vad török sáncára,
S nyögte Mátyás bús hadát
Bécsnek büszke vára.

Hajh, de bűneink miatt
Gyúlt harag kebledben,
S elsújtád villamidat
Dörgő fellegedben,
Most rabló mongol nyilát
Zúgattad felettünk,
Majd töröktől rabigát
Vállainkra vettünk.

Hányszor zengett ajkain
Ozmán vad népének
Vert hadunk csonthalmain
Győzedelmi ének!
Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!

Bújt az üldözött s felé
Kard nyúl barlangjában,
Szerte nézett, s nem lelé
Honját a hazában,
Bércre hág, és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger felette.

Vár állott, most kőhalom;
Kedv s öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virúl
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hő szeméből!

Szánd meg, isten, a magyart
Kit vészek hányának,
Nyújts feléje védő kart
Tengerén kínjának.
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!

Cseke, 1823. január 22.


Magyar Himnusz

Link








...és így kell a Himnuszt énekelni!

Egy kislány a Himnuszt énekli. Nincs ebben semmi különleges, ha csak az nem, hogy egy 2 és fél éves csöppségről van szó. Ő nem rontja el a szöveget. Nem úgy, mint Király Linda! Vajon hány 2 és fél évesnek tanították meg a szülei nemzeti imádságunkat? Ha van még ilyen, várom a videót!


Link



A magyarok régebbi Himnusza: "Boldogasszony anyánk..."

* "Boldogasszony anyánk, régi nagy Patrónánk,
Nagy ínségben lévén, így szólít meg hazánk:
Magyarországról, édes hazánkról
Ne feledkezzél el szegény magyarokról."

- így kezdődik a magyarok régebbi Himnusza, melyet újból érdemes volna tudnunk-ismernünk, méghozzá különös jelentősége miatt ! A 'fohász' sorainak születése megérthető a Könyv-e.hu-ról is szabadon letölthető "Szent Imre emlékezetének templomában" című könyv kapcsán. A történet által megérthető, hogy miként lett "Patrónánk"-pártfogónk Szűzanya-Mária, az Istenanya, a Boldogasszony, s megérthető, hogy a magyarok esetében mi az a kiemelkedő és egyedüli kultúrtörténeti jelentősége ennek az égi fohász kapcsolatnak. Érdemes tanulmányozni azt is, hogy Kölcsey Ferenc idevonatkozó tartalmi soraiban tulajdonképpen ezt a régebbi himnusz gondolati sort költötte át; egy valami az ő korára már elveszett belőle: A LÉNYEG, s ennek ismerete. (Megjegyzés: a jellemzően szájról-szájra terjedő évezredes sorok egymáshoz hasonuló, de mégis többféle változatot vettek fel.)


Link








Székely Himnusz

* "Ki tudja merre, merre visz a végzet,
Göröngyös úton, sötét éjjelen.
Segítsd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillag ösvényen.

Maroknyi székely, porlik mint a szikla,
Népek harcának zajló tengerén,
Fejünk az ár, jaj százszor elborítja,
Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk!

- így kezdődik a Székely Himnusz, amelyet elméletileg minden magyarnak illene tudni. E vers-sorok megszületése Csanády György (1895-1952) 1921-es költeményéhez köthető, mely kezdeti alak később többféle változatot vett fel.

A Székely himnusz 1921-ben született, szövegét Csanády György, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte. A szerzők szándéka nem az volt, hogy valódi himnuszt alkossanak a székely népnek, művük később sem vált hivatalos himnusszá. Az évtizedeken keresztül tiltott dal azonban hatalmas népszerűségre tett szert Erdélyben és Magyarországon. A tömegrendezvényeken gyakran éneklik együtt a magyar Himnusszal és a Szózattal.


Székely Himnusz

Link



Székely Himnusz Csíksomlyón

Link



Régi Székely Himnusz - Csíksomlyói Mária-siralom - csíksomlyói búcsú 2006

Link



Székely Himnusz korabeli videóval - Kárpátia

Link








Ah! hol vagy Magyarok tündöklő Tsillagja..." - néphimnusz


Kölcsey Ferenc Himnusz című műve előtt a magyarság néphimnusza a Boldogasszony Anyánk és majd az 'Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga' kezdetű ének!!!
A tulajdonképpen Szent István királyról/királyhoz-szóló fohász-ének sorait elolvasva kilátszik, hogy a "Boldogasszony anyánk" néhány jellemző sora itt is visszaköszön. Az állábiakban egy XVI. századi illetve egy XVIII. századi lejegyzésben ismertetem őket:



* Szent István királyról.

Ah hol vagy magyarok tündöklő csillaga!
Ki voltál valaha országunk istápja!
Hol vagy István király? Téged magyar kíván,
Gyászos öltözetben teelőtted sírván.
Rólad emlékezvén csordúlnak könnyei,
Búval harmatoznak szomorú mezei.
Lankadnak szüntelen vitézlő karjai,
Nem szünnek iszonyú sírástól szemei.
Virágos kert vala híres Pannónia,
Mely kertet öntözé híven Szűz Mária.
Kertésze e kertnek István király vala:
Behomályosodott örvendetes napja.
Előtted könyörgünk, bús magyar fiaid,
Hozzád fohászkodunk árva maradékid.
Tekints, István király szomorú hazádra,
Fordítsd szemeidet régi országodra.
Reménységünk vagyon benned s Máriában,
Mint magyar hazánknak hív királynéjában.
Még éltedben minket ennek ajánlottál,
És szent koronáddal együtt feláldoztál
(Névtelen szerző, XVI. századi lejegyzés mai írásmóddal)



Kölcsey portrészobra - Szeged





* Szent István királyrúl.
(Nota: Regnorum Domina etc.)

Ah! hol vagy Magyarok tündöklő Tsillagja,
ki voltál valaha Országunk Istápja.
Hol vagy István király? téged Magyar kíván,
Gyászos öltözetben te előtted sírván.

Rólad emlékezvén tsordulnak könyvei,
búval harmatoznak szomorú mezzej,
lankadnak szüntelen Vitézlő kezej,
nem szünnek iszonyú sírástúl szemej.

Virágos kert vala híres Pannónia,
mely öntöze hiven Szűz MÁRIA.
Kátholika hitnek bő volt szép virágja,
bé homályosodott örvendetes Napja.

Ah! melly nagy változás minden féle Vallás,
már meg szaporodott sok Lelki kár-vallás,
mint rósát a hivség ugy a Pannoniát
rontya eretnekség fonnyaszttya Virágát.

Kertésze e kertnek István király vala,
termesztője ennek ő véle meg hala,
Ennek életében élt a Magyar Ország,
ő halála után lett holt eleven ág.

Előtted könyörgünk bús Magyar fiaid,
hozzád folyamodunk árva maradékid,
Tekénts István király szomorú hazádra,
fordétsd szemeidet régi Országodra.

Reménségünk vagyon benned, s - Máriában,
mint Magyar hazánk(na)k hiv Királynéjában,
Még éltedben ennek minket ajánlottál,
és sz: Koronával együtt föl áldoztál.

Te hozzád Mária Sz. István Királlyal,
Keresztfán érettünk szenvedő Fiaddal,
Árva Magyar Ország sírva fohászkodik,
néked mint Anyánk(na)k igy Panaszkodik.

(Dőri kéziratos Énekeskönyv átirata [1763.])
(A versszakok kezdőbetűi egy 'akrosztichont' adnak ki: Árvakert.)



Kölcsey Ferenc szobra - Szatmárcseke Temető









 
 
0 komment , kategória:  Kölcsey Ferenc  
Karinthy - Egy férj naplójából
  2010-06-19 22:42:32, szombat
 
 




Karinthy - EGY FÉRJ NAPLÓJÁBÓL


Nem tudom, de nekem a feleségem gyanús...

Egy férj naplójából


Nov. 1.
Nem tudom, de nekem a feleségem gyanús. Ma este mikor hazajöttem, egy kardot találtam otthon a szobában, de a feleségem megmagyarázta, hogy hogyan esett be véletlenül az utcáról a kard, mikor lent elmentek a katonák; hát ami igaz, az igaz, nagy szél volt ma.

Febr. 15.
De nekem mégiscsak gyanús a feleségem. Ma gyereket szült nekem, hát nézem a gyereket, vörös haja van és három füle, nézem a szobaurat, annak is vörös haja van és három füle, de furcsa találkozás, mondok, de a feleségem megmagyarázta, hogy biztosan ikreknek akartak születni, aztán meggondolták, és összementek, mégis, de siettükben az egyiknek a másik füle kimaradt, hát ebbe lehet valami.

Márc. 2.
Nem tudom, de nekem roppant gyanús a feleségem mégis. Ma megyek az utcán, hát életlenül fölnézek egy ablakba, ott látom a feleségem, kibontott hajjal csókolódzik egy alacsony fiatalemberrel. Mindjárt különös volt nekem, direkt megvártam lent a lépcsőházban, és kérdeztem tőle, mit keres ebbe a házba, erre pofon vágott, mondta, hát egy új unokafivérem született marha, azt jöttem üdvözölni. Kérdeztem, hogy akkor mért bontotta le a haját, mondta, mert meleg volt; hát abba igaza van, kezd már nagyon meleg lenni.

Jún. 14.
Mégiscsak gyanús nekem a feleségem, tudja isten. Haza jövök a hivatalból, hát amint megyek keresztül a szobán, a feleségem, látom, fekszik a díványon, és a házmester is feküdt a díványon; eleinte nem akartam szólni, bementem a másik szobába, de aztán, mikor a házmester elment, mégiscsak szöget ütött a fejembe a dolog, meg is kérdeztem egyenesen a feleségemet, nem sokat teketóriáztam, hogy mi az, de ő mondta, hál' istennek, hogy csak valami lakbérről volt szó, aztán közbe elfáradtak, hát azért feküdtek le, szegény házmester fáradt volt, az igaz, egész éjjel kell neki szaladgálni ajtót nyitogatni.

Aug. 3.
Valami jót kitaláltam ma, mert nekem nagyon gyanús volt a feleségem; éjjel, mikor azt hitte, hogy alszom, lassan felöltözködött mindig, és elment hazulról. Hát erre kötöttem egy spárgát a lábára, egy hosszú gombolyagról, mer' az ember vigyázzon a feleségére, ha az elmegy hazulról, ezer szeme legyen az embernek a feleségére, mondok, nehogy megcsalja. Így most jó lesz, gondoltam, a feleségem járkálhat, de nem csalhat meg, mer' én abban a percben, amikor akarom, visszagombolyítom a spárgát, és visszahúzom a feleségem.

Aug. 10.
De mégiscsak gyanús nekem a feleségem. Ma éjjel megint felkel, én lassan, hogy ne vegye észre, ráteszem a spárgát a lábára, ő meg húzta maga után a spárgát, és elment. Most legalább nyugodt lehetek felőle, gondoltam, mert az utóbbi időben, mondom, igazán gyanús nekem a feleségem. Egy óra múlva kezdem gombolyítani visszafelé a spárgát, húztam vissza a feleségem, egész szépen jött, de egyszerre csak furcsa, kétszer olyan nehéz lett húzni, ez tartott egy darabig, aztán egyszerre megint könnyű lett húzni, később pár percre megint sokkal nehezebb volt húzni, aztán megint olyan könnyű lett, mint eleinte, és végre behúztam a szobába. Nem értem, mért lett közbe nehezebb, roppant gyanús nekem a feleségem, meg fogom kérdezni.

Okt. 31.
Már régebben akartam írni a naplómba, hogy nekem gyanús a feleségem. Ma este hazajövök, és le akarok feküdni, hát nem lehet lefeküdni, próbálom így, próbálom úgy: egyszerre rájövök, hogy azért nem lehet lefeküdni, mert már valaki fekszik az ágyamba. Mondok csodálkozva, nini, hát akkor én már előbb lefeküdtem? De az nem lehet, mert hiszen még fent vagyok. Megkérdeztem a feleségemet, hogy lehet az, ez a helyzet nekem nem elég világos. Mondja a feleségem, gyújtsak gyertyát, és tartsam egy ideig a fejem előtt, akkor majd világos lesz. Meg is gyújtottam a gyertyát, és tartottam egy ideig a fejem előtt, arra aztán azt mondta a feleségem, hogy oltsam el hirtelen. Hirtelen eloltottam, de mondom, nekem roppant gyanús a feleségem, csak nem szeret ez a nő valaki mást?

Nov.7.
Egy hónapja nem láttam a feleségem, egy hónap előtt azt akarta ugyanis, hogy menjünk a kaszárnyába lakni, de nem akartam, azóta nem látom a feleségem. Este mindig rágondolok, és nagyon fáj a szívem, mert valami egészen különös, egészen érthetetlen gyanú lappang a lelkem fenekén, alig merem leírni: én azt hiszem, ez az asszony nem szeret már engem annyira. Norvég regényekbe olvastam én már valamikor, hogy lehetséges, hogy az asszony lassan elhidegül a férje iránt, és belső átalakulások lelki távolodást idéznek elő hovatovább. Lehetséges volna, hogy az én feleségem is egy ilyen átalakulás felé közeledik?

Dec. 25. karácsony
Nem, nem: a feleségem mégis szeret. Két hónapi aggodalmak és lelki harcok után végre mégis megértettük egymást: ma este ismét enyém lett. Az Ó utcán jöttem éppen haza tizenegy után, hát egy kapu alól egyszerre elém toppan a feleségem; biztosan azonnal megismert, bár sötét volt, mert rögtön mondta, hogy jöjjek be hozzá, és még szép embernek is nevezett. Bementem, és a feleségem rögtön karjaimba omlott - mégse volt hát igaz azzal a norvég regénnyel. Boldog vagyok, hogy gyanúm alaptalannak bizonyult; soha nem gyötröm magam többé ilyen elvont dolgokkal, melyek csak lelkünk nyugalmát zavarják

Forrás: MEK - Karinthy Frigyes: Viccelnek velem







Faludy mulatságos történetet mesélt el Karinthy Frigyesről. Karinthy második feleségét, Arankát az első világháború idején ismerte meg, kinek férje orvosként a fronton harcolt, ám 1918-ban nem érkezett haza. Egy év múlva a magyar parlament a férjet holtnak nyilvánította, így nem volt akadálya, hogy az író feleségül vegye a nőt. Mit tesz Isten, a férj egy évre rá, Japánon keresztül, fél lábát elveszítve hazaérkezett a szibériai hadifogságból. A kellemetlen helyzetben roppant gáláns módon viselkedett, ugyanis lemondott Karinthy javára Arankáról. Ennek ellenére Karinthy roppant módon szégyellte a történteket, és éveken keresztül kerülte az orvos társaságát. Ám egyszer a végzet mégis karjaiba sodorta: már belépett a New York Kávéház egyirányú forgóajtajába, amikor észrevette, hogy az orvos odakint vár rá. A nyomorék férfi mankóját eldobva átkarolta, megölelte, megcsókolta, és hálásan ezt rebegte a fülébe: ,,Fricikém, drágám, a másik lábamról is lemondtam volna, hogy megszabadulhassak Arankától!"

Aranka házasságuk során meglehetősen bővérű teremtésnek mutatkozott. Kedvencei a bolti segédek, festőlegények és cselédlányainak szeretői voltak - akkortájt éppen egy nyakigláb, s szinte még kamasz szépség. Karinthy csupán annyit kért tőlük, hogy maradék jó hírét ne tegyék kockára, s akármit is csinálnak, diszkréten csinálják. Ezt mindketten megígérték néki, s ennek szellemében minden délután három órakor felszálltak a 4-es villamosra az Oktogonnál, amelynek hátsó, nyitott peronján - amely olyan volt, mint egy mozgó terasz - egészen a Margitszigetig csókolóztak. Bemenvén a szigetre, kiválasztották a leggyérebb lombozatú bokrot, ott hemperegtek, és még pont sötétedés előtt, nehogy a természetes világítás elhalványuljon, visszaszálltak a mozgó teraszra, már ott belekezdve a búcsúcsókokba. Karinthy fortyogva tűrte a gyalázatot.

Néhány héttel később az írót nagyobb előadásra hívták meg egy előkelő pesti klubba, ahol sok száz ember előtt a nemi élet időskori vidámságairól beszélt, mely szerint mennyivel izgalmasabb most a szeretkezés, ugyanis fiatal korában mindég sikerült, most meg hol sikerül, hol nem. Amikor ezeket a mondatokat kimondta, Aranka - ki az első sorban ült, kéz-a-kézben a szőkeséggel - kivette a kezét a fiatalember kezéből, tölcsért formált a szája elé, és odakiáltott Karinthynak: ,,Azért a potens sem kutya, Frici!" A pillanat leforrázó volt Karinthynak. Néhány másodpercig csöndben állt, s a közönség azt gondolta, már nem is folytatja az előadást. De aztán újra belekezdett, s már-már úgy tűnt, hogy adós marad a visszavágóval. Az előadás utolsó perceiben azonban - mikor már ismét kiült a kamaszos vigyor az arcára -, így szólt hallgatóságához: ,,Búcsúzóul szeretném egy minapi álmomat elmesélni önöknek, mikoris testileg fölvitettem a mennyországba, s ott álltam az Úristen trónja előtt, kitől jobbra Jézus Krisztus, balra pedig a Szentlélek ült.

- Ki vagy te? - kérdezte az Jóisten.
- Karinthy Frigyesnek hívnak.
- És mivel foglalkozol?
- Magyar író vagyok.
A Jóisten sopánkodva a szájához emelte kezét:
- Ó, te szegény Karinthy Frigyes! És melyik újsághoz írsz?
- Az Est munkatársa vagyok.
A Jóisten még hangosabban sopánkodott:
- Ó, ó, te szegény Karinthy Frigyes! És ki a feleséged?
- Hát...Aranka.
Mire a Jóisten odafordult Jézus Krisztushoz és így szólt:
- Te jampec, tűnsz innen a fenébe! Karinthy, ülj a helyére!"








 
 
0 komment , kategória:  Karinthy Frigyes   
Állami szélhámosságok
  2010-06-19 22:31:03, szombat
 
 







Állami szélhámosságok


I. MTV SZÉKHÁZ

Ez már kis hazánkban is dobogós nonszensz:

Az MTV Szabadság téri székházát megvette az ÁPV Rt. 6 milliárdért az MTV-től. 4.5 milliárdért tovább adta egy "kanadai" (vajon kik a tulajok?) cégnek. Programozottan vesztett 1.5 milliárdot,
( mármint az ÁPV Rt. ) Hogy kik mit nyertek rajta, azt külön témát, ügyészi vizsgálatot érdemel...

Az MTV nem tudott kiköltözni az épületből, mivel az új nem készült el. (ld. alább az új székházról szóló index cikket) Így évi 2 milliárdért visszabérli a kanadaitól azt. Eddig már kifizetett 6 milliárdot.
A "kanadai" cég mennyiért vette? 4.5 milliárdért. Már most nyert 1 .5 milliárdot és birtokolja
az épületet, amit lakásokká alakít át s elad.

DE: Nem itt ér véget a történet.

Az MTV a leendő új székházát nem megveszi, hanem bérli a Wallis Rt (aminek egyik tulajdonosa Bajnai Gordon) leányvállalatától. Szerződést kötve 18 évre havi 1 millió euróért. Évente 3 milliárd forintért, ami árfolyam ingadozás esetén lehet évi 3.5 milliárd forint is. 18 év alatt kifizet 54 milliárd forintot 250ft/euró árfolyamon. Mennyibe került a kritikán aluli MTV 1 és 2

A horibilis összegért bérelt székház azonban 18 év után sem lesz az MTV tulajdona - ám ekkor eldöntheti, hogy megvásárolja-e az épületet?!

Ez Állami TV!!! Tehát a lenyúlás a mi zsebünkből. Kinek a zsebe nyerekedik rajta? Egy csapat szélhámos politikus és "üzletember".


Mocsárra épült ipari kocka az új tévészékház

Link



Közben az ország 1/3-a, cca: 3 millió állampolgár köztük több százezer gyermek, a létminimum alatt él! A székházbűnözők pedig büntetlenül szabadon garázdálkodnak a többi hasonló ügyleteikkel a nemzet, a nép kárán.










II. BAJNAI GORDON ÉS A VELENCEI TÓ!

Aki még nem tudna róla...

70 hektár az 700 000 négyzetméter. 0,7 négyzetkilométer. Vízparton még értékesebb. A Velencei-tó partján pedig egyenesen aranyat ér. Íme a remek földterület, Sukoró, az M7-es autópálya és a Velencei-tó között.

"Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján. A kiszivárgott hírek szerint a beruházás összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, a hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztató-központ is helyet kapna."

De mindehhez kell egy jó helyen lévő telek, hiszen az Isten háta mögé mégsem épülhet a Királyok Városa. Autópálya és vízpart. Kevés az ilyen hely, főleg, hogy a Balaton déli partján szinte egybeérnek a települések. 70 üres hektárt vízparton elég nehéz találni, így szinte ez volt az egyetlen potenciális szóba jöhető terület.

No igen ám, de a terület Sukoróhoz tartozik közigazgatásilag, így nem olyan könnyű megszerezni...

Hol volt, hol nem volt egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú üzletember, Joáv Blum. Joáv nagy álma volt a Királyok Városa, hogy hasznot hozzon a befektetőcsoportnak és megajándékozza Magyarországot valami naggyal...

Egy gyönyörű szép napon, még 2007-ben, mikor a csillogó szemű Kóka János volt a gazdasági miniszter, Joáv szerzett magának (vagy kapott) egy belsős információt, mégpedig hogy a tervezés előtt álló M4-es autópálya nyomvonala merre is fog haladni pontosan. A térképet bogarászva Joáv úgy döntött, hogy a magyar gyümölcsnél nincs finomabb egész Európában, ezért úgy döntött, beruház egy magyar gyümölcsösbe.

Vett is 183 hektár gyümölcsöst Albertirsa és Pilis között.

Teltek-múltak a napok, hetek, Joáv fáradságos munkával kapálgatta, metszette 2007 őszén a frissen megszerzett kicsinyke gyümölcsösét, amikor nagy döbbenésre levelet kapott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től:

"A betyárját, vajon mit akarhat tőlem az állam?!" - tépte fel kapától megkérgesedett kezével Joáv izgatottan a levelet gyümölcsösében.

"Tisztelt Joáv Blum!
Az M4-es autópálya nyomvonala a legnagyobb sajnálatunkra az Ön gyönyörű gyümölcsösén halad át, emiatt a Magyar Állam igényt tart az birtokában lévő 183 hektárra!
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."

2008 tavaszára fordult az idő, az első rügyek megjelentek Joáv szeretett gyümölcsösében. Hosszan tanakodott, hogy mitévő is legyen? Végül nagy-nagy elhatározásara jutott: váratlanul bejelentkezett Sukoróra és helyi lakos lett! Másrészt pedig elutazott Budapestre, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és közölte, hogy szívesen lemond a 183 hektár gyümölcsösről Magyarország fejlődése érdekében, de... de cserébe szeretné megkapni a 70 hektárt Sukoró és a Velencei-tó között.

A Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hogy szívesen megvennék vagy kisajátítanák ezt a 183 hektárt, de Joáv kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a csere jöhet egyedül szóba.

A Nemzeti Vagyonkezelőnél kiszámolták, hogy a 183 hektár gyümölcsös 800 millió forintot ér (4,3 millió / hektár), míg a kért 70 hektár vízparti telek 1,1 milliárd forintot (15,7 millió / hektár, vagyis 1570 forint / négyzetméter).

De sajnos akadt még egy fránya szabály, amely Joáv és a Nagy Projekt útjában állt. Kis értékű ingatlanok esetében 15 százalékot meghaladó értékkülönbözet fölött nem lehet végrehajtani a területcserét, pályázatot kell kiírni az ingatlan értékesítésére, ám a különösen nagy értékű ingatlanok cseréje közvetlenül az MNV Zrt. vezetésének, illetve a vagyongazdálkodási tanácsnak a hatáskörébe tartozik.

Joávra és a Projektre ismét rámosolyogtak az égiek. Pusztán a szerencse folytán, mindenfajta külső ráhatás nélkül a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot nem érdekelte a min. 27%-os értékkülönbség, és 2008. július 30-án jóváhagyta a cserét.

Az aznap tárgyalt 25 ügylet között kis hírecske volt ez a csere:
"Hozzájárult a Tanács a későbbiekben építendő M4 autópálya nyomvonala számára szükséges területek cseréjéhez. A döntés értelmében a Magyar Állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanokat Pilis külterületén valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra cserélik."

Joáv 183 hektár albertirsai homokos talajú gyümölcsöséből így lett 70 hektár vízparti telek a Velencei-tó partján...

A 300 milliós különbözetet Joáv-nak sajnos be kell fizetnie az államkasszába. Sőt, még így is nagyon jól járt, mert egyes vélemények kicsit drágállják a 800 milliós árat a 183 hektár gyümölcsösért...

"Amennyire utána tudtam nézni, egy jó infrastruktúrával rendelkező, kiépített felvevőpiaccal rendelkező gyümölcsös Pest megye ominózus részén jóval olcsóbb. Blum úr gyümölcsösei (élek a gyanúperrel, hogy az adott terület valójában susnyást jelöl, de ne legyen igazam) méretarányosan átszámítva kb. 4-500 millió Ft-ot értek legfeljeb" - írta az egyik kommentelő a nol.hu-n.

Itt lesz majd a magyar Las Vegas

"Bajnai Gordon gazdasági miniszter levélben kérte, hogy a megyei közgyűlés a rendezési tervben nyilvánítsa beépíthető területté a Velencei-tó északi partrészét, egy 2003-as sukorói rendeletre hivatkozva. Ellenkező esetben kártérítés fizetésére kötelezné a testületet, mondván, meghiúsul a munkahelyteremtő beruházás.
Felháborító eljárás" - mondta a Fejér megyei közgyűlés alelnöke.

Illetve még hozzá kell tenni, hogy kerek egész legyen a történet, hogy Joáv Blum úgy juthatott - a törvény szerint - a sukorói területhez, hogy ha településen életvitelszerűen lakik. Ezért lett sukorói lakos még a csereüzlet előtt...

A sukoróiak és a környezetvédők most lázadoznak, hogy a gigaberuházás elzárja előlük és mindenki elől a Velencei tavat, de meg lett mindenki nyugtatva, hogy egy 10 méter (!) part menti sáv állami tulajdonban maradt ... a polgármester mellesleg a Projekt nagy-nagy támogatója. Biztos imád kaszinózni.

Hab a tortán, hogy Magyarországon nem lehet csak úgy kaszinót nyitni és üzemeltetni. Mit ad Isten, hogy-hogy nem, a szerencsés véletlenek összjátéka, hogy 2009. február 19-én a Pénzügyminisztérium koncessziós pályázatot hirdetett a Közép-Dunántúl régióban létesítendő, első kategóriába sorolható játékkaszinó létesítésére és üzemeltetésére. A nyertesnek évi legkevesebb 900 millió forintot kell fizetnie az államnak. A szerződést húsz évre kötnék... A Királyok Városa pont a Közép-Dunántúl régióban lenne. Nahát...

Bajnai miniszterelnökként hasonló gondossággal fog eljárni az ország érdekében? A Velencei-tó északi partjának a 2/3-áról van szó! Melyik másik európai ország engedné ezt meg?
A Balaton még megvan?







III. ... NEKI NEM FOG FÁJNI!

fletó cégei, támogatások ... stb.

Olvassátok végig, nem semmi a pali!

Csak az a szomorú hogy mindezt büntetlenül megússza, most szépen lelép és szarik az egészre, tudja hogy soha nem fogják tudni elszámoltatni mindezért.

Gy. F. jelenleg is fennálló közvetlen vagy közvetett tulajdonú cégei:

1. Altus Rt.
2. ROTAB Kereskedelmi Kft.
3. ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft.
4. Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt.
5. Gép- és Felvonószerelő Vállalat, majd Gép- és Technológiaszerelő Rt.,
végül ARK Vagyonkezelő Rt.
6. Béta-Roll Hengergumizó Rt.
7. Tisza Műtalp- és Gumigyártó Kft.
8. Acélkar Kft.
9. Dunántúl Termékenység Egyesülés
10. EMO-WIND Kft.
11. M-Automatika Kft.
12. MOTIM Műkorund Kft.
13. MOTIM-Kádkő Kft.
14. MOGÉPSZER Kft.
15. MESZ Kft.
16. MAVIKA Kft.

A múltbeli közvetett vagy közvetlen tulajdon:

1. ACCES V. Vagyonkezelő Kft.
2. DÉTELL Szolgáltató Kft.
3. GPS Vagyonkezelő és Gazdasági Tanácsadó Kft.
4. Balassagyarmati Fémipari Kft.
5. Fönícia Kereskedelmi Kft.
6. Fittelina Ingatlanbefektetési és -hasznosító Kft.
7. FORTUS Rt.
8. ROE Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.
9. SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
10. Perfekt Rt.
11. Bakonyi Bauxitbánya Kft.
12. BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft.
13. Nomentana Kft.
14. Agóra Marketing Tanácsadó Kft.
15. Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft.
16. Altus Luxemburg S.A.H.
17. PARTAGAS MANAGEMENT Kft.
18. PERTIA Könyvvizsgáló Rt.
19. PERFEKT-Akadémia Oktatási és Szolgáltató Kht.
20. ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft.
21. Enviroinvest Kft.
22. Hír-Rádió Kft.
23. M.A.B . Ingatlanhasznosító Kft.
24. TMI Kft.
25. LBS ECONET Rt.
26. Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft.
27. Perfekt Karrier Kft.
28. Bajalog Kft.
29. Első Magyar Timföldipari Kft.
30. GER-COM Kft.
31. MOTIM-KERLANE Kft.
32. MOTIM Alumíniumszulfát Kft.
33. Balassagyarmati Fémipari Rt.

Vezető tisztség betöltése a múltban (felügyelő bizottsági tagság):

1. NSZ 1999 Lapkiadó Rt.
2. Hidrotechnika Rt.
3. Sárvári Mezőgazdasági Rt.
4. Vasiterv Tervező Rt.
5. MOGÜRT Rt.

Azon cégek állami megrendelései és támogatásai, melyekben valaha szerepet vállalt

cég neve: állami megrendelések:
állami támogatások:
Perfekt Rt. 393 095 136 Ft
12 500 000 Ft
TMI Hungary Kft. 300 795 Ft
0 Ft
Bakonyi Bauxitbánya Kft. 5 796 597 Ft
0 Ft
Perfekt-Akadémia Kht. 2 919 950 Ft
0 Ft
Altus Rt. 142 034 050 Ft
13 596 256 Ft
NSZ 1999 Rt. 3 750 000 Ft
3 000 000 Ft
Hidrotechnikai Kft. 0 Ft
25 000 000 Ft
MKH Kft. 12 860 213 Ft
0 Ft
Enviroinvest Kft. 22 750 Ft
43 029 775 Ft
Béta-Roll Hengergumizó Rt. 3 139 515 Ft 537
000 Ft
Sárvári Mezőgazdasági Rt. 283 760 000 Ft 0
Ft
Motim Kádkő Kft. 0 Ft
1 311 000 Ft

Összesen: 847 679 006 Ft
98 974 031 Ft

Az államtól kicsalt többlet széndioxid kvóta külföldre eladásából évente további 80-100 millió Ft.

Fittelina Kft.: elcsalt áfa: 15-20 millió Ft.

Privatizációnál vállalt rekultiváció költségének elcsalása: 250-300 millió Ft. pl. Bakonyi Bauxitbánya esetében.

Őszödi üdülőjét az állammal (velünk) vásároltatta meg úgy, hogy Szilvási Gyuri barátjával állami pénzért béreltette havi 2.5 millió forintért. 25 millióba került nekünk. Amíg le nem járt a "bérleti szerződés", meg sem közelítették. Üresen állt a ház több mint egy évig.

A MOTIM-et az anyósa segítségével vásárolta(?) meg 700 millió körüli összegért, de előtte a raktárakat több mint 2.5 milliárd Ft. (!) értékű nyersanyaggal töltötték fel.
A gyáron belüli környezetszennyező-anyagkezelést ellenőrizni sem tudják, mert nem engedik be az ellenőröket. Százmilliós kárt okoznak évente. Ami nem csak az összeg nagysága miatt bűncselekmény. A villanyáramot lényegesen olcsóbban kapja. Hogy a nyereség meglegyen, mi fizetünk.

ElQró segítőkész anyósa, Apró Piroska - akinek az apja az 1956-ban a Kossuth téri tömegbe lövető Apró (Klein) Antal -, a Magyar Nemzeti Bank bécsi fiókjának kifosztásában jeleskedett, amit végül be is zártak. 70 milliárd(!) forintunk úszott el nyomtalanul. A bagóért megvásárolt és állami pénzen több mint százmillióért felújíttatott ún. képviselői klub összesen 130 milliónkba került.

Azon cégeknek juttatott állami támogatások és állami megrendelések, melyeket
tulajdonlása idején folyósítottak:

cég neve: állami megrendelések: állami támogatások:
Perfekt Rt. 336 205 381 Ft
0 Ft
TMI Hungary Kft. 300 795 Ft
0 Ft
Bakonyi Bauxitbánya Kft. 5 796 597 Ft
Perfekt-Akadémia Kht. 2 919 950 Ft 0 Ft
Altus Rt. 142 034 050 Ft
13 596 256 Ft
Béta-Roll Hengergumizó Rt. 3 139 515 Ft 537 000 Ft
Motim Kádkő Kft. 0 Ft
1 311 000 Ft

Összesen: 490 396 288 Ft 15 444 256 Ft

ElQro Bálint nevű fia már gyakorol, nem akar a hagyományokkal szakítani. Csokoládét, élvezeti cikkeket lopott, majd az érettségin gyakoroltatták vele a csalás alapfogásait. Túlórában. Sikerült. Szép család. Mostoha dédapa (Apró), mostoha nagyanyó (Apró), édes-nagypapa (Gyurcsány), édesapa(Gyurcsány) és most a Bálint (Gyurcsány). Az oviban biztosan "enyv" volt a jelük.

ElQro felesége szülei és nagyszülei (Kleinék) egy zsidótól lopták el azt a villát, ahol most ElQro is meghúzhatja magát. A többiről kevés információnk van.

A villa környékén is volt valami ingatlanügye. Pár tízmillióért.

A szólás szabadsága című műsorban éppen most vádolta csúnya beszéddel aFideszt.
Fájlalta, hogy csúnyán beszélnek róla. Mert az nem demokratikus.

ElQrónak fogalma sincs, mi a fájdalom.

Javaslom, kérdezze meg a parancsára kilőtt szemű megnyomorított embereket, a
pribékeivel gumigolyóval összelövöldöztetett embereket, a meglőtt erdélyi bácsit, az összerugdosott olimpiai bajnok öttusázót, a megkötözött, pribékei által szándékosan eltört kezű embereket, azt, akit letérdepeltettek, és a Gyurcsány-pribék lábára ugorva törte el a sípcsontját, a Magyar Rádió udvarába 2006. október 23-án behurcolt órákon keresztül térdepeltetett, véresre vert embereket, az interneten százszámra található felvételeken
látható megalázott, megvert idős embereket, nőket, lányokat, gyermekeket, a leterített külföldi diákokat, honfitársainkat, azt, akit kétszer közvetlen közelről lőttek meg gumisöréttel, akit megvertek és a telefonját is ellopták a Gyurcsány család tanítványai, azokat a diáklányokat, akiket a Dohány utcai lovasroham taposott majdnem halálra, azokat a lányokat, akiket a Mária utcába belőtt irdatlan mennyiségű mérgező könnygáz döntött le iszonyú kínokat okozva, azokat a magyar honfitársainkat, akiket a világon máshol nem engedélyezett mérgező, rákkeltő könnygázgránáttal lövöldöztek meg, és napokig köhögési rohamaik, véres köpeteik voltak, azokat a hazájukat szerető embereket, hazafiakat, akiket, 2006. október 23. óta minden nemzeti ünnepen bántalmaznak, meghurcolnak, Révész Máriuszt, akinek a nevével és bántalmazásakor elszenvedett sérülésével a liberális magtalan medve bunkó módon a parlamentben poénkodott, Papp Lajos professzor urat, akit a Gyurcsány-droid pajzzsal taszigált, Morvai Krisztinát, akit, mivel addig nem volt balhé, megtámadtak, a rendszeresen meghurcolt Budaházy Györgyöt, Torockai Lászlót, Gonda Lászlót, Novák Elődöt, Lévay Attilát és minden olyan a felsorolásban most nem szereplő honfitársunkat, akiket azért bántalmaztak, mert volt bennük kurázsi, mindannyiunk helyett kiálltak, ki mertek állni.











IV. MAKÓI GÁZFOSZTÁS! ...hogy tudjon róla minden Magyar!

Miért van olyan érzésem, hogy ez egy következmények nélküli ország? Illetve a következményeket mi ,,viseljük" el. Aki okozta, az meg nevet a markába; és húzza az időt.
De köszönjük meg a Hölgynek, aki ezeket leírta.

Tisztelettel és barátsággal:
Tóth János
önkormányzati képviselő
Budapest-Csepel
janos-toth@chello.hu
06-30-6195483

Gombostűt a tűpárnában.

Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.

Mindebben nincs semmi túlzás. Minden érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.

Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában. A Falcon Oil, ez a kanadai központú multi cég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld
alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oil-nak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó? Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.

Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz. Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan szerződés fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette. Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szembenálló erői.

Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését. Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század!!!

A (volt) Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a szerződés tartalmáról. Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oil-nak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

Küldd tovább mindenkinek! Tudjon róla minden Magyar!

Juhász Ágnes Katalin
FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.
1117 Budapest; Budafoki út. 54.
Tel: +36 20 778 0350
Fax: +36 1 456 3986

A kutatás területe (forrás: Google Map)










V. MEGYERI HÍD

A Megyeri híd - Magyarország legdrágább hídja
Németország leghosszabb hídját avatták fel 2007-ben, ami az észak-német Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományt köti össze az idegenforgalmáról nevezetes, Balti-tengeri Rügen-szigetével.

- A német híd 4200 méter, a Megyeri híd 1861 méter, a Margit híd pedig 660 méter hosszú.

- A német hidat két év alatt húzták fel, a Megyeri hidat szintén 2 év alatt építették meg, a Margit hidat pedig a tervek szerint 14 hónap alatt újítják fel.

- A német híd 125 millió euróba (33 milliárd forintba), a Megyeri híd 63 milliárd forintba került, a Margit híd felújítása pedig 20 milliárd forintba fog kerülni.

- Magyarország legdrágább hídja a Megyeri híd. Hossza 1861 méter (63 milliárd), tehát méterenként 34 millió forintért épül.

- A Margit híd hossza: 607 méter. Ha a Megyeri híd 34 millió / méteres árával számolunk, akkor 18,2 milliárdba kerülne egy új Margit híd.

Tehát még akkor is spórolna az ország, ha felrobbantanák az egészet és újraépítenék....

A németek 7,8 millió forintért építettek 1 méter hidat, a Megyeri hídnál ez 33,8 millió, vagyis négyszeres áron húzták fel. Nem 20%-kal, hanem 400%-kal drágábban. A Margit felújítása pedig 30 millióba fog kerülni méterenként.

Vagyis a németek 1/4 annyiért építettek egy vadonatúj hidat, mint amennyiért itthon építenek vagy felújítanak egyet....

"...Az előterjesztő jelzi azt is, hogy az árak a Főmterv Zrt. 2007-es becslésére épülnek, és azok 30-50 százalékkal is növekedhetnek. Egyebek közt azért, mert a gazdasági válság miatt ugrásszerűen drágultak a banki finanszírozási költségek, emelkedik az áfa, az acél világpiaci ára és az infláció."
2007-ben a hengerelt acél 500 EUR, tavaly ilyenkor 750EUR, most meg 375 EUR.
http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=MBSTST35:IND

Csődközelben az ország? Tudjuk, miért...











MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSA!

Link



A szétrohadó rendszer arca

A csontvázak naponta dőlnek ki a kormány szekrényeiből.
BKV (Hagyóval fűszerezve), MÁV, Malév, Sukoró, 4-es metró, Honvédelmi Minisztérium, Sávoly, postapalota - súlyosabbnál súlyosabb korrupciós botrányok. S talán ezek közül is kiemelkedik a nemzeti - jogilag állami - vagyon elherdálásának gyanúja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. esetében, amelyet az Állami Számvevőszéknek e céggel kapcsolatos jelentése világosan megmutat.

Egy szétbomló, szétrohadó rendszer mutatja meg önmagát - teljes valójában.
,,Kegyelmi" pillanat ez: az oligarchikus, diktatórikus, korrupcióra épülő szerveződések mindig rejtegetik valódi arcukat,s kifelé igyekeznek a jogállamiság és a demokrácia, az egyenlő feltételeket garantáló piacgazdaság képét mutatni.

Kétszer ismerszenek meg: létrejöttükkor és megszűnésükkor.
A Kádár-éra, az 1956 és 1989 közötti időszak a forradalom leverésével, vérrel és terrorral kezdődött, majd miután megszűnt a ,,veszély", jött az úgynevezett konszolidáció, a ,,gulyáskommunizmus", miközben besúgóhálózatra, az ellenzékiség elfojtására és visszafizethetetlen nyugati hitelekre épült a rendszer.

Mi lett a vége?

Felbomlás, amely totális gazdasági, politikai és erkölcsi válsághoz vezetett, miközben a hitüket már rég elvesztett elvtársak nem törődtek mással, mint hatalmuk és az évtizedek során megszerzett - ellopott - zsákmány átmentésével.

Az elmúlt nyolc év - a posztkommunizmus, posztkádárizmus - rendszeréről is elmondható ugyanez. Medgyessy Péter titkosszolgálati múltjának fényre derülésével, totális személycsere-sorozat végrehajtásával az állami-közigazgatási szférában, Keller László ellenzékkel szembeni jogi boszorkányüldözésével, a hálózat teljes kiépülésével és a korrupció megjelenésével indult.

S hogyan fejeződik be?

A korrupció általánossá válásával, a magánérdekek totális uralmával, a jogrendszer felbomlásával és teljes gazdasági, politikai és erkölcsi válsággal, akárcsak húsz évvel ezelőtt.
Magyarországon az elmúlt nyolc évben nem egy ,,döcögve működő" jogállammal álltunk szemben, amelyikben ,,sajnálatos módon" sok a korrupció és a jogsértés, de azért valahogy csak elvagyunk; itt egy önmagában vett korrupciós rendszer jött létre,
amely a jogállami normákat semmibe veszi.
A jogkövetés vált normaszegéssé, a tisztességes üzleti szándék pedig baleksággá. Másként: a jogállamiság és a jogokra épülő piacgazdaság pusztán csak díszlet, amely a szemünk láttára omlik össze, s feltárva, ami mögötte van: a valóság.
S ez borzasztó látvány.

A szocialisták és szabad demokraták olyan rendszert építettek fel, amely egyszerre hordozza magában a legrosszabb közép- és dél-amerikai, illetve afrikai rezsimek sajátosságait. A közép- és dél-amerikai banánköztársaságokra jellemző a kollaboráns politikai és gazdasági elit, amely kiszolgáltatja hazája vagyonát, természeti kincseit és erőforrásait a ,,Nagy Testvérnek", az Egyesült Államoknak. Ez nálunk is megvalósult: a balliberális elit elképesztő mértékben árusította ki külföldieknek, a multinacionális cégeknek a nemzeti és állami vagyont, rossz szerződésekkel, alacsony árakon, saját zsebre játszva. Ha e folyamat tovább folytatódna, Magyarország véglegesen elveszítené gazdasági, végül politikai önállóságát.

Az afrikai diktatúrákban az uralkodók a nemzeti vagyont a sajátjuknak tekintették, amellyel azt tesznek, amit akarnak
- példaként: Taylor (Libéria), Mugabe (Zimbabwe) vagy Idi Amin (Uganda).
Nálunk a szocialista-liberális elit is úgy vélte: a nemzeti vagyonnal ők rendelkeznek.
Ez utóbbit bizonyítja, hogy Magyarországon hosszú évek óta nincs auditált vagyonleltár, vagyonelszámolás, a 2007-ben megalakult új nemzeti vagyonkezelő szervezetek pedig nemhogy csökkentették volna a zavart és a bizonytalanságot, épp ellenkezőleg - elmélyítették azt. Jellemző az is, hogy az Állami Számvevőszék hiába figyelmeztetett ezekre a gyanús hiányosságokra, senki se vette komolyan. Így ma nincs ember, aki képes lenne megmondani, hogy mennyi maradt az amúgy is megtépázott, megcsonkított nemzeti vagyonból.
Vagyis a mi vagyonunkból.

,,Nincsen adózás képviselet nélkül" - tartja az angol mondás.
Meg kell teremtenünk adózásunk képviseletét, ami jelen esetben átláthatóságot és elszámoltatást jelent. Ne feledjük: 1992 februárjában Antonim di Pietro milánói államügyész-helyettes nyomozásának következtében letartóztatáshullám indult el Olaszországban. Létrejött a Tiszta Kezek Mozgalma, két év alatt a politikai és gazdasági elit tagjainak sokasága került börtönbe - Olaszország pedig megújult.

És Magyarország?

Fricz Tamás







Eladva Jól kezdődik a nap, MTI hír 2009.01.22. 06:35

A privatizációs időszakot lezáró jelentésből kiderül, hogy pénzügyi szempontból nem volt fáklyásmenet a privatizációs folyamat: a bevétellel szemben 1370 milliárdos, tehát 46 százaléknyi ráfordítás áll. A kormány elkészítette a privatizációs időszakot lezáró jelentését, amellyel már a vagyontörvény megalkotása óta adós.

Eszerint az 1990-2007 közötti évek csúcsidőszaka 1995 volt, amikor a közműcégek eladásakor 480 milliárd forint bevételre tett szert az államkincstár - ismerteti a Napi Gazdaság. Az utolsó privatizációs hullám 2006-ra esik, amikor körülbelül 350 milliárd forint bevételt könyvelt el az állam.

A közvagyon eladása egyértelműen a szocialista kormányokhoz köthető: a jobboldali kormányok közül az Antall-kormány idején indult el a magánosítások előkészítése, de csak 1993-ban értek el jelentősebb eredményeket, míg az Orbán-kormány időszakában - a meghirdetett gazdaságpolitikának megfelelően - gyakorlatilag teljesen leállt az állami vagyon értékesítése, amit a Medgyessy-, majd Gyurcsány-kormányok pörgettek fel.

A jelentésből kiderül, hogy pénzügyi szempontból sem volt fáklyásmenet a privatizációs folyamat. Tizenhét év alatt 2952 milliárd forintnyi vagyonhasznosítási és privatizációs bevétele keletkezett az államnak, ezzel szemben 1370 milliárd forintnyi ráfordítás áll, ami a bevételek 46 százaléka - volt olvasható a Napi Gazdaságban 2009.01.22-én.










 
 
1 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
B.H.Fredman beszéde - 1961
  2010-06-19 22:20:40, szombat
 
 




BENJAMIN H. FREEDMAN BESZÉDE - 1961. WASHINGTON


"Itt, az Egyesült Államokban a cionisták és hitsorsosaik teljes mértékben ellenőrzik kormányunkat. Számos körülményből adódóan ennek túl sok és túl összetett oka van, s ennek részleteibe nem érdemes most belemennünk. A cionisták és hittestvéreik úgy uralkodnak az Egyesült Államok felett, mintha ennek az országnak abszolút uralkodói lennének."



Link


Itt, az Egyesült Államokban a cionisták és hitsorsosaik teljes mértékben ellenőrzik kormányunkat. Számos körülményből adódóan ennek túl sok és túl összetett oka van, s ennek részleteibe nem érdemes most belemennünk. A cionisták és hittestvéreik úgy uralkodnak az Egyesült Államok felett, mintha ennek az országnak abszolút uralkodói lennének.

Mondhatják, hogy ez nagyon túlzó álláspont, de hadd tárjam Önök elé, amíg Önök... - nem így akarom mondani - hadd tárjam önök elé mi történt, amíg Mi aludtunk. Magamat is beleértve. Mindannyian aludtunk. Mi is történt? 1914 volt az az év, amelyben a I. világháború kitört. 1914 volt az az év, amelyben az I. világháború kitört. Itt is van néhány korombeli, aki emlékszik erre. Nos, ezt a háborút egyik oldalról Nagy-Britannia, Franciaország és Oroszország vívta, a másik oldalon Németország, Ausztria-Magyarország és Törökország állt.

Mi történt?

Németország két éven belül megnyerte ezt a háborút. Nem csak névleg, hanem ténylegesen.
A német tengeralattjárók, amelyek meglepték a világot, félresöpörtek minden hajókonvojt az Atlanti-óceánon és Nagy-Britannia ott állt muníció nélkül, ott szembesült azzal, hogy egy heti élelmiszer tartaléka van és aztán éhezés. Eközben a francia hadseregben zendülés tört ki. A francia fiatalság virágjának 600.000 emberét vesztették el a Verduni csatában Somme mellett. Az orosz hadsereg elpártolt. Fogták játékszereiket és haza mentek, nem akartak többé háborúsat játszani. Nem szerették a Cárt. Az olasz hadsereg pedig összeomlott.

Nos, Németország...Egyetlen fegyver sem dördült német földön. Egyetlen ellenséges katona sem lépte át Németország határát. És mégis, Németország békét ajánlott Angliának. Olyan békefeltételeket ajánlott Angliának, amelyet az ügyvédek "staus Quo ante basis"-nak neveznek. Ez azt jelenti: hagyjuk abba a háborút és legyen minden úgy, ahogy a háború előtt volt. Nos, Anglia 1916 nyarán mérlegelte ezt. Komolyan! Nem volt választásuk. Vagy elfogadja ezt a békeajánlatot, amelyet Németország nagylelkűen felajánlott, vagy folytatja a háborút és elveszíti azt.

Mindeközben, a németországi cionisták, akik a kelet-európai cionistákat képviselték, elmentek a brit háborús kormánytanácshoz és, - rövid leszek, mert ez egy hosszú történet, de minden dokumentum a birtokomban van, amely igazolja állításaimat, ha valaki kételkedne abban, hogy mindez, amit állítok lehetséges-e.

A cionisták Londonban elmentek a brit háborús kormánytanácshoz és azt mondták:
- Ide figyeljenek! Még meg tudják nyerni ezt a háborút! Nem kell feladniuk! Nem kell elfogadniuk a németek békeajánlatát! Megtudják nyerni ezt a háborút, ha az USA az Önök szövetségeseként belép a háborúba.

Az USA ebben az időben nem állt háborúban. Frissek voltunk, fiatalok, gazdagok és erősek. És ők azt mondták Angliának: "Garantálni fogjuk Önöknek, hogy az Egyesült Államokat az Önök szövetségeseként háborúba visszük, hogy harcoljon az Önök oldalán, ha Önök nekünk ígérik Palesztinát, miután megnyerik a háborút!"

Más szóval, ezt az ajánlatot tették: Bevonjuk a háborúba az USA-t az Önök szövetségeseként. Ennek az ára Palesztina, miután legyőzték Németországot, Ausztria-Magyarországot és Törökországot, megnyerve a háborút.
Nos, Angliának annyi joga van... Palesztínát... odaígérni bárkinek is, mint az USA-nak odaígérni Írországnak Japánt, bármilyen okból is. Az teljességgel abszurd, hogy az a Nagy-Britannia, akit semmilyen kapcsolat, érdekeltség, jog nem kötött Palesztinához, felajánlhatja azt, mintegy állami érmét, fizetség gyanánt a cionistáknak az USA háborúba rántásáért. Mégis, 1916 októberében ígéretet tettek erre. 1916 október... És röviddel ezután. nem tudom hányan emlékeznek rá az itt ülők közül - az USA, amely szinte teljesen németbarát volt, teljesen németbarát, mert a sajtó teljesen zsidóellenőrzés alatt volt, bankárok zsidók voltak, a tömegkommunikáció minden médiuma zsidóellenőrzés alatt állt és ők németbarátok voltak, mert sokan Németországból jöttek és szerették volna, ha Németország megveri a cárt. A zsidók nem szerették a cárt és nem akarták, hogy Oroszország nyerje meg ezt a háborút. Így ezek a német bankárok, - a német zsidók -, mint Kunh Loeb és más nagy bankok elutasítot ták, hogy akár egy dollárral is támogassák Franciaországot vagy Angliát. Félreálltak és azt mondták: "Egy centet sem, amíg Franciaország és Anglia Oroszország szövetségese!" De öntötték a pénzt Németországba, harcoltak Németországgal Oroszország ellen, próbálták a cári rendszert megdönteni. Nos, ugyanazok a zsidók, amikor lehetőséget láttak Palesztina megszerzésére, elmentek Angliába és megkötötték az említett szerződést. Ekkor minden megváltozott, mint amikor a forgalomirányító lámpa pirosról zöldre vált. Azok az újságok, amelyek németbarátként arról írtak az embereknek, hogy milyen nehézségei vannak Németországnak Nagy-Britannia legyőzésében kereskedelmi és más téren, hirtelen mindannyiuk úgy gondolta, hogy a németek nem jók, útonállók... Akik Hunok!...(..I..)

Akik vöröskeresztes nővérekre lőnek. Akik csecsemők kezeit vágják le. Ők voltak a rosszak.

Nos, röviddel ezután Wilson úr hadat üzent Németországnak. A londoni cionisták telexeket küldtek az Egyesült Államokba Brandeis bíróhoz: "Menj! Dolgozd meg Wilson elnököt! Megkapjuk Angliától, amit akarunk! Most menj, dolgozd meg Wilson elnököt, hogy az USA hadba lépjen!" És így történt. Így lépett be a háborúba az USA. Nem volt ehhez több jogunk, mint ma a Holdon lenni ahelyett, hogy ebben a szobában vagyunk.

Nos, a háború - az I. világháború -, amelyben az USA-nak semmilyen érdeke nem volt, ahhoz, hogy az ő háborúja legyen. Belementünk, belehajszoltak minket. Ha beletek közönséges beszívattak bennünket ebbe a háborúba azért, hogy a világ cionistái megkaphassák Palesztinát. Nos. Ez az, amit az Egyesült Államok népének soha nem mondtak el. Soha nem tudhatták meg, hogy miért léptünk be az I. világháborúba.

Nos, mi történt? Miután beléptünk a háborúba, a cionisták Nagy-Britanniába mentek és azt mondták mi teljesítettük a megállapodás ránk eső részét, szeretnénk egy írást arról, hogy Önök is betartják az ígéretüket és nekünk adják Palesztinát, miután megnyerték a háborút. Mert nem tudták, hogy a háború egy évig vagy még tíz évig fog-e tartani. Így, el kezdtek kidolgozni egy elismervényt. Az elismervény egyfajta levél volt, amely igen rejtélyes nyelven íródott, úgy hogy a világ sokáig nem tudta, miről is van abban szó. Ezt az írást hívták Balfour-deklarációnak. A Balfour-deklaráció csupán Nagy-Britannia ígérete volt, hogy megfizeti a cionistáknak azt, amit kialkudtak, cserébe azért, hogy ők beléptetik az Egyesült Államokat a háborúba. Noshát, ez a nagy Balfour-deklaráció, amiről oly sokat hallanak, ugyanolyan hamis, mint a 3 dolláros bankjegy. Nem tudom, hogyan tehetném még érthetőbbé.

Nos, ez volt az, ahol a bajok kezdődtek. Az USA belépett a háborúba. Az USA szétzúzta Németországot. Odamentünk, ez már történelem, tudják mi történt.

Nos, amikor a háború véget ért, a németek elmentek Párizsba, a Párizsi Békekonferenciára 1919-ben, 117 zsidó volt ott, mint a zsidóságot képviselő delegáció Bernard Baruch vezetésével. Én is ott voltam, kell, hogy tudjam.

Lássuk, mi történt? A zsidók, a Békekonferencián, amikor feldarabolták Németországot és felparcellázták Európát azok között a nemzetek között, akik valamilyen címen jogot formáltak Európa bizonyos részeire, a zsidók azt mondták: Mi van a nekünk ígért Palesztinával? És először a németek tudomására hozták a Balfour-deklarációt.

Így a németek ekkor jöttek rá: "Oh! Erre ment ki a játék! Ezért lépett az USA a háborúba." A németek ekkor fogták fel először, hogy vesztettek, szenvedtek az óriási mértékű jóvátétel fizetésétől, amit rájuk kényszerítettek, mert a cionisták Palesztinát akarták, és elvoltak szánva arra, hogy mindenáron megszerezzék. Ez egy másik nagyon érdekes problémát vet fel. Amikor a németek erre rájöttek, természetesen rossznéven vették. Egészen addig a zsidók egyetlen egy országban sem boldogultak jobban, mint Németországban. Ott volt, aki százszor fontosabb volt az iparban és a banküzleteben, mint itt Bernard Baruch. Ott volt Balin úr, aki két nagy gőzhajózási cég tulajdonosa volt. Ott voltak az északnémet Lloydok és a Hamburg-amerikai hajózási társaság. Köszönöm. Ott volt Bleicrödert, a Hohenzoller család bankárja. Ott voltak a hamburgi Wartburgok, a nagy kereskedelmi bankárok, a legnagyobbak a világon. A zsidók nagyon jól boldogultak Németországban. Ez nem kérdés. A németek úgy ér ezték: "Igen, eladtak bennünket!"

Ez árulás volt, amit leginkább ahhoz tudnék hasonlítani: Tegyük fel az Egyesült Államok háborúban áll a Szovjetúnióval és mi győztünk. Ezután azt mondjuk a Szovjetúniónak: "Nos, hagyjuk ezt abba, békeajánlatot teszünk. Felejtsük el az egészet!" És hirtelen Vörös Kína belép a háborúba, mint a Szovjetúnió szövetségese. Háborúba lépésük miatt elvesztenénk a háborút. elsöprő vereséget olyan jóvátételi feltételekkel, hogy hasonlót nem is tud az ember elképzelni. Képzeljék el, hogy ezután rájövünk, hogy az országunkban élő kínaiak voltak azok, akikről egész idő alatt azt hittük, hogy lojális állampolgárokként működnek velünk együtt kiderül, hogy ők árultak el minket a Szovjetúniónak és rajtuk keresztül lépett be Vörös Kína ellenünk a háborúba. Hogyan éreznénk ezek után a kínaiakkal szemben az Egyesült Államokban? Nem hiszem, hogy bárki is közülük mutatkozni mert volna az utcákon. Nem volna elég lámpaoszlop, hogy gondoskodjunk róluk. Képzeljék csak el, hogyan éreznénk?

Nos, így éreztek a németek is a zsidók iránt.

"Annyira jók voltunk hozzájuk". 1905-től, amikor az első kommunista forradalom megbukott Oroszországban, a zsidóknak menekülniük kellett Oroszországból, mind Németországba ment, Németország menekültként fogadta őket. Nagyon jól bántak velük és ők eladták a németeket, csőbe húzták őket nem egyébért, minthogy Palesztinát akarták az ő ugynevezett "zsidó nemzeti otthonukat". Most, Nahum Sokolov és a többi nagy vezető, nagy név akikról olvasni lehet ma a cionizmussal kapcsolatban 1919-ben, '20-ban, '21-ben, '22-ben, '23-ban megírták az újságjaikban, tele volt a sajtó az álláspontjukkal, hogy a németek zsidó iránti érzéseinek oka az, hogy a németek rájöttek arra, hogy ezt a nagy vereséget a zsidók közbeavatkozása okozta az USA háborúba léptetésével. Ezt maguk a zsidók is elismerték. Nem arról volt tehát szó, hogy a németek 1919-ben rájöttek arra, hogy egy pohár zsidó vér ízletesebb, mint a Coca-Cola vagy a müncheni sör. Nem volt vallásos színezete. Nem volt csupán valláson alap uló ellenérzés velük szemben. Az egész politika volt. Gazdasági. Minden, csak nem vallási. Senki sem törődött azzal Németországban, hogy egy zsidó hazament, lehúzza a rolót és a "Shame Yisroel"-t vagy a "Miatyánkot" mondja-e. Senki sem törődött ezzel jobban Németországban, mint az USA-ban. A Németországban később kifejlődött érzésnek egy dologhoz volt köze: A németek a zsidókat tartották felelősnek elsőprő vereségükért. Az első világháború olyan okokból lett Németországellenes, amiért a németek nem felelősek. Semmiben sem voltak bűnösök. Csak abban, hogy sikeresek voltak. Felépítettek egy nagy flottát, felépítették a világkereskedelmet. Emlékezzenek csak, Németország Napóleon korában, a Francia Forradalom idején, Németország 300 - háromszáz! - kis városállamból, hercegségből, grófságból és hasonlókból állt. 300 kis független politikai egység.

És ezidő alatt, Napóleon és Bismack ideje alatt... egy álammá egyesültek. 50 év eltelte után pedig a világ egyik legerősebb hatalmává vált. Hajóflottájuk a brittekével versenyzett. A világ minden táján kereskedtek, olcsóbban szállítottak versenytársaiknál és jobb termékeket állítottak elő. És mi történt? Mi lett ennek a következménye? Anglia, Franciaország és Oroszország szövetkeztek, hogy "Le kell nyomnunk Németországot!" A világ egy történésze sem tudja az okát annak, ami ezt a három országot arra vezette, hogy Németországot lesöpörjék a politikai térképről.

Nos, mi történt ezek után? Amikor Németország felismerte, hogy a zsidók voltak a felelősek a vereségéért...ezt rossz néven vették. De egyetlen zsidónak még a haja szála sem görbült. Egyetlen egy hajszál sem...
Tansill professzor a Georgetown Egyetem tanára, aki kutathatta a külügyminisztérium valamennyi titkos dokumentumát, írta egyik könyvében, amelyben idézett egy State Department iratból, amelyet Hugo Scoenfelt, egy zsidó írt, akit Cordell Hull küldött Európába, 1933-ban, hogy megvizsgálta az úgynevezett politikai bebörtönzöttek táborait, ő az, aki leírta, hogy nagyon jó állapotban találta őket. Kiváló állapotban voltak és mindenkivel jól bántak. És tele voltak kommunistákkal.

Nos, sokan köztük zsidók voltak, minthogy Európában ebben az időben a kommunisták 98 %-a zsidó volt. Volt még néhány pap és lelkész ott, valamint szakszervezeti vezető, szabadkőműves, valamint mások, akiknek nemzetközi kapcsolataik voltak.

A zsidók titokban akarták tartani ezt a tényt. Nem akarták, hogy a világ megértse, hogy elárulták Németországot és hogy a németek emiatt nehezteltek.

A németek megfelelő intézkedéseket hoztak a zsidókkal szemben. Mondhatnám, diszkriminálták őket, ahol csak tudták? Kerülték őket. Ugyan úgy, ahogyan mi tennénk a kínaiakkal, a négerekkel vagy a katolikusokkal ebben az országban, ha elárulnának minket és emiatt vereséget szenvednénk.

Nos... egy idő múlva...a világ zsidói nem tudták mit tegyenek, ezért összehívtak egy találkozót Amszterdamba. A világ minden tájáról érkeztek zsidók erre a találkozóra 1933. júliusában és azt üzenték Németországnak, hogy "Menesszétek Hitlert és helyezzetek vissza minden zsidót a korábbi pozíciójába akár kommunista volt, akár nem. Nem bánhattok így velünk! És mi, a világ zsidói ultimátumot intézünk hozzátok!"

Elképzelhetik mit mondtak nekik erre a németek! Nos, mit tettek ők (zsidók)?

1917-ben pár napig a kommunisták voltak hatalmon Németországban.

Rosa Luxemburg és Karl Liebknecht és egy csoport más zsidó vette át a kormányzást három napra. A császár a háború befejezésekor Hollandiába menekült, mert attól tartott, hogy a kommunisták kerülnek hatalomra Németországban ugyanúgy, mint Oroszországban, és hogy ugyan arra sorsra jut, mint amilyenre a cár jutott. Így tehát biztonsági okokból Hollandiába menekült.

Miután... Miután megszünt a kommunista veszély Németországban, ez békésen történt, a zsidók még mindig azon fáradoztak, hogy visszszerezzék előző státuszukat. A németek harcoltak ellenük, ahogy csak tudtak, de anélkül, hogy bárkinek is a haja szála görbült volna.

Hasonlóan harcoltak, mint nálunk a prohibicionisták a szesziparban érdekeltekkel szemben. Senkire nem fogtak pisztolyt. Nos, ily módon harcoltak a zsidók ellen is Németországban.

Ne feledjük, hogy ebben az időben a 80-90 milliós német lakosság mellett csak 460.000 zsidó élt. A német lakosságnak kevesebb, mint 0,5 %-a volt zsidó. Mégis ők tartották ellenőrzésük alatt a sajtót, a gazdaság nagy részét, mert az elértéktelenedett pénzzel - tudják a márka inflálásával - gyakorlatilag mindent felvásároltak.
1933-ban, amikor Németország visszautasította, hogy megadja magát a Zsidók Világkonferenciájának, Amszterdamban felosztották és Samuel Untermyer úr, aki az amerikai küldöttség vezetője és az egész konferencia elnöke volt, visszajött az Egyesült Államokba, a hajóról a Columbia Broadcasting System stúdióiba ment és egy országos rádióbeszédet tartott a következő üzenettel:

"A világ zsidósága Szent Háborút üzen Németországnak!" Szent harcba lépünk a németek ellen. Addig éheztetjük őket, amíg meg nem adják magukat. Világméretű bojkottot kezdeményezünk ellenük, ami tönkre fogja tenni őket, mivel exportfüggőségben vannak.

Tény, hogy Németország élelmiszer-szükségletének kétharmadát külföldről kell behoznia, és csak akkor tud importálni, ha van exportjövedelme munkából. Ha Németország nem tud exportálni, akkor lakossága kétharmadának éheznie kell. Nem lesz több élelmiszer, mint amennyi az egyharmad táplálásához szükséges.
Ebben a nyilatkozatban, ami a kezemben van, és amit a NEWW YORK TIMES 1933. augusztus 7-én tett közzé Samuel Untermyer úr arcátlanul azt állította, hogy: " Ez a bojkott a mi eszközünk az önvédelemre, Roosevelt elnök javasolta használatát a Nemzeti Felújítási Hatóságnál, amelynek keretében mindenkit bojkottálni kellett, ha a New Deal által lefektetett szabályokat nem követte, amelyet a Legfelsőbb Bíróság alkotmányellenesnek minősített. Ennek ellenére a világ zsidósága meghirdette a bojkottot Németország ellen. Ami annyira hatékony volt, hogy az egész világon egyetlen üzletben sem lehetett találni Made in Germany feliratú árut.

A Woolworth cég egyik vezetőjétől tudom, hogy több milliárd értékű porcelánt és edényt dobtak a folyóba, mert üzleteiket bojkottálták. Ha bárki is talált egyetlen egy edényt Made in Germany márkajelzéssel, őrséget álltak "Hitler", "Gyilkos" és hasonló feliratú táblákkal. Valahogy úgy, ahogy Délen az ülősztrájkolók foglalják a helyet. Egy R.H. Macy nevű cégnél, melynek tulajdonosa a Strauss család, történetesen zsidók, történt egyszer, hogy egy asszony talált egy harisnyát, amely Chemnitzből származott "Made in Germany" jelzéssel. Nos, ezek történetesen pamutharisnyák voltak és legalább 20 éve ott voltak már. Régóta nézegetem a női lábakat és legalább húsz éve nem látok rajtuk pamutharisnyákat. Láttam, ahogy Macy-t bojkottálták. Emberek százai járkáltak "Gyilkosok", "Hitleristák" feliratokkal az üzlet előtt.

Egészen addig egyetlen zsidónak sem görbült meg egy haja szála sem Németországban. Egy sem szenvedett, nem haltak éhen, nem voltak gyilkosságok, semmi sem volt. Természetesen a németek azt kérdezték: "Kik ezek az emberek, akik bojkottálnak minket, akik munkanélküliséget okoznak, akik miatt gyárak állnak le?"

"Kik azok, akik ezt teszik velünk?"

Természetesen nehezteltek emiatt. Természetes, hogy horogkereszteket festettek zsidó üzletekre. Miért menjen be egy német és adja pénzét annak a kereskedőnek, aki részt vesz a bojkottjukban, amelynek célja kiéheztetni Németországot azért, hogy alávesse magát a világ zsidóságának, akik diktálni akarják, hogy ki legyen a miniszterelnök vagy a kancellár. Nos, ez nevetséges. A bojkott folytatódott egy ideig, amikor 1938-ban egy fiatal lengyel zsidó besétált a Párizsi német követségre és ott lelőtte az egyik német hivatalnokot, ami után a németek valóban kezdtek durvábbak lenni a Németországban élő zsidókkal szemben. Innentől fogva kirakatbetörések, utcai zavargások is tapasztalhatóak voltak.

Nos,... akárki is mondja - nem szeretem az "antiszemita" szót -, mert értelmetlen, de önöknek jelenthet valamit, ezért kell használnom. Az egyetlen ok, amiért Németországban bármilyen zsidóellenes érzés volt, hogy felelősek voltak először: az I. világháborúért, másodszor: a világméretű bojkottért és harmadszor, - mint mondottam ők voltak a felelősek az I. világháborúért, a bojkottért - a II. világháborúért is, mert amikor mindez kicsúszott az ellenőrzés alól, elkerülhetetlenné vált, hogy a zsidók és Németország egymásnak feszítsék szavaikat egy háborúban, kiderítve, hogy melyikük éli túl.

Amíg Németországban éltem, felismertem, hogy a németek úgy látták, hogy Európa vagy keresztény lesz vagy kommunista, mert nem létezik köztes állapot. Vagy kereszténység vagy kommunizmus. A németek elhatározták, hogy megpróbálják kereszténynek megtartani, ha lehetséges. Elkezdtek újrafegyverkezni.

Az Egyesült Államok 1933. novemberében elismerte Szovjetúniót.

A Szovjetúnió egyre erősebbé vált és Németország megértette, hogy "Hamarosan ránk kerül a sor, hacsak nem vagyunk elég erősek". Ez hasonló ahhoz, amit ma, mi is mondunk: "Hamarosaqan ránk kerül a sor, hacsak nem vagyunk elég erősek". Kormányunk évi 83-84 milliárd dollárt költ honvédelemre, mondják. Védelem, ki ellen? Védekezés az ellen a 40.000 moszkvai kis zsidó ellen, akik átvették Oroszországot és aztán az ő fondorlatos módjukon ellenőrzésük alá vették a világ számos más országát. Nos,... ami ezt az országot illeti egy harmadik világháború szélére sodródott, amelyből nem kerülhetünk ki győztesen, s ez meghaladja a képzeletemet.

A zsidók...
Zsidóknak nevezem őket, mert úgy ismertek, hogy "zsidók". Magam nem hívom őket zsidóknak. Úgy hivatkozom rájuk, mint "úgynevezett zsidók", mert én tudom, hogy kik ők.

A kelet-európai zsidók, akik 92 %-át teszik ki a magukat zsidóknak vallók közül, eredetileg kazárok voltak. Egy háborúskodó törzs volt, akik mélyen Ázsia szívében éltek. Annyira háborúskodó természetük volt, hogy még Ázsiából is kiüldözték őket Kelet-Európába. L - leegyszerűsítve, hogy ne bonyolódjon bele túlságosan Kelet-Európa történelmébe - létrehoztak egy nagy Kazár birodalmat. 800.000 négyzetmérföld. Oroszország még nem létezett sem számos más ország. A Kazár Királyság volt a legnagyobb egész Európában, olyan nagy és hatalmas, hogy amikor más európai uralkodók háborút viseltek, a kazárok kikölcsönöztek nekik 40.000 katonát, ilyen nagyok és hatalmasok voltak.

Fallosz-imádók voltak. Ez obszcén és nem akarok most belemenni a részletekbe, de ez volt az ö vallásuk, mint ahogy ez volt sok más pogány és barbár vallása az egész világon.

A kazár uralkodó annyira kiábrándult királyságának elfajzása miatt, hogy elhatározta, felveszi az egyik úgymond monoteista hitet, vagy a kereszténységet, vagy az iszlámot, vagy pedig ami ma úgy ismert, mint júdaizmus. Ami valójában talmudizmus. Megtáncoltatva az asztalt, elkántálták az "Ecc-pecc kimehetsz"-t és kiválasztották az úgynevezett júdaizmust maguknak. Így ez lett ez az államvallás. Elküldték képviselőiket Pumbedita és Sura talmudista iskoláiba és rabbik ezreit hívták meg, zsinagógákat és iskolákat nyitottak, és az emberek így váltak azzá, amit "zsidóknak" hívunk. Nem volt egy sem közülük, akinek valaha is lett volna olyan őse, aki betette a lábát a Szentföldre. Nem csak az Ótestamentum történetében, de egészen vissza az idők kezdetéig egyetlen egy sem közülük! Egyikük sem!

Mégis, ők a keresztényekhez jöttek és arra kértek minket, hogy támogassuk az ő fegyveres felkelésüket Palesztinában, ezt mondva: "Önök segíteni akarják Isten választott népét, hogy visszatérhessen az Ígéret Földjére, ősi otthonába, nemde?" Ez az Önök keresztény kötelessége! Egyik fiunkat odaajándékoztuk Önöknek, mint az Önök Urát és megmentőjét. Most vasárnaponként templomba járnak és térdepelve imádnak egy zsidót, és mi vagyunk a zsidók! De ők pogány kazárok, akik ugyanolyan módon tértek meg, mint ahogyan az írek is áttértek a kereszténységre. Éppen olyan nevetséges a "Szentföld lakóinak" nevezni őket, mintha az 54 millió kínai mohemedánt "araboknak" hívnánk.

54 millió! Mohamed csak időszámításunk után 620-ban halt meg és azóta 54 millió kínai választotta az iszlámot saját vallásának. Gondolják csak meg, hogy Kínában, 2000 mérföldre Arábiától, Mekkától, Mohamed születési helyétől, képzeljék csak el, hogy 54 millió kínai úgy döntene, hogy most már "arabnak" nevezi magát.
Gondoljanak bele!

Miért ne mondhatnánk, hogy ezek holdkórosok? Bárki azt hiszi, hogy 54 millió kínaiból arab lett, az megőrült! Mindössze annyit tettek, hogy áttértek egy vallásos hitre, amely az arábiai Mekkában született. Arábiában...
Ugyanez a helyzet az írekkel. Amikor az írek keresztényekké váltak, senki sem szorította őket az óceánba és senki sem importált a Szentföldre újabb lakókat. Ugyanazok az emberek voltak, csak a kereszténységet fogadták el vallási hitként.

Nos, ezeket a pogány ázsiai türk-finneket, akik a mongoloid fajhoz tartoztak, Kelet-Európába szorították ki Ázsiából. Mivel királyuk fölvette a talmudi vallást, nem volt más választásuk. Ugyanúgy, mint Spanyolországban: Ha a király katolikus volt, mindenki katolikus volt. Ha nem, el kellett hagynia Spanyolországot. Így mindenki úgy élt a földön, mint a fák és a bokrok; a földjéhez tartozott a feudális rendszerben.

Így a kazárok lettek azok, akiket ma zsidóknak nevezünk.

Képzeljék el, milyen ostoba dolog volt a világ keresztény országainak azt mondani: Erőnket és befolyásunkat arra használjuk, hogy visszavezessük Isten kiválasztott népét ősi hazájába, az Ígéret Földjére.

Létezhet-e ennél nagyobb hazugság? Létezhet-e ennél nagyobb hazugság?!

Mivel ők irányítják az újságokat, a hetilapokat, a rádiót, a TV-t, a könyvkiadást, és mivel minisztereik ott vannak a szószékeken és a politikusaik is ugyanazt mondják, ezért természetes, hogy a feketét fehérnek hinnék, ha elégszer hallják. Nem neveznék a feketét feketének többé, elkezdenék fehérnek hívni. És senki sem tehetne ezért önöknek szemrehányást. Nos, ez a történelem egyik legnagyobb hazugsága.

Ez az alapvető oka annak a nyomorúságnak, ami a világot sújtja.

Tudják Önök, hogy mit tesznek a zsidók az Engesztelés Napján, amit Önök olyan szentnek gondolnak? Azokon a napokon...egy voltam közülük...Nem hallomásból tudom. Nem azért vagyok itt, hogy uszítsak, hanem azért, hogy tényekről számoljak be.

Engesztelés Napján, amikor elmész a zsinagógába, elmondod a leges legelső imát - ezt az egyet állva kell elmondani és háromszor elismételve - Egy rövid imát: a Kol Nidre-t. Ebben egyezséget kötsz a Mindenható Istennel, hogy bármely eskü, fogadalom, vagy kötelezettség, amelyet a következő 12 hónapban teszel, érvénytelen. Bármilyen esküt, fogadalmat teszel, vagy kötelezettséget vállalsz a következő 12 hónapban semmis, érvénytelen! Az eskü ne legyen eskü. A fogadalom ne legyen fogadalom. Az ígéret ne legyen ígéret. Ne legyen semmilyen érvénye. Ne legyen semmilyen következménye. És így tovább. Továbbá a Talmud azt tanítja, hogy bármikor teszel esküt, fogadalmat vagy ígéretet, emlékezz a Kol Nidre imára, amit elmondtál az Engesztelés Napján és mentesít a kötelezettsége alól.

Mennyire számíthatnak Önök az ő hűségükre?

Annyira számíthatnak a lojalitásukra, amennyire a németek számíthattak 1916-ban

Hasonló sorsunk lesz, mint amilyet Németország elszenvedett és hasonló okból.


Benjamin H. Freedman beszéde I. rész, 1961, Washington

Link



Benjamin H. Freedman beszéde II. rész, 1961, Washington

Link



Benjamin Freedman Kongresszusi beszéde 1961-ben /Együtt a 2 rész/

Link





 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Levél Apámnak
  2010-06-19 22:14:03, szombat
 
 




LEVÉL APÁMNAK


Apám, megriadtam az elmúlt hetekben,
Döbbenetes hírek járnak a fejemben.
Pedig nem is oly rég azt mondtad a népnek,
Hogy nagy már a jólét, s könnyű lesz az élet.
S most mégis félelem bujkál a szemedben.
Apám, édesapám, mért csaptál be engem?

Azt mondtad, hogy béke van nálunk s nyugalom,
De a nép mást kiált. Azt, hogy forradalom!
Azt mondják, hazudtál az emberek szemébe,
És hogy nincs kibúvó, felelned kell érte!
Hogy lemondanának már régen a helyedben!
Apám, édesapám, mért csaptál be engem?

Azt is te mondtad, hogy a férfiemberek
Az öregecskedő feleségeiket
Lecserélhetik majd egy fiatalabbra,
Így válik életük öregen is jobbra.
De hát akkor én az anyámat elvesztem?
Apám, édesapám, mért csaptál be engem?

Mondják, hogy kurvának nevezted hazánkat,
Benne minden embert, közte az anyánkat.
Mondtad, kinek csúnya szót formál a nyelve,
Annak ugyanolyan csúnya lesz a lelke!
Úgy érzem, valami megszakadt most bennem.
Apám, édesapám, mért csaptál be engem?

Kinn a téren ezrek s ezrek kiabálnak,
Azt kiáltják: - Menni, menni kell Gyurcsánynak!
Le kell mondania, mert hazudott nékünk,
Gonoszságaitól egyre forr a vérünk!
Nem tűrjük tovább, és nem maradunk csendben!
Apám, édesapám, mért csaptál be engem?

Azt mondtad mindig, hogy hazudni nem szabad,
Mert a hazugságból majd gonoszság fakad.
S lám, mégis hazudtál, reggel, este, éjjel,
Gonoszságot küldtél az országban széjjel!
Pedig tudhattad jól, hogy nincs ez így rendben,
Apám, édesapám, mért csaptál be engem?

Hogyha minden szülő becsapja gyermekét,
És hazugságokkal szennyezi be nevét,
Mi lesz akkor végül ebből a világból?
Félek, hogy kivet majd bennünket magából!
Egyedül, magamban, vajon mit kell tennem?
Apám, édesapám, mért csaptál be engem?

Nem akarok örök hazugságban élni,
A becsapottaktól nem akarok félni!
Emelt fővel fogok (az) emberek közt járni,
Becsületesen kell helyem megtalálni!
Nincs más választásom, el kell tőled mennem!
Apám! Soha többé nem csapsz már be engem!







UTÓHANG

Néhány év múlva

Apám, a régi tűz nem lobog szemedben,
S börtönöd rácsa oly hideg a kezemben.
Megbűnhődtél apám, ezt bizony elkúrtad,
Fekete mocsokká vált az egész múltad.
Neved már szégyenfolt a történelmünkben,
Apám! Nincs már helyed többé nemzetünkben!







TAMÁS ISTVÁN - Nekem van anyám

Nekem van anyám, - de te megtagadtad!
Magad mondtad; - nélkülözni hagytad.
Az Én anyám szépkorú és fáradt,
mindig arra nevelt, szeressem hazámat!
Gondozzam a fákat, építsek szép házat,
de sosem hódoljak be a magadfajtának!
Már nem nevel anyám, de jó tanácsot ad,
nehogy higgyek neked, s a talpnyalóidnak!

Az én anyám, szépkorú és fáradt,
ezer helye lenne még, kevés nyugdíjának.
Most arra kér, hogy sosem hajtsak fejet,
Senki mást, de téged mindig gyűlöljelek!
Engem szeret anyám, - a tiéd, érted aggódik!
Éjszakái álmatlanok, újra és újra veled vajúdik.
Imádkozik érted, hogy ne fogjon az átok,
amelyet a magyar, mindennap szór rátok!







B.Kiss-Tóth László: - K É S Ő I E S Z M É L É S
/Egy őskommunista öregkori vallomása/

Rögös úton, hazafelé,
Bandukolok kis házam felé.
Vaksi lettem... elfáradtam...
Csúztól gyötörten kiszáradtam...

Negyvenhéttől robotoltam,
Mindig mások szekerét toltam,
Mindig mások parancsoltak,
/S most mégis nálam rovancsoltak.../

Mindig mások vittek lépre,
De engem tettek terítékre,
S ha jól rágtam a gumicsontot,
Nekem is dobtak egy kis koncot...

Pártunk hű harcosa voltam/!/,
Marxot, s Lenint estig magoltam,
*Róth elvtárs volt nagymesterem,
Túltett minden gaz 'Házmesteren:

Besúgatta barátomat,
Szomszédomat és rokonomat.
A társaim féltek tőlem,
Mert nem hallottak jót felőlem...

Minden eszközt megragadtam/!/,
Az Úristent is megtagadtam/!/,
S nem volt senki olyan bátor,
Mint Én, a bolsi agitátor/!/...

Szebb jövőt várt az életem,
De eluralta a félelem,
'Hogy az Égi Törvényszéken
Számon kérik majd minden vétkem,

S okát kérdik: _Mit, s mért' tettem ?
- Ellenetekre mért' vétettem ?
Már rátok nézni sem merek...
/S úgy sírok most, mint egy kisgyerek.../

Jaj ! Bocsássatok meg emberek!







Mariann de Pluer: - Ébredj Magyar

ÉBREDJ MAGYAR MÉLY ÁLMODBÓL
KÉT EZER ÉVES FÁJDALMADBÓL
MELY ELVETETTE DICSŐ MULTODAT
MELY ELVETTE NAGY TUDÁSODAT.

MUTASD MEG HOGY MÉG VAGY
CSINÁLD A RÉGI DOLGODAT
TANÍTSD, VEZESD AZ EMBERISÉGET
BUZDÍTSD ÉS ADJ SEGÍTSÉGET
A VESZENDŐ BETEG NÉPEKNEK
ADJ ERŐT AZ ELVESZETT LELKEKNEK
MUTASD MEG AZ ÉGI TUDOMÁNYT
A NAGY ŐSI, MAGYAR VALLOMÁNYT
A SOHASEM LÉTEZŐ POGÁNYT
AZ ELVESZETT LELKI BUZOGÁNYT
MUTASD MEG A RÉGI HITEDET
A VALÓDI MAGYAR ISTENEDET
TE SÁMÁN, TÁLTOS MAGYAR PAP
KÉRD VISSZA A MÚLTADAT
ELMÚLT A RÉGI FÁJDALOM
EGY ÚJ VILÁG MÁR NEM TILALOM
ÚJBÓL ELJÖTT A MÉDEK IDEJE
VISSZATÉRT AZ ŐSI APÁK EREJE
RÉGI PAPOK ÉKES NAP NYELVE
A MAGYAR ÉGI ISTENÜNK NEVE
MEGSZENVEDTED MÁR A MÚLTODAT
A RÉGI NAGY BÁNTALMAKAT
ÉBREDJ MAGYAR MÉLY ÁLMODBÓL
KÉTEZER ÉVES FÁJDALMADBÓL.

(A szerző Mexikóban élő magyarságkutató)

Link











 
 
0 komment , kategória:  Hazafias versek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 449 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 706
  • e Hét: 14801
  • e Hónap: 54622
  • e Év: 232497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.