|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-08-20 19:12:56, szerda
|
|
|
BAZSALIKOMOS PARADICSOMLEKVÁR
DZSEM PARADICSOMBÓL??? HALLOTTÁL MÁR ILYET?
Itt a paradicsom befőzés ideje, paradicsomlevet minden évben szoktam készíteni legalább 25 litert, mert az nálunk a télen tutira elfogy.
Mivel az idén kizárólag természetes pektinnel készítettem lekvárt, így a paradicsom dzsembe sem kerülhetett más! A dzsem bazsalikomos ízesítést kapott, így nagyon finom tésztával, húsok mellé is adható, de a tojás rántottát is rendkívül feldobja - főleg majd a téli hónapokban!
Ha még nem készítettél ilyesmit és csak ki szeretnéd próbálni a paradicsom lekvárt, akkor kis adaggal kezdd!
HOZZÁVALÓK:
1 kg húsos - lucullus - paradicsom
fél tk só
5-10 dkg cukor vagy ennek megfelelő bevált édesítő ízlés szerint
fél citrom leve
6 gr pektin
friss bazsalikom ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:
A paradicsomokat mosd meg, majd dobd őket pár percre forrásban lévő vízbe. Erre azért van szükség, hogy a paradicsom héját könnyedén le tudd húzni. Vigyázz forró lesz!
Ezután a paradicsomot vágd össze, tedd egy edénybe és kevés cukorral és sóval kezdd el főzni. Amikor a paradicsom szétfőtt, akkor vedd elő a botmixert és mixelj rajta egyet!
Keverd össze a pektint az 5-10 dkg nyírfacukorral és óvatosan keverd a paradicsomhoz. Végül ízesítsd metéltre vágott friss bazsalikommal. Fűszerezheted ízlésed szerint egyéb fűszerekkel, borssal, chilivel, oregánóval, kakukkfűvel stb.
Savanyítsd egy fél citrom levével, majd töltsd a tisztára mosott üvegekbe! Zárd le és 5 percre állítsd fejre az üveget, majd mehet a száraz dunsztba, kihűlés után a kamrapolcra, aztán meg a tányérodra!
1 kg paradicsomból mindössze 1 üveg paradicsom dzsemed lesz.
K I H A G Y H A T A T L A N! MINDENKÉPP MÉG AZ IDÉN PRÓBÁLD KI!
FORRÁS: BIOWELLNATURA.HU,
AHOL A 100%-BAN TERMÉSZETES ALAPANYAGOK BESZEREZHETŐEK!
|
|
|
0 komment
, kategória: lekvárok-befőzése,szörpök |
|
|
|
|
|
2014-08-20 19:06:23, szerda
|
|
|
MI MINDENRE JÓ A HIDROGÉN-PEROXID?
Ez a halványkék színű folyadék, híg oldatban színtelen, gyenge sav, voltaképpen egy erős oxidálószer. A legtöbbünknek a hidrogén-peroxidról a hajszőkítés, illetve a fog fehérítés jut eszünkbe, de még számtalan más területen is segítségünkre lehet.
De nézzük mi mindenre használható ez a szer:
Fertőtlenítsük az aprító pultot
Csak annyi dolgunk van, hogy ráfújunk az oldatból a pultra, pár percig hagyjuk állni, majd töröljük ezután fényesre.
A csillogó vécécsésze
Öntsük bele egy adagnyi hidrogén-peroxidot a vécébe. Hagyjuk félórát állni, majd sikáljuk ki egy kicsit.
Tartsuk tisztán vele a hűtőt is. A hidrogén-peroxid nem mérgező, ezért bátran kitörölhetjük a hűtőnket.
Penész ellen
Vessük be a makacs penészfoltok ellen. Nem bánjuk meg.
Tisztítsuk meg a falapítót
Egy használt, alaposan összevagdosott falapító remek búvóhely a baktériumok számára. Használjuk az olcsó hidrogén-peroxid és az ecet erejét a hatékony fertőtlenítésre.
Segít a gombatenyésztésben
Hihetetlen, de valóban elősegíti az úgynevezett osztriga gomba növekedését, amelynek zsákját a hűtőben kell tárolni.
Zöldségek tisztítása
Tegyünk 3 százaléknyi hidrogén-peroxidot egy vízzel teli szórófejes flakonba, majd fújjuk be a zöldségeket és hagyjuk 5 percig, hogy elpusztítsa a baktériumokat. Ezután öblítsük le a zöldségeket.
Mosogatószivacs tisztítása
A mosogatószivacson millió baktérium telepszik meg egy idő után. Egy üvegben vegyítsünk össze hidrogén-peroxidot és meleg vizet fele-fele arányban, majd öntsük rá a szivacsunkra és hagyjuk állni 15 percet. Ezután alaposan öblítsük le a szivacsot.
Fogfájás ellen
Fele víz és fele 3%-os hidrogén-peroxid arányban készítsünk szájöblítő vizet, amely megöli a baktériumokat és a fogakat is fehéríti, és ráadásul a fogfájás ellen is hatékony lehet.
Fülfájás ellen
Hidrogén-peroxiddal egykettőre megszüntetheti a fülfájást. 3 százalékos, kereskedelmi minőségű oldattal, három-négy óránként csepegtessen három, négy vagy öt cseppet a hallójáratba. A fájdalom és a gyulladás enyhülni fog. Ügyeljen arra, hogy a ruhájára ne kerüljön, mert fakítja a szövetek színét.
Rossz lehelet ellen
Ha hidrogén-peroxidban tartja a fogkeféjét, elpusztíthatja a kellemetlen szájszagot okozó baktériumokat. Sörtével lefelé tegye egy hidrogén-peroxiddal megtöltött műanyag edénybe, és minden használat előtt alaposan öblítse le.
3%-os Hidrogén-peroxid - az eltitkolt gyógyszer?
Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, majd a 20. század elején újra elkezdték e szer használatát, mégpedig elég jó eredménnyel, mindezek ellenére a hidrogén-peroxid mind a mai napig nem épült be gyógyszerként a köztudatba egyszerűsége és olcsósága miatt, sőt legtöbb esetben alaptalan támadások érik a közmédia által felkarolt ismeretlen orvosoktól.
Kitisztítja a szervezetet, erős antioxidáns, megszünteti az oxigénhiányos állapotokat, így megakadályozza a rákos sejtek szaporodását. Minden betegség esetén nagyon ajánlott!
Belsőleg: Kúraszerűen 1,2,3.....20 cseppet 1dl vízzel meginni naponta 3x, majd visszafelé 20,19,18......1cseppet. A nagyobb hatás érdekében előtte 1 csipet só, utána vitamin bevitel (pl 1 alma) ajánlott!
Külsőleg: Borogatva, bedörzsölve, kenegetve a bármilyen problémás bőrre (Melanóma, pikkelysömör, lábgomba, tyúkszem, sebek, fogíny, miteszerek, ráncok, stb) Gyógyszertárban kapható.
Teljeskörű leírás: Kovács József Hidrogén-peroxid-az eltitkolt gyógyszer! c. könyvében.
FORRÁS: FILANTROPIKUM.COM, TUDNODKELL.INFO
|
|
|
0 komment
, kategória: konyhai tudnivalók |
|
|
|
|
|
2014-08-20 14:46:50, szerda
|
|
|
A tészta hozzávalói
60 deka liszt
kél teáskanál só
3ek cukor
3,5deci tej
1 egész tojás
3 deka élesztő
fél deci olaj
A töltelék hozzávalói
50 dkg túró
2 evőkanál búzadara
1tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
20 deka kimagozott meggy
3-4 kanál cukor
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejjel felfuttatom
A tojást a cukorral kikeverem
A dagasztógépbe tettem a lisztet sót és amikor az élesztő felfutott a lisztre öntöttem a többi hozzávalóval és bedagasztottam Rugalmas tészta lett belőle
Letakarom és duplájára kelesztem
Amikor megkelt lisztezett deszkára kiöntöttem és 16 egyforma méretre vágtam, amiből kis gombócokat készítettem és letakarva kb 10-15 percig kelesztettem
Közben elkészítem a tölteléket
A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverem tetszés szerint ízesítem és
Kelesztés után egyenként a kis gombócokbólkb 2mm-es vastagságura és 15-18 centis köröket nyújtottam amiket a szélétől a közepe felé négy helyen bevágom de csak annyira hogy a tölteléket a közepébe tudjam tenni
A tölteléket a túrót és a meggyet a közepére helyezem és és a bevágott tésztát köré hajtomAz elsőt aztán a nele szembe lévőt a harmadikat és végül a negyediket Tojás sárgájával lekenem és 170 fokon szép pirosra sütöm |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2014-08-20 14:45:14, szerda
|
|
|
Hozzávalók
6 szelet csont nélküli karaj
1,5 deci olaj
5 dl húsleves alap
1 közepes vöröshagyma
15 deka vargánya gomba
15 deka morzsolt főtt kukorica
4-5 kanál lecsó
2-3 db ecetes uborka
só
bors
1 evőkanál liszt
A karajt kiklopfolom sózom és a forró olajban átsütöm. majd ha kisültek kiszedem az olajból egy másik edénybe ráöntök 3 deci húsleves alaplét és ezzel puhára párolom a húst
A húsban sült olajba a hagymát apró kockákra szelem és üvegesre párolom.Hozzáadom a vékony szeletekre vágott vargánya gombát és együtt saját levében puhára párolom
Ezután hozzáadom a kukoricát a darabokra vágott savanyú ecetes uborkát sózom borsozom és a végén beleteszem az előre elkészített lecsót.
Egy -két percig együtt főzöm és hozzáadom a kanál lisztet amit kicsit
pirítok hozzáadom a maradék húsleves alaplét Állandó keverés közben besürítem
Rízzsel és sült burgonyával tálaltam |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2014-08-20 12:03:50, szerda
|
|
|
Búzát vittem a malomba,
hej, de régen volt,
amikor még a Küküllőn
malom duruzsolt.
Megőröltem a búzámat,
lisztje, mint a hó,
Örült neki a ház népe,
kivált nagyanyó.
Sütött is az új búzából
olyan kenyeret,
illatára odagyűltek
mind a gyerekek.
Azóta is azt kívánom:
legyen a világ
olyan, mint a búza közt
a kék búzavirág.
Mindenkinek jusson bőven
illatos-fehér,
ropogósra sütött, foszlós
nagyanyó-kenyér.
Kányádi Sándor |
|
|
0 komment
, kategória: Versek |
|
|
|
|
|
2014-08-20 11:11:44, szerda
|
|
|
Hozzávalók
12 darab palacsinta
50 dekacsirkemell filé lehet másmilyen húsból is
2 közepes vöröshagyma
2 kiskanál piros paprika
só
bors
1 deci olaj
1 darab paprika
1 darab paradicsom
víz
1 gerezd fokhagyma
Habaráshoz
2 deci tejföl
3-4 deka liszt
A húst megmosom és ledarálom.
A vöröshagymát apróra vágom és az olajon megpirítom hozzáadom a darált húst a pirospaprikát fűszerezem vízzel felöntöm, és beleszelem az apró kockákra vágott paprikát paradicsomot. lefedve kb 30-40 percig pároljuk
Ha a hús már megpuhult akkor egy szűrőkanálon átszűröm és a levet félreteszem
A palacsinták hosszanti közepébe teszek 1-2 kanál darált húst egy kevés szósszal meglocsolom és és összehajtogatom.
A habaráshoz a tejfölt a liszttel simára keverem és a levet behabarom vele.
A palacsintákat tálaláskor a szósszal meglocsolom és petrezselyemmel diszítettem |
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
2014-08-20 11:10:09, szerda
|
|
|
Hozzávalók
1 közepes cukkini
liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
10 deka darált vagy darabolt mandula
só
olaj a kisütéshez
A cukkinit megmosom szárazra törlöm, majd szeletelem és kicsit besózom
Előszőr a lisztbe tojásba majd a zsemlemorzsával kevert mandulába forgatom, forró olajban kisütöm
Rizzsel és majonézzal tálaltam
A mandula helyett dió is lehet |
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
|
|
|
|
2014-08-20 11:08:08, szerda
|
|
|
Hozzávalók
24 darabhoz
70 deka liszt
1 egész tojás
1 kanál cukor
1 deci étolaj
1 deci tej
3 doboz joghurt vagy kefir
Töltelék
20 deka reszelt sajt
20 deka olvasztott margarin
1 kanál só
1 csg bacon szeletelt szalonna
köménymag
A cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom.Amikor az élesztő felkelt A többi hozzávalóval összedolgozom és kelt tésztát készítek.A tésztát langyos helyen a duplájára kelesztem.Kelesztés után, 6egyenlő részre osztom.A tésztákat gömbölyűre kisodrom és az olvasztott sózott margarinnal megkenem. , de csak 3lapot kenek meg A reszelt sajtot rászórom.Az egyik kenetlen lapot ráteszem és rányomom a sodrófa segítségével 8 egyforma háromszögűre felvágom...A háromszögek közepére teszem a szalonna csíkokat, és elkezdem a szélesebbik végénél felhajtani.Majd kifli formára a sütőpapiros sütőlapra teszem. Tojás sárgájával lekenem és köménymagot szórok a tetejére.
15-20 percig még kelesztem és 180 fokos sütőbe szép pirosra sütöm.
Nagyon finom leveles a tésztája. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2014-08-20 11:05:48, szerda
|
|
|
Hozzávalók a palacsita tésztához
30 deka liszt
2 deci tej
3 deci szódavíz
1 egész tojás
só
1 kisebb lereszelt cukkini
1 kis csokor petrezselyam zőld
1 deci langyos olaj a tésztába
Töltelék
2 deci tejföl
10 deka reszelt sajt
1-2 gerezd fokhagyma
A hozzávalókból sós palacsintatésztát készítek, hozzáadom a lereszelt cukkinit az apróra vágott petruskát ha a tésztába beleteszem az olajat akkor nemkell a sütőt olajozni
Ebből a tésztából megsütjük a palacsintákat kb 15 darab lesz ebből a mennyiségből
A tejfőlt kikeverem az összezúzott fokhagymával és a palacsintákat megkenem erre teszek reszelt sajtot
Összehajtom és máris fogyasztható
Finom laktató étel
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
154 db bejegyzés |
e év: |
1742 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1168
- e Hét: 6858
- e Hónap: 13230
- e Év: 64021
|
|
|