Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Dzsem paradicsomból?
  2014-08-20 19:12:56, szerda
 
 
BAZSALIKOMOS PARADICSOMLEKVÁR
DZSEM PARADICSOMBÓL??? HALLOTTÁL MÁR ILYET?

Itt a paradicsom befőzés ideje, paradicsomlevet minden évben szoktam készíteni legalább 25 litert, mert az nálunk a télen tutira elfogy.
Mivel az idén kizárólag természetes pektinnel készítettem lekvárt, így a paradicsom dzsembe sem kerülhetett más! A dzsem bazsalikomos ízesítést kapott, így nagyon finom tésztával, húsok mellé is adható, de a tojás rántottát is rendkívül feldobja - főleg majd a téli hónapokban!
Ha még nem készítettél ilyesmit és csak ki szeretnéd próbálni a paradicsom lekvárt, akkor kis adaggal kezdd!

HOZZÁVALÓK:

1 kg húsos - lucullus - paradicsom
fél tk só
5-10 dkg cukor vagy ennek megfelelő bevált édesítő ízlés szerint
fél citrom leve
6 gr pektin
friss bazsalikom ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

A paradicsomokat mosd meg, majd dobd őket pár percre forrásban lévő vízbe. Erre azért van szükség, hogy a paradicsom héját könnyedén le tudd húzni. Vigyázz forró lesz!
Ezután a paradicsomot vágd össze, tedd egy edénybe és kevés cukorral és sóval kezdd el főzni. Amikor a paradicsom szétfőtt, akkor vedd elő a botmixert és mixelj rajta egyet!

Keverd össze a pektint az 5-10 dkg nyírfacukorral és óvatosan keverd a paradicsomhoz. Végül ízesítsd metéltre vágott friss bazsalikommal. Fűszerezheted ízlésed szerint egyéb fűszerekkel, borssal, chilivel, oregánóval, kakukkfűvel stb.

Savanyítsd egy fél citrom levével, majd töltsd a tisztára mosott üvegekbe! Zárd le és 5 percre állítsd fejre az üveget, majd mehet a száraz dunsztba, kihűlés után a kamrapolcra, aztán meg a tányérodra!

1 kg paradicsomból mindössze 1 üveg paradicsom dzsemed lesz.

K I H A G Y H A T A T L A N! MINDENKÉPP MÉG AZ IDÉN PRÓBÁLD KI!

FORRÁS: BIOWELLNATURA.HU,
AHOL A 100%-BAN TERMÉSZETES ALAPANYAGOK BESZEREZHETŐEK!

 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
3%-os Hidrogén-peroxid – az eltitkolt gyógyszer?
  2014-08-20 19:06:23, szerda
 
  MI MINDENRE JÓ A HIDROGÉN-PEROXID?

Ez a halványkék színű folyadék, híg oldatban színtelen, gyenge sav, voltaképpen egy erős oxidálószer. A legtöbbünknek a hidrogén-peroxidról a hajszőkítés, illetve a fog fehérítés jut eszünkbe, de még számtalan más területen is segítségünkre lehet.

De nézzük mi mindenre használható ez a szer:
Fertőtlenítsük az aprító pultot

Csak annyi dolgunk van, hogy ráfújunk az oldatból a pultra, pár percig hagyjuk állni, majd töröljük ezután fényesre.

A csillogó vécécsésze

Öntsük bele egy adagnyi hidrogén-peroxidot a vécébe. Hagyjuk félórát állni, majd sikáljuk ki egy kicsit.
Tartsuk tisztán vele a hűtőt is. A hidrogén-peroxid nem mérgező, ezért bátran kitörölhetjük a hűtőnket.

Penész ellen

Vessük be a makacs penészfoltok ellen. Nem bánjuk meg.

Tisztítsuk meg a falapítót

Egy használt, alaposan összevagdosott falapító remek búvóhely a baktériumok számára. Használjuk az olcsó hidrogén-peroxid és az ecet erejét a hatékony fertőtlenítésre.

Segít a gombatenyésztésben

Hihetetlen, de valóban elősegíti az úgynevezett osztriga gomba növekedését, amelynek zsákját a hűtőben kell tárolni.

Zöldségek tisztítása

Tegyünk 3 százaléknyi hidrogén-peroxidot egy vízzel teli szórófejes flakonba, majd fújjuk be a zöldségeket és hagyjuk 5 percig, hogy elpusztítsa a baktériumokat. Ezután öblítsük le a zöldségeket.

Mosogatószivacs tisztítása

A mosogatószivacson millió baktérium telepszik meg egy idő után. Egy üvegben vegyítsünk össze hidrogén-peroxidot és meleg vizet fele-fele arányban, majd öntsük rá a szivacsunkra és hagyjuk állni 15 percet. Ezután alaposan öblítsük le a szivacsot.

Fogfájás ellen
Fele víz és fele 3%-os hidrogén-peroxid arányban készítsünk szájöblítő vizet, amely megöli a baktériumokat és a fogakat is fehéríti, és ráadásul a fogfájás ellen is hatékony lehet.

Fülfájás ellen
Hidrogén-peroxiddal egykettőre megszüntetheti a fülfájást. 3 százalékos, kereskedelmi minőségű oldattal, három-négy óránként csepegtessen három, négy vagy öt cseppet a hallójáratba. A fájdalom és a gyulladás enyhülni fog. Ügyeljen arra, hogy a ruhájára ne kerüljön, mert fakítja a szövetek színét.

Rossz lehelet ellen
Ha hidrogén-peroxidban tartja a fogkeféjét, elpusztíthatja a kellemetlen szájszagot okozó baktériumokat. Sörtével lefelé tegye egy hidrogén-peroxiddal megtöltött műanyag edénybe, és minden használat előtt alaposan öblítse le.

3%-os Hidrogén-peroxid - az eltitkolt gyógyszer?

Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, majd a 20. század elején újra elkezdték e szer használatát, mégpedig elég jó eredménnyel, mindezek ellenére a hidrogén-peroxid mind a mai napig nem épült be gyógyszerként a köztudatba egyszerűsége és olcsósága miatt, sőt legtöbb esetben alaptalan támadások érik a közmédia által felkarolt ismeretlen orvosoktól.

Kitisztítja a szervezetet, erős antioxidáns, megszünteti az oxigénhiányos állapotokat, így megakadályozza a rákos sejtek szaporodását. Minden betegség esetén nagyon ajánlott!

Belsőleg: Kúraszerűen 1,2,3.....20 cseppet 1dl vízzel meginni naponta 3x, majd visszafelé 20,19,18......1cseppet. A nagyobb hatás érdekében előtte 1 csipet só, utána vitamin bevitel (pl 1 alma) ajánlott!

Külsőleg: Borogatva, bedörzsölve, kenegetve a bármilyen problémás bőrre (Melanóma, pikkelysömör, lábgomba, tyúkszem, sebek, fogíny, miteszerek, ráncok, stb) Gyógyszertárban kapható.

Teljeskörű leírás: Kovács József Hidrogén-peroxid-az eltitkolt gyógyszer! c. könyvében.

FORRÁS: FILANTROPIKUM.COM, TUDNODKELL.INFO

 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
Túrós-meggyes rózsa
  2014-08-20 14:46:50, szerda
 
  A tészta hozzávalói
60 deka liszt
kél teáskanál só
3ek cukor
3,5deci tej
1 egész tojás
3 deka élesztő
fél deci olaj
A töltelék hozzávalói
50 dkg túró
2 evőkanál búzadara
1tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
20 deka kimagozott meggy
3-4 kanál cukor
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejjel felfuttatom
A tojást a cukorral kikeverem
A dagasztógépbe tettem a lisztet sót és amikor az élesztő felfutott a lisztre öntöttem a többi hozzávalóval és bedagasztottam Rugalmas tészta lett belőle
Letakarom és duplájára kelesztem
Amikor megkelt lisztezett deszkára kiöntöttem és 16 egyforma méretre vágtam, amiből kis gombócokat készítettem és letakarva kb 10-15 percig kelesztettem
Közben elkészítem a tölteléket
A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverem tetszés szerint ízesítem és
Kelesztés után egyenként a kis gombócokbólkb 2mm-es vastagságura és 15-18 centis köröket nyújtottam amiket a szélétől a közepe felé négy helyen bevágom de csak annyira hogy a tölteléket a közepébe tudjam tenni
A tölteléket a túrót és a meggyet a közepére helyezem és és a bevágott tésztát köré hajtomAz elsőt aztán a nele szembe lévőt a harmadikat és végül a negyediket Tojás sárgájával lekenem és 170 fokon szép pirosra sütöm
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Hóstyai borda
  2014-08-20 14:45:14, szerda
 
  Hozzávalók
6 szelet csont nélküli karaj
1,5 deci olaj
5 dl húsleves alap
1 közepes vöröshagyma
15 deka vargánya gomba
15 deka morzsolt főtt kukorica
4-5 kanál lecsó
2-3 db ecetes uborka

bors
1 evőkanál liszt
A karajt kiklopfolom sózom és a forró olajban átsütöm. majd ha kisültek kiszedem az olajból egy másik edénybe ráöntök 3 deci húsleves alaplét és ezzel puhára párolom a húst
A húsban sült olajba a hagymát apró kockákra szelem és üvegesre párolom.Hozzáadom a vékony szeletekre vágott vargánya gombát és együtt saját levében puhára párolom
Ezután hozzáadom a kukoricát a darabokra vágott savanyú ecetes uborkát sózom borsozom és a végén beleteszem az előre elkészített lecsót.
Egy -két percig együtt főzöm és hozzáadom a kanál lisztet amit kicsit
pirítok hozzáadom a maradék húsleves alaplét Állandó keverés közben besürítem
Rízzsel és sült burgonyával tálaltam
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Nagyanyó-kenyér
  2014-08-20 12:03:50, szerda
 
  Búzát vittem a malomba,
hej, de régen volt,
amikor még a Küküllőn
malom duruzsolt.

Megőröltem a búzámat,
lisztje, mint a hó,
Örült neki a ház népe,
kivált nagyanyó.

Sütött is az új búzából
olyan kenyeret,
illatára odagyűltek
mind a gyerekek.

Azóta is azt kívánom:
legyen a világ
olyan, mint a búza közt
a kék búzavirág.

Mindenkinek jusson bőven
illatos-fehér,
ropogósra sütött, foszlós
nagyanyó-kenyér.

Kányádi Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hortobágyi húsos palacsinta
  2014-08-20 11:11:44, szerda
 
  Hozzávalók
12 darab palacsinta
50 dekacsirkemell filé lehet másmilyen húsból is
2 közepes vöröshagyma
2 kiskanál piros paprika

bors
1 deci olaj
1 darab paprika
1 darab paradicsom
víz
1 gerezd fokhagyma
Habaráshoz
2 deci tejföl
3-4 deka liszt
A húst megmosom és ledarálom.
A vöröshagymát apróra vágom és az olajon megpirítom hozzáadom a darált húst a pirospaprikát fűszerezem vízzel felöntöm, és beleszelem az apró kockákra vágott paprikát paradicsomot. lefedve kb 30-40 percig pároljuk
Ha a hús már megpuhult akkor egy szűrőkanálon átszűröm és a levet félreteszem
A palacsinták hosszanti közepébe teszek 1-2 kanál darált húst egy kevés szósszal meglocsolom és és összehajtogatom.
A habaráshoz a tejfölt a liszttel simára keverem és a levet behabarom vele.
A palacsintákat tálaláskor a szósszal meglocsolom és petrezselyemmel diszítettem
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Mandulás rántott cukkini
  2014-08-20 11:10:09, szerda
 
  Hozzávalók
1 közepes cukkini
liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
10 deka darált vagy darabolt mandula

olaj a kisütéshez
A cukkinit megmosom szárazra törlöm, majd szeletelem és kicsit besózom
Előszőr a lisztbe tojásba majd a zsemlemorzsával kevert mandulába forgatom, forró olajban kisütöm
Rizzsel és majonézzal tálaltam
A mandula helyett dió is lehet
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Baconos sörkiflik
  2014-08-20 11:08:08, szerda
 
  Hozzávalók
24 darabhoz
70 deka liszt
1 egész tojás
1 kanál cukor
1 deci étolaj
1 deci tej
3 doboz joghurt vagy kefir

Töltelék
20 deka reszelt sajt
20 deka olvasztott margarin
1 kanál só
1 csg bacon szeletelt szalonna
köménymag
A cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom.Amikor az élesztő felkelt A többi hozzávalóval összedolgozom és kelt tésztát készítek.A tésztát langyos helyen a duplájára kelesztem.Kelesztés után, 6egyenlő részre osztom.A tésztákat gömbölyűre kisodrom és az olvasztott sózott margarinnal megkenem. , de csak 3lapot kenek meg A reszelt sajtot rászórom.Az egyik kenetlen lapot ráteszem és rányomom a sodrófa segítségével 8 egyforma háromszögűre felvágom...A háromszögek közepére teszem a szalonna csíkokat, és elkezdem a szélesebbik végénél felhajtani.Majd kifli formára a sütőpapiros sütőlapra teszem. Tojás sárgájával lekenem és köménymagot szórok a tetejére.
15-20 percig még kelesztem és 180 fokos sütőbe szép pirosra sütöm.
Nagyon finom leveles a tésztája.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cukkinis palacsinta
  2014-08-20 11:05:48, szerda
 
  Hozzávalók a palacsita tésztához
30 deka liszt
2 deci tej
3 deci szódavíz
1 egész tojás

1 kisebb lereszelt cukkini
1 kis csokor petrezselyam zőld
1 deci langyos olaj a tésztába
Töltelék
2 deci tejföl
10 deka reszelt sajt
1-2 gerezd fokhagyma
A hozzávalókból sós palacsintatésztát készítek, hozzáadom a lereszelt cukkinit az apróra vágott petruskát ha a tésztába beleteszem az olajat akkor nemkell a sütőt olajozni
Ebből a tésztából megsütjük a palacsintákat kb 15 darab lesz ebből a mennyiségből
A tejfőlt kikeverem az összezúzott fokhagymával és a palacsintákat megkenem erre teszek reszelt sajtot
Összehajtom és máris fogyasztható
Finom laktató étel
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 154 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1168
  • e Hét: 6858
  • e Hónap: 13230
  • e Év: 64021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.