Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Bűneim bocsánata - életképek
  2014-08-25 14:40:31, hétfő
 
  Valamikor régen több mint hatvan éve velem esett meg a szégyenletes eset.
Elsős voltam. Az osztályban volt egy nagyon szegény kislány, akivel az első találkozásunkkor összebarátkoztunk. Jól megértettük egymást sokat beszélgettünk iskolába és hazafelé menet. Akkoriban az úton csatlakoztunk egymáshoz, mire oda értünk kisebb csoportot alkottunk. Fiatal tanító nénit kaptunk. Csodáltuk szép haját, jó alakját és divatos ruháit. Egyszer kilestük a férjét és megállapítottunk egyáltalán nem való hozzá, mert csúnyának találtuk. Persze ennek nem adtunk hangot, hiszen szerettük a tanító nénit és vigyáztunk nehogy megbántsuk. Valaki az osztályban költött egy kis dalocskát, ami így szólt ,,tanító néni gyönyörű szép, virágok nyílnak, amerre lép. Fekete göndör dús haja, olyan, mint egy hajas baba". Egyik nap elénekeltük neki, amikor az osztályba lépett. Nagyon meghatódott, mosolygott, köszönte, hogy milyen kedvesek vagyunk, de megjegyezte egy kicsit eltúlozzuk a dolgot. Azt hiszem ő is szeretett bennünket. Már az első osztály vége felé jártunk, közeledett a pedagógus nap. Nem messze tőlünk lakott egy kertész, akinek gyönyörű rózsakertje volt. Szüleim virágot tőle vásároltak.
Édesanyám a jeles napra rendelt nála egy rózsacsokrot, amiért be kellett volna mennem az iskolába menet. De, közbe jött egy kis gikszer, így a virágcsokor ott maradt.
Említettem a kis barátnőmnek, hogy az ünnepre milyen virággal készülök. Ők nagyon szegények voltak, nem volt pénzük virágra. Aranka elmondta, hogy visz ő is virágot, de előbb el kell menni érte a temetőbe, már ki is nézte magának, olyan nagyon szép. Ha van kedvem nézzem meg.
Nem volt ellenemre a dolog vele mentem. Két temető közelében laktunk, sokszor vitt oda bennünket a kíváncsiság, de erről nem beszéltünk senkinek.
Van még két történetem, ezekről a kiruccanásokról, talán később azt is elmesélem.
Szóval Aranka egy friss sírról elvette a kiválasztott virágot, a celofánnal becsomagolt csokrot. Éppen az mellett volt egy csodálatos szép nagy fehér rózsacsokor, fénylő fehér szalaggal, arany rojttal és szép díszített betűkkel. Úgy döntöttem én meg azt adom a tanító néninek, a pénzt, meg a kis barátnőmnek adtam, tegye a titkos dobozába, amiben gyűjtötte régóta a filléreket és vegyen majd rajta Pajtás töltőtollat magának, mire másodikba megyünk. Többször adtam neki a bocskorszíjra kapott pénzemből, hogy teljen a doboz. Az ötletet tett követte. Virágainkkal megpakolva, kislisszoltunk a sírhoz közeli hátsó kapun. Az úton senki nem kérdezte meg tőlünk, hova megyünk a nagy csokrokkal.
Az osztályba érve mi is beálltunk a sorba, köszönteni a tanító nénit. Mindenki kapott puszit, csak én nem, pedig az én csokrom volt a legnagyobb és legszebb.
Este az udvaron játszottam, mikor látogatóba érkezett hozzánk a tanító néni, kezében csomagolópapírba elrejtve a keréknyi nagyságú csokorral. Éreztem, nagy a baj. Volt az udvaron egy óriás eperfánk, felmásztam rá. Anyám többször szólítgatott, de mint egy beteg veréb gubbasztottam az ágak között meg sem mukkantam csak pityeregtem, mint egy árva madár. Amint a tanító néni elment, édesanyám keresni kezdett. Sötétedett, féltem és fáztam végül leszóltam. Édesanyám remegő hangon könyörgött, ,,gyere le kislányom, nem bántalak". Na, erre még jobban megijedtem, de mégis lemásztam. Hanem amint földet ért a lábam, akkora pofont kaptam, hogy ma is megemlegetem. A fülembe cseng ma is édesanyám síró hangja, - mikor a történet eszembe jut-, ahogyan azt kiáltotta: ,,...nesze, neked, szeretettel utolsó utadra"...
Ez volt a szalagra írva, amit a tanító néni visszahozott. Nem olvastuk el, mit üzentek a díszes betűkkel a távozónak... Lehet, nem is tudtuk volna, a cirádás betűket nem tanultuk.
Vacsora után sokáig ültünk az asztalnál megbeszéltük az esetet. Elmondták a szüleim, mekkora nagy az én bűnöm. Kegyeletet sértettem, elloptam a virágot a sírról, ráadásul még hazudtam is, amikor édesanyám megkérdezte, milyen volt a kertész néni rózsája. Azt feleltem nagyon szép volt és örült a tanító néni, meg is puszilt érte. Ami mindennél jobban fájt az édesapám nem szólt mellettem egy szót sem, pedig ő mindig, mindenben a védelmemre kelt. Ez volt az első igazi pofon az életemben. Sokáig sírtam, azon az estén nem vigasztalt senki.
Másnap nem mentem iskolába, édesanyám elment a kertészhez az ott maradt virágért és a pincéből felhozta a sírcsokrot, úgy indultunk el együtt a temetőbe. De, nem ám a sírhoz mentünk, hanem a temető csősz házához, ahol el kellett mesélnem, honnan loptam el a virágot és azt is, most bocsánatot szeretnék kérni a sírban fekvő lévőtől, mert nagy bűnt követtem el ellene. Ráadásul meg kellett kérnem a csősz bácsit, kísérjen el bennünket, hogy a lopott csokrot visszategyem. Anyám is letette a kertész rózsáját. Rettentően szégyelltem magam ez sokkal jobban fájt a pofonnál. Talán ez az eset is hozzájárult, hogy ritkultak a titkos temetői látogatásaink. Már csak egy temetői bűnöm maradt, ami talán morbidabb véget ért.
No, de még evvel nem ért véget a történet. Abban az évben jártam hittanra, kevesen voltunk, összesen hatan és papnak is el kellett mondanom. A pap bácsi egész délután az én bűnömről beszélt, arról, hogy miután meggyónom a bűneimet Isten megbocsát, mert tudja, hogy soha többet nem követek el hasonlót.
Igaza volt, nem vált belőlem bűnismétlő, de soha többé nem mondhattam el, hogy nem hazudtam és nem loptam, az én szótáramból már csak így hangozhat el a mondat: nem szoktam hazudni és lopni. Mekkora a különbség azt csak én érzem igazán, pedig tudom, mindenki megbocsátott csak én nem tudtam magamnak.

Lélek Sándorné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baconos hústekercs
  2014-08-25 14:23:59, hétfő
 
  Hozzávalók:
fél kg darált hús
1 csomag szeletelt bacon szalonna
10 dkg szeletelt trappista sajt
10 dkg szeletelt füstölt sajt
3 áztatott zsömle
1 nyer tojás
2 főtt tojás
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 csemege uborka
fél csomag fűszer só (pl. sült csirke), só, bors

Összevágjuk apró kockákra a sajtokat (vagy ha egészben vettük, akkor káposzta reszelőn lereszeljük), a csemege uborkát, a petrezselyem zöldet, villával összetörjük a főtt tojást, a zsömléket jól kinyomkodjuk és az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
A bacon szalonnát szétválasztjuk és tálcán egymás mellé fektetjük. Így gyorsabban tudunk haladni és azt is látjuk, hogy hány csíkunk van. (12-14 db szokott lenni)
A hús masszából nedves kézzel ennyi rudacskákat formálunk (olyat, mint a bélszínroló, csak rövidebb és ducibb) . Mindegyikre rátekerünk 1-1 szelet szalonnát és egy alufóliával kibélelt tepsibe fektetjük.
180 fokra melegített sütőbe rakjuk, addig sütjük amíg szép piros lesz az egyik oldala (de ne süssük túl). Kivesszük a tepsit és két villa segítségével megfordítjuk a roládokat. Visszarakjuk a sütőbe és a másik oldalát is pirosra sütjük.
Tálaláskor csípős (vagy csemege) Piros Aranyat nyomunk a tetejére.
Bármilyen saláta, vagy körítés illik hozzá, de hidegen akár felszeletelve, vagy rézsútosan ketté vágva bármelyik büfé asztal méltó fogása lehet.
Ha van időnk gyúrjuk össze előző nap és lefedve tároljuk hűtőben, így jobban összeérnek az ízek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útravaló
  2014-08-25 14:22:36, hétfő
 
  A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
A fény csak abban válik áldássá,
aki másnak is ad belőle, mert amikor bennünket
elküldtek, az útrabocsájtó hatalom így szólt:
Rád bízok minden embert külön,
kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát,
mindenkire vigyázz úgy, mint magadra,
és ne hagyd sötétségben elmerülni.
Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg.
Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig.
Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja,
de jaj neked, ha magadnak tartod.
Elbocsátlak téged is, mint mindenkit:
Felelős vagy minden emberért aki veled él,
s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz,
minden örömmel, amit magadba zártál,
és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg.
Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.

(Hamvas Béla)
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
"...adjatok...nem várva viszonzást..."
  2014-08-25 14:14:55, hétfő
 
  "...adjatok...nem várva viszonzást..."
(Lukács 6:35)

Ha komolyan gondolod,hogy olyan szeretnél lenni, mint Jézus, akkor figyelj jól az Ő szavaira:"...
Kérdezd meg magadtól, mit szeretnél, hogy mások tegyenek érted, azután légy kezdeményező és tedd meg azt értük! "...adj, viszonzást nem várva. Soha nem fogod megbánni - ígérem
(Lukács 6:31-35)

A szeretet nem vár viszonzást.
Adj akkor is, ha soha nem köszönik meg!
Bocsáss meg akkor is, ha ők nem bocsátanak meg!
Érkezz korán,maradj későig, add bele mindenedet, még akkor is, ha nem veszi senki észre!
Pál úgy hívja ezt "...a nagy elhívás.."(Filippi 3:14). És a lényeg: senki nem állítana fel önmagának ilyen mércét! Ha úgy gondolod, hogy egyes embereket könnyebb szeretni, mint másokat, gondold át újra! A szeretet egy választás: olyan aminek ára van. Nem szerethetsz másokat, miközben csodálod magad a tükörben, és nem tudsz adni másoknak, miközben erősen ragaszkodsz ahhoz amid van.

A szeretet időbe fog kerülni, pénzbe, és abba, hogy lemondasz az önmagaddal szembeni elfogultságról. Ha azt hiszed, hogy csak annyi kell, hogy elmész a templomba néhány vasárnap délelőtt, elolvasol egy könyvet, vagy csatlakozol egy 7 részes szemináriumhoz, és máris olyan ember leszel, mint amilyenről beszéltünk - hát sok sikert hozzá! Nincsenek előre gyártott szentek, nincs instant recept, amelyből feltörne Isten túláradó szeretete.
Ahhoz, hogy szerethess, fel kell venned a keresztedet, megtagadva önmagad, és másokat fontosabbnak tartva magadnál.

Emlékszel a házasságtörő nőre, akit tetten értek? Jézus lehajolt, hogy elérje őt, mellé állt amikor megtámadták, azután hazaküldte megmentve és új célokkal. Szeretnél olyan lenni mint Ő? Menj és keress olyan embereket, akik szenvednek, reménytelenek vagy még ennél is rosszabb állapotban vannak. Ha ezt teszed, szolgálj feléjük adi, amíg megmentettek, helyreállítottak és igazak lesznek. Ezt jelenti önzetlenül élni!

Forrás:
Napi ige
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Gondolatjel
  2014-08-25 14:11:07, hétfő
 
  Azt mondják, csak egy "gondolatjel"
az élet két évszám között,
s roppant idő folyamában vesz el
az is, vagy elnyeli a köd.
Mi volt előtte, s lesz utána?
Hány van, ki meg sem kérdezi,
és aki tán, az is hiába,
nem válaszol az ész neki.
De válaszol a Könyvek-Könyve!
Nos, kell-e hát a Biblia?
Kereszten vérzik elgyötörve
tükrében az Isten Fia,
Ki értünk jött le, meg van írva,
és bűneinkért szenvedett,
hogy végtelenre hosszabbítsa
a sok-sok "gondolatjelet".

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 154 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 9354
  • e Hónap: 15726
  • e Év: 66517
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.