Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Lélekmentő remény
  2014-08-08 17:34:41, péntek
 
  Lélek Sándorné Ekpafat: A lélek húrja 15. rész

Amint az utolsó sort befejezte letette a könyvet fáradt és álmos volt. Keveset aludt az éjjel, már régen napot váltott az óra, de még mindig a történelem viharainak romjait takarította a gondolataiban. Ismét szunyókálnia kellett. Falevelek susogására a madarak csicsergésére ébredt, hiábavaló figyelmességnek tűnt a szíves hívogatásuk a kerti padra elrejtőzött előlük. Fejében párhuzamos síneken közlekedve, jöttek, mentek az emlékek elhagyva éveket, évtizedeket. Ebben a korban egyre sűrűbben kíván gyónni a lélek. Zizzent a csend, figyelmeztette elmaradt feladatára. Készüléke billentyűinek nyomogatásába kezdett, hamar létrejött a kapcsolat így azonnal belevágott mondandójába.
- Szervusz, Emma, ne haragudj, hogy késtem a jelentkezéssel mentegetőzni sem fogok, megvallom, kicsit elszámoltam magam az idővel. El sem tudod képzelni mennyire megörültem, amikor kibontottam a csomagot. Nem mondom, hogy nem kellett volna a több évtizedes barátságunk őszinteségre és nem kötelező udvariasságra épül. Nagyon jól jött a csodafazék, ennél hasznosabb és kedvesebb ajándékkal meg nem lephetett volna senki. Már el is kereszteltem, Fincsikének hívják a drágámat. Hamarosan munkába állítom, megmutathatja, mit tud. Nekem pedig nem maradt más hátra, minthogy lerójam hálámat érte. Ti mindig a barátokra gondoltok magatok helyett. Jókedvében lehetett az Isten, mikor egymás útjához vezetett bennünket, azóta is megköszönöm neki a mindennapi imámban.
- Ugyan Ilikém ne is mondj ilyet, hiszen Te is a legféltettebb kincseddel érkeztél mi ez ahhoz képest! No, és ha jól megnézzük annak az értéke minimum a háromszorosa a fazéknak. De hagyjuk a számokat, nem börzén vagyunk - zárta le a témát barátnője csilingelő kacagással.
- Képzeld el, mi történt. Jaj! Csak el ne kiabáljam! Azt hiszem szerelmes az unokám - és mit gondolsz kibe? Na, jól van, nem kell találgatnod neked, elmondom! Az intézetvezetőbe, Emesébe, tudod, akiről olyan sokat meséltem nektek.
- Ennek nagyon örülök, mert tudom, mennyire szereted, milyen fontos neked az Ő boldogsága. Tudod, mit a napokban meglátogatunk, hátha sikerül találkoznunk vele. Mit szólsz hozzá? Annyira szeretnénk már látni, hogyan néz ki egy ilyen álom otthon.
Beszélgettek még pár percig, majd a boldog viszontlátás reményével elköszöntek egymástól. Szívébe visszatért a nyugalom a fájó emlék pihenni tért. Jót tett ez a kis baráti csevej. Valaminek ideje lenne neki látni, az édesapjától, óh, be sokszor hallotta, a haszontalan semmittevés az elpocsékolt idő és a munkanélküli élet olyan, mint a kép nélküli keret.
Az edzés időpontjáig bőven volt idő így felsétált a könyvtárba, olvasott egy kicsit csiszolta az elméjét. Nem érti, nem tudja, mi történik vele, a számítógép egyáltalán nem köti le leveleit elolvassa ugyan, de több időt nem szán rá mostanában. Szívesebben éli az életét a személyes kapcsolatokban.
A teremben belekukkantott a napilapokba. Az egyik banki hirdetésen akadt meg a tekintete. A szíve zakatolni kezdett a gyomrában bizsergést érzett. Tüzet lobbantott benne egy gondolatszikra! Mi lenne, ha saját bankot hoznának létre, a világ leggazdagabb vidéke lehetne az övék. Később a terepet felmérve, a környékbeliek is csatlakozhatnának - ábrándozott tovább. Egyelőre csak a fiatalokat avatja be a titkos tervébe, nehogy kinevessék, vagy azt higgyék, meghibbant. Tervekkel megpakolva érkezett az edzőterembe, mihelyt forogni kezdtek a kerekek a mozgás örömére és a növekvő oxigén hatására, az agytekervényeiben lévő sejteket még jobban aktiválták magukat.
Név kell a banknak. A legjobb hírverés a jól megválasztott név, az maga a fél siker.

*

A kis-patak

Az ebédet jó ízűen elfogyasztotta a kis csapat, ámbár mindenki csendesebb volt a megszokottnál senki nem említette az elmúlt nap emléksúlyának terhét. Elmélkedő emlékezős, szundikálós, testet, lelket megmozgató órákat hagyott maga mögött. Régen elhatározta még abban az időben, amikor naponta járt a munka mezejére aratni, ha egyszer megteheti, megfogadja kedvenc professzora tanácsát, - miszerint testnek és léleknek egyaránt az ebédutáni pihenés szolgál legjobban - megtartja. Barátnőjével kapcsolatos aggodalmát azonban a pihenés sem oldotta. Szólni kellene Emesének Hédi eltitkolt tüneteiről, amíg nem lesz belőle nagyobb baj, vagy tragédia. De hogyan? -tette fel magának a kérdést. A reá bízott titkot nem szegheti meg, nem árulhatja el barátnőjét, aki nem akar hallani orvosról és klinikáról. Egyáltalán nem csodálkozott ezen. hiszen a közelmúltban rossz tapasztalatai voltak e téren. Amint az ember megöregszik, nyűg lesz a társadalom vállán és gyakran csorbulnak a jogai főleg, amikor egy otthonból érkezik, úgy kezelik, mintha leprás lenne, lenénizik, lebácsizzák, a nevét meg sem jegyzik. Nem mondhatja el mindenkinek nem szegényházból szalasztották szellemileg sincs leépülve csupán az idő járt el felette. Talán nem is kell, hiába is tenné, akiknek az ember mit sem számít, azok úgy sem értenék meg az intelligenciájuk hiányában, hogy miről is beszélnek.
A folyosóról ismerős cipő kopogása hallatszott. Kipirult arccal a boldogságtól csillogó szemekkel robbant be az unokája. Pár pillanatra a meg lévő aggodalmait félre téve csak a fiúra figyelt, aki lázasan számolt be a délelőtti kirándulásról. Amint befejezte a beszámolót óvatosan előhozakodott milyen ötlete támadt a meggazdagodásra. Levente tágra nyitotta boldogságtól csillogó szemét rácsodálkozott a jól kidolgozott jövőképre, tetszett neki az ötlet. Sok akadály gördülhet a megvalósítás elé, de támogatásáról biztosította nagyanyját, mi több számítógépes adatfeldolgozásban való segítségét felajánlva maga is jelentkezett szolgálatra. Nagyon büszke volt az öreganyjára. Elővarázsolta a városból hozott papírdobozba csomagolt süteményt, jókedvűen elfogyasztották, mindeközben be nem állt a fiú szája. Nagyanyó hagyta kibontakozni a szerelmes legényt, aki mély alázattal és tisztelettel beszélt a lányról, akinek a nevét oly óvatosan és lágyan ejtette ki, hogy szinte simogatott. Mire a nap bíborszínű takarója alá bukott, elköszöntek egymástól. Betett egy szépen szóló tárogató CD-t a lejátszóba, ismét kezébe vette barátnője kötetét. Se nem látott, se nem hallott, csak olvasott a kis patakról. Úgy látszik tényleg, igazi olvasós napja volt...
*
A kis-patak

Két domb között, lenn a völgyben békésen csordogált a kis patak. A közeli erdő állatai oda jártak, kristálytiszta vizéből életet meríteni. A patak fenekén apró kavicsokat görgetett, némelyiket oly mívesre megcsiszolta, hogy a leghíresebb ékszerész is megirigyelte volna. Az aranyló nap sugarai és a tovasuhanó felhők is összeölelkezve fürdőztek csillogó vizének tükrében. Mégis sokat szomorkodott.
Búját, bánatát fájó szívvel nézték a madarak. Felkeresték az erdő nagy tudorát, hogy segítségét kérjék.
Nagy titokban szövetkeztek és cselekedtek, egy kicsi facsemetét ültettek a kispatak partjára.
Következő évben az ágacska rügyet bontott, egyre magasabbra kúszott/ a meder közelében. Nemsokára szép karcsú fa lett belőle. Mikor a kis pataknak rossz kedve volt, a bánatfa ágaival simogatta, szelíden vigasztalta. Valahányszor a kis fa szomorkodott/ és elsírta magát, könnyeit a patakocska mosta le, és napsugarat hívott hozzá. Ilyenkor a kavicsok egymáshoz dörgölődve nagy zenebonát csaptak, az arany halak táncoltak, ficánkoltak, jó kis bulit rögtönöztek, hogy felvidítsák. Egyszer a patak beteg lett, vizét megmérgezték. A tragikus hírre az erdő állatai odasereglettek. Mindenki segíteni szeretett volna. Gyöngybagoly professzor is előkerült, elsőként érkezett. A doktor cseppeket készített/ és szigorú nyugalmat rendelt. Ápolásra, gondozásra önkéntesek jelentkeztek, hogy segítsék a folyócska gyógyulását. A madarak cseppentettek miközben a kis fák őrt álltak. A gombák spórájukból orvosságot készítettek. Mire a kis beteg felgyógyult, egyre többen döntöttek úgy, hogy gyökeret eresztenek és barátjukkal maradnak. Egy ideig kerülte a beste a békés helyet. A kis patak ismét egészségesen futott. Soha olyan boldog nem volt, mint akkoriban, hiszen betegsége alatt sok barátja akadt. A gonosz azonban nem tétlenkedett, üzent, hogy szánja-bánja tettét, mégis eszi a fene. Csak a patak vize gyógyíthatja meg az állandó nyavalyából. Kérte, könyörgött bocsássa meg bűnét, ássák el csatabárdot, adjon neki a gyógyító vizéből. A kis patak megbocsájtott, hogy ne tette volna, kristálytiszta vízlelkét az Úrtól kapta. Segítségét felajánlotta. Jött a beste nagy für-füttyel, de nem ám gyógyulást remélni, hanem rávenni a patakot, pusztítson el néhány fát. Sorolta az indokait, az egyik eltakarja a Napot, a másiknak elgörbült a törzse, a harmadik meg túl mélyen hajol a vízbe és árnyékot vet rá. Hiába replikázott, a vendéglátó meg sem hallotta szavát, átlátott a rosszindulatú szándékon. Szelíden így szólt:
- Nem lehet minden fa egyforma. Mindegyik a maga teremtett hibájával és jóságával válik egyedivé - válaszolta mélységes alázattal.
Evvel elköszönt és útjára indította a vendéget. Nem beszélt róla, nem akart vele senkit terhelni.
Bizony meghallották a gonosz ármánykodást az ágak s összeborultak a lombok úgy vigasztalták egymást. A földalatti gyökerek is szorosan összefonódtak, egymásba karoltak. Elhatározták, ha kell, mind együtt halnak.
Az ármánykodó ez idő alatt még gonoszabb tervvel rukkolt elő. Szőtte fekete hálóját és csuklyát készíttetett az új szerepre. Nagy átváltozó bűvész hírében állt, nem volt nehéz számára a szerepcsere. Fogott egy flakont, megtöltötte az irigység és bosszú egyvelegével, halálos mérget kotyvasztott belőle. Mázas szavakkal érkezett az erdőbe.
- Messze földről jöttem, ajándékot hoztam. A béke és harmónia elixírje van benne -köntörfalazott.
Hízelgő szavaival megtévesztette az őröket, így jutott el a partszéli kőig, ahol a patak azonnal felismerte.
- Menj innen, távozz tőlem, sátán fattya, nem engedem! - kiáltott nagyot/ és hívta az őrséget.
Mire azok odaértek, a beste a flaska tartalmát a vízbe löttyintette. Fekete fényes tükör lett a víz felszíne, a csuklyás magában és a tettében gyönyörködött. Az oroszlán hiába kergette el, a méreg azonnal hatott. Tele sírták a medret könnyeikkel a füzek, de a víz csak nem tisztult. Ágaikkal ráborultak, szeretgették nagy beteg barátjukat, és szívták magukba a mérget, hogy megmentsék.
Hajnalhasadatkor, pirkadat órájában a Nap is felfedezte a szörnyű tragédiát. Utasította a felhőket és a mennydörgést cselekedjenek. Három napon át esett, dörgött, villámlott. Villámok szaggatták a felhők dunyháját, zuhogott, szakadt, mire a csermely egyre szebben tisztult és végül megmenekült. A füzek is gyógyulni kezdtek. Már csak egyetlen kérdés maradt, hogyan tartsák távol a gonoszt mindörökre.
A madarak mindezt okosan megoldották.
Elvitték a hírét a gonosz tettének, amerre csak jártak, mindenhol elbeszélték.
A történtek után sokáig bolyongott egyedül a nagyvilágban, senki nem állt szóba vele, már csak a beteg elméjével társaloghatott. Hiába próbált átváltozni jóságos tündérré, csinos asszonynéppé, vagy deli legénnyé, mindenki felismerte. A szomorúfüzek könnyeiből csillogó gyöngyök születtek, csodájára jártak az emberek. Amint a gonoszhoz eljutott a híre, megütötte a guta. A kis patak vizét küldte a gyógyulásához, a füzek imát suttogtak érte. Kérték a Teremtőt, változtassa jóságos asszonnyá. Hiába volt minden, nem hatott rá semmi, aki egyszer az ördög adósává válik, soha többé nem szabadul tőle. A madarak az óta is amerre csak járnak, elmesélik, nehogy másokat is megtévesszen...

Eddig tartott a mese. Olyannyira felkavarta a történet, hogy azon nyomban elhatározta a vacsora után feltálalja a barátainak.

Folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pilótakeksz
  2014-08-08 13:54:22, péntek
 
  A pilóta keksz mióta az eszemet tudom kedvenc a családban, tulajdonképpen nem hallottam olyanról , hogy valaki a pilóta kekszet ne szeretné.

Tészta
40 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg vaj
175 g tejföl
20 g cukrozatlan kakaópor (1 evőkanál)
1 teáskanál sütőpor

Krém
2 tasak csokoládés pudingpor
5 dl tej
10 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg nutella (2 nagy evőkanál)
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgájával valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől.
A tészta egyharmad részét félretesszük, a kétharmad részbe pedig beledolgozzuk a kakaót.
Megsütjük a lapokat, 1 simát és 2 barnát. A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! 180 fokon kb. 8-10 perc. Sütés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel.
A krémhez folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a tejben a pudingport, még forrón belekeverjük a cukrot.
Ha kihűlt a puding, a puha vajat és a nutellát gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.
Végül megtöltjük a lapokat. A krémből hagyhatunk a tetejére, de bevonhatjuk csokimázzal is. Másnap szeleteljük, addig a lapok bepuhulnak.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Padlizsánfasírt recept
  2014-08-08 13:00:43, péntek
 
  Ha különleges alkalomra szeretnél valami különlegesen finomat készíteni, a padlizsánfasírtoknál nincs jobb választás! Hamar készen van, és bármilyen körettel - krumplipürével, rizibizivel, párolt zöldségekkel - vagy csak úgy, magára is tálalhatod.

Mi kell hozzá?

2 nagy padlizsán (kb 1 kilogramm), 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, néhány szál aprított petrezselyemzöld, olaj, zsemlemorzsa, só, bors.

Hogyan készítsd el?

- Hámozd meg a padlizsánokat, és szeld fel vastagabb karikákra. Sózd meg őket, és hagyd állni egy edényben úgy 40 percig. Így szabadulsz meg a kesernyés ízüktől.

- Szorítsd ki a létől, majd dobd a karikákat fövő vízbe, aztán néhány perc forralás után szűrd le, és alaposan vagdosd össze őket egy késsel (esetleg egy krumplitörővel össze is zúzhatod vagy ledarálhatod).

- A kapott masszába üsd bele a két tojást, tedd bele az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, sózd és borsozd ízlés szerint, aztán keverd össze jól egy kanál segítségével vagy a kezeddel. Tégy hozzá egy evőkanál zsemlemorzsát is, hogy az anyag végül összeálljon.

- Formálj tojás alakú fasírtokat a masszából, amelyeket zsemlemorzsába forgatva és kissé kilapítva forró olajban süss aranybarnára.

- Melegen tálald, tejföllel vagy a kedvenc köreteddel. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Ezért érdemes minél több padlizsánt fogyasztani
  2014-08-08 12:58:23, péntek
 
  Jól lehet fogyókúrázni vele, a szívre gyakorolt hatása is kitűnő, serkenti az emésztést, és gazdag ásványi anyagokban, valamint vitaminokban is. A belőle készült krém pedig ínycsiklandóan finom.

Jót tesz a keringési rendszernek

Mivel vértisztító hatással is bír, ezért nagyon hasznos az érfalak rugalmasságának megőrzése szempontjából, hiszen megakadályozza a káros anyagok lerakódását. A magas koleszterinszinttel küzdők is nyugodtan fogyaszthatják ez az Indiából származó zöldséget.

Ezért fogyasszunk minél több lila zöldséget és gyümölcsöt

Segít az emésztésben

Serkenti az emésztésünket, ezért a belek és a gyomor munkáját is megkönnyíti. A puffadástól szenvedőknek pedig kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Segít fogyni

Nyersen a legjobb, de aki mégis szeretne egy kis ízt adni, főzze meg sós vízben a karikára vágott padlizsánt, majd egy kis hagymát aprítva melléje turmixolja össze.

Készíts padlizsánfasírtot

Sok vitamin van benne

Mivel gazdag vitaminokban, ezért kitűnően pótolja a szervezet számára fontos ásványi anyagokat, mint például a kalcium, a kálium, a foszfor, a magnézium, a nátrium, a vas, valamint az A-, B1-, B2- és C-vitaminokat.

Jó antioxidáns

Nagyon sok antioxidánst tartalmaz, ezért ha tehetjük, rendszeresen fogyasszuk ezt a finomságot, hiszen ezáltal sokat teszünk a rákmegelőzősben is.
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
A színeváltozást követő szenvedés, az új idő közelsége, új é
  2014-08-08 12:19:09, péntek
 
  A színeváltozást követő szenvedés, az új idő közelsége, új ég és új föld. (1. rész)


A színeváltozást követő szenvedés, az új idő közelsége, új ég és új föld. Ezen a címen a napokban írtam bevezetőt a részletekben papírra került, új és összetartozó tapasztalatokról, valamint (testen belüli vagy kívüli) látásokról. Amkor az asszociációs sorrendet jónak láttam, találtam egy bevezető idézetet. Maga az összefüggő írás kész, ennek első részét közlöm. A használt fogalmak, racionális és képzetes elemek, a mai emberi viszonyok között kölcsönösen feltételezik egymást, is átláthatóbbak lehetnek az írás végén.

"Ők hallgattak, és senkinek sem szóltak mindarról, amit láttak." Márk evangéliumában Jézus szigorúan megparancsolja tanítványainak, hogy tartsák titokban a dolgot "mindaddig, amíg az Emberfia fel nem támad a halálból" (Mk 9,9). Jézus kilétét nem szabad felfedni mindaddig, amíg szenvedésének is tanúi nem lettünk, nehogy az emberek félreértsék az ő messiási küldetését ("dicsőséges Messiás").

Jézus! Amikor megmentettél, azon túl léptél, ami láthatóvá lett volna számomra, és mely dolgok titokzatosságát Lelked által később felfedted, azzal is, ma is, az idők végén ellenségeidre emlékeztetsz, és magadat ide tartozónak érzed, a halálra ítélt Emberfiának nevezted magad. Tanítványaidnak Őt mutatod meg a kereszthordozásban. Az Egyistenhívő vallások, csodáidban is az emberi attitűdre figyelnek fel, és a hit belső filozófiájára, amit nem írtál át, ám példabeszédeidben magyaráztál. Miért? Mert a világ ideje valósan rövid, három évnél nem sokkal több idő, ahogy Dániel próféta is írja, és boldog, aki megél ezt az időt, az idők végét.

Az új ég és új föld későn jön el az ember számára, de ma hálát adok Neked azért, amit jelent feltámadásod után a személyed, mert tudom, hogy van a hallott világnak új nemzedéke, és lesz, aki ma lát jeleket. A mai napon, 2014. augusztus 6-án Jézus Krisztus színeváltozása ünnepén, és az azt követő éjszakán, tehát tegnap és ma milyen jeleket látok? Ha becsukva maradnak a filozófusok könyvei, ha esetleg az eredetileg sem nyilvánosan hirdetett okkult tanítások bezártan tartott könyveiről sem jut az érdeklődő embernek az eszébe semmi, akkor az önértelem személy szerinti formában fogja kialakítani magának az önközlés egyszerűbb formáit, egy kis hálózaton belül.

Az elvárt fejlődésnek ezen a pontján a kishálózat miatt, és a tagok cselekvő önközlésének természete szerint, az elismertnek vélt homoksivatag-szerű formában rendezett új világvallás provokálva érezhette magát. A régi ember alig emlékezik a filozófiákra, titkos tanokra, de sértődékeny maradt, integrálódott. A nagy tenger hajósai új földeket fedeztek fel, és aki látta az utolsó sivatagi hajóst Marokkó közelében egy tengeralattjáró fedélzetére fellépni, el is felejtette, hogy a tengerek a hajósok számára már sivatagok. Az ex-sivatagi hajós mégis mindig provokálva érzi magát, a kis tavacskák hálóit látva.

Nem lesz meglepő néhány látomás, és prófécia közlése ezek után a még nyitott embernek, erre számítok is. Az írás célja sem más, ha elfogadható, és ráérez néhányunk, hogy a mára kialakult agyagos sivatagos, valamilyen univerzumban földnek nevezett valami, korábban az önértelem fejlődése "idején" kedvesebb volt. Gyökeret eresztett fákon édes gyümölcsöket termett. A korai időknek az emléke olyan lett, mint az első-szeretet. Mert már megtagadottan, és megtagadón elballagtunk, és ekkor már megérett a világ belső ideje is bennünk, amikor felfénylett sokunk felett egy világvallás látható hálója, a felhők felett, mint egy hatalmas csillag.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 154 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8783
  • e Hónap: 15155
  • e Év: 65946
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.