Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Bor
  2015-10-11 18:41:45, vasárnap
 
 
Ősidők óta az ember issza a bort sejtve a jó hatását. Az utóbbi idők kutatásai bebizonyítatták, hogy a bor valóban jó hatással van az egészségre, ha mértékkel fogyasztják, vagyis naponta maximum három decit. Egy-egy alkalommal egy decit fő étkezés után.

Növeli a HDL koleszterint: A rendszeres borfogyasztás növeli a jó koleszterin szintet a szervezetben, ami jó hatással van a szívre.

Csökkenti a vérnyomást: A bor hozzájárul a jobb emésztéshez, valamint csökkenti a vérnyomást, és ezzel lényegesen hozzájárul a szívszélhűdés, megelőzéséhez.


Zsírtalanítja a májat: Sok szó esik a franciák bőséges kosztjáról és arról, hogy a táplálkozási szokásokat figyelembe véve, kicsi a szív és érrendszeri betegség által kiváltott halálozási arány. Maguk a franciák ezt azzal magyarázzák, hogy az elfogyasztott szőlőlének köszönhetik életüket. Hallgatnak azonban arról, hogy májcirrózis következtében való elhalálozással a vezető helyet vívták ki maguknak. Mérsékelten azonban a vörösbor jó hatással van a máj működésére, mert segít a zsiradék feloldásában. Ezzel a tulajdonságával hat az emésztésre is. Tehát a jó magyaros ételt nem árt lemosni egy pohár borral. A szőlő, illetve a bor fogyasztása a máj zsírtalanításába is alaposan besegít, és ezzel az egész szervezet jobb működéséhez, hiszen a májnak több mint ötszáz feladata van, s csak akkor tud eleget tenni a feladatainak, ha egészséges. A szőlő héja gombaellenes anyagot tartalmaz az un. resveratrolt, ami a zsírtalanítást is előidézi.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A magyar konyha ínyencségei – Kapros-túrós lepény
  2015-10-11 18:14:50, vasárnap
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojássárgája
6 dkg cukor
1 csipet só
8 dkg olvasztott vaj
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
50 dkg túró
3 db tojás + 2 kimaradt tojásfehérje
kevés só
2 dl tejföl
1 csokor frissen vágott kapor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor, vagy vaníliarúd
Elkészítés:
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóival összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk.
A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájuktól. A töltelék hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - összekeverjük. A tojásfehérjéből habot verünk, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk.
A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (légkeverékes sütőben ez 25 perc)
Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Bebizonyították, a dorombolás jótékony hatású!
  2015-10-11 17:35:57, vasárnap
 
  Talán nem is annyira bolondok azok a macskás hölgyek. Tulajdonképpen a macskák inkább egészségesek az emberi szervezet számára, mint károsak. A 20 és 140 Hz közötti vibrációt keltő dorombolás bizonyítottan csökkenti a stresszt, a nehézlégzést, csökkenti a szívinfarktus kialakulásának kockázatát és erősíti a csontokat.

Az Állategészségügyi és Ellenőrzési Hivatal becslése szerint több száz millió macska van jelenleg a világon, és Amerikában a legmagasabb a regisztrált macskák száma, körülbelül 80 millió. A macskák egy érdekes kapcsolatot fejlesztettek ki az emberekkel a történelem során, mely kulcsszerepet játszott túlélésünk szempontjából a mezőgazdaság hajnalától egészen mostanáig, amikor az ember legjobb kis barátjává vált. Néhány ősi kultúrában még imádták is a macskát, szent állatoknak tekintették őket, mint akik belső bölcsességgel rendelkeznek. A legutóbbi tanulmányok ráadásul felfedik a macskák néhány egyedülálló gyógyító képességét.

Napjainkban azt látjuk, hogy a macska a legnépszerűbb háziasított állat a világon. Ennek oka lehet az a csodálatos függetlenség, mellyel a macskák rendelkeznek, mivel csak alapvető szükségleteik vannak, mint az élelem és menedék, mellyel elégedetten képesek élni. Ellentétben a kutyákkal, akik állandó szeretetet és figyelmet követelnek gazdáiktól, a macskák azt a benyomást keltik, hogy függetlenek, és ők választják meg, hogy mikor mutassák ki szükségüket, hogy szeretetet igényelnek, vagy szeretnének adni. Mégis bőséges helyet tartanak fenn a felfedezés, vadászat,alvás és játék napi rutinjának.

A 20 és 140 Hz közötti vibráció, amit a macskák képesek kibocsájtani, számos betegség lefolyását enyhíti

1. Csökkenti a stresszt. Kedvenc háziállatunk megnyugtatja feszült idegeinket.

2. Csökkenti a nehézlégzést a macska nem csak saját maga, de az ember számára is.

3. A dorombolás fizikai szinten képes csökkenteni a magas vérnyomást.

4. Egészségesebbek lesznek a csontok. Jobban gyógyulnak a törött csontok, amennyiben a szervezetet 25-50 Hz közötti vibráció éri.

5. A legújabb kutatások azt mutatták ki, hogy akár 40 százalékkal is képes a szívrohamok esélyét csökkenteni.

6. A dorombolás segít a fertőzések és gyulladásos folyamatok leküzdésében.

7. Ezen vibrációk a lágyrészek betegségeinek gyógyulásához is hozzájárul (izmok, szalagok).

Kedves macska tulajdonosok, nagyon gyorsan bírjátok dorombolásra háziállatotokat.

Ujvilagtudat.blogspot.hu / Filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.