Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Megjelent a sült gesztenye, ezért érdemes sokat enni belőle!
  2015-10-30 10:13:53, péntek
 
  Az hidegebb időjárás tartozéka a parkokban, tereken sütött gesztenye. Igaz, hogy ez egy jellegzetesen téli csemege, de a termést ősszel kell szüretelni, és már sok üzletben lehet is kapni. Így, nyugodtan készíthetünk már szeptemberben is otthon sült gesztenyét.



A szelídgesztenyét sokszor elég drágán tudjuk megvásárolni, melynek egyik oka, hogy csak öt év után terem. A másik fontos dolog, amit nem árt tudnunk róla, hogy amellett, hogy drága, számos vitamint és ásványi anyagot rejt magában.

Sok benne a C-vitamin, így segít az immunrendszer szinten tartásában, és a zsírégetésben is fontos szerepe van. A szelídgesztenye bőven tartalmaz B-vitamint, kalciumot, káliumot is. Eredményes vízhajtónak bizonyul, ezért rendszeres fogyasztása által csökkenthetjük a has és derék térfogatát is.

Nyugodtan beilleszthetjük a diétás, fogyókúrás étrendbe, hiszen nagyon kevés zsírt és koleszterint, viszont annál több rostot tartalmaz. Fogyasztása által felgyorsul az anyagcsere, és távoznak a megrekedt salakanyagok is.

A vitamin-és ásványi anyag tartalma igencsak kiemelkedő, többek közt található benne a B-vitamin több fajtája, C- és E- vitamin, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, foszfor is. A szelídgesztenyében található egy ún. eszcin nevű anyag, mely jótékony hatással van a gyulladásos betegségekre, védi az érfalat, görcsoldó, csökkenti a narancsbőrt és kiváló antioxidáns.

A népi gyógyászatban alkalmazták hasmenés, görcsoldás, hurutos és légzőszervi megbetegedések ellen is.



A szelídgesztenye az egyik legjobb természetes fényvédő, így gyakran használják krémek alapanyagként. Külsőleg kenegethetjük a belőle készült krémmel a fekélyes, irritált bőrt, vagy készíthetünk a termés segítségével ülőfürdőt.



Címkép: valasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Gazdagodj - feng shui praktikák a bőségért
  2015-10-30 10:12:28, péntek
 
  Ha gond van vállalkozásunk jövedelmezőségével, érdemes megkeresni, mit látunk az irodánk, lakásunk vagy üzlethelyiségünk Gazdagság területén. Ez a terület a feng shui Báguá vagy Törekvés-iskola nevű alapirányzata szerint a bejárattól (ajtótól) balra távolabbi sarok.


A feng shui a térrendezés ősi kínai tudománya, amelynek célja a harmonikusan rendezett élet. Hogyan hívjuk segítségül a bőség, a több pénz, a pezsgőbb üzleti élet érdekében?


Vannak-e ott rendetlen zugok?
A rendetlenségben eltéved az éltető energia, a csí. Ezért állandóan életenergiát veszítünk ott, ahol a rendetlenség góca van. Ha ez a hely éppen a Gazdagság és siker területe, anyagi veszteségek fognak érni bennünket. Önmagában a rend már sokat segít a gazdagság területének, de természetesen bevethetünk néhány ügyes trükköt is annak érdekében, hogy a terület erős legyen, vagyis vonzza hozzánk a pénzt.

Vannak-e ott ,,halott" területek?
,,Halott" területnek az számít, ahol nincs mozgás, vagyis ahol régóta ki sem nyitottuk a szekrényt, nem húztuk ki a fiókot, vagy amelyik területet nem használjuk semmire. Az ilyen helyeken ,,poshadt" az életenergia. Meglepő, de még az egészen kis alapterületű helyeken is kialakulhatnak ,,halott" zugok. Különösen könnyen válhatnak ,,halott" területté az árumintákkal megrakott polcok, ezek felismerhetők a tárgyakon lerakódott porrétegről. Nem is kell mondanom, milyen hatással van mindez a Gazdagság területére.
http://www.harmonet.hu/data/cikkek/4000/4276/01.jpg
Vannak-e ott energiacsapdák?
Energiacsapdává válnak a sötét sarkok, szekrények teteje, bútor és fal közötti kis zugok. Vigyázni kell, ne dugdossunk felesleges, elromlott holmikat az ilyen helyekre (,,eláll az ott").

Van-e kellemetlen örökség?
Ilyen holmik lehetnek az előző, csődbe ment vállalkozástól itt maradt iratok, itt maradt besuvasztott reklámtáblájuk, vagy látható-e még kitéve a régi hirdetés valahol? Ezek mind-mind a (sikertelen) múlthoz kötnek.

Vannak-e ott olyan holmik, amelyek ellentétesek a Gazdagság eszményével?
Ilyen holmik a kopott, felújításra régóta rászoruló bútorok, szakadt függönyök, elavult, ócska számítógépek. Jelképesen ilyesmi mindaz, ami a szegénységre, kudarcra utal, vagy bármilyen szempontból negatív gondolatokat sugall, pl. a ,,Sátánizmus fogságában" című könyv.

Vannak-e ott ,,beteg" tárgyak?
Beteg tárgynak számít mindaz, ami repedt, törött, hiányos, részben vagy teljesen nem működik. Főleg műszaki cikkekre lehet ez jellemző. Az ilyesmit érdemes megjavíttatni, vagy odaadni valakinek, aki még hasznát veszi, például szeret barkácsolni, vagy gyűjti az illető tárgyakat (a gyűjtőnek örömet okoznak még a hibás tárgyak is, ezért neki több jótékony energiát adnak, mint amennyit elvesz hibás mivoltuk).

Vannak-e ott beteg élőlények?
Ahol az élőlények (növények, állatok) megbetegszenek, ott az emberekre is hasonló sors vár. A növények különösen érzékeny jelzői a környezet életenergiáinak. A beteg növény vagy állat a Gazdagság területén erőteljes figyelmeztető jelzés.

Vannak-e ott rossz érzést keltő tárgyak?
Minden, ami rossz érzést okoz, energiát rabol. Ilyen a régóta halogatott nyelvtanulási beiratkozási papír, az napi sikerprogram - videó-, vagy magnókazetta (ez lelkiismeret-furdalást okozhat nap mint nap, ha ellógjuk a ,,programozást"), a rivális cégre emlékeztető tárgyak, rossz természetű munkatárstól kapott ajándékok, kellemetlenkedő papírok az adóhivataltól stb.

Vannak-e ott labilis tárgyak?
A labilis tárgyak - például a szekrény, aminek mozog a lába, az íróasztal, aminek nem szabad teljesen kihúzni a fiókját, a billegő számítógépmonitor mind-mind üzletünk bizonytalanságát, sikerünk ingadozását sugallja. Itt is érdemes törekedni a stabilitásra.

Ha már mindent meggyógyítottunk ...
Ha mindezeket eltávolítottuk, illetve rendbehoztuk (,,meggyógyítottuk" a beteg tárgyakat, növényeket, rendet raktunk, kiselejteztük a felesleges dolgokat, erősebbre cseréltük a villanykörtét stb.), akkor jöhet a terület megerősítése. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ezt az előrendezést nem teszik meg, úgy teszik ki a megerősítő tárgyakat, és persze a dolog nem is működik.

Megerősítő tárgyak:
-minden, ami víz vagy fa elemű a kínai Öt elem tana szerint
-akvárium, csobogó, szobai szökőkút
-lépcsőzetes, kisebb vízesést ábrázoló képek
-csillogó tárgyak: kristálygömbök, kristályvázák, ragyogó fémtárgyak
-nagy, növekvő, egészséges növények, főleg a kerek levelűek
-tükrök és tükröző felületű tárgyak (megsokszorozzák a gazdagságot)
-drága holmik, például antik ezüst tárgyak, ékszeres doboz stb.
-műkincsek
-minden, ami a csít , vagyis az életenergiát vonzza: bíbor (de nem piros vagy vörös!) szalagok, zászlócskák, örökmozgók stb.
-perselymalac
-valódi pénz (páncélszekrény, széf, kassza, kabalapénz, kínai pénzfüzérek, numizmatikai gyűjtemény)
-bármilyen tárgy, ami a bőséget, a vágyott javakat szimbolizálja vagy ábrázolja. (Mit vennénk a sok pénzen, mit fogunk kezdeni a bőséggel?)

Bőség-szimbólumok:
-Mosolygó Buddha. Ezt szemmagasságnál kicsit magasabban kell elhelyezni. Az amúgy meglehetősen materialista hongkongi tőzsdeügynökök is megsimogatják reggelente a Mosolygó Buddha gömbölyödő hasát, amikor belépnek az irodájukba.
-Aranyhal (már a neve is sokatmondó! Nem véletlenül nevezzük a pikkelyt ,,halpénznek".) Aki iszonyodik a halaktól, az ne tartson, feng shui ide vagy oda! Megfelelnek a hal-ábrázolások is.
-Béka (ősi termékenységszimbólum, mivel igen szapora. Lehet kapni megrázóan csúnya kínai varangy-szobrokat, amelyek feneke alá vagy szájába pénzdarab tehető) (Vigyázat, ha erről Önnek az jut eszébe, hogy a vállalkozása a béka feneke alá süllyed, ezt a jelképet ne válassza, még akkor sem, ha feng-shui irodalom többségben azt tanácsolja! Ugyancsak igaz, ha iszonyodik a békától, vagy a haltól!)
-Malac

Ha van olyan tárgyunk, ami bennünk a bőség érzetét, a gazdagság érzetét keltik, például egy cégnél lehet ez a páncélszekrény, akkor legjobb, ha azt rakjuk a bőséget jelképező sarokba. Lehet ilyen egy bőségesen virágzó növény, vagy egy folyamatábra ami a cég bővülését, növekedését ábrázolja.

Halász Alexandra

Forrás: http://www.harmonet.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten csodásan működik – minden rossz valami nagyobb j
  2015-10-30 10:06:47, péntek
 
  Egy királynak volt egy minisztere, aki minden alkalmas és alkalmatlan helyzetben azt mondta: "Isten csodásan működik." Egy idő után a király olyan sokszor hallotta ezt a mondatot, hogy már elege lett belőle.


A király és minisztere vadászatra indultak. A király lőtt egy szarvast. Mindketten éhesek voltak, így tüzet raktak és megsütötték. A király nekilátott az evésnek, de a nagy sietségében levágta egy ujját. A miniszter most is azt mondta: "Isten csodásan működik."

A királynál most már betelt a pohár. Elbocsátotta miniszterét és megparancsolta neki, hogy tűnjön el a szeme elől. A miniszter elment. A király, a szarvassülttel jóllakva, elaludt.

Vad rablók, Kali istennő imádói törtek rá. Megkötözték, fel akarták áldozni istennőjüknek - majd elfogyasztani. De az utolsó pillanatban észrevette egyikük, hogy a királynak hiányzik egy ujja. A rablók tanácskoztak, és úgy találták: "Ez az ember nem tökéletes. Hiányzik egy testrésze. Istennőnk csak tökéletes áldozatot kaphat." Így futni hagyták.

A király visszaemlékezett minisztere szavaira: "Isten csodásan működik." És megértette, hogy ebben az esetben is igaza volt. Bűnösnek érezte magát, hogy száműzte, és megparancsolta, hogy keressék meg. Hosszú idő után rátaláltak. A király bocsánatot kért tőle és kérte, álljon újra szolgálatába.


A miniszter azt válaszolta: "Nem kell bocsánatot kérned. Hálás vagyok, hogy elküldtél magadtól. Különben engem áldoztak volna fel a rablók. Nekem megvan minden ujjam. Isten csodásan működik."

Forrás:jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.