Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nem mentél még férjhez?
  2015-10-17 17:13:58, szombat
 
  Óó, tényleg nem? De van barátod? Nincs? Na, nem baj az, majd lesz. Majd eljön az igazi, biztos vagyok benne!

Én is így voltam! Nem volt senki, és akkor megismertem Bécukámat. Nagyon izgalmas a mi történetünk. Elmeséljem? Na, elmondom gyorsan, mert az egész nagyon-nagyon tanulságos.

Elmentünk az unokatestvérem esküvőjére, Bécu a vőlegény barátja volt, együtt jártak egyetemre a Gábor Dénesre, és éppen túl volt egy szakításon. A lagziban a szomszéd asztalnál ültek a haverjaival, mi meg mellettük, ugye, anyumékkal. És akkor volt vonatozás, a vőlegény cintányérozott két fedővel a vonat elején, és Bécu pont mögém került. Na, akkor még nem úgy! Hahaha! Jaj, ne haragudj, tudod, mi (akik dugunk a szerk.) ilyen kis pajzánok vagyunk. Én már akkor tudtam, hogy ő lesz az én Emberem. Egész este buliztunk, anyumék szolidan leléptek, de már mindenki látta, hogy itt lesz valami! Hahaha! És tudod, hogy apum második neve is Béla? Ez nem vé-let-len! Ilyen véletlenek nincsenek, hidd el nekem! Szóval jót buliztunk, reggel mentünk haza. Másnap még maradtunk Kati nénnyéjéknél, és Bécuka átugrott este, elvitt kocsikázni. Felmentünk a Tokaji-hegyre, megnéztük a várost, nagyon szép a kilátás. A többit nem mesélem el, úgyis tudod, mi az ilyen kocsikázások vége. Hahaha! Nénnyém mondta is, hogy, Sárikám, ezt fogd meg magadnak, ez rendes gyerek.

Aztán meg minden csak megtörtént. Mintha mindig is ismertük volna egymást! Tudod, amikor gondolsz valamire, ő meg kimondja. És befejezi a mondataidat! Az ő kedvenc étele is a káposztás tészta, és ő is a Napfény oviba járt 88-ban. Apumék is rögtön megszerették.

Aztán minden olyan gyors volt, szeptember elején már elmentünk az unokatestvéremékkel Görögbe, Paráliára. Nem mentek nászútra, és ez ilyen pótnászút volt nekik, és mi is mentünk velük, mert így olcsóbb volt az üzemanyag a kocsiba. Nagyon jó volt, a fiúk sokat ökörködtek. Egész nap feküdtünk a parton. És voltunk a Meteoráknál is, az milyen gyönyörű! Ilyen kolostorok sziklákon. Meg voltunk görög esten, zorbáztunk, a görös sali fetával isteni! Úzóztunk is ám, egyik nap be is csiccsentettem kicsit.

Aztán megbeszéltük anyumékkal, hogy Bécu hozzánk költözik, miénk lehet a felső szint. Így jobb volt azért, mert anyum főzött ránk, és tudtunk spórolni. Kellett is, mert karácsonykor megvolt az eljegyzés. Gondolhatod, hogy meglepődtünk, amikor a fa alól előkerült a Gyűrű. Bécu tradicionális, kicsit régimódi, de ez nagyon jó, minden férfinak ilyennek kellene lennie! Megadja a módját mindennek. Aputól kérte meg a kezemet először, nagyon megható volt. Mindenki sírt! Apum fiává fogadta Bécust. Bécunak akkor nem volt munkája, vagyis volt, de azt nem szerette, így apu maga mellé vette kisfőnöknek a káeftébe. Nagyon ügyes, és imádja! Tudod, ügyeket intéz, telefonál a vevőknek, számláz, figyel az emberekre. Apuval reggel együtt mennek, este együtt jönnek, nagyon szeretik egymást. Járnak horgászni is együtt!

Na, de az esküvő! Hogy az milyen volt! Ha tudtam volna, hogy nincs senkid, meghívtalak volna, mert Bécusnak jött egy csomó barátja. Nagyon rendes emberek! A Parasztcsárdában tartottuk, nagy buli volt! Reptettünk galambokat, betanultunk egy meglepi táncot is. A legjobb lagzi volt, hidd el nekem! Ha lesz neked is, mert én biztos vagyok benne, hogy te is nem sokára megtalálod az igazit, mindenki megtalálja, szóval, ha aktuális, akkor szólj, megadom a vőfély számát meg a zenekarét is. Anyumék nagyon sírtak a búcsúztatásnál. Hát, tudod, elmegy a gyerek, bátyám is megnősült hat éve, most már én is férjhez mentem, de ez az élet rendje. És milyen jó, hogy a mama is megélhette! Kaptunk tőle konyhabútorra pénzt. Szegénykém a kis nyugdíjából spórolta össze nekünk.

Szerencsére vissza is jött a lagzi ára, rendes volt a násznép. Igaz, a táncpénzből elmentünk Maldívra, de egyszer megy az ember nászútra, és ha most nem, akkor mikor? Most vagyunk fiatalok, később nem lesz rá lehetőségünk, főleg, ha jönnek a gyerekek. Most benne is vagyunk ebben a baba-projektben, anyumék nagyon szeretnék már a negyedik unokát. Bátyáméknál is most jön a harmadik. Nagyon várjuk már, hogy a kis pocaklakó megérkezzen.

Közben meg építkezünk is, a bátyámék mellett vettünk telket, jó az, ha az ember közel van a családjához, ha van segítség. Nem lesz nagy ház, olyan 140 m2, egyszintes, hogy ne kelljen lépcsőzni. Lesz benne kandalló, esténként lehet majd előtte... ülni. Már kinéztem a konyhai gépeket, minden szürke-sárga lesz, az Bécunak is tetszik, főleg a szürke, de a hálóban az egyik fal lila lesz. A fürdőbe meg dupla mosdókagylót teszünk, hogy tudjunk együtt... fogat mosni. Apum irányítja az építkezést, ő találta ki az egészet. Érthető, hisz' végülis ő fizeti, de tudod, ő mindig mindent megtett a családjáért, meg hát én vagyok az egyetlen lánya. Az ember végülis a gyerekeiért él, nem?

Most otthon vagyok, Bécus nagyon jól keres apunál, nekem meg ott volt az esküvő, aztán a nászút, most meg a ház. Aztán meg jönnek a gyerkőcök, mindig van valami. De nem unatkozunk! Főzünk, átugrunk mamához meg nénnyéjékhez, várjuk haza a fiúkat. Meg most járunk anyuval zumbázni is. Ha látnád anyut, milyen jól néz ki! Mindenki azt hiszi, hogy a nővérem. Olyan büszke vagyok rá! Végre ő is megvalósítja magát. Nagyon fiatalosan öltözik, sportol, és most vállalkozó lett ő is. Beszállt egy ilyen kozmetikai láncba, szokott esteket tartani, ahol bemutatja a vállalkozását, és beszervez új tagokat bele. Tényleg, megadod a számodat? Majd felveszi veled a kapcsolatot, meglátod, micsoda üzletasszony lett! Jaj, annyi minden van, olyan gyorsan telik az idő.

Nem rég voltunk általános sulisok, emlékszem rá, te már gyerekként is olyan kis akaratos voltál. Na, de előbb-utóbb csak le kell adni ebből, de majd látni fogod, ha megismersz valakit, aki olyan, azt látni fogod, hogy igazán nő tudsz mellette lenni. És a férfiak nem szeretik a túl okos nőket, kicsit vissza kell venni, tudod. Hogy érezze, hogy ő a férfi, a családfő. Mint Bécusom is. Tudod, jó az, amikor már nem történik semmi. Hétvégén elugrunk a teszibe, este megnézünk egy filmet, vagy kártyázunk tesómékkal. Nyáron sütögetünk, meg kiugrunk a telekre. Néha egy-egy wellness hétvége, nyáron meg tenger: Jesolo, Rimini, Horvát, de jövőre Spanyolba akarunk menni, persze, csak ha nem jön még a baba. Ez a legfontosabb! És nem szabad negatívnak lenni! Itt mindenki olyan negatív, panaszkodnak, én nem értem, mi bajuk van. Nem kell híradót nézni, és kész!

Meddig maradsz itthon? Pénteken átjönnek Bécu haverjai meg tesómék, igaz, főleg párok, de majd szólok Bécusnak, hogy hívja el pár barátját, bemutatlak nekik. Van két nagyon cuki házaspár, ők hozzák a gyerekeiket is. Nagyon édesek, biztosan jót fog neked tenni, ha gyerekek között vagy, egy kis kedvcsináló! Hahaha! Csinálhatnánk valami izgalmasat is! A Parasztcsárdában szombatonként van élőzene, menjünk el táncolni, mit szólsz? Felveszel valami csini rucit, belövöd a hajadat, én meg szólok Bécu haverjainak. Majd jól megtáncoltatnak. Nagyon tudnak mulatni! Tényleg, gyere be, nézd meg a lagzis videónkat! A rövidített változat csak két és fél óra, közben dumcsizunk kicsit.

És egyébként te hogy vagy? Mesélj valamit magadról! Nem akarsz haza költözni? Milyen jó lenne! Itt laknánk egymás mellett, járnánk együtt zumbára meg a piacra. Szuper lenne, nem?

De! És sose néznénk híradót! Az tényleg fasza lenne!
forrás:tollampapirom
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A bajban lévőkért imádkozzunk!
  2015-10-17 16:46:53, szombat
 
  Krisztus, magadra vetted gyengeségeinket, és hordoztad betegségeinket, erősítsd meg azokat, akik nehézségeken mennek keresztül.
Te vagy az élet forrása, támogasd azokat, akik nehézségeken mennek keresztül és elbátortalanodnak.
Add, hogy fölismerjünk minden embertársunkban, s ne engedd, hogy átnézzünk a szegényeken és az elhagyatottakon!
Imádkozzunk a kizsákmányoltakért és a munkanélküliekért, add, hogy emberi jogaikat tiszteletben tartsák!
Imádkozzunk a bebörtönzöttekért, és a társadalom peremére szorultakért, add, hogy együtt érezzünk szenvedésükkel!
Imádkozzunk a betegekért, és azokért, akik életüket magányosan fejezik be, add meg nekik a szükséges erőt!
Imádkozzunk az elvándoroltakért és a menekültekért, védelmezd és erősítsd reményüket!
Imádkozzunk azokért, akik életüket adják a szegényekért, a menekültekért és a kitaszítottakért.
Imádkozzunk a szegényekért, az elnyomottakért, és a kitaszítottakért.
Imádkozzunk azokért, akik szülőföldjüktől távol kénytelenek élni, a menekültekért, a kivándoroltakért és az üldözöttekért.
Imádkozzunk azokért, akik megpróbáltatásokon mennek keresztül, akiknek segítségre és együttérzésre van szükségük.
Mindazokért, akiket megaláztak és az erőszak áldozatai lettek, jöjj és gyógyítsd sebeiket.
.✝
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 886
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 12948
  • e Év: 63739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.