Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Bugaci húsgombócleves – nincs is hétvége nélküle! Csod
  2015-10-25 15:46:59, vasárnap
 
  A családunk kedvence, a hétvégi ebédek elmaradhatatlan sztárja! A gyerekek jobban szeretik mint a húslevest! :))

Hozzávalók
30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.
Elkészítés
A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.
A megadott mennyiséget egytálételként 5 fő részére elegendő, ha még kínálunk utána mást is, 10 személy is jóllakik belőle.

forrás:szeretem a családom
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Betyárleves
  2015-10-25 15:43:24, vasárnap
 
  Magyar konyha ínyencségei

Hozzávalók:
30 dkg sertésvelő
1 kg marhahús - vagy borjúhús
20 dkg vöröshagyma
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb paradicsom
5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt köménymag
25 dkg erdei gomba - vagy termesztett csiperkegomba
15 dkg zöldbab
15 dkg zöldborsó
25 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg zeller
15 dkg karalábé
2-3 db babérlevél

őrölt bors
kis csokor kapor
egy csokor petrezselyem zöldje
mustár
almaecet
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt
ízlés szerint csípős paprika
tejföl
Elkészítése:
A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt.
Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. lassú tűzön főzzük.
Mikor a hús félpuha hozzáadjuk a borsót, és a zöldbabot. Beletesszük a felkockázott zöldségeket, az apróra vágott paradicsomot és a felkockázott zöldpaprikát. Beletehetjük az őrölt paprikát is.
Ha úgy érezzük majdnem kész, a fűszereket is beletesszük: a zúzott fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, az apróra vágott kaprot, illetve felszeletelt gombát is hozzáadjuk. 10 percig főzzük, ekkor kerül bele a kisebb darabokra vágott velő.
Beleöntjük a tejszínben elkevert lisztet is.
A végén hozzáadjuk a friss, apróra vágott petrezselyem zöldjét.
Galuskát vagy csipekét is főzhetünk bele.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá, valamint csípős zöld paprikát.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Pio atyához a betegekért!
  2015-10-25 15:38:48, vasárnap
 
  Pio atya, kérd meg az Atyát, hogy öntse lelkünkbe azt az együttérzést és szeretetet, amelyet te is éreztél e lelkek iránt, hogy mi is segítségükre lehessünk fájdalmaik megrövidítésében, áldozataink és imáink által.
Pio atya, te jobban szeretted a betegeket, mint önmagadat, mert Jézust láttad bennük. Te, aki az Úr nevében, csodás módon, meggyógyítottad a betegeket, te, aki a testnek az élet, a léleknek a megújulás reményét adtad vissza, könyörögj az Úrhoz, hogy megtapasztalhassák a Szűzanya közbenjárását és a te hatalmas védelmedet, és hogy a testi gyógyulás a lelki gyógyulásba menjen át, azáltal, hogy az Örök Atyának kifejezik hálájukat és dicsőítik Őt.
Amen

BETEGEINK MEGÁLDÁSA

'Gyógyítson meg téged az Úr Jézus Krisztus. Járjon közbe érted a Boldogságos Szűz Mária és minden szent, hogy nyerj tökéletes testi-lelki egészséget.'
Amen.

SZENTSÉGIMÁDÁS A BETEGEKÉRT

Imádságra hívjuk kedves imádkozó Testvéreinket a betegség keresztjét hordozó Testvéreink gyógyulásáért, szenvedéseik enyhülésért és az őket gondozókért, és értük imádkozó hozzátartozóikért.
Különösen egy súlyos állapotban az intenzív osztályon fekvő Édesapáért imádkozunk, akinek Isten kegyelméből való gyógyulásáért ajánljuk fel mai imáinkat!
Imádkozunk gyógyítóikért, ápolóikért és gondozóikért. Isten áldását kérjük a betegeinkre és az értük imádkozókra! Hallgattassanak meg imáink és teljesüljenek kéréseink, érdemeink és a Mennyei Atya szándéka szerint!
Amen


Adjunk hálát a Mennyei Atyánknak, Szent Fiának Jézusnak, Szűzanyánknak és az összes Égi Szenteknek az eddigi imameghallgatásokért,mert József csodálatos módon testileg- lelkileg erősödik.
Kérjük szépen hogy a további testi-lelki gyógyulás útján segítsék őt az Égi Szentek, s az angyalok serege álljon mellette!
Drága Szűzanyánk kérünk szépen áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását Józsefre és mindazokra, akik imákkal és gondoskodással segítik a gyógyulás útján!
Hálával és SZERETETTEL köszönöm az imáitokat!
Mindörökkön-örökké Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 542
  • e Hét: 9187
  • e Hónap: 15559
  • e Év: 66350
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.