Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Feketemag: mindenre gyógyír, csak a halálra nem
  2013-09-12 17:37:43, csütörtök
 
  Ez a szerény, de rendkívül erős mag megöli a MRSA antibiotikum rezisztens (meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA)) baktériumot, gyógyítja a vegyifegyver támadással mérgezett testet, segíti a cukorbetegek haldokló hasnyálmirigy béta-sejtjeinek regenerációját...mégis túl kevesen tudják, hogy létezik.

A Nigella Sativa növénymagok gyógyító tulajdonságait már évezredek óra ismeri az emberiség, csak a mai "modern idők fogyasztói társadalma" nem tud róla. Angol nyelvű kultúrák római korianderként, fekete szezámmagként, fekete köményként is ismerik ezt a fekete színű magot. Egyébként neve pontosan leírja megjelenését.

A legkorábbi feljegyzés róla az ókori Egyiptomból származik. Fekete olajat Tutanhamon sírjában is találtak mintegy 3300 évvel ezelőtt. Az arab kultúrában fekete köményként is ismert mag "az áldás magja." Az is érdekes, hogy az iszlám Mohamed próféta azt mondta rá, hogy ez a mag "gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra."

Az orvosbiológiai irodalomban 1964 óta 458 lektorált tanulmány hivatkozik áldásos hatásaira.

A (Nigella sativa) mag több egészségügyi problémára gyógyír, mint például:

Fájdalomcsillapító
Anti-bakteriális
Gyulladáscsökkentő
Fekélyellenes
Anti-kolinerg
Gombaölő
Csökkenti a magas vérnyomást
Antioxidáns
Görcsoldó
Vírusölő
Hörgőtágító
Glükoneogenezis gátló (anti-diabetikus)
Májvédő
Vérnyomáscsökkentő
Inzulin szenzitivizáló
Interferon indító
Leukotrién antagonista
Vesevédő
Tumor nekrózis faktor alfa-gátló
black seed flowerA feketemagról a további nagyon speciális egészségügyi előnyöket mutatták ki:

2. típusú cukorbetegség esetén: két gramm fekete mag naponta szedve, csökkent reggeli glükózszinthez, csökkent inzulin rezisztenciához, fokozott béta-sejt-funkcióhoz és csökkent glikozilált hemoglobin (HbA1c) mennyiséghez vezetett.

Helicobacter pylori fertőzés esetén: a feketemag klinikailag hasznos anti-H. pylori tevékenysége hasonló a H. pylori ellen egyébként használt hármas eradikációs terápiához.

Epilepszia: a feketemagokról hagyományosan ismert görcsoldó tulajdonságuk is. Egy 2007-es, epilepsziás gyermekeket vizsgáló tanulmány úgy találta, hogy a feketemagok vizes kivonata jelentősen csökkentette a rohamok erősségét.

Magas vérnyomás: vérnyomás-csökkentő hatást érhetünk el enyhe hipertónia esetén amennyiben 100 és 200 mg feketemag kivonatot fogyasztunk naponta kétszer, 2 hónapig.

Asztma: a feketemagban lévő timokinon: az egyik fő aktív összetevő, magasabb rendű hatóanyag állati modellben bizonyítottan jobb, mint a flutikazon hatóanyagú asztma gyógyszerek.

Akkut tonsillopharyngitis: többnyire vírusos eredetű mandula és garatgyulladás (pl. torokfájás) esetén a feketemag kapszula szignifikánsan enyhíti a torokfájdalmat, és csökkenti a fájdalomcsillapitók szükségességét.

Vegyifegyver támadás esetén: egy randomizált, placebo-kontrollált humán vizsgálatban a vegyi fegyverek által megsérült betegekről úgy találták, hogy a feketemag forralt vizes kivonata javította légzésfunkciós vizsgálataik eredményeit, csökkentette a légúti tüneteket: a mellkasi zihálást és a szükséges gyógyszeres kezelést.

Vastagbélrák: sejtes tanulmányok azt találták, hogy a feketemag kivonat felülmúlja a kemoágens 5 fluoruracil hatását, mégpedig sokkal magasabb biztonsági profillal. Állatokon végzett kutatások megállapították, hogy a feketemagolaj jelentős inhibitor vastagbélrák kialakulása ellen patkányoknál, megfigyelhető mellékhatás nélkül.

MRSA: klinikai izolátumokban a feketemag antibakteriális aktivitását mérték a meticillin rezisztens Staphylococcus aureus baktérium ellen.

Opiát függőség: a tanulmány 35 opiát-függő embert vizsgált, akiknél egy hosszú távú kezelés hatékonynak bizonyult opioid függőségük legyőzésében.
Bibliai utalás szerint, a mustármag hegyet mozgató ereje jut eszembe.

Végülis a mag az a mikrokörnyezet, ahol az élet koncentrálódik, mégpedig egy erősen miniatürizált holografikus töredékké, ami önmagában jelenti a világ hatalmas és halhatatlan erejének kialakulását.

Natura Hírek hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A halál árnyékában
  2013-09-12 15:28:34, csütörtök
 
  Mivel évek óta hivatásgondozással és fiatalokkal foglalkozom, ezért vannak olyan papi feladatok amelyek csak egészen kivételes esetben találnak meg, ezek közé tartozik a temetés és a betegek kenetének kiszolgáltatása is. Az elmúlt héten viszont kétszer is alkalmam volt ilyen feladatokat végezni és valahogy mélyen megtapasztaltam általuk a papi küldetés egy fontos aspektusát a vigasztalás szolgálatát. Először egy hét éves kislányt temettem, majd két napra rá egy végső stádiumban lévő rákos beteghez mentem.

Egy munkatársunk, nevezzük Ildikónak, panaszolta el ugyanis a minap, hogy az a nyolcvanéves bácsi, akit évek óta gondoz, egyre rosszabbul van. Karcsi bácsi magas, jó erőben lévő ember volt tavaly novemberig, amikor felfedezték nála a daganatot. Azóta 30 kilót fogyott és teljesen elhatalmasodott rajta a betegség. Végül lepedőben vitték be a kórházba, miután elviselhetetlenné váltak a fájdalmai és már jártányi ereje sem maradt. Ildikó sem bírta már fizikailag az ápolást, teljesen kimerült az utolsó napokban a beteg melletti folytonos virrasztásban. Vajon hazakérül-e még? Ildikó szerint napjai lehetnek hátra. Ő már több hozzátartozóját kiápolta - ,,amikor így verejtékezik, az már a vég". De ki tudja? A ráknál ez kiszámíthatatlan. Novícius koromban probációként kórházi lelkigondozást végeztem és volt olyan, hogy a beteg, aki már beszélni sem tudott, és úgy tűnt, hogy órákon belül meghal. Ezért is hívtak hozzá az orvosok. Mindenki meglepetésére viszont a néni másnap jobban lett és már a folyosón sétálva találkoztunk. Mindenesetre felajánlottam, hogy másnap reggel meglátogatom Karcsi bácsit. Az esti zsolozsmámat érte ajánlottam fel.

Nem indult könnyen a látogatás, mert a kiskörúton defektet kaptunk. A gyors kerékcsere után pedig eltévesztettük az utat, de végül azért odaértünk. Ildikó izgult, hogy vajon mi lesz ha pappal állít be, mit fog szólni az öregúr. Karcsi bácsi, nem volt valami vallásos, sőt! Templomba még ünnepekkor se járt, olykor szidta a papokat, az elmúlt napok szenvedései között meg hol káromkodott, hol kínjában mégis Istenhez fohászkodott. Erős fájdalmai voltak most is. "égnek a csontjaim" mondta. Ugyanakkor pozitívan fogadott, egyáltalán nem volt ellenséges. Említette, valahogy hogy közel a halál - vagy valami ilyesmit -de én akkor nem gondoltam volna, hogy ilyen közeli. Megkérdeztem, hogy imádkozhatok-e mellette. "Igen, de röviden." Mondtam neki valamit gyorsan Jn 3,16 ról: Isten szeretetéről, és az örök életről.

Beleegyezett, hogy feladjam a betegek kenetét is. Csak a lényegi részt mondtam, - mert nagyon fáradt volt - és megkentem a betegek olajával. Megköszönte a látogatást. "Isten áldja!" - voltak az utolsó szavai, amivel búcsúzott.

Délben kaptam a telefonhívást Ildikótól, hogy Karcsi bácsi meghalt. A szobatársak elbeszélése szerint közvetlenül a távozásunk után sóhajtott egyet és vége volt. Még az épületben lehettünk, amikor meghalt... Döbbenten hallottam a hírt. Évtizedek óta nem volt kapcsolata a hittel, de végül mégis meg tudott békülni, és pár percre rá meghalt. A szenvedés, de mindenekelőtt az elmúlt hónapok szerető figyelme és gondoskodása, mind valahogy előkészítették Karcsi bácsit, hogy az utolsó pillanatban igent tudjon mondani az isteni irgalomra, amely a betegek kenete szentségében különösen megnyilvánult. A két halálesetben közös számomra a tapasztalat, hogy a halál árnyékában is az emberi szeretető jelenlét az isteni remény közvetítője tud lenni.
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Válassz egy gyümölcsöt, megmondjuk ki vagy!
  2013-09-12 15:12:10, csütörtök
 
  Gondoltad volna, hogy sokat elárul személyiségedről az, hogy melyik gyümölcsöt fogyasztod szívesen? Az alábbi listából válaszd ki a kedvencedet, és fejtsd meg, mit jelent!

Alma
Kissé konzervatív típus vagy, munkádba szíved-lelked beleadod. Megbízható és békés természetű vagy, a zűrösebb helyzetekben is megőrzöd a nyugalmadat. Kedveled a kihívásokat, amibe belefogsz, azt sosem félgőzzel viszed véghez, hanem úgy, hogy lehetőleg a maximumot hozhasd ki magadból.

Banán
Ami a szíveden, az a szádon, így sokak szemében kíméletlennek tűnhetsz, pedig ez nem igaz rád. Érzelemgazdag és érzékeny típus vagy, ha megbántanak, sokáig őrzöd a lelki sebeket. Nincs ellenedre egy kis láblógatás, ilyenkor szívesen ábrándozol - fantáziád élénk, gondolataid könnyen elkalandoznak.

Barack
Kreatív vagy és művészi, mindig harmóniára törekszel kívül-belül egyaránt. Ha problémád adódik, hajlamos vagy az első pillanatban leblokkolni, de azután megtalálod a megoldást és ügyesen kezeled a helyzetet! Mentes vagy az előítéletektől, mindenkiben a jót keresed és kedvesen viszonyulsz még az ismeretlenekhez is. Emiatt sokan tisztelnek, szeretnek.

Cseresznye
Igazán népszerű vagy a környezetedben, hiszen barátaid, családtagjaid mindig számíthatnak rád. Jobban szeretsz adni, mint kapni, örömmel tölt el, ha gondoskodhatsz másokról vagy segíthetsz valakin szorult helyzetében. A pletykákat elengeded a füled mellett, jobban szeretsz arra alapozni, amiről saját szemeddel is meggyőződhetsz.

Eper
Élvezed az életet és mindig megtalálod a módját annak, hogy jól érezd magad a bőrödben. Akkor érzed magad igazán jól, ha barátaid, családtagjaid társaságában lehetsz. A dícséretet nemcsak szereted, hanem sokszor ki is harcolod, a körülötted élők szemében kissé nárcisztikusnak tűnhetsz. Humorod utolérhetetlen, akik ismernek, imádnak veled nevetni!

Görögdinnye
A szerelemben odaadó, társaságban szórakoztató ember vagy, nem kenyered a panaszkodás és a pesszimista gondolkodás. Elképzeléseidhez és jól bejáratott szokásaidhoz makacsul ragaszkodsz, nem szereted, ha mások megpróbálnak beleszólni a dolgaidba. Szeretsz társasági életet élni és élvezed, ha zajlik körülötted az élet!

Gránátalma
Energikus és magával ragadó a személyiséged, könnyen szót értesz másokkal és fontos számodra a társasági élet. Jó emberismerő vagy, azokon is átlátsz, akiket nem ismersz, így nehéz téged tőrbe csalni. Mélyebb érzéseidet nem kürtölöd világgá, emiatt többen titokzatosnak tartanak.
Narancs
Mindenről határozott véleményed van, és jól tudod, hogy mit akarsz az élettől. Céltudatos vagy és erős, jajj annak, aki megpróbálja keresztülhúzni a számításaidat! A gyengébbekkel ugyanakkor empatikus és segítőkész vagy, szívesen jótékonykodsz vagy adakozol, ha megvan rá a lehetőséged. A munkában akkor érzed magad a legjobban, ha emberekkel foglalkozhatsz.

Szilva
Fontosabb döntések előtt könnyen elbizonytalanodsz és hajlamos vagy hosszan hezitálni, alaposan átgondolsz minden eshetőséget, mielőtt választanál. A körülötted élőkkel - főleg az idegenekkel - gyanakvó vagy, nem könnyű közel kerülni hozzád. A kritikát nehezen viseled és személyes sértésnek veszed még akkor is, ha építő jellegű.

Szőlő
Nem vagy egy szószátyár típus, emiatt rád lehet bízni a titkokat. Kissé befeléforduló és maximalista vagy, magasra teszed a mércét másokkal és magaddal szemben is. A kapcsolatok kiépítéséhez időre van szükséged, nem szereted a felszínes ismeretségeket. Nem bánod, ha kevesebb barátod van, azt azonban tudod, hogy rájuk bármikor számíthatsz.
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Rizssaláta
  2013-09-12 14:55:40, csütörtök
 
 
De jó, hogy van a krumplisalátához még egy hasonló köret, amit előre el lehet készíteni.
Maria Hochnak köszönöm a receptet.
Nekem nem volt szójaszószom, de így is finom volt.

Rizs saláta.
Hozzávalók:(4 személynek)
300 g rizs

200 g borsó
1 piros és 1 sárga paprika
3 ek majonéz
4 ek tej
2 ek ecet
1 kiskanálnyi mustár
szójaszósz
1 ek apróra vágott petrezselyem
bors
A rizst megfőzzük, kihűlni hagyjuk.A paprikákat kis kockákra felvágjuk.A majonézt a tejjel,ecettel,sóval borssal,mustárral és kicsi szójaszósszal összekeverjük.
A rizst,paprikát,borsót összekeverjük,a majonézes szószt ráöntjük,
kb. 30 percig hagyjuk hogy a rizs átvegye a szószt.
Tálalás előtt petrezselyem zöldet szórunk rá.
Jó étvágyat!:)
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
A szeretet az a furcsa jószág ...
  2013-09-12 14:40:21, csütörtök
 
 



"A szeretet az a furcsa jószág, ha megosztjuk, nem kevesebb lesz, hanem több.

A szeretet éltető erő, s ez így is van. De a szeretet nagyon törékeny is. Szeretetünkért sokszor nagy árat kérünk, s ha a másik megbotlik, szeretetünk elvesztésével fizet(het) érte. A szeretet megvonása nem csak a csecsemőknek nagy veszély - veszély minden életkorban.

A személyhez fűződő szeretet mellett létezik egy másik, sokkal kevésbé személyes, inkább általános szeretet is, az emberszeretet.

,,Szeretem az embereket" - mondja az a valaki, akiben ez az érzés él. Ez egy személyes szeretetre való készenléti állapotot, odafordulást jelent, nyitottságot, elfogadást, segítőkészséget. Az ilyen ember szinte alig várja, hogy legyen valaki valóságos személy, akit szeretetébe fogadhat. Őszintén és önzetlenül. ,,Ez a szeretet nem kíván kitüntetést, elismerést, ellenszolgáltatást. Ez a szeretet halkan lép, és áthatja az egész életet"-. Nagy adomány ez, annak is, aki kapja- és annak is, aki adja.

A szeretetet ápolni kell. Ápolni kell a szürkének mondott hétköznapokon és az ünnepeken egyaránt. Az élet zöme hétköznapokból áll, ezeknek sorában alakul, mélyül, fejlődik"
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Omlós sajtos korongok
  2013-09-12 13:39:11, csütörtök
 
  hozzávalók 4 főre
15 dkg roquefort vagy gorgonzola sajt
25 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg dió , kis darabokra vágva
2 tojás
1 kk só
1 kk frissen őrölt fekete bors
1 kk cayenne bors
Kenéshez:

1 tojássárgája
1 ek tej

elkészítés
A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot.
A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk.
Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk. (Ha nincsen robotgépünk, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát.)
A tésztát megfelezzük és enyhén lisztes kézzel két, kb. 3-4 cm átmérőjű hengert formálunk. Mindkét tésztahengert folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
A pihentetési idő leteltével a tésztahengereket 1 cm széles korongokra vágjuk, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Kb. 30 korong lesz a fenti mennyiségből.) Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával.
Légkeverésen, 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézet
  2013-09-12 09:56:37, csütörtök
 
  Gyermeked nem tulajdonod,
tanítódnak küldte az ég!
Bántani tehát nincs jogod,
általa kell, hogy ember légy.
Ne vedd el azt, amit hozott,
ne adj cserébe rossz hitet!
Szeretet vízével locsold,
amely lelkét érinti meg!
(Aranyosi Ervin)
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1168
  • e Hét: 6858
  • e Hónap: 13230
  • e Év: 64021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.