Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A mediterrán diéta alapjai
  2013-09-21 15:07:19, szombat
 
  A mediterrán diéta egy finom, rendkívül élvezetes és nyáron talán a legegyszerűbb módja annak, hogy formában tartsuk magunkat. Felfoghatja a mediterrán diétát egyfajta életmód programnak, mely segíthet Önnek hosszú távon az életmódváltásban.

A mediterrán diéta alapjai
Bőséges zöldség, gyümölcs
Fokhagyma, burgonya, saláták
Tej, natúr joghurt
Olívaolajjal elkészített ételek, saláták
Hal, hetente többször
Tészta - csak zöldségekkel
Dió, mandula, mogyoró - uzsonnára, vagy egészséges nassnak
Naponta 1-2 dl bor (főként vörösbor)

A mediterrán diéta hatásai, következményei
A mediterrán diéta követésének köszönhetően még a sokadik x után is fittebbek lehetünk. Annyira elterjedt a mediterrán diéta, hogy már a világon az egyik legegészségesebb fogyókúraként nevezik. Nem lehet benne semmi kivetni valót találni, ugyanis több betegség megelőzésére is használható. Segít a szív- és érrendszeri betegségeken, a cukorbetegség és a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát is csökkenti, valamint megelőzheti az elhízást, vagy a túlsúlyt.

Meddig diétázzon?
Addig mindenképp ajánljuk, amíg a kívánt kilókat nem adta le. De ha utána folytatni szeretné, semmi akadálya. Ha mégis abba szeretné hagyni, akkor se teljesen. Egy pár elemet, ételt tartson meg a diétamentes hétköznapokra.

Cukkinikrémleves
2 személyre a hozzávalók:
30 dkg cukkini
fél erőleveskocka
1 gerezd fokhagyma
1 dkg margarin
fél evk. liszt
2,5 vöröshagyma
12%-s 0,5 dl tejföl
1 késhegyni őrölt szerecsendió
A felkockázott cukkinit feltesszük főni, a szerecsendióval, a leveskockával, a sóval és a fokhagymával ízesített vízzel. A lisztet addig pirítjuk a felhevült margarinon, amíg a színe halványsárga nem lesz. Ezután hozzátesszük a hagymát, amit előtte apróra vágunk, és megpároljuk. A hagymás rántást is hozzátesszük a cukkinihoz és jól megkeverjük. Ízlés szerint befűszerezzük, borsozzuk, sózzuk. Miután a tejföllel behabartuk alaposan turmixoljuk össze.
Egy recept, amit a mediterrán diéta alatt bármikor elkészíthet
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Isten elfogadott
  2013-09-21 15:02:31, szombat
 
  ,,Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket." (1 Péter 2:9)

Életünk nagy része azzal telik el, hogy megpróbálunk megfelelni másoknak. Meg akarunk felelni szüleinknek, kortársainknak, embereknek, akik tisztelnek minket, és olyanoknak, akik irigykednek ránk. A vágy, hogy elfogadjanak minket, arra ösztönöz, hogy megtegyünk bármit. Meghatározza, milyen ruhát hordjunk, milyen autót vezessünk, milyen házat vásároljunk, még azt is, milyen életpályát válasszunk.

Egyetértesz azokkal az emberekkel, akik bármilyen őrültségre képesek azért, hogy elfogadják őket? Emlékszel, gyerekként nagyon szeretted volna hogy elfogadjanak és hogy valaki azt mondja neked: ,,Merd megtenni!", és te megcsináltál bármilyen őrültséget. Megtetted, mert arra vágytál, hogy biztonságban érezd magad. Emlékszel, mikor gyerekként sportoltatok valamit, és a csapattagokat választva milyen nagyszerű érzés volt, amikor beválogattak a legjobb játékosok közé? És emlékszel olyan esetre is, amikor már csak ketten vagy hárman voltatok, és téged még senki sem választott ki?

Szeretjük azt az érzést, amikor kiválasztottak vagyunk.

Kiválasztva lenni óriási érzés az önbecsülésünknek. Az 1 Péter 4:9 azt mondja: ,,választott nemzetség vagytok". Ennek kellene emelnie az önbizalmadat. Krisztus elfogad téged - nem annak alapján, amit elértél, amiért megdolgoztál, vagy amit megérdemelsz. Csak egyszerűen ezt mondja: ,,téged választottalak".

Befogadhatod Jézust az életedbe, de tisztában vagy azzal, hogy Krisztus is elfogadott téged? Nem kell kiérdemeld és nem kell bizonyítanod magadat.

,,Ha apám, anyám elhagyna is, az Úr magához fogad engem'' (Zsoltárok 27:10). A tény az, hogy vannak közöttetek olyanok, akik sohasem tudtak örömet okozni a szüleiknek. Mindegy mit csináltatok, az sohasem volt elég jó. Ha hármast kaptál, ők négyest akartak. Ha négyest kaptál, ötöst akartak. Ha meg ötöst kaptál, akkor meg csillagos ötöst vártak.

A tragédia az, hogy közületek néhányan még mindig megpróbáljátok önmagatokat elfogadtatni a szüleikkel. Még mindig próbálkoztok megfelelni nekik, de minden bizonnyal most már nem is fogjátok elérni ezt, mert ez az ő problémájuk. A jó hír az, hogy neked nincs is szükséged erre, hogy boldog legyél. Több mint 6 milliárd ember van a Földön. És ha két ember téged nem kedvel, miért törődsz vele? Mint Isten családjának tagja Isten már elfogadott!

Beszéljünk róla:

Milyen alapokon áll az önbecsülésed?
Milyen hatással van az rád fizikailag, hogy mások elfogadnak-e téged? És érzelmileg illetve lelkileg?
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Tökös-mákos linzertorta
  2013-09-21 14:54:28, szombat
 
 

Hozzávalók a linzertésztához:
40 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél citrom héja, 1 sütőpor; a töltelékhez:
1,5 kg sütőtök vagy 40 dkg sütőtök püré, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 7 dkg darált keksz,
1 tojás + 1 fehérje, 1 vaníliás cukor, fél citrom héja; tetejére 1 tojás; a tálaláshoz: 2 dkg porcukor

Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a sütőporral elvegyített lisztben, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a porcukrot, a tejfölt, a tojássárgát, a citrom lereszelt héját és összedolgozzuk.
Fóliával letakarjuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. A sütőtököt kettévágjuk, magját kikaparjuk és 50-60 perc alatt megsütjük, majd a húsát kikaparjuk és összetörjük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukort meg a vaníliás cukrot és kikavarjuk.
Hozzáadjuk a mákot, a kekszmorzsát, a tojás sárgát meg a citrom reszelt héját és összekeverjük.
A végén lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A linzertésztát kinyújtjuk és egy 24 cm-es piteformát kibélelünk vele.
Előmelegített sütőben, 10 percig elősütjük, majd kivesszük és rákenjük a tölteléket.
A megmaradt tésztából csíkokat sodrunk és a tetejét berácsozzuk, a szélére pedig csillagokat szaggatunk, ezekkel feldíszítjük és lekenjük a felvert tojással.
További 20 percig visszatoljuk a sütőbe.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Lelki bántalmazásról
  2013-09-21 12:11:52, szombat
 
  Egy készülő könyvből

Kegyetlenségre csak szeretetlen ember képes.

Mert képtelen szeretni. Elsősorban önmagát. S ha táptalajt kap az önzése, komoly károkat képes okozni.

Bánt. Öncélúan, azért az örömért, amit a bántalmazással szerez meg magának. S gyönyörködik a másik fájdalmában. Kéjeleg, mosolyog, dalol. Boldog, mert bánthatott.

A kegyetlenségnek vannak fokozatai, s a szeretetlen ember ezekkel mesterien bánik, mert

lételeme a fájdalomokozás. Ha nem tud bántani, belebetegszik.

Szülőként a legveszélyesebb, mert a gyermekét nem szereti: Birtokolja. Foggal-körömmel ragaszkodik a tulajdonához. Mert neki nem önálló személyiség a gyermeke, hanem a tulajdona.

Ezért nem engedi felnőni. Kasztrálja: a jellemét, egyéniségét, potenciáját. Akaratlan bábot formál belőle, akivel színházat játszik!

Szívesen hangoztatja, önnön tökéletességét, s ez által piedesztálra állítja önmagát! Az anyaságot, mint áldozati szerepet éli meg. Mártírként!

Ha sűrűn hallod a mondatot: én, és minden mondata az én-nel kezdődik, légy résen! Figyelj nagyon, és készülj fel a legrosszabbra!

Mert ez az ember, ha szembetalálkozik igaz szeretetet adni képes személlyel, akiből ráadásul a fia társa lehet, olyan gyűlölködővé válik, hogy jobb, ha azonnal elmenekülsz a közeléből!

Mert a legkedvesebb játékszere elveszik számára! Nem tud kit manipulálni. S ekkor használni kezdi a lelki bántalmazás eszközeit a betolakodó ellen, akit ő, mint:

Ősellenséget, az első pillanattól gyűlöl. S hatalmas készletekkel rendelkezik a bántás minden formájából.

S te ízelítőt kapsz a pokol legmélyebb bugyraiból! Nem érted, miért szenved. Hisz te szereted őt, mert embertársad, mert anya ő is, mint te! Azon kívül boldogságot adsz annak a személynek, aki neki a legkedvesebb, s mégis, olyan elementáris gyűlölettel találkozol részéről, ami megrémít!

Védtelen vagy, nem érted őt! Meglepődsz. Védekezel, de hiába: a mocsok, amivel beborít, megfullaszt. Nem kapsz levegőt. Menekülnél az iszonyat elől, de nincs hová. Ő mindenhol ott van. Olyan, mint a pusztító kór, nem tudsz elbújni előle.

Aztán megtapasztalod, hogy mégis van menekvés!

Mert van fölöttünk valaki! A mi égi bíránk. Tedd le elé terhed, s a gonoszt legyőzöd biztosan. Ahogy az ördög a tömjénfüstöt nem bírja, a szeretetlen ember sem tud mit kezdeni a szeretettel. Menekül előle, mert az nem róla szól!

Ez nem jelenti azt, hogy nem bánt többet! Igenis, fog! Ez az éltető ereje.

Győzni mégsem képes feletted, mert a szeretet előbb, vagy utóbb győzedelmeskedik a szeretetlenség felett.

Tudod miért?

Mert a hittel élő ember ereje: Isten ereje.

 
 
0 komment , kategória:  Szeretett könyv  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 7266
  • e Hónap: 13638
  • e Év: 64429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.