Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Csodagyerek: magzatvíz nélkül fejlődött a kisbaba
  2013-09-20 19:15:44, péntek
 
  Nem hallgatott orvosaira, és nem egyezett bele az abortuszba az a kismama, akinek a negyedik hónapban elfolyt a magzatvize. Végül csodával határos módon egészséges fia született.

Az orvosok azt javasolták a húszéves Laurának, hogy szakítsa meg a terhességét, amikor a 16. héten elfolyt a magzatvíz. Azt mondták, a babának csupán egy százalék esélye maradhat a túlélésre,de még ha életben marad is, súlyos agykárosodást szenvedhet. Azzal riogatták a kismamát, hogy a saját egészségét is veszélybe sodorja. Laura azonban megérezte a baba első rúgásait, és úgy döntött, inkább az ösztöneire hallgat.

A következő hetekben gyakran járt ultrahangra és vérvételekre, miközben a legrosszabbra is fel kellett készülnie. Ehhez képest a terhesség 21. hetében megállapították, hogy újra ép a magzatburok, és három héttel később újra teljesen megtelt magzatvízzel is.

A kismama kezelőorvosa azért nem számított a szerencsés végkifejletre, mert a magzatvíz hiánya megakadályozhatja, hogy a tüdő megfelelően fejlődjön. A születéskor azonban kiderült, hogy a baba légzésével semmi probléma. A fiatalasszony szinte teljesen normális időben adott életet a kisfiának, Charlie-nak.

A csodagyerek most öt hónapos és kiváló egészségnek örvend. Laurának, aki 22 éves párjával él együtt, Charlie már a második gyermeke.

 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Megmentette ikertestvérét anyjuk méhében
  2013-09-20 19:12:06, péntek
 
  Lemondtak az orvosok egy ikerpárról, ők azonban nem adták fel. Csodának tartják, hogy egyikük tíz héten keresztül úgy helyezkedett anyjuk méhében, hogy védje testvérét.

Ikerterhessége 20. hetében az orvosok közölték egy angol kismamával, hogy a vetélés elkerülhetetlen. Az ultrahang-vizsgálat során kiderült, hogy az egyik kislány, Kiki szívproblémával küzd, és úgy látták, hogy a méhlepényből folyadék szivárog. Úgy tűnt, 20 hetesen nem lenne esélyük a túlélésre, ezért mindenki felkészült a legrosszabbra.

Csodálatos módon azonban a másik iker, Nico mintha csak megérezte volna, hogy baj van: úgy helyezkedett a méhben, hogy elzárta a szivárgás útját, ezzel megvédte magát és kishúgát. Az orvosok nem akartak hinni a szemüknek, mikor a legközelebbi ultrahang-vizsgálaton kiderült, hogy Nico egészséges. A felvételekkel egészen a babák születéséig követték, ahogy Nico nem is mozdult el az ,,őrségből".

,,Tudtuk, hogy minden egyes nappal, amelyet a méhben töltenek, nő az esélyük a túlélésre - mondta az édesanya. - Férjemmel együtt hiszünk abban, hogy a kislány a testvére védőangyala. Úgy érzem, a világ legszerencsésebb édesanyja vagyok, mert mindkét gyermekem velem van, egészségesen."

A 30. héten végül császármetszést hajtottak végre az orvosok. Nico született meg először, majd öt perccel később Kiki, mindketten másfél kilogramm körüli súllyal. Az orvosok szerint ez már szép súlynak számít, amelyet annak a tíz hétnek köszönhettek, amíg Nico benntartotta magát és testvérét a méhben.

Az ikerlányok születése után Nico hat hétig, Kikit pedig három hónapig kapott speciális kezelést. Ma már hét hónaposak, és otthonukban egészségesen fejlődnek. A vizsgálatok azóta kimutatták, hogy Kiki szívével sincs probléma.

A szülők szerint a hét hónapos, kétpetéjű ikrek különösen jól megértik egymást. ,,Ha nagyobbak lesznek, majd elmeséljük nekik, hogy nemcsak azért van köztük ilyen szoros kötelék, mert megosztoztak az anyaméhen, hanem azért is, mert Nico megmentette testvére életét, mielőtt még megszülettek volna" - nyilatkozták az ikrek szülei.

A házaspárnak az ikreken kívül egyébként már van két gyermeke: egy fiú és egy lány, mindketten négyévesek. A család az ikrek születése óta egy terhességi kutatásokkal foglalkozó jótékonysági szervezetet támogat.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Lyukas a Holt-tenger és haldoklik
  2013-09-20 19:09:36, péntek
 
  Haldoklik a Holt-tenger, mert egyre több lyuk van a fenekén: immár több ezer repedésen szivárog el vize, miközben bő húsz éve még csak 40 körüli volt a lyukak száma - adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

A jelenség miatt a víz szintje évente 80-120 centit csökken. A Holt-tenger felszíne az 1960-as években 394 méterrel volt a tengerszint alatt, mostanra 423 méterre süllyedt. Vízfelülete egyharmaddal zsugorodott: 950 négyzetkilométerről 637-re.

A Holt-tenger az 1980-as években kezdett "kilyukadni", akkortájt fedezték fel fenekén az első víznyelő rést. Azóta szinte szitává vált medre, csupán izraeli területén háromezer lyuk csapolja vizét, amely tízszer sósabb, mint az Atlanti-óceán északi része.

A jelenség okának az édesvíz sóoldó hatását sejtik kutatók. A földfelszín alatti édesvízrétegek elemésztik a sós talajt, emiatt üreg keletkezik, amely idővel beszakad.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
fehérboros-fahéjas körtelekvár
  2013-09-20 14:42:00, péntek
 
  egy lekvár-különlegesség

Hozzávalók:
1 kg megtisztított körte
200 g cukor
1 citrom héja és leve
1 dl fehérbor
őrölt fahéj ízlés szerint
vanília
A fehérbort felmelegítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt körtét. Kb. egy óra múlva hozzákeverjük az ízesítőket és a cukrot. A cukrot érdemes apránként adagolni, mert vannak nagyon édes körtefajták, amikhez nem kell túl sok cukor. Kóstoljuk meg többször. Még két órán át sűrű kevergetés mellett főzzük készre. Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk készíteni, és esetleg nincs elegendő körténk, adhatunk hozzá almát is. A lekvárt kifertőtlenített üvegekbe töltjük, lezárjuk a tetejüket, és néhány percre fejre állítjuk őket. Száraz dunsztban kihűtjük.

Borbás Marcsi receptje
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Agyvérzés: mit tegyünk, ha beszédképtelen a beteg?
  2013-09-20 13:52:43, péntek
 
  Az agyvérzés illetve agytrombózis féloldali bénulással járhat. Ha a bénulás jobb oldali, akkor a beszéd, az írás, az olvasás, a számolás zavara is társulhat hozzá. A beszéd két alapfunkciója: kifejezőeszköz és a megértés eszköze. A beszédzavar szaknyelven: afázia.
Ennek esetén a két alapfunkció közül valamelyik megsérült. Az afáziás betegekkel logopédus foglalkozik. Az eredmény függ a beteg életkorától, személyiségétől a károsodás óta eltelt időtől és természetesen a károsodás nagyságától és helyétől. Jó kilátásai lehetnek, ha a beteg nem túl idős, jó az általános állapota, az eredeti személyisége megmaradt, jól képezhető és a szociális helyzete kedvező.

Eredmény és kezelés
Pontos prognózis a terápia kezdetekor még nem mondható, eredményessége csak a kezelés folyamán ítélhető meg. A kezdetben gyorsan visszafejlődő afázia jó prognózisú, azonban a kezdeti gyors javulás után gyakori a lassulás. Ezt a betegnek és a környezetének tudomásul kell vennie. Az agy károsodásakor az idegrendszer kisebb vagy nagyobb része elpusztul. A környezet számára ezért nyújt riasztó képet a beteg első látásra: a beszéd megértése, illetve a kifejezőképessége korlátozott. Ez a korlátozottság nagyfokú feszültséget, türelmetlenséget, ingerlékenységet okozhat. A betegben lévő feszültség csökkentheti a beteg beszédteljesítményét, sőt olyan súlyos gátlást idézhet elő, hogy ezáltal a megmaradt beszédkészsége is csődöt mond.

Türelmesen a beteggel
Az afáziás beteg környezetének a legnagyobb türelemmel, lassan, rövid és érthető mondatokban kell a beteggel beszélnie. Amennyiben jó a beteg megértése, de nem tudja magát kifejezni, mozdulataiból, arckifejezéseiből, igyekezzenek megérteni mondanivalóját. Segíthet, ha elkezdik a szót vagy rámutatnak a tárgyra. Semmi esetre sem szabad a beteget abban a tudatban hagyni, hogy nem értik meg őt, a legkisebb közös sikerélmény is sokat jelenthet, ami nagymértékben fokozza a beszédkészséget. Az afáziás betegek között nincs két egyforma eset.

A személyiségváltozás
A személyiségváltozás különböző típusai előfordulhatnak az ilyen betegnél. Például kevésbé érdeklődik az emberek iránt: könnyen elfárad, rövidebb ideig tud figyelni, a közelmúlt eseményeire nehezen emlékszik, hajlamos a sírásra és a nevetésre, látszólag kis dolgok miatt könnyen kiborul. A személyiségváltozások később eltűnhetnek, de az időleges tünetek olyan változások lehetnek, amelyek rémületbe ejtik a környezetet.

Súlyosabb esetekben ideggyógyászok segítségét is igénybe kell venni. Az afáziás betegek képességei napról-napra, sőt, időnként egyik pillanatról a másikra is ingadoznak. A beteg gyakran zavartnak látszik, amikor a társalgás két személy között gyorsan folyik. A család és a környezet hajlamos arra, hogy hangosabban beszéljen, amikor a beteggel társalog. Úgy gondolják, ha hangosan beszélnek, segítenek neki a megértésben. Valójában jobban segítik a magértést, ha lassan beszélnek egyszerű, rövid kifejezéseket használnak.

A beteg néhány szó után abbahagyja a beszédet, hogy a következő szón gondolkodjék. Képes lehet a szavak ismétlésére, de a spontán beszédre nem. Az afázia általában nem progresszív, tehát ritkán válik rosszabbá. A beteg szellemileg általában nem épül le, de jelentős személyiségváltozások mutatkozhatnak. Rendszerint örül a normális otthoni ténykedésnek és szórakozásnak. Előfordulhat hogy látásromlás is társul a betegséghez, ezért könnyebben látja meg a nagybetűkkel írott szavakat.

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Táplálkozási program 50 felett
  2013-09-20 13:50:10, péntek
 
  Ha még sokáig szeretnénk egészségesek maradni, 50 felett jobban oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra. Figyeljünk arra, hogy ne száradjunk ki belülről, mert ez szervi károsodásokhoz vezethet, elősegítheti a letargiát és depressziót időskorban. Arról nem is beszélve, hogy a folyadékhiány a bőrt gyorsabban öregíti. Igyunk minden nap legalább másfél liter folyadékot: csapvizet, szénsavmentes ásványvizet, édesítetlen gyümölcs- vagy gyógynövényteát, esetleg vízzel hígított gyümölcslevet. Készítsünk ki reggel 3 kicsi flakon ásványvizet, estére üresnek kell lenniük, különben ártunk az egészségünknek.

Fogyasszunk naponta 3 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, valamint egy adag rizst (legjobb a természetes barna rizs), tésztafélét vagy burgonyát. A tésztaféléknél is részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű termékeket.

Naponta legalább egy étkezés zöldségből álljon, legjobb, ha kímélő módon elkészítve: párolva vagy gőzölve. Alkalmas erre a sárgarépa, brokkoli, karfiol, zöldborsó, spenót. Naponta egy étkezéshez feltétlenül fogyasszunk ropogós zöld vagy vörös levelű salátát. A zöld salátában lévő klorofill fiatalon tartja az agysejteket. A vörös levelű salátában lévő folsav és keserűanyagok fontosak a szívnek, a keringésnek és a májnak, és akkor még nem beszéltünk a C-vitaminról, amit a friss salátával veszünk magunkhoz. A zöldségek a bennük lévő rostanyagok forrásaiként is fontosak, mivel 50 felett nagyon gyakran problémát okoz az emésztés is.

Ugyanez érvényes a friss gyümölcsre is. 50 felett naponta fogyasszunk gyümölcsöt: 2 almát, 2 narancsot, 1 banánt, 2 kivit és aztán természetesen a szezon mindenkori gyümölcseit: epret, cseresznyét, málnát, körtét, szilvát stb. A régi mondás, miszerint ,,minden nap egy alma az orvost távol tartja" persze napjainkban a valós életben nem állja meg a helyét, ennél több kell. Csak nemrég mutatták ki amerikai tudósok kutatásai, hogy naponta 3-5 alma vagy 3 pohár természetes almalé védőanyagaira van szükség ahhoz, hogy egy napra védve legyünk a környezet agresszív káros anyagaitól.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Ropogós orvosság: az alma
  2013-09-20 13:48:01, péntek
 
  Az ízletes és ropogós alma a rózsa-félék családjába tartozik. Egészségügyi előnyeit az egész világon jól ismerik, szinte nélkülözhetetlen egészségvédő hatású gyümölcs.
Az alma számos ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaz, amelyek rendkívül hasznosak, legnagyobb mennyiségben az alma héjában találhatóak. Egy közepes alma körülbelül 80 kalóriát tartalmaz. Az alma nagyon népszerű gyümölcs, amit főleg gyógyhatásának, vitamin tartalmának köszönhet.

Segíti emésztését
A megfelelő emésztéshez a szervezetnek szüksége van a gyümölcsök ballasztanyagaira.
A B vitamin kedvező hatással van az emésztésre, mert serkenti a táplálék felszívódását.
Az alma savtartalmánál fogva segít a gyomor és a belek átmozgatásában.
Az almalé összekeverve spenót- vagy sóskalével, az emésztő rendszer alapos tisztítója lehet,
mivel a két zöldségféle nagy mennyiségű oxálsavat tartalmaz, amelyek átmozgatják a beleket.

A renyhe emésztésen, az émelygésen könnyíthetünk alma lé fogyasztásával.
A gyümölcsök, és így az alma fogyasztása is, elősegíti a más táplálékkal elfogyasztott,
vitaminok és enzimek felszívódását, és azzal együtt érvényesülését szervezetünkben.

Alacsony vércukor esetén
Amikor alacsony a vércukorszint, akkor az agy nem kap elegendő glukózt, végső esetben ájulás is bekövetkezhet. Ilyenkor, édesség helyett kiválóan megfelel egy nyers alma elfogyasztása,
hogy elkerüljük a rosszullétet.

Legyen a kiegyensúlyozott táplálkozás része
Alattomosan húzódik meg a vérerekben a zsírlerakódás, és idővel alaposan le is szűkíti az ereket. Az alma pektinje bizonyítottan képes feloldani azokat a zsírokat - triglicerideket-, amelyek a lerakódást okozzák. A héjában található cellulóznak pedig tisztító hatása van.

Almaecet
Az almának rendkívül magas a savtartalma, almabor is készíthető belőle, de sokkal inkább ismert termék az almaecet, ami jó szolgálatot tesz érrendszeri betegségekkel küzdők részére. Az almaecettel az ízületi bántalmak is csökkenthetők.

A szerelem szimbóluma
A magyar néphagyományban az eljegyzéskor, házasságkötéskor adott alma a szerelem szimbóluma.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Gombás rizspogácsa sütőtökös mártogatóssal
  2013-09-20 10:57:51, péntek
 
 
Hozzávalók:
15 dkg rizs, 20 dkg csiperkegomba,1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg sajt, só, bors, bazsalikom;
a mártogatóshoz:
25 dkg sütőtök, 2 dl paradicsomlé, 1 cikk fokhagyma, 3 dkg vaj, só, bazsalikom

Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és csepegni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon félig megdinszteljük. Míg a hagyma dinsztelődik, a gombát apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához és együtt dinszteljük tovább, míg a keletkező leve elfő. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés bazsalikommal és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, összekeverjük a rizzsel, a zsemlemorzsával, a tojással és pogácsákat formázunk a masszából. Sütőpapírral bélel tepsibe rakjuk, tetejükre kevés reszelt sajtot teszünk és előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a mártogatóst is. A sütőtököt szeletekre vágjuk és a sütőben megsütjük. Ha kész van, héjából kikaparjuk a tökhúst és villával összetörjük. A fokhagymát apróra vágjuk, a vajon kissé átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tökhúst és felöntjük a paradicsomlével. Sóval és kevés bazsalikommal ízesítjük, majd felforraljuk. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható.

Megjegyzés:
A rizspogácsákat készíthetjük úgy is, hogy megforgathatjuk zsemlemorzsában és kevés
zsíradékon megsütjük. Tálalhatjuk feltétként főzelékek mellé, önmagában kiváló vacsora,
vagy kis dobozban vihetjük tízórainak a munkahelyre is.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
A bántalmazás járvány: Ne legyünk tovább csendben!
  2013-09-20 09:00:17, péntek
 
  "Ezt határoztam: vigyázok szavaimra, hogy ne vétkezzem nyelvemmel, megzabolázom számat, ha gonosz ember kerül elém. Néma voltam, szótalan, hallgattam, de ez nem volt jó, fájdalmam kiújult. Szívem fölhevült bennem, míg sóhajtoztam, lángra lobbantam, nyelvemmel beszélni kezdtem: Add tudtomra, Uram, életem végét, meddig tart napjaim sora, hadd tudjam meg, milyen mulandó vagyok!" (Zsoltárok 39:2-4)

Az első lépés ahhoz, hogy megszabadulj a bántalmazástól - akár szexuális, akár fizikai, akár szóbeli akár érzelmi bántalmazásról beszélünk - az, ha megosztod valakivel, aki segíteni tud neked a kiszabadulásban.

Jézus azt mondja a János 8:32-ben "Az igazság szabaddá tesz titeket". A szabadság akkor jön, amikor nyitsz és bevallod a fájdalmad valaki másnak.

Egy 10 országban végzett tanulmány készítése során kiderült, hogy a társuk által bántalmazott nők 55-95 százaléka soha nem mondta el senkinek, ami történt, a férfiak pedig még kevésbé képesek beszélni a bántalmazásukról, vagy segítséget kérni.

A bántalmazást gyakran hívják csendes járványnak, mert ez az, ami mindenki számára nyilvánvaló és amiről mégsem akar senki sem beszélni. Az emberek csendben szenvednek.

Ha a Bibliában valaki megértette a bántalmazást, akkor az Dávid király volt. Ő volt az a király, aki a legtöbb zsoltárt írta, és aki az élete jókora részét a bántalmazással való megbirkózással töltöttem, mert voltak emberek, akik fájdalmat akartak neki okozni, meg akarták ölni, bántalmazni, rágalmazni akarták és nevetségessé akarták tenni - melyek mind a bántalmazás különböző fajtái.

Több, mint száz zsoltárban, Dávid kifejezi a fájdalmát, a frusztrációját és a haragját az ellenségeivel szemben. Az "ellenségek" szót egyes fordítások szerint majdnem 100-szor használja. Az egész életét elhalmozó bántalmazásról beszél.

De egy dolgot Dávid megtanít nekünk: Ne tartsd magadban! A Zsoltárok 39:2-4-ben Dávid elmagyarázza, mi történt, amikor magában próbálta tartani a küzdelmeit: "Ezt határoztam: vigyázok szavaimra, hogy ne vétkezzem nyelvemmel, megzabolázom számat, ha gonosz ember kerül elém. Néma voltam, szótalan, hallgattam, de ez nem volt jó, fájdalmam kiújult. Szívem fölhevült bennem, míg sóhajtoztam, lángra lobbantam, nyelvemmel beszélni kezdtem: Add tudtomra, Uram, életem végét, meddig tart napjaim sora, hadd tudjam meg, milyen mulandó vagyok!"

Ez egy klasszikus válasz a bántalmazásra. Dávid félt hogy beszéljen a bántalmazói jelenlétében, de a hallgatása csak rosszabbá tette a dolgokat: "Vigyázok szavaimra, hogy ne vétkezzem nyelvemmel, megzabolázom számat, ha gonosz ember kerül elém. Néma voltam, szótalan, hallgattam, de ez nem volt jó, fájdalmam kiújult."

Ha ezt tapasztalod most, hogy szeretném, ha tudnád, hogy Isten törődik veled. Én törődöm veled. És van remény. Nem kell, hogy a fájdalom, a szorongás és a félelem körforgásában maradj.

De először is, abba kell hagynod a hallgatást. Beszélned kell, és elmondanod valakinek, akiben megbízol. Napfényre kell hoznod, hogy Isten megkezdhesse a gyógyítás folyamatát.

Beszéljünk róla:

Mik a jelei az érzelmi bántalmazásnak? Hogyan tudsz segíteni a annak barátodnak, aki szenved?
Mit gondolsz, miért olyan nehéz a bántalmazott embereknek elfogadni Isten szeretetét?
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
A lélek fájdalma
  2013-09-20 08:41:34, péntek
 
  Egy készülő könyvből.

A fizikai fájdalom minőségétől, fokozatától függően viszonylag egyszerűen kezelhető: Terápiákkal, gyógyszerekkel, egyéb más módokon.

Ám van másféle fájdalom. A lélek fájdalma!

Tudod, hogy gyógyítható? Megtapasztaltad?

Én igen!

Van az életemnek olyan szakasza, amire nem szívesen emlékszem, amit mindenki előtt eltakarok, mert annyira fájdalmas, hogy még mindig megroskadok, ha felidézem.

Házasságra vágytam. A szeretett férfi oldalán élni, gyermekeket szülni, tőle, neki.

Álmodtam boldogságot, szerelmet, hosszú, egymással leélt életet.

Az életem másként alakult. Meg kellett tanulnom nélküle élni.

Hosszú évekig éltem szeretetlenül, Istent tagadó módon. Pusztítottam mindent, ami körülvett, legfőképp magam. Férjhez mentem. Férjem tudta, hogy nem szeretem szerelemmel.

A házasságom önpusztítás volt: szerelem nélkül, szeretet nélkül, ,,csak azért is"-ből.

A férjem határtalan türelmének köszönhetően lecsillapodtam kicsit, s kialakult irányába bennem a végtelen tisztelet, és szeretet. Egy idő után már figyeltem rá, törődni tudtam vele, s ő ezt hálával, és szeretettel fogadta.

Óvott, és féltett. Legfőképp önmagamtól.

A kapcsolatunk kisfiunk születésével lett teljes.

A Jóisten másként gondolkodott: magához szólította kicsi angyalkánkat.

Lelkileg összeomlottam, s nincs is sok emlékem erről az időszakról. A csodálatos emberi elme gondoskodik arról, hogy a nagyon fájdalmas lelki dolgokat valahogy túlélje az ember...

A gyógyulást a másodszülött fiam érkezése hozta, s a teljes összeroppanásom is!
Koporsó mellett állni roppant fájdalmas esemény. Kétszer úgy állni ott, hogy a szíved alatt hordott gyermeked temeted, abba csak bele őrülni lehet.

Hetekig altattak, mesterségesen tápláltak, s sokára, csontvázzá fogyva, lélekben megrokkanva kezdtem feleszmélni ebből a kómaszerű állapotból.

Úgy éreztem, hogy sohasem fogok felépülni, s igazából nem is akartam. Vegetáltam.

A napjaimat a temetőben töltöttem, a két pici sírhalom mellett, s álmodtam.

Boldogságot, örömöt, gyermekkacagást, gyermekcsókot.

Sok-sok idő telt el, s egyik alkalommal bementem a temetőhöz közeli kápolnába. Valami oda húzott! Ma már tudom, hogy az áldott orvos hívott, az ő szavát hallotta meg a szenvedő lelkem!

S a kápolnában katartikus élmény ért: Egy éteri szépségű hang az Áve Máriát énekelte, s az én könnyeim elkezdtek folyni, s csak sírtam, és sírtam, nem tudom, milyen hosszú ideig, de a lelkemet ezek a könnyek megtisztították minden sötét gondolattól, minden éles fájdalomtól, s ahogy átadtam Istennek terhemet, úgy könnyebbültem meg fizikailag is, és lelkileg egyaránt.

Ezután tudatosan keresni kezdtem azt a helyet, ahol megélhetem azt a lelki békét, és elveszett boldogságot, amit itt megleltem.

Isten útmutatásával rátaláltam arra a közösségre, akiknek a törődésük nélkül - férjemével együtt- elvesztem volna a fájdalmamban. Jóságával bizonyította az ő nagy kegyelmét: enyhülést, majd gyógyulást adott, és

megtanított egy nagyon fontos igazságra: A lélek fájdalmát kizárólag Ő gyógyíthatja meg!

Akárki megtapasztalhatja ezt, hite ereje szerint.

A tévelygő ember hatalmas fájdalmak árán.
 
 
0 komment , kategória:  Szeretett könyv  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1168
  • e Hét: 6858
  • e Hónap: 13230
  • e Év: 64021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.