Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Életre keltette élettelen csecsemőjét az okos anya!
  2013-09-14 21:33:23, szombat
 
  Egy ausztrál édesanya szívbemarkoló történetét osztotta meg a világgal, amikor arról mesélt, hogyan hozta vissza az életbe halott csecsemőjét, a szerető anyai ölelés erejével.

Olyat már hallottunk, hogy halottnak hitt csecsemő sírt fel a ravatalon. Kate Ogg öt hónappal ezelőtt Sydneyben adott életet ikergyermekeinek, egy kislánynak és egy kisfiúnak, akik koraszülöttként, 27. hétre jöttek világra, mindössze kilencven dekagramm súllyal. A testvérek közül a kislány, Emily teljesen egészséges volt, a fiúcska azonban nem lélegzett. Az orvosok húsz percen keresztül küzdöttek az életéért, mindhiába.

,,Az egyik orvos azt kérdezte tőlem, hogy választottunk-e fiúnevet? Jamie-nek neveztük el, feleltem" - nyilatkozta az édesanya egyik ausztrál tv-nek.

Az orvos a betakargatott kisfiúval az anya felé fordult, és közölte vele, hogy már nem tudták megmenteni a kisfiú életét. Átadta a szülőknek az élettelenül fekvő csecsemőt, hogy elbúcsúzhassanak tőle. Ami azonban ezután történt, azt még az orvosok is csodaként emlegetik.

Kate és férje, David könnyeiket nyelve, fájdalomtól meggyötörten összeölelkeztek, és maguk közé vették babájukat.

,,Ez volt a legszörnyűbb fájdalom, ami valaha átéltem. Kiszabadítottam Jamie ernyedt kis testét a takaróból, kibontottam a köntösömet, és a mellkasomra tettem, hogy a bőrünk összeérjen.

Daviddel beszélni kezdtünk fiúnkhoz, elmondtuk neki, hogy nagyon szeretjük, és hogy van egy lánytestvére is. Megosztottunk vele mindent, amiben része lett volna, hogy ha életben marad."

Két óra telt el a fájdalmas vallomással és búcsúval, amikor is a kisfiú életjelet kezdett adni. ,,Jamie zihálni kezdett, levegőért kapkodott, de az orvos felvilágosított minket, hogy ez természetes reflex, semmi több" - magyarázta Kate. ,,Ekkor azt éreztem, hogy megmozdul, mint aki álmából riad, és egyre szabályosabban veszi a levegőt. Tettem néhány csepp anyatejet az ujjamra, amit szopizni kezdett, a légzése pedig teljesen normálissá vált. Rövidesen kinyitotta szemeit, ami maga volt a csoda, kinyújtotta kezecskéjét, az ujjam után nyúlt és megragadta, miközben a fejét forgatta."

" Időközben visszajött az orvosunk is, aki látva a változásokat, sztetoszkópjával megvizsgálta Jamie szívhangját, majd fejét csóválva egyre csak azt hajtogatta, hogy ő ezt nem hiszi el, nem hiszi el!,,

Erszénytechnika vs. okos feleség

Sokan úgy vélik, hogy az erszényterápia, amit egyre több kórházban alkalmaznak áll a hihetetlen történet hátterében. Az erszényterápia az újszülött és a szülők vagy testvérek szoros testi kapcsolatának fontosságán alapszik, hasonlóan a kenguruk viselkedéséhez. A nőstény kenguru erszényébe helyezi kicsinyét, és mint egy természetes inkubátor, melegen tartja és táplálja.

Az erszénytechnikának fontos szerepe volt abban, hogy ez a varázslatos fordulat bekövetkezzen, de ami ennél is lényegesebb lehetett, azt David fogalmazza meg: ,,Szerencsére nagyon erős és okos feleségem van. Ösztönösen tette azt, amit tett. Ha nem így cselekszik, Jamie nem lehetne közöttünk".
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A szőlő és a szőlőmag a rákgyógyításban is használatos - Mir
  2013-09-14 21:07:07, szombat
 
  Mire jó még?

A szőlőt régóta a gyümölcsök királyának tartják, az ókorban a termékenység szimbóluma volt. Kiváló tulajdonságaiban az alma mellé állítható.

Teljes értékű táplálék. Ha kizárólag gabonafélét és szőlőt fogyasztunk, szervezetünk mindenhez hozzájut, amire a jó teljesítőképességhez, egészséghez szüksége van. Gyümölcse és levele egyaránt fogyasztható, külsőleg bőrápolásra is kiválóan alkalmas. Azonban többnyire nem friss állapotban fogyasztják, mustot, bort készítenek belőle, aszalják stb.

A kék szőlőfajták héjában található igen kedvező fitokemikália, a rezveratrol, amely a szőlő természetes gombaölő szereként szolgál. Amerikai vizsgálatok eredményei szerint gátolja az LDL-koleszterin oxidációját és a vérlemezkék összetapadását, ezzel csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. Szezonjában minden étkezés előtt fél órával, vagy akár helyette is együnk szőlőt! Mindig gondosan mossuk meg!

Étkezés közben, vagy utána azonban ne együnk szőlőt!

A szőlő a szervezet számára emésztés nélkül közvetlenül is felhasználható cukrot szolgáltat, ezért kúraszerűen különösen ajánlható: vérszegénységre, idegrendszeri problémára, fizikai gyengeségre, lábadozás idején, székrekedésre, aranyérre, mindenféle gyulladásos megbetegedésre, májpangásra, gyomorhurutra és női betegségekre egyaránt.

Magas cukortartalma miatt igen könnyen megerjed a szervezetben, ezáltal inkább nemkívánatos hatásokat érhetünk el. Ne keverjük más gyümölccsel, még a saját fajtáival sem. Magját és héját is alaposan meg kell rágni. A szőlőnek nagy a tápértéke és fontos szerepe van a megelőző és gyógyító diétákban. Kitűnő energiaforrás, amelyből a szervezetben nagyon gyorsan szabadul fel a kalória. Cukrai jól hatnak az izommunkára, különösen a szívizomra. A szőlőt hatásosan alkalmazhatjuk:hörgőasztmánál, idült hörghurutnál, tüdőtágulatnál, szívbetegségeknél, a vese, a máj és a gyomor betegségeinél.

Igen nagy a vértisztító és az idegeket erősítő hatása, remek izomregeneráló táplálék. Kedvezően hat a gyomor- és a bélrendszerre. Gyógyítja a belek betegségeit, fokozza az epeelválasztást, és nagyobb mennyiség a vizelet savasságát is jelentősen csökkenti. A szőlő vízhajtóként és izzasztóként is hat, és ezáltal méregtelenít.

A fehér vagy zöldes színű szőlők reuma, májbetegségek, vízkór esetén a legjobbak, míg a sómérgezést, a savasságot, a hurutokat a kék szőlők oldják a leghatásosabban. Egészségünk védelmében ősszel ajánlatos egy rövid szőlőkúra.

Különösen fontos ez a nehéz fizikai munkát végzőknek, a gyerekeknek, sportolóknak és az idős korosztálynak. Száz gramm szőlő energiatartalma 78 kalória, éppen ezért kitűnő hízókúrára is. Hasmenésnél, reumánál a savanyú szőlő előnyös.

A szőlőmag olaja is rendkívül értékes, javítja a látást, csökkenti a vér koleszterinszintjét és különböző szívpanaszok esetén javallott.

A szőlőlé bőséges forrása a nagy energiájú természetes cukroknak, amelyeket azonban nem koncentráltan tartalmaz. Hatásosan serkenti az anyagcserét, így gyorsabban égnek el a fölösleges tápanyagok és a salakanyagok.

A szőlő leve

A különböző fajták közös sajátossága, hogy a gyümölcs, nem utánérő. Ha zölden vesszük le, zölden fogyasztjuk el... Ha inkább az édesebb ízű szőlőt választanánk, akkor a sárgább színűt vásároljuk. A színes szőlőknél a mélyebb színű az értékesebb, mert annak antioxidáns tartalma nagyobb.

A szőlőnek igen nagy a vértisztító és az idegeket erősítő hatása, remek izomregeneráló táplálék. A belek betegségeit gyógyítja, a vese- és hólyagkövesedést megszünteti; a belső összenövéseket is oldhatja. Fokozza az epeelválasztást, és a nagy mennyiségben elfogyasztott szőlő a vizelet savasságát is jelentősen csökkenti. Igen jó hatású szamárköhögésnél és a daganatos betegségeknél is.

Reuma, májbetegségek, vízkór esetén a fehér vagy zöldes színű szőlők a legjobbak, míg a sómérgezést, a savasságot, a hurutokat a fekete és kék szőlők oldják a leghatásosabban.

Nem tanácsos viszont a szőlő fogyasztása szénanátha, asztma, tuberkulózis és tüdőgyulladás esetén.

Ha a test súlyát akarjuk növelni és a bélműködést fokozni, célszerű édes szőlővel-kúrát tartani. Hasmenésnél, reumánál a savanyú szőlő előnyös.

Az almához hasonlóan igen jól tárolható. Pincehidegben, szétterítve még januárban is kellemes őszi ízeket tud nyújtani. Másik tárolási formája a kötözés, melyre igen alkalmas fajtái vannak.

Közismert, hogy a déli vidékekről származó édes szőlők aszalt formában történő tartósítása a mazsola. Egész évben kellemesen egészíti ki táplálékainkat, édesítésre is alkalmas.

A könnyebb eltarthatóság miatt néha kénezik a mazsolát, ez azonban ártalmas az egészségre. A kénezett mazsolát meleg vízben alaposan mossuk át, áztassuk egy kicsit!

A szőlő a szervezet számára emésztés nélkül közvetlenül is felhasználható cukrot szolgáltat, ezért kúraszerűen különösen ajánlható vérszegénységre, idegi problémákra, fizikai gyengeségre, betegségből való lábadozás idején fő táplálékul, székrekedésre, aranyérre, mindenféle gyulladásos megbetegedés gyógyszereként, májpangásra, gyomorhurutra és női betegségekre.

Tápértéke

A szőlő értéke az ásványi savak tartalmában van. A legtöbb benne a kálium, valamint jelentős mennyiségű szelén található. A szelénről tudjuk, hogy antioxidáns, nagymértékben befolyásolja a sejtek öregedése elleni küzdelmet.

Gyógyhatása

Széleskörű használata a rák elleni küzdelemben van. A szőlőlé kúraszerű fogyasztása addig, amíg tart az idény azoknak a daganatos betegeknek is ajánlatos, akik állapota súlyos szakaszban van. Tartalmaz továbbá fitoösztrogént is.

Hormonterápia

Hormonterápiába akkor részesül a beteg, amikor a szervezetben csökken a természetes hormonellátás. Ez bekövetkezhet a máj munkájának hanyatlása következtében, vagy az idős korral.

A mesterséges hormonnal való beavatkozás, nem a legjobb gyógymód, mint annyiszor bebizonyosodott. Ezért ma már sokan a természetes hormonokhoz folyamodnak, amelyeket egyes növények tartalmaznak. A szőlő és a vörösbor is tartalmaz fitoösztrogént, ami segíti helyrebillenteni a szervez megbomlott egyensúlyát.

Herpesz

A herpesz azok közé a betegségek közé tartozik, amely támad, de szinte semmit sem lehet tenni ellene, mert a hagyományos gyógyászatban nincs gyógyszer. A vírusok ellen csak a táplálékunkban találhatunk gyógyulást. Herpesz ellen jól bevált gyógyszer a szőlőlé, abból is a sötét színű. Nem kell sok belőle, naponta csupán egy pohárral, hogy megkezdődjön a gyógyulás. A szőlő olyan anyagot tartalmaz, amely működésképtelenné teszi a vírusokat.

A szőlőlével érdemes más, krónikus betegekségek esetén is. Jó eredményt hozhat azok számára is, akik sugárkezelést kapnak.

Krónikus fáradtság

A krónikus fáradtság korunk betegsége. Sokan nem is tartják betegségnek, mert nem lehet a fájdalom helyét megállapítani és nincs rá meg a gyógyszer sem. A túlhajszoltság, az idegesség, a stressz és a környezeti szennyeződés, a gyér táplálkozás, tehát egy egész sor ok válthatja ki a szervezet legyengülését.

Ha nem teszünk ellene semmit, hamarosan valamilyen szervi elváltozássá fajulhat. A szőlőlével itt is érdemes kísérletezni néhány hétig.

Koleszterin csökkentésre

Kísérletek bebizonyították, hogy a szőlő jó hatással van az egészségre. A szőlő tartalmazbrómot, P vitamint, bioflavonodokat stb. Hat a koleszterin csökkentésére, illetve emeli a HDL szintjét, ami jó hatással van a szív működésére és az érrendszeri panaszokra.

Elkészítési mód

A szőlőnek fogyaszthatjuk a gyümölcsét magában, vagy saláta összetételeként.

A kúraszerű fogyasztás általában a lére szorítkozik, naponta egy-két csészével, amit centrifugázunk. Ez nem feltétlenül szükséges, tekintettel arra, hogy a szőlő magjának is bizonyítottan rákgyógyító hatása van. Ha van rá lehetőségünk, válasszuk a sötét színűt. Hat-hét után tartsunk egy hét szünetet. Vigyázzunk, a permetet jól mossuk le.

(Ferencsik István: A természetes életmód c. könyve és a www.geocities.com alapján)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Jurta és Az Élet 19 rész
  2013-09-14 20:40:47, szombat
 
  Jurta és az élet.... nos ez így ebben a formában (most) nem igaz.

A Szánt Szándék mást hozott számunkra.

Egy kis falusi házikóba költöztünk a héten. Közel a suli, az ÉLETISKOLA és az otthonunk nagyon jó energiákkal bír. (Semmi fakszni. Egyszerű parasztház, az 1800 évek végéről.)

Hamarosan visszamegyünk a Jurtáért is, és felállítjuk az ÉLETISKOLA számára. Ezt, illetve hasonló a funkciót látott el korábban is, hiszen különböző elvonulásoknak, önismereti foglalkozásoknak, meditációknak, és előadásoknak adott otthont.

A költözés eléggé lefárasztott, a lábaim a végére komolyan elkezdtek jelezni, hogy mostanra már elég! Asszem szükség lesz pár napra, mire a testem megpihen és rendeződik.

Külön szobánk van a gyerekekkel! Ez nagy szó! Három éve egy légtérben, egy helységben éltünk. Most az volt az első nekik, hogy egy papírra felírták, hogy tilos a belépés és kopogni kell, ha akarok valamit tőlük. A szoba ajtaja szinte mindig csukva. :D Az összes bútort, egyedül szerelték össze, és rakták a helyére, letették a nagy szőnyeget is miután felmostak. Marhára élvezik, hogy külön kis birodalmuk van! Jó ezt látni, érezni. Egyre önállóbbak.

Őszintén megvalva, nekem is tetszik a külön szoba! :)

Már látom, milyen meleg fészek kerül ki belőle, ha a pakolással a takarítással végzek. Már így is megnyugtató érzés, ahogy itt ülök bent a félhomályban, ahogy a palettákon bevilágít a kora reggeli fény.

Szóval a suli, az ÉLETISKOLA megtelt élettel.

Pénteken maratoni megbeszélés vette kezdetét. Szép lassan minden a helyére kerül. Tény: a hivatalok, az államháztartás a törvényeivel, a szabályozásaival, az elrendelt kódokkal .... brrrrr....grrrrr.... nem könnyítik meg az iskolák munkáját.

De a lényeg az, hogy végre(!) elindultunk, sínen vagyunk! Még akkor is, ha a kezdetek tele voltak akadályokkal, megpróbáltatásokkal és még akkor is, ha még több megpróbáltatás vár ránk ebben az úttörő munkában!
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Reménysugár cukorbetegeknek
  2013-09-14 17:08:42, szombat
 
 

A neuropátia, az idegrendszer betegsége, a diabétesz gyakori szövődménye. A gyógynövények és Gyuri bácsi Diabess keveréke ennek elkerülésében is segítségünkre lehetnek.

Életünk egyik fontos tevékenysége az evés, ami szinte létezésünk első napjától az utolsóig elkísér minket. Az evés kellemes dolog. Agyunk elégedetten konstatálja, hogy gyomrunk tele van, lesz elegendő energia a lét fenntartásához.

Életünk legfontosabb eseményei is evéshez kapcsolódnak: nagy családi ebédek, vacsora barátoknál, karácsony, húsvét, esküvő, tor, keresztelő, születésnap. Vannak kedvenc ételeink, melyeket élvezettel fogyasztunk és olyankor nem számoljuk a kalóriákat.

A cukorbeteg élete tilalomfák erdeje. Nem ehet mindent és nem ehet bármikor. Akkor is ennie kell, amikor nem éhes, és nem eheti azt, amit szeretne. A betegség miatt összes, igen kedvelt rossz szokását hátra kell hagynia: mozognia kell, lefogyni, leszokni a cigarettáról, az alkoholról, lemondani a zsíros ételekről, a cukorról.

Cserébe azért sok mindent kap. A jó érzést, hogy egészségesebben él. Megszabadul a fölös kilóitól, kitisztul a tüdeje és a mája, de ami a legfontosabb: karban tudja tartani a betegségét. A sok “tilos" helyett az újfajta életmódhoz segítséget és reményt ajánlunk: gyógynövényeket, amik segítenek az egészségért vívott harcban.

Elsősorban a Diabess-Györgyteát, ami minden cukorbeteg terápiában elhagyhatatlan kiegészítő kezelés. Ez a teakeverék évek óta bizonyítja, hogy a gyógynövények jótékony hatása enyhíti a betegség tüneteit, javítja a beteg közérzetét. Szabályozza az anyagcserét, segít a vércukor szinten tartásában, kivédi a szövődményeket. Az orvos által előírt kezelés mellé feltétlen ajánljuk. Leghatásosabb a “cukorbetegség előszobájának" nevezett állapotban, mikor még diétával kezelhető a betegség. Ilyenkor étkezéssel és a tea fogyasztásával akár évekre kitolható a diabétesz kialakulása.

Egyéb gyógynövények is segíthetnek elkerülni a szövődményeket. A galagonya virágos hajtásvég az érrendszerünket védi, szabályozza a szívritmust, gondoskodik a szívizom rugalmasságáról. Heti 2-3 alkalommal igyák este lefekvés előtt, mert enyhe nyugtató hatása is van.

Az erdei szederlevél teája is kiváló kiegészítő ital lehet minden cukorbetegnek. Csökkenti a vércukor szintjét-akár víz helyett is ihatják a nap folyamán.

A neuropátia, az idegrendszer megbetegedése gyakran a diabétesz egyik szövődménye. Az érfalak gyengesége okozza, jelentkezhet a végtagokon vagy károsíthat belső szerveket. Szívpanaszok, izomsorvadás, impotencia, emésztési zavarok a következményei. Érfal erősítésre jó szívvel ajánljuk a csipkebogyó gyógyteát, melyet hidegen készítve akár minden nap ihatnak. Szintén jó vértisztító a diólevél teája, mellyel azonban vigyázni kell: vérhígító hatása miatt vérhígító gyógyszerekkel együtt tilos fogyasztani.

Legfontosabb azonban, hogy figyeljenek a vércukor szintjére, kövessék az orvos tanácsait és ne hagyják, hogy a betegség rontson az életük minőségén. Legtöbbet ennek érdekében pedig Önmaguk tehetnek.

Forrás: http://www.cukorbetegseg-kezelese.com/eletmod-jotanacsok-cukorbetegeknek/Remenysu gar-cukorbetegeknek/49/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hitvallás
  2013-09-14 16:50:16, szombat
 
 

Szeretni szívből, igazán,
átlépni a bezártság falán.
Segítő kezet nyújtani,
másokban reményt gyújtani.
Élni egy teljes életet,
felrázni csüggedt lelkeket.
Megérteni, hogy kik vagyunk,
s magunk után, majd mit hagyunk.

Hálásnak lenni mindenért,
a hétköznapi kincsekért.
A múltat elfelejteni,
útmutatókat fejteni.
Mindig a jelent élni meg,
boldoggá tenni sok szívet.
Magamban megtalálni azt,
amit oly sok tudós kutat.

Szeretni, ahogy csak lehet,
szebbé tenni az életet.
Mosolyt festeni minden arcra,
szépre nevelni nem a harcra.
Megtanítani célokat látni.
zord időkben is emberré válni.
Felfedezni a titkokat,
amit az élet tartogat.

Aranyosi Ervin
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Uram, ha lehetséges
  2013-09-14 16:27:14, szombat
 
 
Uram, ha lehetséges,
adj nekem testi egészséget,
hogy ép szervekkel szolgálhassak neked!
Adj nekem Uram, egyenes lelket,
hogy lássam, mi a jó és helyes,
ne féljek a gonoszság támadásától
és minden ügyemet rendbe tudjam szedni!
Adj nekem, Uram, készséges lelket,
mely sohasem unatkozik,
nem panaszkodik,
nem kesereg és nem érzékenykedik!
Segíts, hogy ne törődjem
mértéken felül azzal a valamivel,
amit ,,Én"-nek hívnak!
Adj Uram humorérzéket!
Segíts, hogy értsem a tréfát,
Hogy vidám legyek
És másokat is fel tudjak vidítani!

(Mórus Szent Tamás)
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 886
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 12948
  • e Év: 63739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.