Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Jó reggelt Vietnam 1987. Filmajánló
  2014-03-06 22:35:47, csütörtök
 
  Kohut Katalin: Jó reggelt, Vietnam!

Vietnam történelmét olvasva az 1954-ben kezdődött háborúival, hatalmas veszteségével, beleértve az általam olvasott könyvet arról, némelyik amerikai katona miket művelt ott az asszonyokkal, lányokkal, mint általában minden háború szenvedő áldozataival, iszonyat és borzongás futott át rajtam. Lényegében Franciaország tehet az ott kialakult helyzetről, valamint a politika a kommunizmus térhódításával és azt akadályozni kívánó Nixon fekete világ képviselőjével, ide helyeztem időben az 1987-ben megjelent filmet. Lényegében 1976-ban már szocialista ország lett, vagyis a számomra érthetetlen egykori szocializmus keveredik a kommunizmus kifejezéssel, holott a kommunizmus számomra kommunákkal együtt a hippik mozgalmát jelenti. Mikor kicsi voltam, az izmusokat mumusnak nevezték, nem véletlen a szóvégek egyezése sem.

A Jó reggelt Vietnam magyarul beszélő amerikai vígjáték.
116 perces

rendező: Barry Levinson
forgatókönyvíró: Mitch Markowitz
operatőr: Peter Sova
díszlettervező: Tessa Davies
jelmeztervező: Keith Denny
zene: Alex North
producer: Larry Brezner, Mark Johnson
látványtervező: Roy Walker
vágó: Stu Linder

szereplő(k): 
Robin Williams (Adrian Cronauer)
Forest Whitaker (Edward Garlick)
J.T. Walsh (Phillip "Dick" Dickerson)
Tung Thanh Tran (Tuan)
Chintara Sukapatana (Trinh)
Bruno Kirby (Steven Hauk)
Robert Wuhl (Marty Lee Dreiwitz)
Floyd Vivino (Eddie Kirk)
Noble Willingham (Tayler)



Krétáról érkezett az új rádiós, Adrian Cronauer (Robin Williams).
Már az első nap reggeli ébresztőjét harsány felkiáltással kezdte a rádiós műsorában: Jó reggelt, Vietnam!

Kávéscsészének nevezte az ott kialakult helyzetet, vicceivel és humorával meghódította az amerikai katonákat ugyanúgy, mint az őslakosságot. A szokásos amerikai szlengek, mint amelyek az általunk ki nem mondott intim dolgokra vonatkoznak, végig kísérik a filmszöveget. Hadnagy felettesnek nem tetszik a sajátos humora Adriennek, sem az általa játszott rockzenék.

Adriannak megtetszik egy vietnami lány, bár tiltott a szabályzat szerint érintkezni a lakossággal.
Otthon érezzük magunkat a filmben, ezt mutatja az angol nyelviskolában elmondott magyar mit sütsz kis szűcs, sós húst sütsz kis szűcs nyelvi játéka a főszereplőnek. Egyből úgy éreztem, hogy összefügg a vietnami háború az itteni hetvenes években történt eseményekkel. Hivatkozik a kezdet a dominóra. Érdekessége a rock-zenével induló egykori hippi mozgalomnak, mint kommunizmusnak, hogy zenei csapásként írták meg könyvekben, melyet Magyarország teljesen beteljesített, punkrációs műanyag gyáraival, mint zene összezúzóival. Vietnamnak akadt segítsége.

Adrienn műsoraiban felelőtlennek és érthetetlennek nevezte a háborút. Kár, hogy ezt nem mindenki így gondolta szerte a világon.

Itt járok jelenleg a film nézésében, a felénél, bár több, mint harminc év telt el a megjelenése óta. Érdemes megtekinteni, s megtudni a filmből, bizony egy fecske is néha csinál nyarat, világosság gyúl a sötét kebelekben.

A filmet itt lehet megtekinteni:

http://www.mozicsillag.com/watch_embeded.php?host=127042&id=1986

Louis Armstrong által énekelt híressé vált betétdala a filmnek:












Link

2014. március 6.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Zöld Medeia kilencven éve támadásának ismétlése
  2014-03-06 17:22:16, csütörtök
 
  Dr. Tűzkő Judit Időjelek bermudása Szulák Andrea világ végi jeladója Vass Tibor Időjelek pszichopatának, Oláh Ibolya menhelyi cigánytelepével, az utcai listákon végighaladó Müller Péter menhelyi cigánytelepével a kilencven éve embereket szőkék miatt támadó egykori média tetteivel kezdtem rajtunk az ismétlést, így rendezték be valamennyi üzletüket, mint a Spart, Interspart a multi Pszichografológiai ember gyilkosok üzletei mellett. A bankok is magyarok támadóiként tűntek fel 1995-ös megtámadásomkor, ezt jelenti a multi szó, most 56 éve ember gyilkosságot hajtottak végre, ebből emelkedtek.

Dr. Tűzkő Judit valamennyi perverze itt van a lakásban, mint sátánistákkal járó ufós elmeosztálya a Talmudos nálunk kiskoromban lévők csapásaival együtt, meg a sötétkapuja a Győzike-féle börtön könyveit rajtunk végrehajtók ismétlésben, előzőleg a Zöld Medeia gyilkolt minket a világ minden könyvének végrehajtásával a családomon.

1998-ban támadott meg a helyi kisebbség azzal, hogy én vagyok a Sátán felesége, azóta gyilkolnak, gyaláznak minden elmeszülött helyett valamennyi orvos tudtával és beleegyezésével. A börtön és az elmeosztályok, amik féltek a hatvanas években befejezték az élet ellenes gyilkosságukat, még bennem a Zöld Medeia Zoltán Erika elmeosztályáé hatalmasra puffasztva engem, rajtam Dávid Mónika hosszabbítása 1972. óta, bal szememben az egykori Talmud rontása Szelep Időjelek 1972-es hosszabbítás nyomorultjai helyett engem gyilkolva a Lila kocsmai cseremisz pusztítóval, hogy én vagyok a nyomorultak, így vitte el a megyét nyaralni szerte a világba.

Ádám és Éva arc nélküli börtön zsidó népe Andó Marianna és Kositczky István bika-kos párnak a Bertalan utcai okkultista ember gyilkosok utcájába tartozik, Marianna sorsát is itt ismételték, a kígyó istenük a nyakamban van 1986-os csernobili robbantás óta, húsz éve ezért gyaláznak és cipelnek, mint egy állatot deformálással, csonkítással. Ez egykori Sátánja volt az egyiptomi fogságból hozott népnek. Mivel nincsen arcuk, szexuális csapásként üzemelnek. Ugyanígy nincs arca a másik világ festője által ábrázolt cserépkori népeknek egykori Jeruzsálemből. A menhely pszichózis végrehajtásával támadta meg először az öcsémet a cigánytelepével a nyolcvanas években, ment végig az elmeosztályok szerepein folyamatosan Müllerékkel, születésem óta vannak nálunk Pogány Judit beállítása szerint.

Keresztbe húzta a menhely az öcsém arcát, Vona Gábort így emelték a nácikkal ismétlésben, csakhogy ő a kiliáni börtönt jelenti, Gábor Áron rézágyújaként, magyarországi csapásként van itt berendezve saját könyvével együtt. Nincs arca, nincsen személyiséget, ezt zúzta össze az embereken a menhely, aminek a sivatagi rendőrségnél külön védelme van, bocsánatot kell kérni, ha valaki kimondja az igazságot, hogy embereket gyaláznak és csonkítanak már nyolcvan éve folyamatosan.

Mivel a rendőrség a sivatagot és a maffiákat képviseli, nincs aki a belőlem nyitott média tetteit ismétlő üzletek ellen fellépne, őket a nyaraló börtön feszületem közé vinné ünnepelni a börtön gyilkosokhoz.

A maffiáknak a zsidók kínáltak engem fel, Keller Dezső zsidói, mindent a zsidók kezdtek el, ők rendezték be az istállóját is a náciknak, mint nyomorultaknak, amik helyetti fóbiákat Müller az elmeosztályokkal hajtotta végre rajtam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előző 130 éves játék István korona Vörös Oroszlánnal
  2014-03-06 15:14:32, csütörtök
 
  130 évvel ezelőtt játszották István, a királyt, annak ellenére, hogy István a velem indultl végtelen világ történelem és rajtam végrehajtott elpörölések szerint Napkirály volt, így is pöröltek el tőle visszament időben a Hogyha egyszer dallal együtt, két Napkirálya volt Romániának.

A Vörös Oroszlános vasbabilonos főnixes fekete világ háromszor hatalmas egykori jelét tették ki Hermésznek, az elmeosztályoknak, ez a jelenlegi magyar címert jelenti a koronával. Ez a magyarok csúfolása már hetven éves ismétlése Borsod megyének, ismét legyőzték a magyarokat, velük együtt ismétlésben minket, embereket, ezt ünnepli a mindenkori kormány és politika a média elmeosztályaival, hatalmas nagy csapás seregével a Herman Ottós Duna tévének, valamennyi élővilág ellenes csapásával, utcanépével a Révész utcának a világ minden részéről. Még a beduinok is magyar csapásokat jelentettek, nemcsak Berdnárikné és leánya Hei Hitlerként boltfóbiája helyett engem nem engedve a boltba lett boltos a sötétkapus dögből a rendőrség segítségével. 1983. óta fekete a világ, azóta iszonyatot hajt végre a két utca, Bertalan és Révész a zsidókkal, amikkel Dévényi Erzsébet főnixes jólétben élővel kezdtek bárányként áldozva meg engem Csepregi Éva helyett, Éva és sok-sok Ádámmal folytatta a börtön elme Hunnia Hírnökkel. Fertelem,amit Tűzkő Judit elmeosztálya művelt a sátánistáival, Oláh Ibolya menhelyi cigányaival, csonkításával, gyalázatával.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen szép a világ!
  2014-03-06 12:24:26, csütörtök
 
  Link

Ha zöldebb a fű
Ragyog a fény,
S a könnyű szél
Arcomhoz ér,
Akkor hadd mondjam el,
Milyen szép a világ...

Ha leszáll az est
A Hold vigyáz rám,
S barátként kíván jó éjszakát
Neked hadd mondjam el,
Milyen szép a világ...

A szivárvány színét
Az égre festheted,
A felhők bánatát
Messzi űzheted,
Nincsen már semmi baj,
Ne bánts másokat!
Örülj, hogy élsz,
Hisz ember vagy!

Ha szomjas a szív,
Akkor se félj.
Szerelmet olthat új szenvedély.
Neked hadd mondjam el
Milyen szép a világ....

Ó, hát hidd te is el,
Milyen szép a világ...
 
 
0 komment , kategória:  Dalok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 127 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 248
  • e Hét: 5112
  • e Hónap: 11353
  • e Év: 63619
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.