Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Húsvéti hagyományok
  2011-04-24 18:43:34, vasárnap
 
  Egyházi ünnepeink a népi hagyományok tükrében


Az ünnepeknek roppant nagy holdudvaruk van, ha arra gondolunk, hogy évszázadok során mennyi népszokás, hiedelem és hangulat szegődött hozzájuk.
A vallásos néprajz könyvtárra menő irodalmából Szénási Sándor: Ünnepeink címen megjelent könyve, valamint Balassa-Ortutay: Magyar néprajz című kötet alapján szerkesztettem ezt a vázlatos áttekintést.

Bizonyos, hogy a magyar falvak életében nagyon fontos szerepet töltöttek be a különböző vallások egyházai, mert az erkölcsi normákat, szokásokat, a családi élet alakulását jelentős mértékben befolyásolták. A X-XI. századtól, a magyarság egységesen a katolikus vallást követte, a XVI. századi protestantizmus térhódításáig.

Másfél százados harc után, az 1731-ben kiadott Carolina Resolutio (Károly király döntése) megerősíti a protestánsok korlátozott vallásgyakorlását.

Kiépül mind a református, mind az evangélikus egyház területi szervezete és tovább épülnek a református iskolaközpontok. Az állam katolikus jellege azonban megmaradt.

Ennek ellenére, a XVIII. századi műveltségben a magyar protestantizmus az előző századokban kiépült iskolarendszerben és könyvnyomtatási kultúrában őrzi pozícióit.

A képzőművészetben, a népi motívumkincs a táblafestő- ,,virágozó" asztalosmesterek jóvoltából, bekerül a református templomokba.

Az egyházi zene a középkortól kezdve hatott a népzenére.

A prédikációs irodalom példázatai jelentkeznek a paraszti mesékben és mondákban.

Az egyházak bizonyos vallásos tartalmú dramatikus játékok kezdeményezői és elterjesztői voltak.



A húsvéti ünnepkör

A húsvétot, a nagyböjti időszak készíti elő.
A nagyböjt hamvazószerdától nagyszombatig, 40 napig tart - annak emlékére, hogy Jézus Krisztus is negyven napig böjtölt a pusztában.
Az első időkben a húsvét előtti böjt rendkívül szigorú volt. Bizonyos ételektől (elsősorban a hústól, tojástól) tartózkodtak, és napjában csak egyszer étkeztek. A böjti fegyelem azonban fokozatosan enyhült, a hústól való megtartóztatás csak péntekre vonatkozott és az egyszeri jóllakás lépett a helyébe.

A nagyhét a húsvétot közvetlenül megelőző hét nap, a nagyböjt utolsó szakasza.

Első napja a virágvasárnap, (a pálmák vasárnapja, az Úr szenvedése).
A VIII. században elterjedt, hogy szentelt pálma-, illetve olajágakkal (barkával) körmenetet tartanak Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulásának emlékére.
Általában virágvasárnapon a palócoknál szokás volt a kiszehajtás. A kisze jellegzetes böjti eledel: savanyú gyümölcs- vagy korpaleves, amit éven át nagyon meguntak, és meg akarnak tőle szabadulni. A leányok az előző évben férjhez ment menyecske ruháiba öltöztetnek egy szalmabábot, mely a kiszét jelképezi, és azt - dalokat énekelve a legközelebbi folyóig, patakig, tóig viszik. Leveszik a ruhát a bábról, és annak csupasz vázát a vízbe dobják. Ilyenkor, aki felé a báb úszik, annak megjövendölik a férjhez menését.

A nagyhét kiemelkedő időszaka a "három szent nap", a nagycsütörtök, nagypéntek és nagyszombat.
A nagycsütörtököt a IV-V. századtól kezdve ülik meg az utolsó vacsora és a szenvedés kezdetének az emlékére.
Ezen a napon van a püspöki székesegyházakban az olajszentelés, a VI. századtól a lábmosás, annak emlékére, hogy az evangéliumok szerint Krisztus megmosta e napon apostolainak a lábát. A pápa 13 fehérbe öltözött papnak a lábát mossa meg ezen a napon.
Ekkor van még az oltárfosztás: mindent leszednek az oltárról - Krisztus ruháitól való megfosztásának emlékére - csak a gyertyatartókat és a keresztet hagyják ott.
Nagycsütörtök németül Gründonnerstag=zöldcsütörtök arra utal, hogy ezen a napon csak zöldségből készült főzeléket volt szabad enni.
Nagypéntek Krisztus szenvedésére és kereszthalálára való emlékezés ünnepe, amelynek kiemelkedő része a keresztúti ájtatosság, azaz a 14 stáció imádkozva való végigjárása.
E-napi szokás jellegzetessége a szentsír készítése, őrzése és látogatása. Egyik emlékét, a 15. századból való garamszentbenedeki Úrkoporsót Esztergomban őrzik.
Nagypénteken valamennyi vallásfelekezet böjtöl.
Savanyú-leves (cibere, káposztaleves), zsír nélküli kalács és pattogatott kukorica az egész napi táplálkozás.

Nagyszombat már a húsvéti örömünnep kezdete.

Este kezdődik az ünnep a tűzszenteléssel, amely VIII. századi pogány eredetű szertartás. Ezt követi a keresztvízszentelés, majd az éjjeli mise, amellyel már a feltámadást ünneplik.




A húsvét

Húsvét vasárnap a húsvét első napja.

Reformátusoknál a Feltámadott Krisztus megtapasztalása.

Legnagyobb ünnepünk jelképei, szokásai közül

- A zászlós bárány, a magyar református egyház címerképe.
Ő, mint ,,Isten báránya", magára vette a világ bűneit. A bárány által tartott keresztes zászló, a golgotai győzelmét jelenti.

Ezen a vasárnapon tyúkhúsleves, kalács, béles fordul elő leggyakrabban.
A katolikusok ekkor inkább disznóhúst esznek.
A sonkát megszentelik és még az ünnepeken meg is eszik.
A húsvéti bárány fogyasztása csak újabban terjedt el.


- Több templomunk tornyán ott a kakas, hirdetve:
,,Meg ne tagadjuk Jézust!".


- A pelikán erdélyi szószékek dísze, amelyről a régiek azt tartották, hogy éhínség idején szíve vérével táplálja fiait.


- A húsvéti tojás általában az élet és a termékenység jelképe, a benne rejtező életcsíra, amely a maga idejében kitör a tojás mészburkából, jelképezi a sziklasírból új életre támadó Jézust. Azért piros többnyire, mert vérével áldozott a győzelme előtt. Szokás: locsolóknak adni.


- A húsvéti nyúl szintén a termékenység szimbóluma, valamint az örök éberségre, (örök életre) utal; ugyanakkor emlékeztet arra, hogy húsvét reggelén Péter és János versenyt szaladtak az üres sírhoz. Szokás ajándékba adni, vagy a húsvéti ajándékozást neki tulajdonítani.



Húsvét hétfő az ünnep második napja.

A húsvéti locsolás a katekhumenusok keresztelésének emlékére elmaradhatatlan népszokássá vált.
Régebben vederrel a kútnál történt. A lányok, ha nem mentek maguk, akkor a legények erőszakkal odacipelték őket.
Ez a szokás termékenységvarázsláshoz is kapcsolódik.

A locsolók később ,,szagosvízzel" öntöztek, de éppen úgy kaptak színes és díszített tojást, mint korábban.
Elterjedtek a korszakonként és tájanként változó locsolóversek.
Például:
"Vízbevető hetfű nekünk is ugy tetszik:
Látjuk az utcákon, hogy egymást öntözik.
Öntünk gazdát, asszonyt kedves leányával;
Várunk piros tojást, de azt is párjával.
Ha párjával adják, meg fogjuk köszönni,
Ha párral nem adják, nem fogjuk elvenni."
(Kézdimárkosfalva, Háromszék megye)



A húsvétot követő un fehérvasárnapon, küldik a komatálat (bor, néhány piros tojás és perec) színes kendővel letakarva, a keresztszülők keresztgyermekeiknek; a kisebb leányok annak, akit barátnőnek akarnak fogadni.
A következő versikét mondják:
"Komatálat kaptam,
Fel is aranyoztam.
Koma küldi komának,
Koma váltsa magának." (Somogy m.)



Áldozócsütörtök, Jézus mennybemenetelének napja.
Ekkor ér véget a húsvéti kötelező áldozás időszaka, a húsvéti ünnepkör záró alkalma.
A határban lévő keresztekhez zarándokolnak a hívek, miközben azért könyörögnek, hogy az elemi csapások kerüljék el őket.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krisztust megfeszíték...
  2011-04-24 18:40:21, vasárnap
 
  Ján. 19,18
A hol megfeszíték őt, és ő vele más kettőt, [Luk. 23,32. 33.] egyfelől, és másfelől, középen pedig Jézust.
Ján. 19,19
Pilátus pedig czímet is íra, és feltevé a keresztfára. Ez vala pedig az írás: A [Mát. 27,37. Márk 15,26. Luk. 23,38.] NÁZÁRETI JÉZUS, A ZSIDÓK KIRÁLYA.
Ján. 19,20
Sokan olvasák azért e czímet a zsidók közül; mivelhogy közel vala a városhoz az a hely, a hol Jézus megfeszíttetett vala: és héberül, görögül és latinul vala az írva.
Ján. 19,21
Mondának azért Pilátusnak a zsidók papifejedelmei: Ne írd: A zsidók királya; hanem hogy ő mondotta: A zsidók királya vagyok.
Ján. 19,22
Felele Pilátus: A mit megírtam, megírtam.




Krisztus feltámadott, Kit halál elragadott;
Örvendezzünk, vigadjunk, Krisztus lett a vigaszunk, Alleluja!
Ha ő fel nem támad, Nincs többé bűnbocsánat,
De él, ezért szent nevét, Zengjük ő dicséretét, Alleluja,
Alleluja! Alleluja!
Örvendezzünk, vigadjunk, Krisztus lett a vigaszunk. Alleluja!


Húsvéti ének a XIII. század elejéről

B. Juhász Levente
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszámíthatatlanok és követőik
  2011-04-21 06:19:32, csütörtök
 
  Igen, Moliere Tartuffe-je tökéletes példája a gátlástalan pszichopatának! Sajnálatos tény, hogy nem tűzik a színházaink műsorra, mióta egy pszichopata urallja Magyarország politikai színterét.

Bizony, azóta, hogy - a még Orbán Viktor által is félelmetes tehetségnek tartott - pszichopata személyiségű egyén: Gyurcsány Ferenc lett a miniszterelnök, azóta nem ajánlatos sem Tatuffe-öt, sem Mario a varázslót előadni a magyar színházakban! Ott van Bubik István esete, aki oly életszerűen és igazul élte meg a színpadon Tartuffe szerepét és bizony már nem él!!!

Mindeközben, viszont él és virul a magyar Tartuffe, aki milliárdos vagyona ellenére gátlástalanul - szívére tett kézzel - énekli a "Föl-föl ti rabajai a földnek! Föl-föl, te éhes proletár!" kezdetű dalt. Ilyenkor ő a leghazugabb a politikusok közül!!!

Viszont, volt egy nap, amikor igazat mondott, mert beismerte, hogy "majd belepusztult" a semmittevésbe, amit milliárdos kampányköltséggel a 100 lépés programjaként próbált népszerűsíteni. amikor BEISMERTE, HOGY HAZUDTAK ÉJJEL, MEG NAPPAL, NOS, AKKOR NEM VOLT MAGYARORSZÁGON NÁLÁNÁL IGAZABBAT MONDÓ SENKI AZ ORSZÁGBAN!!!!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc

Mi történt erre? Mindenki őt kiáltotta ki a főhazugnak!?? De, hívei 2006. október 6-án letették a hűségesküt mellette - védelmezendő azt a koncot, amit az ő fő "igazmondójuk" dobott oda eléjük.
http://www.youtube.com/watch?v=gj63da1WzEM

Azok az emeszpés és eszdéeszes képviselők, akik akkor bizalmat szavaztak Gyurcsány Ferencnek, felruházták azzal is, hogy csak így tovább! Hazudjunk demokráciát, békességóhajtást, gazdasági fejlődést a magyar népnek! Elég nekik HAZUDNI mindezt és bizton számíthatnak a megtévesztett KISEMBEREK és a KONCOT FÉLTŐ "NAGYKUTYÁK" SZAVAZATAIRA!

A megtévesztett "KISEMBEREK", PEDIG (akik gyűjteni akartak a milliárdos Gyurcsány mamájának, hogy ne fagyoskodjon szegény a kis lakótelepi lakásában...) még ma is ájtatos lélekkel csüggnek pszichopata vezérük minden szaván és habzó szájjal meg akarják ölni azokat a "tetveket", akiknek mindez a beteges politikai csatározás nem tetszik!

Márpedig nekem sem tetszik! Sőt, kifejezetten szégyellem magamat helyettük is, akik inkább elárulják közös HAZÁNKAT is, csakhogy le ne lepleződjenek, hogy annak köszönhetik jómodúságukat- sikerességüket, hogy MEGTÉVESZTETTE ÉS MEGTÉVESZTI ŐKET EGY normálisnak látszó "szalonképes" pszichopata!!!

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az épelméjűség mint álarc
  2011-04-21 05:24:06, csütörtök
 
  Antiszociális személyiségzavar

Az Antiszociális személyiségzavar vagy szociopátia, (angolul: Antisocial personality disorder) a nemzetközi betegség-osztályozási rendszereknek megfelelően a társadalomba való beilleszkedés súlyos zavara.

A frusztráció toleranciája alacsony, az agresszió nagyon könnyen megnyilvánul, így az erőszak is. Mások hibáztatásának a tendenciája észlelhető, vagy hihető racionalizációi annak a viselkedésnek, ami miatt konfliktusba kerültek a közösséggel (társadalommal).

Személyiségzavar:
amorális
antiszociális
aszociális
pszichopátiás
szociopátiás

A szociopata antiszociális, kórosan torzult személyiségű ember

A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulálni és kihasználni kell, úgy, ahogy többségünk egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát mások iránt (bár megjátszhatja), és nem érez szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.

A szociopaták legnagyobb problémája, hogy nem tudják magukat különféle szerepekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek ellenére általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Ám hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket, impulzívak és felelőtlenek. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni. Jürgen Müller, a müncheni egyetem professzora a bajor közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a szociopaták érzelmektől függetlenül mindig ugyanazon a teljesítőképességi szinten vannak, miközben a normális embereknél érzelmi terhelés esetén csökken a teljesítmény.

"A társadalomra, környezetre a pszichopátiás beteg jelenti a legnagyobb veszélyt és a szakembert ennek a kórképnek a gyógyítása kecsegteti a legkisebb reménnyel. A veszélyt az is növeli, hogy a pszichopátiás ember nem mindig elvetemült külsejű, riasztó szörnyeteg. Gyakran igen jó intellektusú, simulékony modorú ember, aki kedvességével még a szakembert is megtéveszti. A pszichopata embert leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi. Viselkedésszintjén a pszichopátiás személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partner(ek) kihasználásával vagy promiszkuitással (=gyakori partnercsere), házasságszédelgéssel is párosul. A betegség okait a szakma még kutatja, valószínűsíthetően több tényező járul hozzá kialakulásához, ezek között a hátrányos szociális helyzet, bűnöző környezet, de emellett agyi működészavarokat, így a frontális és parietális (elülső és oldalsó) agylebenyek működési zavarát is elképzelhetőnek tartják a pszichiáterek és farmakopszichológusok.

Az antiszociális viselkedés, illetve a fentiekben leírt tünetek gyakran már gyerekkorban megjelennek és ezekkel érdemes szakemberhez fordulni, mivel felnőttkorra a patológiás viselkedés olyan mértékben rögzül, hogy túl sok eredmény már nem várható a beteg kezelésétől. A pszichopata személyiség klasszikus leírása megtalálható Hervey Cleckley "The Mask of Sanity" (,,Az épelméjűség mint álarc") című könyvében. A pszichopata tökéletesen szalonképes, pontosan tudja, mennyi szenvedést tud cselekedeteivel okozni környezetének, csak éppen nem törődik vele."

(A folytatás itt olvasható)

http://grind.5mp.eu/web.php?a=grind
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Nem riogatás csak sajnálatos..
  2011-04-21 05:18:19, csütörtök
 
  Nem riogatás csak sajnálatos tény...
Talán, ha többen tudunk róla, még lehet esélyünk a kivédésére.
Tehát küldjük tovább!


Gondolatok
az egészségügyi központokat építgető izraeliekről

Állami népirtás formái a XXI. században -
a liberális egészségügy és az Izraeli érdekek véletlen egybeesése Magyarországon


A globális éghajlatváltozás miatt a világon, így Európában is egyre kevesebb az élelmiszer és az ivóvíz. Magyarország geopolitikai szerepe emiatt felértékelődött, bár mi erről nem tudunk idehaza. Csak mi nem tudjuk magunkról, de minden külföldi befektető tisztában van ezzel a ténnyel, és ezt titkolják előlünk!

Az ásványvizeink aranyérmesek a világbajnokságokon, a gyógyvízben lubickolunk, mialatt Görögországban, Spanyolországban és Izraelben (!) tanker hajókkal importálják az ivóvizet!
Nem gyógyvizet, közönséges ivóvizet, tankerokkal, akár az olajat! Érdekes, nem? Olaj helyett van ezer alternatív energiaforrás, de ivóvíz nélkül nincs se emberi, sem más élet a Föld nevű bolygón...

Trianon után hazánk teljesen agrár országgá vált, ez sajnálatos tény.

Vessük össze a két dolgot! Egy agrár ország termékeit egy globális éghajlati változás közepette nem akarják megvásárolni, vagy, ha megveszik, önköltségi ár alatt teszik meg?! Nem logikus, ugye? Dehogynem... Ebben az évben ez kezdődött a meggyel, folytatódott a gabonákkal, most folyik az almával! Szép lassan mindenki rájön, hogy az élet minden területén a magyar nemzet megsemmisítése zajlik. Nem tíz, húsz, vagy száz év múlva, hanem napjainkban. A folyamat egy előre megírt forgatókönyv alapján zajlik. ...és kik a végrehajtók? A mostani kormány már nem primitív kubikosokból, esztergályosokból áll, hanem főiskolát, egyetemet végzett janicsárokból. Mi egyre többször, egyre többen ellenállunk, mire ők hangosan méltatlankodnak, gyaláznak bennünket!

Ők már nagyon jönnének, de a Kárpát-medence lakott!

Nekik sürgős a kiirtásunk, belaknák már végre az üresen tátongó lakóparkokat, kellene a magyarok élettere!

Miért írok ebben a témában?
Az élet minden terén folyik ez a "nemzetellenes hidegháború, illetve állami népirtás. A gazdák csodálkozva mennek tönkre, azt hiszik, csak velük történik mindez!
Tévednek.

Vegyünk sorra néhány közismert tényt.

A Magyar Orvosi Kamara néhány éve élesen tiltakozott az újfajta receptek bevezetése ellen. Azért voltak újak a receptek, mert a BNO-kódot fel kell rajtuk tüntetni.
A BNO- kód nem más, mint a Betegségek Nemzetközi Osztályozásának jelölése, ami az Orvosi Kamara szerint stratégiai fontosságú nemzetbiztonsági adat - mondták ők - !
Így van. Azóta pár év eltelt, gyakorlatilag Magyarország egészségügyi állapota feltérképezésre és feldolgozásra került, valakik pontosan tudják a magyar népességre jellemző betegségeket.

Többször emelték a gáz , az élelmiszer és általában a megélhetés feltételeit.
Borzasztóan elgondolkodtató az is, hogy folyamatosan emelik a gáz árát, és azon töpreng a kormány, melyik vezetéken jöjjön a drága gáz: a Nabuccón, vagy a Kék Áramlaton.
Közben csak a makói árokban, több mint száz évre elég gázt termelnek ki a lábunk alól - a kanadai befektetők!

De, nem csak ezek drágultak. A tipikusan magyar betegségek gyógyszereit több alkalommal 2-3x-ra emelték!
Ezen gyógyszerek hiánya veszélyezteti az életet, mivel a magyar populáció tipikus betegségeiről van szó, ezért logikusan a magyarok életeit veszélyeztetik...
Csak egy dolog, a magas koleszterinszint, vagyis a csendes halál gyógyszere igen érdekes dráguláson esett át többször, a támogatásuk lecsökkent. Furcsa? Minden recept közepén rajta van a BNO-kód helye, kötelező kitölteni, és az adat feldolgozásra kerül...
(Aki nem hiszi, nézze meg!)

Most teszik tönkre a gazdákat végleg, de van egy ördögi csel nálunk, az egészségügyben is.
Egyre több munkáért egyre kevesebb pénzt kapunk. Kesztyűs kézzel teszik mindezt! ...és hogyan? A rendelőben, az alapellátásban teljesítményfinanszírozás van. Több munka, több beavatkozás - egy pontrendszer alapján - több pénzt jelent. Logikus. Mégis egyre több orvos megy külföldre dolgozni, elegük van. Aki marad, az túlterhelt, fásulttá válik!

De miért? A magyarázat egyszerű!

Meg van határozva, hogy egy adott rendelés alatt hány beteget láthatunk el! Kevés az orvos, sok beteget kell ellátnunk, de a finanszírozó meghatározza, egy emberre mennyi időt KELL fordítanunk! Jó sok időt, természetesen! Tehát hiába lát el az ember 25-30 beteget egy nap alatt, a finanszírozó nem veszi figyelembe, csak a töredékét, és természetesen NEM fizeti ki a kezelést. Teljesítményfinanszírozás van, de csak néhány beteg ellátását fizetik ki, ami nem fedezi a rendelő fenntartási költségeit!
Döbbenetes?

A rákbetegek várólistán várnak, a szívbetegekkel és a többi halálraítélttel. (Olyan ez, mintha a vízben fuldoklóhoz odaeveznének és rászólnának, hogy majd holnap kimentünk a vízből, addig maradj csendben!)
Ez az állami népirtás egyik formája. Csak egy módja a sok alkalmazott közül!
A súlyos betegek belepusztulnak a liberális reformba, mi, alapellátók ,,csak" tönkremegyünk.

De! A csőd szélén álló alapellátást végző településeket befektetők járják. Rendkívül kedvező az ajánlatuk. Egészségügyi központot építenének minden nagyobb településen, a költségeket ők állják! Micsoda tőkeerősek lehetnek ezek a befektetők, ugye? Semmi mást nem kérnek, csak azt, hogy egy patikát is működtethessenek a központ mellett és az orvosi praxis jog ne lehessen az orvosé, hanem a befektetőé. Az orvosok így egyszerű alkalmazottakká válnak.

Mi ebben az érdekes? A ,,tőkeerős" befektető egy izraeli cég, természetesen.
Viszont van egy apróság. Az egészségügyi központok létesítését az állam támogatja!!
Az állam ad 90% tőkét a MI pénzünkből, a befektetőnek csupán 10% önerőt kell biztosítani. Az egészségügyi központok építéséhez szükséges 90%-os állami támogatást csak egy pályázó nyerheti meg. Olyan, mintha a pályázatot testre szabták volna...!

Ugye nem kell elmondanom, kire van szabva az egész. Itt a kirakós játék utolsó mozaikja is összeáll! Ez a gépezet, ami ellenünk működik, janicsárokat alkalmaz. Ha egy janicsár tudatosan épített hamis varázsa megkopott, teletömik a zsebét a MI pénzünkkel, és az röhögve félreáll. Jön a következő végrehajtó janicsár, az újabb hamis illúziókkal. Nem a janicsárt kell kiütni, mert azok sohasem fogynak el, hanem azt, aki küldetéstudattal ellátja és ellenünk beveti azokat!

Mivel a másik fél szervezetten működik, mi is csak szervezetten, egymással összefogva vehetjük fel a harcot, nincs más megoldás.
A tönkretétel szép lassan mindenkit elér, társadalmi, gazdasági helyzettől függetlenül - kivéve a politikusokat és azokat, akik végrehajtják a népirtást!!

Mert egy harchoz két fél kell: a támadó és a védő! A harc kimenetelét valamelyik fél gyengesége dönti el!
A magyar sohasem állt gyenge hírében.
Akkor mi a gond??!


Dr. Nagy Levente
Kunhegyes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megújulás?
  2011-04-20 00:45:34, szerda
 
  Ilyen volt a Magyar Nemzeti Bank régi, ízléstelen, nézhetetlen, ósdi, mucsai, paraszt, igénytelen, primitív, randa logója. Én nem is tudom, hogy tudtunk így élni...

http://furaila.xfree.hu/220171

De szerencsére itt vannak a mi fejlett, érzékeny, művelt, művészetek iránt fogékony, kozmopolita, liberrrrális, európijééé barátaink. Mert más az ábra, más a hám, és megint más az Ábrahám. Ezt az új logót Braun Róbert cége készítette nekünk.

http://furaila.xfree.hu/220171

Igen, és ezerszer is igen. Ezen megakad a szemünk. Letisztult, nem hivalkodó formavilág, a vonalak buja vegetációja, a felfelé mutató vektorok lüktető, mégsem indolens ritmusa felráz, táncra ingerel, s, annak ellenére, hogy koloratúrája picit szűkmarkúnak tűnhet a felületes szemlélőnek, mégis beleég a retinánkba, mégis hat ránk, bizony. Mindazonáltal az 50 millió forintot csöppöt túlzónak érzem érte, még akkor is, ha látom, mennyi munka, tehetség, szorgalom, odafigyelés, fáradozás, éjszakába nyúló tervezés, rajzolás, grafikai munka kellett hozzá. De ne legyünk ünneprontók. Örüljünk együtt, zúgjanak a harangok! Íme Braun Róbert logója! Mi lenne velünk nélküle?! / Na meg a megboldogult SZDSZ- é-vel és a 8 millás bankvezérrel, aki annyira vigyáz a mi kis forintunkra, hogy, lassan el is tűnik!

Gerencsér János

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A kínok kínját kell átélnie...
  2011-04-20 00:41:35, szerda
 
  HORÁNY A kínok kínját kell átélnie Vida Klárának egy orvosi mulasztás miatt. Az asszony rákos, olyan sokszor műtötték, hogy a hasfalát már össze sem lehet varrni, így nyitott hasfallal él, mert 17 évvel ezelőtt szüléskor az orvosok benne felejtettek egy törlőkendőt.

Vida Klára és fia, Patrik elképesztő történetét tavaly tavasszal mutatta meg a Napló.
Az asszony felújítási hitelt vett fel aprócska, faluszéli házára, majd kis idő múlva súlyos, rákos beteg lett.
Nem tudott törleszteni: fia ápolta, gyakorlatilag éheztek.
Az asszony hamarosan meg is kapta a határozatot a behajtó cégtől, ami arról szólt, hogy halálos betegen, hamarosan kilakoltathatják. V
ida Klárának tavaly civil összefogással egy év haladékot sikerült kijárnunk.
A megállapodás akkor arról szólt, ha egy év alatt összejön adományokból a hitel összege, elengedik a kamatokat és itt maradhatnak.
A pénz nem gyűlt össze. Klára állapota még súlyosabb lett,
Szalay Ádám most újra meglátogatta a reménytelen helyzetben lévő asszonyt és fiát.
Ha valaki lemaradt a tegnapi Napló adásáról, ITT megnézheti.


- Öt évvel ezelőtt derült ki, hogy több daganat is van a hasamban.
Sokat fájt a derekam, megműtötték a gerincem.
A fájdalom azonban nem múlt.
A háziorvos talált egy csomót, és azt mondta, borogassam
. Mire egy másik orvos megnézett, lila és fekete volt az egész hasam.
9 rosszindulatú daganatot vettek ki - idézte fel a borzalmakat Klára.
A vizsgálatok után az egyik csomóban kemény tokban idegen szöveteket találtak...
- Annak idején császármetszéssel szültem a fiamat, Patrikot .
Azóta nem volt semmilyen műtétem, amíg a daganatokat ki nem vették - mondta az asszony, aki ezért gyanakszik arra, hogy a szülésnél adódhatott valami probléma.
- Az első daganateltávolító műtét után egy hónappal újabb 5 csomót szedtek ki.
Másfél évig tünetmentes voltam, de egyik reggel megint csomókat éreztem a hasamban.
Még két műtét következett.
Most is van 5 csomóm, de ötödszörre már nem vállalják az orvosok a műtétet - folytatta megtörten az asszony fűtetlen házukban, több réteg paplan alatt vacogva.
Vida Klára egyetlen támasza a bajban kiskamasz fia, aki ugyan még iskolába jár, de ahol és amikor tud, dolgozik, hogy el tudja tartani édesanyját.
Ez a pénz azonban nagyon kevés, a fűtést már rég kikapcsolták, és a házukat is hamarosan árverezik.
A Klára betegsége előtt felvett hitelt ugyanis már nem tudják fizetni.
Ráadásul jogorvoslatra sem biztos, hogy számíthatnak.
A Schöpf-Mérei Ágost Kórház ugyanis, ahol Klára szült, már bezárta kapuit, és végelszámolása is megkezdődött 2008 augusztusában.

Addig azonban úgy tűnik, nincs, aki vállalja a felelősséget.
A szakjogász sem kecsegteti semmi jóval az asszonyt. - A kár okozásától számítva 5 év alatt elévülnek a műhibaesetek, az asszonynak így minden típusú jogorvoslati lehetősége elévült.

Felajánlások Vida Klára részére
Dunakanyar Takarékszövetkezet
647000090-41402708


A TV2 újból gyűjtést szervez, amelyhez a Kifőztük csapata is csatlakozott.
Akik a gyűjtés időtartama alatt, azaz 2011. április 3-tól április 30-ig bármilyen összeget átutalnak a megadott számlaszámra, és ezt jelzik a Kifőztük oldalán, azokat köszönetképpen meglepjük a Kifőztük 2010./1., 2., 3. számával, amely már nem elérhető, nem letölthető az oldalról.
Kevés pénz, pár száz forint is nagy segítséget jelent, ha sokaktól érkezik.
A százak ezrekké, az ezrek tízezrekké gyarapodnak a kis pénzekből is egészen komoly összeg lehet a végén.

Nem kérünk igazolást, nem fogjuk ellenőrizni, hogy valóban megtörtént-e az átutalás;
mindenki a saját lelkiismeretére hagyatkozva cselekedjék.


http://www.segitunk.kifoztuk.hu/




Köszönjük, hogy velünk tart,
köszönjük, hogy segít
Vida Patriknak és Vida Klárának.


A befizetéshez, utaláshoz szükséges adatok:

Név: Vida Klára

Számlaszám: 64700090-41402708 (ez a Giro szám is)

Külföldről történő utaláshoz szükséges adatok:

Dunakanyar Takarékszövetkezet
Iban szám: HU38 6470 0090 4140 2708 0000 0000
SWIFT : DUNA HU HH



ui:mivel a lakás megtartása mellett a legnagyobb gond a napi élelmezés is
csak van kis hazánkban egy országos ételszállító cég,
akik segítenének, ennél nagyonb pr fogás nem hiszem hogy kellene a célgnek...

ha meg egy ingatlanos cég is melléjük állna....




Bejegyezte: szebbéletet dátum: 4/18/2011 05:45:00 DU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak Neked
  2011-04-18 02:02:41, hétfő
 
  Nem az érdekel, hány kifogásod lehet.
Az érdekel, jelenvalóvá tudsz e válni,
amikor hallod a dobok hangját?
Nem az érdekel, mennyit szenvedtél,
mert jól tudod, más is ugyanannyit szenvedett
azok közül, akik hívnak.
Az érdekel,
mersz-e akkorát álmodni,
hogy a föld is beleremegjen,
és ha szólásra emelkedsz,
pisszenetlen csend legyen legszebb köntösöd.
Az érdekel,
hogy üresek e álmaid fészkei,
vagy a jövőt hordozod,
s ha most sírni látnálak,
kérnéd-e, hogy hívjanak még,
hívjanak az ősök a húsodban,
atyáid szent igéi,
és nagyszerű percek, amiért születtél?
S ha mindez nem érdekel,
ha nyitott szemmel ér az éj,
imára kulcsot kezedben
elszakad a rózsafűzér,
kéred-e még, hogy hívjanak a dobok,
hogy a valóságban is,
a jövőben is
eléd terüljön minden rég látott táj,
a zöldek, s a fakón kopár hegyek,
kanyargó kis patak, lusta nagy folyók,
miket megőriztek minden ősök -
csak neked.
Ha szólnak a dobok, lobbannak majd a tüzek,
döntened kell,
mert ha a győzelemhez te hiányoztál,
hiszen csak együtt tehetünk csodát,
milyen otthon vár majd rád?
Ha marad egy rög,
ha marad egy korty,
s gyümölcs lehet még minden virágból,
mikor idegen fal keríti otthonod.
Nem az érdekel,
hogy mit nem tehetsz meg.
Az érdekel,
mit ajánlasz fel a Haza oltárán.
A többi szócséplés.


Ferencváros, 2011. április 16.

Lengyel Károly


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TAHSZ 11 pontos fehívása
  2011-04-18 01:26:01, hétfő
 
  Felhívása
1. Magyarországnak van Alkotmánya, mely hosszú évszázadokig, 1944. március 19-ig, a német megszállásig (de facto) hivatalosan is érvényben volt és (de jure) alapjogi értelemben érvényben is van.
2. Nem ,,alkotmányozni" kell, hanem a magyar nemzettestet védelmező történelmi magyar Alkotmányt kell helyreállítani.
3. Sem a végrehajtó hatalom, sem a törvényhozás (így jelenlegi kormány vagy országgyűlés) nem alkotmányozhat. Törvénytelenség jogot nem alapít.
4. Minden magyar érzelmű személyt, választott képviselőt, helyi közösséget, szervezetet, mozgalmat, nemzetfenntartó erőt történelmi Alkotmányunkat helyreállító szövetségek létrehozására hívunk.
5. Felszólítjuk a Magyar Országgyűlést, közjogi méltóságokat, közhatalmi ágak közszolgáit, hogy az Alkotmány és Törvény (alap-, fő-, sarkalatos törvény, ...) fogalmát megnyilatkozásaikban, indítványaikban és különösen a köztájékoztatásban egyértelműen különböztessék meg!
6. A jogfolytonosság értelmében a Magyar Országgyűlés törvényben állítsa helyre Magyarország történelmi alkotmányát!
Az országgyűlés abban a törvényben, amelyet a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása céljából hoz, egyidejűleg helyezze hatályon kívül az 1949. évi XX. törvényt!
7. Amennyiben a Magyar Országgyűlés valóban helyre kívánja állítani a történelmi alkotmányunk jogfolytonosságát, akkor ki kell mondja, hogy az 1944. március 19. óta létezett politikai és alkotmányos rendszerek, így az 1989-90-ben megalakított rendszer is máig törvénytelenek, illetve az elmúlt bő 20 évet tekintve azt, hogy törvényességében nem megalapozott.
8. A Magyar Országgyűlés a jelenlegi, törvényességében megalapozatlan (illegitim) helyzetében egyet tehet, hogy megállapítja átmeneti és korlátozott jogkörű állapotát és tényleges hatalmi helyzetéből kinyilvánítja, hogy Magyarország visszatér ősei jogrendjéhez, az 1944. március 18.-i jogállapothoz, és kimondja az azóta napjainkig terjedő időszak minden köz- és magánjogi aktusának elvi érvénytelenségét.
9. A Magyar Országgyűlés külön jogszabályokban biztosítsa, hogy a széleskörű társadalmi részvétellel felállítandó közhatalom: az alkotmányozó nemzetgyűlés döntsön arról, hogy az elmúlt közel 67 éves időszak jogszabályaiból melyeket minősít a történelmi alkotmányunk alapelveivel - a Szent Korona Értékrendjével - összeegyeztethetőnek!
10. A Magyar Országgyűlés addig is átmeneti jogszabályokban biztosítsa a meg nem újuló természeti kincsek eladásának tilalmát, a nemzeti vagyon és közszolgáltatások nemzeti tulajdonba vételét, megőrzését és működtetését, valamint a magyar élet, nemzet, haza védelmében a szociális és létbiztonsághoz, munkához, lakhatáshoz és egészséghez való alapvető jogokat!
11. A jelenlegi országgyűlés, amennyiben a fenti 10 pont figyelmen kívül hagyásával fogad el törvényt, avagy alaptörvényt, akkor elmulasztja az alkotmányos jogfolytonosság helyreállítását, a magyar nemzet szolgálatát. Ezzel a törvénytelenséget törvényessé hamisítja, így nem képviselője a magyar nemzetnek. Ezért Isten és ember előtt felelnie kell.
Budapest, 2011. április 16. (10 pont: http://www.vimeo.com/21624251)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papp Lajos imára hív
  2011-04-18 00:11:55, hétfő
 
  Pártok felett, pártoktól függetlenül a Magyar Nemzet fennmaradásáért



MEGHÍVÓ
Papp Lajos imára hív
Ima az Új Alaptörvényért

Békés, csendes imával kérjük a Teremtőt, hogy az Ország Házában, Nemzetünk számára a lehető legjobb döntés szülessen.

A Parlament előzetes tervei szerint, a képviselők 2011. április 18-án az új Alaptörvényről szavaznak az Ország Házában.

Ebben a helyzetben a Nemzetnek egyetlen lehetősége maradt az eseményeket pozitív irányba befolyásolni.
Imádkozzunk a Teremtőhöz, hogy az adott napon politikusaink, a Magyar Nemzet számára a lehető legjobb döntést hozzák meg!

Ezért kérünk minden olyan magyar embert, aki a külsőségek mellőzésével, csendes imával szeretné segíteni a Parlamentben lévők munkáját, jöjjön az
Országház pesti rakparti oldalára.
A dunai oldalra, a rakpart, sétáló részére.

Április18-án a munka megkezdésétől, 11 órától a végszavazás végéig fogunk imádkozni.
Mindenki csak a tiszta szívét, lelkét, imáját és olthatatlan hazaszeretetét hozza magával.

Pontos helyszín: Pesti alsó rakpart, sétáló része. A Parlament hosszúságában,
(270 méteres szakasz) közvetlenül a Duna parton.

Szervezők:
Papp Lajos szívsebész professzor
Bethlen Farkas
Julianus Barát Alapítvány
Sipos Kata 30/ 45 46 372
siposkata59@gmail.com

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 38 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1531
  • e Hét: 5059
  • e Hónap: 13663
  • e Év: 49604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.